• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 174
تعداد نظرات : 60
زمان آخرین مطلب : 5130روز قبل
اخبار
 نوع برخورد دولت دهم با مجلس و قوه قضائیه پدیده ای جدید است که در تاریخ 31 ساله انقلاب اسلامی سابقه ندارد. مجلس، قانونی را به نام هدفمند کردن یارانه ها تصویب می کند و شورای نگهبان نیز تأیید می نماید، اما دولت اعلام می کند که قابل اجرا نیست و اجرا نمی کنم و آنقدر پافشاری می کند بلکه آن را تغییر دهد.

 دكتر علی مطهری ضمن بیان مطلب فوق گفت: صورت ظاهر این کار یعنی استبداد، یعنی بی اعتباری مجلس و دموکراسی، یعنی یک بدعت خطرناک. اگر در اینجا همه کوتاه بیایند چه ضمانتی هست که این بلا بر سر سایر قوانین نیاید. این صدای پای استبداد است که به گوش می رسد و اگر این کار باب شود و تبدیل به یک رویه گردد چیزی جز استبداد نخواهد بود.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: روش درست این است که دولت اجرای این قانون را آغاز کند و برای رفع اشکالات احتمالی آن، لایحه تقدیم مجلس نماید و البته مجلس برای تحقق کار بزرگ هدفمند شدن یارانه ها با دولت همراهی خواهد کرد. این در حالی است که استدلال های دولت برای رد این قانون چندان متقن نیست. مهمترین استدلال دولت این است که مبلغ بیست هزار میلیارد تومان برای درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی اثرگذار نیست و موجب کاهش مصرف و قاچاق سوخت نمی شود. در حالی که یک محاسبه نشان می دهد که با همین مبلغ، در قیمت بنزین و گازوئیل جهش ایجاد می شود و قطعاً اثر گذار خواهد بود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر قوه قضائیه ضمن بازجویی از یک باند فساد اقتصادی متوجه می شود که رئیس این باند یکی از مقامات عالی رتبه دولتی است. لذا خواستار رسیدگی به اتهامات او می شود. اما دولت مقاومت می کند و حتی علیه یک نماینده مجلس که خواستار بازداشت آن مقام عالی شده بود اعلام جرم می کند با این منطق که چرا قبل از اثبات جرم از وی نام برده است. این در حالی است که رئیس جمهور محترم در مناظره انتخاباتی خود فرزندان دوتن از مقامات کشور را قبل از اثبات جرم آنها در یک دادگاه صالح، متهم به سوء استفاده از بیت المال نمود. اینجاست که سخن امام علی علیه السلام به یاد می آید که «حق وسیع ترین میدان هاست در مقام سخن گفتن و تنگ ترین میدان هاست در مقام عمل کردن». در مقام سخن می توان ساعت ها درباره حق و عدالت سخنرانی کرد اما در مقام عمل بسیار اندک اند افرادی که به حق و عدالت پایبند باشند.

علی مطهری اضافه كرد: رفتار دولت در موضوع اخیر یادآور رفتار او در موضوع مرحوم کردان است که دولت بی جهت در مقابل خواست افکار عمومی و نمایندگان مجلس مقاومت نمود و در نهایت موجب آزردگی آن مرحوم گردید، در حالی که اگر همان ابتدا وی استعفا می نمود و تشویق به ایستادگی نمی شد مسئله با هزینه ای بسیار کمتر خاتمه می یافت.

وی در پایان گفت: آری، دولت ما یک دولت جسور است اما مجلس و قوه قضائیه ما نجیب اند. دولت جسور نیاز به مجلس و قوه قضائیه جسور دارد.
چهارشنبه 25/1/1389 - 9:11
اخبار

روزنامه تهران امروز در سرمقاله خود با عنوان « حق تقدم برای خروج از تهران با کیست؟ » ، نوشت : اگر بنا بر خروج باشد قطعا و منطقا اولویت با دولت است نه با مردم زیرا دولت سازوکارهای فراوانی برای این کار دارد. بسیاری از سازمان‌ها و نهادهای دولتی به‌طور بلاوجه در تهران مستقر هستند و به تبع آن هزاران کارمند و خدمه ساختمان و... در تهران مستقر شده‌اند و مدیریت کلان این سازمان‌ها نیز با دولت است.

این روزنامه افزود :‌مردم می‌پرسند چرا وزارت کشاورزی در تهران مستقر است و چرابه گیلان و مازندران منتقل نمی‌شود؟ چرا سازمان تبلیغات اسلامی و ده‌ها سازمان مشابه دیگر مثل اوقاف و... به قم منتقل نمی‌شوند؟ چرا وزارت نفت و ده‌ها شرکت اقماری آن در تهران مستقر است و به مناطق نفت‌خیز انتقال نمی‌یابد؟

چهارشنبه 25/1/1389 - 9:10
رويا و خيال

رئیس‌جمهور در دیداری با نایب‌رئیس مجلس اعلام کرد که نه لایحه اصلاح هدفمندکردن یارانه‌ها را ارائه می‌دهد و نه پیگیر طرح نمایندگان در این‌باره می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین، محمدحسن ابوترابی‌فرد صبح امروز در نطق خود به دیدارش با محمود احمدی‌نژاد همراه با رضا عبدالهی و علی اصغر زارعی اشاره کرد و گفت: این دیدار در فضایی شفاف که گویای همکاری دولت و مجلس بود، برگزار شد و ما اعلام کردیم که برای همکاری با دولت جهت این تحول اقتصادی آمادگی کامل داریم.

نایب رئیس مجلس با ابراز امیدواری از اینکه مجلس و دولت با همدلی گفت‌وگو و همراهی مسیر پرفراز نشیب اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها را پیش برند، اظهارداشت: امیدواریم با اجرای درست این قانون، راه برای رشد و توسعه سیاسی و اقتصادی کشور هموار شود و به یاری خداوند در سال‌های اجرای قانون برنامه پنجم توسعه شاهد یک حرکت پرشتاب در راستای تحقق اهداف چشم انداز بیست ساله کشور باشیم.

به گفته وی رئیس‌جمهور در این دیدار ابراز آمادگی کرد که با تبادل نظرات و گفت‌وگو حتی المقدور بدون نیاز به طرح همکاران در مجلس و یا لایحه بتواند مسیر اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها هموار کند.

چهارشنبه 25/1/1389 - 9:9
بیماری ها

 


قفل شدن زانو

چه وقت به پزشک مراجعه کنیم ؟

زانو در حالت خمیده یاکشیده قفل شده است .

زانو کاملاً کشیده یا خم نمی شود .

قفل شدن زانو نشانه چیست ؟

روی زمین چهارزانو نشسته اید و ناگهان می بینید نمی توانید بلند شوید . یا در حال ورزش ناگهان زانویتان را نمی توانید خم کنید . انگار گیره ای پایتان را نگاه داشته و نمی گذارد آن را حرکت بدهید .

در وضعیت عادی ، زانو مانند یک لولای در عمل می کند و اگر چیزی در لولای در بگذارید دیگر کار نمی کند و در جای خود متوقف می شود .

همین طور وقتی چیزی جلو حرکت زانو را بگیرد و آن را متوقف کند ،‌ می گویند زانو قفل شده است . این حالت اغلب دردناک است و چون اغلب هنگام بالا رفتن از پله ها ، نشستن روی زمین ، یا در حالات حساس دیگر روی می دهد ،‌ باعث وحشت می شود .

قفل شدن زانو معمولاً ناشی از شکستن قطعه ای غضروف ،‌ یا احتمالاً قطعه ای استخوان جدا شده در نوعی التهاب استخوانی غضروفی است . این قطعه استخوان یا غضروف در حفره زانو معلق است تا زمانی که بین دو سطح مفصلی گیر افتد و توانایی حرکت را از زانو بگیرد .

گاهی این انسداد ناشی از نابه جایی استخوان ها و ماهیچه های اطراف زانوست . ضعف ماهیچه های طرف داخل ران یا سفتی ماهیچه های طرف خارج آن می تواند به نابه جایی کشکک زانو بینجامد . کشکک همراه با استخوان ران از صف خود خارج شده و خم کردن یا بازکردن زانو را مانع می شود . با برگشت ماهیچه ها به حالت عادی ،‌ کشکک نیز به جای خود باز می گردد و حرکات زانو عادی می شود .

قفل شدن واقعی زانو نادر است . بسیاری اوقات ، مثلاً به دنبال یک ضربه یا جراحت ، فرد نمی تواند زانویش را حرکت بدهد و فکر می کند زانویش قفل شده است . اما چیزی مانع حرکت زانو نشده است . این حالت را قفل شدن کاذب زانو می گویند .

قفل شدن کاذب زانو فقط واکنشی نسبت به درد است . ساز و کار درد نمی گذارد مفصل کاملاً‌ باز یا خم شود . گاهی درد ناشی از پیچ خوردن یا ضربه زانو را قفل می کند ؛ گاهی نیز خشک شدن ناشی از نشستن طولانی به یک حالت باعث آن می شود .

درمان قفل شدن زانو

گر چه قفل شدن زانو ممکن است با کمی استراحت برطرف شود ، اما فکر نکنید درمان شده است . اگر قطعه ای استخوان یا غضروف آن را به وجود آورده باشد ، آسیب جدی زانو ممکن است به دنبال آن بیاید . بنابراین ، هر گونه محدودیت حرکات زانو باید توسط پزشک درمان شود . گاهی ممکن است این اشکال با عمل جراحی برطرف شود .

 

 

 

 
چهارشنبه 25/1/1389 - 9:1
بیماری ها

 

تب در كودكان


 

بسیار اتفاق افتاده است كه كودكی را نزد پزشك آورده اند كه تا دیروز حالش خوب بوده اما ناگهان تب كرده، به علت همین تب مراجعه كرده است.

در كشور ما مردم نسبت به تب بسیار حساس می باشند و به محض اینكه كودك دچار تب می شود، والدین نگران شده، او را نزد پزشك می آورند. شرح حال طفل غالباً شبیه شرح حال زیر است:

پسر بچه ای حدوداً 4 ساله كه حالش تا دیروز كاملاً خوب بوده اما شب حدود ساعت 12 مادر متوجه تقلای وی شده كه پس از سنجش درجه حرارت وی مشاهد می كند 40 درجه تب كرده است تا بعد از ظهر صبر كرده، مقداری استامینوفن به طفل می دهد. بعد از ظهر او را به مطب می برد. حال عمومی مریض بد نیست.

شایع ترین عوامل تب در اطفال ویروس ها هستند. اما درصد كمی از موارد تب به علت باكتری ها هستند كه نباید فراموش شود.

علت های تب می توانند ویروس ها باشند كه شایع ترند و در مقابل یكسری بیماری هایی هستند كه ممكن است خطرناك بوده برخی از آنها احیاناً نیاز به دارو و آنتی بیوتیك داشته باشند. كودك طبیعی می تواند تا سن 3 سالگی هر سال 6-2 بار بیماری تب دار داشته باشد یعنی یك كودك معمولی می تواند در 3 سال اول عمر خود تا 18 بار به بیماری تب دار مبتلا شود.

حدود 200 نوع ویروس وجود دارد كه هر یك برای خود ایجاد مصونیت می كند لذا كودك باید به این ویروس ها مبتلا شود تا در برابر ویروس های گوناگون مصونیت داشته باشد. شانس ابتلا در كودكانی كه به مهد كودك می روند بالا رفته، 2 برابر می شود و این شانس در كودكی كه پدر یا مادر وی سیگاری است 3 برابر می شود. ویروس ها به صورت خفیف باعث بیماری تب دار شده، خود به خود خوب می شوند و برای تشخیص آنها به وسایل پیشرفته نیازی نیست. كودك بیماری كه به همراه والدین به مطب می آید و مثلاً پدر و مادر وی سرفه می كنند، مشخص می شود كه سرماخوردگی در خانواده كودك وجود داشته و او به آن مبتلا شده است. پس گاهی اوقات وقتی به جوانب امر دقت شود تشخیص بسیار آسان خواهد شد.

ثابت شده است كه علت بیماری تب دار در 97-85 درصد كودكان ویروس ها هستند. در 5/7-5/1 درصد موارد عفونت موضعی باعث تب می شود. در چنین مواردی كودك مثلاً به علت دل درد و استفراغ مراجعه می كند و با معاینه دهان و حلق وی معلوم می شود كه كودك مبتلا به التهاب لوزه و حلق (تونسیلوفارنژیت) است. یا كودكی با سن كمتر كه بیقراری می كند، اگر به وسیله اتوسكوپ گوش وی معاینه شود، عفونت و التهاب حاد گوش میانی قابل تشخیص خواهد بود.

گاهی كودك تب دار به همراه اسهال و استفراغ مراجعه كرده است. بنابراین ممكن است به گاستروآنتریت (التهاب معده و       روده ها) مبتلا شده باشد.

اگر كودكی كه به طور ناگهانی تب كرده و اسهال و استفراغ دارد به نزد پزشك آورده شود، باید به مدفوع وی توجه كرد.

چهارشنبه 25/1/1389 - 8:57
بیماری ها

 

خارش پوست

از جمله شکایات شایع بیماران پوستی خارش است که می تواند علامتی از یک بیماری پوستی باشد و در این صورت سایر علائم آن بیماری روی پوست وجود خواهد داشت بطور مثال خارش همراه بیماریهای انگلی و قارچی پوست ، خارش همراه اگزما و کهیر و بسیاری از بیماریهای دیگر پوست که با معاینه پوست توسط پزشک می توان به تشخیص آن رسید .

اما گاهی خارش پوست بدون وجود ضایعه خاصی روی پوست بروز می کند . این دسته از بیماران به دلایل متعددی ممکن است دچار این مشکل باشند ، از جمله می توان به خارش در زمینه بیماریهای داخلی نظیر بیماریهای تیروئیدی ، بیماریهای کبدی ،‌نارسائی مزمن کلیوی ، غلیظ بودن خون ،‌کمبود آهن بدن ،‌بدخیمی های داخلی و مصرف بعضی داروها اشاره کرد .

  • در افراد مسن و در کم کاری تیروئید ، خشکی پوست باعث ایجاد خارش می شود .

  • خارش هایی که با شکایت احساس راه رفتن روی پوست حشره همراه است معمولاً منشاء روحی و روانی دارد ، گر چه گاهی واقعاً ممکن است حشره ای عامل این مشکل باشد .

  • بعضی از انواع خارش های موضعی ناشی از مشکلاتی در پایانه های حسی اعصاب هستند .

  • علت تشدید خارش پوست در شب ها بعلت گرمتر شدن پوست است .

  • بهرحال کسانیکه دچار خارش پوست هستند حتماً بایستی جهت بررسی علت دقیق آن تحت بررسی های لازم قرار گیرند و پس از معاینات و آزمایشات لازم ، درمان شوند .

 

 

 

 
چهارشنبه 25/1/1389 - 8:56
بیماری ها

 

توصیه هایی در مورد یبوست

یبوست یکی از شایع ترین شکایات گوارشی است .طبق تعریف ، یبوست عبارت است از : اجابت مزاج کمتر از سه بار در هفته که معمولاً مدفوع سفت و خشک و همراه با ناراحتی هنگام دفع است و در برخی موارد همراه با احساس پری و سنگینی می باشد .

تصور غلطی که در برخی بیماران وجود دارد این است که اگر روزی یک بار اجابت مزاج نداشته باشند غیرطبیعی است ! در حالی که تصور فوق صحیح نیست ، زیرا تعداد اجابت مزاج در هر فرد بسته به میزان و نوع مواد غذایی مصرفی ، میزان فعالیت و ... متفاوت است . مطالعات نشان داده که هر انسانی در طول زندگی خود یبوست را به نوعی تجربه می کند ، ولی اغلب این موارد گذرا و قابل چشم پوشی است .

تأثیر رژیم غذایی :

برای جلوگیری از ایجاد یبوست ،‌باید از غذاهایی که فیبر بالایی دارند ، مثل سبزیجات ، میوه ها و غلات بیشتر استفاده کرد . مصرف غذاهای فیبردار باعث می شود که مدفوع حجیم و نرم شود . اما باید توجه داشت که افزایش مصرف غذاهای فیبردار باید به آهستگی صورت گیرد تا بدن به آنها عادت کند . در غیراین صورت ، فرد دچار نفخ شکم و دل پیچه خواهد شد .

همچنین حتی الامکان باید از غذاهایی که فیبر اندک دارند ، مثل : بستنی ، پنیر ، گوشت ، چیپس و سیب زمینی سرخ کرده ، پیتزا ، غذای کنسروی و غذاهای چرب مثل آبگوشت و کله پاچه پرهیز کرد .

مصرف آب و مایعات :

بسیاری از مواقع به علت مشکلات کاری فراموش می کنیم که به میزان کافی آب مصرف کنیم و این مسئله باعث خشکی سیستم گوارشی و در نتیجه خشکی و سفتی مدفوع می شود . یکی از توصیه های مهم برای مبارزه با یبوست مصرف مایعات به خصوص آب یا آب میوه ها به میزان کافی است . مصرف روازنه حداقل ۳ لیتر مایعات ( معادل ۱۲ لیوان بزرگ ) برای مبارزه با یبوست بسیار مفید است . توجه شود که در این راستا از مایعات کافئین دار ( مثل قهوه ، نوشابه و چای پررنگ ) یا نوشابه های الکلی باید جداً پرهیز شود ، چرا که باعث خشکی سیستم گوارشی و اثر معکوس می شوند .

عدم تحرک :

تحرک کافی یک از کارهای بسیار مفید برای مبارزه با یبوست است . البته نیازی نیست که حتماً یک ورزشکار باشید ، بلکه روزانه حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیاده روی که تداوم داشته باشد بسیار مؤثر خواهد بود .

نحوه اجابت مزاج :

صرف وقت کافی برای اجابت مزاج از نکات بسیار مهم است . بیشتر مواقع ، به علت شتاب و عجله ، توجه و دقت کافی به زمان اجابت مزاج نمی شود که این یکی از علل مهم ایجاد یبوست است . لذا توصیه می شود که حتماً ساعت معینی از روز به اجابت مزاج اختصاص داده شود و در هنگام اجابت مزاج نیز این عمل را با حوصله انجام داد . حتی اگر فرد در ساعت فوق احساس اجابت مزاج ندارد ، حتماً برای اجابت مزاج به دستشویی مراجعه کند . نکته مهم دیگر این است که هرگز نباید احساس اجابت مزاج را صرفاً به دلیل دوری از منزل یا کارداشتن نادیده گرفت .

مصرف داروهای ملین یا داروهای گیاهی :

باید از مصرف هر نوع ملین چه گیاهی و چه دارویی بدون تجویز پزشک پرهیز کرد . با اینکه مصرف کوتاه مدت ملین ها برای مبارزه با یبوست ضروری است ، مصرف بی رویه آنها می تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد . برخی از مردم تصور میکنند که مصرف ملین های گیاهی بی ضرر است ، در صورتی که همیشه چنین نیست . مثلاً مصرف طولانی مدت برگ سنا می تواند مشکلات بسیاری را به دنبال داشته باشد .

از طرفی ، برخی داروها باعث یبوست می شوند . مثلاً برخی داروهای قلبی ( آدالات )‌ ، قرص کلسیم ، داروهای کدئین دار ،‌شربتهای آنتی اسید ، قرص آهن و داروهای ضدافسردگی از جمله داروهایی هستند که می توانند باعث یبوست شوند .

برای پیشگیری از یبوست میزان فیبر غذایی و مایعات را افزایش دهید . انجام فعالیت های ورزشی و توجه و صرف زمان کافی برای اجابت مزاج در اغلب موارد باعث مرتفع شدن یبوست می شوند .

در نهایت ، باید توجه داشت که در صورت ادامه یبوست ، علیرغم اقدامات فوق ، حتماً به پزشک مراجعه شود .

 

 

 

 
چهارشنبه 25/1/1389 - 8:55
بیماری ها

 

برای درد سینه چه باید کرد ؟

معمولاً دردهای قفسه صدری که ناشی از درد قلبی است بصورت حمله ای و با احساس فشار در جلوی قفسه سینه مشخص می شود و علت عمده آن عدم تعادل بین عرضه و تقاضای اکسیژن در بافت عضله قلبی می باشد بعبارت دیگر نیاز قلب به اکسیژن بیش از مقدار فراهم آمده برای آن می باشد که این امر می تواند بدلایل مختلفی ایجاد شود که عبارتند از :

  • فعالیتهای فیزیکی که نیاز قلب به اکسیژن را افزایش می دهند .

  • قرار گرفتن در معرض هوای سرد که می تواند منجر به انقباض عروق محیطی و افزایش فشارخون و در نهایت افزایش نیاز قلب به اکسیژن شود .

  • صرف غذای سنگین که منجر به افزایش جریان خون سیستم گوارشی شده ، حجم خونی را که در اختیار قلب قرار می گیرد کاهش می یابد .

  • استرس یا هیجانات که سبب آزاد شدن آدرنالین شده که فشارخون را افزایش داده و حتی می تواند ضربان قلب رانیز بالا برده در نتیجه کار قلب و نیاز به اکسیژن آن را افزایش میدهد .

* درمان دردهای قفسه صدری

هدف درمان دردهای قفسه صدری کاهش نیاز قلب به اکسیژن و فراهم نمودن اکسیژن کافی جهت عضله قلب می باشد در صورتیکه شما دچار درد قفسه سینه شدید همانطوری که مطلع هستید ابتدا یک پرل زیرزبانی گذاشته به مدت ۳ دقیقه صبرمی کنید در صورتیکه با گذشت پنج دقیقه درد بهبود نیافت پرل بعدی را مصرف نماید و در صورتیکه پس از گذشت ۱۵ دقیقه و با مصرف ۳ پرل زیرزبانی بهبودنیافتید حتماً از همراهان یا نزدیکان بخواهید که سریعاً شما را به یک مرکز درمانی که مجهز به بخش مراقبتهای ویژه قلبی می باشد ارجاع نمایند و در صورت لزوم با تشخیص پزشک معالج جهت بررسی و اقدامات درمانی در بخش بستری و تحت نظر قرار بگیرد .

لازم به توضیح است که ممکن است دردهای قلبی با دردهای دیگری از قبیل : برگشت غذا از معده به مری ،‌اسپاسم مری ، زخمهای معده - بیماریهای مجاری صفراوی ، دردهای عصبی عضلانی - و بیماریهای ریوی اشتباه گرفته شوند که پس از مراجعه به مراکز درمانی اقدامات لازم تشخیصی انجام و درمان های لازم صورت می گیرد .

 

 

 

 
چهارشنبه 25/1/1389 - 8:54
بیماری ها

بی اشتهایی نشانه چیست ؟

اگر مثل بیشتر مردم هستید ، از بین رفتن اشتها فرصت خوبی برای کاهش وزنتان است . ( پوشیدن لباس های تنگ شده پارسال شما را وسوسه می کند ) . اما اگر بی اشتهایی به جای چند روز چند هفته طول بکشد و به طور عادی باعث آب رفتن شما  شود ، این بی اشتهایی علت خاصی دارد .

کم خوراکی یا بی اشتهایی علامت شایعی است که می تواند علل مختلفی داشته باشد ، که بسیاری از آنها اهمیت چندانی ندارند .

تقریباً تمام عفونت ها می توانند باعث بی اشتهایی شوند . مثلاً ویروس سرماخوردگی یا آنفولانزا ممکن است عامل آن باشد . یا علل جدی تر مثل سل ، کم کاری غده تیروئید ، بیماری های قلبی یا ریوی ، یا گرفتاری های کبدی داشته باشد .

متأسفانه یکی از شایعترین علائم اخطاردهنده اولیه سرطان بی اشتهایی است که معمولاً با تغییر در حساسیت به مزه ها همراه است .

بی اشتهایی مقاومت بدن در برابر خوردن هر چیزی است که به فرایند بهبود کمک کند .

با این همه بیماری تنها علت کاهش اشتها نیست . گاهی چیزی که به دلیل خاصی خورده اید ، مثل یک دارو ،‌ می تواند عامل آن باشد . آنتی بیوتیک هایی مثل اریترومایسین جوانه های چشایی را غیرفعال کرده و باعث کندی حرکت غذا در روده شده و احساس پری بعد از خوردن غذا را طولانی می کنند . تمام آمفتامین ها - که برای کاهش وزن تجویز می شوند - احساس گرسنگی را از بین می برند .

داروهای مسکن و ضد التهاب مفصل می توانند معده را تحریک کرده و باعث تهوع و برگرداندن غذا شوند . دیژیتالیس ( که یک داروی قلبی است ) و داروهای مدر ( که مانع احتباس آب شده و فشار خون را پایین می آورند ) نیز میل به غذا خوردن را کم می کنند .

گاهی چیزی غیرخوراکی مشکل ساز شده است . کمبودهای کلی تغذیه ای می توانند نیروی حیاتی یک اشتهای طبیعی را تضعیف کنند . مخصوصاً اشخاص مسن ممکن است گرفتار کمبود روی در رژیم غذایی باشند که می تواند جوانه های چشایی را از بین ببرد .

خود پیری بر روی اشتها تأثیر می گذارد . در اشخاص مسن ، سازوکار بدن آهسته می گردد ، وزن ماهیچه ها کم می شود و ضعف جسمانی مانع فعالیت است . در رأس آنها ، کاهش احساس چشایی و ترشحات معدی قرار دارد که همه باعث بی اشتهایی می شوند .

گاهی نیز اتفاقی در زندگی بر اشتها تأثیر می گذارد . اگر اخیراً یک برنامه ورزشی را شروع کرده اید ،‌ ممکن است دچار بی اشتهایی شوید تا بدن خود را با نیازهای جدید تطبیق دهد .

به طور کلی ، سلامت روانی نقش مهمی در اشتهای شما دارد ، در هنگام گرفتاری طولانی ، تنش روانی می تواند شما را به پرخوری بکشاند . ولی فشارهای کوتاه مدت معمولاً اشتها را از بین می برند . افسردگی نیز در برخی افراد باعث بی اشتهایی می شود .

بی اشتهایی عصبی اختلالی است که در افراد مبتلا  - معمولاً دختران جوان - تقریباً باعث ترک کامل غذاخوردن می شود . بیماری وسوسه غذا خوردن دارند ، ولی از ترس چاق شدن چیزی نمی خورند . برای آنها نخوردن از به اندازه خوردن راحت تر است .

درمان بی اشتهایی

کمی بی اشتهایی جای نگرانی ندارد . اما اگر آخرین باری را که از غذا خوردن لذت برده اید به یاد ندارید ، باید سعی کنید عادت عادی خوردن را باز به دست آورید . در اینجا مواردی را که باید به ان توجه کنید گفته می شود .

به اندازه بخورید . اشتهای طبیعی دقیقاً چگونه است ؟ اشتهای طبیعی خوردن به اندازه ای است که وزن بدن را طبیعی نگاه می دارد .

اگر اشتهای طبیعی دارید ، باید انواعی از غذاها را بخورید ، اشتهای زیاد به خوردن فقط گوشت فقط اشتهای طبیعی نیست .

اگر مرتباً خود را وادار به خوردن می کنید ، این هم علامت خوبی نیست .

ویتامین بخورید . خوردن روزانه مکمل مولتی ویتامین و کانی ها به بازشدن اشتهای کاهش یافته کمک می کند و اگر کم خوردن شما باعث سوء تغذیه شده است ، مواد غذایی اضافی آسیبی به شما نمی رساند . گاهی افراد مسن تر با خوردن روی کمی اشتهای خود را باز می یابند . درباره لزوم خوردن روی با پزشک مشورت کنید .

داروهایتان را کنترل کنید . درباره احتمال اینکه داروهای مصرفیتان یا مقدار آنها باعث بی اشتهایی شده باشد سئوال کنید . پزشک ممکن است دارو را با داروهای دیگری که اشتها را ازبین نمی برند عوض کند .

هر چه را که دوست دارید بخورید . اگر غذاخوردن لذت خود را از دست داده است ، برنامه غذایی خود را عوض کنید . ببینید کدام غذاها برایتان اشتها آور است و از آنها بخورید . اگر فقط بستنی دوست دارید ،‌ هر قدر که می خواهید بخورید . ما رژیم غذایی ناسالمی را توصیه نمی کنیم ، اما اگر بستنی تنها راه رساندن کالری مورد نیاز به بدن است ، هر قدر که می خواهید بخورید . هدف بالا بردن ضریب اشتهاست .

حجم غذا را کم کنید . غذا را با حجم کم و دفعات بیشتر بخورید . معده شما غذای کمتر را بهتر می پذیرد .

آب زیاد بخورید . اگر برنامه ورزشی تازه ای شروع کرده اید ، مهم ترین نیاز شما آب است . کم آبی بدن می تواند بی اشتهایی ایجاد کند . پیش از شروع تمرین و بلافاصله بعد از آن یک لیوان آب بنوشید . به علاوه هر روز شش تا هشت لیوان آب بخورید .

نزد پزشک بروید . اگر بعد از دو هفته اشتهای خود را بازنیافتید ، برای معاینه کلی پیش پزشک خود بروید . قبل از درمان باید اختلالات جسمانی تشخیص داده شود . شاید فقط به یک دوره درمان با آنتی بیوتیک برای از بین بردن یک عفونت خفیف نیاز داشته باشید .

سلامت روانی خود را بیازمایید . اگر افسرده هستید ، داروهای ضد افسردگی تجویز شده توسط پزشک اشتهای شما را بر می گرداند . با بازگشت سلامت روانی اشتهای شما نیز بازمی گردد .

از متخصص کمک بگیرید . بی اشتهایی عصبی معمولاً به درمان خانگی جواب نمی دهد و افراد مبتلا به آن باید در بیمارستان بستری شوند . معالجه آن مشکل است و نیاز به درمان شدید روان شناختی و تغذیه ای دارد . ممکن است تغذیه اجباری از طریق تزریق درون سیاهرگی یا لوله معدی لازم شود .

چهارشنبه 25/1/1389 - 8:53
بیماری ها

* اختلال بلع نشانه چیست ؟

بلع از چیزهایی است که تا دچار اختلال نشود به آن توجه نمی کنید . ولی وقتی گرفتاری ایجاد کند ،‌ زیاد به آن فکر می کنید . خوردن مشکل می شود و در گلو احساس وجود چیزی قلنبه می کنید .

بلع هم مانند تنفس بی خبر کار خود را می کند . ماهیچه های حلق صدها بار در روز برای فرو بردن لقمه غذا یا بزاق و مخاط مدام در حال ترشح به کار می افتند . وقتی چیزی قورت می دهید ، ماهیچه های حلقوی انتهای فوقانی مری شل شده و پایین رفتن آنچه را که در دهان گذاشته اید امکان پذیر می کنند .

چون شل شدن ماهیچه ها این عمل را شدنی می کنند ، اگر در اثر فشار و تنش روانی ، یا ترس ماهیچه ها شل نشوند ،‌ بلع مشکل می گردد .

دلایل بی خطر دیگری هم برای اختلال بلع وجود دارد . التهاب مزمن گلو - مخصوصاً در اثر خشکی هوای اتاق در زمستان - می تواند بلع را مشکل کند ، بخصوص هنگام برخاستن از خواب و اگر مقدار زیادی مایعات نخورده باشید ، گلو خشک شده و بلع مشکل می گردد . اختلال بلع از گلو درد یا آنفلوانزا هم ناشی می شود .

اگر سیگاری هستید ، عامل اصلی اختلال بلع معلوم است . اگر این اشکال در بلع با سرفه و درد همراه باشد ، آن را زنگ خطری بدانید و نزد پزشک بروید .

احساس وجود چیزی در گلو می کنید ؟ این حالت ناشی از برگشت اسید معده است ، زیرا ماهیچه اسفنکتر ورودی مری به معده بسته نمانده است و اسید به مری و گلو نشت کردهاست . اگر سوزش دل هم داشته باشید این علت قطعی است .

در موارد نادر ، اختلال بلع ناشی از ناهنجاری جسمانی ، مثل گرفتگی ماهیچه اسفنکتر است . اگر زخم معده دارید ،‌ برگشت اسید معده عامل اشکال در بلع است . اختلال بلع گاهی از اولین علائم وجود تومور است .

*  درمان اختلال بلع

اگر سیگار می کشید و مشکل بلع دارید ، حتماً برای معاینه بیشتر نزد پزشک بروید . هر اختلال بلع که به تنش ، هوا ، یا عادات شخصی مربوط نباشد ، باید به پزشک اطلاع داده شود .

آرامش داشته باشید . تنش و فشار روانی باعث مشکل شدن بلع هم می شود . هر چیزی که آرامش را به شما بازگرداند . مثل ورزش - ماساژ ، یوگا ، نفس عمیق - فشار را از روی گلویتان هم برمی دارد . کمپرس آب گرم بر روی گلو هم تا حدی ماهیچه های آن را شل می کند .

هوا را مرطوب کنید . چون بسیاری از اختلالات بلع ناشی از خشکی هواست ، مرطوب کردن هوا می تواند کمک کننده باشد . بعضی متخصصان خوردن روزانه لااقل هشت لیوان آب را هم توصیه می کنند . هوا باید ۳۵ تا ۴۰ درصد رطوبت داشته باشد . گذاشتن دستگاه در اتاق خواب مؤثر است . گرچه تأثیر هوای مرطوب گرم یا سرد هنوز مورد بحث است ، ولی هوای خنک و مرطوب برای گلو بهتر است .

برگشت اسید را درمان کنید . اگر احساس برگشت اسید معده به گلو دارید ، راه های زیادی برای کنترل آن وجود دارد ، از جمله ترک کافئین ، الکل ، شکلات و سیگار .

وضع بدن را معاینه کنید . گر چه ناهنجاری جسمانی نادر است ، پزشک ممکن است علت احتمالی اختلال بلع را ناشی از آن بداند . پس با روش خوردن نمک باریم و عکس برداری با پرتو ایکس گرفتگی احتمالی ماهیچه اسفنکتر حلق مشخص می شود . تنگی این ماهیچه نخست با دارو و سپس با روشی خاص برای گشاده کردن آن در مطب رفع می شود . این روش بسیار مؤثر است . در موارد شدیدتر ، جراح ماهیچه را پاره می کند تا شل شود .

گرفتاریهای مادرزادی و بیماریی که دیورتیکولوم زنکر نام دارد - که در آن ،‌ پوشش درونی مری کیسه ای تشکیل می دهد که بلع را مشکل می کند - هم با روش جراحی درمان می شوند .

چهارشنبه 25/1/1389 - 8:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته