• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1336400

پرسش

سلام وقت بخیر
پسرم ۱۴ ساله است.با تبلت از ۱۲ روز تا ۴ صبح آنلاین با دوستاش بازی میکنه.هیچ مسئولیتی تو خونه قبول نمیکنه.حتی یه در خونه باز کردن.کلی هم از دوستای اینترنتی که همکلاساش هم هستن فوشهای زشت یاد گرفته و همش به زبون میاره.تا بهش چیزی میگیم میگه به فلانم.بهش میگیم تایم بازیتو کم کن میگه به شما مربوط نیست هر کار میکنم دوست دارم. میگیم چشات مشکل پیدا میکنه مشکل عضلاتی پیدا میکنی میگه به کسی ربطی نداره.
چند ماهه هست که میگه تبلتم سرعتش پایینه و داغ میکنه برام گوشی بخرید.واقعا درمانده شدیم. من و پدرش نمیدونیم چیکار کنیم آیا با این روندی که پیش گرفته براش گوشی بخریم؟آیا شرط برای گوشی خریدن براش بزاریم؟
چون قبلا که تبلتش خراب بود با گوشی پدرش هم تا نصف شب بازی میکرد میگفت تبلتم رو درست کنید دیگه میدونم مال خودمه رعایت میکنم ولی وقتی درست شد به حرفاش عمل نکرد. برای بد دهنیش چه رفتاری بکنیم؟
خواهش میکنم کمکم کنید

پاسخ

باسلام
دوست گرامی مشکلات نوجوانی عمدتا عمیق است یعنی هم تحت تاثیر تغییرات بلوغ است و هم شرایط تربیتی نوجوان.
لذا با چند خط راه حل مشاور مشکل رفع نمی شود.
بلکه اصلاح رفتار والدین ضرورت دارد
ایجاد تغییر در سبک زندگی لازم است
تعریف یک سری محدودیت‌ها هم ضرورت دارد
من یک سری توصیه کلی ارائه می دهم اما توصیه جدی دارم به صورت خانوادگی یعنی خودتا، همسرتان و فرزندتان مراجعه حضوری نزد روانشناس کودک و نوجوان داشته باشید تا مشکلات خانوادگی تان یکی یکی رفع شود. توجه کنید فرزند شما در شرایط بحرانی است و نیاز دارد که به مشکلات ایشان رسیدگی شده و مسائل به مرور رفع شود. پس مراجعه حضوری بسیار توصیه می شود.
توجه کنید برداشت من از یادداشت شما این بود که شما مدت زیادی به مسائل کوچک فرزندتان توجه نکردید و این مسائل بزرگ شده و الان دردسر ساز شده. چرا فرزند شما باید این اجازه و فرصت را داشته باشد که گوشی پدرش مدت طولانی در دستش باشد؟
چرا فرزندتان اجازه داشته دائما در فضای مجازی پرسه بزند؟ این دست امکانات برای فرزندان خانواده باید دارای محدودیت بوده و نباید رها باشد
مساله دیگر اینکه والدین باید برای اوقات فراغت فرزندشان برنامه داشته باشند. وقتی نوجوان در زمینه ورزش و کلاسهای جانبی مورد علاقه اش برنامه ریزی داشته باشد دیگر نیازی ندارد که این همه در فضای مجازی پرسه بزند
گردشها و تفریحات خانوادگی خصوصا با پدر در کاهش این دست آسیب‌ها بسیار موثر است. اگر والدین بتوانند با فرزند خود دوست باشند و رابطه نزدیک داشته باشند روابط این همه تیره و تا. نمی شود
ضمنا توصیه می کنم در زمینه فرزندپروری حتما به اتفاق همسرتان بیشتر مطالعه داشته باشید
مجددا مراجعه حضوری را اکیدا توصیه میکنم
با تشکر از تماس شما 

مشاور : خانم عطاريان | پرسش : يکشنبه 2/3/1400 | پاسخ : دوشنبه 3/3/1400 | رفتار با نوجوانان | ليسانس | 38 سال | شیوه های تربیتی | تعداد مشاهده: 555 بار

تگ ها : فرزندپروری نوجوانی دوستان راهکار

مشاوره های مرتبط

با سلام و عرض ارادت
دختر سه سال و سه ماهم مدام به بهانه بوسیدن درصدد لمس ملاجه ی دختر دوماهم هستش ، بعضی وقتها که بغل میگیرمش میاد محکم و ناگهانی دستش رو میکشه میترسم دستش رو از جا دربیاره ، میترسم صدمه جبران ناپذیری بهش وارد کنه ،‌با وجود اینکه سعی کردم به هر دوتاشون توجه کافی داشته باشم اما از این رفتارهای دخترم هل دادن و حمله ناگهانی .... دچار استرس میشم . ممنون میشم راهنماییم کنید .

ایران تهران با سلام و احترام پسرم تک فرزند۲۳ساله دانشجو و مشغول کاره حدود یک هفته است که تو کیفش سیگار پیدا کردم با پدرش در میون گذاشتم ایشون هم مثل من نظرش اینه که بخاطر حفظ حریم خصوصی و اعتماد،; در مورد پیدا کردن سیگار به خودش چیزی نگیم; ولی نمی دونیم چطور این موضوع رو حل کنیم. لازم به ذکره اخیرا با دختری که شرایط لازم رو نداشت درگیر روابط عاطفی شده و اصرار بر ازدواج داشت که با مخالفت من و پدرش و کمک از مشاور مجبور شدعلیرغم میلش رابطه رو کات کنه; نزدیک دو سال از اون ماجرا می گذره;لطفا بصورت خصوصی راهنمایی بفرمایید. سپاسگزارم.

با سلام من یک پسر 5 ساله و یک پسر 11.5 ساله دارم.پسر بزرگم از حدود سن 4 سالگی با تمایل خودش در اتاق جدا می خوابید و تا سن 8 سالگی بعضی مواقع( بعد از مسافرت, بیماری و تولد برادرش) پشیمون می شد و دوباره در اتاق ما می خوابید. اما بعد از سن 8 سالگی دیگه در اتاق ما نخوابیده. و خیلی وابسته به ما نیست و حتی تنهایی با پدر بزرگش به مسافرت و یا تفریح می ره. اما پسر کوچیکم به شدت به من وابسته است و تمایلی برای جدا خوابیدن نداره. سوال من : مدتی هست که پسر بزرگم مدام درخواست می کنه که یا من و اون جای خوابمون رو عوض کنیم و اون پیش پدرش بخوابه و یا من در اتاق اون بخوابم و موقع خواب می گه احساس تنهایی می کنم. البته براش تخت دو طبقه که دوست داشت خریدیم و اتاقش رو به رنگ دلخواهش رنگ کردیم. نمی دونم چه کمکی می تونم بهش بکنم
با تشکر

سلام
دو پسر ۱۴ و ۴ ساله دارم
پسر بزرگم با ورود من و پدرش به اتاقشان مخالف است.در حالی که من جا نمازم رو آنجا گذاشتم و نماز هایم را در اتاق آنها میخوانم.ولی او مخالف است و میگوید دوست ندارد اونجا نماز بخوانم.در حالی که من گفته ام به خاطر اینکه تاثیر مثبت برای بچه ها داره اینجا نماز میخوانم.حتی او دوست ندارد برادر کوچکش هم وارد اتاق شود و همش با او ناسازگاری دارد.لطفا راهنمایی کنید چه کنم؟
آیا موقع ورود بخ اتاقشان باید اجازه بگیرم و در بزنم؟

ضمن سلام و خداقوت ما فقط یک فرزند پسر داریم که امسال کنکور داد با توجه به درس خواندنش (کوتاهی کردن دردرس خواندن ) جایی قبول نشد وضعیت درسی دوران ابتدایی و دبیرستان خیلی خوب بود . تحت تاثیر همکلاسی ها و دوستانش که برای چه ادامه تحصیل بدهیم که آخرش چه و ... الان خیلی به فکر خوش گذرانی و تفریح و خیلی بد اخلاق و هیچ احساس مسئولیتی نمی کنه و بی پروا و بی ملاحظه و نهایتا حرف پدر و مادر را گوش نمی ده لطفا راهنمایی کنید ممنونم

سلام خسته نباشید .من از همسرم به دلیل اعتیاد جداشدم ودراین 6 سال با خانواده ام زندگی میکنم .پسر 19 ساله دارم که تا به امروز بچه خیلی خوبی بوده ومشکلی تا الان باهاش نداشته ام .هفته ای دو روز هم پیش پدرش وخانواده اش میره پدرش الان به ظاهر خوبه .مشکل من اینه که پسرم میگه من بعداز کنکور میخوام با دوستام برم مسافرت همه دوستای من از 16 سالگی رفتن .تابه امروز هم خیلی کم با دوستاش در حد سینماو پینت بال رفته .به نظر شما چیکار کنم که درست باشه ؟اجازه بدم یا نه ؟

سلام
بنده دو فرزند پسر دارم که با یکدیگر سه سال اختلاف سنی دارند ، فرزند اولی درس خوان است و امسال دانشگاهش را با نمره الف به اتمام می رساند ولی فرزند دیگرم به هیچ وجه علاقه ای به درس خواندن ندارد ، حتی مردود شدن و یا نمره ی کم آوردن برایش اصلا مهم نیست ، بارها شده که تا روز امتحان پای رایانه بازی می کرده و یا با دوستان خود چت می کرده و نیم ساعت مانده به امتحان وسائلش رو جمع کرده و به امتحان رفته.
بنده تلاشهای فراوانی برای درس خواندن او کردم ولی من شده ام یک مادری که دائما قانون جدید می گذارد و او به راحتی می داند چگونه قوانین را دور بزند.
مثلا در مورد محدود کردن کار با رایانه و اینترنت با موبایل به چت کردن مشغول می شد بعد از قطع اینترنت با موبایل بازی می کند و موسیقی گوش می دهد و با گرفتن گوشی و هر کاری که به ذهنتان برسد (محدود کردن ) در نهایت فقط فیلم درس خواندن را بازی می کند و به یک صفحه کتاب خیره می شود و گاها حتی در همان حالت می خوابد.
بالاخره امسال برای اولین بار در چند درس مردود شد در حالی که سال بعد کنکور دارد ، کارنامه اش را فقط چند ثانیه به ما دورادور نشان داد و بعد آن را ناپدید کرد.
پسرخاله هایی دارد که بسیار زیرک و درس خوان هستند و دائما نمرات او را سراغ می گیرند ولی او همواره از آنها همه چیز را مخفی می کند و ...
در حال حاضر محیط کلی خانواده ما و فامیل جو بچه های درس خوان است که همگی به شدت درس می خوانند ولی فرزند من مثل یک طلسم شده هیچ کاری نمی کند و دیگر نمی دانم با او چه کنم.
تنها راهی که نتوانسته ام آزمایش کنم قطع رابطه او با دوستانش است که فکر نمی کنم بتوانم به این راحتی او را جدا کنم ، حتی مدرسه اش را هم عوض کردیم ولی نمی شود که نمی شود.
لطفا راهنمایی ام کنید به خاطر این مشکل چند سال است سردرد های شدیدی دارم و به بعضی بیماری های روحی و روانی دچار شده ام.

نحوه برخورد با نوجوان 14ساله ای که از پول پدر یا مادربر میداردوتکرار میکند چگونه باشدآیا خشونت موثراست (مادرش بیماری ام اس دارد وبسیار حساس وزود عصبانی میشود) ومادر معتقد است که نوجوان بایستی خواسته هایش را کنترل کند وبداند که هرچیزی را نخواهد ودرمقابل خواسته های نوجوان مقاومت کرد من که پدرش هستم میگویم نوجوان خواسته دارد وبرای جلوگیری  از آن کارهایش به خواسته هایش اهمیت داد .وبرآورده کرد.از نظر مادی هم مشکل نداریم ویک برادر کوچک 4ساله دارد من قبل از این کارهایش بشدت او را دوست داشتم ولی حالا از این کارهایش بشدت ناراحت میشوم و  یکی دو بارنیز کتک زدمش ولی باز تکرار میکند آیا مشغول به کارش کنم در پیش کارکنانم بفرستمش تا شاید باعث شود مشغول و پول داشته باشد ودست از این کارش بردارد (شیوه تربیتی خودم با توجه به اینکه خانواده پدریم زیاد بودیم )   

با سلام خدمت شما خانم بهرامی . سوالی داشتم خدمتتون . دختری دارم که امسال کلاس اول و ابتدا خدمتتون کمی از خصوصیات اخلاقی دخترم خدمتتون عرض میکنم . بعد سوالم را مطرح می کنم . دختر من تک فرزنده و از نظر احساسی خیلی حساسه و نسبت بی کم محلی و یا بی محلی اطرافیان به خصوص دوستانش خیلی حساس است به عنوان مثال امسال من با او این مشکل را دارم وقتی یکی از دوستانش را چند بار صدا میکند و او جواب نمی دهد حالا به دلیل اینکه مثلا حواسش نیست یا با دخترم قهره یا دلایلی که بچه برای خودشان دارند - دختر من خیلی ناراحت میشود و گاهی اوقات به گریه می افتد که چرا هرچی صدا میزنم یا تو بازی هرچی صداش مینم فلانی جواب نمیده و یا اگه یکی از دوستانش وسط بازی یا صحبت اونو ول کنه بره طرف یه همکلاسی دیگه و اونو تنها بگذاره نارحت میشه و گله میکنه . دختر من فوق العاده اجتماعیه و دوست با بچه ها گرم بگیره با هکلاسیهاش دوست باشه ولی میگه بچه همه اش با هم قهر میکنند سر جا تو صف من و یا بچه های دیگه رو هل میدن که جا بگیرن و مورد دیگه اینکه به یکی از بچه های کلاس خیلی علاقه داره و میخاد با اون دوست باشه ولی میگه هرچی میگم منم میخام با تو دوست باشه اون میگه نمیخام من خودم دوستها دیگه دارم و از این حرفها واقعا نمی دونم چطور راهنماییش کنم که کمی حساسیتش و کن کنه و بی خیال بی محلیهای اطرافیان باشه و خود خوری نکنه .

UserName