• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2939
تعداد نظرات : 639
زمان آخرین مطلب : 3400روز قبل
دانستنی های علمی

در مورد استفاده از عینک آفتابی باید دقت کنید که در صورتی که جنس عینک مرغوب نباشد ، می تواند سبب آسیب بیشتری به چشم شود. تیرگی شیشه سبب باز شدن مردمک چشم می شود و بنابریان نور بیشتری بداخل چشم نفوذ خواهد کرد. حال اگر جنس شیشه به گونه ای باشد که مانع عبور امواج فرابنفش نشود سبب آسیب بیشتری به چشم ها خواهد شد. بنابریان توصیه می کنم برای معاینه و راهنمایی به متخصص چشم مراجعه نمایید.
در زیر مطالبی در مورد عینک آفتابی مناسب بیان می شود:
لایه های مختلف موجود در شیشه هر یک با توجه به کاربرد آن طراحی می‌شود و شما نیز باید با در نظر گرفتن همین موارد عینک مورد نیازتان را خریداری کنید. معمولا شیشه عینک از لایه های زیر ساخته شده است:

  • لایه رنگی
  • پلاریزه کننده
  • لنز فتوکرمیک
  • لایه آینه ای
  • پوشش ضد خش
  • پوشش ضد انعکاس
  • پوشش جذب کننده نور ماوراء بنفش
  • رنگ شیشه

لایه رنگی بخشی از رنگهای طیف نور را جذب می‌کند و باقی آن را از خود عبور می‌دهد. سازندگان عینکهایی با رنگهای مختلف برای استفاده در شرایط متفاوت به بازار عرضه می‌کنند.

 

  • خاکستری: این عینکها شدت نور را در تمامی رنگها به طور یکسان کم می‌کنند و کم ترین اختلالی را در دید رنگی ما ایجاد می‌کنند. این لنزها نور منعکس شده از سطوح درخشان را جذب می‌کنند و به همین دلیل برای رانندگی و سایر کاربردهای روزمره مناسبند.
  • زرد و طلایی: نور آبی را تا حد زیادی جذب می‌کنند. چون فرکانس نور آبی بیشتر از نورهای دیگر است، انرژی بیشتری دارد. بنابراین بیشتر سطح‌ها می‌توانند آن را منعکس و منتشر کنند. عینکهای زرد بخش آبی طیف را جذب می‌کنند، پس هنگام استفاده از آنها اشیاء را با وضوح بیشتری خواهید دید. به همین خاطر است که عینکهای اسکی را زرد می‌سازند. از آنجایی که این عینک باعث ایجاد تغییر در رنگ اشیا می‌شود برای همین استفاده از آنها در مواردی که به تشخیص رنگی صحیح احتیاج دارید، خوب نیست.
  • قهوه ای و کهربایی: حسن این عینکها آن است که علاوه بر جذب بهتر نور آبی و فرکانسهای بالا، اشعه ماوراء بنفش را هم بیشتر جذب می‌کنند. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که نورهای مرئی نزدیک به uv، مانند نور آبی و بنفش می‌توانند در دراز مدت سبب آب مروارید شوند. استفاده از این عینکها هم مانند لنزهای زرد در تشخیص رنگی تأثیر منفی دارد اما وضوح و تمایز تصویر را بهبود می‌بخشد.
  • سبز: این رنگ بخشی از نور آبی را ***** کرده و درخشندگی سطوح را کاهش می‌دهد. چون رنگ سبز بهترین تفکیک تصاویر و بیشترین دقت را در میان لنزهای رنگی دارد، به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

• قرمز و ارغوانی: این عینکها بیشتر برای شکار، اسکی روی آب و کارهایی مناسب هستند که در محیط های آبی یا سبز انجام می‌شود. زیرا وقتی پس زمینه به رنگ آبی یا سبز باشد، واضح ترین تصاویر با شیشه های قرمز یا ارغوانی دیده می‌شود.
بیشتر سازنده‌ها برای رنگ کردن لنزها از یک روش بسیار قدیمی استفاده می‌کنند. اساس کار این روش اینست که هنگام ساخت لنز رنگدانه‌ها را به طور یکنواخت در داخل لایه شیشه ای پخش می‌کنند. به این ترتیب شیشه ای به دست می‌آید که تمامی نواحی آن رنگ یکسانی دارد. گاهی نیز به جای شیشه، از یک ماده پلیمری به نام “پلی کربنات” استفاده می‌کنند. شیشه و پلی کربنات ضریب شکست یکسانی دارند اما پلی کربنات نمی شکند.
یک متد دیگر، ایجاد لایه ای از مولکول های جذب کننده نور روی سطح پلی کربنات یا شیشه شفاف است. معمولا برای رنگ کردن لنزهای پلی کربنات آنها را در مایعی که حاوی مواد رنگی است قرار می‌دهند. رنگ به تدریج به درون پلاستیک نفوذ می‌کند و آن را رنگی می‌نماید. برای رسیدن به رنگهای تیره تر باید بیشتر صبر کنیم.

 

  • لایه پلاریزه کننده

نور یک موج الکترومغناطیس است. این موج از یک میدان الکتریکی و یک میدان مغناطیسی تشکیل شده که عمود بر هم ارتعاش می‌کنند. امواج نورانی که از خورشید یا هر منبع نوری دیگر متصاعد می‌شوند، در تمامی جهات ارتعاش دارند. زمانی که نور از یک سطح عبور می‌کند یا از آن منعکس می‌شود، وضعیت ارتعاشات تغییر می‌کند. به این نور که ارتعاشات آن فقط در یک جهت خاص است، نور پلاریزه می‌گوییم. پلاریزاسیون در طبیعت هم اتفاق می‌افتد. زمانی که به یک دریاچه نگاه می‌کنید، احساس می‌کنید که سطح آب می‌درخشد. چون سطح آب مانند یک پلاریزه عمل می‌کند و اجازه نمی دهد بخشی از نور که ارتعاشی هم جهت با آرایش مولکولی آن دارد، عبور کند. این همان بخشی از نور است که منعکس می‌شود و مانع دیده شدن اشیای درون آب می‌شود، حتی اگر آب زلال باشد.
وقتی یک  پلاریزه در برابر نور قرار داده شود، فقط بخشی از نور که با آن هم جهت نیست می‌تواند از آن عبور کند. باقی نور جذب می‌شود و به این ترتیب نور، پلاریزه می‌گردد.

 

این فیلترها از اعمال یک لایه از مواد شیمیایی خاص بر روی سطح شیشه یا پلاستیک به دست می‌آیند. مولکول های این مواد اغلب دارای ساختار بلند و باریک هستند. چنین ساختاری این امکان را ایجاد می‌کند که مولکول‌ها در کنار هم منظم شوند. این موازی قرار گرفتن مولکول‌ها نوعی آرایش مولکولی پدید می‌آورد که مانند یک عمل می‌کند که هر نوری را که هم جهت با آنها ارتعاش کند، جذب می‌نماید.
نوری که از سطوح افقی مانند سطح اتوبان‌ها یا سطح آب منعکس می‌شود، چشمان ما را اذیت می‌کند. وقتی نور با یک سطح افقی برخورد می‌کند، امواج منعکس شده در جهت افقی پلاریزه می‌شوند. به همین علت لنزهای پلاریزه عینکهای آفتابی در زاویه ای قرار داده شده اند که فقط به نوری که در جهت عمودی پلاریزه شده اجازه عبور می‌دهد. می‌توانید با یک آزمایش ساده متوجه این مطلب شوید. عینک آفتابی پلاریزه به چشم بزنید و به یک سطح افقی که انعکاس زیادی دارد مثلاً به کاپوت یک ماشین نگاه کنید. حالا عینک به آرامی ۹۰ درجه بچرخانید تا زمانی که فقط یکی از شیشه های آن روبه روی یک چشم شما باشد. چه اتفاقی می‌افتد؟

این روش ساده ای است که با آن می‌توانید متوجه شوید که عینکی که فروشنده به شما می‌دهد واقعاً پلاریزه است یا نه.

اگر عینک پلاریزه باشد، وقتی که آن را می‌چرخانید درخشش سطح به طور قابل ملاحظه ای افت می‌کند.

 

  • عینک های فتوکرمیک

به عینکهای طبی یا آفتابی که با قرار گرفتن در نور خورشید تیره می‌شوند، فتوکرمیک می‌گویند. این لنزها در اواخر دهه ۱۹۶۰ ابداع شدند و از دهه ۱۹۹۰ استفاده از آنها رواج پیدا کرد.

 

در این لنزها میلیون‌ها مولکول کلرید نقره یا نمک های نقره با دیگر هالوژن‌ها قرار داد. لنز در غیاب نور ماوراء بنفش شفاف است. پس در اکثر جاهایی که با نور مصنوعی روشن شده این عینکها شفاف هستند. وقتی نور uv (که در نور خورشید وجود دارد) به شیشه عینک برسد، ساختار مولکول‌ها تغییر می‌کند. این ساختار جدید بخشی از نور مرئی را جذب می‌کند و باعث می‌شود لنز تیره شود. هر چه شدت نور uv بیشتر باشد، لنز تیره تر می‌شود.

وقتی به داخل ساختمان می‌روید، واکنش معکوس اتفاق می‌افتد و مولکول‌ها به وضعیت اولیه خود بر می‌گردند و شیشه شفاف می‌شود. این واکنش بسیار سریع رخ می‌دهد اما یک نقطه ضعف کوچک دارد. وقتی نور از شیشه عبور می‌کند، نور ماوراء بنفش جذب می‌شود. پس اگر عینک آفتابی شما فقط با استفاده از لنزهای فتوکرمیک کار می‌کند، هنگام رانندگی هیچ کمکی به شما نخواهد کرد، چون نوری که از شیشه جلو عبور می‌کند، اشعه uv ندارد و عینک شما شفاف باقی می‌ماند. برای حل این مشکل معمولا یک پوشش رنگی روی لنزها قرار می‌دهند.
در عینکهای طبی قدیمی، لنزهای فتوکرمیک از شیشه هایی ساخته شده بودند که ذرات کلرید نقره به طور یکنواخت در آن توزیع شده بود. چون ضخامت شیشه این عینکها در نقاط مختلف متفاوت است.

شیشه در نواحی ضخیم تر تیره تر خواهد شد. وقتی لنزهای پلاستیکی به بازار آمدند این مشکل هم به راحتی برطرف شد. این لنزها را در محلول مواد شیمیایی قرار می‌دهند و با گذشت زمان، مولکول های فتوکرمیک در حدود ۱۵۰ میکرون در پلاستیک نفوذ می‌کنند. این تکنیک جدید به دلیل یکنواختی آن در تمامی ضخامت‌ها بهتر از روش قبلی است. به علاوه چون ضخامت لایه ی فتوکرمیک در این روش بیشتر از زمانی است که لایه ای از مولکول های فتوکرمیک روی سطح نشانده شوند، بیشتر از این روش استفاده می‌کنند.

 

  • لایه آینه ای

بعضی از عینکهای آفتابی مانند آینه به نظر می‌رسند. روی این عینک‌ها یک لایه بسیار نازک از مواد منعکس کننده نور قرار داده شده است. این مولکول‌ها نور را منعکس می‌کنند، اما چون با فاصله از هم روی سطح شیشه قرار داده شده اند، فقط بخشی از نور که به آنها برخورد می‌کند بازتابانده می‌شود و باقی نور از بین این مولکول‌ها عبور می‌کند و به چشم می‌رسد. با این روش نوری که به چشم می‌رسد، کاهش می‌یابد.
گاهی این لایه را طوری اعمال می‌کنند که مقدار ذرات منعکس کننده از پایین به بالا بیشتر شود. به این ترتیب نوری که از بالا می‌آید، تا حد زیادی منعکس می‌شود در حالی که نوری که از روبرو یا پایین می‌آید به چشم می‌رسد. پس هنگام رانندگی نور خورشید مزاحم چشمتان نمی شود ولی می‌توانید به راحتی جلوی خود را ببینید.

 

مهمترین مشکل این عینکها این است که شیشه آنها خش می‌افتد. با وجود تلاش های بسیار، سازندگان این عینکها تا کنون موفق نشده اند که لایه ضد خش را با کیفیت مناسب روی این لایه بنشانند. بنابراین عموماً ابتدا لایه ضد خش روی لنز قرار داده می‌شود تا از آن حفاظت کند و سپس لایه آینه ای روی آن اعمال می‌شود.

 

  • لایه ضد خش

شیشه در برابر خراش و خش مقاومت خوبی دارد اما می‌شکند. پلاستیک نمی شکند ولی در عوض زود خش می‌افتد. برای همین معمولاً با لایه ای از مواد کربنی سخت ولی شفاف، روی آنها را می‌پوشانند تا از آنها محافظت کنند.

 

 

  • لایه ضد انعکاس

یکی از مشکلات عینکهای آفتابی این است که نوری که از عقب به پشت شیشه عینک می‌خورد، منعکس می‌شود و به چشم می‌رسد. لایه ضد انعکاس، لایه سخت و نازکی است که از ماده ای با ضریب شکست بین هوا و شیشه ساخته شده است. وقتی نور با یک سطح برخورد می‌کند، نسبت مقدار نور منعکس شده به نور شکست یافته وابسته به ضریب شکستهای دو محیط است. چون ضریب شکست این لایه مابین ضریب شکست هوا و شیشه است، مقدار نوری که از سطح جلویی و پشتی آن منعکس می‌شود، تقریباً یکسان است. اگر ضخامت این لایه یک چهارم میانگین طول موج نور مرئی باشد، تداخل انعکاس دو طرف آن با یکدیگر سبب تضعیف و از بین رفتن هر دوی آنها می‌گردد. این لایه معمولاً روی سطح بسیاری از عینکهای طبی هم نشانده می‌شود تا از درخشش آن جلوگیری کند.

 

 

  • لایه جذب کننده نور ماوراء بنفش

بسیاری از بیماری های چشم به دلیل آسیب های است که نور ماوراء بنفش ایجاد می‌کند. نور ماوراء بنفش را بر حسب فرکانس و طول موج آن به دو گروه طبقه بندی می‌کنند: UV-A و UV-B . در حالت عادی قرینه چشم مانند یک محافظ طبیعی عمل می‌کند و تمام UV-B و بخش عمده UV-A را جذب می‌کند. اما در طول زمان این جذب UV باعث بیماری آب مروارید می‌شود. همین مقدار ناچیز به مرور زمان باعث تخریب سلولهای چشمی می‌شود و دلیل اصلی نابینایی بسیاری از افراد در سنین بالای ۶۵ سال است.
اگر نور UV برای مدت زیاد یا با شدت زیاد به چشم برسد باعث سرطان چشم می‌شود.

 

حتماً شنیده اید که گاهی در روزهای آفتابی در کوهستان ها، افراد دچار برف کوری می‌شوند. دلیل برف کوری این است که UV از سطح برف منعکس می‌شود و به سلول های شبکیه آسیب می‌رساند.

یک لایه جذب کننده نور UV می‌تواند از چشمان شما محافظت کند و باید عینکی انتخاب کنید که تمام هر دو نوع نور ماوراء بنفش را جذب نماید. معمولاً روی عینکهای آفتابی برچسبی است که نشان می‌دهد چند درصد نور UV را جذب می‌کنند. شما باید به دنبال ۱۰۰% باشید

سه شنبه 25/5/1390 - 21:23
کامپیوتر و اینترنت

راهنمای خرید لپ تاپ

دنیای رو به جلوی امروزه ما را وادار نموده است که همواره و در همه جا به اطلاعات و منابع مهم مورد نیازمان ، دسترسی داشته باشیم  و بالطبع، مظهر این دسترسی به منابع اطلاعاتی که همانا کامپیوتر ها باشند نیز  میبایست همواره در دسترس باشد از اینجاست که یکی از مظاهر تکنولوژی مدرن ، یعنی لپ تاپ ها ظهور میکنند. شاید بعنوان یک بیننده در هنگام مواجهه با خرید این دستگاه ، تنها فاکتور مهم در حهت خرید آن را قیمت دستگاه بدانید ولی در مقام خریدار اوضاع کاملا تفاوت میکند. در این مقاله سعی دارم با معرفی ویژگی های یک محصول برتر به معرفی بهترین های حال حاضر ایران در رده های مختلف کاربردی و قیمتی بپردازم.

Laptop Guide

شاید در دنیای دیجیتال هیچ محصولی تا به این اندازه دارای تنوع و بازاری کاملا متنوع و در عین حال تشنه نباشد که در دنیای لپ تاپ ها جریان دارد.(البته در خارج از مرزهای ایران این مساله در مورد کامپیوترهای Desktop معمولی نیز کاملا مصداق دارد چون بعنوان مثال در آنجا خریدار بدنبال فلان CPU یا فلان Main نمی گردد بلکه یکراست به بازار رفته یک کامپیوتر سونی ، دل ، اچ پی و... را خریده و به خانه می آورد و بی دغدغه دردسرهای سخت افزاری، خریدی آسان و در عین حال مطمئن را انجام میدهد)
بازار بزرگ لپ تاپ ها آنچنان متنوع است که اگر قصد خرید یک لپ تاپ را دارید و هنوز چیزی را انتخاب نکرده اید به شما پیشنهاد میکنم اصلا و به هیچ وجه به بازار نروید چون کاملا در دریای  مدلهای مختلف از مارک های متنوع غافلگیر شده و غیر ممکن است انتخاب صحیحی را انجام بدهید. برای راحتی انجام یک انتخاب مناسب میخواهم خریداران را از لحاظ انتظاری که از دستگاه خود دارند به 4 دسته تقسیم کنم:
۱- افراد عادی که انتظاراتشان از نوت بوک، به مواردی همچون برنامه های ویرایش متن ، برنامه های حسابداری ، استفاده از اینترنت ، نگه داری اطلاعات و مواردی از این دست محدود میگردد(که فکر میکنم درصد بالائی از نوت بوک داران از این دسته هستند)
۲- افراد طراح (که سر و کار زیادی با برنامه هایی همچون Photoshop ، Premier و از این دست  دارند) و همچنین افراد خوره بازی، که حتی در هنگام  خواب نیز نمی توانند از محبوبشان جدا شوند!
۳- مدیران ، پشت میز نشینهای مایه دار و کلا کسانی که معمولا زیاد جابجا نمیشوند (و البته هزینه کردن به سبک بسیار مایه دارانه برایشان اصلا خیالی نیست !)
۴- افرادی که فاکتور وزن و حجم برایشان از حداکثر اهمیت برخوردار است (Ultra Portable User)

خب همین حالا گروه خودتان را انتخاب کنید چون در ادامه باز هم در درون این گروه ها به دسته بندی میپردازیم:
دسته اول یا افراد عادی را از چند لحاظ میتوان دوباره گروه بندی کرد مثلا از لحاظ هزینه جهت خرید نوت بوک: این دسته از دانشجویان آس و پاس شروع میشود و طیف آن تا مایه دارهائی که رنگ نوت بوکشان را با رنگ پاپیون سگ شان ست میکنند ادامه دارد! (که مختص این رده هم نیست ولی در این رده کمی پررنگ تر است) .
در این دسته مشخصات نوت بوک ها حداکثردر محدوده متوسط قطعات قرار دارد (و این صرفا به آن معنی نیست که قیمت آنها هم لزوما در رده متوسط قرار داشته باشد) و مشخصات آنها را باید در لیست زیر جستجو کرد :
CPU: در اینجا از مدلهای ارزان قیمت تک هسته ای AMD تا مدل های نه چندان قدیمی Pentium M را میتوان یافت. البته در این میان شاید به چندین مدل سنت شکن نیز بر بخورید که از مدل های جدید تری استفاده کنند.
Monitor: در اینجا صفحه های نمایش از 15.4 اینچ به بالا بیشتر به چشم می خورند چون همانگونه که میدانید رابطه میان اندازه صفحه نمایش و قیمت لپ تاپ یک رابطه معکوس است(هرچه کوچک تر گران تر).
Drive: معمولا یک درایو Combo و شاید اگر هم خوش شانس باشید یک DVD Writer به تورتان بخورد.
از سه مورد بالا که که بگذریم تقریبا بقیه مشخصات در سایر رده بندی ها هم دیده میشود ولی یک نکته مهم که شاید در نگاه اول به چشم نیاید و در این رده بسیار پر کاربرد هم مینماید وجود امکانات ارتباطی نظیر کارت خوان ، Wi-Fi و Bluetooth در دستگاه است که حتما در مورد آن دقیق باشید.
لپ تاپ های این رده از حدود 600 هرار تومان تا یک میلیون و چهار صد هزار تومان گستره قیمت دارند.
یک پله بالاتر از این دسته گروه نوت بوک های طراحی و گیم قرار دارد که از لحاظ قیمت از رده پیشین گرانترند. در اینجا اولویتها با گروه قبل تفاوت میکند جائیکه وجود یک کارت گرافیک قوی به همراه یک حافظه (RAM) بالا کاملا یک امر مهم میباشد. وجود یک صفحه نمایش عریض (WXGA) با کیفیت بالا نیز مطمئنا از ملزومات کار است.
امکانات ارتباطی این دسته نیز میبایست بسیار بالا باشد  بعنوان مثال کارت LAN ، کارت خوان ، بلوتوث و Wi-Fi از امکانات استاندارد این سری هستند.
قیمت های این رده نیز از حدود یک میلیون و سیصد هزار تومان تا حدود چهار میلون تومان پراکنده است.
 در رده سوم، لپ تاپ هائی قرار دارندکه به سختی بتوان بر آنها اسم نوت بوک نهاد و کارائی و سخت افزار های حرفه ای آنها قابلیت قرار دادن آنها در رده دسک تاپ ها را به آنها میدهد تا جائیکه به آنها لقب Desktop Replacement (جایگزین دسک تاپ) را داده اند و جابجا کردن آنها بیشتر به یک شوخی شبیه است چون در اینجا صحبت از یک غول 8 تا 9 کیلوئی است تا یک لپ تاپ نازک نارنجی !
 و اما درست در نقطه مقابل دسته اخیر کوچولوهائی قرار دارند که اگر ندانیم، شاید آنها را با یک MP3 Player حرفه ای اشتباه بگیریم چون حداکثر ابعاد صفحه نمایش این همراه های کوچک 4.3 اینچ است و در آنها خبری از درایو نوری هم نیست و مجبور به استفاده از External درایو ها هستیم ولی در عوض اینگونه مدل ها چنان آزادی عملی به کاربر میدهند که بیشتر از آن قابل تصور نیست: به عنوان مثال وزن اینگونه نوت بوک ها در حداکثر خود از 500 گرم تجاوز نمی کند و مدل های 250 گرمی آن هم موجود است و این در حالی است که مشخصات آنها هم چندان پائین نیست مثلا مشخصات  کلیدی یکی از پرطرفدارترین این نوت بوک ها به این شرح است:
CPU: Intel Core Solo 1.2 GHz
RAM  : 512 MB DDR 2
HDD : 30 GB
که این مدل دارای بلوتوث ، وای فای و دوربین نیز می باشد . پس می بینیم که در این رده بیشتر از اینکه در نگاه اول به چشم می آید امکانات فراوان گنجانده شده  که البته در حد یک رفع نیاز ضروری در جائیکه امکان حمل یک لپ تاپ معمولی را نداریم بسیار کارامد می نماید.
همانگونه که حدس میزنید قیمت این رده نیز به نسبت لپ تاپ های معمولی بسیار گرانتر است و از حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان شروع می شود و گستره آن به بالای دو و نیم میلیون هم میرسد.

خب حالا که نیازهایمان برای خرید نوت بوک را مشخص کردیم نوبت به آن میرسد که به بازار سری بزنیم و ببنیم برای رفع این نیاز ها شرکت های مختلف دارای چه امکاناتی هستند.
بازار نوت بوک از آنچنان کششی برخوردار است که تقریبا هر شرکتی که شما فکرش را بکنید دارای مدلی در این بازار است: از وایوهای سونی(WAIO) بگیرید تا تازه وارد این عرصه یعنی گیگابایت. پس در ابتدا لازم میدانم در مورد هرکدام از این برندها بسیار مختصر توضیحی بدهم:

الف) Vaio Sony : که معرف همه دوستان میباشد . دارای کیفیت های بسیار بالا از لحاظ ساخت، قیمت های نسبتا بالا ، باتری های نه چندان خوب و بجز دو سه مدل بسیار گران هیچکدام کارت گرافیک جدا ندارند. شرکتهای عرضه کننده اصلی وایو در ایران عبارتند از : امرتات ،نقش ، رایانه همراه و دو سه شرکت نچندان مطرح دیگر .

Vaio Sony Laptop

ب)Dell : شرکت بزرگ دل در سالهای اخیر لقب بهترین (و شاید بهتر است بگوئیم پر فروش ترین) لپ تاپ های متوسط (از لحاظ قیمتی) را به خود اختصاص داده است که از لحاظ کیفیت و قیمت یک تعادل متناسب برقرار کرده است شرکت های عرضه کننده دل در ایران عبارتند از :هستی ، پارسیان ، دیجیتال و چند تای دیگر.

Dell Inspiron 6400

پ) Toshiba : این شرکت ژاپنی (؟) نیز در زمینه تولید لپ تاپ ید طولائی دارد بطوریکه گستره مدل های آن بسیار زیاد است و در این زمینه طرفداران خود را نیز دارد (به شخصه آن را توصیه نمی کنم!) شرکت های عرضه کننده آن در ایران عبارتند از : نقش ، رایانه همراه  و پارسیان.

ت) Lenovo : شرکت IBM را که به خاطر دارید؟ لنوو از این پس لپ تاپهای IBM را با این مارک جدید به بازار عرضه میکند. مشخصه این کامپیوتر ها طراحی های نچندان دلچسب ولی کیفیتهای بسیار بالا بهمراه قیمتهای نسبتا بالا باازای مشخصات متوسط است که اگر به شکل ظاهری اهمیت نمیدهید Lenovo برای شما ساخته شده است. شرکت های توزیع کننده این لپ تاپ در ایران عبارتند از :نقش و هستی.

Lenovo Laptop

ث) HP : این برند شاید تنها تولید کننده عمده لپ تاپ های با پردازنده AMD می باشد و به همین خاطر قیمت تمام شده آنها به نسبت سایرین بسیار کمتر است که فاکتور خوبی است ولی چون مصرف برق این پردازنده ها  به نسبت پردازنده های دو هسته ای اینتل ، بیشتر است لذا از عمر باتری کمتری برخوردارند(دقت کنید فقط دو هسته ای ها برق کمتر مصرف میکنند و مثلا مصرف یک پردازنده P4 بسیار بیشتر از  AMD دو هسته ای میباشد).البته این به آن معنی نیست که HP لپ تاپ با پردازنده اینتل ندارد. شرکت هستی عرضه کننده HP در ایران می باشد.

ج) Fujitsu Siemens: این اتحاد ژاپنی آلمانی که در عرضه موبایل کاملا به بن بست رسید این بار در عرضه لپ تاپ موفق مینماید لپ تاپ های این شرکت به دو دسته عمده : Amilo ها و  Lifebook ها دسته بندی میشوند که اولی لپ تاپ های متوسط با قیمت پائین و دیگری سری حرفه ای نوت بوک های این شرکت است. هستی ارقام کامپیوتر و بهین تکنولوژی از شرکت های ارائه دهنده این برند هستند.

نوت بوک های دیگر موجود در بازار به همراه گارانتی های معتبر آنها به اختصار عبارتند از :

Asus با گارانتی دیجیتال، Acer با گارانتی رسام موج ، Panasonic با گارانتی  نقش ،گیگابایت با گارانتی آواژنگ و چندین برند دیگر که شاید حتی به گوش تان هم نخورده باشد.

البته به برندهای تولید کننده لپ تاپ میبایست یک برند کاملا متفاوت با بقیه چه از لحاظ سخت افزاری و چه از لحاظ نرم افزاری و چه از لحاظ قیمتی اضافه کرد و آن چیزی نیست مگر لپ تاپ های بسیار زیبای iMac از کمپانی Apple که دارای سیستم عامل Mac OSx میباشند که از زمین تا آسمان با ویندوز تفاوت دارد و اگر به سرتان زد از این مدل ها خرید کنید حتما یک بار این سیستم عامل را امتحان کنید(البته جدیدا قرار است امکان نصب ویندوز بر روی Mac هم فراهم شود) از لحاظ قیمتی نیز این لپ تاپ ها با سایرین تفاوت عمده دارند جائیکه قیمت آنها از دو میلیون تومان شروع می شود.

خب حالا قصد داریم این برندهای ذکر شده را به ترتیب در دسته بندی اولیه مان قرار  دهیم:
۱- لپ تاپ برای افراد عادی :
پیشنهادات: مطمئنا در اینجا بهترین گزینه لپ تاپ مشهور و پر فروش شرکت دل با نام Dell inspiron 6400 قرار دارد(که در مدل پایه در حدود 840 هزار تومان و در بهترین مدل یک میلیون و دویست هرار تومان قیمت دارد) یک پله بالاتر از لحاظ قیمتی مطمئنا وایوهای سونی سری  N میباشد که پایه قیمتی معادل یک میلیون و صد هزار تومان دارند.

۲- لپ تاپ برای طراحان و گیم باز ها:
در این دسته به کارت گرافیک حداقل 256 احتیاج داریم. مدلی که در این رده یک سر و گردن از همه بالاتر است Dell Latitude D820 میباشد که کارت 512 مگابایتی دارد (و قیمتی در حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان) انتخاب دیگر در این رده لپ تاپ زیبای Vaio VGN-BX660P43 میباشد که باقیمتی نزدیک به یک میلیون و ششصد هزار تومان به فروش میرسد.

۳- لپ تاپ برای مدیران مایه دار! :
بدون شک Dell XPS M2010 با وزنی معادل هشت کیلو و نیم! و مشخصاتی که کمتر کامپیوتر دسک تاپی به آن میرسد و قیمتی که بسیار بسیار گران است (آنقدر گران که من هم نمی دانم چقدر است!)

Dell XPS

۴- لپ تاپ کار راه بنداز کوچولو :
در اینجا بر عکس بقیه قسمت ها آنچنان تنوعی نداریم و آنچه که من از بازار میدانم این مدل محدود به دو مدل وایوی سونی و یک مدل Asus میشود که سونی ها عبارتند از Vaio VGN- UX17  و UX19 که از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با هم نمی کنند و قیمت آتها هم از یک میلیون و ششصد هزار تومان شرو ع می شود و مدل ASUS هم R2H نام دارد که خود Asus به آن لقب
( UMPC = Ultra Mobile PC) داده است و برخلاف UX17 سونی که صفحه کلید کامل دارد ،این مدل کاملا متکی به قلم نوری می باشد. البته قیمت این یکی را ندارم ولی با توجه به سابقه بالا بودن قیمت لپ تاپ های Asus  فکر نمیکنم پائین باشد(ندید بالای یک و نیم میلیون !)
البته این مقاله تنها گوشه ای از این بازار شلوغ را معرفی نمود امیدوارم در انتخاب شما برای خرید این وسیله زیبا و بی نظیر کمک کوچکی کرده باشم. در انتها آماده هر گونه کمک در جهت خرید و پیشنهاد به دوستان هستم.

 

سه شنبه 25/5/1390 - 21:22
کامپیوتر و اینترنت
نحوه انتخاب نوت بوک  

 

Notebook -کامپیوتر Laptop
کامپیوتر
Laptop کامپیوتری کوچک و قابل حمل میباشد که دارای صفحه تصویر مسطح و صفحه کلیدی
 است که روی هم تا میشوند . کامپیوتر های
Laptop که با باتری کار میکنند اغلب دارای یک صفحه تصویر LCD ( نمایشگر کریستال مایع ) میباشند. بعضی از مدلها میتوانند با یک ایستگاه جفت شوند و به   عنوان یک سیستم رومیزی کامل در دفتر عمل کنند. در بعضی از کامپیوتر های Laptop مجموعه ای از برنامه های کاربردی تجاری در ROM تعبیه شده است.
کامپیوترهای
Laptop دارای قابلیت استفاده از برق شهری می باشند. بدین منظور از آداپتورهای خاصی استفاده می گردد. یکی از خصایص بارز کامپیوترهای Laptop ، قابل حمل بودن آنها است . بدین منظور امکان استفاده از باطری در آنها پیش بینی شده است . تمام کامپیوترهای Laptop دارای باطری قابل شارژ می باشند. عمرمفید باطری به نوع باطری و نوع استفاده از سیستم بستگی دارد . کامپیوترهای Laptop دارای مدل های دیگری از باطری بمنظور نگهداری اطلاعات موجود در حافظه CMOS می باشند.
تمام کامپیوترهای
Laptop دارای یک نوع خاص از صفحات نمایشگر LCD می باشند. این نوع صفحات نمایشگر دارای ویژگی های زیر می باشند :
12 تا 17 اینچ
سیاه و سفید ( 16 مقیاس متفاوت برای خاکستری) و یا رنگی ( 65.536 )
بصورت
Passive و یا Active می باشند ( نمایشگرهای Active دارای شفافیت بیشتر و برای مطالعه مناسبتر می باشند)
و اکنون نمایشگر های فوق پیشرفته تا 17 اینچ هم برای لپتاپ ها ساخته شده است . که حتی دقت تصاویر انها از سیستم های رومیزی معمولی و خانگی هم بیشتر هستند .
دستگاه ورودی
در کامپیوترهای شخصی بمنظور ورود اطلاعات از صفحه کلید و یا موس استفاده می شود. در کامپیوترهای
Laptop از دستگاههای ورودی متفاوتی استفاده می شود. در این راستا سه گزینه وجود دارد :
Trackball . با چرخش گوی ، امکان حرکت Cursor بر روی نمایشگر LCD فراهم می گردد.
TrackPoint .با فشردن انگشتان دست بر روی نقطه مورد نظر ،امکان حرکت Cursor فراهم می گردد.
TouchPad . با حرکت دست بر روی Pad امکان حرکت Cursor فراهم می گردد.
اتصالات
Docking
اغلب کاربران در زمان استفاده از کامپیوترهای
Laptop دارای مشکلاتی در زمینه صفحه نمایشگر( اندازه کوچک آن ) و یا صفحه کلید ( صفحه کلید کوچکتر از یک صفحه کلید استاندارد است ) می باشند ، بمنظور استفاده راحت تر کامپیوترهای Laptop در مواردی که از آنان بصورت Desktop استفاده می گردد ، Docking station مطرح شده است . سیستم فوق دارای چندین دستگاه جانبی ( مانیتور بزرگ ، صفحه کلید بزرگ ، موس ، چاپگر و دیسک درایو ) متصل شده است . در چنین حالتی می توان Laptop را به Staion مربوطه متصل و از آن بعنوان یک کامپیوتر رومیزی استفاده کرد.در این حالت صرفا" از یک اتصال درLaptop استفاده می شود. اغلب کامپیوترهای Laptop دارای اتصالات Docking می باشند.

 پردازشگرهای نوت بوک  ( Notebook Processors )

در حال حاضرتنوع زیادی از انواع پردازشگرها در کامپیوترهای همراه استفاده می گردد که عدم آگاهی کامل از آنها میتواندسردرگمی زیادی را باعث شود.دو دسته عمده پردازشگرهای معمول شامل پردازشگرهای
INTEL و AMD میشود, در این متن به انواع پردازشگرهای پنتیوم محصول شرکت اینتل میپردازیم:
تفاوت بسیار کمی مابین انواع پردازنده ساخته شده اینتل برای لپتاپ وجود دارد.البته انواع جدیدتر آن نظیر سنترینو و سوناما بر خلاف گذشته با رویکرد مختص به لپتاپ از نظر کیفی و کارایی بیشتر همراه با مصرف کمتر انرژی طراحی و ساخته شده اند.در اینجا تنها به دلیل اشتباهی که گاه از سوی دوستانی که جهت خرید لپتاپ های ارزانتر به فروشندگان متفاوت مراجعه می نمایند و گاه جواب های نامربوط می شنوند,تنها به ذکر مفید انواع پردازنده های اینتل که از نظر نامی بسیار مشابه هم هستند,می پردازیم.در ضمن دقت نمایید که پردازنده های نامبرده به جز دو نوع نامبرده در سطور بالایی که از کیفیت و کارایی و دقت در مصرف بهینه انرژی همانند هم بهره می برند,در زمان ساخت تنها با رویکردی از نظر ابعاد و میزان مصرف برق و سرعت پردازنده نامگذاری شده اند و یادمان باشد که بر خلاف نوع رومیزی,ساخت پردازنده های لپتاپ در دوره نوینی بسر می برد.

Pentium M
در حالتی مابین پنتیوم 3 و پنتیوم 4 ساخته و طراحی گشته است.از نظر میزان مصرف انرژی کمی بهتر از پنتیوم 4 عمل می نماید و کیفیت- کارایی آن مابین این دو قرار می گیرد.این پردازنده جزئی از
Centrino package است.
Celeron M
مشابه
Pentium M بوده با این تفاوت که قیمت آن کمی کمتر از Pentium M می باشد.این امر برای کسانی است که می خواهند لپتاپ مقرون به صرفه تری را خریداری نمایند. level 2 cache memory در Celeron M به 512KB کاهش پیدا نموده,در حالی که در Pentium M این میزان 1 -2 مگابایت می باشد.
تفاوت ریزپردازندهای پنتیوم
   و  Celeron
هسته ( Core ) : تراشه های Celeron با محوریت هسته تراشه های پنتیوم 4 ، طراحی و تولید شده اند .
 Cache : تراشه های Celeron نسبت به تراشه های پنتیوم 4 از حافظه Cache کمتری استفاده می نمایند . یک تراشه Celeron ممکن است دارای 128 کیلو بایت L2 Cache باشد . در حالی که L2 Cache استفاده شده در تراشه های پنتیوم 4 ، چهار برابر تراشه های Celeron است. میزان حافظه L2 Cache تاثیر بسیار زیادی را در خصوص کارآئی سیستم بدنبال خواهد داشت .
Clock Speed . شرکت اینتل تراشه های پنتیوم 4 را با هدف اجراء در سرعت های بمراتب بالاتری نسبت به تراشه های Celeron طراحی و تولید نموده است . سریعترین پردازنده پنتیوم 4 ، شصت مرتبه سریعتر از سریعترین پردازنده Celeron است.
Bus Speed . پردازنده ها در خصوص حداکثر سرعت Bus ارائه شده دارای محدودیت می باشند .سرعت Bus پردازنده های پنتیوم 4 ، 30 درصد بیش از پردازنده های Celeron است.
Mobile Pentium 4
سریع ترین پردازنده سیار و قابل حمل اینتل و دارای
Hyper-Threading که بسیار مشابه Desktop Pentium 4 بوده و از تنظیم بهینه تر کنترل دمای پردازنده و مصرف کمی بهتر انرژی بهره مند است.از FSB (Front side bus speed) 533 MHZ بهره می برد که این مقدار در پردازنده های انواع رومیزی در حد800 MHZ می باشد.پردازشگرهای MOBIL PENTIOM از حالتی از POWER MANEGMENT بنام SPEED-STEPبهره میبرد که باعث کاهش مصرف انرژی و کاهش سرعت پردازش, به نسبت بار تحمیلی روی سیستم میشود,SPEED-STEPدوحالت دارد: وضعیت حداکثر توان ویا وضعیت مصرف بهینه باطری ,پردازشگرهای MOBIL CELERONاز SPEED-STEPاستفاده نمی کنند.پردازنده های Mobile Pentium از حالتی بنام SpeedStep بهره می برند که بر اساس system load لپتاپ,میزان برق مصرفی و سرعت پردازنده را تحت تاثیر قرار می دهند.این حالت بر دو نوع است:با حداکثر کارایی که طبیعتا انرژی بیشتری را مصرف می نماید و دیگری حالت مناسب بهینه سازی مصرف انرژی باطری.Mobile Celeron از چنین حالتی بهره نمی برد . در نوتبوک هایی که از این مدل پردازنده استفاده میکنند گهگاه دیده شده است که قدرت پردازنده متناسب با میزان باتری و زمان شارش ان تغییر میکند مثلا در حین کار روی یک پروژه با کاهش شارش باتری نوتبوک شما قدرت پردازنده شما از 2400MHz به 1000Mhz کاهش میابد .
Mobile Pentium 4 Processor-M
که بنام
P4-M نیز شناخته می شود.با حداکثر سرعت 2.6 GHZ این پردازنده هم اکنون به وسیله جایگزینی با Pentium M & Celeron M در لپتاپ های کوچک و سبک با کارایی معتدل و متوسط از دور رقابت خارج شده است.چراکه در لپتاپ های بزرگ و مشابه مدل های رومیزی و قدرتمند نیز از پردازنده هایی همچونregular Mobile and Desktop Pentium 4 استفاده می شود.
Mobile Celeron
بدلیل دارا بودن کمترین میزان حافظه کش به سرعت عملکردی انواع دیگر نمی رسد.(علیرغم دارا بودن
High clock speed ).در لپتاپ های کوچک و سبک بیشترین کارایی را داشته و در انواع ارزانتر آن بکار می رود.
Desktop Pentium 4
برای لپتاپ های نوع جایگزین با مدل رومیزی ساخته شده که با قیمت کمتر از بیشترین قدرت عملکردی برخوردار است . البته بایستی قبول نمود که این پردازنده از پردازنده های
Non-Mobile ( غیر قابل حمل ) محسوب می گردد. در این پردازنده شما از ( FSB (Front side bus speed سریع تری برخوردار هستید.همچنین از 800 MHZ FSB بهره برده و یا دارای Dual Channel Memory می باشد . اما این پردازنده خوره باتری و زمان شارش نوتبوک شما است و شما تنها میتوانید در بهترین حالت حدود 2ساعت بوسیله باتری با نوتبوک خود کار کنید .
Centrino
 درواقع یک نام تجاری است که توسط
INTELعرضه شده و عنوان کامل آن INTEL® CENTRINO MOBIL™ TECHNOLOGY است, که دارای چهار مزیت است:
1- افزایش قدرت پردازش علیرغم
CLOCK-SPEEDظاهرا کمتر بواسطه افزایش حافظه CACHEبه 1MB ,واخیرا MB2
2-ظرافت و کم شدن قطر نوت بوک و نهایتا کاهش وزن اینگونه نوت بوکها . تنوع طراحی، حجم و وزن کمتر نسبت به نوت بوک های
Pentium 4 تنها با استفاده از طراحی Micro FCPGA در این تکنولوژی مقدور گردیده است و برای اینکه حرارت بالای پروسسور این نوت بوک ها باعث بوجود آمدن اختلال در سیستم عملیاتی این دستگاهها نگردد، در این نوع از نوت بوک ها از پروسسورهای ولتاژ پایین (LV) و یا ولتاژ بسیار پایین (ULV) استفاده شده است.
3- بهینه سازی میزان مصرف انرژی واستفاده مدت طولانی تر از باطری . مدیریت جدید مصرف باطری در این تکنولوژی باعث جلوگیری از اتلاف بی دلیل انرژی باطری دستگاه جهت انجام اعمال غیر لازم و کاربردی گشته، نتیجتاً طول عمر و زمان مصرف بیشتر باطری را برای مصرف کننده نوت بوک به ارمغان می آورد.
4-آزادی عمل وامکان استفاده از شبکه بی سیم
WLANوتطبیق با استاندارد WI-FI سیستم WLAN Security پشتیبانی شده توسط این تکنولوژی شامل طیف وسیعی از دستورات امنیتی شبکه، تولید شده توسط شرکت Cisco Systems بوده و باعث جلوگیری از حملات انواع ویروسها، هکرها و ... می گردد.
تفاوت پردازنده های
Centrino و Pentium
- پردازنده های
Centrino مخصوص نصب بر روی Notebook ها طراحی شده است این پردازنده ها به گونه ای طراحی شده اند که مصرف کمتر انرژی و تولید گرمای کمتری دارند. این پردازنده ها در اصل به نام Mobile تولید می شوند و هنگامیکه به همراه چیپ ست 855 شرکت اینتل و کارت بی سیم 2100 شرکت اینتل همراه شوند به نام Centrino خوانده می شود که در ایران به نام Centrino معروف شده اند.این گروه دارای حافظه داخلی از 1MB تا 2048K یعنی 2MB می باشد که باعث افزایش قدرت پردازش آنها می شود و سرعت گذرگاه 400MHz دارند. با تولید این پردازنده ها که در چند گروه تولید می شوند، وزن نوت بوکها به علت حذف سیستم های خنک کننده بزرگ قبلی، کاهش چشمگیری داشت. در حال حاضر حدود 85% نوت بوک های دنیا با این پردازنده ها تولید می شوند. در واقع Centrino نمایانگر قویترین تکنولوژی ابداعی شرکت اینتل جهت ساخت انواع نوت بوک می باشد.نوت بوک های دارای تکنولوژی Centrino Mobile نسبت به نوت بوک های Pentium 4 از حافظه L2 Cache با ظرفیت بالای 1 و 2 مگا بایت که به ترتیب Banias و Dothan نام دارند برخوردار هستند. این تکنولوژی نه تنها در جهت افزایش بهره وری سیستم بوده بلکه شامل امتیازات وسیعی از جمله برخورداری کامل نوت بوک از سیستم Wireless Lan ، زمان استفاده بسیار طولانی از باطری، عمر زیاد آن، حجم و وزن کمتر نوت بوک نسبت به مدلهای قدیمی Pentium 4 می باشد.به این ترتیب با اختراع این تکنولوژی توسط شرکت Intel مشتریان نوت بوک قدم به دنیای تازه ای از امکان انتخاب و اعمال سلیقه در سرعت، قدرت پردازش، طراحی، وزن کمتر و ابعاد کوچکتر نوت بوک مورد نیاز خود خواهند گذاشت. مقایسه سرعت پردازنده های Mobile) Centrino) را باPentium اصلا نباید انجام شود ولی افرادی که خیلی مایل به این مقایسه هستند می توانند به سایت شرکت اینتل مراجعه کنند و اطلاعات خود را به روز برسانند.
Dothan
از حافظه نهانی
L2 cache بیشتری بهره میبرد ( 2MB L2 Cash) و علاوه بر بالا بردن کارایی پردازنده در لپتاپ مصرف برق را بهینه می نماید.البته این موضوع برای کسانی که چندان از پریز برق دور نیستند و یا با لپتاپ زیاد کار نمی کنند(تفننی)کارایی خود را از دست می دهد.البته دوتان در همان دسته بندی سنترینو جای می گیرد در واقع همان Centrino است و مثلا این گونه نیست که هر یک چیزی مجزاست و می توان گفت نوع بهینه شده آن است.کارایی پردازنده در حالت دوتان سریع تر است.دوتان از سرعت 1.7 شروع شده در حالی که سنترینو در همان سرعت زیر 1.7 باقی می ماند.همچنین دوتان از ترانزیستور های بیشتری برای افزایش توان محاسباتی بهره میبرد. تکنولوژی ساخت ان 90 نانو متری است .قبلا گفته می شد که دوتان احتمالا باعث افزایش حرارت تولیدی و در نتیجه گرمای حاصله اضافی خواهد گردید که در صورت عدم دفع سبب کوتاهی عمر باطری می گردد ولی تاکنون مقاله ای در اثبات این ادعا نوشته نشده است .این پردازنده در حقیقت نوع جدید پردازنده‌های «پنتیوم ام» (سنترینو) محسوب می‌شود که شرکت «اینتل» دو سال پیش به بازار عرضه کرده بود. شرکت اینتل اعلام کرد که میزان حافظه «کش» سطح دوم (cache 2 Level) در پردازنده «دوتان» در مقایسه با پردازنده «پنتیوم ام» قبلی دو برابر شده و به دو مگابایت افزایش پیدا کرده است. حافظه «کش» به حافظه‌ای گفته می‌شود که درون خود پردازنده تعبیه می‌شود و اطلاعاتی که به وفور مورد استفاده پردازنده قرار می‌گیرند؛ به این حافظه منتقل می‌شوند تا زمان زیادی صرف انتقال اطلاعات از حافظه اصلی (RAM) به پردازنده نشود. شرکت «اینتل» در پردازنده «دوتان»؛ از فناوری جدید 90 نانومتری خود استفاده کرده است به کمک این فناوری ابعاد ترانزیستورهای مورد استفاده در پردازنده کاهش پیدا می‌کند و بدین ترتیب می‌توان تعداد بیشتری ترانزیستور را درون تراشه جای داد. شرکت «اینتل» چندی پیش نیز پردازنده جدید «پنتیوم 4» خود ویژه رایانه‌های شخصی رومیزی با نام «پریسکات» را به بازار داد که در آن نیز از فناوری 90 نانومتری استفاده شده است. کارشناسان عقیده دارند استفاده از فناوری 90 نانومتری سبب افزایش مصرف برق در پردازنده‌های جدید «پنتیوم 4» شده و اگر همین مشکل در پردازنده «دوتان» نیز وجود داشته باشد؛ این امر می‌تواند سبب کاهش عمر باتری رایانه‌های لپتاپ شود. میزان مصرف برق برای تولیدکنندگان رایانه‌های قابل حمل اهمیت زیادی دارد زیرا هرچه پردازنده برق بیشتری مصرف کند؛ عمر باتری و در عمل کارایی رایانه نیز کاهش پیدا می‌کند.
Sonoma
نسل بعدی معماری
Centario شرکت اینتل با نام Sonomaاز یک سری تراشه جدید , GM915 استفاده می کندکه PCI Express bus را روی کامپیوترهای قابل حمل مورد استفاده قرار می دهد. روی این باس یک اسلات Express Card جدید می نشیند که کوچکتر و سریعتر از اسلات PC Cardاست و بزودی جایگزین آن خواهد شد.PC Card ها به اسلات های جدید نمی خورند و مشخص نیست که نوت بوک ها هر دو نسخه را قبول می کنند یا نه به همراه این سری تراشه های جدید , فن آوری صدای Dolby و کارت های گرافیکی Onboard روی نوت بوک ها قرار داده می شوند. اینها برای بر اورده کردن خواسته های مشتریان نوت بوک ها کافی هستند اینتل پیاده سازی فن آوری جدیدی که در ان زمان بین دو شارژباطری افزایش می یابد را به تعویق انداخته . اینتل سازندگان نرم افزاررا تشویق به استفاده از امکانات مدیریت نیرو می نماید. WIFIنیز همراه Centrino بصورت استاندارد روی این کامپیوترها استفاده می شود.نکته جالب اینکه نوع سه حالته (پشتیبانی کننده 11g,11b ,11a )هم به صورت انتخابی وجود دارد.سه حالته بودن می تواند استفاده ازa11رابالا برده وتراکم روی بازه4/2 گیگاهرتزی را با استفاده از دو حالت دیگر تا حدی کاهش دهد.wifi روی یک کارت PCI کوچک جای گرفته در نتیجه قابل ارتقاء خواهد بود . نسخه دو هسته تی این کامپیوترها در راه است که NAPA نام دارد. جای دادن دو پردازنده در یک قطعه این ذهنیت را بوجود می اورد که ممکن است مصرف افزایش یافته ودر عوض عمر باطری کاهش بیابد ولی واقعا چه زمانی ازانرژی یک نوت بوک به طور کاملی استفاده می گردد؟ خیلی کم. فن اوری دو هسته ای هنگامی که شما به انرژی احتیاج دارید ,آن را ارائه می دهد,وهنگامی که نیازی نداشته باشید , خیلی راحت یک هسته را خاموش می کنید . به طور خلاصه پیشرفتهای ایجاد شده در Sonoma عبارتند از : یک گذرگاه پیشین 533 مگاهرتز ، پشتیبانی حافظه پرسرعت DDR2،  گذرگاه PCI Express، صوت بهتر و 802.11a/b/gWi-Fi

سه شنبه 25/5/1390 - 21:20
کامپیوتر و اینترنت

راهنمای خرید لپ تاپ

دنیای رو به جلوی امروزه ما را وادار نموده است که همواره و در همه جا به اطلاعات و منابع مهم مورد نیازمان ، دسترسی داشته باشیم  و بالطبع، مظهر این دسترسی به منابع اطلاعاتی که همانا کامپیوتر ها باشند نیز  میبایست همواره در دسترس باشد از اینجاست که یکی از مظاهر تکنولوژی مدرن ، یعنی لپ تاپ ها ظهور میکنند. شاید بعنوان یک بیننده در هنگام مواجهه با خرید این دستگاه ، تنها فاکتور مهم در حهت خرید آن را قیمت دستگاه بدانید ولی در مقام خریدار اوضاع کاملا تفاوت میکند. در این مقاله سعی دارم با معرفی ویژگی های یک محصول برتر به معرفی بهترین های حال حاضر ایران در رده های مختلف کاربردی و قیمتی بپردازم.

Laptop Guide

شاید در دنیای دیجیتال هیچ محصولی تا به این اندازه دارای تنوع و بازاری کاملا متنوع و در عین حال تشنه نباشد که در دنیای لپ تاپ ها جریان دارد.(البته در خارج از مرزهای ایران این مساله در مورد کامپیوترهای Desktop معمولی نیز کاملا مصداق دارد چون بعنوان مثال در آنجا خریدار بدنبال فلان CPU یا فلان Main نمی گردد بلکه یکراست به بازار رفته یک کامپیوتر سونی ، دل ، اچ پی و... را خریده و به خانه می آورد و بی دغدغه دردسرهای سخت افزاری، خریدی آسان و در عین حال مطمئن را انجام میدهد)
بازار بزرگ لپ تاپ ها آنچنان متنوع است که اگر قصد خرید یک لپ تاپ را دارید و هنوز چیزی را انتخاب نکرده اید به شما پیشنهاد میکنم اصلا و به هیچ وجه به بازار نروید چون کاملا در دریای  مدلهای مختلف از مارک های متنوع غافلگیر شده و غیر ممکن است انتخاب صحیحی را انجام بدهید. برای راحتی انجام یک انتخاب مناسب میخواهم خریداران را از لحاظ انتظاری که از دستگاه خود دارند به 4 دسته تقسیم کنم:
۱- افراد عادی که انتظاراتشان از نوت بوک، به مواردی همچون برنامه های ویرایش متن ، برنامه های حسابداری ، استفاده از اینترنت ، نگه داری اطلاعات و مواردی از این دست محدود میگردد(که فکر میکنم درصد بالائی از نوت بوک داران از این دسته هستند)
۲- افراد طراح (که سر و کار زیادی با برنامه هایی همچون Photoshop ، Premier و از این دست  دارند) و همچنین افراد خوره بازی، که حتی در هنگام  خواب نیز نمی توانند از محبوبشان جدا شوند!
۳- مدیران ، پشت میز نشینهای مایه دار و کلا کسانی که معمولا زیاد جابجا نمیشوند (و البته هزینه کردن به سبک بسیار مایه دارانه برایشان اصلا خیالی نیست !)
۴- افرادی که فاکتور وزن و حجم برایشان از حداکثر اهمیت برخوردار است (Ultra Portable User)

خب همین حالا گروه خودتان را انتخاب کنید چون در ادامه باز هم در درون این گروه ها به دسته بندی میپردازیم:
دسته اول یا افراد عادی را از چند لحاظ میتوان دوباره گروه بندی کرد مثلا از لحاظ هزینه جهت خرید نوت بوک: این دسته از دانشجویان آس و پاس شروع میشود و طیف آن تا مایه دارهائی که رنگ نوت بوکشان را با رنگ پاپیون سگ شان ست میکنند ادامه دارد! (که مختص این رده هم نیست ولی در این رده کمی پررنگ تر است) .
در این دسته مشخصات نوت بوک ها حداکثردر محدوده متوسط قطعات قرار دارد (و این صرفا به آن معنی نیست که قیمت آنها هم لزوما در رده متوسط قرار داشته باشد) و مشخصات آنها را باید در لیست زیر جستجو کرد :
CPU: در اینجا از مدلهای ارزان قیمت تک هسته ای AMD تا مدل های نه چندان قدیمی Pentium M را میتوان یافت. البته در این میان شاید به چندین مدل سنت شکن نیز بر بخورید که از مدل های جدید تری استفاده کنند.
Monitor: در اینجا صفحه های نمایش از 15.4 اینچ به بالا بیشتر به چشم می خورند چون همانگونه که میدانید رابطه میان اندازه صفحه نمایش و قیمت لپ تاپ یک رابطه معکوس است(هرچه کوچک تر گران تر).
Drive: معمولا یک درایو Combo و شاید اگر هم خوش شانس باشید یک DVD Writer به تورتان بخورد.
از سه مورد بالا که که بگذریم تقریبا بقیه مشخصات در سایر رده بندی ها هم دیده میشود ولی یک نکته مهم که شاید در نگاه اول به چشم نیاید و در این رده بسیار پر کاربرد هم مینماید وجود امکانات ارتباطی نظیر کارت خوان ، Wi-Fi و Bluetooth در دستگاه است که حتما در مورد آن دقیق باشید.
لپ تاپ های این رده از حدود 600 هرار تومان تا یک میلیون و چهار صد هزار تومان گستره قیمت دارند.
یک پله بالاتر از این دسته گروه نوت بوک های طراحی و گیم قرار دارد که از لحاظ قیمت از رده پیشین گرانترند. در اینجا اولویتها با گروه قبل تفاوت میکند جائیکه وجود یک کارت گرافیک قوی به همراه یک حافظه (RAM) بالا کاملا یک امر مهم میباشد. وجود یک صفحه نمایش عریض (WXGA) با کیفیت بالا نیز مطمئنا از ملزومات کار است.
امکانات ارتباطی این دسته نیز میبایست بسیار بالا باشد  بعنوان مثال کارت LAN ، کارت خوان ، بلوتوث و Wi-Fi از امکانات استاندارد این سری هستند.
قیمت های این رده نیز از حدود یک میلیون و سیصد هزار تومان تا حدود چهار میلون تومان پراکنده است.
 در رده سوم، لپ تاپ هائی قرار دارندکه به سختی بتوان بر آنها اسم نوت بوک نهاد و کارائی و سخت افزار های حرفه ای آنها قابلیت قرار دادن آنها در رده دسک تاپ ها را به آنها میدهد تا جائیکه به آنها لقب Desktop Replacement (جایگزین دسک تاپ) را داده اند و جابجا کردن آنها بیشتر به یک شوخی شبیه است چون در اینجا صحبت از یک غول 8 تا 9 کیلوئی است تا یک لپ تاپ نازک نارنجی !
 و اما درست در نقطه مقابل دسته اخیر کوچولوهائی قرار دارند که اگر ندانیم، شاید آنها را با یک MP3 Player حرفه ای اشتباه بگیریم چون حداکثر ابعاد صفحه نمایش این همراه های کوچک 4.3 اینچ است و در آنها خبری از درایو نوری هم نیست و مجبور به استفاده از External درایو ها هستیم ولی در عوض اینگونه مدل ها چنان آزادی عملی به کاربر میدهند که بیشتر از آن قابل تصور نیست: به عنوان مثال وزن اینگونه نوت بوک ها در حداکثر خود از 500 گرم تجاوز نمی کند و مدل های 250 گرمی آن هم موجود است و این در حالی است که مشخصات آنها هم چندان پائین نیست مثلا مشخصات  کلیدی یکی از پرطرفدارترین این نوت بوک ها به این شرح است:
CPU: Intel Core Solo 1.2 GHz
RAM  : 512 MB DDR 2
HDD : 30 GB
که این مدل دارای بلوتوث ، وای فای و دوربین نیز می باشد . پس می بینیم که در این رده بیشتر از اینکه در نگاه اول به چشم می آید امکانات فراوان گنجانده شده  که البته در حد یک رفع نیاز ضروری در جائیکه امکان حمل یک لپ تاپ معمولی را نداریم بسیار کارامد می نماید.
همانگونه که حدس میزنید قیمت این رده نیز به نسبت لپ تاپ های معمولی بسیار گرانتر است و از حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان شروع می شود و گستره آن به بالای دو و نیم میلیون هم میرسد.

خب حالا که نیازهایمان برای خرید نوت بوک را مشخص کردیم نوبت به آن میرسد که به بازار سری بزنیم و ببنیم برای رفع این نیاز ها شرکت های مختلف دارای چه امکاناتی هستند.
بازار نوت بوک از آنچنان کششی برخوردار است که تقریبا هر شرکتی که شما فکرش را بکنید دارای مدلی در این بازار است: از وایوهای سونی(WAIO) بگیرید تا تازه وارد این عرصه یعنی گیگابایت. پس در ابتدا لازم میدانم در مورد هرکدام از این برندها بسیار مختصر توضیحی بدهم:

الف) Vaio Sony : که معرف همه دوستان میباشد . دارای کیفیت های بسیار بالا از لحاظ ساخت، قیمت های نسبتا بالا ، باتری های نه چندان خوب و بجز دو سه مدل بسیار گران هیچکدام کارت گرافیک جدا ندارند. شرکتهای عرضه کننده اصلی وایو در ایران عبارتند از : امرتات ،نقش ، رایانه همراه و دو سه شرکت نچندان مطرح دیگر .

Vaio Sony Laptop

ب)Dell : شرکت بزرگ دل در سالهای اخیر لقب بهترین (و شاید بهتر است بگوئیم پر فروش ترین) لپ تاپ های متوسط (از لحاظ قیمتی) را به خود اختصاص داده است که از لحاظ کیفیت و قیمت یک تعادل متناسب برقرار کرده است شرکت های عرضه کننده دل در ایران عبارتند از :هستی ، پارسیان ، دیجیتال و چند تای دیگر.

Dell Inspiron 6400

پ) Toshiba : این شرکت ژاپنی (؟) نیز در زمینه تولید لپ تاپ ید طولائی دارد بطوریکه گستره مدل های آن بسیار زیاد است و در این زمینه طرفداران خود را نیز دارد (به شخصه آن را توصیه نمی کنم!) شرکت های عرضه کننده آن در ایران عبارتند از : نقش ، رایانه همراه  و پارسیان.

ت) Lenovo : شرکت IBM را که به خاطر دارید؟ لنوو از این پس لپ تاپهای IBM را با این مارک جدید به بازار عرضه میکند. مشخصه این کامپیوتر ها طراحی های نچندان دلچسب ولی کیفیتهای بسیار بالا بهمراه قیمتهای نسبتا بالا باازای مشخصات متوسط است که اگر به شکل ظاهری اهمیت نمیدهید Lenovo برای شما ساخته شده است. شرکت های توزیع کننده این لپ تاپ در ایران عبارتند از :نقش و هستی.

Lenovo Laptop

ث) HP : این برند شاید تنها تولید کننده عمده لپ تاپ های با پردازنده AMD می باشد و به همین خاطر قیمت تمام شده آنها به نسبت سایرین بسیار کمتر است که فاکتور خوبی است ولی چون مصرف برق این پردازنده ها  به نسبت پردازنده های دو هسته ای اینتل ، بیشتر است لذا از عمر باتری کمتری برخوردارند(دقت کنید فقط دو هسته ای ها برق کمتر مصرف میکنند و مثلا مصرف یک پردازنده P4 بسیار بیشتر از  AMD دو هسته ای میباشد).البته این به آن معنی نیست که HP لپ تاپ با پردازنده اینتل ندارد. شرکت هستی عرضه کننده HP در ایران می باشد.

ج) Fujitsu Siemens: این اتحاد ژاپنی آلمانی که در عرضه موبایل کاملا به بن بست رسید این بار در عرضه لپ تاپ موفق مینماید لپ تاپ های این شرکت به دو دسته عمده : Amilo ها و  Lifebook ها دسته بندی میشوند که اولی لپ تاپ های متوسط با قیمت پائین و دیگری سری حرفه ای نوت بوک های این شرکت است. هستی ارقام کامپیوتر و بهین تکنولوژی از شرکت های ارائه دهنده این برند هستند.

نوت بوک های دیگر موجود در بازار به همراه گارانتی های معتبر آنها به اختصار عبارتند از :

Asus با گارانتی دیجیتال، Acer با گارانتی رسام موج ، Panasonic با گارانتی  نقش ،گیگابایت با گارانتی آواژنگ و چندین برند دیگر که شاید حتی به گوش تان هم نخورده باشد.

البته به برندهای تولید کننده لپ تاپ میبایست یک برند کاملا متفاوت با بقیه چه از لحاظ سخت افزاری و چه از لحاظ نرم افزاری و چه از لحاظ قیمتی اضافه کرد و آن چیزی نیست مگر لپ تاپ های بسیار زیبای iMac از کمپانی Apple که دارای سیستم عامل Mac OSx میباشند که از زمین تا آسمان با ویندوز تفاوت دارد و اگر به سرتان زد از این مدل ها خرید کنید حتما یک بار این سیستم عامل را امتحان کنید(البته جدیدا قرار است امکان نصب ویندوز بر روی Mac هم فراهم شود) از لحاظ قیمتی نیز این لپ تاپ ها با سایرین تفاوت عمده دارند جائیکه قیمت آنها از دو میلیون تومان شروع می شود.

خب حالا قصد داریم این برندهای ذکر شده را به ترتیب در دسته بندی اولیه مان قرار  دهیم:
۱- لپ تاپ برای افراد عادی :
پیشنهادات: مطمئنا در اینجا بهترین گزینه لپ تاپ مشهور و پر فروش شرکت دل با نام Dell inspiron 6400 قرار دارد(که در مدل پایه در حدود 840 هزار تومان و در بهترین مدل یک میلیون و دویست هرار تومان قیمت دارد) یک پله بالاتر از لحاظ قیمتی مطمئنا وایوهای سونی سری  N میباشد که پایه قیمتی معادل یک میلیون و صد هزار تومان دارند.

۲- لپ تاپ برای طراحان و گیم باز ها:
در این دسته به کارت گرافیک حداقل 256 احتیاج داریم. مدلی که در این رده یک سر و گردن از همه بالاتر است Dell Latitude D820 میباشد که کارت 512 مگابایتی دارد (و قیمتی در حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان) انتخاب دیگر در این رده لپ تاپ زیبای Vaio VGN-BX660P43 میباشد که باقیمتی نزدیک به یک میلیون و ششصد هزار تومان به فروش میرسد.

۳- لپ تاپ برای مدیران مایه دار! :
بدون شک Dell XPS M2010 با وزنی معادل هشت کیلو و نیم! و مشخصاتی که کمتر کامپیوتر دسک تاپی به آن میرسد و قیمتی که بسیار بسیار گران است (آنقدر گران که من هم نمی دانم چقدر است!)

Dell XPS

۴- لپ تاپ کار راه بنداز کوچولو :
در اینجا بر عکس بقیه قسمت ها آنچنان تنوعی نداریم و آنچه که من از بازار میدانم این مدل محدود به دو مدل وایوی سونی و یک مدل Asus میشود که سونی ها عبارتند از Vaio VGN- UX17  و UX19 که از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با هم نمی کنند و قیمت آتها هم از یک میلیون و ششصد هزار تومان شرو ع می شود و مدل ASUS هم R2H نام دارد که خود Asus به آن لقب
( UMPC = Ultra Mobile PC) داده است و برخلاف UX17 سونی که صفحه کلید کامل دارد ،این مدل کاملا متکی به قلم نوری می باشد. البته قیمت این یکی را ندارم ولی با توجه به سابقه بالا بودن قیمت لپ تاپ های Asus  فکر نمیکنم پائین باشد(ندید بالای یک و نیم میلیون !)
البته این مقاله تنها گوشه ای از این بازار شلوغ را معرفی نمود امیدوارم در انتخاب شما برای خرید این وسیله زیبا و بی نظیر کمک کوچکی کرده باشم. در انتها آماده هر گونه کمک در جهت خرید و پیشنهاد به دوستان هستم.

 

سه شنبه 25/5/1390 - 21:19
کامپیوتر و اینترنت

راهنمای خرید لپ تاپ - پیشنهاد سرآشپز: نوت بوک برای همه

از این پس در نظر دارم هر چند وقت یک بار راهنماهای خرید موجود در سایت را به روز نمایم و برای آغاز کار محبوب ترین آنها (از لحاظ تعداد خوانندگان) یعنی راهنمای خرید لپ تاپ را در نظر گرفته ام در اینجا بیش از کلی گوئی های مصطلح در این باب بهتر دیدم با تقسیم بندی دوباره در این زمینه به ارائه بهترین مدل های هرکلاس در حال حاضر بپردازم با ما همراه شوید.

notebook_buying_guide_01.jpg

بازار نوت بوک دنیای عجیبی ست به صورتیکه حتی حرفه ای ترین خریداران این کالا نیز با مواجه شدن با سیل عظیم مدل های متفاوت و مختلف که سخت افزارهای به ظاهر مشابه را با قیمت های بسیار گوناگون عرضه می کنند، در انتخاب دستگاه مناسب کاربری شان دچار مشکل و تردید بزرگی می شوند و این سردرگمی تا آنجا ادامه پیدا می کند که خریدار داستان ما، پر حرفی های همیشگی فروشنده را در بست قبول کرده و بهترین انتخاب فروشنده را به عنوان بهترین انتخاب خود قلمداد می کند. در این میان نو به نو شدن بازار و ورود همه روزه کالاهای جدیدتر، به این ماجرا ابعاد پیچیده تری می بخشد و تازه این همه ماجرا نیست و برای فهم میزان سردرگمی کلاف بازار نوت بوک، می بایست تعرفه های لرزان جدید و قدیم را نیز به این ماجرا بیافزائیم.
بهتر است برای شروع کار دوباره به سبک قدیم دسته بندی مشخصی از نوت بوک ها انجام دهیم اما این بار گذشته از نوع کاربری کاربران تمرکز بیشتری بر قیمت این کالا می نمائیم و بیش از پیش به این سوال پاسخ دهیم که با یک مبلغ مشخص بهترین کالائی که می توانیم بخریم چیست؟ نکته مهم در رابطه با قیمت های ذکر شده در این مقاله، استفاده از پائین ترین قیمت موجود در بازار می باشد و ممکن است در عمل با تغییر نوع گارانتی با قیمت های متفاوتی روبرو شوید. نکته بعدی در رابطه با کاربران پرتابل که کاهش وزن دستگاه بالاترین اهمیت را برای آن دارد، می باشد که در مدل های ارائه شده برای هر دسته (بجز دسته آخر) بهترین نوت بوک پرتابل را در موارد آخر هر دسته ذکر کرده ایم :

 

notebook_buying_guide_02.jpg

 

دسته اول را خریداران اداری با استفاده ای سبک، بدون بازی، بدون گرافیک و کاربری عمدتا ویرایشی که بیشترین اهمیت برای آنها کیفیت صفحه نمایش، میزان باتری دستگاه و البته قیمت مناسب آن می باشد، تشکیل می دهد. در این رده با کاربرانی روبرو می شویم که عمدتا از کامپیوتر بعنوان ماشین تحریر استفاده می کنند و حداکثر بودجه برای آنان رقمی در حدود 800 هزار تومان است و صحبت از قدرت پردازشی بالا ، حافظه های پر سرعت و حجیم و ماژول گرافیکی جداگانه در این سیستم ها جائی ندارد، در اینجا همانطور که انتظار داریم خبری از نام های بزرگ همانند سونی نیست و با آنکه بسیار جسته گریخته به نام هایی همچون HP یا تک و توک مدل های توشیبا و Dell بر می خوریم، اما عمده محصولات بازار در این رده را برندهایی همچون Acer، Fujitsu Siemens و یا چند نام نچندان معروف دیگر تشکیل می دهند. عمده مشخصات نوت بوک های این دسته استفاده از اولین نسل پردازنده های دو هسته ای یعنی خانواده CoreDuo می باشد (هرچند با جستجوی فراوان یکی دو نمونه از پردازنده های Core2Duo را نیز می توان در این قیمت پیدا نمود)، حافظه RAM در این رده نیز حداکثر یک گیگابایت می باشد و ظرفیت استاندارد برای هارد دیسک نیز حول و حوش 80 گیگابایت می باشد ( البته چند استثنای 160 گیگابایت نیز در این قیمت به چشم می خورند). بهترین های حال حاضر بازار ایران در این دسته از دید من عبارتند از :
1-Fujitsu Siemens ESPRIMO V5535 با پردازنده Core2Duo T5550 با فرکانس 1.83 گیگا هرتز بهمراه یک گیگابایت RAM، هارد دیسک 160 گیگابایتی، بدون کارت گرافیک جداگانه بهمراه مونیتور 15.4 اینچی و قیمتی در حدود 790 هزار تومان.
2-Acer AS5720Z با پردازنده CoreDuo T2330 با فرکانس 1.67 گیگاهرتز بهمراه یک گیگابایت RAM، هارد دیسک 80 گیگابایتی بدون کارت گرافیک جداگانه با مونیتور 15.4 اینچی و بدون بلوتوث با قیمتی در حدود 660 هزار تومان
3-Acer AS5315 با پردازنده Celeron M540 با فرکانس 2 گیگاهرتز و یک گیگابایت RAM، هارد دیسک 80 گیگابایتی بدون کارت گرافیک جداگانه و با مونیتور 15.4 اینچی بدون بلوتوث و با قیمتی در حدود 580 هزار تومان
4-Acer Extensa 5620Z با پردازنده CoreDuo T2330 با فرکانس 1.67 گیگاهرتز با یک گیگابایت RAM و هارد دیسک 120 گیگابایتی بدون کارت گرافیک جداگانه با مونیتور 15.4 اینچی و ویندوز ویستا Home Premium Edition بهمراه بلوتوث و کارت خوان با قیمتی در حدود 770 هزار تومان
5-Dell Vostro 1400  با پردازنده Core2Duo  با فرکانس  2 گیگاهرتز بهمراه 1 گیگابایت RAM، هاردیسک 80 گیگابایتی، بدون کارت گرافیک جداگانه و بهمراه مونیتور 14.1 اینچی بدون سیستم عامل از پیش نصب شده، با وزن 2.2 کیلوگرم و قیمتی در حدود 790 هزار تومان

 

notebook_buying_guide_03.jpg

 

اما با بالا رفتن بودجه تا نزدیک یک میلیون تومان به آپشن های بالاتری دست می یابیم که عمده کاربران آن را دانشجویان و افراد حرفه ای تر این بازار تشکیل می دهند که نوع استفاده آنها از دستگاه مستلزم استفاده از قدرت بالاتر پردازش و احیانا دست یابی به حافظه بالاتری برای RAM می باشد علاوه بر این چون هنوز در این کلاس مواردی همچون کارت گرافیک جداگانه را نمی توان مشاهده کرد، بازی یکی از کارکردهای اصلی این دستگاه ها محسوب نمی شود. استاندارد پردازنده در این کلاس پردازنده های نسل دوم دو هسته ای (Core2Duo ها با حداکثر 2 مگابایت حافظه L2) می باشد و حتی به نمونه هایی با 2 گیگابایت RAM نیز می توان دست پیدا کرد. بهترین های کلاس یک میلیون از دیدگاه من عبارتند از :
1-Toshiba A200-CH7 با پردازندهCore2Duo T5450  با فرکانس 1.67 گیگاهرتز و 2 گیگابایت حافظه RAM، بهمراه هارد دیسک 160 گیگابایتی بدون کارت گرافیک جداگانه با مونیتور 15.4 اینچی و ویندوز ویستا Home Premium Edition و وزن 2.8 کیلوگرم با قیمتی در حدود 890 هزار تومان
2-HP Pavilion DV6720S با پردازنده Core2Duo T5750 با فرکانس 2 گیگاهرتز بهمراه یک گیگابایت RAM، هارد دیسک 160 گیگابایتی بدون کارت گرافیک جداگانه با مونیتور 15.4 اینچی و بدون سیستم عامل از پیش نصب شده با قیمتی در حدود 860 هزار تومان
3-Fujitsu Siemens V5535 با پردازنده Core2Duo T5550 با فرکانس 1.83 گیگاهرتز بهمراه 2 گیگابایت RAM، هارد دیسک 160 گیگابایتی بدون کارت گرافیک جداگانه با مونیتور 15.4 اینچی با وزن 2.7 کیلوگرم بدون سیستم عامل از پیش نصب شده و با قیمتی در حدود 845 هزار تومان
4-Toshiba A205-S5813 با پردازنده CoreDuo T2330 با فرکانس 2 گیگاهرتز و 2 گیگابایت حافظه RAM بهمراه هارد 160 گیگابایتی، بدون کارت گرافیک جداگانه با مونیتور 15.4 با سیستم عامل ویستا Home Premium Edition و  وزنی نزدیک به 2.8 کیلوگرم   با قیمتی در حدود 860 هزار تومان
5-Sony Vaio VGN-NR385D/S با پردازنده Core2Duo T5550 با فرکانس 1.83 گیگاهرتز و 2 گیگابایت حافظه RAM و هارد دیسک 200 گیگابایتی بدون کارت گرافیک جداگانه با مونیتور 15.4 اینچی با سیستم عامل ویستا Home Premium Edition و وزنی در حدود 2.860 کیلوگرم با قیمتی معادل 980 هزار تومان
6-Toshiba A200-TH1 با پردازنده Core2Duo T5450 با فرکانس 1.67 گیگاهرتز و حافظه RAM دو گیگابایتی هارد 200 گیگابایتی، بدون کارت حافظه جداگانه با مونیتور 15.4 اینچی با سیستم عامل ویستا Home Premium Edition و وزن 2.7 کیلوگرم با قیمتی در حدود 980 هزار تومان
7-Toshiba U300 با پردازنده Core2Duo T5450 با فرکانس 1.67 گیگاهرتز با 2 گیگابایت RAM و هارد دیسک 200 گیگابایتی، بدون کارت گرافیک جداگانه با مونیتور 13.3 اینچی با سیستم عامل ویستا Home premium Edition و وزن 1.8 کیلوگرم و قیمتی در حدود یک میلیون و پنجاه هزار تومان.

 

notebook_buying_guide_04.jpg

 

سومین دسته در این تقسیم بندی اولین جائی ست که نسل سوم  پردازنده های دو هسته ای (با فناوری 45 نانومتری و 3 الی 6 مگابایت حافظه L2) ظاهر می شوند، استفاده از حافظه های بالا بهمراه هارد دیسک های حجیم و کارتهای گرافیک متوسط رو به بالا از مشخصات این دسته هستند. حول و حوش قیمت های این دسته در حوالی 1.350 می باشد که کاربری های گرافیک متوسط و پردازش های سنگین را در بر می گیرد. پیشنهادهای من برای این دسته به شرح زیر می باشند:
1-Dell Vostro 1500  با پردازنده Core2Duo T9300 با فرکانس 2.5 گیگاهرتز بهمراه 3 گیگابایت حافظه RAM هارد دیسک 250 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 8600GS با 256 مگابایت حافظه اختصاصی با مونیتور 15.4 اینچی با وزنی نزدیک به 2.8 کیلوگرم با سیستم عامل ویستا Home Premium Edition و با قیمتی در حدود 1.360
2-Sony Vaio VGN-FZ490NAB با پردازنده Core2Duo T8100 با فرکانس 2.1 گیگاهرتز با 2 گیگایایت RAM، با هارد دیسک 160 گیگابایتی، بدون کارت گرافیک جداگانه با مونیتور 15.4 اینچی با سیستم عامل ویستا Business Edition و وزنی در حدود 2.6 کیلوگرم و قیمتی در حدود 1.300
3-HP Pavilion DV2855 با پردازنده Core2Duo T8100 با فرکانس 2.1 گیگاهرتز با 2 گیگابایت RAM هارد دیسک 250 گیگابایتی با کارت گرافیک GF 8400GS با 128 مگابایت حافظه اختصاصی بهمراه مونیتور 14.1 اینچی با سیستم عامل ویستا Home Premium Edition و با پشتیبانی از فناوری Light Scribe در درایو نوری و قیمتی در حدود 1.250
4-Asus F3SC/B با پردازنده Core2Duo T7500 با فرکانس 2.2 گیگاهرتز با چهار گیگابایت حافظه RAM، هارد دیسک 160 گیگابایتی کارت گرافیک GF 8400GS با 128 مگابایت حافظه اختصاصی با مونیتور 15.4 اینچی بهمراه TV Tuner و سیستم عامل ویستا Home Premium Edition با قیمتی در حدود 1.350
5-Dell XPS 1330 با پردازنده Core2Duo T5450 با فرکانس 1.67 گیگاهرتز با 2 گیگابایت RAM، هارد دیسک 120 گیگابایت، کارت گرافیک GF 8400GS با مونیتور 13.3 و سیستم عامل ویستا Home Premium Edition با وزن 1.9 کیلوگرم و قیمتی در حدود 1.200

 

notebook_buying_guide_05.jpg

 

دسته چهارم را به نوعی می توان تجمع امکانات به نسبت قیمت پرداختی دانست در اینجا چند نمونه از پر فروش ترین های حال حاضر بازار نوت بوک حضور دارند و حضور همزمان بالاترین پردازنده ها در کنار بالاترین میزان RAM و کارت گرافیک جداگانه از مشخصات اصلی این دسته هستند. حوزه قیمتی این گروه موارد زیر 1.700 را تشکیل می دهد. بهترین های بازار در این دسته از دید من عبارتند از :
1-HP Pavilion DV2860 با پردازنده Core2Duo T9300 با فرکانس 2.5 گیگاهرتز بهمراه چهار گیگابایت RAM هارد دیسک 320 گیگابایتی بهمراه کارت گرافیک GF 8400GS با 128 مگایایت حافظه اختصاصی با مونیتور 14.1 اینچی و با پشتیبانی از فناوری Light Scribe در درایو نوری با سیستم عامل ویستا Home Premium Edition و با قیمتی در حدود 1.590
2-Asus F3SC/D با پردازنده Core2Duo T7700 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز با 4 گیگابایت حافظه RAM و هارد دیسک 160 گیگابایتی با کارت گرافیک GF 8400GS با 128 مگابایت حافظه اختصاصی و مونیتور 15.4 اینچی و TV Tuner و سیستم عامل ویستا Home Premium Edition با قیمتی در حدود 1.580
3-Toshiba A200 1ov با پردازنده Core2Duo T7250 با فرکانس 2 گیگاهرتز و 3 گیگابایت حافظه RAM بهمراه هارد دیسک 400 گیگابایتی و کارت گرافیک ATI 2600 که با استفاده از RAM تا یک گیگابایت نیز حافظه گرافیکی در اختیار کاربر قرار می دهد با مونیتور 15.4 با درایو HD-DVD با سیستم عامل ویستا Home Premium Edition با وزنی در حدود 2.8 کیلوگرم با قیمتی معادل 1.630
4-Sony Vaio VGN-SZ740N5 با پردازنده Core2Duo T8300 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز با 2 گیگابایت RAM و هارد دیسک 160 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 8400GS با مونیتور 13.3 اینچی با سیستم  عامل ویستا Business Edition با وزن 1.8 کیلوگرم و قیمت 1.620
5-Dell XPS1330 با پردازنده Core2Duo T9300 با فرکانس 2.5 گیگاهرتز با 2 گیگابایت RAM، بهمراه هارد دیسک 250 گیگی با کارت گرافیک GF 8400GS با مونیتور 13.3 اینچی با سیستم عامل ویستا Home Premium Edition با وزن 1.9 کیلوگرم با قیمت 1.670

 

notebook_buying_guide_06.jpg

 

دسته پنجم نوت بوک های با بهترین مشخصات تا قیمت 2 میلیون تومان می باشد. در اینجا با نوت بوک های مخصوص بازی با بهترین مشخصات روبرو هستیم که گه گاه حتی دارای دو کارت گرافیک با فناوری SLi نیز می باشند. درایو HD-DVD و Blu-Ray بهمراه کارتهای گرافیک قدرتمند GT از مشخصات اصلی این گروه می باشد. پیشنهادهای من برای این کلاس عبارتند از :
1-Sony Vaio VGN-FZ490NEB با پردازنده Core2Duo T8300 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز با 2 گیگابایت حافظه RAM و هارد دیسک 200 گیگی با درایو Blu-Ray و کارت گرافیک GF 8400GT با 256 گیگابایت حافظه اختصاصی و مونیتور 15.4 اینچی با سیستم عامل ویستا Business Edition با وزن 2.8 کیلوگرم و قیمت 1.820
2-Sony Vaio VGN-FZ470EB با پردازنده Core2Duo T8100 با فرکانس 2.1 گیگاهرتز با 2 گیگابایت حافظه RAM و هارد دیسک 300 گیگابایتی با درایو Blu-Ray و کارت گرافیک GF 8400 GT با 256 مگابایت حافظه اختصاصی و مونیتور 15.4 اینچی با سیستم عامل ویستا Home Premium Edition با وزن 2.8 کیلوگرم و قیمت 1.860
3-Dell Latitude D830 با پردازنده Core2Duo T9300 با فرکانس 2.5 گیگاهرتز با 4 گیگابایت حافظه RAM، هارد دیسک 200 گیگابایتی کارت حافظه Nvidia NVS 1500 Quad با مونیتور 15.4 اینچی با سیستم عامل ویستا Business Edition با وزن 2.7 کیلوگرم و قیمتی در حدود 1.750
4-Toshiba X205-SLi2 با پردازنده Core2Duo T8100 با فرکانس 2.1 گیگاهرتز با 2 گیگابایت حافظه RAM  بهمراه هارد دیسک 320 گیگابایتی و ترکیب دو کارت گرافیک GF 8600GT که با تکنولوژی SLi با هم در ازتباطند و 512 مگابایت حافظه اختصاصی را برای دستگاه فراهم می کنند، مونیتور 17 اینچی  و درایو HD-DVD با سیستم عامل ویستا Home Premium Edition و وزن قابل توجه 4.250 با قیمتی در حدود 1.990 هزار تومان
5-Sony Vaio VGN-SZ780N5 با پردازنده Core2Duo T9300 با 2 گیگابایت حافظه RAM، هارد دیسک 160 گیگی با کارت گرافیک GF 8400GS با مونیتور 13.3 اینچی با سیستم عامل ویستا Business Edition که بعلت استفاده از فیبر کربن در ساختار آن دارای وزن بسیار پائین 1.6 کیلوگرم می باشد با قیمتی در حدود 1.840
اما همواره گذشته از دسته بندی های فوق افرادی وجود دارند که به دنبال بالاترین مشخصات ممکنه، بدون توجه به قیمت می باشند که از این طریق به نمونه هایی دست می یابیم که قیمت هایی بیش از 3 میلیون دارند و بعلت نبود سقف قیمت در این رده، موارد متعدد و مختلفی در این دسته بندی جای می گیرند که در اینجا تنها به سه نمونه از بهترین های آنها اشاره می کنیم :
1-Sony Vaio VGN-FZ490NGB با پردازنده Core2Duo T9500 با فرکانس 2.6 گیگاهرتز و 3 گیگابایت RAM با هارد دیسک 300 گیگابایتی با درایو Blu-Ray و کارت گرافیک GF 8400GT و مونیتور 15.4 Wide و سیستم عامل ویستا Business Edition و وزن 2.760 و قیمتی در حدود 2.450
2-Sony Vaio FZ38G با پردازنده Core2Duo T9300 با فرکانس 2.5 گیگاهرتز با 2 گیگابایت حافظه RAM با هارد دیسک 300 گیگابایتی با درایو Blu-Ray و کارت گرافیک GF 8600GT با مونیتور 15.4 اینچی و سیستم عامل ویستا Ultimate Edition و وزن 2.8 کیلوگرم و قیمتی در حدود 2.780
3-Apple MB166LL/A با پردازنده Core2Duo T9300 با فرکانس 2.5 گیگاهرتز با 2 گیگابایت حافظه RAM، هارددیسک 250 گیگابایتی با کارت گرافیک GF 8600GT با کارت گرافیک 17 اینچی با سیستم عامل Mac OSX V10.5 Leopard با وزن 3.085کیلورم و قیمتی معادل 3.195

 

notebook_buying_guide_07.jpg

 

مطمئنا نیازهای بازار شلوغی همچون نوت بوک بسیار فراتر از چند مدل ذکر شده می باشد و بدون شک هیچگاه نمی توان بر بازار پویا و در عین حال سردرگمی همچون نوت بوک تسلط و اشراف کامل داشت. در هر حال امیدوارم مقاله فوق کمکی هرچند کوچک در انتخاب دستگاه متناسب با نیاز کاربران نموده باشد.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده

سه شنبه 25/5/1390 - 21:18
کامپیوتر و اینترنت

راهنمای خرید لپ تاپ: انقلاب لی لی پوتی

در قسمت قبل ضمن معرفی پدیده ای به نام نت بوک مشخصات کلی این وسیله و گروه کاربران آن را مرور نمودیم. در این قسمت قصد داریم شما را با مدل های مختلف موجود در بازار آشنا سازیم. با ما همراه شوید.

 

 

همانطور که گفتیم شرکت های عمده موجود در بازار نت بوک شامل Acer، Asus و Lenovo در درجه نخست و برندهائی همچون، MSI، Dell، HP، Fujitsu و Samsung در مرحله بعدی می گردد. کار را با پدربزرگ نت بوک ها یعنی برند Asus آغاز می نمائیم.

1-Asus: اسوس به نوعی پر تجربه ترین برند در این کلاس به حساب می آید. مدل های مختلف این شرکت که در تعریف نت بوک جای می گیرند شامل دو دسته مشخص می شوند یکی مدل هایی که دارای پیشوند Eee PC می باشند و دیگری سایر مدل هایی که داری پردازنده Atom هستند. از شاخص ترین مدل های هر دو دسته می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 


-Asus Eee-PC 1000HE : این یکی از جدیدترین مدل های اسوس در بازارهای جهانی و از اولین مدل هایی ست که از پردازنده جدید Atom N280 استفاده می کند. صفحه نمایش این مدل یک نمونه 10 اینچی با وضوح 600×1024  (WSVGA) و بهره گیری از نور پس زمینه LED ست که در مجموعه مدل با کیفیتی به حساب می آید. حافظه RAM در نظر گرفته شده برای این مدل از نوع DDR2 533 و با ظرفیت 1 گیگابایت است. هارد دیسک این مدل 160 گیگابایتی ست و کارتخوان MMC و SDHC نیز برای آن در نظر گرفته شده است علاوه بر این برای مدل های جدید اسوس فضائی چند ده گیگابایتی بصورت مجازی و آنلاین نیز در نظر گرفته است. همانند همیشه در این مدل خبری از درایو نوری نیست و پورتهای ورودی و خروجی آن را 3 پورت USB، یک پورت RJ45 شبکه، پورتهای ورودی و خروجی صدا و بلاخره پورت خروجی VGA تشکیل می دهد. راه های ارتباط بی سیم در 1000HE شامل بلوتوث نسخه 2.0 و Wi-Fi با استاندارد 802.11b/g/n است. باتری 6 سلولی دستگاه یکی از اصلی ترین نقاط قوت آن به حساب می آید جائیکه بر طبق گفته های اسوس این باتری قادر به روشن نگاه داشتن دستگاه تا رقم هیجان  انگیز 9.5 ساعت است که البته نگفته پیداست که نزدیک شدن به این عدد در دنیای واقعی تقریبا غیر ممکن است اما در کل در مقایسه با مدل های دیگر که حداکثر 3 تا 4 ساعت دوام استفاده دارندبسیار مناسب است. ابعاد این مدل 38-28.5×191.2×266 میلیمتر با وزن 1.45 کیلوگرم است. از دیگر موارد قابل توجه در این مدل می توان به وب کم 1.3 مگاپیکسلی، اسپیکرهای استریو و صفحه کلید مناسب اشاره کرد. سیستم عامل 1000HE همچون اکثر دیگر مدل ها، Windows XP Home Edition است و نسخه Home & Student از نرم افزار Office 2007 برای 60 روز بصورت رایگان در آن نصب گردیده است. این مدل در رنگ های زیبائی همچون سفید صدفی، مشکی، آبی، طلائی، صورتی و نقره ای به بازار ارائه گردیده است و البته هنوز خبری از حضور گسترده آن در بازارهای داخلی به گوش نرسیده است. قیمت جهانی این مدل رقمی مابین 330 تا 530 دلار است

 

 

 

-Asus Eee-PC S101 : این مدل یکی از اسلیم ترین و در عین حال گران ترین مدل های Asus در این کلاس است که این افزایش قیمت بیش از طراحی بخاطر استفاده از حافظه های به فرم SSD در آن است (SSD یا Solid State Drive حافظه های به فرم فلش است که با حذف قطعات گردنده موجود در هارد دیسک، سرعت و امنیت بیشتری برای اطلاعات فراهم می آورند)، ظرفیت این حافظه در مدل با سیستم عامل ویندوز این مدل 16 گیگابایت و در مدل لینوکس آن 32 گیگابایت  است. ابعاد صفحه نمایش این مدل 10.2 اینچ با وضوح 600×1024 پیکسل بوده و از تکنولوژی Active Matrix LED-backlight برخوردار می باشد. ابعاد دستگاه 25-18×180.5×264 میلیمتر با وزن تنها 1 کیلوگرم است که بسیار کوچک و ظریف به نظر می رسد. پردازنده این مدل همان نمونه پر طرفدار N270 با فرکانس 1.66 گیگاهرتز و FSB 533 است. حافظه RAM این مدل از نوع DDR2 و یک گیگابایت است. پورتهای ورودی و خروجی در S101 تغییری را نسبت به قبل نشان نمی دهند و همچنان از سه پورت USB در کنار یک پورت شبکه، ورودی و خروجی های صدا و یک خروجی VGA در آن استفاده شده است. Wi-Fi و بلوتوث از دیگر موارد قابل ذکر در رابطه با این مدل است. وب کم این مدل دارای وضوح 0.3 مگاپیکسل است و اسپیکرهای استریو همچون قبل در آن دیده می شوند. S101 در رنگ های قهوه ای، قرمز، دودی و صورتی به بازار ارائه شده است. این مدل نیز هنوز با بازارهای داخلی فاصله دارد و قیمت جهانی آن برای پائین ترین چینش رقمی در حدود 530 دلار است.

 

 

 

-Asus N10 : این یکی از نمونه های معمول در بازارهای داخلی ست که در دو مدل N10E و N10J ارائه می شود اصلی ترین تفاوت این دو مدل در کارت گرافیک GF 9300GS و همچنین افزایش میزان RAM به رقم 2 گیگابایت در مدل N10J است که آن را از رقیب خود کاملا متمایز می کند.  ابعاد این نت بوک ها عبارت است از 37.1×195×276 میلیمتر با وزن 1.4 کیلوگرم که یکی از بزرگترین و سنگین ترین نت بوک های موجود به حساب می آیند. صفحه نمایش این هر دو مدل یک نمونه 10.2 اینچی با وضوح WSVGA می باشد و در ساختار آنها از پردازنده Atom N270 با فرکانس 1.66 گیگاهرتز استفاده شده است. میزان RAM موجود در N10E یک گیگابایت است و همانطور که گفتیم N10J از 2 گیگابایت RAM بهره می برد. یکی دیگر از تفاوت های قابل اشاره در ساختار این دو نت بوک هارد دیسک موجود در آنهاست جائیکه ظرفیت هارد N10E به میزان 160 گیگابایت است در حالیکه N10J در سه ظرفیت 160، 250 و 320 گیگابایت قابل سفارش است. سیستم عامل این دو مدل ویندوز XP Home Edition است که به ویندوز ویستا قابل ارتقا می باشد. پورتهای ورودی و خروجی دستگاه شامل 3 پورت USB، یک ورودی شبکه از نوع RJ45، ورودی و خروجی های صدا، خروجی VGA و از همه مهمتر یک پورت Express Card که قابلیت های فراوانی را برای دستگاه فراهم می آورد. پشتیبانی از Wi-Fi و بلوتوث از دیگر مواردی ست که در این دو دستگاه می توان اشاره کرد. کارت خوان 8 به 1 با پشتیبانی از کارتهای MMC، SD و Mini SD نیز در آنها دیده می شود. باتری های این دو مدل در دو مدل سه و شش سلولی ارائه می شوند که در بالاترین حالت ظرفیت بسیار بالای  4800mAh را ارائه می نمایند. قیمت فعلی این نمونه ها در بازارهای داخلی برای N10J با 2 گیگابایت RAM، هارددیسک 320 گیگابایتی و سیستم عامل Windows Vista Home Premium Edition در حدود 860 هزار تومان و برای N10E با یک گیگابایت RAM، هارد 16 گیگابایتی و سیستم عامل Windows XP Home Edition در حدود 640 هزار تومان است که این هر دو قیمت با توجه به قیمت های سایر رقبا برای این رده بسیار گران به نظر می رسند.

2-Acer : شاید هیچ شرکتی به اندازه Acer در ساخت و تولید لپ تاپ های پر امکانات و در عین حال بسیار ارزان قیمت تبحر و تجربه نداشته باشد و همواره می توان از Acer بعنوان یکی از ستون های هر گروه ارزان قیمتی در رده نوت بوک نام برد. نت بوک های این شرکت دوست داشتنی با نام Aspire One مشخص می گردند و با اینکه نمونه های اندکی از آنها تاکنون به بازار ارائه شده است اما در همین زمان کوتاه نیز بازار را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار داده اند.

 

 


-Acer Aspire One 8.9"&10 : این نام مشترکی ست که تقریبا برای همه نت بوک های ایسر بکار گرفته شده است و تنها مشخصات و پسوندهای احتمالی پس از این نام است که تفاوت مدل های مختلف را مشخص می کند. نمونه های اولیه Aspire One ها دارای صفحه نمایش 8.9 اینچی هستند پردازنده آنها همگی از نوع N270 با فرکانس 1.66 گیگاهرتز بوده و تقریبا همگی از 1 گیگابایت RAM برخوردارند. پورتهای ورودی و خروجی در این مدلها شامل سه پورت USB، ورودی و خروجی های صدا، پورت شبکه RJ45 و خروجی VGA می گردد که در این میان غیبت Express Card بسیار احساس می گردد. از نمونه های موجود در بازار ایران در این کلاس می توان به چینش هائی با پردازنده N270، هارددیسک های 120 و 160 در کنار یک گیگابایت RAM و البته صفحه نمایش 8.9 اینچی اشاره کرد. گران ترین مدل در این سه گانه به مدلی تعلق دارد که دارای باتری 6 سلولی ست و قیمتی در حدود 410 هزار تومان دارد. دو مدل دیگر تنها در ظرفیت هارد دیسک با یکدیگر متفاوتند و هر دو کمتر از 390 هزار تومان قیمت دارند. مدل جدید این کلاس دارای صفحه نمایش 10 اینچی ست که بجز این مورد، تغییر دیگری در ساحتار آن دیده نمی شود و در اینجا نیز خبری از پورت پر کاربرد Express Card نیست. هارد دیسک 160 گیگابایتی در کنار یک گیگابایت RAM و سیستم عامل ویندوز XP Home Edition از دیگر مشخصات این مدل 530 هزار تومانی ست.

 

 

 

-Acer Aspire one 751: این مدل که از معرفی آن مدت کوتاهی می گذرد از معدود نت بوک هائی ست که از صفحه نمایش 11.6 اینچی با وضوح 768×1366 پیکسل استفاده می کند دیگر مشخصات برتر این مدل استفاده از پردازنده جدید اتم به نام Z530 ست که با اینکه هنوز در مورد فرکانس آن صحبتی نشده است اما شنیده ها حاکی از آن است که این پردازنده نیز 1.6 گیگاهرتزی ست. حافظه RAM این مدل یک گیگابایت است (حداکثر 2 گیگابایت) و بطور Optional امکان سفارش گیرنده 3G در آن می باشد. بلوتوث، Wi-Fi و قابلیت نصب ویندوز ویستا از جمله دیگر خصوصیات این مدل است اما همچنان یکی از اصلی ترین بازیگران این رده یعنی Express Card در این مدل دیده نمی شود. قیمت در نظر گرفته شده برای Aspire One 751 چیزی در حدود 500 دلار است که در کل مناسب به نظر می رسد.
 
3- Lenovo : داستان این شرکت چینی نیز در نوع خود شنیدنی ست. لنوو کار خود را از خرید بخش لپ تاپ یکی از نام های بزرگ اما نچندان موفق در عرصه کامپیوتر همراه یعنی IBM آغاز کرد و پس از آن با ارائه برند IBM-Lenovo تا مدتها چشم و گوش کاربران را با غریبه ای به نام Lenovo آشنا نمود. پس از آن و با پایان قراردادی که لنوو در طی آن می توانست از برند IBM استفاده نماید، این شرکت چینی بطور مستقل به تولید نوت بوک مشغول گردید. دستگاه های تولید شده توسط این شرکت البته همچنان فرم و شکل استاندارد نمونه های اولیه IBM یعنی ظاهر ساده و مستحکم را حفظ نموده اند و در این میان نت بوک های این شرکت جزء اولین دستگاه هائی هستند که این ظاهر ساده همیشگی را کاملا متحول کرده اند. نت بوک های لنوو همگی زیر عنوان کلی IdeaPad دسته بندی می گردند. مدل های برتر این سازنده شامل موارد زیر می شوند.

 

 


-Lenovo IdeaPad S9 :  این مدل از اولین تلاش های لنوو جهت حضور در بازار نت بوک ها بود در این مدل از صفحه نمایش 8.9 اینچی استفاده شده است و پردازنده آن نیز همان پردازنده کلاسیک این کلاس یعنی Atom N270 با فرکانس 1.6 گیگاهرتز و حافظه L2  به میزان 512 کیلوبایت است. ابعاد این مدل 25.4×182×248 میلیمتر با وزنی تقریبا معادل یک کیلوگرم (38 اونس) است از دیگر مشخصات این مدل می توان به حافظه RAM معادل 512 مگابایت، تراشه GMA 950 برای پردازش گرافیکی و سیستم عامل ویندوز XP Home Edition اشاره کرد. این مدل البته حضور گسترده ای در بازارهای داخلی ندارد ولی قیمت جهانی آن رقمی نزدیک به 400 دلار است.

 

 

 

-Lenovo IdeaPad S10 : اگر بخواهیم اندکی اغراق نمائیم S10 یکی از کامل ترین نت بوک هایی ست که در این کلاس قیمتی به بازار ارائه شده است این مدل دارای صفحه نمایش 10 اینچی با وضوح WSVGA بوده و از پردازنده 1.6 گیگاهرتزی N270 استفاده می کند. میزان RAM این دستگاه یک گیگابایت است که به همراه هارد دیسک 160 گیگابایتی هر دو به راحتی و کاملا به سادگی با باز کردن دو عدد پیچ ناقابل در پشت دستگاه، قابل تعویض و ارتقا می باشند (RAM حداکثر تا 2 گیگابایت). از دیگر نقاط قوت این نت بوک صفحه کلید بی نظیر و بسیار راحت و با فیدبک فوق العاده آن است که ابعاد کوچک دستگاه در کارائی آن تاثیر زیادی نداشته است. اما مطمئنا بزرگترین نقطه قوت این نت بوک که در رده قیمتی خود کاملا بدون رقیب است استفاده از پورت Express Card 34 در آن است که در افزودن ویژگی های جانبی به آن نقش بی نظیری دارد این پورت یکی از اشکالات نچندان بزرگی که به این مدل وارد می شود یعنی محدود بودن پورتهای USB به دو عدد را نیز کاملا پوشش می دهد. دیگر مشخصات S10 شامل خصوصیات ارتباطی کامل مثل بلوتوث و Wi-Fi، سیستم عامل Windows XP Home Edition SP3 با قابلیت ارتقا باتری 3 یا 6 سلولی، کارت خوان 4 به 1، وب کم 1.3 مگاپیکسلی و وزنی معادل 1.2 کیلوگرم می گردد. از موارد دیگری که منتقدان این دستگاه به آن اشاره می کنند گرمائی ست که در حین کار با این دستگاه ایجاد می شود که این مورد نیز البته اشکال واقعی به حساب نمی آید چون حداکثر گرمائی تولید شده توسط این نت بوک در گرم ترین نقاط بین 38 تا 40 درجه است که این حرارت مربوط به پشت دستگاه و محل فن ها می باشد. S10 با اینکه ممکن است از برخی دیگر مدل ها در برخی تست های نرم افزاری قوی تر نباشد اما در مجموع بدلیل آنکه اصولا نت بوک ها برای شرایط سخت درست نشده اند نباید انتظار عملکرد فوق العاده از آنها در برنامه های سنگین مخصوص PC داشت. این نت بوک زیبا در چهار رنگ زیبای مسی، صورتی، سفید و مشکی در بازار حضور دارد و برخلاف مدل هائی مثل Acer بعلت براق نبودن، مشکل اثر انگشت نیز در آنها چندان حاد نیست  قیمت  این نت بوک در حال حاضر حدودا 490 هزار تومان است.

4-MSI: این شرکت نه تنها در رده نت بوک بلکه در بخش لپ تاپ نیز تا حدودی تازه وارد به حساب می آید. نت بوک های این شرکت که به سری Wind معروفند همگی با پسوند U که به UMPC اشاره دارد، آغاز می شوند. از مدل های حال حاضر MSI در بازار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 


-MSI Wind U100: این مدل که به نوعی پر فروش ترین و کلاسیک ترین مدل MSI به حساب می آید دارای مشخصات بالائی ست که از جمله آنها می توان به صفحه نمایش 10.0 اینچی با وضوح 600×1024 پیکسل، پردازنده N270 با فرکانس 1.6 گیگاهرتز، RAM یک گبگابایتی با فرکانس 667 مگاهرتز و هارد دیسک 80 گیگی اشاره کرد (البته در برخی چینش های داخلی میزان RAM به دو گیگابایت و هارد به 160 گیگ ارتقا یافته است). سه پورت USB، پورت Express Card، کارتخوان 4 به 1، اتصالات RJ45 و RJ11 برای اتصال کارت شبکه و مودم، وب کم 1.3 مگاپیکسلی و 2 اسپیکر استریو سایر امکانات U100 را تشکیل می دهند. باتری این مدل از دو حالت 3 یا 6 سلولی قابل انتخاب است و با ابعاد 19×180×260 میلیمتری وزنی تنها معادل 1.0 کیلوگرم دارد. قیمت فعلی این نت بوک زیبا در بالاترین چینش (RAM دو گیگ، هارد 160 و باتری 6 سلولی) در حدود 650 هزار تومان است که برای یک نت بوک کاملا گران به نظر می رسد  البته این قیمت هم به مانند اکثر دیگر قیمت ها اندکی از قیمت درج شده در سایت مادر بالاتر می باشد.

 

 

 

-MSI Wind U120: مشخصات این مدل نسبت به U100 تغییر چندانی نکرده است این مدل که از چینش های کمتری نیز برخوردار است همچون U100 دارای صفحه نمایش 10 اینچی با وضوح WSVGA بوده و میزان RAM آن نیز حداکثر تا 2 گیگابایت قابل افزایش است (1 گیگابایت در حالت استاندارد)، هارد 160 گیگی، پشتیبانی از کارت شبکه و کارت خوان، دوربین 1.3 مگاپیکسلی، 3 پورت USB 2.0 و باتری 6 سلولی از دیگر تشابه های این دو مدل است. قیمت پایه در نظر گرفته شده برای این مدل در سایت MSI رقمی معادل 379.99 دلار است.

 

 

 

-MSI Wind U123 : این مدل کاملا جدید دارای پردازنده N280 با فرکانس 1.66 گیگاهرتز که FSB آن به رقم 667 مگاهرتز ارتقا یافته است، حافظه RAM در U123 تا 2 گیگ قابل افزایش است و صفحه نمایش آن نیز همان 10 اینچی سابق می باشد با این تفاوت که این بار از فناوری LED در آن استفاده شده است که ضمن ارائه تصاویر شفاف تر در کاهش مصرف انرژی نیز موثر است. از تغییرات جالب در ساختار این مدل می توان به کارکرد جالبی که برای وب کم 1.3 مگاپیکسلی آن در نظر گرفته شده است اشاره کرد جائیکه این مدل با معرفی سیستم Easy Face ضمن شناسائی چهره کاربر و ثبت آن برای Log in نمودن، قادر است تا با اسکن همیشگی صورت کاربر به محض ترک کردن دستگاه توسط وی برای یک زمان معین، اقدام به قفل کردن دستگاه برای جلوگیری از استفاده غیر مجاز می نماید که در نوع خود جالب به نظر می رسد. سایز و فیدبک صفحه کلید از دیگر مواردی ست که در U123 کاملا بهبود یافته است. سایر مشخصات این مدل نسبت به دو مدل قبلی تغییر خاصی را به خود ندیده است. قیمت این مدل نیز در حالت پایه 379.99 دلار ثبت شده است.

5-HP : این غول شماره یک دنیای لپ تاپ ها در رده نت بوک ها هم حرفهائی برای گفتن دارد. مدل های نچندان پر شمار این سازنده شامل موارد زیر می گردند:

 

 


-HP 2133 Mini Note: این نت بوک کاملا کوچک دارای صفحه نمایش 8.9 اینچی با وضوح 768×1280 (یا WXGA) است. پردازنده این مدل تقریبا برخلاف تمامی دیگر نت بوک ها از نوع VIA C7-MULV ست که با اینکه همانند قبل سرعتی برابر 1.6 گیگاهرتز دارد اما با 128 کیلوبایت حافظه سطح 2 از مدل های Atom کاملا ضعیف تر است. میزان مصرف انرژی در این پردازنده، اصلی ترین دلیل بکار گیری آن در این کلاس است چرا که مصرف انرژی در آن حتی از مدل های کم مصرف Atom نیز کاملا پائین تر است. حافظه RAM یک گیگابایتی، هارد دیسک 160 گیگابایتی، وب کم مگاپیکسلی، دریچه Express Card 54، برخورداری از 2 پورت USB، پورت خروجی VGA، در کنار اتصالات صوتی و پورت RJ45 دیگرمشخصات 2133 را تشکیل می دهند. باتری این مدل از میان حالت های 3 سلولی با ظرفیت 28WHr و 6 سلولی با ظرفیت 55WHr قابل انتخاب است. اتصالات بی سیم بلوتوث و Wi-Fi نیز برای 2133 در نظر گرفته شده است. سیستم عامل همیشگی این رده یعنی ویندوز XP Home Edition در این مدل استفاده شده است.  قیمت 2133 در بازارهای داخلی با چینش RAM یک گیگ، باتری سه سلولی و هارد 160 در حدود 570 هزار تومان می باشد.

 

 

 

-HP Mini 1000 : این نمونه دارای صفحه نمایش 10.2 اینچی با وضوح 600×1024 پیکسل است که با پوشش محافظ شفافی پوشیده شده است که البته در میزان دید دستگاه در فضاهای روشن تاثیر چندان مثبتی ندارد. پردازنده این مدل برخلاف مدل های اولیه به Atom N270 ارتقا یافته است و میزان RAM آن نیز یک گیگابایت است. هارد دیسک این مدل یک نمونه 60 گیگابایتی ساخت توشیباست که سرعت 4200RPM آن با اینکه کمی پائین به نظر می رسد اما در مصرف باتری کاملا از نمونه های 5400 دور صرفه جو تر می باشد برای این مدل امکان سفارش هاردهای SSD نیز وجود دارد. صفحه کلید دستگاه دارای سایزی معادل 92% سایز استاندارد صفحه کلید لپ تاپ است که از این لحاظ یکی از بهترین نمونه ها در کلاس نت بوک هاست. دو پورت USB، یک پورت صدا (که همزمان نقش ورودی و خروجی را ایفا می کند) و چیپ ست گرافیکی Intel 945GM از دیگر مشخصات Mini 1000 به حساب می آیند. یکی از بزرگترین ایرادات وارده بر Mini 1000 حذف خروجی VGA از ساختار آن است که بعلت امکان انتقال محتوای در حال پخش از صفحه نمایش کوچک دستگاه به صفحه نمایش های کاملا بزرگتر، نبود آن نقطه ضعف مشهودی به محسوب می شود. Mini 1000 در بازارهای داخلی دیده نمی شود و قیمت فعلی آن در بازارهای جهانی در حدود 500 دلار است.

 

 

 

-HP Mini 2140: این مدل را می توان به نوعی تکمیل کننده مدل های قبلی HP دانست. ظاهر بی نظیر و زیبای 2140 که از فلز در آن استفاده زیادی شده است برای اولین بار کلاس نت بوک ها را از سطح دستگاه های نسبتا فانتزی به نمونه های حرفه ای ارتقا داده است. صفحه نمایش 2140 با اینکه همانند بسیاری از نت بوک های مدرن 10 اینچی ست ولی یک نکته آن را از تمامی مدل های دیگر متمایز می سازد و آن هم طراحی واید آن است امری که رزولوشن آن نیز بر این نکته صحه می گذارد رزولوشن این صفحه نمایش LED برابر 768×1366 پیکسل است و بر طبق گفته های سازنده میزان روشنائی آن 200nit و کنتراست آن 400:1 است که از این لحاظ نیز در سطح غول های نوت بوکی جای می گیرد. یکی دیگر از نقاط فوق العاده این نت بوک صفحه کلید رویائی آن است جائیکه بدون شک با بهترین صفحه کلیدی که تا بحال برای دستگاهی با صفحه نمایش 10 اینچی ساخته شده است (چه نت بوک و چه لپ تاپ) روبرو هستیم. ابعاد این صفحه کلید در نگاه اول کاملا با نمونه های Full Size برابری می کند و جابجائی و فاصله کلیدها استفاده ای بی نقص و بدون اشکال را برای کاربر به همراه دارد. در زیر صفحه کلید تاچ پد نسبتا جدید دستگاه جای دارد که از نکات جدید در ساختار آن می توان به جایگاه دو کلید کنترلی اشاره کرد که از قسمت پائین به دو سمت چپ و راست منتقل شده اند. کلید کوچکی بالای تاچ پد به کاربر این اجازه را می دهد که در مواقع دلخواه (همچون مواقع استفاده از موس خارجی و یا در هنگام تایپ کردن)، تاچ پد را غیر فعال نماید. مشخصات پردازشی دستگاه تغییر خاصی نکرده است و همچنان از پردازنده N270 با فرکانس 1.66 گیگاهرتز و یک گیگابایت RAM که به دو گیگابایت قابل ارتقاء ست استفاده شده است. هارد دیسک این مدل در حالت استاندارد دارای ظرفیت 160 گیگ با سرعت 5400 دور در دقیقه است که امکان ارتقای این قسمت نیز به نمونه 160 گیگی با سرعت 7200 دور و 80 گیگی به فرم SSD وجود دارد. پورتهای ورودی و خروجی 2140 شامل دو پورت USB، خروجی VGA، پورتهای ورودی و خروجی صدا، پورت اتصال شبکه، کارتخوان SD/SDHC و از همه مهمتر Express Card 54 می گردد. وب کم VGA نیز برای این مدل در نظر گرفته شده است. بلوتوث نسخه 2.0 همراه با Wi-Fi نیز نقش اتصالات بی سیم برای این مدل را برعهده دارند. باتری بکار گرفته شده برای این مدل نیز از بین دو ظرفیت 3 و 6 سلولی قابل انتخاب است. این مدل همچنان در بازارهای داخلی دیده نمی شود اما قیمت آن در حالت پایه از 479 دلار آغاز می شود.

6-Dell: این تقریبا غیر ممکن  است که با وجود انقلاب تمام عیاری که نت بوک ها در میان کاربران به راه انداخته اند دومین شرکت بزرگ دنیای کامپیوتر یعنی Dell از این ماجرا برکنار بماند. نت بوک های این شرکت پر آوازه به سه دسته از لحاظ ابعاد و  امکانات تقسیم می گردند.

 

 


-Dell Mini 9: این نت بوک همانطورکه از نام آن می توان حدس زد دارای صفحه نمایش 8.9 اینچی با وضوح 600×1024 پیکسل است. پردازنده بکار گرفته شده در این مدل همان N270 با فرکانس 1.66 گیگاهرتز است و حافظه RAM آن نیز یک گیگابایت است. هارد دیسک بکار گرفته شده در چینش های مختلف این رده همگی از نمونه های SSD بوده و در سه نوع 8، 4 و 16 گیگی بسته به قیمت در اختیار کاربران قرار می گیرد. پورتهای ورودی و خروجی در این نت بوک شامل دو پورت USB، کارت خوان SD/MMC، خروجی VGA، پورت اتصال شبکه و ورودی و خروجی های صدا می گردد. باتری 4 سلولی، وب کم VGA و اتصالات Wi-Fi و بلوتوث از دیگر مشخصات Mini 9 به حساب می آید. سیستم عامل Mini 9 از نوع ویندوز XP Home Edition SP3 است و نمونه های مجهز به لینوکس نیز در آن دیده می شود. این نت بوک در بازارهای جهانی بسته به نوع چینش از 279 تا 479 دلار قیمت دارد.

 

 

 

-Dell Mini 10: این نمونه دارای صفحه نمایش 10 اینچی با وضوح 576×1024 پیکسل (و در چینش های بالا 768×1366 پیکسل) است و پردازنده آن از میان سه مدل N270 با فرکانس 1.66 گیگاهرتز، Z520 با فرکانس 1.33 گیگاهرتز و Z530 با فرکانس 1.66 گیگاهرتز قابل انتخاب است. میزان RAM آن یک گیگابایت است و هارد دیسک آن نیز بجز چینش های SSD در دو ظرفیت 120 و 160 گیگابایت موجود است. سایر مشخصات همچون پورتهای ورودی و خروجی در مقایسه با Mini 9 هیچ تغییری نکرده بجز اینکه در یکی از چینش های بالای Mini 10 از پورت HDMI استفاده شده است. ظرفیت باتری در این مدل از دو حالت 3 و 6 سلولی قابل انتخاب است. سیستم عامل Mini 10 از نوع ویندوز XP Home Edition است و اتصالات Wi-Fi و بلوتوث نیز در آن بکار گرفته شده است. قیمت جهانی این مدل بسته به چینش از 299 تا 499 دلار است.

 

 

 

-Dell Mini 12 : این مدل کاملا جدید دارای صفحه نمایش 12.1 اینچی با وضوح 800×1280 پیکسلی ست و پردازنده آن نیز از میان دو مدل Z520 با فرکاس 1.33 و Z530 با فرکانس 1.66 قابل سفارشی سازی ست. RAM یک گیگابایتی، هارد حداکثر 80 گیگابایتی با سرعت 4200 دور در دقیقه و چیپ ست گرافیکی GMA500 از دیگر مشخصات این مدل است. پورتهای دور تا دور دستگاه شامل 3 پورت USB، ورودی کارت شبکه، خروجی VGA، کارت خوان و پورتهای ورودی و خروجی صدا می گردد. همچون قبل باتری دستگاه از بین دو حالت 3 و 6 سلولی قابل انتخاب است. وب کم 1.3 مگاپیکسلی و ارتباطات Wi-Fi و بلوتوث دیگر مشخصات Mini 12 را تشکیل می دهند. سیستم عامل استفاده شده در این مدل از میان سه گزینه Linux Ubuntu، Windows XP Home Edition و همچنین ویندوز ویستا Home Premium قابل انتخاب است. قیمت این مدل در بازاراهای جهانی بین 400 تا 500 دلار متغیر است.

7-Samsung: اگر چه در رده لپ تاپ تحرک چندانی از این برند موفق دیده نمی شود اما در رده نت بوک مدل های فراوانی توسط سامسونگ ارائه شده است که اغلب مشخصات کاملا مطلوب و قیمت مناسبی دارند. مدل های جدید این شرکت عبارتند از:

 

 


-Samsung N120-12G : این مدل مشکی رنگ دارای ابعاد 30.2×185.4×260.8 میلیمتر با وزن 1.27 کیلوگرم است و از صفحه نمایش 10 اینچی با وضوح WSVGA استفاده می کند. پردازنده N270 و RAM یک گیگاهرتزی در کنار هارد 160 گیگی با سرعت 5400 دور در دقیه دیگر مشخصات اصلی آن راتشکیل می دهند. اسپیکرهای دوگانه، وب کم 1.3 مگاپیکسلی و ارتباطات بلوتوث و Wi-Fi نیز برای این مدل در نظر گرفته شده است. پورتهای دورتادور دستگاه شامل سه پورت USB، کارت خوان SD/SDHC/MMC، پورت شبکه، خروجی VGA و محل اتصال میکروفون و هدست می گردد. صفحه کلید 82 دکمه و باتری 6 سلولی قوی دیگر مشخصات این محصول 470 دلاری را تشکیل می دهند. سیستم عامل این مدل نیز بر طبق انتظار ویندوز XP Home Edition است. مدل مشکی رنگ این دستگاه دارای پسوند BK و مدل سفید رنگ آن دارای پسوند W ست.

 

 

 

- Samsung NC20-21GBK: این مدل دارای صفحه نمایش 12.1 اینچی با وضوح 800×1280 پیکسلی ست که از ابعاد 30.4×215.9×292.1 میلیمتر با وزنی نزدیک به 1.5 کیلوگرم برخوردار می باشد. پردازنده این مدل برخلاف انتظار نمونه کاملا کم مصرف ولی نسبتا ضعیف Via Nano ULV U2250 با فرکانس 1.3 گیگاهرتز است. میزان RAM دستگاه یک گیگابایت به فرم DDR2 است و هارد دیسک آن 160 گیگابایت ظرفیت دارد. امکانات استاندارد دیگر همچون سه پورت USB، وب کم، پورت اتصالات شبکه، ورودی و خروجی های صدا، بلوتوث و Wi-Fi و کارت خوان SD/.SDHC/MMC همگی در اینجا نیز حاضر هستند. باتری این مدل 6 سلولی ست و سیستم عامل آن نیز ویندوز XP Home Edition می باشد. قیمت این نت بوک مشکی رنگ 550 دلار است.

 

 

 

-Samsung N110-12PBK: این یک مدل 10 اینچی همانند مدل های قبلی ست که از پردازنده N270 با فرکانس 1.66 گیگاهرتز استفاده می کند. سایر مشخصات سامسونگ در این کلاس همچون RAM یک گیگابایتی، هارد 160 گیگی، پورتهای سه گانه USB و پورت شبکه، کارت خوان سه به یک، باتری 6 سلولی و وب کم 1.3 مگاپیکسلی همگی در اینجا تکرار گردیده اند. قیمت این مدل 470 دلار تعیین شده است.

 

 

 

-Samsung NC10-11GP: این مدل صورتی رنگ نیز بجز تغییرات کوچکی در ابعاد و صفحه کلید مطلقا تغییری را در ساختار خود نمی بیند. سایز صفحه نمایش در این مدل 10 اینچی ست و هیچ تفاوتی از لحاظ سخت افزاری با N110-12PBK ندارد. قیمت این مدل 450 دلار است.

 

 

 

-Samsung NC10-14 : این مدل 10 اینچی نیز بجز تغییرات ظاهری و ارائه شدن در سه رنگ مشکی، سفید و آبی مطلقا تغییری را در ساختار خود ندیده است و مشخصات آن با دو مدل قبلی کاملا یکسان  است. قیمت این مدل 440 دلار است.
 
8-برندهای متفرقه: بجز موارد گفته شده در بالا شرکت های دیگری نیز در زمینه نت بوک فعالیت می نمایند که از میان آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 


-Fujitsu M1010: این نت بوک دارای صفحه نمایش 8.9 اینچی با وضوح 600×1024 پیکسل و پردازنده 1.66 گیگاهرتزی Atom است. RAM این مدل از نوع DDR2 667 و دارای ظرفیت 1 گیگابایت است و هارد دیسک آن نیز 60 گیگابایتی ست. از پورتهای اصلی این دستگاه می توان به دو پورت USB و خروجی VGA اشاره کرد.  سیستم عامل M1010 بر طبق انتظار ویندوز XP Home Edition است. وزن این مدل تنها 1 کیلوگرم است و در رنگ های زیبای صورتی، مسی، مشکی، آبی، نارنجی و سفید در بازارهای جهانی توزیع شده است

 

 

netbook_buying_guide2_24.jpg

 

-BenQ Joybook Lite U101: این مدل را می توان پس از HP Mini 2140 و Dell Mini 10 سومین نت بوک واید با صفحه نمایش 10.1 اینچی نامید. وضوح این صفحه نمایش 576×1024 پیکسل است. ابعاد U101 عبارت است از 32×189×258 میلیمتر با وزن 1.1 کیلوگرم  است. پردازنده این مدل N270 با فرکانس 1.66 گیگاهرتز است. هارد دیسک 160 گیگی، RAM یک گیگابایتی، 3 پورت USB در کنار بلوتوث و Wi-Fi دیگر مشخصات این نت بوک را تشکیل می دهند.

لیست نت بوک های معرفی شده در این مقاله البته تمامی مدل های حاضر در بازار را تشکیل نمی دهد اما با معرفی بخش عمده ای از بهترین های این کلاس، سعی دارد تا خریداران این رده را در جریان نمونه های برتر قرار دهد.

Writeage.com‏

سه شنبه 25/5/1390 - 21:17
کامپیوتر و اینترنت

راهنمای خرید لپ تاپ: یک انتخاب بی نظیر

این پنجمین راهنمای خرید لپ تاپ منتشر شده در عصر نوشتن است در این راهنما نیز به مانند چهار مقاله قبلی با معرفی بهترین مدل ها در کلاس های مختلف قیمتی و متناسب با نیازهای گوناگون کاربران سعی خواهیم کرد خریداران پر شمار این رده را در انتخاب دستگاهی مناسب یاری دهیم. با ما همراه شوید.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_01.jpg

بازار کامپیوترهای همراه یا نوت بوک ها یکی از شلوغ ترین و داغ ترین بازارهای سخت افزار به شمار می رود که علاوه بر حضور پر رنگ برندهای بالا نشین همیشگی که در رده دسک تاپ نیز همواره مطرح بوده اند روزی نیست که نام جدید و اغلب نا آشنائی به این کلاس اضافه نشود تا جائیکه در حال حاضر حتی یکی دو برند کاملا ایرانی نیز به این رده پر طرفدار پیوسته اند. از نگاهی دیگر علیرغم فضای مثبتی که حضور این برندهای گوناگون و رنگارنگ در ایجاد رقابت و کاهش قیمت ها ایجاد کرده اند، مشخصات مشابه و قیمت های متفاوتی که بعضا از سوی این برندها ارائه می شود، خریداران نا آشنا با بازار را با مشکل تمام عیاری در انتخاب میان این همه نام مختلف روبرو ساخته است مسئله زمانی حادتر می شود که علاوه بر تشابه مشخصات سخت افزاری در برندهای مختلف، تشابه بسیار زیادی را نیز اغلب در میان کلاس های مختلف یک برند در سری های گوناگون آن می بینیم و این دقیقا همان جائی ست که خریداران نچندان پر حوصله که علاقه و وقتی برای جستجوی بازار برای مدل مناسب خود ندارند را ناگزیر به پذیرفتن گفته های اغلب نچندان حرفه ای فروشندگانی می نماید که به یکباره خریدار کم تجربه را در دریائی از اطلاعات فراوان و کلمات نا آشنا غرق کرده و در انتها نیز با مهارتی مثال زدنی خریدار را به انتخاب کالای خود متقاعد می کنند که نگفته پیداست که چنین انتخابی تا چه اندازه به مولفه های یک خرید حرفه ای نزدیک است. از همین رو و قبل از معرفی مدل های برتر بازار بهتر است در ابتدا به تشریح کلاس های گوناگون در برندهای مختلف و نوع استفاده ای که از پس این نام های متفاوت انتظار می رود بپردازیم که بدین ترتیب به راحتی می توان کلاس مد نظر خود را در برندهای گوناگون مشخص کرده و سپس به مقایسه مدل های مشابه در برندهای مختلف پرداخت. لازم به یادآوری که لیست زیر بر اساس میزان استقبال کاربران داخلی نسبت به برندهای گوناگون تنظیم شده و ترتیب جایگذاری این نام ها با رده جهانی آنها به هیچ عنوان منطبق نیست.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_02.jpg

 

1-سونی: شکی نیست که برای بسیاری از کاربران ایرانی در تمامی سطوح از خانگی تا حرفه ای، نوت بوک با این برند شناخته می شود و سایر برندها از دید کاربران وطنی اصولا در سطح نازل تری از کیفیت جای دارند. یکی از دلائل اصلی ایجاد این طرز فکر که البته با واقعیت و میزان گستردگی و فروش برندها در سطح جهانی تفاوت دارد، به محبوبیت و کیفیت برند سونی در رده صوتی تصویری باز می گردد و این شاید محکم ترین دلیلی ست که کاربر ایرانی همواره محتاط و زخم خورده از کالاهای بی کیفیت، هیچ برند دیگری را بر سونی ترجیح ندهد. دسته بندی های حال حاضر این سازنده شامل رده های Performance، Ultra Portable، رده Basic،  کلاس Desktop Replacement و بلاخره کلاس نت بوکی سری Travel می گردد که در پائین به تفکیک به جایگزین حروفی هرکدام اشاره می کنیم نکته مهم در این بررسی پرداختن به مدل های جدیدتر هر رده است و در هر مورد تنها کلاس های فعلی و حاضر در بازار معرفی می گردند.

الف- Performance Series: این سری یکی از محبوب ترین کلاس های نوت بوکی سونی در تمامی زمان ها به حساب می آید در این سری در حال حاضر مدل های کلاس BZ، CS و از همه محبوب تر FW وجود دارد که به ترتیب دارای صفحه نمایش های 14.1 اینچی 15.4 و 16.4 اینچی می باشند. از دلائلی که این مدل ها را در این کلاس جای داده است مشخصات سخت افزاری بالا در رده پردازشی، حافظه جانبی و در اغلب موارد استفاده از کارت گرافیک جداگانه است. قیمت مدل های متفاوت این کلاس در طیف وسیعی از قیمت ها از حداقل 1.100 میلیون تومان در کلاس CS تا بالای 1.700 در مدل های پیشرفته سری FW گسترده گردیده است.
 
ب- Ultra Portable : این رده همانطور که از نام آن می توان حدس زد شامل های مدل های سبک وزن و کاملا قابل حملی ست که سه سری از گرانقیمت ترین محصولات سونی را در خود جای داده است. این سه سری شامل کلاس های Z، TT و بلاخره SR می گردد که به ترتیب 11.1، 13.1 و 13.3 اینچ ابعاد داشته و قیمت آنها با ابعادشان رابطه معکوس دارد. سبک وزن ترین دستگاه در این کلاس به نوت بوک های سری TT باز می گردد که تنها 1.310 کیلوگرم وزن دارد.

ج- Basic: این گروه که یکی دیگر پر استقبال ترین رده های سونی را تشکیل می دهد شامل دو سری NS و NW می گردد که هر دو با مشخصات نسبتا مناسب، اما نچندان فوق العاده از قیمت متعادلی نیز برخوردارند و درست به همین علت انتخاب اول کاربرانی را تشکیل می دهند که قصد خرید از برند سونی اما با قیمت مناسب را دارند. این دو سری مطمئنا ارزان ترین محصولات سونی هستند که درایو Blu-ray را در آنها می توان پیدا کرد. رده قیمتی این دو مدل بین 1.0 تا 1.100 میلیون تومان است.

د- Multimedia: این سری شامل نوت بوک های بزرگ و اصطلاحا Desktop Replacement می گردد که دارای صفحه نمایش های بزرگ بالای 17 اینچ با مشخصات گرافیکی قوی ست دو مدل مطرح حال حاضر این کلاس شامل سری AW و سری AR می گردد که از لحاظ مقایسه سری AW کاملا جدیدتر به حساب می آید. صفحه نمایش سری AW از نوع 18.4 اینچی و AR از نوع 17 اینچی. کارت گرافیک های جیفورس سری 9 در AW و سری 8 در AR بکار گرفته شده اند. این دسته با وزن سنگین خود امکان جابجائی فراوان را از کاربر می گیرند. حوزه قیمتی مدل های این کلاس بجز نمونه های نسبتا قدیمی تر AR بالای 1.5 میلیون تومان است و برای یافتن یک AW مناسب حداقل می بایست 1.8 میلیون  تومان هزینه کرد.

ه- Travel: این کلاس که در پاسخ به بازار کاملا داغ نت بوک ها (Netbooks) معرفی گردیده است شامل دو سری P و W می گردد که به ترتیب دارای صفحه نمایش های کوچک 8 و 10 اینچی و پردازنده های کم مصرف و ضعیفی در کلاس پردازندهای Atom هستند. از میان این دو گروه، سری P نمونه های قوی تری بوده و با مشخصات نسبتا بالاتر و تجهیز به GPS و اتصال 3G از قیمت های بسیار بالاتری نیز برخوردارند. قیمت این کلاس مابین 800 تا 1.500 دلار است. اما سری W با قیمت های مناسب بلاخره سونی را نیز وارد بازی نت بوکی کرد این گروه که از لحاظ مشخصات در حد دیگر نت بوک های معمول است از قیمتی حول و حوش 500 هزار تومان برخوردارند.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_03.jpg
2-Dell: بدون شک این دومین نام و شاید هم اولین نام پر فروش در میان کاربران داخلی باشد. نوت بوک های پر شمار این شرکت در پنج دسته کلی قابل تقسیم بندی هستند که شامل سری Inspiron، Vostro، XPS، Studio و Latitude می گردند البته سری دیگری نیز از نوت بوک های این شرکت با نام Precision از کلاس Workstation نیز تولید می گردید که در حال حاضر حضور چندانی در بازار نداشته و به آنها نمی پردازیم.

الف- Inspiron: این کلاس برای کاربران با بودجه محدود و افرادی که به پردازش های نچندان سنگین و البته غیر گرافیکی احتیاج دارند ساخته شده است. Inspiron ها را لپ تاپ های اصطلاحا Entry-Level می نامند و هدف از ساخت آنها فروش هرچه بیشتر به واسطه قیمت و مشخصات نسبتا مناسب آنهاست. قیمت کاملا پائین این گروه شرکت Dell را بر آن داشت که حتی Netbook های جدید خود یعنی سری Mini را نیز تحت این کلاس معرفی نماید. البته باید به این نکته توجه کرد که تا قبل از ظهور کلاسی به نام Studio، سری  Inspiron به رده میانی قیمت که از مشخصات گرافیکی بالاتری برخوردار بودند نیز راه پیدا می کرد اما از آن پس یعنی از میانه سال 2008 به این سو این خانواده تنها به تولید نوت بوک های ساده و ارزان قیمت و البته بسیار پر فروش می پردازد. ابعاد صفحه نمایش Inspiron ها بجز (نت بوک های 10 اینچی) عمدتا 14.1 و 15.4 اینچ می باشد. حوزه قیمتی این خانواده از حداقل 650 هزار تومان تا حداکثر 1.100 میلیون تومان گسترده شده است.

ب- Vostro: همگان Vostro را به نام نوت بوک مخصوص کار با قیمت مناسب می دانند. از مشخصات این سری می توان به ظاهر ساده با رنگ بندی کاملا معمولی و بدنه پلاستیکی اشاره کرد که در قیاس با مدل های رنگارنگ دیگر مدل ها کاملا ساده به نظر می رسد. مشخصات سخت افزاری Vostro ها اما برخلاف ظاهرشان اغلب بسیار پیشرفته است تا جائیکه در برخی موارد می توان آنها را با سری گرانقیمت XPS نیز مقایسه کرد. تنها نکته ای که Vostro ها را در این رقابت در مکان پائین تری جای می دهد قابلیت های گرافیکی آنهاست که در بهترین حالت به یک کارت گرافیک معمولی و نچندان مرغوب بسنده کرده اند. Vostro ها در سه سایز 13.3، 14.1 و 15.4 اینچی تولید می گردند. حوزه قیمتی محصولات این کلاس از حدود 700 هزار تومان تا نزدیک به 1.300 میلیون تومان گسترده شده است.

ج- Studio: این گروه جدیدترین عضو خانواده نوت بوک های Dell است جائیکه از به بازار آمدن اولین عضو این خانواده به زحمت یک سال می گذرد. Studio ها در حقیقت سری گرافیکی و میان قیمت شرکت Dell هستند که جای خالی میان گروه ارزان قیمت Inspiron و گرانقیمت XPS را پر می کنند این نوت بوک ها دارای ظاهری بسیار زیباتر از Inspiron ها و دارای رنگ بندی بسیار کامل و جذابی هستند. مشخصات گرافیکی این رده کاملا بهبود یافته است و استفاده از کارت های گرافیک ATI در آنها یک رویه معمول است. از مشخصات سخت افزاری Studio ها می توان به کلیدهای مولتی مدیائی، درایوهای نوری مکشی و پورتهای پر کاربردی مثل HDMI  eSATA اشاره کرد. Studio ها در دو سایز 15 و 17 به بازار ارائه می شوند. حوزه قیمتی این محصولات از یک تا 1.3 میلیون تومان است.

د- XPS: نوت بوک های گرافیکی شرکت Dell از سال 2005 به این سو با این نام خوانده
می شوند. نام XPS که مخفف Xtreme Performance System است به خوبی رده ای که این نوت بوک ها در آن جای می گیرند را به نمایش می گذارد. ظاهر زیبا، طراحی جذاب، مشخصات پردازشی و گرافیکی بالا و البته قیمت نسبتا بالا از مشخصات اصلی نوت بوک های این سری است. هدف از طراحی XPS ها دستیابی به حداکثر توان در پردازش های گرافیکی ست. سایز صفحه نمایش در XPS ها 13.3 و 15.4 اینچ است. پس از ارائه سری Studio شرکت Dell تصمیم گرفت تا با ترکیب این سری با رده XPS نوت بوک های جدیدی را به بازار ارائه کند که این بار Studio XPS خوانده می شدند این سری از نوت بوک ها که به سایز 16.4 اینچ نیز مجهزند از لحاظ قدرت گرافیکی و پردازشی و همچنین حجم ذخیره سازی هارد در کلاس بالاتری از هر دو گروه Studio و XPS قرار می گیرند. حوزه قیمتی این گروه که در دو سایز 13.3 و 16.4 به بازار ارائه می شود مابین 1.500 تا 1.600 میلیون تومان است.

ه- Latitude : کلاس نوت بوک های حرفه ای و صنعنی Dell با این نام خوانده می شود جائیکه علاوه بر استحکام بدنه و استفاده از شاسی آلومینیوم-منیزیوم در ساخت دستگاه، به موارد دیگری همچون پورت های ورودی و خروجی متعدد و کامل و مدت بسیار طولانی گارانتی بر می خوریم که در دیگر مدل ها هیچگاه با هم دیده نمی شود. از دیگر مواردی که در مورد این سری باید به آن اشاره کرد استقامت و پایداری مناسب آنها در کارکرد در شرایط سخت آب و هوائی و طراحی ویژه برخی قسمت ها برای مقاومت در برابر ضربه و سقوط از ارتفاع است که استفاده از هارد دیسک های مبتنی بر حافظه فلش موسوم به SSD در مدل های جدید این کلاس از جمله این قسمت های مقاوم به حساب می آید . این موارد البته همگی باعث افزایش قیمت محصولات این خانواده می شود تا جائیکه در شرایط مساوی با دیگر نمونه ها از لحاظ سخت افزاری، Latitude ها تقریبا همیشه از قیمت بالاتری برخوردارند. مدل های گوناگون این سری هر سه سایز 13.3، 14.1 و 15.4 را در میان خود می بینند و در نمونه های جدید از 1.100 تا 1.600 میلیون تومان قیمت دارند.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_04.jpg
3-HP: غول شماره یک دنیای نوت بوک در خارج از مرزهای ایران، در میان کاربران داخلی به مانند دو برند قبلی از اقبال چندانی روبرو نیست البته این معادله نابرابر با ورود مدل های جدید و پیشرفته و در عین حال خوش قیمت این برند اندک اندک در حال تغییر است. دسته بندی محصولات HP البته به مانند نمونه های یاد شده تا این اندازه کلاسیک و مشخص نمی باشد اما با یک نگاه به لیست تولیدات این شرکت می توان ردپای چهار گروه متفاوت را در لیست تولیدات این برند یافت. این چهار گروه شامل خانواده DV که پسوند Pavilion را همواره با خود می بینند، محصولات اقتصادی همراه با پسوند Compaq، تبلت های خانواده TX و بلاخره اعضای نوظهور نت بوکی این شرکت است که البته این آخری را به همراه دیگر نت بوک های سایر برندها در مقاله جداگانه ای بررسی کرده ایم.

الف- خانواده DV: Pavilion ها را به نوعی می توان پر فروش ترین اعضای خانواده HP در میان تمامی کاربران دانست این گروه که حوزه فعالیت آن از ارزان قیمت های مبتنی بر پردازنده های AMD تا گرانقیمت های گرافیکی گسترش دارد همواره از اولین انتخاب های دوستداران HP محسوب می شود. در خود این گروه و بعنوان یک زیر گروه می توان به DV هائی اشاره کرد که پس از این دو حرف یک عدد دارند مثلا DV4 و یا DV6 که البته از زمانی که HP این شیوه نامگذاری را بطور رسمی در محصولات خود بکار گرفت مدت چندان زیادی نمی گذرد. قیمت مدل های مختلف این کلاس از حوالی یک میلیون تا بالای 1.700 میلیون تومان ادامه دارد.

ب- Compaq ها: این خانواده که تعداد اعضای حاضر در بازار آن بسیار کمتر از سری قبل است بطور کامل به محصولات ارزان قیمت و دانشجوئی HP اختصاص دارد. اعضای کم شمار این گروه در بسیاری از مشخصات ساختاری با یکدیگر تشابه دارند که از آن میان می توان به حداکثر حافظه RAM دو گیگابایتی و پردازنده های نچندان پیشرفته در غیاب کارت گرافیک اشاره کرد. قیمت این دسته در مدل های جدید مابین 600 تا 800 هزار تومان است.

ج- تبلت های سری TX: این گروه از دیرپاترین  تبلت های حال حاضر بازار به حساب می آید که مدتهاست در این رده تا حدود زیادی بی رقیب باقی مانده است. از خصوصیات مشترک تبلت ها می توان به صفحه نمایش لمسی و گردانی اشاره کرد که با چرخش 180 درجه می تواند بروی صفحه کلید بطور معکوس بسته شده و فرم یک Tablet (لوح، صفحه تخت) را به خود بگیرد. اما تبلت های سری TX از HP خصوصیات مشترک دیگری هم دارند که از آن میان می توان به استفاده تقریبا همیشگی از پردازنده های AMD، صفحه نمایش های 12 اینچی و کارت گرافیک های سری 6 از Nvidia (که البته در مدل های حدید جای خود را با مدل های نچندان پیشرفته ATI داده است) اشاره کرد. قیمت مدل های مختلف این کلاس بین 1 تا 1.3 میلیون تومان متغیر است.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_05.jpg
4-Lenovo: این همان برندی ست که نه تنها شرکت مادر بلکه کاربران ایرانی هم کاملا علاقه دارند آن را IBM بنامند اما حقیقت قضیه همانطور که بارها و بارها گفته شده است این است که شرکت چینی Lenovo موفق شد بخش کامپیوتر شرکت IBM را چندین سال پیش خریداری کرده و با این خرید حق استفاده از برند IBM را نیز برای مدت محدودی بدست آورد اینک اما با سپری شدن این مدت دیگر نامی از IBM به لحاظ قانونی نمی تواند در میان باشد و نوت بوک های این شرکت با همان نام Lenovo خوانده می شوند. محصولات متفاوت این برند را به سه دسته کلی می توان تقسیم کرد نخست نوت بوک های موسوم به ThinkPad که در حقیقت بدنه اصلی بوت بوک های این شرکت و محل حضور مدل های گوناگون است، دوم سری جدید Value Line که نوت بوک های کم شمار ارزان قیمت با ظاهر و مشخصات معمولی ارائه می کند و در نهایت سری IdeaPad که سری پرتابل در کنار اعضای نت بوکی این شرکت است. البته یک نکته نگفته در رابطه با نوت بوک های این برند وجود دارد که به سری متوقف شده 3000 این شرکت باز می گردد. این سری که هم اکنون با مدل معروف N500 یکی از پر فروش ترین های Lenovo در بازار داخلی محسوب می شود در سال 2008 و با معرفی سری IdeaPad بطور کامل از چرخه تولید این شرکت خارج گردید.

الف- ThinkPad ها: اعضای پر شماره این خانواده در 6 گروه شامل سری SL، سری R، سری T، سری X به همراه تبلت های آن و بلاخره سری W دسته بندی می گردند. لنوو بجز نامگذاری های فوق برای هر دسته یک تعریف کوچک نیز ارائه داده که از روی آن می توان نوع کاربری در نظر گرفته شده برای هر دسته را تعیین کرد:

-سری SL: لنوو این سری را Essential Small Business Tool یا ابزار تجاری کوچک و ضروری نامیده است. اعضای این گروه از مدل های ساده ارزان قیمت تا نمونه پیشرفته و گران قیمت گسترش یافته اند. سایز صفحه نمایش در این گروه 14.1 یا 15.4 اینچ است.

-سری R: در توضیح این مدل به عبارت Cost-effective enterprise productivity و یا محصول توسعه یافته ارزشمند اشاره شده است. رده قیمتی و سخت افزاری این گروه اندکی بالاتر است و سایز صفحه نمایش آن نیز همچنان 14.1 یا 15.4 اینچ است.

-سری T: در توضیح این مدل آمده است: Portable business Powerhouse که همانطور که از نام آن می توان حدس زد وزن پائین اصلی ترین نکته در رابطه با این سری قدرتمند است. در عمل نیز سری T یکی از سبک ترین ها در میان 15.4 و 14.1 اینچی هاست.

-سری X : این سری با نام Extreme Mobility خوانده شده و با صفحه نمایش 12.1 یا 13.3 اینچی و مشخصات مطلوب برای کاربران پرتابل طراحی شده است.

-تبلت های سری X : عنوان این گروه Versatility to go می باشد که به خوبی وظیفه یک تبلت را توصیف می کند. این گروه گرانقیمت ترین نوت بوک های لنوو ست و دارای صفحه نمایش 12.1 اینچی و پردازنده های کم مصرف LV اینتل در آن بکار گرفته شده است.

-سری W: این گروه با عنوان Ultimate mobile Workstation خوانده شده و از پردازنده های سری Extreme و صفحه نمایش های 15.4 یا 17 اینچی دو گانه بهره می برد. W ها هم از انواع گرانقیمت این خانواده هستند.

ب- Value Line: این گروه که از ارزان ترین های بازار برای این برند به حساب می آید در حال حاضر سه محصول در سری جدید G معرفی کرده است که از سه سایز 14.1، 15.4 و 15.6 اینچ در صفحه نمایش برخوردار می باشند. یک نکته مشترک در رابطه با محصولات این گروه به پردازنده های سری T اینتل آنها باز می گردد که در بالاترین حالت به فرکانس 2.1 گیگاهرتز و 2 مگابایت حافظه L2 مجهز گردیده اند.
 
ج- IdeaPad: اعضای این خانواده به سه دسته کلی تقسیم بندی شده اند که شامل سری U، سری Y و سری S می گردند که بجز این آخری که به دسته نت بوک های این شرکت تعلق داشته و به دو سه مدل محدود گردیده است دو دسته دیگر مدل های متعددی را شامل می گردند:

-سری U: این سری که لنوو آن را Affordable Ultraportable نامیده است شامل نمونه هائی با صفحه نمایش های 11.1 تا 14 اینچی ست که پردازنده های آنها یا نمونه های نسبتا ضعیف C2D با سرعت حداکثر 2 گیگاهرتر و یا نمونه های کم مصرف ULV با سرعت حداکثر 1.4 گیگاهرتز می باشد. قیمت این مدل ها البته نسبتا بالاست و آنچه از ظواهر امر به نظر می رسد هنوز خبری از چهار مدل حاضر در این کلاس (یعنی U350، U110، U330 و U450p) در بازارهای داخلی نیست.

-سری Y: اعضای این گروه که به عنوان Maximum multimedia مفتخر شده اند شامل نمونه های با صفحه نمایش های 14، 15.6، 16 و بلاخره 17 اینچی هستند که از مشخصات بالنسبه بالائی همچون پردازنده های Extreme در مدل 17 اینچی، صفحه نمایش های LED و مشخصات گرافیکی بالا برخوردار گردیده اند. جستجو برای اعضای پنج گانه این کلاس (شامل Y550، Y550HD، Y650، Y450 و بلاخره Y730) در بازارهای داخلی احتمالا نتیجه چندانی در بر نخواهد داشت.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_06.jpg
5-Acer: قرار گرفتن در جایگاهی که این برند پر آوازه در میان کاربران ایرانی اینک به آن دست یافته است بدون شک شایسته نام ایسر نیست. برخلاف نظر کاربران ایرانی که همواره از ایسر بعنوان یک برند جایگزین یاد می کنند و معمولا بجز در خریدهای دانشجوئی جائی برای این برند در سبد خرید کاربر ایرانی وجود ندارد، این نام تجاری در دنیای مدرن در رده دوم از لحاظ میزان فروش جهانی لپ تاپ پس از HP قرار دارد. برگ برنده محصولات ایسر در قیمت فوق العاده آنها نهفته است جائیکه فاکتور تعیین کننده مشخصات ارائه شده در مقابل قیمت پرداختی سرسخت ترین رقبا را نیز در مقابل Acer وادار به تسلیم کرده است. محصولات متفاوت Acer تحت شش نام ارائه می شوند: Aspire، Extensa، EMachine، Ferrari، TimeLine و Travelmate که البته نگفته پیداست که همه این موارد را نمی توان در بازارهای داخلی پیدا کرد:

الف- Aspire: این سری بدون شک پر افبال ترین گروه در اعضای خانواده Acer را تشکیل می دهد. این گروه خود شامل چندین زیر گروه است از آن میان Aspire One به دسته نت بوک های این شرکت و دو گروه GEMSTONE و GEMSTON Blue یکی در کلاس 12 تا 17 اینچ و دیگری در کلاس نمونه های Desktop Replacement و در در دسته 16.4 و 18.4 اینچی قرار دارند. در اعضای پیشرفته دسته دوم موارد فوق العاده ای همچون TV Tuner، درایو Blu-ray در کنار کارت گرافیک های قدرتمند و صفحه نمایش های Full HD یافت می شود.

ب- Extensa: این سری با تمرکز بر کاربری تجاری و کاملا سبک به نوت بوک های ارزان قیمتی اشاره دارد که از لحاظ مشخصات پردازشی در سطح چندان بالائی قرار ندارند اما در عوض از امکانات ارتباطی مطلوبی بر خوردارند.

ج- Travelmate: این دسته نیز به مانند Extensa ها بر مشخصات پردازشی تمرکز نداشته و از قیمت مناسبی برخوردارند.

د- TimeLine: این دسته نوت بوک های مدرن که در سه سایز 13.3، 14 و 15.6 به بازار ارائه گردیده اند در یک خصوصیت مشترکند و آنهم تغییر در میزان عمر باتری ست که در شرایط ایده آل در این گروه حتی به 8 ساعت هم می رسد.

ه- Ferrari: این دسته که البته تعداد اعضای آن از چند نمونه کاملا معدود فراتر نمی رود حاصل همکاری ایسر با تیم Ferrari F1 است که ظاهری بسیار زیبا با بدنه فیبر کربن و البته قیمت بسیار بالا مشخصات اصلی آن را تشکیل می دهد.

و- EMachine: این رده نوظهور در حقیقت ارزان ترین نوت بوک های ایسر هستند که با اینکه از لحاظ پردازشی حرفی برای گفتن ندارند اما قیمت بسیار پائین آنها باعث شده است تا بخش وسیعی از کاربران این مدل ها را بر نت بوک های هم قیمت آنها ترجیح بدهند.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_07.jpg
6-Asus: این شرکت خوشنام در زمینه تجهیزات سخت افزاری که بیشترین اعتبار خود را در بازار قطعات کامپیوتری و در مواردی همچون مادربورد و کارت گرافیک کسب کرده مدتهاست بازار نوت بوک را نیز مورد هدف قرار داده است. محصولات این شرکت در شش دسته تقسیم شده اند که شامل رده Business، Gaming Powerhouse، Multimedia Entertainment، Special edition، Superior Mobility و بلاخره Versatile Performance می گردد که تقریبا تمامی آنها در قیمت نسبتا بالا با هم مشترکند.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_08.jpg

 

7-Fujitsu-Siemens این برند نیز از داستان مشابه ای همچون Lenovo برخوردار است و با اینکه تقریبا در تمامی تبلیغات داخلی آن سعی شده است تا با تکیه بر نام حالا نچندان محبوب Siemens این دستگاه را ساخت آلمان معرفی کنند اما واقعیت این است که Fujitsu برندی کاملا چینی ست و بجز نام، ارتباطی با زیمنس ندارد. محصولات این برند در چهار دسته شامل تبلت های Lifebook، مدل های ESPRIMO، نوت بوک های AMILO و بلاخره سری نت بوکی این شرکت می گردد. مدل های این برند نیز یا کاملا گران و یا کاملا ارزان هستند و در این میان معمولا حد میانه ای وجود ندارد.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_09.jpg

 

8-Apple : شاید اگر اینجا جائی غیر از ایران بود جایگاه اپل بسیار بالاتر از این رقمی بود که حالا در میان کاربران ایرانی وجود دارد. کیفیت فوق العاده و جذابیت های فراوان پیرامون Apple چیزی نیست که بتوان آن را کتمان کرد اما آنچه به روشنی در بازار این کالا در میان کاربران داخلی به چشم می خورد نوعی عدم اطمینان از کارکرد نرم افزاری بدون اشکال دستگاه، عدم توجیه قیمت نسبتا بالای آن و شاید از همه مهمتر عدم وجود یک توزیع کننده و گارانتی رسمی و بزرگ برای آن است که بسیاری را از خرید این جواهر درخشان باز داشته است. MacBook های این شرکت در سه کلاس معمولی، Pro و Air تقسیم بندی می شوند. که در این میان حداقل قیمت به MacBook های معمولی و گرانقیمت ترین نمونه به بالاترین سایز در MacBook های Pro تعلق دارد. MacBook معمولی 15.4 اینچی، MacBook Pro در سه سایز 13.3، 15.4 و 17 اینچی و بلاخره MacBook Air نیز 13.3 اینچی ست. از نکات مشترک اصلی MacBook ها بجز حضور همیشگی کارت های گرافیکی و تاچ پد های مولتی تاچ می بایست به طراحی بی نظیر و فوق زیبای آنها اشاره کرد. حوزه قیمتی این مدل ها از 1000 تا 2500 دلار است که با اینکه Apple بار دیگر قیمت های خود را کاهش داده است اما هنوز هم این قیمت ها اندکی بالا به نظر رسیده و از آن مهمتر مطمئنا این کاهش قیمت ها، به این زودی ها با بازار داخلی راه پیدا نخواهد کرد.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_10.jpg

 

9-Toshiba: نام توشیبا برای بسیاری از کاربران بجز رده حرفه ای تلویزیون های پلاسما در عرصه لپ تاپ ها هم آشنا به نظر می رسد و با اینکه عدم توزیع گسترده، این برند خوش نام را در جایگاه نچندان راضی کننده فعلی قرار داده است اما هنوز هم هستند کسانی که برند دلخواه خودشان را با هیچ نام دیگری تعویض نمی کنند. مدل های مختلف توشیبا در شش گروه تقسیم شده اند که شامل Satellite Pro، Tecra، Qosmio، Mini، Satellite و بلاخره Portégé می گردند که تنها نام جدید در این میان رده نت بوکی Mini این شرکت است و سایرین همان دسته بندی های کلاسیک همیشگی توشیبا به حساب می آیند.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_11.jpg

 

10- آخرین برندی که در این بخش به بررسی آن می نشینیم را شاید کمتر کسی از کاربران ایرانی بشناسد این برند که صادقانه اعتراف می کنم خودم هم از ارتباطش با ایران تا همین یکی دو هفته اخیر بی اطلاع بودم Juniper نام دارد این نام که در اولین برخورد یک نام لاتین به نظر می رسد در حقیقت یک برند کاملا ایرانی ست و جونیپر که یک نام ایرانی ست به معنای درخت همیشه سبز است. داستان جونیپر مطمئنا برای کاربران ایرانی جذابیت ویژه و خاصی دارد چرا که برخلاف دیگر نمونه های وطنی (مثل فراسو) محصولات ارائه شده توسط این برند تنها یک remark ساده از یک کارخانه چینی نیست بلکه جونیپر خود یک تولید کننده واقعی ست و بر طبق اطلاعات حاضر در سایت رسمی این شرکت، جونیپر اولین و تنها برند ایرانی ست که سفارش ساخت نوت بوک را به کارخانه مادر Quanta (که تولید کننده قطعات داخلی غول های این صنعت یعنی HP، Apple، Dell و... می باشد)، داده است. این موضوع غرورانگیز یک مزیت فوق العاده دیگر نیز برای کاربران ایرانی به همراه دارد و بعلت تماس مستقیم جونیپر با کارخانه مادر با اینکه قطعات در قیاس با Dell و HP برای این برند گرانتر تمام می شود اما در عوض هزینه های معمول برای انتقال دستگاه و موارد پر هزینه ای که برای نمونه های خارجی در انتقال به کشورهای دیگر وجود دارد در اینجا حذف شده و در نهایت قیمت تمام شده دستگاه به طرز محسوسی در مقابل رقبای خارجی پائین می آید. جونیپر در حال حاضر 9 محصول را در سایت خود به معرض نمایش و فروش گذاشته است که همگی آنها 14.1 اینچی و بر طبق یک پلتفرم مشترک و با وزن 2.3 کیلوگرم ساخته شده اند و همگی آنها بلااستثنا به کارت گرافیک GF 9300GS مجهز شده اند که با اینکه برای مدل های گران مزیت چندانی به حساب نمی آید اما برای مدل های ارزان قیمت قطعه نسبتا نادری محسوب می شود. از دیگر نکات جالب در رابطه با جونیپر ها تجهیز مدل های بالای آنها به پردازنده جدید 3.06 گیگاهرتزی 45 نانومتری اینتل است که رقیب دومی در این حوزه قیمتی نمی توان برای آن یافت. فروش اقساطی دانشجوئی و امکان ساخت سفارشی دستگاه از دیگر مواردی ست که برند جونیپر ارائه می کند.

مشخص است که لیست 10 گانه فوق تمامی نام های موجود در بازار را در بر نگرفته و برندهای دیگری مثل MSI، Gigabyte، سوزوکی، فراسو و چندین نمونه دیگر نیز بخش کوچکی از فروش نوت بوک در بازارهای داخلی را تشکیل می دهند اما آنچه مسلم و بدیهی ست میزان فروش و اقبال کاربران به برندهای ده گانه فوق به مراتب بیش از سایر نمونه هائی ست که در اینجا به آنها اشاره ای  نکرده ایم.
پس از آشنائی با برندهائی که در این راهنما از آنها سخن خواهیم راند بهتر است به مبحث اصلی یعنی انتخاب صحیح نوت بوک باز گردیم. همانطور که پیشتر هم در راهنماهای قبلی به این نکته اشاره کردیم انتخاب صحیح یک نوت بوک بجر مسئله قیمت به موارد دیگری همچون نوع و میزان استفاده از دستگاه، سطح گرافیکی مد نظر کاربر، اهمیت وزن و جابجائی و مواردی این چنینی نیز باز می گردد و از این رو این بار قصد داریم کاربران مختلف و گوناگون نوت بوک را از لحاظ نیازها و موارد مد نظر آنها به چندین دسته تقسیم کرده و برای هر دسته از پائین ترین سطح قیمت تا بالاترین رده قیمتی چندین پیشنهاد از برندهای مختلف ارائه کنیم. در این دسته بندی کاربران را به شش دسته تقسیم می کنیم:
1-دسته نخست به دانشجویان با مشخصاتی همیشگی همچون بودجه مشخص، کاربری گرافیکی (=بازی) محدود، قدرت پردازش متوسط رو به بالا، جابجائی فراوان و بلاخره قدرت مناسب باتری تعلق دارد

2-خرید بهینه ترین نمونه با بودجه مشخص. کاربران این دسته که تعداشان ظاهرا از تمامی دیگر رده ها بالاتر است با تعیین یک سقف قیمت به دنبال بهترین نمونه از لحاظ گرافیکی، پردازش، وزن، صفحه نمایش و ... در این قیمت هستند. نمونه های معرفی شده در این کلاس تقریبا همه چیز را بطور متوسط با خود دارند و با اینکه مشخصات شان فوق العاده نیست اما به نوعی همه کاره به حساب می آیند.

3-کاربران خانگی با کاربری غیر گرافیکی و با تکیه بیشتر بروی مشخصات پردازشی

4-کاربران خانگی با کاربری ویژه بازی با تکیه بر گرافیک و پردازش بالا

5-کاربران حرفه ای در کارکرد با نرم افزارهای سه بعدی گرافیکی (همچون مهندسان طراح و معماران)

6-عاشقان فیلم با تکیه بر صفحه نمایش با کیفیت، هارد دیسک پر ظرفیت و درایو های نوری پیشرفته و پورتهای خروجی تصویر

الف- ارزان قیمت ترین ها: در این دسته مدل های متفاوت و البته نچندان پر امکاناتی وجود دارد که حداکثر قیمت آنها 600 هزار تومان است حضور پر رنگ برند Acer در کنار نمونه های جدیدی از Dell، Lenovo و Fujitsu عمده محصولات حاضر در این رده را تشکیل می دهند. بدلیل محدودیت قیمت و سخت افزار در این گروه، متاسفانه نمی توان گروه های 6 گانه فوق را در آن اعمال نمائیم و تنها به معرفی بهترین نمونه ها بسنده می کنیم.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_12.jpg
1-Acer eMachine E725: پیدا کردن نمونه دومی برای این مدل در این قیمت تقریبا غیرممکن است. پردازنده این نوت بوک از نوع CoreDuo با فرکانس 2 گیگاهرتز بوده و با 2 گیگابایت RAM هارد 250 گیگاهرتزی، با صفحه نمایش 15.4 اینچی، بدون بلوتوث و با وزن 2.7 کیلوگرم قیمتی در حدود 520 هزار تومان دارد

2-Acer eMachine E525-2140: این یکی نیز در رده قیمتی خود کاملا بی رقیب است. مشخصات این مدل البته چندان رویائی نیست اما با در نظر گرفتن این نکته که با این قیمت حتی یک نت بوک ساده هم نمی توان خرید ارزش این دستگاه کاملا مشخص می شود. پردازنده این دستگاه Celeron با فرکانس 2.2 گیگاهرتز است که با اینکه چندان قوی نیست اما مطمئنا بسیارقوی تر از پردازنده Atom حاضر در نمونه های نت بوکی ست. 2 گیگابایت RAM، هارد 160 گیگابایتی، صفحه نمایش 15.6 اینچی در کنار Wi-Fi، وب کم و کارت خوان دیگر مشخصات این مدل 440 هزار تومانی را تشکیل می دهند.

3-Dell Inspiron 1545: این پائین ترین چینش یکی از محبوب ترین مدل های Dell به حساب می آید مشخصات این مدل شامل پردازنده Celeron با فرکانس 2.16 گیگاهرتز، 2 گیگابایت RAM، هارد 160 گیگابایتی، صفحه نمایش 15.6 اینچی، بدون سیستم عامل و قیمتی در حدود 550 هزار تومان می شود.

4-Fujitsu-Siemens Esprimo Mobile V-6535: این مدل که پیش از این نیز یکی از منتخب های ما در راهنماهای قبلی بود مشخصاتی تقریبا مطابق با 1545 دارد با تنها این تفاوت که صفحه نمایش این مدل به 15.4 تقلیل یافته و ویندوز ویستا نیز بطور پیش فرض در آن دیده می شود. قیمت این مدل 545 هزار تومان است.
لیست مدل های ارزان قیمت البته به این موارد ختم نمی شود و می توان از این نمونه ها نیز در این رده بعنوان مدل های خوب یاد کرد: Dell Vostro A840، Acer 4230، Acer 5630 و بلاخره Acer 5230.

ب- رده قیمتی تا 800 هزار تومان: این گروه از اولین دسته هائی ست که پردازنده ها بطور استاندارد به رده C2D ارتقا یافته، RAM ها به 4 گیگابایت نزدیک می شوند و کارت گرافیک جداگانه به دستگاه راه پیدا می کند. از این رده به بعد دسته بندی های شش گانه خود را برای یافتن نمونه های مشخص اعمال می کنیم:

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_13.jpg
ب-1 خرید دانشجوئی تا 800 هزار تومان: در این قسمت به دنبال نمونه هائی با قدرت پردازشی بالا، جابجائی بالا و وزن پائین و البته قیمت مناسب هستیم. بهترین نمونه ها در این رده شامل موارد زیر می گردند:

-Acer Aspire 4736: این یک انتخاب بی نظیر برای این رده است. پردازنده C2D T6400 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و 2 مگابایت حافظه L2، حافظه RAM سه گیگابایتی از نوع DDR3 (بله درست خواندید DDR3!!)، هارد 320 گیگابایتی، صفحه نمایش 14.1 اینچی و وزن 2.4 کیلوگرمی دیگر مشخصات این نوت بوک تنها 720 هزار تومانی را تشکیل می دهد.

-Acer 5738: این مدل را همه دوستداران ایسر در همه رده ها می شناسند. مشخصات فوق العاده این دستگاه تا اندازه ای ست که به زحمت می توان برخی از آنها را در این رده قیمتی باور کرد. پردازنده 5738 از نوع C2D T6400 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و 2 مگابایت حافظه L2 بوده و حافظه RAM این مدل نیز به مانند مدل قبلی 3 گیگابایت از نوع DDR3 است هارد دستگاه 320 گیگابایتی بوده و صفحه نمایش 15.6 اینچی دارد. از جمله دیگر موارد بسیار مهم در رابطه این مدل خروجی HDMI و صدای دالبی آن است که در این رده کاملا بی رقیب است. قیمت این مدل با گارانتی معتبر 720 هزار تومان است.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_14.jpg
ب-2 بهینه ترین تا 800 هزار تومان: در این گروه به دنبال یافتن متعادل ترین مدلی هستیم که اکثر مشخصات مهم را بطور متوسط و تا حداکثر 800 هزار تومان با هم داشته باشد.

-Acer 5738G: باور کنید اصراری بر این برند ندارم اما تقریبا محال است بتوانید مدلی را پیدا کنید که به این مدل حالا کمیاب حتی نزدیک شود. مشخصات این مدل دقیقا همانهائی ست که در بالا در مورد مدل بدون پسوند آن بعنی 5738 نوشته شده تنها تفاوت های حاضر در این مدل ارتقا RAM به چهار گیگابایت DDR3 و افزوده شدن یک کارت گرافیک Nvidia G105 به آن است که قیمت دستگاه را تا حدود 829 هزار تومان بالا برده است. قیمت این مدل اندکی از بودجه در نظر گرفته شده برای این گروه بالاتر است اما مطمئنا این اختلاف ارزشش را دارد.

-Sony Vaio VGN-NS230: این یکی از معدود مدل های سونی ست که با مشخصات نسبتا مناسب به این رده قیمتی پا گذاشته است. پردازنده این نوت بوک Core2Duo P8400 با فرکانس 2.16 گیگاهرتز و 3 گیگابایت RAM در کنار هارد 250 گیگابایتی، بدون پردازنده گرافیکی جداگانه و با صفحه نمایش 15.4 اینچی ست. وزن این نوت بوک 2.8 کیلوگرم بوده و قیمت آن 830 هزار تومان است.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_15.jpg
ب-3 کاربر خانگی با تکیه بر مشخصات پردازشی تا 800 هزار تومان: هدف در این قسمت دستیابی به بالاترین فرکانس پردازنده و حافظه L2 در رده قیمتی 800 هزار تومان است. کوچک نبودن صفحه نمایش در این بخش از دیگر هدف های مهم به حساب می آید.

-Dell Vostro 1520: وسترو های Dell را در ردیف بهترین و خوش قیمت ترین های بازار نوت بوک دسته بندی می کنند. یکی از چینش های این مدل دارای پردازنده 2.1 گیگاهرتزی C2D است که جستجو برای یافتن مدلی با فرکانس بالاتر در این رده قیمتی و با همین نوع پردازنده به مدل خاصی ختم نمی شود، RAM دو گیگابایتی، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS همراه با صفحه نمایش 15.4 اینچی و در عدم حضور سیستم عامل مشخصات این مدل 820 هزار تومانی را تشکیل می دهند.

-Dell Inspiron 1545 با پردازنده 2 گیگاهرتزی C2D با 2 گیگابایت RAM و هارد 250 گیگابایتی، بدون کارت گرافیک جداگانه و با صفحه نمایش 15.4 اینچی دارای قیمتی در حدود 730 هزار تومان است.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_16.jpg
ب-4 کاربر گرافیکی خانگی تا 800 هزار تومان با تاکید بر کارت گرافیک و صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت.

-Acer 5738G شک نکنید که این مدل فوق العاده با مشخصات باور نکردنی بازهم انتخاب اول در این زمینه است.

- Lenovo N500 6QC: این یکی از پر فروش ترین های لنوو در بازارهای داخلی ست که با قیمت و مشخصات مطلوب برای رده گرافیکی نمونه مناسبی ست. پردازنده این مدل از نوع C2D T5800 با فرکانس 2 گیگاهرتز، همراه با 2 گیگابایت RAM هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS، صفحه نمایش 15.4 اینچی، وزن 2.8 کیلوگرمی و بلاخره قیمت 790 هزار تومانی ست. از دیگر مشخصات مطلوب این مدل برای کاربران این دسته می توان به خروجی HDMI در آن اشاره کرد.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_17.jpg
ب-5 کاربران حرفه ای سه بعدی تا حوالی 800 هزار تومان. در این رده به دنبال مدل های با بدنه مقاوم با پورتهای ورودی و خروجی کامل و مشخصات پردازشی مناسب هستیم.

-Toshiba A300-204 این مدل 850 هزار تومانی دارای پردازنده C2D T5800 با فرکانس 2 گیگاهرتز و 2 مگابایت حافظه L2 همراه با 3 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD3470 مونیتور 15.4 اینچی و با وزن 2.8 کیلوگرم است

-Asus X59SR: پردازنده این مدل C2D T5900 با فرکانس 2.26 گیگاهرتز همراه با 2 گیگابایت RAM، هارد 250 گیگابایتی، کارت گرافیکی ATI HD3470 با مونیتور 15.4 اینچی با قیمتی در حدود 830 هزار تومان.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_18.jpg
ب-6 کاربران فیلم با بودجه ای در حوالی 800 هزار تومان. صفحه نمایش با کیفیت، هارد پر ظرفیت و خروجی تصویر از مهمترین المان های این دسته است.

-Dell Studio 1537: این یکی از خوش قیمت ترین چینش های این مدل پر طرفدار است در این مدل از پردازنده 2 گیگاهرتری C2D T6400 با دو مگابایت حافظه L2 در کنار 2 گیگابایت RAM هارد 320 گیگابایتی در غیاب کارت گرافیک جداگانه و همراه با صفحه نمایش 15.4 اینچی و با قیمتی در حدود 850 هزار تومان

-Asus X59GL: انتخاب این مدل نه به خاطر پردازنده CoreDuo دو گیگاهرتزی، RAM دو گیگابایتی و هارد 250 گیگابایتی آن است بلکه کارت گرافیک GF 8200 و خروجی HDMI از اصلی ترین دلائل این انتخاب 760 هزار تومانی ست.

ج- رده قیمتی تا یک میلیون تومان.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_19.jpg
ح-1  خرید دانشجوئی تا یک میلیون تومان:

-Dell Vostro 1520: مشخصات این مدل در حد ستاره های گرانقیمت سایر برندها و حتی خود Dell در کلاس های دیگر است. پردازنده این مدل از نوع C2D P8700 با فرکانس 2.53 گیگاهرتز با 3 مگابایت حافظه L2 بوده و از 4 گیگابایت حافظه RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS صفحه نمایش 15.4 اینچی بهره می برد. قیمت این مدل در حدود 980 هزار تومان است.

-HP Pavilion Dv6-1103 این مدل خوش قیمت دارای پردازنده AMD Turion با فرکانس 2.3 گیگاهرتز است که 3 گیگابایت  RAM، هارد 250 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4530، صفحه نمایش 15.6، وزن 2.9 کیلوگرمی و قیمتی در حدود 980 هزار تومان دارد. البته برای کسانی که به پردازنده های AMD علاقه ای ندارند می توان 1105 را با تغییراتی اندک از جمله پردازنده 2 گیگاهرتزی C2D T6400 و قیمت 950 هزار تومانی پیشنهاد داد.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_20.jpg
ج-2 بهینه ترین تا یک میلیون تومان:
 
-Sony Vaio VGN-NW130J/S: مشخصات این مدل عبارت است از پردازنده 2.1 گیگاهرتزی C2D T6500 با 2 مگابایت حافظه L2، همراه با 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4570 با صفحه نمایش 15.5 اینچی و قیمتی در حدود 980 هزار تومان.

-HP Pavilion DV6-1205: این مدل دارای پردازنده 2.16 گیگاهرتزی C2D با 3 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4530 با صفحه نمایش 15.6 اینچی و قیمتی در حدود 980 هزار تومان.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_21.jpg
ج-3 کاربر خانگی با کاربری غیر گرافیکی تا یک میلیون تومان:

-Sony Vaio VGN-FW248J(B/H): این مدل با اینکه در حضور سری 3 و 4 رده FW اندکی قدیمی به نظر می رسد اما از لحاظ مشخصاتسخت افزاری کاملا مناسب و قوی و در عین حال بسیار خوش قیمت است. پردازنده این مدل C2D P8400 با فرکانس 2.26 گیگاهرتز و 3 مگابایت حافظه L2 است. حافظه 4 گیگابایتی RAM،  هارد 250 گیگابایتی، با صفحه نمایش واید 16.4 اینچی و در عدم حضور کارت گرافیک جداگانه دیگر مشخصات این مدل را تشکیل می دهند.، قیمت این مدل در حدود یک 1.040 میلیون تومان است.

-Dell Studio 1537: این چینش 1537 با رده قیمتی خود در جایگاه مطلوبی برای بسیاری از کاربران قرار دارد. پردازنده این مدل C2D T6400 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز است و 2 گیگابایت RAM، هارد 250 گیگابایتی، صفحه نمایش 15.4 اینچی و کارت گرافیکی ATI HD3450 دیگر مشخصات آن را تشکیل می دهند. قیمت این مدل در حدود 960 هزار تومان است.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_22.jpg
ج-4 کاربران گرافیکی تا یک میلیون تومان:

-Sony Vaio VGN-NW130J/S: این مدل که قبلا معرفی شده با کارت گرافیک ATI HD4570 خود تقریبا در رده یک میلیون تومان بی رقیب است. دیگر مشخصات این مدل شامل پردازنده 2 گیگاهرتزی C2D T6500 با 2 مگابایت حافظه L2، همراه با 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، صفحه نمایش 15.5 اینچی و قیمتی در حدود 980 هزار تومان است.

-HP Pavilion DV6-1105: این مدل که پیش نیز آن را معرفی کردیم با کارت گرافیک ATI HD4530 و صفحه نمایش 15.6 اینچی در کنار پردازنده 2 گیگاهرتزی C2D و سه گیگابایت RAM از مدل های موفق به حساب می آید.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_23.jpg
ج-5 کاربران حرفه ای سه بعدی تا یک میلیون تومان.

-Dell Latitude E5500 این نوت بوک علیرغم نداشتن کارت گرافیک جداگانه اما بسیاری از مشخصات مدل های برتر این کلاس همچون بدنه مستحکم، پورتهای ورودی و خروجی فراوان و گارانتی سه ساله را داراست. این نوت بوک دارای پردازنده C2D P8600 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 3 مگابایت حافظه L2 ست و به 4 گیگابایت RAM، هارد 250 گیگابایتی، صفحه نمایش 15.4 اینچی مجهز شده است وزن  این مدل 2.8 کیوگرم و قیمت آن 1.040 هزار تومان است.

-Asus X85SE: این مدل دارای پردازنده C2D T6500 با فرکانس 2.1 گیگاهرتز و 2 مگابایت حافظه L2 است. RAM چهار گیگابایتی، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4570، صفحه نمایش 14 اینچی و وزن 2.39 کیلوگرمی دیگر مشخصات این نوت بوک 1.030 میلیون تومانی را تشکیل می دهد.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_24.jpg
ج-6 کاربران فیلم با بودجه ای حوالی یک میلیون تومان.

-Sony Vaio VGN-FW350J/H این مدل دارای پردازنده C2D T6400 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز با 4 گیگابایت RAM هارد 320 گیگابابتی، بدون کارت گرافیک جداگانه و با صفحه نمایش 16.4 اینچی است. قیمت این مدل در حدود 1.040 هزار تومان است.

-Sony Vaio VGN-FW390J/B: کلیه مشخصات مدل پیشین از جمله پردازنده، RAM و سایز صفحه نمایش در این مدل تکرار شده است. تنها تفاوت در اینجا کاهش هارد به 250 گیگابایت و کاهش قیمت به 1.020 میلیون تومان است.

د- رده قیمتی تا 1.300 میلیون تومان. 

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_25.jpg
د-1: خرید دانشجوئی تا 1.300: با بالا رفتن تدریجی قیمت شاخصه های خرید دانشجوئی از قیمت پائین به قابلیت های سخت افزاری مناسب و قابلیت های جابجائی بالا متمایل می گردد. بهترین مدل های این رده از دید من عبارتند از:

-Dell Studio XPS 1340: این مدل پر فروش دارای پردازنده C2D P8600 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز همراه با 4 گیگابایت RAM از نوع DDR3 1066، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9500GS و صفحه نمایش 13.3 اینچی ست. قیمت این مدل در حدود 1.280 میلیون تومان است.

-Dell Vostro 1520: این چینش دارای مشخصاتی شامل پردازنده C2D T9550 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز، 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS و صفحه نمایش 15.4 اینچی دارد و قیمت آن معادل 1.180 میلیون تومان است.

-Sony Vaio VGN-CS290NFB این مدل دارای پردازنده C2D P8600 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز همراه با 3 گیگابایت RAM از نوع DDR2 800، هارد 250 گیگابایتی، بدون کارت گرافیک جداگانه با صفحه نمایش 14.1 اینچی با وزن 2.580 کیلوگرم بوده و قیمتی معادل 1.220 میلیون تومان دارد.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_26.jpg
د-2: بهینه ترین مشخصات تا 1.300:

-Asus N50VC: این مدل دارای پردازنده C2D P8600 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز، همراه با 3 گیگابایت حافظه RAM است. هارد 250 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS، صفحه نمایش 15.4 اینچی با ارائه خروجی های HDMI، IEEE 1394 و eSATA دیگر موارد مهم در ارتباط با این مدل را تشکیل می دهند. قیمت این مدل در حدود 1.250 میلیون تومان است.

-Dell Studio 1537: این چیشن که بالاترین چینش این کلاس نیز محسوب می شود دارای پردازنده C2D T9400 با فرکانس 2.66 با 4 گیگابایت RAM، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD3400 با صفحه نمایش 15.4 اینچی با قیمتی در حدود 1.290 میلیون تومان است.

-Juniper SW8-X7: این مدل پر افتخار دارای پردازنده C2D با فرکانس 2.53 گیگاهرتز و با 6 مگابایت حافظه کش L2 ست. حافظه RAM این مدل 4 گیگابایت از نوع DDR2 800 و هارد آن 320 گیگابایتی ست. کارت گرافیک این مدل به مانند دیگر جونیپرها GF 9300GS است و صفحه نمایش آن نیز همچون همیشه 14.1 اینچی ست خروجی های HDMI، eSATA و PCMCIA (!) از دیگر موارد قابل اشاره در رابطه با این نوت بوک 2.3 کیلوگرمی و 1.190 میلیون تومانی ست.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_27.jpg
د-3 کاربر خانگی با کاربری غیر گرافیکی:

-Sony Vaio VGN-FW390JKH: این مدل دارای پردازنده 2.4 گیگاهرتری P8600 با 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD3650 با مونیتور 16.4 اینچی با قیمت 1.250 میلیون تومان.

-Toshiba Tecra A10: این مدل دارای پردازنده P8700 با فرکانس 2.5 گیگاهرتز به همراه 3 گیگابایت RAM، هارد 250 گیگ، کارت گرافیک Quadro NVS150 با صفحه نمایش 15.4 اینچی و قیمتی در حدود 1.260 میلیون تومان است.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_28.jpg
د-4 کاربر گرافیکی تا 1.300 میلیون تومان:

-Sony Vaio VGN-FW490JCB: این مدل دارای پردازنده C2D P8700 با فرکانس 2.53 گیگاهرتز همراه با 3 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4650 با صفحه نمایش 16.4 اینچی و قیمتی در حدود 1.350 میلیون تومان است.

-HP HDX 16-1140 پردازنده این مدل 2.4 گیگاهرتزی و از نوع C2D P8600 است، 4 گیگ RAM، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9600GT، صفحه نمایش 16 اینچی و خروجی HDMI مشخصات این مدل 1.300 میلیون تومانی را تکمیل می کند.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_29.jpg
د-5 کاربر حرفه ای سه بعدی:

-Dell latitude E6500: این مدل هم همچون دیگر مدل های Dell از چینش های مختلفی با همین نام بهره می برد اما منظور ما در اینجا یک نمونه خاص است. پردازنده این مدل P8400 با فرکانس 2.26 گیگاهرتز با 2 گیگابایت RAM است اما نکته مهم در حافظه سخت آن نهفته است جائیکه این بار بجای هارد دیسک از درایو جامد SSD با ظرفیت 64 گیگابایت استفاده شده و در آن هیچ قطعه گردنده ای نبوده و از تکنولوژی فلش برای ساخت آن بهره گرفته شده است. این درایوها بسیار گرانقیمت و مدرن می باشند و نه تنها از وزن و سر و صدای هاردهای معمول بطرز چشمگیری می کاهند بلکه یکی از اصلی ترین مشکلات نوت بوک از لحظه تولد تاکنون یعنی ضربه پذیر بودن هارد دیسک را نیز کاملا به فراموشی سپرده اند. دیگر مشخصات این مدل شامل کارت گرافیک Quadro NVS160، صفحه نمایش 15.4 و قیمت 1.220 میلیون تومانی ست.

-Dell Latitude E6400 این مدل دارای پردازنده C2D P9400 با فرکانس 2.53 گیگاهرتز، RAM چهار گیگابایتی، هارد 160 گیگابایتی، کارت گرافیک Quadro NVS160، صفحه نمایش 14.1 اینچی با قیمتی در حدود 1.350 میلیون تومان است.

-Apple MacBook 13.3": این مدل دارای پردازنده 2.13 مگاهرتزی C2D با 3 مگابایت حافظه L2 ست و 2 گیگابایت RAM، هارد 160 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9400GS و صفحه نمایشی 13.3 اینچی داشته و با وزن 2.0 کیلوگرمی خود قیمتی در حدود 1.270 میلیون تومان دارد.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_30.jpg
د-6 کاربر فیلم تا 1.300 میلون تومان

-Sony Vaio VGN-AW220: این مدل 18.4 اینچی دارای پردازنده C2D T6400 با فرکانس 2 گیگاهرتز است و میزان RAM آن نیز 4 گیگابایت در نظر گرفته شده است، هارد 400 گیگابایتی و درایو Blu-ray از جمله مواردی ست که برای کاربران این رده از اهمیت فراوانی برخوردار است. کارت گرافیک این دستگاه GF 9300GS است و صفحه نمابش آن نیز همانطور که گفته شد 18.4 اینچی ست. قیمت این مدل 3.1 کیلوگرمی در حدود 1.315 میلون تومان می باشد.

-Sony Vaio VGN-AR850: این مدل دارای پردازنده P8300 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 4 گیگابایت RAM است. هارد دستگاه 400 گیگابایت و کارت گرافیک آن GF 8400GS است. صفحه نمایش این مدل 17.1 اینچی ست و قیمت آن 1.150 میلیون تومان است.

ه- رده قیمتی تا 1.500 میلون تومان:

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_31.jpg
ه-1 خرید دانشجوئی تا 1.500 میلون تومان. این آخرین نقطه ای ست که از این رده صحبت به میان می آید چون مدل های بالاتر از این قیمت مطمئنا در سبد خرید دانشجوئی جائی ندارند.

-Juniper SW8-X8: این نوت بوک دارای پردازنده قوی C2D با فرکانس 2.8 گیگاهرتز و 6 مگابایت حافظه L2 می باشند حافظه RAM این مدل 4 گیگابایت و هارد دیسک آن 500 گیگابایت است. کارت گرافیک GF 9300GS بوده و صفحه نمایش آن 14.1 اینچی می باشد. دیگر مشخصات این دستگاه با دیگر جونیپرها مشابه است. قیمت این مدل 1.480 میلون تومان است.

-HP Pavilion DV5-1299: این دارای پردازنده C2D P9550 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز همراه با 4 گیگابایت RAM هارد 320 گیگابایت پردازنده گرافیکی GF 9600GT با صفحه نمایش 15.4 اینچی و قیمتی در حدود 1.480 میلیون تومان.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_32.jpg
ه-2 بهینه ترین مشخصات تا 1.500 میلیون تومان:

-Sony Vaio VGN-FW390JFB: این مدل دارای پردازنده 2.4 گیگاهرتزی P8400 با 6 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD3650 با صفحه نمایش 16.4 اینچی با ویندوز 64 بیتی بوده و قیمتی در حدود 1.360 میلیون تومان دارد.

-Dell XPS m1530: این مدل با اینکه اندکی قدیمی شده است اما هنوز از مشخصات بالائی برخوردار است. پردازنده 2.5 گیگاهرتزی T9300 همراه با 4 گیگابایت RAM، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 8600GT با صفحه نمایش 15.4 اینچی و قیمتی در حدود 1.410 میلیون تومان.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_33.jpg
ه-3 و ه-4 کاربر خانگی گرافیکی و غیر گرافیکی:

-Dell Studio XPS1640: این مدل فوق العاده دارای پردازنده C2D T9400 با فرکانس 2.53 گیگاهرتز، 4 گیگابایت حافظه RAM، هارد 500 گیگابایتی، صفحه نمایش 16.4 اینچی و کارت گرافیک ATI HD3670 بوده و قیمتی در حدود 1.520میلیون تومان دارد.

-HP Pavilion DV6-1199: این مدل دارای پردازنده C2D T9550 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز با 4 گیگابایت حافظه RAM، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4650 با صفحه نمایش 15.6 اینچی و قیمتی در حدود 1.480 میلیون تومان است.

-Sony Vaio VGN-FW490DDB: این مدل دارای پردازنده P8700 با فرکانس 2.53 با 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4650 با صفحه نمایش 16.4 اینچی و قیمتی در حدود 1.350 میلیون تومان است.

-HP Pavilion DV6-1225ee: این مدل زیبا دارای پردازنده C2D T9600 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز با 4 گیگابایت RAM، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4650 با صفحه نمایش 15.6 اینچی، درایو Blu-ray با وزن 2.9 کیلوگرم بوده و قیمتی معادل 1.550 میلیون تومان دارد.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_34.jpg
ه-5 کاربر حرفه ای سه بعدی تا 1.500 میلیون تومان:

-Dell Latitude E6500 با پردازنده P9550 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز، همراه با 4 گیگ RAM، هارد 250 گیگابایتی، گرافیک Quadro NVS160 با صفحه نمایش 15.4 اینچی، قیمتی در حدود 1.490 میلیون تومان دارد.

-Asus F6VE با پردازنده T9400 با فرکانس 2.53 گیگاهرتز با 3 گیگابایت RAM، هارد 500 گیگابایت، کارت گرافیک ATI HD4570، صفحه نمایش 13.3 اینچی و با قیمتی در حدود 1.400 میلیون تومان

-HP Pavilion DV3655: این مدل پر طرفدار دارای پردازنده T9550 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز با 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS با صفحه نمایش 13.3 اینچی با قیمتی در حدود 1.480 میلیون تومان.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_35.jpg
ه-6 کاربر فیلم تا 1.500 میلیون تومان:

-  Vaio VGN-FW490JDB: این مدل دارای پردازنده P8700 با فرکانس 2.53 گیگاهرتز همراه با 6 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4650 با صفحه نمایش 16.4 اینچی بوده و قیمتی در حدود 1.500 میلیون تومان دارد.

-Vaio VGN-AW110JH این مدل 18.4 اینچی دارای پردازنده P8400 با فرکانس 2.26 گیگاهرتز با 4 گیگابایت RAM هارد 320 گیگابایتی و کارت گرافیکی GF 9600GT است قیمت این مدل 1.380 میلیون تومان است.

و- رده قیمتی تا 1.800 میلیون تومان.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_36.jpg
و-1: بهینه ترین مشخصات:

-HP Pavilion DV6-1225 : این مدل دارای پردازنده C2D T9600 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز، 4 گیگابایت RAM، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4650، صفحه نمایش 15.6 اینچی و قیمتی در حدود 1.600 میلیون تومان است.

-Vaio VGN-SR490DEB : مشخصات این مدل شامل پردازنده P8800 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز، 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4570  و صفحه نمایش 13.3 اینچی ست قیمت این دستگاه 1.580 میلیون تومان است.

-Juniper SW8-X9: این مدل یکی از تنها نوت بوک های بازار داخلی ست که به پردازنده C2D Extreme با فرکانس 3.06 گیگاهرتز با FSB معادل 1066 مگاهرتز و 6 مگابایت حافظه کش L2 مجهز می باشد. حافظه RAM دستگاه 4 گیگابایت و هارد آن 320 گیگابایتی ست. کارت گرافیک GF 9300GS و صفحه نمایش 14.1 اینچی از نکات مشترک نوت بوک های جونیپر است که در این مدل نیز تکرار شده است. قیمت این مدل 1.790 میلیون تومان است که برای دستگاهی با این مشخصات کاملا ایده آل و منصفانه به نظر می رسد.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_37.jpg
و-2: کاربر خانگی گرافیکی و غیر گرافیکی:

-HP HDX X16-1155: این مدل دارای پردازنده P8600 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز با 4 گیگابایت حافظه RAM، هارد 320 گیگابایتی، درایو Blu-ray، کارت گرافیک GF 9600GT با صفحه نمایش 16 اینچی از نوع Full HD با وزن 5.100 کیلوگرم و قیمتی در حدود 1.700 میلیون تومان.

-Vaio VGN-Z21MNB: این مدل کوچک دارای پردازنده 2.4 گیگاهرتزی P8600 همراه با 4 گیگابایت RAM DDR3، هارد 200 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS با صفحه نمایش 13.3 اینچی وزن 1.8 کیلوگرمی، و قیمتی در  1.680 میلون تومان.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_38.jpg
و-3: کاربر گرافیک سه بعدی:

-Dell Latitude D830 این مدل دارای پردازنده 2.5 گیگاهرتزی T9300 با شش مگابایت حافظه L2 و 4 گیگابایت RAM، هارد 200 گیگابایتی، کارت گرافیک NVS160 با صفحه نمایش 15.4 اینچی ست. قیمت این مدل در حدود 1.600 میلیون تومان می باشد.

-AsusM60VP: این مدل دارای پردازنده C2D T9550 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز با FSB معادل 1066 مگاهرتز و 6 مگابایت حافظه L2، در کنار 3 گیگابایت حافظه RAM است، هارد 500 گیگابابتی، درایو Blu-ray، کارت گرافیک ATI HD4650 با صفحه نمایش 16 اینچی با وزنی در حدود 3.250 کیلوگرم دیگر مشخصات این مدل را تشکیل می دهند. قیمت این مدل معادل 1.800 میلیون تومان است.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_39.jpg
و-4: کاربر فیلم با بودجه 1.800 میلیون تومان:

-Vaio VGN-AW390JCH: این مدل دارای پردازنده 2.66 گیگاهرتزی P8800 با 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی با سرعت 7200RPM، کارت گرافیک GF 9600GT با صفحه نمایش 18.4 اینچی Full HD با درایو Blu-ray، ویندوز 64 بیتی ویستا Home Premium Edition و وزنی در حدود 3.700 کیلوگرم و قیمتی معادل 1.800 میلیون تومان است.

-HP Touch Smart IQ500: این مدل دارای پردازنده C2D T5850 با فرکانس 2.16 گیگاهرتز با 4 گیگابایت RAM، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9600GS با صفحه نمایش 22 اینچی و تیونر TV است و قیمتی در حدود 1.700 میلیون تومان دارد.

ز- رده قیمتی 2 میلیون و بالاتر:

در این رده نمونه های فراوانی در بازار داخلی موجود نیست و عمده مواردی که در این کلاس قیمتی باعث بالا رفتن قیمت می گردند بجز نمونه های اصطلاحا Desktop Replacement (که از پردازنده های چهار هسته ای و یا دو کارت گرافیک بهره می برند و اصولا از دایره نوت بوک خارج می شوند) مواردی ست که ارتباط چندانی با سخت افزار نداشته و بیشتر به بدنه دستگاه و طراحی مدرن آن باز می گردد. در این رده نیز به مانند رده اول نمی توان دسته بندی های شش گانه مورد نظر فوق را اعمال نموده و به همین خاطر بهتر است در این قسمت نیز تنها به چند نمونه از بهترین نمونه ها بسنده کنیم.

 

laptop_buying_guide_the_best_choice_40.jpg
-Apple MacBook Pro 15": این مدل فوق العاده دارای سه چینش با قطعات سخت افزاری مختلف است. پردازنده این مدل از میان سه گزینه با سرعت های 2.53، 2.66 و 2.8 گیگاهرتز قابل انتخاب است و حافظه RAM آن نیز 4 گیگابایت است، هارد دستگاه در سه حالت 250، 320 و 500 گیگابایتی در نظر گرفته شده و کارت گرافیک آن هم در نمونه ارزان تر GF 9300GS و در دو نمونه بالاتر GF 9600GT است. صفحه نمایش 15.4 اینچی، بدنه آلومینیومی و سیستم عامل فوق العاده Mac OS که به زودی به ورژن هیجان انگیز Snow Leopard نیز ارتقا پیدا می کند دیگر مواردی هستند که این دستگاه را از تمامی نمونه ها متمایز می کند. قیمت این مدل بدلیل نبود یک توزیع کننده مشترک کاملا متغیر است و حداقل از 1.800 میلیون تومان در پائین ترین چینش آغاز می شود.

-Apple MacBook Pro 17": این مدل نیز یکی از رویائی ترین انتخاب ها در این رده است این مدل دارای پردازنده 2.8 گیگاهرتزی، RAM چهارگیگابایتی، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9600GT، صفحه نمایش 17.0 اینچی Full HD، بدنه آلومینیومی و وزنی نزدیک به 3.0 کیلوگرم است. قیمت  این مدل نیز متغیر بوده و در بهترین حالت بالای 2.100 میلیون تومان است.

-Vaio VGN-Z750NB: این مدل که از ماده سبک و مقاوم فیبر کربن در بدنه آن استفاده شده است دارای پردازنده 2.6 مگاهرتزی C2D با 4 گیگابایت RAM از نوع DDR3، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS، صفحه نمایش 13.1 اینچی با وزنی تنها معادل 1.8 کیلوگرم بوده و قیمتی نزدیک به 2.170 میلیون تومان دارد. این مدل ساخت ژاپن است

-Vaio VGN-Z790DHB: این مدل دارای پردازنده 2.53 گیگاهرتزی، 4 گیگابایت RAM از نوع DDR3، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS، صفحه نمایش 13.1 اینچی و وزنی معادل 1.8 کیلوگرم بوده و قیمتی در حدود 1.950 میلیون تومان دارد. این مدل ساخت آمریکاست.

مدل های معرفی شده در این راهنما البته به هیچ عنوان همگی عناوین مناسب و مطلوب موجود در بازار به حساب نیامده و تنها تلاش دارد بخشی از بازار بشدت متنوع و پر محصول نوت بوک را به نمایش بگذارد. امید آن است که با بهره گیری از نظرات سازنده شما دوستان بتوانیم گام کوچکی در جهت آشنائی کاربران با این بازار کاملا حرفه ای برداشته باشیم. 

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده

سه شنبه 25/5/1390 - 21:17
کامپیوتر و اینترنت

راهنمای خرید لپ تاپ : انقلاب لی لی پوتی 1

Net Book یعنی کامپیوتر کوچکی که کاربران را از به همراه داشتن یک لپ تاپ حجیم و سنگین بی نیاز می سازد؛ وسیله ای جادوئی که اندک اندک انقلاب تمام عیاری را در میان تمامی تولید کنندگان و خریداران این رده به راه انداخته است. در مقاله پیش رو با بررسی اکثر نت بوک های حال حاضر بازار توصیه های مشخصی را پیش روی خریداران این رده قرار می دهیم. با ما همراه شوید.

 

 

شاید این رویائی ترین آرزوی انسان مدرن دهه آخر قرن بیستم بود که بزرگترین پشتوانه فکری و منبع عظیم اطلاعاتی خود یعنی کامپیوتر را همیشه و همه جا به همراه داشته باشد آرزوئی که با پیشرفت سرسام آور فناوری نه تنها در گچت های محبوبی همچون تلفن های همراه متبلور گردید بلکه اندک اندک پای خود را به عرصه های جدی تری همچون کامپیوترهای همراه نیز باز نمود که هجوم گسترده و همه جانبه لپ تاپ ها در دهه گذشته بزرگترین مثال در این راستا می باشد. اما همچون همیشه هر پدیده مدرن جدا از مزیت های احتمالی مطمئنا حاوی مشکلاتی نیز هست و در این میان لپ تاپ ها بعنوان یکی از مهمترین ابداعات بشر متمدن از این مشکلات برکنار نیستند. یکی از مهمترین مشکلات پیش روی لپ تپ ها که همچنان بسیاری از کاربران را از خرید این وسیله منصرف می نماید مسئله قیمت و امکاناتی ست که در قبال قیمت پرداختی به آن دست می یابند مسئله ای که با وجود کاهش شدید و چشمگیر قیمت ها در سالهای اخیر همچنان مهم به نظر می رسد یکی دیگر از مشکلات قابل ذکر برای لپ تاپ ها که به نوعی با مسئله قبل نیز در تماس مستقیم قرار دارد رابطه معکوس وزن دستگاه با قیمت پرداختی برای آن است جائیکه همزمان با پائین آمدن وزن لپ تاپ که در اغلب موارد یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب این وسیله است، قیمت آن بطرز چشمگیری افزایش می یابد و این مشکل خود به تنهائی بخش بزرگی از کاربران کامپیوتر را در دو راهی انتخاب وسیله ای سنگین که کمتر به تمامی قابلیت های آن نیاز دارند و یا وسیله ای کوچک که هزینه ای بسیار بالائی را به آنها تحمیل می کند قرار می دهد که از این طریق نیز بسیاری از افراد عطای لپ تاپ را به لقای آن می بخشند. یافتن راه حلی برای این مشکلات تنها با نگاهی موشکافانه به نوع کاربری در نظر گرفته شده برای وسیله ای به نام لپ تاپ و تفکیک نیازهای استفاده کنندگان مختلف این دستگاه ممکن می گردد. ایده نخستین برای ساخت یک لپ تاپ دسترسی کاربران به اطلاعات ضروری در مواقعی ست که امکان بهره گیری از PC های قدرتمند وجود ندارد این ایده با اینکه با پیشرفت سخت افزاری و نرم افزاری گسترده در دنیای کامپیوتر و تولد نوت بوک های توانمند و جایگزین دسک تاپ (Desktop Replacement) اندکی به چالش کشیده شده است اما همچنان و برای اکثریت قریب به اتفاق کاربران کاملا صادق می باشد. دسترسی به اطلاعات ضروری و استفاده موردی از دستگاه دقیقا ایده های اصلی تولد پدیده ای به نام نت بوک (Net Book) است دستگاهی که با حذف بسیاری از موارد نچندان مهم از ساختار خود نه تنها از قابلیت جابجائی فوق العاده ای برخوردار است بلکه برخلاف همیشه در رده قیمتی نیز حرف های فراوانی برای گفتن دارد.

 

 

 

از تولد اولین نت بوک تنها چیزی نزدیک به 17 ماه می گذرد این وسیله رویائی که برای اولین بار و در دسامبر 2007 در قالب نسل نخستین Eee PC ها توسط Asus معرفی گردید شاید هیچگاه آینده درخشان پیش روی خود را پیش بینی نمی کرد. از اولین امکاناتی که سازندگان این دستگاه برای آن در نظر گرفتند و بسیاری از آنها هنوز هم دست نخورده باقی مانده است می توان به سایز 7 تا 10 اینچی صفحه نمایش، برخورداری از پورتهای متعدد USB، تعبیه وب کم، اسپیکر، پورتهای خروجی صدا و راه های ارتباطی نسبتا کامل همچون LAN و Wi-Fi اشاره کرد. البته در آن زمان چندین محدودیت مهم بسیاری از کاربران را از گرایش به سوی این وسیله سودمند باز می داشت که مواردی همچون وضوح نسبتا پائین صفحه نمایش (حداکثر 480×800 پیکسل)، ظرفیت های کاملا پائین در نظر گرفته شده برای هارد دیسک و RAM و عدم امکان ارتقای دستگاه از مهمترین آنها به حساب می آیند.

 

 

 

اما یکی از اصلی ترین مشخصات نت بوک ها و سرراست ترین راه تشخیص آنها از دیگر نمونه ها، پردازنده خاصی ست که در ساختار آنها بکار گرفته شده است. این پردازنده نسبتا جدید Intel Atom نام دارد و از کم مصرف ترین و کارآمد ترین پروسسورهایی ست که تاکنون در این شرکت ساخته شده است. بررسی پروسه ساخت و مشخصات این پردازنده در درک هرچه بیشتر ایده اصلی ساخت نت بوک ها کاملا مهم ارزیابی می گردد. داستان پردازنده Atom از 15 اکتبر 2007 و از شنیده های پراکنده پیرامون تلاش اینتل در ساخت پردازنده ای کم مصرف برای پروژه OLPC (و یا One Laptop Per Child) آغاز گردید در این روز از تغییر نام پلتفرم کم مصرف جدید این شرکت از Menlow به  Silverthorne خبر داده شد و Centrino Atom نام تجاری بود که برای این پلتفرم انتخاب گردید. در بهار 2008 اینتل نام دیگری را نیز به این مجموعه افزود و بدین ترتیب پلتفرم Diamondville پس از Silverthorne بعنوان دومین پلتفرم پردازنده های Atom معرفی شد. اختلاف اصلی این دو پلتفرم در نوع کاربری متفاوتی ست که برای آنها در نظر گرفته شده است بدین ترتیب که Silverthorne با نام جدید Atom Z در گچت های گرانقیمت و با مصرف پائین انرژی همچون MID ها (Mobile Internet Devices) و Diamondville با نام جدید Atom N در نوت بوک ها و دسک تاپ های کاملا ارزان قیمت بکار گرفته می شوند. اولین تجربه اینتل در استفاده از این پردازنده ها در همکاری نزدیک با شرکت Lenovo و در ساخت IdeaPad U8 با صفحه نمایش 4.5 اینچی تمام لمسی متبلور گردید. پس از آن و با موفقیت چشمگیر اینتل در این زمینه اندک اندک دیگر تولید کنندگان عمده دنیای نوت بوک، تمایل فراوانی برای استفاده از این پردازنده  از خود نشان دادند. بزرگترین نقطه قوت پردازنده های Atom مطمئنا در میزان مصرف پائین انرژی آنها ست جائیکه با فناوری 45 نانومتری خاصی که در ساختار آنها بکار گرفته شده است میزان مصرف انرژی تا حد بسیار ناچیز 2 تا 8 وات کاهش یافته است که این برای رده Ultra Portable خبر بسیار خوشایندی به حساب می آید. اما حتی یک پردازنده بسیار کم مصرف نیز می بایست از لحاظ قدرت عملیاتی در سطح مناسبی باشد چرا که اجرای بدون نقص برنامه های نسبتا سنگین امروزی نیازهای پردازشی نسبتا بالائی را به پروسسور تحمیل می نماید. در یک مقایسه رخ به رخ قدرت عملکردی پردازنده های Atom را در یک نگاه می توان در حدود نصف قابلیت های پردازنده های Pentium M هم فرکانس با آنها دانست. جائیکه این پردازنده قابلیت اجرای همزمان حداکثر دو دستورالعمل در طی یک سیکل را دارد (up to two instructions per cycle) و اعداد بدست آمده از تست های مختلف Benchmark نیز این ادعا را تا حدود زیادی به اثبات می رساند. میزان حافظه سطح دو موجود در پردازنده (L2) در این نمونه ها حداکثر 512 کیلوبایت است که با اینکه نسبتا اندک به نظر می رسد اما برای نوع کاربری خاص این وسایل مشکل چندانی را ایجاد نمی کند. حداکثر فرکانس در نظر گرفته شده برای این دسته از پردازنده ها 1.86 گیگاهرتز با FSB معادل 400 تا 667 مگاهرتز است که تمامی این اعداد نیز اندکی پائین به نظر می رسند. در سپتامبر 2008 اینتل نسل جدیدی از پردازنده های Atom با کد نام Dual Diamondville را به نمایش گذاشت که همانطور که از نام آن مشخص است اولین نسل از پردازنده های دو هسته ای Atom است که در فرکانس 1.6 گیگاهرتز قرار داشته و مصرفی معادل 8 وات دارد. نسل بعدی این پردازنده ها با کد نام Pineview نیز قرار است در سه ماهه چهارم سال 2009 برای نمونه های دو هسته ای و سه ماهه اول سال 2010 برای پلتفرم تک هسته ای ارائه شود که هر دوی آنها با قرار دادن کنترلگر حافظه DDR2 تک کاناله و هسته گرافیکی اختصاصی در پردازش گر به ایده یک سیستم بروی یک چیپ (SOC یا System-on-Chip) کاملا نزدیک شده اند. تکنولوژی ساخت این دو پردازش گر نیز احتمالا از نوع 32 نانومتری خواهد بود. علاوه بر این و همزمان با توسعه نمونه های جدیدتر، اینتل پردازنده های قبلی این سری همچون نمونه فوق محبوب N270 را نیز به روز رسانی می نماید که در این رابطه می توان به پردازش گر جدید N280 با فرکانس کاری 1.66 گیگاهرتز و FSB معادل 667 مگاهرتز اشاره نمود که مدت بسیار کوتاهی از ارائه آن به بازار می گذرد. از امکانات جدیدی که این پردازش گر در اختیار کاربر قرار می دهد، چیپ ست گرافیکی کاملا جدید GN40 است که جایگزینی ست برای چیپ ست نسبتا قدمی GMA 950 که پیش از این در N270 از آن استفاده می شد. بعنوان آخرین نکته در رابطه با پردازنده های Atom بهتر است بدانید که این پردازنده ها برخلاف بسیاری دیگر از پردازنده های این شرکت بصورت گسترده برای خرید عموم در بازار موجود نمی باشند و در حقیقت برای دسترسی به آنها می بایست کل مجموعه پردازشی شامل پردازنده و مادربورد و حافظه را یکجا و بصورت عمده خریداری نمود.

امیدوارم بحث نسبتا خسته کننده بالا شما را از خواندن ادامه این مبحث منصرف نکرده باشد، بحثی که علیرغم دشواریهای ظاهری از بالاترین درجه اهمیت برخوردار می باشد چرا که من معتقدم برای خرید مطمئن و صحیح یک کالا اطلاعات کامل و تخصصی در رابطه با آن از مهمترین واجبات بوده و کاربر را در انتخابی درست و غیر بازاری بسیار یاری می کند. از همین رو در بررسی یک وسیله جدید همانند نت بوک پرداختن به ساختار دستگاه و از همه مهمتر پردازش گر موجود در آن اهمیتی در حد شناخت موتور یک ماشین در هنگام خرید آن دارد و سایر موارد همچون مسائل ظاهری و طراحی را می توان به سلیقه شخصی کاربران محول نمود. اینک و با این پیش زمینه می توانیم به سراغ مدل های مختلف موجود در بازار رفته و تمامی آنها را از حیث موارد مختلف با یکدیگر مقایسه نمائیم. بهتر است کار را با شناخت برندهای اصلی بازار نت بوک آغاز کنیم.

 

 

netbook_buying_guide1_04.jpg
در ابتدا تنها برند حاضر در بازار نت بوک همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم شرکت Asus با معرفی Eee PC های این شرکت بود که در زمان خود یعنی چیزی بیش از یک سال و نیم قبل تاثیر غیر قابل انکاری بر تغییر نگرش دیگر تولید کنندگان و حضور آنها در بازار گذاشت. دیگر شرکت فعال در این زمینه که خود در زمینه تولید لپ تاپ های ارزان قیمت ید طولائی دارد شرکت Acer یعنی دومین تولید کننده بزرگ دنیای لپ تاپ هاست این شرکت که حضور خود را در این رده با نت بوک های کلاس Aspire One آغاز نمود هم اینک یکی از مهمترین نام ها و انتخاب های کاربران در این زمینه را تشکیل می دهد و ظاهر زیبا در کنار امکانات و قیمت مناسب فاکتورهای اصلی این برند در جذب کاربران به حساب می آیند. دیگر نام بزرگ در این زمینه به شرکت چینی Lenovo تعلق دارد که پس از معامله سودمندی که سالهای پیش با شرکت بزرگ IBM در خرید بخش لپ تاپ این شرکت انجام داد برای خود نامی دست پا کرده و اینک با اینکه دیگر حق استفاده از نام IBM در کالاهای خود را ندارد خود به تنهائی صاحب اعتبار و نفوذ در میان کاربران گردیده است (جالب ترین نکته در رابطه با Lenovo اطلاق نام IBM به این محصولات از سوی خریداران و فروشندگان وطنی ست که به هیچ عنوان پایه و اساس ندارد و بیش از پیش برای جذب خریداران نا آگاه به کار می رود چرا که دیگر Lenovo هیچگونه ارتباط و اتصالی با شرکت مادر IBM ندارد). نت بوک های ارائه شده توسط Lenovo همگی دارای پیشوند IdeaPad می باشند و با تکیه بر مشخصات مناسب و سخت افزارهای پر طرفداری که اغلب در دیگر نمونه ها استفاده نمی شود به محبوبیت فراوانی دست یافته اند. سهم دیگر شرکت ها در این روند رو به رشد البته با سه برند یاد شده قابل مقایسه نیست اما برای جا نماندن دیگر نام ها از این مسابقه می بایست به مدل های دوگانه HP در کنار کلاس نسبتا نوظهور Mini در شرکت Dell و چند نمونه پراکنده دیگر از Fujitsu، BenQ و  Samsung اشاره کرد که اغلب حضور چندانی در بازارهای داخلی ندارند. در قسمت آینده با بررسی دقیق مدل های برتر حاضر در بازار، خریداران را در انتخابی صحیح یاری می نمائیم.

سه شنبه 25/5/1390 - 21:14
دانستنی های علمی

اهمیت استفاده از کامپیوترهای همراه و یا لپ تاپ ها امروزه در حدی ست که فارغ از نوع فعالیت اشخاص، هر انسان مدرن به شدت به این وسیله وابسته گردیده است. در این نوشتار که در آینده با حوزه های قیمتی بالاتر نیز دنبال می گردد، قصد داریم با بررسی بهترین های بازار در رده زیر یک میلیون تومان، دید بهتری در اختیار خریداران این رده قیمتی قرار دهیم. با ما همراه شوید.

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_01.jpg

نوت بوک از معدود کالاهائی ست که برخلاف تقریبا تمامی دیگر گجت های موجود در بازار، سیر نزولی کاملا مطلوبی را از لحاظ قیمتی و در یک بازه زمانی مشخص طی می کند بطوریکه با ورود مدل های جدیدتر و پیشرفته تر سایر نمونه های فعلی موجود در بازار با افت قیمت کاملا محسوسی روبرو می شوند که این با اینکه در افزایش محافظه کاری فروشندگان خرده پا نقش موثری ایفا می کند اما در عین حال برای خریداران با بودجه محدود و رده دانشجوئی خبر بسیار خوشایندی به حساب می آید. از طرف دیگر با پیشرفت رو به رشد تکنولوژی پرتابل در هر دو سوی کمی و کیفی، میزان امکانات و مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری جای گرفته در رده ارزان قیمت به هیچ عنوان با سالهای گذشته قابل مقایسه نیست به بیانی دیگر تا همین یکسال پیش در حوزه زیر یک میلیون تومان وجود دستگاهی با حافظه RAM دو گیگابایتی و یا پردازنده دو هسته ای به شدت کمیاب و تا حدی غیر ممکن بود امری که اینک به راحتی و به وفور در این قسمت دیده می شود. برای بررسی بهترین های بازار در این حوزه قیمتی بهتر است تا بصورت جداگانه محصولات مختلف برندهای گوناگون را معرفی نموده و نقاط ضعف و قوت هر کدام را توصیف نمائیم.

الف) Acer : یکی از برندهای گمنام و مهجور در بازارهای داخلی Acer است این برند که البته در دنیای مدرن دومین تولید کننده عمده نوت بوک پس از HP به حساب می آید یکی از خوشنام ترین و بهترین تولید کننده ها در تمامی دنیا به حساب می آید. از این گذشته تمرکز اصلی Acer و جائی که بیشترین میزان فروش را برای این برند به همراه داشته است، نوت بوک های ارزان قیمت با ظاهری آراسته و قیمتی کاملا رقابتی ست بطوریکه در بعضی موارد امکان یافتن رقیبی برای برخی مدل های این برند کاملا غیر ممکن است. بهترین های Acer در کلاس زیر یک میلیون تومان به ترتیب عبارت است از :

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_02.jpg

 

1-Acer Aspire 6930: این شاید یکی از باور نکردنی ترین نوت بوک های حال حاضر بازار از لحاظ قیمت پرداختی در مقایسه با مشخصات باشد. این نوت بوک به دسته جدید مدل های عریض 16.4 اینچی تعلق دارد و مشخصات آن عبارت است از پردازنده Core2Duo T5800 با فرانس 2 گیگاهرتز همراه با 4 گیگابایت RAM (بله درست شنیدید!)، هارد دیسک 250 گیگابایتی، تراشه گرافیکی Intel 4500MHD، در کنار درایو Blu-ray و ویندوز ویستا Home Premium. از دیگر نقاط مثبت این دستگاه طراحی بسیار زیبا در کنار خروجی با کیفیت HDMI است و از نقاط ضعف آن می توان به فرکانس نچندان بالای پردازنده و رزولوشن 800×1280 آن اشاره کرد که البته این موارد وقتی به مساله سرنوشت ساز قیمت می رسند به هیچ عنوان نقطه ضعف به حساب نمی آیند قیمت فعلی این نوت بوک در بازارهای داخلی رقمی در حدود 850 هزار تومان است که باور آن کمی بیش از اندکی سخت است.

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_03.jpg

 

2-Acer Aspire 5920: این نوت بوک بسیار زیبا که طراحی آن با همکاری شرکت BMW صورت گرفته است در نوع خود جالب توجه می باشد و یکی دو مشخصات موجود در آن را به هیچ عنوان در کلاس های قیمتی بسیار گرانتر از این مدل نیز نمی توان یافت. پردازنده این مدل Core2Duo T7300 با فرکانس 2 گیگاهرتز است و میزان RAM آن نیز 3 گیگابایت می باشد. هارد دیسک آن دارای ظرفیت 250 گیگابایت بوده و در کمال تعجب و ناباوری از کارت گرافیک بسیار قوی GF 8600GT در آن استفاده شده است قطعه ای که 256 مگابایت حافظه اختصاصی برای پردازش های گرافیکی در اختیار دارد. مونیتور 15.4 اینچی و پشتیبانی از کارت خوان و خروجی HDMI از دیگر مشخصات این مدل زیباست. یکی دیگر از فاکتورهای مهم در این مدل طراحی بسیار زیبای آن است و استفاده از رنگ سورمه ای در خارج و سفید استخوانی در داخل جلوه فوق العاده ای به آن بخشیده است. طراحی بی نظیر کلیدهای مولتی مدیائی بصورت کلیدهای لمسی در ستونی در سمت راست و طراحی متفاوت اسپیکرها بر بالای صفحه کلید از موارد قابل ذکر در رابطه با این مدل است. قیمت فعلی 5920 در حدود 960 هزار تومان است

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_04.jpg

 

 

3-Acer Aspire 4710-A: این مدل را باید در رده قیمتی زیر 700 هزار تومان بررسی کرد جائیکه مشخصات دیگر رقبا به پردازنده های Celeron و RAM های حداکثر یک گیگ تقلیل می یابد. اما داستان در مورد 4710 کاملا متفاوت است پردازنده این مدل CoreDuo با فرکانس 2 گیگاهرتز و 2 مگابایت حافظه L2 ست و میزان RAM نیز رقم فوق العاده 2 گیگابایت است. هارد دیسک این مدل 250 گیگابایت بود و از مونیتور 14.1 اینچی در آن استفاده شده است. تراشه گرافیکی این مدل از نوع Intel X3100 است که تا 358 مگابایت قابلیت برداشت از RAM را دارد. سیستم عامل برای صرفه جوئی هرچه بیشتر در این مدل نصب نشده ولی به راحتی می توان ویستا Home Premium و یا بالاتر را بروی آن نصب کرد. قیمت فعلی 4710-A در حدود 650 هزار تومان است

ب) Fujitsu-Siemens: این برند پس از خریداری بخش نوت بوک شرکت Siemens توسط Fujitsu رویه قبلی خود را کاملا دگرگون ساخته و اینک حضور پر رنگی در رده ارزان قیمت بازار دارد و اندک اندک نام خود را بعنوان سازنده نوت بوک های ارزان و کارا تثبیت کرده است. نوت بوک های این شرکت در سه دسته Life Book، ESPRIMO Mobile و Amilo تقسیم بندی می شوند که سری Life book و Amilo از نمونه های گرانتر و ESPRIMO ها دسته ارزان قیمت تر این شرکت را تشکیل می دهند. نکته مهم در رابطه با این مدل ها ثبت عبارت "ساخت آلمان" در مقابل نام این نوت بوک هاست که البته بیش از آنکه حقیقی باشد جنبه تبلیغاتی دارد چرا که شرکت مادر یعنی فوجیتسو در چین مستقر بوده و طبعا محصولاتش هم چینی ست البته این به هیچ عنوان نشانه بی کیفیتی این محصولات نیست. بهترین های زیر یک میلیون تومان این شرکت عبارتند از :

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_05.jpg

 

1-Fujitsu-Siemens  Esprimo Mobile V-5505-C : این مدل از معدود نمونه های فوجیتسوست که در رده قیمتی زیر یک میلیون دارای پردازنده Core2Duo T7100 می باشد. فرکانس پردازنده این مدل 2 گیگاهرتز بوده و حافظه L2 آن نیز 4 مگابایت است. میزان RAM در نظر گرفته شده برای این مدل 2 گیگابایت است و هارد دیسک آن نیز 320 گیگابایتی ست. کارت گرافیک در این مدل جائی ندارد و تراشه Intel X3100 وظیفه پردازش گرافیکی را در آن برعهده دارد. صفحه نمایش V5505 دارای ابعاد 15.4 اینچ با وضوح WXGA است و خبری از سیستم عامل هم در آن نیست که این خوداز قیمت تا حد ممکن کاسته است و نگفته پیداست که به راحتی می توان بروی آن سیستم عامل دلخواه نصب نمود. قیمت فعلی این مدل در حدود 950 هزار تومان است. ورژن دیگری از همین مدل با پسوند B وجود دارد که در آن با کاستن ظرفیت هارد به 120 گیگابایت و تقلیل پردازنده به CoreDuo و استفاده از ویندوز XP به قیمت کاملا مناسب 670 هزار تومان دست یافته است.

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_06.jpg

 

2-Fujitsu-Siemens  ESPRIMO Mobile M-9400-b : مشخصات این مدل با قیمت در نظر گرفته شده برای آن تطابق می کند پردازنده 9400 از نوع CoreDuo  با فرکانس 1.86 گیگاهرتز می باشد که البته میزان FSB آن تنها 533 مگاهرتز است. هارد دیسک این مدل 120 گیگابایت بوده و RAM آن نیز 2 گیگابایت است صفحه نمایش 14.1 اینچی همراه با تراشه گرافیکی X3100 دیگر مشخصات این مدل را تشکیل می دهد. سیستم عامل جداگانه نیز در این مدل نصب نشده و باید بطور جداگانه برای آن اقدام کرد. قیمت فعلی این مدل در حدود 750 هزار تومان است

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_07.jpg

 

3-Fujitsu-Siemens  Esprimo Mobile u-9200 : این یک نمونه 12 اینچی و کاملا پرتابل است که از مشخصات و قیمت مناسبی برخوردار می باشد. پردازنده این مدل Core2Duo با فرکانس 2 گیگاهرتز و 4 مگابایت حافظه L2 ست و یک گیگابایت حافظه RAM و هارد دیسک 120 گیگابایتی برای آن در نظر گرفته شده است. همانند همیشه کارت گرافیک در این مدل دیده نمی شود و تراشه X3100 این وظیفه را بر عهده گرفته است. مونیتور این دستگاه همانطور که گفته شد 12 اینچی بوده و از سیستم عامل نیز در آن خبری نیست قیمت فعلی این مدل در حدود 840 هزار تومان است.

ج) Dell: یکی دیگر از نام های بزرگ در دنیای لپ تاپ شرکت آمریکائی Dell است که از دیر باز در رده پائین بازار نیز حضور پر رنگی داشته است. از موارد مهم در این رده قیمتی نوع تقسیم بندی نوت بوک های این شرکت است که بجز چند نمونه Inspiron و Vostro دیگر نمونه ها را در رده قیمتی زیر یک میلیون تومان بسیار کم می توان مشاهده کرد. بهترین های Dell در این کلاس عبارتند از :

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_08.jpg

 

1-Dell Vostro 1510-O : این نوت بک که در چینش های بالا یکی از بهترین انتخاب های رده قیمتی تا 1.300 است با حذف چند نکته نچندان مهم برای کاربران این رده یکی از موفق ترین ها در این کلاس نیز به حساب می آید. پردازنده این مدل از نوع Core2Duo با فرکانس 2.4 گیگاهرتز با L2 سه مگابایتی و باس 800 مگاهرتزی ست و میزان RAM آن نیز 3 گیگابایت در نظر گرفته شده است هارد این مدل 320 گیگابایت و مونیتور آن 15.4 اینچی ست. کارت گرافیک بکار گرفته شده در این 1510 از نوع GF 8400GS است که با اینکه قدرت چندانی ندارد ولی کاملا از یک نمونه onboard قوی تر عمل می کند. سیستم عامل این مدل از نوغ ویستا Home Premium می باشد. قیمت این مدل در حدود 960 هزار تومان است

2-Dell Vostro 1510-A : این مدل با کاهش فرکانس پردازنده از 2.4 به 2 و حذف کارت گرافیک از روی مدل قبلی بدست می آید و شاید تنها تغییر دیگر در آن افزایش ظرفیت هارد به 250 گیگابایت است. قیمت این مدل در حدود 820 هزار تومان است. دیگر چینش های 1510 در این رده شامل مدل دیگری با پسوند J می باشد که نسبت به O از پردازنده ضعیف تر 2 گیگاهرتزی با باس 667 مگاهرتز استفاده کرده و RAM را نیز به یک گیگ تقلیل داده است بجای آن کارت گرافیک را دست نخورده باقی گذارده و ویندوز ویستا Home Premium نیز در آن نصب گردیده قیمت این ورژن در حدود 860 هزار تومان است.

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_09.jpg

 

 

3- Dell Inspiron 1525-K: این مدل دارای پردازنده Core2Duo با فرکانس 2 گیگاهرتز با 2 مگابایت حافظه L2 و 800 مگاهرتز فرکانس FSB ست. میزان RAM این مدل 3 گیگابایت و هارد دیسک آن 250 گیگابایت ظرفیت دارد. کارت گرافیک در این مدل تعبیه نشده است و X3100  برای این کار در نظر گرفته شده است. مونیتور 15.4 اینچی و سیستم عامل ویستا Home premium Edition از دیگر مشخصات این مدل 820 هزار تومانی ست.

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_10.jpg

 

4-Dell Vostro 1310-J: این مدل نیز که به مانند 1510 در بالاترین چینش خود یکی از موفق ترین مدل هاست با تغییر پردازنده به مدل Core2Duo با فرکانس 2 گیگاهرتز و 2 گیگابایت RAM به همراه هارد دیسک 250 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 8400GS و مونیتور 13.3 اینچی و البته حذف سیستم عامل اورجینال و گران به قیمت 930 هزار تومان دست یافته است.

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_11.jpg

 

5-Dell Studio 1537-A: این یکی از جدیدترین مدل های این سازنده است که ترکیبی ست از زیبائی مدل های XPS با کارائی نمونه های Vostro و Inspiron. پردازنده این مدل یک نمونه 2 گیگاهرتزی Core2Duo است و RAM آن نیز 2 گیگابایت در نظر گرفته شده است هارد دیسک این مدل 250 گیگابایت ظرفیت دارد و در آن از کارت گرافیک ATI HD3450 استفاده شده است و مونیتور آن نیز 15.4 اینچ ابعاد دارد و در آن از سیستم عامل نیز استفاده نشده است. قیمت فعلی این مدل در حدود 960 هزار تومان است.

د) سونی : نکته مشترک این برند همانطور که در مورد دیگر محصولات آن نیز به وضوح می توان دید، قیمت کاملا بالای تمامی تولیدات آن است امری که در مورد نوت بوک های آن نیز کاملا رعایت شده است بطوریکه همواره و در یک سطح مشترک از امکانات سخت افزاری، قیمت تولیدات این برند از دیگر رقبا بسیار بالاتر است به همین علت انتظار چندانی از این برند در این رده قیمتی نمی رود. بهترین های سونی در حوزه زیر یک میلیون تومان عبارت است از:

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_12.JPG

 

1-Sony Vaio VGN-FW230:  سری FW مطمئنا یکی از محبوب ترین محصولات سونی ست این سری با صفحه نمایش 16.4 اینچی و وضوح بالای صفحه نمایش شناخته می شود. پردازنده این مدل دارای فرکانس 2 گیگاهرتز و از نوع Core2Duo T5800 می باشد ولی باس آن 667 مگاهرتز است. میزان حافظه RAM این مدل 3 گیگابایت و هارد دیسک آن 250 گیگابایتی ست از کارت گرافیک در این مدل استفاده نشده و تراشه جدید Intel 4500MHD وظیفه پردازش گرافیکی را در آن برعهده دارد. مونیتور این مدل 16.4 اینچی و سیستم عامل آن ویستا Home Premium Edition است. قیمت فعلی این مدل در حدود 960 هزار تومان است

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_13.jpg

 

2-Sony Vaio VGN-NS190DW: این سری که جدیدا به محصولات سونی افزوده شده است از همان پردازنده دو گیگاهرتزی Core2Duo T5800 با باس 667 مگاهرتز استفاده می کند. حافظه RAM این مدل 4 گبگابایت است و هارددیسک آن 250 گیگابایت ظرفیت دارد. کارت گرافیک در این مدل جائی ندارد و نمایشگر آن نیز یک نمونه 15.4 اینچی ست سیستم عامل این مدل ویستا Home Premium Edition است قیمت فعلی این مدل در حدود یک میلیون تومان است

3-Sony Vaio VGN-NS140 : مشخصات این مدل شباهت نزدیکی با مدل بالا دارد و شاید تنها تفاوت در آن کاهش RAM به 3 گیگابایت باشد و بقیه موارد همچون پردازنده هارد دیسک و سیستم عامل تفاوتی نکرده است قیمت این مدل بواسطه این کاهش RAM به 940 هزار تومان کاهش یافته است.

ه) HP: این غول دنیای نوت بوک که هنوز پس از مدتها مقام اولی خود را چه در دسکتاپ و چه در لپ تاپ ترک نکرده است در این رده قیمتی نیز چند نمونه قابل قبول دارد:

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_14.jpg

 

1-HP Pavilion DV-2915: پردازنده این مدل Core2Duo با فرکانس 2 گیگاهرتز و با حافظه L2 دو مگابایتی و فرکانس FSB نیز در آن 800 مگاهرتز است حافظه RAM سه گیگابایتی در کنار هارد دیسک 250 گیگابایتی و در غیاب کارت گرافیک و در نهایت مونیتور 14.1 اینچی دیگر مشخصات این مدل را تشکیل می دهند. سیستم عامل این مدل ویندوز ویستا Home Premium Edition بوده و قیمت آن نیز در حدود 970 هزار تومان است.

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_15.jpg

 

2-HP Pavilion DV5-1030: این یکی از ارزان ترین نوت بوک های سری DV5 است و مشخصات حرفه ای این سری همچون طراحی زیبا، خروجی HDMI، ریموت کنترل و فناوری تشخیص اثر انگشت در آن به چشم می خورد. پردازنده این مدل AMD Turion X2 ZM-80 با فرکانس 2.1 گیگاهرتز است و حافظه RAM آن نیز 2 گیگابایت است. ظرفیت هارد دیسک این مدل 160 گیگابایت بوده و کارت گرافیک آن نیز از نوع ATI HD3450 است ابعاد مونیتور در این مدل 15.4 اینچ است. قیمت این مدل 900 هزار تومان است

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_16.jpg

 

3-HP-Compaq 6730s: این نوت بوک که به نوعی میراث دار یکی از پر فروش ترین نوت بوک های HP یعنی 6720s است از مشخصات و قیمت مطلوبی برخوردار است پردازنده این مدل از نوع Core2Duo P8400 با فرکانس 2.26 گیگاهرتز بوده و میزان RAM آن نیز 2 گیگابایت است. هارد دیسک این مدل 250 گیگابایت است و کارت گرافیک موجود در آن از نوع ATI HD3430 است. صفحه نمایش این مدل نیز 15.4 اینچی ست. قیمت این مدل در حدود یک میلیون تومان است.

و) برندهای متفرقه: در این گروه به نوت بوک هایی از برندهایی همانند توشیبا، Asus، Lenovo و دیگران جای دارند.

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_17.jpg

 

1-IBM Lenovo 3000 N500-A: این مدل یکی از ارزان ترین نوت بوک های حال حاضر بازار به حساب می آید. مشخصات این مدل بجز در پردازنده در بقیه موارد نسبتا مناسب به نظر می رسد. پردازنده این مدل از نوع Celeron با فرکانس 2 گیگاهرتز و L2 یک مگابایتی ست. حافظه RAM این مدل 3 گیگابایت و هارد آن 160 گیگابایت در نظر گرفته شده است. کارت گرافیک جداگانه طبعا در این مدل دیده نمی شود و تراشه گرافیکی Intel 4500MHD وظیفه پردازش گرافیکی را بر عهده دارد. صفحه نمایش این مدل یک نمونه 15.4 اینچی ست و سیستم عامل آن نیز ویندوز XP ست. قیمت فعلی این مدل در حدود 620 هزار تومان است.

2-IBM Lenovo 3000 N500-B : شباهت های نزدیکی میان این نوت بوک و مدل فوق دیده می شود. پردازنده این مدل این بار بجای Celeron به CoreDuo ارتقا با فرکانس 2 گیگاهرتز ارتقا یافته است و میزان RAM آن نیز به 4 گیگابایت افزایش یافته است. ظرفیت هارد در این مدل نیز به 250 گیگابایت افزایش یافته است. سایر مشخصات این مدل همچون مونیتور 15.4 اینچی و غیاب کارت گرافیک جداگانه تغییری نکرده است. قیمت فعلی این مدل در حدود 730 هزار تومان است

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_18.jpg

 

3-Asus F80S: این مدل نیز به نسبت قیمت خود مناسب به نظر می رسد. پردازنده این مدل از نوع Core2Duo T5750 با فرکانس 2 گیگاهرتز است و میزان RAM آن نیز 2 گیگابایت است. هارد دیسک 250 گیگابایتی و کارت گرافیک ATI HD3470 دیگر مشخصات این مدل را تشکیل می دهند. مونیتور F80 یک نمونه 14.1 اینچی ست و قیمتی در حدود 900 هزار تومان دارد

 

 

inexpensive_notebooks_buying_guide_19.jpg

 

4-Toshiba Satellite L305-S5885 : این مدل از معدود نمونه های ارزان قیمت با مشخصات مطلوب از سوی توشیباست. پردازنده این مدل از نوع Core2Duo T5750 با فرکانس 2 گیگاهرتز است و میزان RAM آن نیز 3 گیگا بایت در نظر گرفته شده است. هارد دیسک این مدل 200 گیگابایت و مونیتور آن 15.4 اینچ است و البته کارت گرافیک جداگانه نیز ندارد. یکی از نکات منفی این مدل که البته بوسیله ماژول جداگانه قابل مرتفع گردیدن است نبود گیرنده بلوتوث در آن است. قیمت این مدل در حدود 830 هزار تومان است   

عناوین یاد شده در مقاله فوق بدون شک تنها نمونه های رده ارزان قیمت به حساب نمی آیند و همچنان هستند مدل هایی که با مشخصات راضی کننده، دارای قیمت کاملا مناسبی نیز می باشند که امید است با همکاری خوانندگان به لیست کاملی از آنها دست یابیم.

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده

سه شنبه 25/5/1390 - 21:13
دانستنی های علمی

انتخاب و خرید کوله پشتی مناسب :
شاید حتی برای خودم همیشه برای خرید و انتخاب کوله پشتی تنها چیزی که اهمیت داشت این سوال بود "کوله پشتی چند لیتری ؟" . این سوال مهم ترین ویژگی یک کوله پشتی می تواند باشد اما برای بدست آوردن بیشترین راحتی و لذت لازمه به موارد دیگه ای هم توجه کنیم که در کل من اینجوری در نظر می گیرم : جنسیت کوهنورد (زن یا مرد) ، حجم یا همان لیتر کوله  (حجم بار)، میزان وزنی که قرار است داخل کوله قرار بگیرد (وزن بار) ، نوع فعالیت یا برنامه  .

جنسیت کوهنورد:
کوله های مناسب خانمها با آقایان تفاوتهایی دارد و این به خاطر تفاوتهای فیزیکی بین خانمهاست . خانمها عموما نسبت به آقایان  استخوان بندی ریز تری دارند ، شکل پایین تنه آنها متفاوت است و سرشانه های بزرگی ندارند. کوله های مناسب خانمها با عباراتی مانند women , lady , SL  یا عباراتی این چنین مشخص می شود که بستگی به کمپانی سازنده دارد . تفاوت کوله آقایان و خانمها در شکل زیر مشخص است :

کوله پشتی خانمها

همانطور که میبینید کوله خانمها کشیده تر ، دارای بندهای کوله نزدیک به هم و کمربندی باریک تر و با شکلی قوس دار است که بهتر روی استخوان لگن خانمها کوله بشیند. نکته دیگر اینکه آقایانی هم  که دارای استخوان بندی ریزتری هستند می توانند این کوله ها را نیز در موقع خرید امتحان کنند شاید برای آنها مناسب تر باشد.

 حجم کوله :
میزان حجم باری که درون یک کوله می توان قرار داد به دو واحد مختلف لیتر ویا اینچ مکعب بیان می شود. در واقع حجم دقیق یک کوله با واحد اینچ مکعب بیان می شود و به دلیل قابل فهم بودن آن برای همه به واحد لیتر نیز آنرا تبدیل کرده و بیان می کند و اینکه بعضی وقتها میشنویم حجم کوله مثلا 60 لیتری دقیقا 60 لیتر نیست به خاطر همین تبدیل است که ممکن است پس از تبدیل عددی مثل 59.83 شود و دقیقا 60 به ما ندهد ولی هیچ کجا حجم کوله به لیتر را به صورت اعشار بیان نمی کنند و در این مثال 60 اعلام میشه. در کل این نکته مهمی نیست و اختلاف بسیار جزیی و قابل چشم پوشی است. نکته بعدی اینه که برخی کوله ها به خصوص کوله های آمریکایی دارای سایز بندی small – medium – large در کوله هاشون باشند که بین این سایز بندی ها شاهد اختلاف یکی دو لیتر هستیم اما از اونجا که در ایران اکثر محصولات اروپایی کوهنوردی وجود داره ما با این مسایل کمتر مواجه میشیم.
حالا سوال اصلی که برای همه مون موقع خرید پیش میاد اینه که چه حجم کوله ای بخرم. اکثرا میدونیم که حجم مناسب به سه عامل بستگی داره : مدت زمان برنامه ، فصل اجرای برنامه و آخر هم حجم وسایل خود کوهنورد. باز هم همه میدونیم که کوله برنامه 1 روزه با 3 روزه فرق میکنه ، حجم وسایل در زمستان از سایر فصلها بیشتره و هرچه وسایلمون حرفه ای تر و کم حجم تر باشه به کوله کوچکتری نیاز داریم . با این حال یه راهنمای عمومی برای حجم مورد نیاز میتونه یه چیزی شبیه این باشه :

 

جدول انتخاب حجم کوله


وزن بار :
علاوه بر حجم باری که قرار است داخل کوله قرار بگیرد ، وزن بار هم مهم است. شاید تا به حال به این موضوع توجه نداشتیم اما این نکته نیز در انتخاب کوله پشتی ما موثر است . کوله پشتی هایی با حجم یکسان می توانند برای حمل وزنهای مختلفی از بار طراحی شده باشند . حداکثر وزنی را که برای حمل با کوله مناسب است برای کوله پشتی توسط شرکت سازنده اعلام میشود (حداقل در مورد شرکتهای معتبر). ممکن است وسایل دو کوهنورد دارای حجمهای یکسان ولی وزنهای مختلف باشد . به شکل زیر دقت کنید. این شکل را برای درک بهتر موضوع تهیه کردم. هر دو کوله دارای حجم یکسان حداکثر 70 لیتر هستند اما به اعدادی که به فارسی نوشتم دقت کنید (معادلهای سیستم متریک نوشته شده در کاتالوگ است):

تفاوت دو کوله با حجم یکسان

دوکوله که در تصویر مشاهده می کنید از آنجا که با SL مشخص شده برای خانمها طراحی شده و دارای گنجایش یکسان هستند اما یکی برای حمل حداکثر 27 کیلوگرم و دیگری برای حمل حداکثر بار 20 کیلوگرم طراحی شده است. این ویژگی باعث شده کوله اول سنگین تر با وزن دو و نیم کیلو  و  کوله دوم یک کیلو و هفتصد گرم باشد و همچنین کوله اول 16 دلار گرانتر از کوله دوم باشد. حداکثر وزن مشخص شده به این معنا نیست که مثلا اگر وزن بیشتری داخل کوله قرار دادیم کوله پاره شود و طاقت آنرا نداشته باشد بلکه به معنی اینست که دیگر کوهنورد آن احساس راحتی کوله پشتی را نخواهد داشت و کل سیستم کوله برای انتقال وزن به روی بدن به صورت صحیح جوابگو نخواهد بود. میبینید که این نکته میتواند در انتخاب کوله شما تاثیر گذارباشد. شما باید علاوه بر مقدار حجم وسایل ، وزن آنها را نیز محاسبه کنید یا تخمین بزنید تا کوله مناسب تری انتخاب کنید. در این مثال اگر حجم بار شما حداکثر از70 لیتر تجاوز نمی کند و وزن آن از حدود 20 کیلو فراتر نمی رود می توانید با انتخاب کوله دوم هم در پول خود صرفه جویی کنید  (حدود 16 دلار) و هم به دلیل اینکه کوله سبک تری به برنامه میبرید (1.76 کیلو) بار کمتری در مجموع حمل کنید و بیشتر لذت ببرید. یک نکته دیگر که مشخص می شود اینکه اگر 2 کوله با مارکهای مختلف و وزنهای مختلف و حجم های یکسان دیدید ، کوله سبک تر دلیل بر تکنولوژی برتر کوله سبک تر نیست بلکه به احتمال زیاد کوله سبک تر برای وزن کمتری طراحی شده که باید اطلاعات کوله ها را دقیق تر مطالعه کنید.


نوع برنامه:
این موضوع هم مشخصه. شرکت های سازنده کوله پشتی برای فعالیتهای مختلف کوله پشتی های مختلفی طراحی و تولید می کنند مثل کوهنوردی ، کوهنوردی فنی یا آلپی ، طبیعت گردی و کمپینگ ، کوله های یک روزه . مثلا کوله های طبیعت گردی دارای جیبهای مختلفی اطراف کوله هستند و در برخی مدلها یک کوله کوچک به کوله متصل شده که میشه اونرو جدا کرد و وقتی اطراف کمپ میخواید گشت و گذار کنید همراه ببرید ، کوله های کوهنوردی برای حمل بار در ساعتهای طولانی مناسب بوده ، ظاهری کشیده تر دارند و جیبهای کمتری در اطراف دارند ، کوله های فنی و آلپی کشید ترین شکل رو دارند و گاها از جیب در اطراف اونها هم خبری نیست همچنین برای حمل وسایلی مانند چوب اسکی ، کرامپون ، تبرهای یخ  دارای قسمتهای مختلف ویژه ای هستند. البته برخی کمپانی های معتبر دارای کول های اکسپدیشن هم هستند که مشخصات کوله های فنی رو دارند ، دارای وزن سبک تر و گنجایش بیشتر و در عین حال توان حمل وزنهای بسیار بالاتر را نیز دارند و به همین خاطر دارای قیمتهای بسیار بالایی هم هستند .


بخش دوم
تنظیم کوله پشتی روی بدن کوهنورد:

هدف از تنظیم کوله پشتی ، انتقال صحیح وزن بار کوله پشتی به بدن کوهنورد و به نحوی است که حدود 80 در صد و حتی بیشتر از وزن بار به روی پایین کمر و لگن منتقل شود و شانه های کوهنورد بیشتر در کنترل استقرار بار نقش داشته باشند،  می باشد. قبل از خرید کوله پشتی باید به یک نکته دیگر هم دقت کنید ، چیزی که تا به حال من به شخصه ندیدم کسی به آن اهمیت بدهد و اتفاقا بسیار مهم نیز می باشد.  هر کوله پشتی برای یک محدوده مشخص اندازه تنه کوهنورد مناسب می باشد. به شکل کاتالوگ دو کوله که در بالا آورده شده بود مجددا نگاه کنید ، برای هر دو کوله چیزی به عنوان Torso در قسمت ویژگیهای کوله (Specification) آمده است و محدوده ای را به اینچ مشخص کرده . مثلا برای کوله اول 13-20 اینچ ذکر شده یعنی بین 33 سانتیمتر تا حدود 51 سانتیمتر. این عدد اندازه ارتفاع تنه شماست به این نحو که مطابق شکل زیر از بالای باسن تا ابتدای گردن (جایی که شانه و گردن به هم میرسند) را اندازه گیری می کنیم. برای اطمینان بیشتر بهتر کس دیگری اینکار را برای شما بکند:

اندازه گیری تنه

حال در موقع خرید کوله پشتی باید کوله ای را بخرید که اندازه تنه شما در محدوده اندازه ذکر شده کوله پشتی باشد. چنانچه اندازه تنه شما در برای دو سایز مختلف کوله مناسب بود همیشه اندازه کوچکتر را انتخاب کنید. البته در ایران که اکثرا کوله های اروپایی به فروش می رسد هر کوله تنها در یک سایز ارایه می شود اما اکثر کوله های آمریکایی حداقل در سه سایز کوچک ، متوسط و بزرگ ارایه می شود و اینجاست که می توانید تفاوت تکنولوژی و دقت آمریکا را با اروپا بهتر ببینید! . به همین دلیل کاری که در ایران باید بکنیم این است که چنانچه اندازه تنه ما در محدوده کوله انتخابی نبود باید یا به سراغ نوع دیگر برویم یا مثلا چنانچه اندازه تنه کوهنورد کوچک تر از محدوده بود و کوهنور مرد بود به سراغ مدل خانمهای آن کوله برود. قبل از تنظیم کوله ، آنرا با وزنی بین 7 تا 10 کیلوگرم پر کنید.


اما مراحل تنظیم کوله به صورت مطابق شکل زیر چنین است  :

تنظیم کوله و چیدن کوله


1- ابتدا تمامی بند شانه و کمربند کوله را شل کنید .  کوله روی دوش بیاندازید ، شانه ها را بالا بیاندازید تا کوله پشتی بالاتر قرار بگیرد ، حال کمربند کوله پشتی را روی استخوان لگن خود تنظیم کنید مطابق شکل . کمر بند کوله سفت ببندید.
2- بند شانه را با کشیدن رو به پایین مطابق شکل سفت ببندید تا کوله به شما نزدیک شود.
3- در پشت کوله پشتی به جایی که بندهای شانه به کوله پشتی متصل می شوند توجه کنید. این قسمت باید در قسمت صاف بین دو کتف کمر شما قرار بگیرد مطابق شکل. چنانچه محل آن درست نیست و این قسمت برای کوله پشتی شما قابل تنظیم است باید کوله پشتی را در آورید و مطابق شکل محل آنرا در کوله پشتی خود تغییر دهید. این قسمت تنها برای کوله پشتی هایی عموما با حجم 50 لیتر به بالا قابل تنظیم است و برای کوله های سبک تر نیازی به این تنظیم ندارند و معمولا قابل تنظیم نیز نیستند :

تنظیم بند شانه

 

4- در کوله های بزرگ ، بندی به نام بند کوله کشی وجود دارد. در تصویر ما نیز این بند وجود دارد و همانطور که می بینید این بند از بالای کوله با یک زاویه 45 درجه روی شانه کوهنورد آمده. در زمان کوله کشی و سنگین بودن کوله می توان با کشیدن این دو بند ، کوله  پشتی را به بدن نزدیک تر نگاه داشت و به بدن در تحمل وزن کوله کمک کرد. این بند در کوله های کوچک وجود ندارد چون نیازی هم ندارند. در کوله های کوچک تر بندی که در ابتدای بند شانه ها و کمی عقب تر از شانه کوهنورد قرار دارد را با بند کوله کشی اشتباه نگیرید و در حین حرکت آنرا نکشید بلکه این بند را تا انتها سفت کنید تا کوله کمترین فاصله را تا بدن شما داشته باشد.


5- آخرین قسمت بستن بند سینه کوله پشتی است. توجه کنید این بند باید مقداری محکم باشد اما نباید موجب سختی تنفس و اختلال در آن باشد. به میزان مناسب آنرا سفت کنید تا  شانه های شما بر اثر وزن کوله به عقب متمایل نشوند و در وضعیت طبیعی در طول بارکشی بمانند.

در نهایت بعد از انجام این تنظیمات مطابق شکل آیا می توانید یکی از زانوهای خود را 90 درجه خم کنید؟ در این حالت کمربند کوله شما باید در راستای بالای ران شما و مماس با آن ، مطابق شکل قرار بگیرد:

 

آزمایش تنظیم صحیح کمربند کوله


نحوه چیدن وسایل داخل کوله نیز مطابق شکل مشخص شده است. همانطور که در شکل می بینید سنگین ترین قسمت باید نزدیک ترین محل کوله به کمر باشد.

نکته آخر اینکه مجموع وزنی که یک فرد مجاز به حمل آن است برای افراد با تناسب اندام حداکثر یک سوم وزن شخص و برای افراد عادی حداکثر یک چهارم وزن فرد می باشد.

منبع:مثل کوه

سه شنبه 25/5/1390 - 21:12
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته