• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : نظم در قرآن از ديدگاه جرجاني، زمخشري، طبرسي و طباطبائي
نويسنده : زهرا آيت‌الله زاده شيرازي
سال : 1375
استاد : سيد مرتضي آيت‌الله زاده شيرازي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران شمال
موضوع : در اين پايان‌نامه نظم و چينش اعجاز آميز قرآن به لحاظ واژگان، ساختارهاي نحوي، مقتضاي حال و ظرايف بلاغي با استفاده از كتابهاي بلاغي و تفسيري به ويژه تأليفات جرجاني، زمخشري، طبرسي و طباطبائي بررسي شده است.
عنوان : نظرات مفسرين درباره آيات ربا و جنبه فقهي آن
نويسنده : قدرت شهباز
سال : 1375
استاد : حسين گوگاني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه با هدف بررسي نظرات مفسران و فقهاء درباره آيات ربا تدوين شده وشامل دو بخش است. در بخش اول نظرات مفسران با استفاده از تفاسير مجمع البيان، تبيان، نمونه، تفسير كبير، روح‌المعاني و الميزان بيان شده است. در بخش دوم آراي فقهاء ضمن ترجمه بخش ربا از كتاب جواهر الكلام بررسي و بيان گرديده است. در اين بخش ، نظرات فقهاي معاصر نيز بررسي شده است.
عنوان : نسخ و بداء
نويسنده : محمد حسن رستمي
سال : 1375
استاد : حسين گوگاني
دانشگاه : مركز تربيت مدرس دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در دو بخش تنظيم شده است. بخش اول در خصوص نسخ و حاوي مباحث ذيل است: معناي لغوي و اصطلاحي نسخ، رابطه نسخ و تخصيص،‌مورد نسخ، آراء در نسخ، امكان عقلي نسخ، ادله منكرين وقوع نسخ، مواردي از وقوع نسخ در عهدين، اقسام نسخ ، شرايط كلي نسخ، تعداد آيات منسوخه، حكمت نسخ، بررسي آيات ناسخ و منسوخ . بخش دوم در زمينه بداء و شامل موضوعات ذيل است: معناي لغوي و اصطلاحي بداء، نظرات بعضي از بزرگان شيعه و دلائل و شواهد بداء.
عنوان : نداها و خطابهاي قرآن به بشر
نويسنده : علي محمد حاتمي عباسي
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه خطابهاي قرآن به مردم بررسي شده است . مباحث آن عبارتند از : نداها و خطابهاي قرآن، نداها و خطاي قرآن در خصوص قرآن و آدم و خلقت او،‌نداها و خطابهاي قرآن به بني‌آدم، نداها و خطابها درباره مردم، خلقت و امور مربوط به خالق و مخلوق، مردم و زندگي دنيا،مردم و قرآن و پيامبر (ص) و مردم و قيامت.
عنوان : نبوت و رسالت در قرآن
نويسنده : يونس رنجي
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در شش فصل تدوين شده است: در فصل اول معناي لغوي و اصطلاحي نبوت و خلقت بشري و فرجام انسان و در فصل دوم نياز بشر به دين و بعثت انبياء بررسي شده‌اند. فصل سوم به مباحثي مثل هدايت و انواع آن و عقل و شريعت و فصل چهارم به بيان ضرورت ارتباط ميان خالق و مخلوق و طرق شناخت سفيران الهي اختصاص دارد. در فصل پنجم مراتب نبوت، پيامبران اولوالعزم ، خاتم نبوت، تعداد پيامبران در قرآن و احاديث و كتب آسماني انبياء بررسي شده‌اند و در فصل ششم مطالبي مانند اساس دين، تفاوت اديان الهي، فرق فلاسفه و علما با انبياء و تفاوت شريعت و دين آمده است.
عنوان : نبوت در قرآن با توجه به تفسير « الميزان»
نويسنده : مرتضي عزتي
سال : 1375
استاد : ابوالقاسم امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : اين پايان‌نامه شامل نه فصل و تحت عناوين ذيل است: مباحثي پيرامون كلمه نبوت. ضرورت نبوت، اهداف نبوت، مسأله وحي، معجزات انبياء، عصمت پيامبران، تعداد انبياء و اسامي آنان در قرآن، انبياء اولوالعزم و فرق ميان رسول و نبي.
عنوان : مهدي موعود (ع) در قرآن و احاديث
نويسنده : شهربانو فرخي نژاد ناصري
سال : 1375
استاد : علي اكبر غفاري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران شمال
موضوع : اين پايان‌نامه ترجمه، نقد و بررسي كتاب البرهان في علامات مهدي آخر الزمان متقي هندي است، و در آن پيرامون مباحث زير مطالبي آمده است: مانند فوتوريسم يا اعتقادبه مصلح بزرگ جهاني،‌اعتقاد به منجي موعود از ديدگاه شيعه، سخني پيرامون فهرست برخي از كتب در مورد مهدي موعود(ع)، مهدي موعود در قرآن و بررسي آيات ذيل در اين زمينه: نور 55، قصص 5،‌انبياء 105، توبه 33 و 32، فتح 28، صف 9 و 8، آل عمران 200، انفال 39، حج 41،‌اسراء 81 و حديد 17.
عنوان : مواجهه قرآن با فرهنگ مسيحيت
نويسنده : اعظم پويا زاده
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : از آنجا كه قرآن دين خاتم است، بي‌شك مواجهه آن با فرهنگهاي مختلف مواجهه‌اي مستمر خواهد بود و لذا بررسي مواجهه قرآن با فرهنگهاي زمان نزولش اصول مواجهه آن با فرهنگهاي عصرهاي ديگر را به دست مي‌دهد. فرهنگ مسيحيت يكي از فرهنگهاي موجود در شبه جزيره عربستان هنگام نزول قرآن است. مهمترين نقاط اعتقادي مسيحيت تثليث، تصليب، فداء و كلمه بودن مسيح ? است كه هر يك از اينها به نحوي ريشه در اعتقادات ديني و غير ديني مردمان روزگاران پيشين دارد. از رهگذر بررسي اين اعتقادات مي‌توان به تشابه ميان اينها با آن اعتقادات ديرينه دست يافت . بررسي مواجهه قرآن با با مسيحيت نشان مي‌دهد كه برخورد قرآن با اين فرهنگ برخوردي اصلاحي بوده است نه بنيان كن، احكام قرآن در باب مسيحيت آميزه آي از احكام ثابت و متغير است و همين مطلب راه را براي ورود تفسيرهاي نوين مسيحيان از عقايد محوريشان مي‌گشايد.
عنوان : مناسبات سور آغاز شده با حروف مقطعه و رابطه حروف مقطعه با مضامين آن سوره‌ها
نويسنده : هدايت رشيدي
سال : 1375
استاد : محمد علي لساني فشاركي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : موضوع اين پايان‌نامه حروف مقطعه قرآني در فواتح سور است . حروف مقطعه در آغاز سوره‌ها بر موضوع يا موضوعاتي خاص آن سوره يا سوره‌ها دلالت دارد. مبناي اين تحقيق نظريه علامه طباطبائي (رح)در تفسير حروف مقطعه آغاز سوره شوري است .نگارنده به منظور تبيين و تحليل موضوع تحقيق و تتبع و تدبر در آيات و سور قراني و احاديث ائمه اهل بيت ? پرداخته است.
عنوان : مفهوم ذكر در قرآن و حديث
نويسنده : منوچهر صمدي‌وند
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پژوهش ذكر در قرآن و حديث مورد بررسي قرار گرفته و از اين موضوعات سخن رفته است:مفهوم لغوي ذكر، ابعاد مختلف ذكر،‌فرق بين ذكر و تذكر، اهميت ذكر، مراتب ذكر، ذكر جلي و خفي، ثمرات ذكر، ذكر و ذاكر از ديدگاه صوفيان و عرفا، و مراتب وانواع ذكر از ديدگاه عرفا.
عنوان : مفهوم دنيا در كلام الله مجيد و احاديث معصومين (ع) و تجلي آن در مثنوي معنوي
نويسنده : ربابه قوتي
سال : 1375
استاد : سيد محمد رضا آيتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : در اين پايان‌نامه با استفاده از قرآن، نهج‌البلاغه ، تفسير الميزان، تفسير نمونه،‌شرح نهج‌البلاغه، و تفسير مثنوي معنوي محمد تقي جعفري به بررسي مفهوم دنيا، هدف از خلقت دنيا و اينكه دنيا مقدمه آخرت است در دو بعد مادي و معنوي دنيا پرداخته شده است.
عنوان : معرفي و نقد تفسير شريف لاهيجي
نويسنده : نورمحمد اميريان
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران
موضوع : تفسير شريف لاهيجي روائي و متعلق به يكي از مفسران شيعه به نام بهاء الدين محمد شريف لاهيجي است . مباحث اين پايان‌نامه كه نقد و بررسي اين كتاب است عبارتند از : تعريف لغوي و اصطلاحي تفسير، پيامبر(ص) بنيانگذار تفسير، اولين مفسران شيعي و سني، زندگينامه لاهيجي و بررسي ويژگيهاي تفسير او، تأليفات لاهيجي و نظر علماي رجالي درباره او و آثارش، سبك تفسير لاهيجي و پاره‌اي از آراء تفسيري او، تفسير چندنمونه از آيات، نقد تفسير لاهيجي، منابع تفسير لاهيجي.
عنوان : معرفت، محبت، عبوديت در قرآن
نويسنده : ماشاء‌الله اسداللهي مجرد
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه :
موضوع : در پايان‌نامه حاضر ديدگاه قرآن درباره فلسفه خلقت و آفرينش انسان مورد بررسي گرفته و چنين نتيجه‌گيري شده است كه اگر انسان به معرفت صحيح برسد، قطعاً اين معرفت عشق و محبت را به دنبال مي‌آورد و نشانه عشق و محبت اطاعت و بندگي محبوب است. خلاصه اينكه محبت و بندگي محصول و نتيجه معرفت است.
عنوان : مراتب و درجات نفس از ديدگاه قرآن و سنت
نويسنده : الهام ثقفي
سال : 1375
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پژوهش رابطه تزكيه نكردن نفس با بيماريهاي رواني، بررسي شده و بعضي بيماريهاي رواني از ديدگاه قرآن معرفي شده‌اند. همچنين نتيجه گرفته شده كه تزكيه نكردن نفس با بيماريهاي عقلي ارتباط دارد و موجب بيماريهاي روحي مي‌شود. در پايان بيماريهاي روحي از ديدگاه قرآن تحت عنوان بيماريهاي قلب معرفي شده است.
عنوان : مراتب انسان در جهان آخرت ( از نظر قرآن و حديث )
نويسنده : شعله خسروي
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران
موضوع : موضوع اين پايان‌نامه جهان آخرت از ديدگاه آيات قرآن و روايات معصومين (ع) است . مووضعات آن بدين قرار است : مرگ ، قيامت ، چگونگي زندگي دوزخيان و بهشتيان، مراتب و پاداش بهشتيان،‌مراتب و كيفر دوزخيان، انواع عذابهاي اخروي .
عنوان : مباني و سير تاريخي تفسير موضوعي قرآن مجيد
نويسنده : بهروز يدالله پوربالف
سال : 1375
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشگاه امام صادق (ع)
موضوع : اين پايان‌نامه در يك مقدمه و چهار فصل و نتيجه تنظيم شده است. در فصل اول، تعريف تفسير موضوعي و مراحل و روش تحقيق در آن بررسي شده است . در فصل دوم از سير تاريخي تفسير موضوعي بحث به عمل آمده و فهرست كتب آيات الاحكام از آغاز تاكنون تهيه شده است. فصل سوم به بيان ادله مخالفان و مؤلفان تفسير موضوعي اختصاص دارد . در فصل چهارم ميان روش تفسير ترتيبي و موضوعي مقايسه شده و برتريهاي روش تفسير موضوعي ذكر گرديده است. همچنين روش تفسير قرآن به قرآن و روايات ضرب قرآن به قرآن بررسي شده است.
عنوان : مباني عرفان در حديث و قرآن
نويسنده : عزت‌الله دهقان
سال : 1375
استاد : علي شيخ‌الاسلامي
دانشگاه : آزاد اسلامي
موضوع : در اين پايان‌نامه ابتدا مباني عرفان در قرآن و حديث و مفهوم عرفان و تصوف و رابطه آن دو و زبان اشاره و رمز، زبان عرفان، عرفان حقيقي و ادعايي و سرچشمه عرفان، قرآن و عرفان، و عرفان و سنت بررسي گرديده و سپس سرچشمه اصلي عرفان و عرفان در قرآن و سنت و سيره معصومين ? بررسي شده است . در پايان پس از طرح عرفان نظري و عرفان عملي از اشعار بزرگان مانند حافظ و مولانا استفاده شده است.
عنوان : مباحث كلامي در تفسير « كشف الاسرار و عدة‌الابرار »
نويسنده : ناهيد الماسيان
سال : 1375
استاد : تويسركاني
دانشگاه : آزد اسلامي واحد نجف‌آباد
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از: درآمدي بر علم كلام و نظر ميبدي در مورد بكارگيري عقل در اثبات اصول دين، انواع توحيد ذاتي، صفاتي، ثبوتي، عملي و افعالي؛ مباحثي درباره عدل نظير حسن و قبح و جبر و اختيار، دلائل بعثت انبياء و عصمت آنان، ديد گاه ميبدي درباره صحابه و ائمه (ع) ، بحثهايي در زمينه معاد، مانند مرگ، برزخ، حساب و پاداش، امور عامه نظير وجوه علت و معلول و جوهر و عرض.
عنوان : كاربرد آيات و مفاهيم قرآني در اشعار سيد حميري
نويسنده : مصطفي شيروري خوزاني
سال : 1375
استاد : محمد علي آذرشب
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين پايان‌نامه با بررسي، اشعار سيد حميري روشن شد كه او به موضوعي از موضوعات نپرداخته مگر آنكه از آيات قرآن در بيان آن استمداد طلبيده باشد، و به نحوي در بيان خويش از درياي بيكران وحي، الهام گرفته است، چه در مدح، چه در رثاء و چه در هجاء. در اين پژوهش ابتدا ويژگيهاي كلي ادب شيعه مانند گرايشهاي عقيدتي، سياسي، انقلابي و احساسات پاك و صادقانه اديبان شيعه در عصر سيد حميري مورد بررسي قرار گرفته، سپس شرح حالي از سيد حميري همراه با جايگاه و مقام ادبي و فرهنگ عملي مذهبي آن آورده شده است. در پايان، آيات به كار رفته در اشعار او استخراج و موضوع بندي گرديده است، كه شامل سه نوع اصلي و حدود چهل موضوع فرعي است.
عنوان : قصه آدم ? در قرآن
نويسنده : مهدي ياقوتيان
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه قصه حضرت آدم ? در قرآن مورد بررسي قرار گرفته و از اين موضوعات سخن رفته است: درباره حضرت آدم ? ، آياتي كه مربوط به داستان آدم ? و ابليس است، معني لغوي واژه آدم، خلافت آدم ? ،‌سخن فرشتگان، آفرينش آدم از خاك و دميدن روح در او، تعليم اسماء، فرمان سجود، بهشت آدم، شجره منهيه، خلع لباس از آدم ، مفاد عهد بني آدم، نسيان و عصيان آدم و هبوط او.
عنوان : فضائل امام جواد ? از ديدگاه آيات و روايات
نويسنده : منصوره عباسي
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران شمال
موضوع : اين پايان‌نامه به شرح زندگي امام جواد ? اختصاص دارد و حاوي موضوعات ذيل است: زندگي امام رضا ? پدر امام جواد ?، مادر امام جواد? نشانه‌هاي امامت او، رشد آن حضرت در خانه امام رضا ?، القاب و كينه‌هاي او، ازدواج و فرزندان او، فضائل اخلاقي از ديدگاه آن امام، كيفيت شهادت او، عبادت او،‌ديدگاه اهل سنت درباره او،‌ياران آن بزرگوار.
عنوان : عوامل فرهنگي مساعد توسعه اقتصادي در قرآن با تكيه بر « الميزان»
نويسنده : محمد جواد چيت‌ساز قمي
سال : 1375
استاد : غلامعباس توسلي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : اين پايان‌نامه درصدد پاسخ به اين سوال است كه آيا قرآن با عوامل فرهنگي مؤثر بر توسعه اقتصادي در تعارض است يا نه. عوامل مورد بررسي عبارتند از: نگرش مطلوب و معقول به دنيا و مظاهر آن. باور به حاكميت نگرش علمي و اهميت به نقش عقل . باور به تغيير « باور به توسعه » . اعتقاد به برابري انسانها و رعايت حقوق ديگران. اعتقاد به آزادي انديشه ، نويسنده در پايان‌ نتيجه گرفته كه قرآن با توسعه يكجانبه اقتصادي مخالف است و بر توسعه همه جانبه تأكيد دارد.
عنوان : علوم قرآن در تفسيرالميزان
نويسنده : عباس فضلي
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين تحقيق علوم قرآن در تفسير الميزان مورد بررسي قرار گرفته و مطالبي در خصوص اين موضوعات فراهم شده است: وحي، فرق وحي و الهام، معاني هفتگانه وحي و نزول قرآن، آغاز نزول و مراحل نزول و ديدگاه علامه طباطبائي، مكي و مدني، شأن نزول، تاريخ تدوين قرآن، قرائت، نسخ در قرآن، محكم و متشابه، حروف مقطعه، اعجاز قرآن.
عنوان : علوم قرآن در الميزان
نويسنده : حسينعلي روزپيكر
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه علوم قرآني مانند علم اسباب نزول، ناسخ و منسوخ، محكم و متشابه در تفسيرالميزان مورد بررسي قرار گرفته است . در ابتدا، زندگينامه علامه طباطبائي و روش وي در تفسير الميزان آورده شده سپس مفهوم علوم قرآني، تاريخ پيدايش و تكامل علوم قرآني، شأن نزول، مكي و مدني، ترتيب آيات و سور و فواتح سور از ديدگاه ايشان آورده شده است. همچنين ديدگاه علامه طباطبائي درباره عدم تحريف قرآن، نسخ، تأويل و محكم و متشابه بيان شده است.
عنوان : علم حضرت زهرا? از ديدگاه قرآن و احاديث
نويسنده : زهرا طهراني
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد واحد تهران شمال
موضوع : در اين پايان‌نامه سعي شده از طريق بررسي زندگي حضرت زهرا? دانش او معرفي گردد. مباحث آن در چهاربخش آمده است. در بخش اول فضائل و مناقب آن حضرت نظير تكلم او در رحم مادر و نزول مائده آسماني بر او بررسي شده و در بخش دوم اسامي، القاب و كينه‌هاي حضرت زهرا(ص) مثل فاطمه، راضيه و ام الكتاب معرفي گرديده است . در بخش سوم با عنوان ادله عالم بودن حضرت زهراء از عصمت، منزلت، علم الهي و نقش تربيتي او سخن رفته در بخش چهارم تحت عنوان تقسيم‌بندي علوم آن حضرت از علم او به احكام،‌آيين همسرداري، مسائل سياسي و آيين زندگي بحث شده است.
عنوان : عصمت در قرآن
نويسنده : حسين فتحي مجد
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين تحقيق عصمت در قرآن بررسي شده و از اين موضوعات بحث شده است: تعريف عصمت، انواع عصمت، طرق نزول وحي بر انبياء با پديده جبر و اختيار، پاره‌اي از آيات كه ظاهر آنها با عصمت انبياء منافات دارد، آيا عصمت فقط خاص ملائك و انبياء است، و مقايسه نبوت و امامت و ارتباط اين دو باهم.
عنوان : عصمت انبياء از ديدگاه عقل و قرآن
نويسنده : رضا الهي
سال : 1375
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : مركز تربيت مدرس حوزه علميه قم
موضوع : در پايان‌نامه حاضر عصمت انبياء در چهار فصل مورد بررسي قرار گرفته است: فصل اول، ماهيت عصمت و مفهوم آن، فصل دوم، عصمت انبياء از نظر عقل و نقد و بررسي نظريات محقق طوسي، ابن ميثم و علامه طباطبائي؛ فصل سوم، نظر منكران حسن و قبح عقلي و عصمت؛ و فصل چهارم، عصمت انبياء از ديدگاه قرآن.
عنوان : عرفان در قرآن و سنت
نويسنده : محمد علي ماجدي
سال : 1375
استاد : علي مهدي‌زاده
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه ابتدا تعريفي از اقسام معرفت ارائه و به بيان اهميت موضوع و روش معرفت شهودي پرداخته شده است؛ سپس نمونه‌هاي بسياري از سخنان و اشعار عرفاني اسلامي در تأييد و تأكيد اين راه‌آورده شده است . در پايان، معرفت در قرآن و روايات مورد بحث قرار گرفته است.
عنوان : عدم تحريف قرآن كريم از ديدگاه علماي شيعه و اهل سنت
نويسنده : حسين جهانشاهي
سال : 1375
استاد : محمد علي راغبي
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : مباحث اصلي اين پايان‌نامه در پنج بخش تنظيم شده است . در بخش اول معاني لغوي و اصطلاحي و اقسام تحريف، نمونه‌هايي از تحريف معنوي و انواع تحريف لفظي و نخستين مدعي تحريف قرآن آمده است. بخش دوم به بررسي نظر علماي شيعه درباره تحريف قرآن و نيز نظر سه تن از بزرگان اهل سنت در خصوص عقيده شيعه به عدم تحريف اختصاص دارد . بخش سوم مشتمل است بر نسخ در قرآن، موضوع اهل سنت و شيعه درباره نسخ تلاوت، آيه نبودن بسمله به عقيده اهل سنت، دلايل اثبات عدم تحريف قرآن، رد شبهات مربوط به اين دلايل ، دليل طرفداران تحريف و بطلان آن، نقد روايات حاكي از تحريف قرآن. بخش چهارم درباره جمع و تدوين قرآن و نقد روايات مربوط، دلايل اثبات جمع و تدوين قرآن در زمان رسولخدا(ص) و جمع علي(ع) اولين جمع قرآن پس از رحلت است . در بخش پنجم دلايل محدث نوري در تحريف قرآن ابطال شده است.
عنوان : طاعت در قرآن و حديث
نويسنده : سيد حسن سيدي
سال : 1375
استاد : ابوالقاسم امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه طاعت از ديدگاه قرآن و حديث در محدوده موضوعات زير بررسي شده است: مفهوم طاعت و كلمات مترادف و متضاد آن، فلسفه طاعت از ديدگاه عقل و قرآن كريم، فلسفه طاعت از انبياء به نظر ائمه?،‌ حجتهاي طاعت، انواع طاعت از حق و نتايج آن ، نتيجه اطاعت از باطل، مرزهاي طاعت،‌و طاعت در دعاهاي مختلف .
عنوان : شفاعت در قران كريم
نويسنده : بي‌بي قمر جاودان
سال : 1375
استاد : ابوالقاسم محمودي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : در اين پايان‌نامه آياتي كه مشتمل بر واژه شفاعت است، بررسي شده‌اند . نويسنده چنين نتيجه‌گيري كرده است كه شفاعت چيزي نظير وساطت‌هاي بشري نيست؛ بلكه دري از درهاي رحمت الهي است كه در جهان آخرت به روي بندگاني كه پيوند خود را با خدا و پيامبر اسلام(ص) و ائمه معصومين(ع) قطع نكرده‌اند،‌باز مي‌شود و بخشي از گناهان آنان بخشوده مي‌گردد.
عنوان : شرح و توضيح آيه صلوات
نويسنده : مرتضي محسن كبير
سال : 1375
استاد : علي اكبر غفاري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در شرح و تفسير آيه شريفه « ان‌الله و ملائكته يصلون علي النبي يا ايهاالذين آموا صلوا عليه و سلموا تسليما» (احزاب 56) است . در اين پژوهش آيه مذكور از ديدگاه اهل سنت بررسي شده و طي آن وجوب صلوات بر محمد و آل او به اثبات رسيده است. مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از : معناي لغوي و اصطلاحي صلوات، تفاوت صلوات با سلام و رحمت، آثار و فوائد صلوات، كيفيت ذكر صلوات نزد عامل، روايات صلوات در كتب اهل سنت و اسامي 26 تن از صحابه‌اي كه آنها را نقل كرده‌اند‌، احكام صلوات، صلوات بتراء و اينكه چرا اهل سنت صلوات بر آل محمد را در پي صلوات بر محمد نمي‌آورند.
عنوان : شرح سرزمين‌ها و اماكن مذكور در قرآن
نويسنده : علي اصغر دولت‌آبادي
سال : 1375
استاد : ابوالقاسم امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : در اين پايان‌نامه سرزمينهاو مكانهاي ذيل بررسي شده‌اند. مكه، كعبه، مقام ابراهيم، صفا و مروه و عرفات و مشعر حرام، مدينه، بدر، مسجد ضرار، فلسطين، كنعان،‌مسجد اقصي، بابل، مصر، سبا،‌سدمآرب،‌احقاف، مدين،‌ايكه، حجر، رس،‌روم و ايران،‌طور سينا، وادي الايمن يا طوي و كوه موجودي.
عنوان : شرح الشواهد الشعرية لتفسير الدرالمنثور
نويسنده : حميد رضا حيدري
سال : 1375
استاد : جعفر خضير
دانشگاه : دانشگاه علامه طباطبايي
موضوع : اين تحقيق به زبان عربي نوشته شده و موضوع آن شرح اشعاري است كه در تفسير الدالمنثور عبدالرحمن سيوطي مرود استشهاد قرار گرفته‌اند . نخست شرح حال مفسر و دانشها و اساتيد و آثار او و نيز روش وي در تفسير مورد بحث قرار گرفته و فهرست اهم تفاسير روائي فريقين آمده، سپس شواهد شعري تفسير مذكور شرح داده شده است.
عنوان : شخصيت علي ? در آيينه كتاب و سنت
نويسنده : فاطمه سروي
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران شمال
موضوع : عناوين مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از: راه عملي صراط مستقيم ،‌علي صديق امت، علي سابق امت، علي مصداق كلمات، علي نفس رسول خدا?،‌علي منزه از رجس، علي مصداق آل ياسين، محبت علي پاداش رسالت، علي من عنده علم الكتاب،‌علي اذن واعيه،‌علي ايثارگر لوجه الله، علي تفسير آيه نجوا، علي قسيم جنت و نار، علي مصداق اولوالامر، علي وصي رسول خدا?،‌ابلاغ امامت،‌اساس رسالت نبي ?،‌ولايت علي مكمل دين و متمم نعمت الهي.
عنوان : شخصيت حضرت مريم در آيينه قرآن و مقايسه آن با عهدين
نويسنده : زهره رحيم‌پور
سال : 1375
استاد :
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران شمال
موضوع : اين تحقيق در سه فصل نوشته شده است . فصل نخست به شخصت مريم در آيات قرآن اختصاص دارد و در آن از زندگي مريم از زمان تولد تا پس از ولادت عيسي (ع)سخن به ميان آمده است. قسمت دوم درباره مريم از ديدگاه مسيحيت است و در آن زندگي مريم از منظر عهدين بررسي شده است و بالاخره قسمت سوم در مقايسه سيماي مريم ميان اسلام و مسيحيت است و در آن موضوعات چندي مثل عيسي پسر خدا و به صليب كشيده شدن آن حضرت مورد مقايسه قرار گرفته است .
عنوان : سيماي علي(ع) در قرآن
نويسنده : حبيب‌الله خسروي
سال : 1375
استاد : ابوالقاسم امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : در اين پايان‌نامه ، آياتي كه برابر روايات در شأن حضرت علي(ع) نازل شده با آياتي كه آن حضرت در روايات مصداق بارز آنها معرفي شده، بررسي و ارائه شده‌اند. نويسنده در اين زمينه از سه تفسير از اهل سنت به نامهاي الدر المنثور سيوطي، تفسير فخررازي و تفسير زمخشري و سه تفسير از شيعه به اسامي برهان بحراني، تفسير لاهيجي و تفسير فرات كوفي بهره برده است. محتواي پايان‌نامه در دو فصل با عناوين علي(ع) در آيات مكي و علي (ع) در آياتمدني تنظيم شده است .
عنوان : سيماي زن در قرآن و عهدين
نويسنده : مرضيه نوري
سال : 1375
استاد : ابوالقاسم امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه در هفت فصل با عناوين ذيل است: جايگاه زن در ميان ملل متمدن عهد باستان، زن و نكاح در جزيرة العرب پيش از اسلام، آيين يهود و جايگاه زن در آن، آيين مسيح و جايگاه زن در آن، حقوق انساني زن از نظر قرآن، نقش خانوادگي و اجتماعي زن در اسلام و سرانجام سيماي زن در قرآن و بررسي تطبيقي آن با عهد عتيق و عهد جديد.
عنوان : سيماي حضرت محمد(ص) در آيينه قرآن و حديث
نويسنده : منوچهر فيروزي
سال : 1375
استاد : غلامرضا افراسيابي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : موضوع اين پايان‌نامه بواقع اوصاف پيامبر اسلام(ص) در آيات و روايات است. مباحث اين پژوهش عبارتند از : اوصاف مختص به رسول اكرم(ص)، اوصاف مشترك خداوند متعال و پيامبرش، اوصاف مشترك قرآن و پيامبران اكرم(ص) و اوصاف مشترك پيامبر(ص) و ساير انبياء الهي (ع).
عنوان : سيماي پيامبر اسلام(ص) از ديدگاه قرآن
نويسنده : حسن‌رضا متين
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در پايان‌نامه حاضر سيماي پيامبر اسلام ? از ديدگاه قرآن در قالب موضوعات زير مورد بررسي قرار گرفته است: زندگاني پيامبر اسلامي ? و نمونه‌هايي از آيات قرآن در مورد بعثت، نشانه‌هاي پيامبر در عهدين، اسامي پيامبر? در قرآن، علل تجديد نبوتها، صفات برجسته و شيوه عملي پيامبر? ، سيره پيامبر ?، و اخلاق و صفات و فضايل پيامبر اسلام ?.
عنوان : سنت‌هاي الهي در جوامع از ديدگاه قرآن
نويسنده : معصومه خوشبويي
سال : 1375
استاد : شاهرخ محمد بيگي
دانشگاه : آزاد اسلامي فسا
موضوع : در اين پايان‌نامه آيات متعلق به سنن و قوانين الهي در پنج فصل به شرح ذيل بررسي شده‌است؛ قانونمندي جامعه، سنت‌هاي الله، سنت‌هاي مطلق، سنت‌هاي جوامع مؤمن و سرانجام سنت‌هاي جوامع كافر.
عنوان : ريشه‌هاي عرفان در قرآن مجيد
نويسنده : داريوش احمدي
سال : 1375
استاد : سيد هاشم گلستاني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد نجف آباد
موضوع : اين پايان‌نامه در شش فصل نوشته شده است و مباحث آن عبارتنداز: سير اجمالي عرفان در اديان قبل از اسلام، پيدايش عرفان در اسلام، علل رشد و تحول تصوف و عرفان، ويژگيهاي تصوف و عرفان، بعضي از شعائر صوفيه و نقد آنها با عنايت به آيات قرآن، عرفان حقيقي و عرفان رباني .
عنوان : روشهاي تبليغ از ديدگاه قرآن
نويسنده : علي اكبر كريمي
سال : 1375
استاد : محمد جعفر امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : در اين پايان‌نامه با استفاده از تفاسير معتبر شيعه و سني و آثار مربوط به روشهاي تبليغ و نيز بيانات حضرت امام خميني سعي شده روشهاي تبليغ از ديدگاه قرآن و تأثيرات آن در انقلاب اسلامي ايران تبيين گردد. نويسنده روشهاي تبليغ را از شيوه‌هاي دعوت انبيا برگرفته و بر اين باور است كه ايشان در تبليغ شرايط فردي و اجتماعي مخاطبان خود را مورد توجه قرار داده، متناسب شرايط با يكي از روشهاي دعوت پنهاني، دعوت‌آشكار، سؤال و جواب، استدلال ، ارائه سرمشق عملي، جدال احسن و جز آن به تبليغ و دعوت خويش مي‌پرداختند.
عنوان : روشهاي انگيزش و بازدارنده تربيتي در قرآن كريم
نويسنده : حبيب‌الله جمالي
سال : 1375
استاد : سيد احمد احمدي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از: انگيزش از ديدگاه مكاتب مختلف روان‌شناسي، روشهاي انگيزش در قرآن نظير تبشير،‌پاداش مضاعف، محبت، هبه، يادآوري نعمتها، قبول و مواجعه با نتايج اعمال؛ روشهاي بازدارنده در قرآن مانند انذار، نهي از منكر، مبارزه با انحراف؛ انواع كيفر از نظر حقوق و فقه اسلامي چون حدود،‌تعزيرات، قصاص و ديات .
عنوان : روش تفسيري
نويسنده : سيده وحيده رحيمي
سال : 1375
استاد : سيد مرتضي آيت‌الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه روش تفسيري سيد مرتضي علم الهدي مورد نقد و بررسي قرار گرفته و از فضاي فرهنگي زمان سيد مرتضي و مباحث كلامي و عقيدتي رايج در آن عصر بحث شده و روش سيد مرتضي به عنوان مفسري عقلگرا مطرح شده است. تبحر و تسلط ايشان بر ادبيات عرب مشهود در تفسير قرآن است و با اتكا به نظم آيات و استمداد از ادبيات عرب به رفع تضاد ظاهري آيات پرداخته است. در تفسير ايشان از منحصر كردن معاني آيات به يك معني خودداري و نظريات متعددي ذكر شده است .
عنوان : رسم الخط و شيوه نگارش قرآن
نويسنده : طاهره قادري
سال : 1375
استاد : سيد مرتضي آيت‌الله زاده شيرازي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران شمال
موضوع : موضوعات اين پژوهش عبارتند از : معناي لغوي خط، خط پيش از اسلام،‌خط‌هاي آرامي، پيدايش خط عربي، خط كوفي و خط نسخ، خط دز مكه و مدينه، خط قرآن در عصر پيامبر اكرم ?، اعراب قرآن ، اعراب گاري ابوالاسود، نوشت‌افزاهاي زمان پيامبر اكرم ?،‌رسم الخط قرآن توفيقي است يا نه؟ رسم الخط مصحف عثماني، اختلافات رسم الخطي در مصاحف عثماني، قرآن كريم به كتابت عثمان طه.
عنوان : راهها و شيوه‌هاي مبارزه با تهاجم فرهنگي از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : حبيب‌الله رسولي
سال : 1375
استاد : محمد علي لساني
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : نويسنده اين پايان‌نامه دو تعبير كليدي « صد عن سبيل الله » و « اضلال عن سبيل‌الله» را نمايانگر تهاجم فرهنگي تلقي كرده و به بررسي آيات و روايات مربوط مبادرت ورزيده است. مباحث اين پژوهش عبارت از : تعريف و تاريخچه هجوم فرهنگي به جوامع ديني و اسلامي، بررسي روشها و شيوه‌هاي تهاجم فرهنگي و اهداف شناخته شده آن. نويسنده تنها راه‌حل مشكل تهاجم فرهنگي را روي آوردن به قرآن و حديث و به كار بستن دستورات ديني در زندگاني فردي و اجتماعي دانسته است .
عنوان : راز حكمت آفرينش انسان از ديدگاه قرآن
نويسنده : علي اصغر صادقي
سال : 1375
استاد : ابوالقاسم محمودي
دانشگاه : آزاد اسلامي فسا
موضوع : در اين پايان‌نام فلسفه و علت خلقت آدمي در آيات قرآن مورد تحقيق قرار گرفته است . نخست چگونگي آفرينش انسان و سپس اهميت و موقعيت او در جهان هستي بررسي شده است .
عنوان : ذكر و موانع آن از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : فاطمه نژاد فاضل
سال : 1375
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين تحقيق ذكر و ذاكرين و موانع ذكر از ديدگاه قرآن و حديث مورد بررسي قرار گرفته و اين موضوعات بررسي شده است: معناي حقيقي ذكر و ذكرالله ، نظارت ذات اقدس بر تمامي اعمال و نيات انسان، ذكر عملي و توجه به اعمال صالح و ذاكرين حقيقي كه از رذايل بدورند و فرمان خداوند را اطاعت مي‌كنند.
عنوان : درآمدي بر قصص قرآني
نويسنده : عباس اشرفي
سال : 1375
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : شگاه امام صادق(ع)
موضوع : اهم مباحث اين پايان‌نامه به اين شرح است : بحث نبأ، مثل و اساطير، جايگاه و اهميت قصص، اهداف داستانهاي قرآن شامل: تثبيت قلب پيامبر? و رسالت او، عبرت آموزي، غفلت زدايي، بيان اصول دعوت پيامبران، شيوه انديشيدن ، هدايت و رحمت براي مؤمنان و اسوه‌سازي؛ فوائد قصص از آن جمله بيان سنتهاي الهي، وحدت دين، روش زندگي، روشهاي تبليغ، قصه‌گويي به عنوان يك ابزار تبليغي و استنباط احكام فقهي ؛ تفاوت قرآن با تاريخ و گزارش تاريخي در شيوه‌هاي نقل؛ انواع داستانهاي قرآن شامل داستانهاي پيامبران و اقوامشان و داستانهاي غير پيامبران تقسيم كرد كه اين نوع خود شامل اقوام و اشخاص و ملائكه و جن و جانوران مي‌شود . داستانهاي پيامبراني كه در عهدين آمده است مثل آدم و نوح و ابراهيم و لوط و يعقوب و يوسف و موسي و هارون امتيازات داستانهاي قرآن بر داستانهاي عهدين؛ اسلوب قرآن داستانها مانند ايجاز، تفصيل، تصريف و تكرار.
  • تعداد رکورد ها : 1568