• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1283720

پرسش

با سلام
آیا خواندن قرآن بالای سر قبر مرده تاثیری برای آن شخص فوت شده دارد؟
در صورتیكه شخص فوت كرده و حیات جسمانی ندارد.در صورتیكه كتاب قرآن
كتابی انسان ساز است و برای تفكر و راهنمایی انسان ها نازل شده است
و برای شخص مرده تاثیری ندارد
در صورتیكه شخص فوت شده چه منفعتی میتواند از این قران ببرد؟؟

پاسخ

با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
بنابر آنچه در روایات آمده نماز و قرآن و هر عمل خیری که برای اموات انجام دهیم برای آنها سودمند است.(وسائل الشیعة، ج7 ،ص159)
ممکن است فلسفه این حکم هم این باشد که برای انجام کار نیک کسی باید مأمور این کار شود و مسلما انجام کار نیک برای شخص انجام دهنده مستقیما اثر مثبت دارد. خداوند از آنجا كه خیر بندگانش را خواسته نظام تكوینش را به گونه اى ساخته كه بهانه بیشترى به دست انسانها براى این كار نیك بدهد، و آن را در این قرار داده كه ثواب كار نیك ما به مردگان هم برسد. بعد از این تقدیر الهى من و شما تشویق مى شویم، علاوه بر جهات دیگر، براى مردگانمان هم قرآن بخوانیم، تا هم خود بهره و ثواب ببریم و هم مردگانى كه دوستشان داریم.
با آرزوی توفیق.
موسسه ذکر ـ قم.
باستانی.

مشاور : موسسه ذکر | پرسش : يکشنبه 12/6/1396 | پاسخ : سه شنبه 21/6/1396 | | ليسانس | 30 سال | معارف اسلامي | تعداد مشاهده: 125 بار

تگ ها : قرآن برای مرده خواندن قرآن بر مزار مرده قرآن خواندن برای میت

مشاوره های مرتبط

سلام علیکم .در مورد زندگی پس ازمرگ زندگی کماکان برای متوفی ادامه داردو اینکه ارواح به منازل خود سرکشی میکنند و منتظر خیرات بازماندگان خود هستندمطالب زیادی خوانده و شنیده ام. منتها خواستم سوال کنم که آیا حالات عاطفی و غمها و شادیها درعالم برزخ نیز مثل دنیاست؟مثلا آیا ممکن است کسانی که در برزخ حضوردارندازدیدن ناراحتی بازماندگان که درغم آنها هستند ناراحت شوندوغصه بخورند؟ گاهی شنیده میشه که درکنار رفتگان خود ناراحتی نکنید.چون آنها از ناراحتی شما ناراحت میشوند! درچنین حالتی آیا مثلا خونسرد نشان دادن خود و تحمل کردن این غم میتواند باعث خوشحالی فردی شود که از دنیا رفته است؟!

سلام.کدقبلی1150790.فرمودید دربرزخ میتوان حسرت راپذیرفت.آیا مفهوم فرمایش شما این است که میتوان اینطورنتیجه گرفت که کسانی که ازدنیا رفته اندوبرخی ازلذتهای دنیامثل حضور و دیدن ازدواج فرزندان رادرک نکرده اندو ازدنیا رفته اند درعالم برزخ دراین حسرت هستندو ازاین حسرت ناراحت هستند؟(درمورد مومنینی که گناه هم کرده اند)

سلام-سه ساله مادرم فوت كرده او در زندگی سختی و بیماری زیاد تحمل كرده واجباتش را هم انجام داده سالهای آخر عمرش دائم در حال ذكر و صلوات بود به همین خاطر فكر میكردم بعد از مرگ آرامش داشته باشد ولی ظاهرا اینطور نیست دو بار در خواب او را دیدیم گفت اینجا شرایط سخته یكبار از من خواست كاری برایش انجام دهم-در طی این سه سال یكسال نماز و روزه برایش انجام دادم هر روز برایش قران و دعا و ذكر و صلوات می فرستم هر كار خیری انجام دهم به نیابت او و پدرم است بعد از مرگش هم از همه فامیل و همسایه ..... كه در دسترس بودند برایش حلالیت طلب كردم هر هفته سر خاكش میروم وخیلی برایش طلب مغفرت می كنم ولی ظاهرا تاثیر زیادی نداره ماهی دو یا سه بار او را خواب میبینم خیلی از اوقات سیاه پوش است و غمگینه و گاهی با عصبانیت و تندی با ما حرف میزنه .لطفا بخاطر رضای خدا بفرمایید برای تغییر وضعیت او باید چكار كنم؟

سلام.من تقریبا هر دو سه شب در میان خواب مرده رو میبینم طوری که ذهن منو تو عالم واقعیت هم تحت تاثیر همین خوابها قرار گرفته البته باید بگویم که تا بحال از این ارتباط با عالم مردها هم بدم نیومده هر روز برای نسل خودم از ادم تا قیامت هم دعا میکنم.می خواستم ببینم علت تکرار این همه خواب مرده دیدن چیه وهم اگه بخواهم به درک عالم مرده ها نائل بشم چه باید بکنم؟

سلام و عرض خسته نباشید
سوالی که از محضر ارجمند شما دارم این است که آیا کسانی که از دنیا رفته اند می توانند چیزی که از دل ما میگذرد را متوجه شوند؟ یعنی برای صحبت یا درددل با آنها حتما می بایست بلند با آنها حرف زد تا متوجه شوند؟ در حـدیث آمده كه پیامبر (ص) شهداى احد را مخاطب قرار مى داد و برارواح آنان سلام مى كرد و مى گفت:سـلام بر شما به خاطر آن همه شكیبائى كه ورزیدید. وآمده که رسول خدا با ارواح مردگان حرف مى زدند. خواستم توضیخ بفرمایید که برای صحبت با رفتگان حتما باید بلند با آنها بلند حرف زد؟ ضمنا حتما باید کنارقبورشان باشد؟

سلام و خسته نباشید
رسول گرامی اسلام(ص) فرمودند: إِنَّ الرَّجُلَ لَیَكُونُ لَهُ الدَّرَجَةُ عِنْدَ اللَّهِ لَا یَبْلُغُهَا بِعَمَلِهِ. حتَی ُبْتَلَى بِبَلَاءٍ فِی جِسْمِهِ فَیَبْلُغُهَا بِذَلِكَ
اولا بفرمایید آیا این حدیث صحیح و معتبر است؟ و ضمنا بفرمایید مقصود از این حدیث چیست؟ یعنی خداوند بنده ای که لایق بهشت است ولی گناهانی دارد که امکان ورود به بهشت را ندارد با ابتلای به گرفتاری و مصیبت ها و یا امراض جسمانی در دنیا تنبیه می کند تا پس از مرگ او را وارد بهشت کند؟ اگر کسی گناهانی داشته باشد چطور لایق بهشت است؟ ممنون

UserName