• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3964روز قبل
بیماری ها

یک جراح و متخصص بیماری‌های پستان، گفت: انجام آزمایشات و تصویربرداری‌های متعدد در مبتلایان به سرطان پستان نه تنها کمکی به کنترل بیماری نمی‌کند بلکه موجب اضطراب و استرس در بیمار شده، کیفیت زندگی او را مختل می‌سازد.

253-2.jpg

دکتر نسرین السادات علوی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه می‌توان از عود سرطان پستان جلوگیری کرد، گفت: از آنجایی که سرطان پستان شایعترین سرطان زنان است، اغلب خانم‌ها تمایل دارند که در مورد این بیماری و راه‌های درمان آن اطلاعاتی داشته باشند.

 

وی با تاکید بر اینکه اطلاع از چگونگی عود این بیماری می‌تواند به پیشگیری کمک کند، گفت: عود بیماری وقتی اتفاق می‌افتد که سلول‌های سرطانی پس از برداشتن توسط جراحی و شیمی درمانی مجدداً در بدن مشاهده شوند.

 

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی گفت: عود سرطان پستان به دو صورت ممکن است دیده شود، عود موضعی در محل عمل جراحی اتفاق می افتد. اگر در عمل جراحی پستان به طور کامل برداشته شده باشد، عود در زیر یا داخل پوست ناحیه عمل جراحی ایجاد شده و به صورت توده‌های ریز در زیر و اطراف عمل جراحی قبلی دیده و لمس می شود.

 

علوی افزود: اگر پستان در عمل جراحی برداشته نشده باشد، این عود در نسج باقی مانده پستان اتفاق می افتد و به صورت توده‌ای در پستان احساس می‌شود یا در ماموگرافی قابل مشاهده است گاهی نیز عود در ناحیه زیر بغل اتفاق می افتد که در اصطلاح به آن عود ناحیه‌ای می گویند.

 

وی گفت: برای جلوگیری از عود موضعی و ناحیه‌ای معمولاً از اشعه درمانی (رادیوتراپی) استفاده می‌شود که پس از عمل جراحی و در صورت لزوم شیمی درمانی، توسط متخصص اشعه درمانی برای بیمار انجام می شود.

 

این جراح و متخصص بیماری‌های پستان گفت: نیاز یا عدم نیاز به اشعه درمانی بر اساس نوع عمل جراحی و درگیر بودن یا نبودن غدد لنفاوی مشخص می شود، مثلا اگر بیماری تحت عمل جراحی برداشتن کامل پستان قرار گرفته باشد در صورت در گیر بودن غدد زیر بغل باید اشعه درمانی نیز بگیرد، اما اگر پستان حفظ شده باشد، رادیوتراپی در هر صورت لازم است و ارتباطی به مرحله بیماری ندارد.

 

علوی در خصوص عود (متاستاز) سرطان پستان در نواحی دیگر بدن گفت: این عود معمولا به صورت توده هایی از تومور بدخیم در محلی غیر از تومور اولیه رشد می‌کند. این تومورها در اثر انتقال سلول‌های سرطانی از محل اصلی تومور (پستان) از طریق جریان خون به ریه ، استخوان، کبد یا مغز اتفاق می‌افتد و می‌تواند کار این اعضای حیاتی را در بدن مختل کرده و حیات فرد را به خطر بیندازد.

 

وی افزود: این عود در هر زمانی از درمان ممکن است اتفاق بیفتد مخصوصا اگر بیمار در مراجعه به پزشک و شروع درمان تأخیر داشته باشد احتمال بروز آن افزایش می یابد، حتی برخی بیماران به دلیل تأخیر در درمان وقتی به پزشک مراجعه می‌کنند دچار متاستاز هستند که در آن صورت درمان با مشکلاتی مواجه می‌شود.

 

علوی تاکید کرد: برای جلوگیری از متاستاز مهمترین مسئله تشخیص به موقع و اقدام سریع است، طبیعتا هرچه بیمار سریع تر برای درمان اقدام کند احتمال عود بیماری و متاستاز کمتر می شود.

 

 

متاستاز سرطان پستان درمان پذیر است

 

 

این جراح و متخصص بیماری‌های پستان با ابراز خرسندی از اینکه متاستاز سرطان پستان درمان پذیر است، گفت: این مرحله از بیماری نیز روش‌های درمانی خاص خود را دارد. درمان عود سرطان پستان گرچه برای پزشکان از درمان سرطان اولیه مشکل‌تر است اما دانشمندان به شدت در حال تحقیق در مورد آن هستند و موفقیت‌های چشمگیری نیز به دست آورده‌اند. مثلاً در مورد متاستاز استخوانی از دارو و اشعه درمانی استفاده می‌شود یا در متاستاز کبدی و ریوی از شیمی درمانی یا جراحی یا روش های خاص برای از بین بردن تومور استفاده می‌شود. در متاستاز مغزی نیز دارو درمانی و اشعه درمانی و گاهی نیز جراحی از مهمترین روش‌های درمانی هستند.

 

علوی خاطرنشان کرد: مهمترین نکته در پیشگیری از عود بیماری مراجعه بیمار و درمان بیماری در اسرع وقت است، زیرا هرچه تومور سرطانی مدت طولانی تری در بدن باشد و درمان نشود فرصت بیشتری برای منتشر شدن در بدن پیدا می کند و احتمال عود افزایش می یابد.

 

وی گفت: یکی از عوامل مهم در پیشگیری از عود سرطان، انجام درمان به طور کامل است. عدم کامل بیماری، موجب مقاوم شدن سلول‌های سرطانی به دارو شده و احتمال عود بیماری در این صورت بالاتر می رود.

 

علوی افزود: رعایت رژیم غذائی کم چرب و ورزش منظم روزانه و قطع سیگار در بیماران سیگاری از مهمترین نکاتی است که در کاهش احتمال عود مؤثر هستند.

 

 

بیمار برای تشخیص عود باید مرتبا و در فواصل کوتاه تحت بررسی گیرد

 

 

این جراح و متخصص بیماری‌های پستان گفت: اغلب محققین و پزشکان متخصص معتقد هستند که انجام آزمایشات و تصویربرداری‌های متعدد نه تنها کمکی به کنترل بیماری نمی‌کند، بلکه موجب اضطراب و استرس در بیمار شده و کیفیت زندگی او را مختل می سازد.

 

علوی با اشاره به توصیه مراکز معتبر در این زمینه گفت: فقط انجام معاینه توسط پزشک هر سه ماه تا 3 سال و سپس هر 6 ماه تا 5 سال و سپس معاینه سالانه است و ماموگرافی سالانه نیز در افرادی که پستان مبتلا را حفظ کرده‌اند از هردو سمت و در بیمارانی که پستان مبتلا را برداشته‌اند از سمت مقابل سالی یک بار انجام می‌شود تا اگر ضایعه جدیدی ایجاد شد تشخیص داده شده و درمان شود.

 

وی در پایان گفت: به طور معمول آزمایش مکرر خون، سونوگرافی پستان، سونوگرافی کبد و عکس یا سی تی اسکن از مناطق مختلف بدن لازم نیست، مگر اینکه بیمار علامت مشکوکی داشته باشد، مثلا در بیماری که درد شدید مهره‌ها را داشته باشد اسکن استخوان انجام می شود یا اگر تنگی نفس یا سرفه‌های مکرر داشته باشد، عکس ریه یا سی تی اسکن ریه برای وی درخواست می‌شود.

شنبه 30/9/1392 - 14:55
پوست و مو

یک متخصص پوست و مو توصیه کرد: برای کاهش عوارض لیزر موهای زائد نظیر سوختگی و تیرگی پوست تنها به متخصصان پوست و مو برای این کار مراجعه کنید.

75-37.jpg

دکتر شهناز سمیعی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در رابطه با لیزر موهای زائد گفت: رفع موهای زائد با استفاده از لیزرهای الکترونیکی روشی است که سال‌های طولانی از آن استفاده می‌شود و اگر به صورت درست و اصولی و توسط متخصصین پوست و مو انجام شود، عارضه‌ای ندارد.

 

وی ادامه داد: انتخاب نوع لیزر و انواع امواج آن بر اساس شرایط پوست متفاوت است ولی بهترین نوع لیزری که در حال حاضر قابل استفاده است، لیزر آلکسانرایت است. همچنین روش IPM که برای قسمت وسیع بدن استفاده می‌شود ولی به اندازه لیزر تاثیرگذار نیست.

 

این متخصص پوست و مو با اشاره به اهمیت رنگ پوست در انتخاب سن، گفت: لیزر موهای زائد در پوست‌های روشن نتیجه بهتری دارد چرا که عوارض آن کمتر است هر چند که تمام عوارض لیزر در کمتر از شش ماه از بین می‌رود.

 

وی با اشاره به اینکه برای کاهش عوارض چون تیرگی پوست به رعایت پارامترهای زیادی نیاز داریم، اظهار کرد: پزشک متخصص با توجه به همه شرایط پوست نسبت به انتخاب اقدام می‌کند اما کسانی که در این زمینه تخصص ندارند باعث آسیب‌های جدی به پوست می‌شوند.

 

سمیعی با بیان اینکه وسایل لیزر IPL هم‌اکنون برای استفاده در منازل رواج پیدا کرده است، افزود: افراد چون تخصص در رابطه با لیزر موهای زائد ندارد و نوع پوست را تشخیص نمی‌دهند، پارامترها را ضعیف انتخاب می‌کنند که بی‌تاثیر است و یا در غیر این صورت پوست را می‌سوزانند.

شنبه 30/9/1392 - 14:54
بهداشت روانی

یک روانپزشک با اشاره به تاثیر عوامل زیست شناختی، روان شناختی و اجتماعی در بروز اختلالات روانشناختی، نقش ژنتیک را در این زمینه مهمتر دانست.

00-117.jpg

دکتر خزایی در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، اختلال وسواس اجباری را یکی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر این بیماری با میزان شیوع حدود دو تا پنج درصد در زنان و مردان به نسبت مساوی وجود دارد.

 

وی گفت: چهار شکل شایع این اختلال شامل اختلال وسواس اجباری شست و شو، چک کردن، قرینگی و اختلال وسواس اجباری فکری و رفتاری بروز پیدا می‌کند.

 

به گفته خزایی در اختلال وسواس اجباری شست و شو، فرد مرتب عمل شستشو را که محصول تفکر آلودگی است انجام می دهد.

 

وی تصریح کرد: همچنین در وسواس چک کردن که محصول تفکر شک و تردید است فرد مرتب اعمال انجام شده خود را تکرار و چک کرده تا از انجام آن مطمئن شود.

 

وی تصریح کرد: در وسواس قرینگی نیز به دلیل احساس اجبار برای ایجاد تقارن و ترتیب خاص در وسایل و اشیاء اطراف، فرد مرتب همه چیز را به حالت قرینه در می آورد.

 

وی افزود: نوع چهارم نیز زمانی است که رفتار و فکرهای وسواسی در فرد بروز پیدا می‌کند که بیشتر موارد بروز وسواس در محتوای تفکر است.

 

خزایی تصریح کرد: در این شکل از اختلال وسواسی، افکار مزاحم گاها به شکل بسیار ناخوشایند در ذهن فرد به صورت اجباری بروز پیدا می‌کنند که فرد برای باطل کردن این فکرها ممکن است عمل ذهنی خاصی انجام دهد.

 

خزایی اشکال مختلف اختلال وسواس اجباری را محصول عوامل مشترک زیست شناختی، روانشناختی و اجتماعی عنوان کرد و اظهار داشت: در عوامل زیست شناختی می توان به اختلال در ماده «سروتونین» در مغز اشاره کرد که به همین علت برای درمان این بیماری از این جنبه، درمان دارویی توصیه می شود تا تنظیم این ماده را در مغز انجام دهد.

 

وی با اشاره به تاثیر عوامل روانشناختی در بروز این بیماری اظهار داشت: برای از بین بردن اینگونه عوامل، به طور معمول درمانهای شناخت - رفتار درمانی توصیه می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: در کنار همه این عوامل عامل ژنتیک از اهمیت بسیاری در ایجاد این اختلال برخوردار است.

 

خزایی با بیان اینکه اختلال وسواس اجباری درمان دارد، اظهار داشت: درمان این بیماری طولانی مدت بوده و گاها ممکن است فرد چندین سال تحت درمان‌های دارویی و مشاوره‌ای قرار گیرد.

شنبه 30/9/1392 - 14:53
اطلاعات دارویی و پزشکی

داروهای ضد افسردگی در بعضی از موارد باعث افزایش وزن در افراد می‌شود.

Antidepressant-Drugs-4.jpg

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه خراسان، متخصصان کانادایی عنوان می‌کنند: برخی افراد برای درمان اختلال افسردگی و سایر بیماری‌های روانی از جمله اختلالات اضطراب، اختلالات خواب و غیره از داروهای ضد افسردگی استفاده می‌کنند.

در بعضی از موارد این داروها برای سلامتی افراد مفید نیستد و عوارضی را در پی دارند.

 

ممکن است افراد در هفته و روزهای اول مصرف این داروها احساس بهتری داشته باشند، اما در نهایت مصرف این داروها همراه با عوارضی است که بهتر است آنها را بشناسیم:

 

- یکی از عوارض رایج این داروها، افزایش وزن در افراد است.

 

- مصرف این داروها بر قدرت باروری افراد نیز تأثیر منفی دارد.

 

- همچنین محققان اعلام کرده‌اند بین استفاده از داروهای ضد افسردگی و خطر خودکشی نیز ارتباط وجود دارد.

جمعه 29/9/1392 - 23:48
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک رادیولوژیست گفت: در صورتی که مادر باردار پیش از آن که بداند باردار است، رادیوگرافی تشخیصی انجام داده باشد، باید به‌ خاطر داشته باشد که احتمال بالقوه بروز خطر بی‌نهایت بعید است.

xray.jpg

دکتر حسین محمدنژاد در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه انجام رادیوگرافی در دوران بارداری معمولاً ایمن تلقی می‌شود، گفت: به احتمال بسیار زیاد انجام رادیوگرافی تشخیصی در دوران بارداری به نوزاد درحال رشد صدمه نمی‌زند.

 

وی گفت: بسیاری از موارد معاینه‌های رادیوگرافی از جمله رادیوگرافی اندام‌های فوقانی، تحتانی، سر، دندان‌ها یا قفسه‌ ‌سینه سبب رسیدن پرتو زیاد به اندام‌های تناسلی نمی‌شود.

 

این رادیولوژیست گفت: استفاده از پیش‌بند سربی راه هر نوع پرتو را سد می‌کند. دراین مورد، استثنا فقط در مورد رادیوگرافی شکم است که سبب در معرض پرتو قرارگرفتن شکم و نوزاد می‌شود.

 

محمدنژاد خاطرنشان کرد: مقدار بالای پرتو ممکن است سبب بروز تغییراتی در یاخته‌های نوزاد شود که به سرعت درحال رشد هستند. همچنین، امکان دارد این تغییرات سبب افزایش اندک احتمال بروز نقص درکودک یا بروز بعضی از سرطان‌ها مانند لوسمی در سیر زندگی کودک شود.

 

وی یادآور شد: باید به توجه داشت که مقدار مشخص پرتوی که در رادیوگرافی‌های تشخیصی مورد استفاده است و حتی رادیوگرافی شکم یا لگن، این احتمال بروز خطر را به وجود نمی‌آورد.

 

محمدنژاد خاطرنشان کرد: پیش از انجام رادیوگرافی، در صورت بارداری یا احتمال باردار بودن باید مسأله به پزشک اطلاع داده شود. برحسب شرایط، شاید بتوان یک بررسی تصویرسازی انجام داد که در آن از پرتو استفاده نشود، مانند سونوگرافی یا تصویرسازی تشدید مغناطیسی.

 

وی افزود: اگر کودک به رادیوگرافی نیاز داشته باشد، مادر باردار یا مشکوک به بارداری نباید ضمن انجام رادیوگرافی در کنار کودک باشد.

 

محمدنژاد گفت: در صورتی که مادر باردار پیش از آنکه بداند باردار است، رادیوگرافی تشخیصی انجام داده باشد باید به‌ خاطر داشته باشد که احتمال بالقوه بروز خطر بی‌نهایت بعید است.

 

وی در پایان گفت: در صورتی‌ که مادر به خاطر بیماری تحت‌ درمان پرتوتابی است، ممکن ‌است احتمال بروز خطر بسیار زیاد باشد. هر‌نوع نگرانی درمورد تماس با اشعه‌ را باید با پزشک درمیان گذاشت در این‌ صورت است که می‌توان برحسب فرمول‌های موجود میزان اشعه‌ دریافتی را محاسبه کرد.

جمعه 29/9/1392 - 23:46
آموزش و تحقيقات

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد: رفتارهای خشن و خشونت آمیز در برخی افرد با التهاب موجود در بدن آنان ارتباط دارد.

add.jpg

به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مطالعه پزشکان به بررسی شاخص‌های التهاب در خون 70 فرد مبتلا به اختلال انفجاری متناوب (IED) پرداختند. در این مطالعه همچنین 61 بیمار مبتلا به اختلال‌های روانی که رفتارهای خشن از خود بروز نمی‌دادند و 67 فرد دیگر که هیچ اختلال روانی نداشتند مورد بررسی قرار گرفتند.

 

پزشکان با مشاهدات خود دریافتند رابطه مستقیمی بین سطح دو شاخص التهاب و رفتارهای پرخاشگرانه در افراد مبتلا به اختلال انفجاری متناوب وجود دارد.

 

دکتر «امیل کوکارو» از دانشگاه شیکاگو و محقق این مطالعه گفت: هنوز مشخص نیست که التهاب موجود در بدن این بیماران باعث بروز خشونت می شود یا عکس آن صادق است اما در مشاهدات خود دریافتیم این دو فاکتور به یکدیگر مرتبط هستند.

 

«کوکارو» همچنین اظهار داشت: یافته‌های این مطالعه به این مفهوم نیست که مصرف داروهای ضد التهابی همچون آسپرین موجب آرامش یک فرد عصبی می‌شود اما مسیر جدیدی برای انجام مطالعات آینده خواهد بود.

 

به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، افراد مبتلا به اختلال انفجاری متناوب در مقابله با شرایط استرس‌زا واکنش‌های افراطی همراه با عصبانیت و خشونت از خود نشان می‌دهند که می‌تواند بر زندگی شخصی و اجتماعی او تاثیر گذاشته و او را در معرض دیگر اختلالات ذهنی قرار دهند.

جمعه 29/9/1392 - 23:44
اطلاعات دارویی و پزشکی

خیلی‌ها به محض اینکه لنز را در چشم قرار می‌دهند دچار سوزش یا اشک ریزی می شوند. به گفته رئیس انجمن اپتومتری ایران برخی بیماری‌های زمینه‌ای، جراحی‌های عیوب انکساری و برخی مشاغل سبب می‌شود تا فرد نتواند از لنز استفاده کند.

خبرگزاری فارس: چه کسانی نباید از لنز طبی استفاده کنند؟

محمدرضا زرین در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در پاسخ به اینکه آیا امکان استفاده از لنز برای افرادی که جراحی عیوب انکساری انجام داده‌اند وجود دارد گفت: لنز معمولاً در سطح چشم‌هایی که سطح قرنیه صاف دارند بهتر قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: افرادی که به روش‌های لیزر یا PRK دید خود را اصلاح کرده‌اند کمتر تحمل استفاده از لنز را دارند چرا که سطح قرنیه این افراد کمی ناهموار است. این دسته از افراد به محض استفاده از لنز، ممکن است دچار سوزش بشوند یا احساس کنند جسم خارجی در چشم آنهاست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: حتی ممکن است برخی با استفاده از لنز در چشم خود احساس خستگی مفرط بکنند که اغلب به دلیل التهاب غدد لبه پلک بوده یا اینکه نمره لنز خوب تجویز نشده است.

زرین در پاسخ به اینکه آیا هنگام استفاده از لنز برای رفع خشکی چشم می‌توان از اشک مصنوعی استفاده کرد گفت: اشک مصنوعی را به هیچ عنوان نباید موقعی که لنز در چشم قرار دارد استفاده کرد چون روی لنز رسوب می‌کند.

به گفته رئیس انجمن اپتومتری ایران خوابیدن با لنز به ویژه لنزهای نسل قدیم به هیچ وجه مجاز نیست ولی لنزهای نسل جدید که تخلخل بیشتری برای عبور هوا دارند با اجازه متخصص منعی ندارد.

این متخصص اپتومتری همچنین به آنهایی که بیماریهای سیستمیک مانند دیابت، فشار خون و تیروئید دارند توصیه کرد تا از لنز استفاده نکنند همچنین افرادی که سطح قرنیه آنها پارگی داشته یا دچار خشکی چشم شده‌ و در محیط‌های نامتعارف مانند کارخانه موزاییک‌سازی، آجرپزی کار می‌کنند یا در معرض گرد و خاک شدید هستند نیز نباید در چشم خود لنز بگذارند.

 

جمعه 29/9/1392 - 23:42
بیماری ها

جام جم آنلاین: تغییرات اجابت مزاج و دفع خون از مقعد اتفاقی است که می‌تواند دلایل مختلفی چون یبوست و هموروئید (بواسیر) داشته باشد، اما نکته مهم هنگام مواجهه با این نوع نشانه‌ها، ریشه‌یابی علت آن است؛ چراکه تغییرات مکرر در اجابت مزاج در برخی موارد شاید نشانه‌ای از سرطان روده بزرگ یا چهارمین سرطان شایع در کشور باشد.

البته به گفته متخصصان گوارش، این نوع سرطان در صورت تشخیص زودهنگام، قابل کنترل و درمان است، اما متاسفانه به دلیل ناآگاهی یا از روی حجب و حیا، سطح پیگیری و توجه عمومی نسبت به غربالگری این بیماری در کشور ما پایین است .

به گفته دکتر ستار جعفری، متخصص گوارش این غربالگری صرفا با انجام یک نوبت کلونوسکوپی در پنجاه سالگی و تکرار آن هر ده سال یکبار ممکن است .

البته وی در گفت و گو با جام جم بر ضرورت انجام زودهنگام این غربالگری در کسانی که در خانواده درجه اول خود موردی از سرطان روده را دارند، تاکید می کند و می گوید: همه افراد سالم در پنجاه سالگی باید یک نوبت کلونوسکوپی از نظر بررسی وضع روده و تائید سلامت این عضو انجام دهند، ولی کسانی که در خانواده درجه اول خود موردی از این بیماری را دارند، باید ده سال زودتر از سن ابتلا او به این بیماری، اقدام به کلونوسکوپی کنند. همچنین کسانی که به بیماری های التهابی روده مبتلا هستند، باید این نوع غربالگری را هر دو یا سه سال یکبار انجام دهند .

پولیپ های روده شاید خوش خبر نباشد

بررسی ها نشان داده سرطان روده بزرگ در بسیاری موارد از پولیپ های روده نشات می گیرد. در واقع، منظور از پولیپ، رشد غیر طبیعی توده های خوش خیم در جدار اعضای بدن است. البته تبدیل پولیپ به سرطان یک فرآیند چند مرحله ای بوده و ممکن است چند سال به طول بینجامد. در نتیجه غربالگری روده بزرگ از نظر وجود این پولیپ ها و درمان زودهنگام که با کلونوسکوپی ممکن است، بسیار اهمیت دارد. البته به گفته دکتر جعفری در برخی موارد، پولیپ ها بسیار کوچک و بدون علامت است و فقط با خونریزی های پراکنده از ناحیه مقعد خود را نشان می دهد .

این متخصص گوارش از دیگر عوامل افزایش خطر ابتلا به سرطان روده به سابقه فامیلی، سندرم های ارثی و بیماری های التهابی روده اشاره می کند و می افزاید: بدون شک برخی بیماری های ارثی و از جمله برخی سندرم های مادرزادی با بروز پولیپ های روده و به دنبال آن سرطان روده در ارتباط است. همچنین برخی بیماری های روده از جمله بیماری های التهابی روده نیز خطر بروز سرطان این عضو را به همراه دارد. گرچه نباید فراموش کرد تشخیص زودهنگام هر کدام از این بیماری ها خطر ابتلا به سرطان را بسیار کاهش می دهد .

علائمی که نباید نادیده بگیرید

مهم ترین علامت سرطان روده، حتی در مواردی که بیمار علائم بیرونی چون خونریزی از مقعد و تغییرات اجابت مزاج را ندارد، کم خونی از نوع کمبود آهن است .

دکتر جعفری در این باره توضیح می دهد: شایع ترین علامت سرطان روده بزرگ، دفع خون از دستگاه گوارش است که به صورت وجود خون مخفی در مدفوع، خونریزی از روده، تیره شدن مدفوع، تپش قلب، ضعف، بی حالی و کم خونی بروز پیدا می کند. گاهی نیز بیماران با عوارضی چون انسداد روده یا سوراخ شدگی روده به اورژانس مراجعه می کنند و درمی یابند به سرطان روده مبتلا هستند. نباید فراموش کرد پولیپ های روده ای تا وقتی بزرگ نشود، علامت مشخصی ندارد؛ پس مهم ترین روش تشخیصی برای این بیماری انجام غربالگری و توجه و پیگیری علت هر نوع تغییر تکرارشونده در اجابت مزاج است. البته وجود چنین تغییراتی همیشه به معنای داشتن سرطان روده بزرگ نیست، ولی مراجعه به پزشک را ضروری می کند.

چه کنیم سرطان روده نگیریم؟

باز هم همان داستان تکراری تغذیه سالم، تحرک کافی و نکشیدن سیگار برای پیشگیری از انواع بیماری ها در مورد سرطان روده نیز صدق می کند .

دکتر جعفری با تاکید بر این که سبک زندگی، نوع تغذیه، چاقی و استعمال دخانیات در بروز سرطان روده موثر است، می گوید: داشتن رژیم غذایی صحیح، فعالیت بدنی منظم به صورت 30 دقیقه پیاده روی روزانه، پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب بخصوص چربی حیوانی، کاهش میزان مصرف گوشت قرمز، افزایش مصرف روزانه میوه و سبزی، خودداری از مصرف سیگار و الکل، مصرف کلسیم و ویتامین های A، D و C در پیشگیری از ابتلا به این بیماری بسیار موثر است.البته نباید فراموش کرد غربالگری در افراد بظاهر سالم و بدون علامت نیز در پیشگیری از این بیماری، تشخیص زودهنگام و درمان موثر آن بسیار نقش دارد.

پنج شنبه 28/9/1392 - 23:23
بهداشت روانی

جام جم آنلاین: پسرها متفاوت از دختران هستند، این را همه کسانی که به نوعی با این جنس در ارتباط هستند می‌دانند. این تفاوت‌ها وقتی آشکارتر می‌شود که در جمع آنان بوده و شاهد رفتارهایشان باشیم.

در کودکستان ها، مدارس و حتی در دبیرستان پسرهایی را می بینیم که دائم در حال بالا و پایین پریدن هستند، اغلب بی دقت و شلخته اند، معمولا به درس خواندن علاقه ای ندارند، درست جواب پدر و مادر خود را نمی دهند و بیشتر اوقات دعوا و مرافعه راه می اندازند. با همه این اوصاف می توان گفت اینها فقط تفاوتند و محدودیت به حساب نمی آیند، عیب و نقص هم نیست. آنچه مهم است توجه به این نکته است که به عنوان پدر و مادری که فرزند پسر داریم یا اولیای مدرسه به این گروه کمک شود تا مهم تر از هر چیز مهارت های درست زندگی کردن را یاد بگیرند، راه های حل تضادها را بیاموزند، بدانند که با هر کسی چطور برخورد کنند، از دعوا و مرافعه و مشاجره های دائم پرهیز کنند تا سرانجام بتوانند مردانی سالم از نظر جسم و روان به جامعه تحویل دهند؛ مردانی که بتوانند به دور از مشکلات رفتاری و روانی مسئولیت یک خانواده را بپذیرند.

تربیت پسر به سبک مادرانه یا پدرانه!

معمولا به دلیل متفاوت بودن پسرها بین تربیت مادرانه و پدرانه اختلاف وجود دارد. در بیشتر فرهنگ ها این گونه تلقین شده است که مادرها نقش تربیت پسر را به عهده دارند نه پدران، در حالی که پدر و مادر هر دو در تربیت وی نقش دارند و فقط سبک و روش تربیت کردن زن و مرد با هم متفاوتند.

گاه تضاد بین نوع تربیت پدر و مادر در مورد فرزند پسر باعث می شود که پسر از تعادل خارج گشته و همین امر مسائل زیادی را برای او به وجود می آورد، چرا که او براستی نمی داند مادر درست می گوید یا پدر. در برخی از خانواده ها به دلیل نبود پدر یا نقش منفعل وی، مادر مجبور است نقش هر دو را ایفا کند که در اینجا نیز هر نوع کوتاهی در انجام وظیفه می تواند نظام خانوادگی را به هم بریزد، به گونه ای که پسر نتواند مقدار متوازن و متناسبی از هر دو تربیت پدرانه ـ مادرانه را به دست آورد. در مطالعات و بررسی های انجام شده از سوی روان شناسان و پژوهشگران در دهه اخیر، به این نتیجه می رسیم که بسیاری از مردان مسائلی حل نشده با مادران خود دارند که می تواند منشأ دردسر های زیادی در زندگی آینده مرد شوند. اذیت و آزار مادر، بی توجهی و غفلت او، ترک کردن خانواده از سوی مادر و دیگر مسائل همه و همه می تواند بر سلامت و استقلال فردی پسر اثر بگذارد، گاه نیز غیبت فیزیکی یا عاطفی پدر نیز روی رابطه مادر ـ پسر عمیقا تاثیر می گذارد. از طرفی مشکلاتی که یک پسر با مادر خود در دوران قبل از ازدواج دارد، می تواند باعث بسیاری از مشکلات روحی ـ روانی در زندگی زناشویی وی از جمله احساس حقارت، تشویش هایی در برقراری رابطه و تنش های خانوادگی شود.

الگوی مناسبی برای پسرتان باشید

متاسفانه بزرگسالان مایلند با پسربچه ها تند و زمخت برخورد کنند. مطالعات نشان داده است والدین، دختربچه ها را نسبت به پسربچه ها بیشتر در آغوش می گیرند. حتی در نوزادان تازه متولد شده، بزرگسالان با پسر بچه ها کمتر صحبت می کنند، سرانجام این که حتی مادران نیز پسرانشان را شدیدتر از دختران تنبیه می کنند. اگر مادر مهم ترین شخصی باشد که از پسرش مراقبت می کند، خود او اولین الگوی صمیمیت، عشق و محبت محسوب می شود. الگوی رفتاری مادر بر تربیت پسر تاثیر بسزایی دارد. برای مثال مادری که افسرده است به دلیل بی اعتنا بودن به امورات پسرش، ناخودآگاه پسر را به سمت افسردگی سوق می دهد یا مادری که عصبی است و دائم پسر را تنبیه بدنی یا کلامی می کند باعث می شود فرزندش در مراحل مختلف زندگی با مسائل و مشکلات عدیده روحی و روانی روبه رو شود و همین موضوع بعدها در زندگی زناشویی او نیز اثر خود را خواهد گذاشت. این دسته از مادران باید حتما ابتدا خودشان درمان شوند تا فرزند از آسیب وی در امان باشد. در مقابل این دسته از مادران، مادرانی هم هستند که همراه پسرش با اسباب بازی هایش بازی می کند یا پا به پای او دوچرخه بازی می کند، او را تشویق می کند یا پدرانی که با پسر خود کشتی می گیرد، برایش کتاب می خواند و زمانی هم که لازم است بچه می شود تا پسرش احساس خوشایندی داشته باشد و احساس صمیمیت بیشتری با پدرش کند. چنین فرزندی خودش هم زمانی که در آینده پدر می شود می تواند الگوی خوبی برای فرزندانش باشد و پدر کارآمدی شود. به معنای واقعی پدر و مادر باشید تا فرزندانتان نسبت به شما احساس تعلق خاطر داشته باشد و خودشان را از شما دور نکنند.

یک پسر به مادر نیاز دارد تا:

ـ به او یاد بدهد خجالت کشیدن نمی تواند دلیل خوبی برای عقب نشینی باشد.

ـ به او اطمینان دهد دلشکستگی و ناامیدی او همیشگی نخواهد بود.

ـ به او تفهیم کند قدر کارهایی را که دیگران برایش انجام می دهند، بداند.

ـ به او یاری کند تا درک کند اوضاع همیشه آن گونه که هست باقی نمی ماند.

ـ به او یاد دهد که هر چیزی ارزش جنگیدن ندارد.

ـ بداند ایمان به خداوند نوری است که در کوره راه زندگی می تواند راهنمای او باشد.

ـ به او کمک کند تا بر ترس هایش غلبه کند.

ـ به وی کمک کند تا به کارهای خودش بخندد و شوخ طبعی داشته باشد.

ـ به او یادآوری کند برای همه افراد جدای از موقعیتشان ارزش و احترام قائل باشد.

ـ به او تفهیم کند مادری دارد که هرگز از بوسیدن و در آغوش گرفتن پسرش خسته نمی شود.

یک پسر به پدر نیاز دارد تا:

ـ با او بازی کند، زیرا پسرها نیاز به شیطنت دارند.

ـ به او یاد بدهد چگونه مشکلاتش را حل کند.

ـ هر وقت از مسیر زندگی خارج شد، او را به مسیر اصلی اش برگرداند.

ـ به حرف های او آن هم وقتی که دیگران حوصله گوش دادن به حرف هایش را ندارند، گوش دهد.

ـ با او کشتی بگیرد و به او یاد بدهد چه برنده باشد و چه بازنده، باید بخشنده و رئوف باشد.

ـ وقتی ناامید می شود به او دلگرمی بدهد.

ـ به او بگوید که شکست، خفت بار نیست.

ـ به او یاد بدهد که خانم ها و آقایان با هم برابر هستند.

ـ به او یاد بدهد مسئولیت خانواده را بپذیرد.

ـ یاد بدهید برای منافع خودش، از دیگران بهره کشی نکند.

ـ یاد بدهید چه طور رهبری کند و چه وقت دنباله رو باشد.

ـ به او تحمل و صبوری را بیاموزد.

ـ یاد بدهید چه طور در ایام سختی تعادل خود را حفظ کند.

باید ها و نباید های برخورد با دانش آموزان پسر

بایدها:

1 ـ در هر شرایطی خونسرد و حرفه ای باشید.

2 ـ مطمئن شوید که بر موقعیت کنترل کامل دارید و به صورت غریزی واکنش نشان ندهید، اما از زمان به طور مناسب برای واکنش استفاده کنید.

3 ـ به دانش آموز فرصتی مناسب برای به عهده گرفتن مسئولیت رفتار خود و تغییر آن را بدهید.

4 ـ از رفتارهای ناخواسته در حد امکان چشم پوشی کنید و سـعی در مچ گیــری و به دام انداختـن وی نداشته باشید.

5 ـ مطمئن شوید دانش آموز به طور کامل از مقررات ، نظم و انضباط مدرسه اطلاع دارد.

نبایدها:

1 ـ برخورد با دانش آموز در زمانی که عصبانی هستید.

2 ـ دانش آموز را به طور غیرمنصفانه و بدون دلیل واقعی تنبیه نکنید.

3 ـ به طور فیزیکی با دانش آموز تماس نداشته باشید. هرگز از سیلی، هل دادن یا حمله کردن تحت هر شرایطی استفاده نکنید.

4 ـ در زمانی که یک دانش آموز اشتباه می کند، همه دانش آموزان را تنبیه نکنید.

5 ـ اعمالی انجام ندهید که دانش آموز تا آخر عمر از درس و مدرسه متنفر باشد.

6 ـ دانش آموز را از کلاس اخراج نکنید، مگر آن که مجبور باشید.

7 ـ با بی میلی و اکراه با دانش آموز برخورد نکنید و از سرکوفت زدن وی بپرهیزید.

پسر ها متفاوتند چون...

معمولا پسر ها به روش های زیر احساسات خود را بیان می کنند؛ روش هایی که معمولا دختر ها کمتر یا اصلا از آنها استفاده نمی کنند:

روش آزادی عمل: پسر ها احساساتشان را با واکنش های سریع و پر انرژی نشان می دهند. گاهی با عصبانیت سر ما فریاد می زنند، از کوره در می روند، درها را به هم می کوبند، به در و دیوار مشت می زنند و مقابل پدر و مادر می ایستند. در این موارد سعی کنید مقابله به مثل نکنید.

واکنش های توأم با تاخیر: پسرها عکس العمل های توأم با تاخیر دارند. مثلا پسری که در مدرسه با مشکلی مواجه شده است تا یک هفته صبر می کند و بعد موضوع را بروز می دهد. در واقع یک هفته با خود کلنجار می رود و بی قرار است.

روش بیان فیزیکی: اغلب پسر ها احساسات خود را به صورت فیزیکی بیان می کنند، پس لازم است فضای فیزیکی بیشتری به آنها بدهید، مثلا اگر یک کیسه بوکس هم در اختیارش قرار دهید تا بتواند براحتی خود را تخلیه کند.

روش پناه بردن به خلوت یا غار تنهایی: عموما پسر ها احساسات خود را به سرعت دختر ها ابراز نمی کنند. در مورد پسری که زیاد در لاک تنهایی خود باقی می ماند، باید دقت کنیم، به این معنا که اگر بگذاریم پسرمان در این حالت باقی بماند، در واقع به او کمک کرده ایم تا از ما فاصله بگیرد.

روش صحبت کردن در مورد احساسات: حرف زدن درباره احساسات برای پسرها بسیار مشکل است. شاید به این دلیل که در پسر ها اطلاعات با جریان بسیار خفیف تری از سمت راست مغز به سمت چپ مغز که مرکز قدرت تکلم است، منتقل می شود. در این حالت فقط یک بار از او سوال کنید و به او فرصت بدهید، حتما به سمت شما بر می گردد.

روش گریه کردن: پسرها معمولا در شرایط سخت هم گریه نمی کنند مگر در دوران کودکی، زیرا آنان احساس خودباختگی می کنند، در واقع میل به گریه کردن در پسرها بسیار کمتر از دختران است. بنابراین باید به پسرها کمک شود تا از روش هایی غیر از گریه کردن استفاده کنند تا بتوانند هیجاناتشان را تخلیه کنند و بغض خود را نخورند.

اگر فرزند پسر دارید، نکات زیر را فراموش نکنید

ـ برای پدر بودن خود وقت بگذارید.

ـ با پسرتان فعال برخورد کنید، با او صحبت و بازی کنید و از هر فرصتی برای تاثیرگذاری موثر استفاده کنید.

ـ هرگز پسرتان را نترسانید و تنبیه نکنید، چرا که آنان عینا آن را در رابطه با دیگران اعمال می کنند.

ـ به پسرتان بیاموزید برای خانم ها احترام قائل شوند و همین طور به خودشان نیز احترام بگذارند.

ـ به پسرها بیاموزید که میان دوست داشتن، عشق ورزیدن و توجه افراطی به امیال تفاوت زیادی است.

ـ به آنان یاد بدهید سپاسگزاری ها، تاسف ها، شادی ها و غم ها را براحتی و شفاف بیان کنند، عذرخواهی را به زبان بیاورند و احساساتش را با استفاده از کلمات بیان کنند.

ـ به عنوان مادر می توانید کمک بزرگی به روابط پسرتان با پدرش کنید.

ـ برای آن که مادری توانمند و مقتدر باشید در نظر بگیرید که نباید جایگاه پدر را تصاحب کنید.

ـ در نقش مشاور و دوست برای پسرتان ظاهر شوید تا او راه خود را پیدا کند، مادر مستبد و خودخواه بودن هیچ جایگاهی در قلب پسر نخواهد داشت.

ـ به گونه ای با پسرتان رفتار کنید که احساس خوشایندی از خود داشته باشد.

ـ برای رسیدن به بلوغ اجتماعی پسرتان ، سعی نکنید همیشه سپر بلای او باشید.

ـ پسرتان را فقط برای خود نخواهید و روابط چسبنده با او نداشته باشید. این تصور را نداشته باشید که حتی بعد از ازدواج هم می توانید مانند پسر بچه با او رفتار کنید.

پنج شنبه 28/9/1392 - 23:20
آموزش و تحقيقات

کارشناسان طی سه تحقیق متوجه شدند که مکمل‌های غذایی به افزایش طول عمر یا در بهبود بیماری‌های قلبی و کم شدن حافظه کمک نمی‌کنند.

خبرگزاری فارس: مولتی ویتامین به بهبود حافظه و کنترل بیماری قلبی کمک نمی‌کند

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی‌ نیوز آمریکا،کارشناسان در سه تحقیق دریافتند که مولتی‌ ویتامین‌های روزانه به افزایش متوسط سلامت آمریکایی‌ها کمک نمی‌کند؛ در پشت این پژوهش در واقع آنها مردم را به نخوردن مکمل‌ها توصیه کردند.

محققان دریافتند که ظاهراً مولتی‌ویتامین‌های روزانه مشکلات قلبی یا از دست دادن حافظه را بر طرف نمی‌کنند و آنها با عمر طولانی داشتن مرتبط نیستند.

این تحقیقات که در مجله طب داخلی منتشر شد نشان داد که مکمل مولتی ویتامین و مواد معدنی بهتر از قرص‌های دارونما عمل نمی‌کنند.

بر اساس دفتر آمریکا از مکمل‌های طبیعی، مکمل‌های غذایی یک صنعت چند میلیارد دلاری در آمریکا و مولتی ویتامین در حدود نصف فروش تمام ویتامین‌ها محسوب می‌شوند.

نویسندگان این تحقیقات در واقع در خفا اظهار دارند که افراد از مصرف مکمل‌ها جلوگیری کنند.

دکتر «الیسئو گوآلار» استاد اپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ «جان هاپکینز» گفت: به اعتقاد ما این بدیهی است که ویتامین‌ها [در این موارد که ذکر شد] خوب عمل نمی‌کنند.

به اعتقاد محققان خرید مولتی ویتامین‌ها برای بهبودی بیماریهای قلبی و بهبود حافظه و افزایش طول عمر هدر دادن پول است.

چهارشنبه 27/9/1392 - 14:9
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته