• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : آراء تفسيري سيد مرتضي در كتاب امالي ( از سوره مريم تا سوره فاطر )
نويسنده : علويه طاهره موسوي
سال : 1374
استاد : محمد علي ، لساني فشاركي
دانشگاه : تربيت مدرس دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه از يك مقدمه و سه بخش تشكيل شده و در ان، مباحث تفسيري سيد مرتضي ذيل آياتي از سوره‌هاي قرآن، به ترتيب زير گردآوري شده‌اند: بخش اول، سوره‌هاي مريم، طه و انبياء ، بخش دوم، سوره‌هاي شعرا و قصص. بخش سوم سوره‌هاي روم، احزاب و فاطر.
عنوان : ترجمه و تحليل كتاب (الاعجاز العلمي في القرآن)
نويسنده : زهرا شجاع الدين
سال : 1374
استاد : سيد مرتضي آيت الله زاده شيرازي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : كتاب ،(الاعجاز العلمي في القرآن) نوشته ي ناصر مهدي و در زمينه ي اعجاز علمي قرآن است. در اين كتاب, آياتي از قرآن كه چهارده قرن پيش پرده از رازهاي آفرينش برداشته و دانش جديد بشر بدان وقوف يافته, بررسي شده است. در پايان نامه ي حاضر ضمن ترجمه ي اين كتاب, موضوعات آن از ديگر كتب به ويژه كتابهاي دانشمندان شيعه استدراك گرديده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق نيمه اول كتاب علوم القرآن آيت الله سيد محمد باقر صدر
نويسنده : داود نقاش چيمه
سال : 1374
استاد : سيد مرتضي آيت الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : نيمه اول كتاب علوم القرآن شامل مباحث ذيل است: قرآن و نامهاي آن, علوم قرآني و تاريخ آن, كيفيت و تاريخ جمع آوري قرآن كريم و طرح شبهات مربوط و پاسخ به آنها, تحريف ناپذيري قرآن و طرح شبهات مربوط به تحريف قرآن و پاسخ به آنها, نزول قرآن و كيفيت آن, اسباب النزول, مكي و مدني و تعريف آنها و تفاوتهاي سوره هاي مكي و مدني و روش شناخت آيات و سوره هاي مكي و مدني, شبهات و اشكالات مربوط و پاسخ به آنها, تفسير و مفسران و شرايط مفسر و تاويل, تاريخ تفسير و تحليل آن از عصر حيات پيامبر اكرم (ص) تاپايان عصر صحابه و تبعين, نقد تفسير صحابه و تابعين, محكم و متشابه و ديدگاه هاي مختلف درباره آن. در اين پايان نامه مباحث مذكور به فارسي ترجمه شده و با كتابهاي الاتقان سيوطي و البرهان زركشي و البيان خويي و الميزان طباطبائي تطبيق گرديده و نيز به منابع ديگري چون التمهيد في علوم القرآن و تفسير الصافي و مجمع البيان و جز اينها مراجعه شده و توضيحات لازم آمده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق نصف اخير كتاب التحبير في علم التفسير جلال الدين سيوطي
نويسنده : ابراهيم اقبال
سال : 1374
استاد : سيد مرتضي آيت الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان نامه به ترجمه و تحقيق نصف آخر كتاب التحبير في علم التفسير جلال الدين سيوطي اختصاص دارد. در آن مولف, زمان نگارش و مآخذ اصلي و اهميت كتاب التحبير معرفي شده است. همچنين از اين موضوعات سخن به ميان آمده است: ناسخ و منسوخ, آنچه كه تنها يك نفر به آن عمل كرد و نسخ گرديد, ايجاز, اطناب و مساوات, فصل و وصل, افضل و فاضل و مفضول قرآن, آداب قاري و استاد قرائت, نگارش قرآن و نامگذاري سوره هاي قرآن.
عنوان : ترجمه و تحقيق مآخذ كتاب تاريخ فكره اعجاز القرآن منذ البعثه النبويه حتي عصرنا الحاضر
نويسنده : طاهر نساجي زواره
سال : 1374
استاد : محمد علي لساني فشاركي
دانشگاه : آزاد اسلامي كرج
موضوع : كتابي كه در اين پايان نامه ترجمه و بررسي شده است در خصوص سير تحول مباحث اعجاز قرآن از آغاز تا امروز است. برخي از مواردي كه در اين پايان نامه آمده است, عبارتند از: ذكر مشخصات كامل مآخذ كتاب, تعيين سوره و شماره ي آيه منرج د ركتاب, شرح اعلام و برخي از فرقه ها و مذاهب.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب علاج النفس في ضوء القرآن الكريم تأليف دكتر عدنان
نويسنده : مرضيه سميع زاده
سال : 1374
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : در اين پايان نامه ضمن ترجمه و بررسي كتاب علاج النفس في ضوء القرآن الكريم مباحث ذيل آورده شده است: مفهوم روان يا نفس, روان درماني از ديدگاه روان شناسي اسلامي و روان شناسي جديد, روان درماني در پرتو قرآن كريم, مستندات اسلامي در قانونگذاري, نمونه هايي از درمان بعضي بيماريهاي رواني در پرتو هدايت سنت نبوي و مراحل آفرينش انسان از نظر قرآن كريم.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب المصاحف ابن ابي داود سجستاني (بخش اول و دوم و مقدمه آرتور جفري)
نويسنده : عبدالحسين هوشمند
سال : 1374
استاد : آذرتاش آذرنوش
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : اين پايان نامه به ترجمه و تحقيق بخش اول و دوم كتاب المصاحف ابن ابي داود سجستاني اختصاص دارد و در آن مباحث آتي آمده است: دستور به نوشتن مصحف ها, جمع قرآن, جمع قرآن توسط علي بن ابيطالب (ع) خشنودي و ناخشنودي عبدالله بن مسعود از جمع قرآن, پيوستگي سوره ي انفال با سوره ي توبه, اختلاف لحن عرب در مصاحف و اختلاف مصاحف صحابه.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب (المبادي العامه لتفسير القرآن الكريم)
نويسنده : راضيه شفق نيا
سال : 1374
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : چکيده : كتاب مورد تحقيق يكي از كتب سه گانه ي اثر محمد حسين علي صغير است كه در يك مجلد به نام (دراسات قرآنيه) نشر يافته اند. اين كتاب مشتمل بر پنج فصل با مباحث ذيل است. تعريف تفسير و تأويل, آداب تفسير و شرايط مفسر, مصادر تفسير, روش هاي تفسير و مراحل شكل گيري تفسير. در اين پايان نامه فصل اول و دوم كتاب مذكور ترجمه و تحقيق شده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب الحروف المقطعه في القرآن الكريم دكتر عبدالجبار حمد شراره
نويسنده : محسن علايي
سال : 1374
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : در اين پايان‌نامه در سه فصل تنظيم شده استك در فصل اول، به بحث درباره اينكه آيا حروف مقطعه از متشابهات است يا خير و قند استدلال طرفداران اين نظريه پرداخته شده؛ در فصل دوم، نظر كساني كه براي حروف مقطعه قائل به تفسير و معنا هستند، آورده شده است ؛ در فصل سوم سخن از اين است كه حروف مقطعه فواتح سور دليلي بر بلاغت ممتاز و سبك برتر قرآن است .
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب التعريف و الاعلام فيما ابهم من الآسماء و الاعلام في
نويسنده : فرزان اميني باغبادراني
سال : 1374
استاد : آذرتاش آذرنوش
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : در اين پايان‌نامه حاضر علاوه بر ترجمه كتاب التعريف و الاعلام فيما ابهم من الاسماء و الاعلام في القرآن تحقيقات ذيل نيز انجام شده است : استخراج احاديث متن و ارجاع به منابع و نقد آنها؛ نقد برخي از موارديكه نويسنده كتاب مطرح كرده است با تكيه بر تفاسير و معيارهاي بررسي احاديث؛ معرفي اعلام مذكور در متن؛ ارجاع برخي از اقوال به منابع شيعي و سني.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب (الاعجاز العلمي في القرآن)
نويسنده : علي بهشتي پور
سال : 1374
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : چکيده : كتاب الاعجاز العلمي في القرآن تأليف دكتر سيد جميلي است . در اين كتاب آياتي كه از برخي حقايق علمي خبر داده‌اند، بررسي و به عنوان اعجاز علمي قرآن تلقي شده‌اند . اين پايان‌نامه شرح و بررسي اين آيات است.
عنوان : ترجمه و تحقيق قسمت تاريخ قرآن در كتاب (دراسات قرانيه)
نويسنده : ولي الله معيني
سال : 1374
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : چکيده : در اين پايان‌نامه بخشي از كتاب دراسات قرآنيه كه در خصوص تاريخ قرآن است، ترجمه و بررسي شده است . وحي قرآن، نزول قرآن و جمع قرآن عناوين بخش ترجمه شده را تشكيل مي‌دهد.
عنوان : ترجمه و تحقيق بخشهاي 3 و 4 و 5 كتاب المصاحف ابن ابي داود سجستاني
نويسنده : سيد حسن كاظمي
سال : 1374
استاد : آذرتاش آذرنوش
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : در اين پايان‌نامه به ترجمه و تحقيق بخشهاي 3 و 4 و 5 كتاب المصاحف ابن ابي داود سجستاني پرداخته شده و از اين موضوعات بحث شده است : مصحف عبدالله بن عباس، مصاحف تابعين، اختلاف خطوط مصاحف ، كلماتي كه حجاج در مصحف عثمان تغيير داد، نوشتن مصاحف، شايسته‌ترين افراد براي نوشتن مصاحب، خريد و فروش مصاحف، و سوزاندن مصاحف هنگام بي‌نياز شدن از آن .
عنوان : ترجمه و تحقيق بخش سوم از كتاب اسئله القرآن و اجوبتها (از آغاز سوره قصص تا پايان سوره ناس)
نويسنده : زاهد هاشميان فرد
سال : 1374
استاد : سيد مرتضي آيت الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : در اين پايان‌نامه بخش سوم از كتاب اسئلة‌القرآن و اجوبتها از محمد بن ابي بكر رازي متوفاي سال 666 هجري است كه حاوي آيات مشكل و سؤال برانگيز سوره قصص تا پايان سوره ناس است . در خصوص اين گونه آيات سؤالهايي مطرح شده و به آنها پاسخ داده شده است كه تعداد آن 424 مورد است . از آنجا كه مؤلف حنفي مذهب بوده مسائلي را طرح كرده كه با اصول مكتب تشيع ناسارگار است ، آنها در اين تحقيق نقد شده است ، و 40 بيت از اشعار عربي به عنوان شاهد آورده شده كه ضمن ترجمه، شاعر و اغلب منابع آنها نيز مشخص شده است .
عنوان : ترجمه و تحقيق بخش دوم اسئله القرآن و اجوبتها (از ابتداي سوره هود تا پايان سوره نمل) محمدبن ابي بكر بن عبدالقادر رازي
نويسنده : حسينعلي ايزدي فر
سال : 1374
استاد : سيد مرتضي آيت الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : در اين پايان‌نامه بخش دوم متن كتاب فوق از ابتداي سوره هود تا پايان سوره نمل ترجمه و در برخي موارد نقد شده و اعلام آن شرح و مأخذ اشعار و احاديث ياد گرديده است . محتواي اين كتاب عبارت از سؤالها و ابهامهايي است كه نسبت به پاره‌اي از آيات مطرح است و نيز پاسخها و رفع ابهامهايي كه مي‌توان در خصوص آنها عرضه كرد.
عنوان : ترجمه و تحقيق بخش اول از كتاب اسئله القرآن و اجوبتها (از آغاز سوره حمد تا پايان سوره يونس)
نويسنده : حسن دشيري بادي
سال : 1374
استاد : سيد مرتضي آيت الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : پايان‌نامه شامل دو بخش ترجمه و تحقيق است : در بخش اول، سعي شده است ترجمه‌اي بينابين لفظ به لفظ و آزاد آورده شود تا ضمن رعايت امانت، مطلب كتاب بخوبي قابل درك باشد . در بخش دوم، در واقع نوعي مقابله ميان نسخه مطبوع و افست شده و نسخه قديميتر صورت گرفته و به بيان دهها قواعد فقهي، اصولي، بلاغي، ادبي و … پرداخته شده و هر جا لازم بوده سخن نويسنده كتاب نقد شده است . شرح حال اعلام و شخصيت‌هايي كه به نوعي نام آنها در كتاب آمده به طور اجمال نگاشته شده است . فزون بر ان ،‌بر حسب سؤال و جوابهاي مطرح شده در كتاب يك فهرست تفصيلي تهيه شده و منبع شعرهايي كه مؤلف مناسب آنها را نياورده بود يا شاعر آن معلوم نبود و نيز مأخذ احاديث و مطالب ذكر شده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق آراء المستشرقين حول القرآن الكريم و تفسيره, اثر عمربن ابراهيم رضوان
نويسنده : محمود شيرزاد
سال : 1374
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : چکيده : در اين پايان‌نامه كتاب آراء المستشرقين حول القرآن الكريم ترجمه و مورد تحقيق و بررسي قرار گرفته و مباحث زير در آن مطرح شده است : برخي از صحابه و تابعين كه تفسير قرآن كريم را منع كرده‌اند،‌وجود جعليات و اسرائيليات در تفسير، اختلاف در روايات و خرده‌گيري از رجال تفسير روايي ، رد تفسير روايي توسط مستشرقان، تفسير به رأي و رد شبهات مستشرقين پيرامون آن، تفسير در پرتو عقيده، مذهب اهل رأي ، و شبهاتي كه در مورد تفسير به رأي وجود دارد.
عنوان : تربيت اجتماعي از ديدگاه قرآن
نويسنده : ناهيد فرجاد
سال : 1374
استاد : علي قائمي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : چکيده : در اين پايان‌نامه تربيت اجتماعي از ديدگاه قرآن مورد بررسي قرار گرفته و از اين موضوعات بحث شده است: تربيت اجتماعي در قرآن ، تربيت اجتماعي و اخلاق ، تربيت اجتماعي و خانواده، تربيت اجتماعي و قضاوت ، تربيت اجتماعي و اصلاح انحرافات، تربيت اجتماعي و كيفر و پاداش، و تربيت اجتماعي و روابط.
عنوان : تحقيقي در حروف مقطعه ي قرآن
نويسنده : محبوبه معماريان
سال : 1374
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : چکيده : مباحث اصلي اين تحقيق در سه فصل آمده است. در فصل اول تعريف حرف و حروف مقطعه و حروف مقطعه در قرآن و در فصل دوم نظرات مختلف درباره حروف مقطعه آغاز برخي از سوره‌هاي بررسي شده است ؛ نظير اينكه اين حروف از متشابهات قرآن يا وسيله تنبيه كفار يا اسامي خداوند، پيامبر اسلام ? ، قرآن و سوره‌هاي قرآن يا سوگندهاي الهي و يا دليل اعجاز قرآن. در فصل سوم حروف مقطعه هر يك از سوره‌ها بطور جداگانه بررسي شده است .
عنوان : تحقيقي درباره ي اصول و مباني تفسير قرآن به قرآن در پرتو مباحث محكم و متشابه
نويسنده : علي عباسي
سال : 1374
استاد : محمد علي لساني فشاركي
دانشگاه : آزاد اسلامي كرج
موضوع : چکيده : اين پايان نامه مشتمل بر سه بخش با عناوين ذيل است: مباحث لغوي و تفسيري و روائي درباره محكم و متشابه، بررسي محكم و متشابه در آيات قرآن، اصول و مباني فهم و تفسير قرآن كريم. اين پايان‌نامه بر اساس اين ديدگاه نوشته شده است كه آيات متشابه قرآن بوسيله آيات محكم آن مي‌توان فهم و تفسير كرد .
عنوان : تحقيق متن نسخه ي ناشناخته اي در اهراب قرأن كريم همراه با ترجمه أن ه فارسي
نويسنده : علي حسين كارخانه اي
سال : 1374
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : چکيده : موضوع اين اثر اعراب القرآن در مجموعه عكسي از يك نسخه خطي است كه تمام سوره‌هاي قرآن را شامل مي‌شود، ولي در مواردي ، به ساير موضوعات علوم قرآني مثل : تفسير، لغت، غريب‌القران ، قرائت نكات بلاغي، اشتقاق و ساير موضوعات ديگر كه به نوعي در ارتباط با علوم قرآني ، مي‌پردازد. در اين اثر ، مصنف سعي كرده است تمام نكات صرفي و ظرايف ادبي و تفسيري و موارد ديگر را كه در علم اعراب القرآن مهم به نظر مي‌رسد، مطرح سازد كه اين امر در نوع خود كم نظير است. با توجه به قرائن به دست آمده اس متن نسخه مشخص مي‌شود كه مصنف حداقل در قرن ششم هجري يافراتر از آن مي‌زيسته است . از آنچه كه متن نسخه از نظم و هماهنگي دستوري و نيز موضوعات برخوردار نبود. لازم بود كه دسته‌بندي و مرتب شود و شيوه‌اي جديد در كتابت آن اعمال گردد. اهداف اين پايان‌نامه عبارتند از 1ـ ارائه اثري جامع و در عين حال موجز و مختصر در زمينه اعراب القرآن.2ـتجزيه و تركيب عبارات قرآن از جنبه‌هاي علمي و عملي و بيان نكات ظريف و لطايف در اسلوب بياني قرآن.
عنوان : تحقيق در ويژگيهاي أيات و سور مكي و مدني
نويسنده : اسفنديار سليمانيان
سال : 1374
استاد : ابوالقاسم امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي كرج
موضوع : چکيده : اين پايان نامه در دو بخش نوشته شده است. در بخش اول اوضاع مكه و مدينه قبل از اسلام و زمان نزول قرآن بررسي شده و مكي و مدني تعريف شده و راه هاي شناخت مكي و مدني و فايده ي علم مكي و مدني بيان شده است. در بخش دوم مكي و مدني تمام سور قرآن به ترتيب مصحف بررسي گرديده است. نويسنده به اين نتيجه نايل آمده است كه اغلب سوره هاي قرآن يكپارچه و خالي از مستثنيات است.
عنوان : تحقيق در روش تفسيري سيدمرتضي و ترجمه ي امالي او (از سوره ي اعراف تا آخر انبياء)
نويسنده : مهناز شفيع طلائي
سال : 1374
استاد : سيد مرتضي آيت الله زاده شيرازي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : چکيده : در اين پايان نامه مباحث تفسيري امالي سيد مرتضي مربوط به سوره هاي اعراف تا پايان انبياء گردآوري و ترجمه شده و كلمات غريب, ضرب المثلها, اشعار و اعلام آن شرح گرديده است. شرح حال مولف نيز در آغاز آمده است.
عنوان : تحقيق تفسير شيعي شريف لاهيجي
نويسنده : محمدرضا اعتصام
سال : 1374
استاد : جواد سلماسي زاده
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : چکيده : تفسير شريف لاهيجي كه در اين پايان نامه مورد تحقيق قرار گرفته يكي از تفاسير عرفاني است. در اين پژوهش پس از شرح حال مصنف كتاب, شريف لاهيجي, به ذكر و شرح آيات, واژه ها و اصطلاحات عرفاني و شواهد شعري پرداخته شده و در پايان گفتاري مختصر در شناخت عظمت قرآن آمده است.
عنوان : تجلي امامت در آيه ي ولايت
نويسنده : فرهاد علاء المحدثين
سال : 1374
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : چکيده : اين پايان نامه درصدد اثبات اين است كه معناي ولايت در آيه ي شريفه ي (انما وليكم الله و رسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاه و يوتون الزكوه و هم راكعون) (مائده 55) اولي به تصرف است. مباحث مطرح شده عبارتند از: شأن نزول آيه ي شريفه, مباحث لغوي آيه, مطالبي د ر زمينه ي حصر و انواع آن و حصر در آيه مصداق آيه بودن ائمه (ع) و شرح معاني مستفاد از آيه.
عنوان : تأويل آيات و احاديث در متون فارسي تا قرن هفتم
نويسنده : محمدعلي محمدي
سال : 1374
استاد : تقي پورنامداريان
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : چکيده : يكي از موضوعات مهم مطرح در حوزه علوم قرآني تأويلات است. تأويلات عبارت است از كشف معاني باطني آيات قرآن. اين واژه در گذشته به كتب مقدس اختصاص داشت ولي اكنون به عنوان هرمنوتيك در زمينه هاي مذهبي, فلسفي و ادبي رواج و توسعه يافته است. هر گروه و فرقه اي از تأويلات قرآن براي اثبات و تحكيم عقايد خود و احياناً رد آراي ديگران سود جسته است. آنچه در اين پايان نامه آمده, تأويلات موجود در آثار فارسي از ابتدا (اواخر قرن چهارم) تا اوايل قرن هفتم هجري و تجزيه و تحليل آنهاست. اهم اهداف اين تحقيقعبارت است از: 1) جمع آوري و طبقه بندي آيات و احاديث تأويلات شده در متون فارسي, 2)طبقه بندي تأويلات بر حسب موضوعي, 3) شيوه تأويلات در موارد مختلف و بر حسب موضوعي, 4) اينكه كدام يك از انواع تأويلات با توجه به ظاهر متن قانع كننده است.اين تحقيق شامل دو بخش عمده است: بخش اول شامل مباحث لغوي و تعريفات و موافقان و مخالفان تأويلات و مسير تأويلات پيش و پس از اسلام. بخش دوم, مشتمل بر تأويلاتات موجود در متون فارسشي تا قرن هفتم و تجزيه و تحليل آنها. اين تأويلات در سه حوزه كلي تفكر فلسفي و تفكر عرفاني مورد بحث قرار گرفته است. در پايان فهرست موضوعي تأويلاتات نيز آمده است.
عنوان : تأثير قرآن و حديث در خمسه ي نظامي گنجه اي
نويسنده : محسن سيفي
سال : 1374
استاد : احمد محمدي
دانشگاه : آزاد اسلامي كرج
موضوع : چکيده : در اين پايان نامه ابياتي از خمسه ي نظامي كه در آنها اشاره يا تصريحي به آيه يا حديثي رفته, گردآوري و آيه يا حديث مربوط ذيل آنها آورده شده است. اين پژوهش در دو بخش تنظيم شده است: بخش اول شامل مباحث كلي است؛ مانند اهميت قرآن و احاديث و سابقه ي تأثير پذيري شعرا از آن, شرح احوال و آثار نظامي, برداشتي كلي از پنج گنجه نظامي, نحوه ي تأثيرپذيري نظامي از قرآن و احاديث, بندهاي توحيد و تأثيرپذيري آن از نهج البلاغه. بخش دوم حاوي ابياتي از خمسه ي نظامي است كه متأثر از قرآن و حديث اند.
عنوان : تأثير قرآن و حديث در اشعار فخرالدين عراقي
نويسنده : احمد عزيزآبادي فراهاني
سال : 1374
استاد : اوليائي
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : چکيده : مباحث اين پايان نامه كه پژوهشي است در ديوان فخرالدين عراقي و تأثير قرآن بر شعر او عبارتند از: قالب هاي شعريي كه آيات و احاديث در آنها بيشتر به كار رفته است, ابياتي كه اشاره ي آشكار به سجع ايات دارند. ابياتي كه به آيات و احاديث تلميح دارند, ابياتي كه از آيات و احاديث اقتباس دارند و مضامين قرآني كه در ديوان عراقي آمده است.
عنوان : تأثير تداوم وحي د رتثبيت قلب پيامبر اكرم (ص) و بررسي آيات قرآني مربوط به آن
نويسنده : مهدي حسيني
سال : 1374
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : چکيده : اگرچه همه ي انبياء الهي در يك خط و مسير, يعني واسطه هدايت الهي بودن, قرار داشتند, مقتضيات زمان و سطح تعليمات آنان يكسان و شبيه به هم نبوده است. در اين زمينه رسول گرامي اسلام (ص) ويژگي هاي بارزي نسبت به ساير انبياء عظام داشته اند. بارزترين اين ويژگي ها, خاتميت آن حضرت است. او بايد مكتبي را پايه ريزي مي كرد كه تا پايان حيات بشر اساس و برنامه زندگي قرار مي گرفت. انجام اين مهم دشواري هاي فراواني را به دنبال داشت. شدت حرص پيامبر (ص) بر هدايت قوم از يك سو و اذيت هاي فراوان روحي و جسمي در اين راه از ديگر سو ايجاب مي كرد كه حضرتش با اتكا به پشتوانه هاي قوي به رسالت خويش ادامه دهد و نه تنها خسته و مانده نشود بلكه روز به روز استوارتر گردد. به همين علت, خداوند كتاب آسماني نازل بر او را كه معجزه اش بود به تدريج در بستر زمان و همپاي حوادث فرو فرستاد تا مايه دلگرمي و تثبيت قلب آ، حضرت شود و اين مهم ترين راز نزول تدريجي قرآ، نيز بود. اين نزول با ارئه بهترين رهنمودها و اتخاذ متنوع ترين و عالي ترين شيوه ها, پيامبر را در جهت رسالت جهاني و تكميل اهداف الهي كمك مي كرد و تدريجي بودنش موجب مي گشت آن حضرت با داشتن بهترين پشتوانه دلگرم كننده با پايداري تمام به اداي رسالت خويش بپردازد.
عنوان : تأثيرپذيري شاهنامه از امدادهاي غيبي قرآن مجيد
نويسنده : زهري زين العابدين
سال : 1374
استاد : احمد كامل نژاد
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : چکيده : در اين پايان نامه امدادهاي غيبي در شاهنامه ي فردوسي تحت عنوان هاي زير تنظيم و بررسي شده‌اند؛ امداد غيبي در انسانها, امدادهاي غيبي در گياهان و جانوران, امدادهاي غيبي در عوامل طبيعي, امدادهاي غيبي مربوط به اسكندر, امدادهاي غيبي به طريق رويا و هدايت عامه مظهري از امدادهاي غيبي.
عنوان : تأثير آيات و احاديث در ديوان خواجوي كرماني
نويسنده : رويا احمد امرجي
سال : 1374
استاد : احمد رنجبر
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : چکيده : در اين پايان نامه پس از بيان مقدمه اي در اهميت آيات و احاديث در ادب پارسي, مواردي كه خواجوي كرماني در ابيات خود به آيه يا حديثي اشاره يا تصريح كرده, شناسايي و معرفي شده اند.
عنوان : پژوهشي درباره ي ناسخ و منسوخ در قرآن و ديدگاه استاد علامه طباطبائي
نويسنده : سيد محسن موسوي شمس آباد
سال : 1374
استاد : سيد مرتضي آيت الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : نسخ درلغت به معناي (ابطال). (ازاله) و (انتقال) است و در اصطلاح علوم قرآني عبارت است از: رفع حكمي از احكام ديني كه به حسب ظاهر اقتضاي دوام دارد. قرآن مجيد طبق آيه 106 سوره ي بقره به وقوع نسخ در قرآن تصريح دارد. اهم شرايط نسخ عبارت است از: وجود تنافي كلي بين دو تشريع؛ حكم پيشين زمانبندي مشخص نداشته باشد؛ حكم ناسخ ناظر بر حكم منسوخ و دقيقاً در جهت موضوع آن باشد. قرآن پژوهان براي نسخ انواعي برشمرده اند: 1) نسخ حكم و تلاوت, 2) نسخ حكم و ابقاي تلاوت و ابقاي حكم. ديدگاه علامه د رتعريف نسخ, شرايط نسخ از ديدگاه وي و معلوم بودن تاريخ تقدم حكم منسوخ بر تاريخ ناسخ در بخش پاياني اين تحقيق بيان شده است.
عنوان : پژوهشي در اهداف و مقاصد سوره هاي قرآن كريم (الميمات, مسبحات و حواميم)
نويسنده : حبيب الله حليمي جلودار
سال : 1374
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : چکيده : هدف كلي قرآن, راهنمايي نوع بشر به فلاح و رستگاري است. هر يكي از سوره ها با طرح موضوعات مختلف ـ موضوعاتي كه در برآوردن هدف سوره هماهنگي و اتفاق كامل دارند ـ گوشه اي از آن هدف كلي را محقق ساخته اند. هدف هر سوره به جان و روح آن است كه در كالبد آيات آن سوره جريان دارد و بر ميناي و احكام و اسلوب آن سوره مشرف است. هر سوره مشتمل بر غرض واحدي است و همين غرض باعث مي شود آيات آن از آيات سوره ديگر متمايز گردد كه رد اين تحقيق به تفضيل از چگونگي آن سخن رفته است. اگر چنين نبود تحدي به آيات قرآني كامل نبود و طرف مقابل مي توانست با انتخاب مفرداتي از آيات قرآن و كلام عرب نظير آن را بياورد. بنابراين حكمت الهي اقتضاء مي كند كه هر سوره غرض خاصي داشته باشد كه كل سوره را در بر مي گيرد و آيات آن را بر محور يك موضوع به يكديگر مرتبط ساخته است.
عنوان : پرتو قرآن و حديث در مخزن الاسرار نظامي گنجوي
نويسنده : عبدالمحمد برومند نژاد
سال : 1374
استاد : احمد كامل نژاد
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : چکيده : در اين پايان نامه ابياتي از مخزن الاسرار كه به نحوي متاثر از آيات قرآن يا احاديث معصومين (ع) است, شناسايي و بررسي شده اند. موضوعات مورد بحث در اين پژوهش عبارتند از: اشارات به آيات و احاديث, اقتباس از آيات و احاديث, تلميح به آيات و احاديث و ترجمه ي آيات و احاديث
عنوان : پرتو قرآن و حديث در ديوان اشعار خاقاني
نويسنده : مسعود خردمند پور
سال : 1374
استاد : احمد كامل نژاد
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : چکيده : موضوع پايان نامه بررسي تأثير آيات قرآن كريم و روايات معصومين (ع) در اشعار خاقاني شرواني است. دراين پژوهش ابيات مربوط گرد آوري و آيات و رواياتي راكه به انها تصريح يا تلميح شده, نقل گرديده اند.
عنوان : تأويل در قرآن
نويسنده : يعقوب قاسمي خوئي
سال : 1373
استاد : دكتر احمد بهشتي
دانشگاه : تربيت مدرس حوزه علميه قم
موضوع : پژوهش و تحقيق پيرامون علوم قرآني بيش از هر كتاب ديگر صورت گرفته است و محققان و انديشمندان اسلامي هر كدام جرعه‌اي از اين چشمه زلال معرفت برگرفته‌اند تا وجود تشنه خويش و ديگران را سيراب سازند بخش عمده‌اي از اين پژوهش‌ها را « قصص قرآن» به خود اختصاص داده و از گذشته تا به امروز صدها كتاب در اين زمينه نوشته شده است .
عنوان : ابتلاء از ديدگاه قرآن و سنت
نويسنده : مجتبي بيگلري
سال : 1373
استاد : دكتر احمد احمدي
دانشگاه : تربيت مدرس
موضوع : ابتلاء يكي از سنتهاي لايتغير الهي است كه منظور از آن امتحان خداوند در مورد همه انسانها، در همه زمانهاست، ابتلاء خداوند براي استعلام و يادگيري و ارتفاع جهل و ناداني نيست زيرا او به همه چيز حتي قبل از ايجاد و آفرينش علم دارد،‌بلكه از آن جهت انسانها را مي‌آزمايد تا صفات دروني‌شان به منصه ظهور برسد و شئون باطني و لياقت ذاتي‌شان از كمال يا نقص؛ سعادت يا شقاوت به مرحله فعليت درآيد تا آنان را بواسطه آنچه انجام مي‌دهند پاداش دهد و يا مجازات كند نه براساس علم خود.
عنوان : ترجمه و تحقيق فصل ششم تاريخ قرآن
نويسنده : سيده صغري حسيني
سال : 1373
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد شمال
موضوع : در اين پايان‌نامه به ترجمه و تحقيق فصل ششم كتاب تاريخ قرآن دكتر علي صغير با عنوان « سلامه القرآن» پرداخته و مباحث آن در شش فصل با اين موضوعات آمده است: فصل اول، تعريف استشراق، بررسي ادعاهاي « نولدكه» و «بول» و «ولرز» و «كريستين اسنوك هدرگروينه»، « ويل » ، « گلدزيهر»، «كارل بروكلمان»، «موير»، «توراندريه» و « بلاشر»؛ فصل دوم،‌بررسي فرضيه‌هاي وجود درباره‌ي تحريف قرآن: فرضيه‌ي تحريف در زمان پيامبر (ص) (نظريه‌ي «كازانو» و « بلاشر»)، فرضيه‌ي تحريف در زمان ابوبكر و عمر ،‌فرضيه‌ي تحريف در زمان عثمان، فرضيه‌ي تحريف در زمان علي(ع)، فرضيه‌ي تحريف در زمان‌هاي بعدي (در زمان حجاج بن يوسف)؛ فصل سوم، بررسي و نقد روايات تحريف ؛ فصل چهارم،‌اتهامات: اتهامات به فرق مختلف مسلمانان از زمان خليفه‌ي اول عباسي و اوج آن در زمان خليفه‌ي دوم عباسي (نظر بيست و پنج نفر از علماي شيعه در عدم تحريف قرآن و چند تن از علماي اهل سنت در رد اتهامات)؛ فصل پنجم ،‌بررسي پندارها و شبهات: بررسي پندار تحريف سنت لايتغير براي همه‌ي زمان‌ها، شبه‌ي وجود اضافات در مصحف علي (ع) و نقصان مصاحف كنوني و و شبهه‌ي تحريف قرآن هنگام جمع قرآن؛ فصل ششم، كوشش‌هاي انجام شده براي تحريف وتغيير قرآن، از جمله اقدام اسرائيل در اين زمينه و چگونگي مقابله‌ي مسلمانان با آن، عوامل موجود در زمان ما براي حفظ و سلامت قرآن از جمله ضبط كامل صوتي قرآن و كتابت آن.
عنوان : ترجمه و تحقيق « الناسخ و المنسوخ» تأليف ابوالقاسم هبة الله بن سلامه
نويسنده : ماهرخ ميرحبيبي
سال : 1373
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد شمال
موضوع : در پايان‌نامه‌ي حاضر كتاب « الناسخ و المنسوخ » تأليف ابوالقاسم هبة الله بن سلامه درچهار فصل با اينمباحث ترجمه و تحقيق شده است: فصل اول، ناسخ و منسوخ : سوره‌هاي بدون ناسخ و منسوخ؛ فصل دوم،‌اختلاف مفسرين نسبت به وقوع نسخ در آيات قرآن؛ فصل سوم، بيانات الهي در رد نظر كافران و منافقان به دليل مخالفتشان با نسخ؛ فصل چهارم، نمونه‌هاي گوناگون منسوخ در شريعت .
عنوان : نگرش قرآن به اولاد
نويسنده : محمد حسين توسلي
سال : 1373
استاد : عليرضا اعرافي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : در اين پايان‌نامه برخي از جوانب تربيت فرزند از ديدگاه قرآن مورد بررسي قرار گرفته است. در مقدمه: تربيت از ديدگاه قرآن و روايات تعريف شده و اهداف آن بيان گرديده است ؛ در فصل نخست ، آيات قرآن در زمينه موضوع پژوهش تقسيم‌بندي و بررسي شده و در فصل دوم، نقش اصل « گذشت و تغافل» در تربيت فرزند مورد بحث قرار گرفته، موارد لزوم ،‌جواز و ممنوعيت به كارگيري اين اصل بيان شده و آثار و فوايد آن در تربيت فرزند ذكر گرديده است؛ در فصل سوم، تفاوت‌هاي فردي و اهميت توجه به آن در تربيت ياد شده، انواع اين تفاوت‌ها و مقتضاي هر كدام در تربيت نشان داده شده و در آخرين فصل، به تأثيرگذاري شدايد و سختي‌ها در فرايند تربيت پرداخته شده و نقش مشكلات در رشد معنوي انسان‌ها از نگاه قرآن مورد بررسي قرار گرفته است.
عنوان : ملك در قرآن
نويسنده : حميده عبدالهي علي بيك
سال : 1373
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : مركز تربيت مدرس حوزه علميه قم
موضوع : پايان‌نامه حاضر داراي پنج فصل با اين موضوعات است: فصل اول، واژه ملك،‌ماهيت ملائكه، روايات در اين زمينه، فرق بين تمثيل و تشكل،‌دليل نقلي و عقلي وجود ملائكه؛ فصل دوم، افعال ملائكه، ملائكه و نزول امر تكويني، ملائكه حامل عرش، استغفار ملائكه حامل عرش براي مؤمنان، لعن و سرزنش و عذاب كفار؛ فصل سوم، اوصاف ثبوتي ملائكه، بندگان مقرب، عدم رضايت ملائكه از پرستش و خضوع مشركين، بندگان مؤدب فرمانبردار، عصمت ملائكه، انسان برتر است يا ملائكه، اطلاع ملائكه از معرفت و علم انسان، سجده همه ملائكه، فائده ملائكه؛ فصل چهارم،‌اوصاف سلبي ملائكه، درخواست نزول و رؤيت ملائكه توسط مشركين و عدم امكان آن، نزول و رؤيت ملائكه توسط مشركين هنگام مرگ؛ فصل پنجم، اصناف ملائكه، تعداد ملائكه، آيا روح از ملائكه است، حقيقت روح، همراهي روح با ملائكه وحي،‌امتياز ميان روح و ملائكه، سيطره روح بر ملائكه.
عنوان : سيماي امر به معروف و نهي از منكر در قرآن كريم
نويسنده : حسن زارع
سال : 1373
استاد : ابوالقاسم وافي يزدي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : اين تحقيق در يك مقدمه و هشت فصل با اين مباحث تنظيم و نگارش شده است:‌مقدمه، اهميت موضوع پژوهش از نگاه قرآن و روايات؛ فصل اول، معاني واژه‌هاي « امر» ،‌« منكر» و « نهي» و دامنه امر به معروف و نهي از منكر، مراتب اين دو واجب شامل (1) تعليم و ارشاد، (2) موعظه و نصيحت ، (3) امر و نهي، (4) اقدام عملي؛ فصل سوم، شروط امر به معروف و نهي از منكر : (1) علم به معروف و منكر ، (2) احتمال تأثير، (3)استمرار بر گناه، و (4) ايمني از ضرر و مفسده؛ فصل چهارم، ويژگي‌هاي آمر به معروف و ناهي از منكر از لحاظ اخلاقي و علمي؛ فصل پنجم تا هفتم ـ به ترتيب ـ شيوه‌هاي صحيح و آثار و موانع امر به معروف و نهي از منكر؛ فصل هشتم، پيامدهاي ترك اين دو فريضه مهم. در خاتمه ، شبهه تعارض اين دو فريضه با آزادي انسان و مفاد آيه « يا اَيُّها الذينَ آمَنوا عَليكم انفسك لايَضَرُّكُم مَن ضَلَّ اِذَا اهتَديتُم» (مائده /105) مطرح و بدان پاسخ گفته شده است.
عنوان : سيري در آيات آفاقي و انفسي قرآن
نويسنده : علي اصغر زينالي
سال : 1373
استاد : سيد علي اكبر قرشي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد خوي
موضوع : پايان‌نامه حاضر در پنج فصل تدوين شده است: فصل اول درباره شناخت خدا و نقش آن در زندگي بشر است؛ فصل دوم در زمينه راههاي شناخت نظير نظم، هدفمندي، حدوث عالم و برهانهاي عقلي است؛ فصل سوم به شناخت خدا از طريق آيات قران اختصاص دارد؛ فصل چارم در خصوص شناخت خدا از طريق آيات انفسي يا نشانه‌هاي خدا در وجود انسان است و فصل پنجم در مورد خداشناسي از راه آيات آفاقي يا نشانه‌هاي الهي در طبيعت است.
عنوان : حضرت مريم از ديدگاه اسلام و مسيحيت
نويسنده : عصمت السادات طباطايي
سال : 1373
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در اين تحقيق حضرت مريم(ع) به صورت مقايسه‌اي ميان انجيل و قرآن كريم بررسي شده و مباحث آن در هفت فصل با اين عناوين آمده است: فلسطين ، زادگاه مريم؛ تولد مريم؛ كفالت مريم؛ مقام تحديث و اصطفاي مريم؛ بارداري مريم؛ تولد عيسي(ع)و دوران مادري؛ الوهيت مريم.
عنوان : توحيد از ديدگاه قرآن
نويسنده : مالك نيامي
سال : 1373
استاد : نجمي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد خوي
موضوع : برخي از مهمترين موضوعاتي كه در اين پايان‌نامه مورد بحث قرار گرفته،‌به اين شرح است : فوايد خداشناسي نظير آرامش رواني؛ براهين اثبات خدا مانند برهان نظم، برهان حركت جوهري، برهان فطرت؛ صفات خدا مانند پيراستگي خدا از رؤيت و مكان داشتن،‌علم مطلق، حكمت، عدل؛ دلايل توحيد نظير وحدت هستي، برهان تمانع؛ ريشه‌هاي شرك چون تقليد،‌تخيل؛ مراتب توحيد از قبيل توحيد صفاتي، توحيد ذاتي، توحيد عبادي، توحيد افعالي.
عنوان : تقوا از ديدگاه قرآن
نويسنده : زهره برقعي
سال : 1373
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : پايان‌نامه حاضر شامل پنج فصل با اين موضوعات است: تقوا در لغت، ماهيت تقوا، مراتب تقوا حاوي تقوا در فكر، عمل، سياست، جنگ، گفتار، اقتصاد و دوستي؛ زمينه‌سازهاي تقوا شامل شناخت خداوند، شناخت نفس، بهره‌گيري از قرآن، توجه به معاد و مجازات اخروي؛ موانع تقوا از قبيل فراموشي خدا و خود و گناه؛ آثار تقوا چون ايمان به غيب و پيامبران، آرامش روح، گشايش مشكلات، محبت، گذشت، رفتارنيك. اتحاد ، سبقت در نيكي‌ها، حفظ نظام اجتماع، انفاق،‌آباداني،‌فلاح اخروي، امنيت و آرامش و زندگي پربركت.
عنوان : تفاوت زن و مرد(تكويناً و تشريعاً)
نويسنده : حسين محمديان
سال : 1373
استاد : محمود عبداللهي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)
موضوع : بحث درباره زن و مرد، تفاوت‌ها اشتراك‌هاي اين دو و تساوي يا تفاوت حقوق آنان از جمله مسائل مورد توجه و بحث‌انگيز مجامع علمي و فرنگي دنياي معاصر است. از اين رو، تبيين ديدگاه قرآن در اين زمينه‌ها ضروري است. بررسي تفاوت زن و مرد در تكوين و تشريع با نگاهي علمي و قراني مورد بحث اين پايان‌نامه است .در بخش نخست، تفاوت موجودات (جمادات،‌گياهان و حيوانات) بيان شده و تفاوت‌هاي جسمي زن و مرد بررسي گرديده و در بخش دوم، نكاتي چون تفاوت‌هاي روحي زن و مرد، عواطف زنانه، زن و قضاوت، شهادت زنان و نقش زنان در جهاد به بحث گذاشته شده است.
عنوان : اهل البيت (ع) در قرآن مجيد
نويسنده : سيد احمد فقيهي
سال : 1373
استاد : محمود عبداللهي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : در قرآن مجيد، آياتي وجود دارد كه در عظمت و شأن ائمه اطهار(ع) نازل شده است كه آيه تطهير از آن جمله است. در اين پايان‌نامه، آيه تطهير (احزاب /33) از جنبه‌هاي گوناگون مورد بررسي قرار گرفته ، پس از ترجمه آيه تطهير، مفردات و شأن نزول و سياق آيه شريفه بررسي شده و در ادامه، مفهوم « اراده» و مراد از « اهل البيت » از نظر لغوي، قرآني و روايي و احياناً تاريخي مورد بررسي قرار گرفته است. نويسنده در انتها، با تأكيد بر تعلق اراده تشريعي خداوند بر عصمت و طهارت پنج تن آل عبا(ع) به اشكالات و شبهات مطرح شده در اين باب اجمالاً پاسخ گفته است.
عنوان : آسيب‌شناسي اجتماعي: عوامل و ريشه‌هاي دروني جرم و انحراف از ديدگاه قرآن
نويسنده : محمد رحيميان اميري
سال : 1373
استاد : محمودرجبي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : يكي از مشكلاتي كه انسان عصر حاضر با آن روبه‌رو است ،‌رشد روزافزون جرم و جنايت است . نگارنده بر آن است كه علت اصلي اين مشكلات جدا شدن انسان از فطرت انساني و آموزه‌هاي وحياني است و قرآن كريم سرشار از بينش‌ها و راه‌حل‌هاي عملي براي فايق آمدن بر اين مشكلات و پيش‌گيري از انحرافات اجتماعي است . وي با رويكردي قرآني، عوامل و ريشه‌هاي دروني جرم و انحراف را مورد پژوهش قرار داده و حاصل آن را در دو بخش به نگارش آورده است: در بخش اول، آسيب‌شناسي اجتماعي را تعريف و سابقه بحث از آن را گزارش كرده و هدف و فايده آسيب‌شناسي اجتماعي، ماهيت انحراف و كج‌روي را از منظر جامعه‌شناسي بيان و برخي ديدگاه‌ها را در اين زمينه مطرح كرده و اقسام انحراف و كج‌روي را از منظر جامعه‌شناسي اجتماعي و نيز از نگاه آيات قرآن بررسي كرده است و در بخش ديگر، به منظور تبيين علل و عوامل پيدايش انحراف و جرم از اين موضوعات بحث كرده و در هر مورد آيات مربوط را ذكر كررده است: مفهوم عامل، علت، انگيزه و شرط جرم و نيز تك‌عاملي بودن جرم و انحراف و جزميت يا عدم جزميت عوامل آن و نيز عوامل دروني جرم و انحراف از جمله وراثت، عوامل زيستي و عوامل رواني ـ عاطفي.
عنوان : هدايت و ضلالت از ديدگاه قرآن و روايات
نويسنده : محمد علي رستميان
سال : 1373
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : مركز تربيت مدرس حوزه علميه قم
موضوع : در اين پايان‌نامه ابتدا مفهوم هدايت و ضلالت و وجوه مختلف هدايت و ضلالت در قرآن بررسي شده و سپس قلمرو هدايت و ضلالت، انواع هدايت از جمله هدايت تكويني و تشريعي و اقسام ضلالت بيان شده است و آنگاه مراتب هدايت و ضلالت، عوامل آن، زمينه‌هاي هدايت، و زمينه‌هاي ضلالت شامل دنياپرستي و ترك زمينه‌هاي هدايت ذكر شده است. در پايان، عوامل اضلال معرفي گرديده است.
  • تعداد رکورد ها : 1568