• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1242روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


کارشناسان آلمانی برای اولین بار یک مورد انتقال ویروس سئول از موش به انسان را در این کشور تأیید کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الفرات نیوز، کارشناسان بیمارستان شاریته در برلین اعلام کردند که با همکاری دانشمندان موسسه ملی بهداشت حیوانات فردریچ لوفلر توانستند دختری را با علائم ابتلا به ویروس سئول زیرشاخه هانتا ویروس ها تشخیص دهند که این بیماری از موش خانگی اش به او منتقل شده است.

در بیانیه‌ای که توسط این بیمارستان منتشر شد، متخصصان اظهار داشتند که موش بیمار از کشور دیگری به آلمان منتقل شده است و این دختر پس از بروز علائم نارسایی حاد کلیه، به پزشکان مراجعه کرده و چندین روز را در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده است که پس از انجام آزمایشات لازم، مشخص شد او به یکی از انواع هانتا ویروس‌ها یعنی ویروس سئول مبتلا شده است.

کارشناسان هشدار دادند که این شناسایی شاهدی بر قابلیت انتشار این ویروس به تمام نقاط جهان است. آن‌ها از صاحبان موش‌های خانگی خواستند تا به شدت مراقب باشند.

 

طبق داده‌های سازمان جهانی بهداشت، در موارد حاد، ویروس سئول ممکن است باعث خونریزی و نارسایی کلیه شود، اما در موارد جزئی و سبک بدون علائم هستند.

تاکنون هیچ روش درمانی مؤثری برای این ویروس که از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود، وجود ندارد.

ویروس سئول غالباً در آسیا شیوع داشته است؛ به گونه‌ای که علت ۲۵ ٪ از کل تب‌های خونریزی دهنده ویروسی شامل می شود، اما اولین مورد آن در اروپا سال ۲۰۰۴ در فرانسه تشخیص داده شد.

يکشنبه 25/8/1399 - 13:3
اخبار

 

 مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا امروز چه تصمیمی خواهند گرفت؟
امروز سرنوشت تعطیلی ۲ هفته‌ای کرونایی در کشور در ستاد ملی مقابله با کرونا مشخص می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تعطیلی کرونایی در راه است؟ سوالی که برای بسیاری از مردم ایران اکنون مطرح شده است، چرا که یکی از تلخ‌ترین و سیاه‌ترین هفته‌های کرونایی را در پاییز سپری کردیم.

موضوع افزایش شمار مبتلایان و فوتی‌های کرونا چند هفته‌ای است که ادامه دارد، به طوری که ۲۴ درصد فوتی‌های کرونا در ایران مربوط به ۳ هفته اخیر بوده است، اکنون میزان مرگ و میر کرونا در ایران از ۴۰ هزار نفر فراتر رفته و تلخ‌تر آنکه سرعت افزایش آمار فوتی‌های بسیار زیاد و پیش بینی‌های تلخی در این باره شده است.

کرونا در بسیاری از کشور‌های جهان از جمله ایران روی دور رکوردشکنی و قربانی گرفتن است، ویروس کرونا قاتل نامرئی است که توانسته تاکنون ۵۳ میلیون و ۷۳۹ هزار و ۹۱۹ نفر را آلوده کند، همچنین یک میلیون و ۳۰۹ هزار و ۱۷۶ بیمار کرونایی را به کام مرگ کشانده است، این روز‌ها کرونا یک قاتل سریالی نامرئی است که هیچ کس توان رویایی با آن را ندارد و سیاه‌ترین هفته و روز در جهان را رقم زده است.

در روز‌های اخیر رکورد فوتی‌های کرونا در جهان شکسته شد و این ویروس مرگبار در یک روز بیش از ۱۰ هزار قربانی گرفت، به دنبال افزایش روند ابتلا و فوتی‌های کرونایی بسیاری از کشور‌های اروپایی محدودیت‌های شدید و تعطیلی را از سر گرفته اند.

در ایران هم روند بیماری کرونا صعودی است و نقشه ایران دیگر از رنگ قرمز به سیاه تبدیل شده است، زیرا روزانه بیش از ۴۰۰ نفر بیمار کرونایی جان خود را از دست می‌دهند.

در هشت ماه گذشته بیش از ۴۰ هزار ایرانی و شاید هم ۲ تا ۲.۵ برابر آن حدود ۱۰۰ هزار ایرانی را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده باشیم و حداقل ۵۰۰ هزار خانواده ایرانی داغدار شده اند چرا که بر مبنای استاندارد و تعاریف سازمان جهانی بهداشت فوتی‌هایی در آمار کشور‌ها محسوب می‌شوند که تست کرونای آن‌ها مثبت بوده باشد و به گفته مسئولان وزارت بهداشت آمار واقعی فوتی‌های کرونا حدود ۲ تا ۲.۵ برابر آمار علمی کشور است.

وضعیت ابتلا و فوتی‌های کرونا در یک ماه اخیر
بر اساس آمار‌های وزارت بهداشت طی ۱۰ روز اخیر (۱۳ تا ۲۲ آبان) به طور متوسط در هر ساعت ۴۰۸ نفر در ایران مبتلا و حدود ۱۹ نفر قربانی این ویروس شده‌اند، البته باید توجه داشت که هر ساعت ۲۱۰ نفر نیز بهبود یافته و از چنگال این ویروس نجات پیدا کرده و توانسته اند کرونا را شکست دهند.

البته باید توجه داشت که در روز‌های اخیر تعداد تست‌های روزانه اعلامی در آمار روزانه از سوی سخنگوی وزارت بهداشت افزایش پیدا کرده است و روزانه حدود ۴۰ هزار تست کرونا در کشور انجام می‌شود و به همین دلیل شمار مبتلایان شناسایی شده افزایش پیدا کرده است و آمار مبتلایان نمی‌تواند معیاری برای وضعیت بیماری و کنترل آن در کشور باشد و آمار بیماران بدحال و فوتی‌های کرونا را باید معیار قرار داد.

یک ماه پیش شمار مبتلایان شناسایی شده کرونا ۴۱۰۸ نفر بود و تا هفته پایانی مهرماه آمار بیماران کرونایی به روزانه ۵ هزار نفر و با روند افزایش تست‌های کرونا تعداد مبتلایان شناسایی شده در هفته اول آبان به بیش از ۶ هزار نفر رسید و این روند صعودی شناسایی بیماران ادامه داشت و از نوزدهم آبان ماه روزانه بیش از ۱۰ هزار بیمار کرونایی تشخیص داده می‌شوند.

این افزایش تست‌ها و شناسایی بیماران در مراحل اولیه بیماری و ایزولاسیون می‌تواند به کاهش فوتی‌ها و شکست زنجیره انتقال بیماری کمک کند و بر اساس آخرین آمار روز گذشته ۱۱ هزار و ۷۳۷ بیمار جدید تست کرونایشان مثبت شد و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۳۸ هزار و ۳۲۲ نفر رسید.

 

پیش بینی سیاه از مرگ‌های کرونایی در هفته‌های آینده
متاسفانه تعداد فوتی‌ها در طول یک ماه گذشته حدود ۲ برابر شده است، ۲۲ مهرماه ۲۵۴ فوتی کرونایی داشتیم و اکنون رکورد فوتی‌های کرونا به ۴۶۲ نفر رسیده است و اگر این روند ادامه پیدا کند، فوتی‌های کرونا یک ماه آینده به ۸۰۰ نفر در روز خواهد رسید و فاجعه کرونایی رخ خواهد داد.

حریرچی معاون کل وزارت بهداشت هم اخبار نگران کننده ای درباره افزایش ابتلا و آمار فوتی های کرونا شب گذشته اعلام کرد و گفت: همانطور که می‌دانید متاسفانه ما تقریبا روزانه سه هزار مورد بستری داریم و بیش از ۱۱ هزار مورد شناسایی جدید داشتیم که البته همه موارد جدید شناسایی نمی‌شوند، هرچند تست‌ها دارد بیشتر می‌شود.

او ادامه داد: متاسفانه ما بیش از ۱۰ روز است که مرگ‌های بالای ۴۵۰ مورد را تجربه کردیم و با این میزان رعایت شیوه نامه‌ها و با این میزان محدودیت‌هایی که اعمال می‌شود، پیش بینی‌ها این است که فعلا روند صعودی در ابتلا و در بستری و در مرگ را خواهیم داشت.

حریرچی گفت: پیش بینی سایت (آی اچ ام ای) که پیش بینی‌های آمریکا بر مبنای آن انجام و برنامه ریزی می‌شود، برای کشور ما افزایش موارد مرگ و میر تا نزدیک دو برابر در دو هفته آینده است که امیدواریم اصلا اتفاق نیفتد.

 

درخواست تعطیلی کرونایی چند هفته‌ای در صدر اخبار رسانه‌ها
این در حالی است که از سه هفته پیش تاکنون متخصصان حوزه سلامت کشور بارها در رسانه ها درباره تعطیلی کرونایی برای قطع زنجیره انتقال بیماری مصاحبه کردند اما در نهایت تصمیمات منوط به تعطیلی ۸۹ شهرستان بحرانی کشور شد و ستاد ملی مقابله با کرونا در ۲۵ استان برای چند روز محدودیت تردد بین استانی اعمال کرد همچنین از روز ۲۱ آبان مشاغل سطح ۲،۳ و ۴ از ساعت ۱۸ تعطیل شدند و برخی از اینکه کرونا شیفتی کار نمی کند و این شکل محدودیت موثر نیست انتقاد کردند.

روسای ۶۵ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی که سکانداران کشتی نظام سلامت در کشور هستند با وجود اعمال محدودیت‌های ذکر شده، چند روز پیش در نامه‌ای به وزیر بهداشت خواستار تعطیلی حداقل دوهفته‌ای سراسری همراه با اعمال محدودیت جدی در سفرهای بین شهری و رفت‌وآمدهای غیرضروری درون شهری همگام با ادامه محدودیت های اعمال شده قبلی، نظارت همه جانبه و موثر بر نحوه اجرایی شدن آن و نیز برخورد قاطع و بازدارنده با برگزارکنندگان هرگونه گردهمی و تجمع در سراسر کشور شدند.

محمد میرزا بیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در نامه‌ای خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهور بر لزوم تعطیلی دو هفته‌ای کشور برای قطع زنجیره انتقال بیماری کووید ۱۹ تاکید کرد و افزود: ظرفیت اکثر بخش‌های تعلق گرفته به کرونا تکمیل شده است و بیمارستان‌ها در حال تغییر ظرفیت سایر بخش ها؛ جهت افزایش ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی هستند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: در این شرایط به علت عدم امکان افزایش نیرو فشار کاری زیادی به کادر درمان و پرستاران وارد شده، به گونه‌ای که براساس گزارش‌های دریافتی از داخل برخی بیمارستانها؛ هر ۱۰ بیمار کرونایی به یک پرستار سپرده می‌شود. آن هم پرستارانی که ۹ ماه مداوم براثر مراقبت بی وقفه از بیماران کرونایی؛ هم فرسودگی روحی وانگیزشی و هم فر سودگی شدید جسمی پیدا کرده اند و طبق نظر اکثر متخصصان و صاحبنظران برای مهار بیماری چاره کار، حداقل تعطیلی دو هفته‌ای جهت قطع زنجیره بیماری است، هر چند می‌دانیم این امر می‌تواند آثار اجتماعی و اقتصادی به خصوص بر اقشار ضعیف جامعه داشته باشد.

 

چرا باید حداقل دو هفته تعطیلی داشته باشیم؟
زالی فرمانده ستاد کرونا در تهران با بیان اینکه شرایط فعلی کشور اقتضا می‌کند که دو هفته تعطیلی در بسیاری از نقاط کشور اعمال کنیم، گفت: درخواست تعطیلی دو هفته‌ای تهران به این دلیل است که بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم و یک زمان ریکاوری برای تیم درمان فراهم کنیم. افزایش فزاینده تعداد تخت‌های بستری کرونا در اکثر استان‌های کشور موجب شده است که توان تیم‌های بهداشتی درمانی تحت‌الشعاع قرار بگیرد. نکته بعدی این است که به دلیل گستردگی میزان انتقال و آلودگی سریع و سرایت‌پذیری ویروس کرونا در اکثر فضا‌های عمومی و اجتماعی کلانشهر‌ها راهی جز تعطیلی برای شکستن این زنجیره انتقال باقی نگذاشته است.

او افزود: تنها راه موثر برای شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا تعطیلی یا لاک‌داون است و به همین دلیل در نظرات کارشناسی روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و نامه آن‌ها به وزیر بهداشت این مسئله آورده شده است.محدودیت‌های اعمال شده در سطح کشور تا کنون به اندازه کافی نتوانسته است زنجیره ویروس کرونا را بشکند ما امروز باید بپذیریم اکثر نقاط شهری ما به ویروس آلوده شدند و تنها راه شکست زنجیره توقف قابل قبول فعالیت‌های روزمره به مدت دو هفته است

او در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر تعطیلی دو هفته‌ای بر کنترل کرونا تصریح کرد: درخواست تعطیلی دو هفته‌ای علت علمی دارد. ویروس کرونا دوره نهفتگی دوهفتگی دارد به همین دلیل درخواست ما تعطیل دو هفته‌ای است و تعطیلی یک هفته‌ای از لحاظ اپیدمیولوژیک روی بیماری تاثیر ندارد.

چه  کنیم تا آمار فوتی‌های کرونا کم شود؟
حریرچی درباره اینکه چه اقداماتی برای کاهش شمار ابتلا‌ها باید انجام بشود؟، گفت: ببینید هیچ اقدام منفرد و هیچ راه معجزه آسایی برای مقابله با کرونا وجود ندارد، اقدام‌های متعددی از بهداشت فردی، شستشوی دست و به خصوص ماسک زدن، کاهش تردد‌های اجتماعی و اعمال محدودیت‌های وسیع با توجه به نقش اجتماعی ما باید انجام شود.

وی افزود: خیلی‌ها به دنبال تعطیلی دو هفته‌ای برای رفتن به سفر، گردش، پارک و ملاقات‌های خانوادگی هستند که من خواهش و تقاضا می‌کنم در صورت تصویب هرگونه تعطیلی، وظایف فردی مبنی بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ماندن در خانه را رعایت کنیم.

او ادامه داد: ببینید الان حدود ۳۰ درصد از موارد مرگ روزانه از کرونا است و آیا روزی ۴۵۰ کشته کافی نیست که رفتار خود را با ماسک زدن، مسافرت نرفتن و عدم حضور در دورهمی‌های خانوادگی تغییر بدهیم چرا که همین مهمانی‌های خانوادگی عامل حداقل ۳۰ درصد و در برخی استان‌ها عامل ۵۰ درصد موارد ابتلای جدید است.

وی تاکید کرد: بیایید همه با هم رعایت کنیم چرا که متاسفانه پاییز ما با این تعداد کشته روزانه از رنگ فوق قرمز به سیاهی گرایید، ولی حداقل زمستان را به رنگ سفید تبدیل کنیم و در سیاهی این مرگ و میر غرق نشویم.

 

برخی فرمول‌ها برای کنترل کرونا در ایران
در مقابل سوری، عضو کمیته اپیدمیولوژی ستاد کرونای تهران گفت: به جای «لاک دان» و تعطیلی شهری همچون تهران می‌توان بر روی کانون‌های اصلی انتشار آلودگی در کل کشور که حدود یک میلیون و ۴۰ هزار نفر مبتلای احتمالی و یا ناقل هستند و در واقع حدود یک درصد جمعیت را شامل می‌شوند، متمرکز شد و با مراقبت از این جمعیت و نظارت فعال بر رفتار‌ها و جابجایی‌های آن‌ها می‌توان اپیدمی را کنترل کرد.

سوری افزود: اجرای طرح شهید سلیمانی (طرح تکمیلی مقابله با کرونا توسط بسیج با اقداماتی همچون بیماریابی، امدادرسانی، خدمات بهداشتی، خدمات معیشتی، امر به معروف بهداشتی به صورت محله به محله) و حمایت اقتصادی دولت و همچنین مدیریت این گروه یک میلیون نفری در مقایسه با کل جمعیت کشور اثربخشی مداخلات آن در کاهش ابتلا و به تبع آن تعداد بستری‌ها و مرگ و میر‌های ناشی از بیماری، بالاتر خواهد بود.

دانایی، دانشیار گروه بهداشت جهانی و جمعیت دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه چان هاروارد بیان کرد: تنها راهکار موثر مقابله با کرونا در ایران، تشخیص بیماران، ردیابی کسانی که با بیمار در تماس بوده اند و قرنطینه کردن بیماران برای دو هفته است. قرنطینه‌ای موثر و کامل است که به بیماران در مورد اهمیت قرنطینه آموزش داده می‌شود و از طرف دولت و سازمان‌های اجتماعی مورد حمایت قرار می‌گیرد تا فرد قرنطینه شده بتواند اصول قرنطینه را کاملا دنبال کند که متاسفانه این سه پایه ساده برای کنترل بیماری در ایران و بسیاری از کشور‌های دیگر دنیا تاکنون به درستی دنبال نشده است.

شکوهی، محقق دانشگاه تورنتو گفت: اهمیت اعمال محدودیت‌ها در شرایط کنونی بسیار بالاست اگرچه دولت محدودیت‌هایی را در تهران و برخی از شهر‌های کشور لحاظ کرده است، اما به نظر می‌رسد که محدودیت‌ها بیشتر شبیه نیمه تعطیلی است تا تعطیلی کامل و این بدان معنی است که در بخشی از مردم که هنوز فعالانه در سطح شهر هستند، خطر ابتلا و انتشار بیماری وجود دارد که برای این بخش از افراد، باید همزمان طرح پوشش اجباری ماسک اعمال شود که البته لازمه آن فراهم کردن و در دسترس قرار دادن ماسک برای مردم است.

این اپیدمیولوژیست دانشکده بهداشت دانشگاه تورنتو کانادا پیشنهاد داد: دولت تعداد ساعت دورکاری را افزایش دهد تا رفت و آمد‌های غیرلازم کاهش پیدا کند و همزمان مراکز تست‌های محلی در سطح شهر‌های بزرگ از جمله تهران دایر کند و تعداد تست‌ها را بالاتر ببرد و نیز ردیابی موارد محتمل را جدی‌تر بگیرد و تنها با اعمال همزمان چند اقدام، می‌توان انتظار داشت که در طی ۲ تا ۳ ماه آینده روند کاهشی ابتلا به این بیماری رخ دهد، در غیر این صورت، شکی نیست که اعمال محدودیت‌های دوره‌ای و نامنظم باعث ایجاد موج‌های بعدی خواهد شد.

تعطیلی دو هفته‌ای کشور کافی نیست
حریرچی در پاسخ به این پرسش که حال اگر مردم شیوه نامه‌ها را رعایت کردند و تعطیلی دو هفته‌ای هم صورت گرفت، چه اتفاقی خواهد افتاد و آمار‌ها چقدر تغییر خواهد کرد؟ گفت: اولا باید بگویم که دو هفته مدت کاملا ناکافی است، ولی شرط لازم است برای اینکه ما بتوانیم موارد مرگ و میر را کاهش بدهیم.

او ادامه داد: در حال حاضر اقدام‌های عاجل ما می‌تواند اثرات مقطعی داشته باشد و شرایط را کنترل و بازسازی نیرو‌های اجرایی، بهداشتی و درمانی را فراهم کند، ولی فکر نکنیم که راه حل معجزه آسایی وجود دارد و با چند روز تعطیلی اقدام عجیبی رخ خواهد داد منتهی بسیار این اقدام کلیدی است، وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه تاکید دارند و انشاالله که اقدام اساسی در این باره انجام شود.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران اظهار کرد: آن‌چه اهمیت دارد این است که این تعطیلی مقطعی است و برنامه‌های ما مانند بیماریابی فعال و امکان ردیابی بیماران پس از تعطیلی دو هفته‌ای باید جهت جلوگیری از گسترش ویروس عملیاتی شود.

مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، طغیان شدید بیماری در کشور را هشدار داده و گفت: روش‌های محافظه‌کارانه دیگر جواب نمی‌دهد و معتقد است تعطیلاتی همچون نوروز می‌تواند بار بیماری را کاهش دهد و در بهترین حالت، باید همه‌جا به جز آتش‌نشانی، مراکز درمانی، داروخانه‌ها و مغازه‌های مرتبط با فروش مواد غذایی تعطیل شوند.

سایر متخصصان در سراسر کشور و متخصصان عفونی و اپیدمیولوژیست‌ها در داخل و خارج کشور نیز معتقدند محدودیت‌های نیم بند همچون تعطیلی شبانه اصناف، محدودیت تردد بین استان‌ها یا گسترش تعطیلی به کل شهر‌ها تنها مسکن و به تاخیر انداختن موج‌های بعدی کرونا در ایران است و به تنهایی نمی‌توانند حریف کرونا شوند.

 

نسخه کرونایی وزارت بهداشت؛ غربالگری محله ای و بررسی تطعیلی کشور در ستاد کرونا
حالا وزارت بهداشت به همراه اعضای ستاد کرونا  تصمیم گرفته اند گام چهارم بسیج ملی مقابله با بیماری کرونا را اجرا کنند و کلید مبارزه را از کرمانشاه روشن کردند و قرار است به تدریج در کل استان‌ها این طرح ادامه پیدا کند.

وزیر بهداشت محوریت این طرح  را بر مبنای بیماریابی زودرس، قرنطینه بیماران شناسایی شده، حمایت از بیماران در طول زمان قرنطینه، شناسایی صحیح مواردی که با فرد مبتلا در ارتباط بوده اند و کشف خوشه‌های گرفتار عنوان کرده است.

برای اجرای این طرح از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد، خیرین، بسیج، هلال احمر و وزارت ارتباطات استفاده خواهد شد و در این طرح هر خانه یک پایگاه سلامت برای مقابله با بیماری کرونا خواهد شد و برآورد می‌شود با محور آموزش و پیدا کردن زودرس موارد مبتلا بار بیمارستان‌ها کم شود.

نمکی همچنین از افزایش تعداد تست‌های روزانه تشخیص کرونا در کشور از ۲۵ هزار به ۴۵ هزار تست خبر داد وگفت: تست ها را طی روز‌های آینده به ۱۰۰ هزار تست در روز خواهیم رساند؛ برای این کار نیز تست‌های تشخیصی سریع که به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه جواب آزمایش کرونا فرد را مشخص می‌کند در کشور ساخته شده است و از سوی دیگر درحال وارد کردن تعدادی از این دستگاه‌ها به کشور هستند تا بتوان موارد روزانه تست کرونا را افزایش داد.

امروز سرنوشت تعطیلی کشور در ستاد مقابله با کرونا مشخص می شود
روز پنجشنبه هم قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت از بررسی تعطیلی ۲ هفته‌ای کشور در روز شنبه در ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد. حالا باید منتظر ماند و دید که در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا چه تصمیمی در این باره گرفته می‌شود.

امید است که امروز تصمیم عاجلی در این باره گرفته شود، چرا که بنابر فرموده‌های مقام معظم رهبری وزارت بهداشت باید تعیین کننده مصادیق و اعلام کننده محدودیت ها باشد و سلامت حتی بر امنیت اولویت دارد اما متاسفانه به نظر می رسد که در تصمیم گیری ها تعلل وجود دارد و تصمیمات با تاخیر گرفته می شود و با وجود درخواست متخصصان بعد از چند هفته تازه امروز سرنوشت تعطیلی کشور در ستاد مقابله با کرونا مشخص می شود؛ شاید بهتر باشد با توجه به اینکه آمار ابتلا و فوتی های کرونا بالاست، کمی شاهد تصمیم گیری سریع تر مسئولان باشیم تا خانواده های کمتری داغدار شوند.

شنبه 24/8/1399 - 17:18
بهداشت روانی

 


یک متخصص روانشناسی گفت: اسکیزوفرنی با درگیری مستقیم مغز موجب تغییراتی در خلق و خوی افراد می‌شود و استرس یکی از عوامل فعال کننده این بیماری است.
حمید خاکباز دکترای تخصص روانشناسی و مشاوره در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: اختلال اسکیزوفرنی همانند اختلالات دیگر بروز می‌کند با این تفاوت که اختلالی مانند دیابت بخش‌های مختلفی از جسم افراد را درگیر می کند؛ اما در بیماران اسکیزوفرنی فقط مغز این فرد درگیر می‌شود. در واقع بیماری اسکیزوفرنی موجب تغییراتی در خلق، رفتار، تفکر و ادراک افراد می‌شود. همچنین در این بیماری ارتباط فرد با واقعیت‌ها به نوعی قطع خواهد شد.

او افزود: کسی که به اسکیزوفرنی مبتلا شده است، در ابتدا متوجه ابتلای خود به این بیماری نیست و فقط ناراحتی و سردرگمی را تجربه می‌کند. از جمله علائم اصلی این بیماری می‌توان به توهم، هذیان، گفتار و رفتار آشفته، بی حسی، تنبلی و گوشه گیری اشاره کرد.

خاکباز بیان کرد: در واقع این بیماری یک درصد از جمعیت دنیا را درگیر کرده است؛ به صورتیکه از هر ۱۰۰ نفر یک شخص به بیماری اسکیزوفرنی مبتلا می‌شود. هر شخص بدون در نظر گرفتن جنسیت، سبک زندگی و نژاد ممکن است تحت تاثیر این بیماری قرار بگیرد.

او در ادامه افزود: به دلیل اینکه که این بیماری آهسته و به تدریج در افراد صورت می‌گیرد، ممکن است به مدت طولانی افراد متوجه ابتلای خود نشوند. حتی ممکن است اسکیزوفرنی به طور ناگهانی با تغییر شدید رفتاری طی چند روز یا هفته خود را بروز دهد و این تغییر ناگهانی ناشی از مدت طولانی ابتلا به این بیماری است.

این روانشناس مطرح کرد: از دیگر علائم اسکیزوفرنی می‌توان به کم حرفی، اشکال در تصمیم گیری، بی ارادگی، تغییر در احساس و هیجان، از دست دادن دادن علایق و بی انگیزگی اشاره کرد. همچنین عدم رعایت بهداشت شخصی را در این افراد شاهد هستیم و حاضر به پذیرش بیماری خود نمی‌شوند.

خاکباز گفت: یکی از نکات مهم در این بیماری تاکید بر آسیب پذیری و استرس ‌این افراد است. در واقع آسیب پذیری، استعداد ژنتیکی فرد برای ابتلا به بیماری تعریف می‌شود. همچنین آمادگی و واکنش همه افراد در برابر استرس یکسان نیست؛ بنابراین باید مهارت و راهکار‌های لازم برای کنترل استرس در نظر گرفته شود.

او در ادامه افزود: در واقع اسکیزوفرنی را بیشتر در خانواده‌های از هم گسیخته و عدم ارتباط مناسب با فرزند مشاهده می‌کنیم. به طور کلی آشفتگی ارتباطی در این خانواده ها بسیار زیاد است.

 

راهکارهای درمانی برای مبتلایان به اسکیزوفرنی
خاکباز گفت : خط مقدم درمان اسکیزوفرنی همان درمان دارویی است که تجویز فقط باید توسط روانپزشک صورت بگیرد. همچنین درمان‌های روانشناختی، حمایتی، روانی و اجتماعی بسیار حائز اهمیت است. نقش مشاور توانبخشی برای کمک به درمان این بیماران بسیار کمک کننده است.

این روانشناس بیان کرد: به دلیل نقش میزان استرس در ابتلای افراد به اسکیزوفرنی، لازم است افراد در این زمینه آموزش و آمادگی لازم برای رو به رو شدن با موضوع های مختلف را داشته باشند. افراد به طور متفاوت با استرس کنار می‌آیند اما نکته مهم این است که بیشتر مردم از راهکار‌های نامناسب مقابله با استرس استفاده می‌کنند. به عنوان مثال سیگار کشیدن، رفتار نامناسب با اطرافیان، مصرف مواد مخدر و دارو‌های غیرقانونی را به عنوان راهکار مقابله با استرس استفاده می‌کنند.

خاکباز در پایان تصریح کرد: در صورتیکه افراد بتوانند از راهکار‌های مناسب مقابله با استرس استفاده کنند؛ می‌توانند با قدرت بیشتر از ابتلا به انواع بیماری‌ها جلوگیری کنند. البته باید توجه داشت استرس به تنهایی باعث بیماری اسکیزوفرنی نمی‌شود؛ اما فعال کننده شروع بیمار‌ی اسکیزوفرنی محسوب می‌شود. در واقع استرس باعث افزایش علائم هر نوع بیماری خواهد شد؛ بنابراین توصیه می‌شود مهارت‌های مدیریت استرس و کنار آمدن با مشکلات مختلف را در خود تقویت کنید.

شنبه 24/8/1399 - 17:17
سلامت و بهداشت جامعه

 


دلایل پنهانی زیادی وجود دارد که مانع از کاهش وزن شده و بدن را وادار می‌کنند که اضافه وزن خود را حفظ کند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری افغانستان، دلایل پنهانی زیادی وجود دارند که بدن را وادار می‌کنند اضافه وزن خود را حفظ کند. این عوامل نتیجه رژیم و ورزش را بی فایده می‌کنند تا زمانی که برای حل آن‌ها اقدام کنید.

۱. به‌هم ریختگی قند خون

با مصرف کربوهیدرات، سطح گلوکز خون شروع به افزایش می‌کند. در پاسخ، پانکراس هورمونی به نام انسولین ترشح می‌کند که وظیفه آن انتقال این قند‌ها به سلول‌های محل تعلق آن‌هاست. انسولین برای زندگی انسان ضروری است، با این وجود مقدار بیش از حد آن، ذخیره چربی را ایجاد می‌کند.

در یک فرد سالم، این روند به نرمی پیش می‌رود و سطح قند خون تقریباً دو ساعت بعد از غذا به حالت طبیعی می‌رسد. با این حال، گاهی سلول‌ها خسته می‌شوند و توانایی پذیرش موثر انسولین را از دست می‌دهند. این حالت با عنوان مقاومت به انسولین شناخته می‌شود، یک وضعیت خطرناک که در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به افزایش وزن و در نهایت دیابت نوع ۲ شود.

حفظ سطح متعادل قند خون برای جلوگیری از افزایش چربی ناخواسته بسیار مهم است. این امر می‌تواند با کاهش مصرف غذا‌های فرآوری‌شده و مصرف پروتئین، فیبر و چربی حاصل شود. این مواد مغذی جذب کربوهیدرات‌ها را به جریان خون کاهش می‌دهند.

۲. التهاب

ممکن است پیوند بین کاهش وزن و التهاب را به طور قابل‌ ملاحظه‌ای نادیده بگیرید. در حالی که مقداری التهاب برای مقابله با عفونت‌ها ضروری است، اما وقتی مزمن و بی‌وقفه شود، مشکلاتی به وجود می‌آید و یکی از آن‌ها افزایش وزن است.

بررسی علت اصلی التهاب برای بازیابی سلامت داخلی مطلوب و شروع کاهش وزن بسیار مهم است.

۳. عدم تعادل هورمونی

یکی از دلایل اصلی عدم کاهش وزن، به هم ریختن تعادل هورمون‌هاست. هورمون‌ها تاثیری باورنکردنی بر وزن ما دارند، زیرا آن‌ها BMR یا نرخ متابولیک پایه را تنظیم می‌کنند. BMR فرد تعداد کالری است که روزانه و بدون فعالیت بدنی در بدن می‌سوزاند. عدم تعادل برخی هورمون‌ها مانند کورتیزول، تستوسترون، استروژن و پروژسترون اغلب منجر به کاهش BMR می‌شود. در این شرایط با وجودکالری کمی که در طول یک روز صرف می‌کنید، کاهش وزن‌تان شبیه صعود به قله اورست است.

۴. کم‌کاری تیروئید

تیروئید یک غده فوق‌العاده مهم است و وظیفه تنظیم سوخت و ساز بدن، یا سرعت تجزیه غذا در بدن و تولید انرژی از آن را دارد.

T۳ و T۴ دو هورمون اصلی تولید شده توسط تیروئید هستند. کم‌کاری تیروئید زمانی است که بدن T۳ یا T۴ کافی تولید نمی‌کند. این مسئله همچنین می‌تواند در صورت بروز مشکل در بدن در تبدیل T۴ به T۳ ایجاد شود. T۳ ماده فعالی است که مسئول متابولیسم بدن شماست. هنگامی که سطح آن پایین یا کمتر از حد مطلوب است، سوخت و ساز بدنتان کم می‏‌شود.

۵. مشکلات روده

پزشک یونان باستان بقراط می‌گفت: همه بیماری‌ها از روده شروع می‌شوند. 

روده که به عنوان «مغز دوم» بدن شناخته می‌شود، تقریباً در هر سیستم داخلی و فرآیندی در بدن تأثیر دارد. وجود باکتری‌های مفید کافی در دستگاه گوارش برای مدیریت وزن و سلامت کلی بسیار مهم است.


عدم تعادل میکروب‌های «خوب» در مقابل «بد» می‌تواند روند کاهش وزن را با مشکل مواجه کند.

۶. استرس

در دنیای پر سرعت که امروز در آن زندگی می‌کنیم، استرس اجتناب‌ناپذیر است. استرس به ندرت یک مسئله صرفا روانشناختی است و در واقع، استرس جسمی بسیار واقعی است که سبب ترشح کورتیزول، هورمون استروئیدی می‌شود و می‌تواند سطح قند خون را حتی در غیاب غذا‌های مضر افزایش دهد.

به این ترتیب تلاش شما در کاهش وزن مهار می‌شود. این روند می‌تواند بدن را مجبور به ذخیره چربی، به ویژه در ناحیه شکم کند، زیرا قند خون با انسولین (هورمون ذخیره‌کننده چربی) پیوند دارد.

۷. عدم تعادل مواد معدنی یا سمیت فلزات سنگین

مواد معدنی فاکتور‌های صد‌ها آنزیم درگیر در متابولیسم هستند. از آنجا که متابولیسم میزان کالری مصرف شده را کنترل می‌کند، کمبود مواد معدنی منجر به افزایش وزن می‌شود.




مسمومیت با فلزات سنگین به دلیل عواملی مانند منبع آب آلوده در دنیای مدرن بسیار رایج است. این ترکیبات محلول در چربی هستند، بنابراین بدن می‌تواند وزن اضافی را حفظ کند تا از ورود آن‌ها به جریان خون جلوگیری کند.

شنبه 24/8/1399 - 17:14
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک رژیم شناس و متخصص تغذیه درخصوص نحوه پیشگیری از اضافه وزن و چاقی کودکان در روزهای کرونایی توضیحاتی را ارائه کرد.
شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: با توجه به شرایط اپیدمی ویروس کرونا آموزش دانش‌آموزان به صورت مجازی و آنلاین ادامه دارد که این تغییر شرایط باعث شده است تا در سبک زندگی تمام افراد، تغییراتی ایجاد شود.

او در ادامه افزود: در کنار تاثیر‌ مثبتی که آموزش آنلاین می‌تواند در قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا داشته باشد؛ ارائه این نوع آموزش نقاط منفی مانند کم تحرکی، پرخوری و بر هم خوردن نظم در خوابیدن‌ها را هم به خود اختصاص داده است.

اولیایی گفت: در شرایط عادی دانش‌آموزان در مدرسه حاضر می‌شدند و حتی کم تحرک‌ترین آن‌ها در ساعت زنگ تفریح و ورزش میزان قابل توجهی تحرک داشتند که همین موضوع ورزش برای پیشگیری از چاقی دانش‌آموزان بسیار حائز اهمیت بود.

راهکارهای پیشگیری از اضافه وزن دانش آموزان در دوران کرونا
این رژیم شناس و متخصص تغذیه بیان کرد: در شرایط اپیدمی ویروس کرونا با چند مشکل مانند پرخوری‌های مکرر، افزایش اوقات فراغت و کم تحرکی رو به رو شده ایم. در اولین مرحله توصیه می‌شود والدین تا حد امکان از خرید افراطی تنقلات مانند چیپس، پفک، شیرینی‌ها و بستنی خودداری کنند. در واقع سعی کنید از میوه و سالاد‌های متنوع در این شرایط زمانی استفاده شود.


او افزود: در وعده‌های اصلی غذایی والدین مراقب باشند افراط در خوردن غذا انجام نشود. پدر و مادر باید در این شرایط زمانی الگوی مناسبی در بحث تغذیه برای دانش‌آموزان خود باشند. در خانواده‌هایی که فضای خانه متشنج است، فرزندان از استرس به خوردن غذا پناه می‌برند؛ به همین دلیل توصیه می‌شود والدین استرس و تشنج را از خانواده دور کنند تا فرزند آن‌ها دچار پرخوری ناشی از استرس نشود.

اولیایی گفت: در واقع به دلیل شرایط اپیدمی ویروس کرونا امکان ورزش کردن و استفاده از فضای بیرون مناسب نیست. اما توصیه می‌شود حرکت‌های ورزشی قابل اجرا در خانه، توسط تمام افراد خانواده انجام شود. همچنین خانواده‌ها می‌توانند از فیلم‌های آموزشی برای انجام حرکات ورزشی استفاده کنند.

این متخصص تغذیه مطرح کرد: خانواده‌ها سعی کنند به میزان بیشتری در کار‌های منزل از فرزند خود متناسب با سن آن‌ها کمک بگیرند که همین موضوع به تحرک فرزند کمک می‌کند.

اولیایی در پایان تصریح کرد: تماشای فیلم‌های آموزش ورزشی، ورزش دسته جمعی خانواده در خانه و کاهش استفاده از وسایل الکترونیکی مانند تبلت و تلویزیون به پیشگیری از اضافه وزن در این شرایط اپیدمی ویروس کرونا کمک می‌کند. باید توجه داشته باشید که چاقی برای دانش‌آموز به هیچ عنوان نقطه مثبتی تلقی نمی‌شود و افزایش وزن برای آن‌ها یک مشکل سلامتی است که می‌تواند در آینده زمینه ساز بیماری‌های زمینه‌ای مانند چربی و قند خون، مشکلات کبدی، قلبی عروقی و اسکلتی باشد.

 

شنبه 24/8/1399 - 17:12
سلامت و بهداشت جامعه

 


کمبود برخی مواد مغذی در بدن افراد باعث بروز اختلالات خلقی و ابتلا به بیماری‌های روحی می‌شود.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری افغانستان،  اختلالات خلقی شامل چندین اختلال روانی مختلف هستند که باعث می‌شوند خلق و خوی فرد به سرعت یا به تدریج تغییر کند. این اختلالات اضطراب، افسردگی، اختلال دو قطبی و برخی دیگر را شامل می‌شوند.

اختلالاتی که بر خلق و خوی فرد تأثیر می‌گذارند پیچیده هستند و می‌توانند در اثر عوامل مختلفی مانند ژنتیک، رژیم غذایی، عادات ورزشی، محیط و شخصیت ایجاد شوند. در این نوشتار با ۹ کمبود مواد مغذی آشنا می‌شویم که می‌توانند سبب بروز اختلالات خلقی باشند.

۱. روی (زینک)

روی ممکن است همان چیزی باشد که پزشک برای کاهش علائم افسردگی تجویز می‌کند. یک متاآنالیز منتشر شده در Biological Psychiatry، ۱۷ مطالعه را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و نشان داد که افراد افسرده حدود ۱۴ درصد کمتر از افراد معمولی روی ​​دارند و افراد مبتلا به افسردگی شدید کمترین میزان روی را دارند.

۲- اسید‌های چرب امگا۳

طبق موسسه ملی سلامت آمریکا، امگا۳ به بهبود سیستم ایمنی بدن، سیستم غدد درون‌ریز، ریه‌ها، قلب، روحیه و برخی دیگر کمک می‌کند. اسید‌های چرب امگا ۳ همچنین دارای اثر ضد التهابی قدرتمندی روی مغز هستند و از آنجایی که اعتقاد بر این است بیماری‌های روانی ناشی از التهاب مغز هستند، از اهمیت زیادی برخوردار است.


۳- ویتامین D

ویتامین D نقش مهمی در خلق و خوی ما ایفا می‌کند، و کمبود آن می‌تواند منجر به اختلال عاطفی فصلی و حتی افسردگی شود. مطالعه‌ای از هلند نشان داد افراد بالغ با علائم افسردگی سطح ویتامین D کمی دارند.

۴- ویتامین B۱۲

طی چند سال گذشته، شواهد نشان داده‌اند که ویتامین‌های گروه B به خصوص فولات و B ۱۲ می‌توانند افسردگی و سایر مشکلات روحی را از بین ببرند. تحقیقات محققان فنلاندی نشان می‌دهد مقادیر بالای ویتامین B۱۲ در جریان خون با نتایج موفقیت‌آمیزتری در افراد تحت درمان افسردگی ارتباط دارد.

۵. فولات

طبق مقاله‌ای از مجله روانپزشکی هند، کمبود فولات می‌تواند مشکلات روحی ایجاد کند. محققان استناد کردند که، طبق یافته‌های آن‌ها، بیماران، حدود ​​۲۵ درصد کمتر از افراد سالم فولات داشتند. بر اساس یافته‌های آنها، علائم افسردگی شایع‌ترین نشانه روحیِ کمبود فولات است. 

۶. ید

ید در بدن انسان نقش مهمی دارد و به عملکرد صحیح غده تیروئید کمک می‌کند. وقتی ید کافی نباشد، تیروئید نمی‌تواند مقدار کافی هورمون تیروئید را سنتز کند.

سطح پایین هورمون‌های تیروئید در خون عامل اصلی مسئول مجموعه‌ای از ناهنجاری‌های عملکردی و تکاملی است که IDD نامیده می‌شود.

۷- پروتئین

بدن برای عملکرد مناسب به پروتئین نیاز دارد، زیرا اسید‌های آمینه ضروری موجود در این عنصر مغذی برای سلامت مغز بسیار مهم هستند. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که درمان با اسید‌های آمینه ممکن است به اندازه دارو‌های سنتی برای درمان افسردگی موثر باشند.

۸. آهن

کمبود آهن ممکن است در ADHD (اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی) نقشی داشته باشد. سطح پایین آهن همچنین با علائم افسردگی ارتباط دارد.

۹. سلنیوم

طبق برخی مطالعات، پایین بودن سطح سلنیوم می‌تواند خلق و خوی را تحت تاثیر قرار دهد. در حالی که کمبود سلنیوم معمولا نادر است، اما می‌تواند باعث کاهش عملکرد شناختی و ذهنی فرد شود.

شنبه 24/8/1399 - 17:10
سلامت و بهداشت جامعه

 

به گفته دانشمندان یک فرد بیمار دو روز قبل از بروز اولین علائم، فعال‌ترین مرحله شیوع ویروس کرونا را پشت سر می‌گذارد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، دو روز پیش از بروز علائم مشخص، فرد بیشترین مرحله انتقال و فاز فعالیت شیوع کرونا را دارد.

افراد بیشتر از حدود دو روز قبل از شیوع علائم و احساس بیماری می‌توانند بیشترین امکان انتقال را داشته باشند. حداکثر انتشار ویروس در محیط دو روز قبل از ظهور اولین علائم ویروس کرونا است و پس از ظهور برخی علائم، تعداد ویروس‌هایی که بیمار در محیط خارجی ترشح می‌کند به شدت کاهش می‌یابد.

پیش از این سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد تفاوت‌های اصلی بین کووید ۱۹ و آنفلوانزا علائمی مانند از دست دادن حس چشایی و بویایی و همچنین تنگی نفس است

شنبه 24/8/1399 - 17:7
سلامت و بهداشت جامعه

 


عدم تعادل هورمون‌ها می‌تواند سلامت کلی بدن افراد را به خطر بیندازد، به همین علت باید حتما از روش‌هایی مناسب برای تنظیم هورمون‌های بدن استفاده کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیکگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری افغانستان، هورمون‌ها در حفظ سلامت ما نقش حیاتی دارند. در بعضی مواقع برای اطمینان از عملکرد صحیح بدنتان باید هورمون‌هایتان را به تعادل برسانید. هورمون‌ها در میان بسیاری از عملکرد‌های مهم دیگر، برای متابولیسم و ​​هضم مناسب مواد غذایی، کنترل عملکرد مغز و خلق و خو و کنترل دمای بدن موثر هستند. با این حال، آن‌ها همیشه متعادل نیستند. برخی از علائم عدم تعادل هورمونی عبارتند از:

– به طور مداوم افزایش وزن دارید (این مورد غالبا شامل ولع مصرف قند نیز می‌شود)

– زود خسته می‌شوید (حتی اگر شب را خوب بخوابید)

– تغییرات خلق و خو و افسردگی (در میان سایر حالات، اضطراب و افسردگی شایع‌ترین است)

– بی‌قراری و بی‌خوابی شبانه

– مشکلات گوارشی

نوسانات هورمونی برای زنان در طول زندگی‌شان طبیعی است، اما نوسانات هورمونی که باعث درد و بیماری می‌شوند، اینگونه نیستند. در موارد شدید، علائم با دارو درمان می‌شوند، اما علت اصلی آن اغلب برطرف نمی‌شود.

غذا: اطلاعات برای بدن

خوب یا بد، وقتی صحبت از سلامتی یا عدم تعادل هورمونی می‌شود، غذا یک تغییردهنده مطلق بازی است. غذا اطلاعاتی برای بدن است و همان چیزی است که به توانایی بدن برای متعادل نگه داشتن هورمون‌ها کمک می‌کند. غذا خوردن برای سلامتی هورمون‌ها کار دشواری نیست اگر دانشش را داشته باشید.

تعداد وعده‌های غذایی‌تان را افزایش دهید و بیشترین رنگ ممکن را در وعده‌ها بگنجانید. این کار به حفظ قند خون در سطح ثابت کمک می‌کند، و به نوبه خود منجر به پایداری و متعادل شدن هورمون‌ها کمک می‌کند.

در همه وعده‌های غذایی پروتئین داشته باشید. پروتئین یک جزو اصلی برای بسیاری از هورمون‌ها است. پروتئین در میان بسیاری از عملکرد‌های دیگر، به حفظ سطح قند خون کمک می‌کند.

به وعده‌های غذایی‌تان تنوع بیشتری بدهید. هرچه رنگارنگ‌تر، بهتر. حداقل نیمی از بشقاب‌تان در هر وعده غذایی باید از سبزیجات رنگارنگ تشکیل شود.

سبزیجات چلیپایی، مانند کلم بروکلی و گل کلم را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید. آن‌ها از جمله غذا‌ها و مواد مغذی هستند که به پیشگیری از بروز سرطان‌های زنان کمک می‌کنند.




چربی‌های سالم را به غذاهای‌تان اضافه کنید. برخی از منابع چربی‌های سالم عبارتند از تخم کتان، بادام، و آووکادو. چربی جزو اصلی تولید هورمون‌های جنسی و هورمون‌های مغزی است.

نسبت به حساسیت‌های غذایی مراقب باشید. بسیاری از افراد در اواخر زندگی درمی‌یابند که ممکن است نسبت به غذا‌هایی مانند گلوتن، لبنیات و سایر مواد غذایی حساسیت داشته باشند.

مصرف کربوهیدرات را تا جایی که ممکن است محدود کنید. این اقدام یک اثر قدرتمند دارد و به سرعت قابل مشاهده است.

هیچ کس یک شبه خود را در وضعیت عدم تعادل هورمونی ندیده ‌است. بنابراین، اگرچه ممکن است تفاوت را با این اقدامات به سرعت حس کنید، اما بازگشت به تعادل هورمونی کامل ممکن است مدتی طول بکشد. همچنین بسیاری از فاکتور‌های دیگر وجود دارد که می‌توانند هورمون‌های شما را از بین ببرند. علاوه بر رژیم غذایی، استرس، روابط و سموم نیز می‌توانند باعث بروز مشکلات هورمونی شوند. تلاش برای حل یک‌باره این مشکل می‌تواند آسیب‌زننده باشد. بهترین ایده این است که به مرور مشکل را حل کنید.

شنبه 24/8/1399 - 17:5
سلامت و بهداشت جامعه

 

دانشمندان کانادایی با بررسی ژنوم ۳۶ گونه پستاندار دریایی دریافتند که حداقل ۱۵ گونه ممکن است به ویروس کرونا مبتلا شوند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از دیلی میل یک مطالعه جدید نشان داد که پستانداران دریایی مانند نهنگ‌ها و دلفین‌ها هم در معرض خطر ویروس کرونا قرار دارند.

ویروس کووید ۱۹ ابتدا با انتقال از خفاش‌ها به انسان باعث آلودگی انسان‌ها و ایجاد بیماری شد. حالا مشخص شده است که این ویروس می‌تواند بین گونه‌های دیگر جانوری نیز منتقل شود و جانوران دیگر را نیز آلوده کند. پژوهشگران دانشگاه دالهاوزی در کانادا اعلام کردند که پستانداران دریایی مانند نهنگ‌ها و دلفین‌ها در برابر ویروس کرونا مقاوم نیستند و ممکن است به این ویروس آلوده شوند.

در گزارش‌های گذشته مشخص شده بود که ویروس کرونا در فاضلاب شهری وجود دارد و همچنین محققان معتقدند که فاضلاب‌های تصفیه نشده وارد آب‌ها شده و حیوانات آبزی را آلوده می‌کند.

این محققان کانادایی ژنوم ۳۶ پستاندار دریایی را تحت نظر قرار دادند و احتمال آلودگی این حیوانات را توسط ویروس کرونا  بررسی کردند آن‌ها دریافتند که حداقل ۱۵ گونه پستاندار دریایی به دلیل داشتن گیرنده آنزیم ACE۲ ممکن است توسط ویروس کرونا آلوده شوند.

گیرنده آنزیم ACE۲ پروتئینی است که در سطح سلول‌ها قرار دارد و یکی از راه‌های ورود ویروس کووید ۱۹ است. از ۳۶ گونه مورد بررسی ۲۱ گونه نهنگ‌ها و دلفین‌ها بودند.

گراهام دلیر، مدیر تحقیقات و یکی از محققان این مطالعه گفت: بسیاری از این گونه‌ها به شدت تهدید می‌شوند و حتی در معرض خطر انقراض هستند.

او افزود: در گذشته این حیوانات توسط انواع متفاوت ویروس‌های کرونا ویروس که باعث بیماری خفیف و آسیب به ریه‌ها می‌شود، آلوده شده اند.

بسیاری از کارشناسان معتقداند: که حتی اگر واکسن و درمانی برای بیماری کرونا پیدا شود، اما حیوانات به این ویروس آلوده شوند، باعث به وجود آمدن مخازن بیماری می‌شوند و گونه‌های پیچیده تری از این ویروس ایجاد می‌کنند.

از جمله حیوانی که در مطالعات قبلی بررسی شدند و در برابر کرونا مقام نبودند می‌توان به سگ ها، گربه‌ها خرگوش‌ها و راسو‌ها اشاره کرد.

 

شنبه 24/8/1399 - 17:4
سلامت و بهداشت جامعه

 

تمام افراد با آگاهی از برخی مسائل روان شناسی که در زندگی روزمره کاربرد دارد می توانند زندگی سالم تری داشته باشند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری افغانستان، هرچند که خواندن مطالعات تحقیقاتی روانشناسی برای همه آسان نیست، اما نتایج به دست آمده می‌تواند در زندگی روزمره مورد استفاده قرار گیرد و به شما کمک کند تا زندگی سالم‌تری داشته باشید. نکات روانشناسی قید شده دراین نوشتار به شما کمک می‌کند که درک بهتری نسبت به خودتان و دنیای اطراف‌تان داشته باشید.

۱. اعتماد به نفس از ظاهر مهمتر است

مطالعات متعدد نشان می‌دهند اعتماد به نفس مهمتر از خوش‌تیپ بودن است. در حقیقت، زوج‌هایی که زن در آن‌ها ظاهری بهتر از مرد دارد، از زوج‌هایی که مرد خوش‌تیپ‌تر است، یا هردو از نظر ظاهری مطابقت دارند، مثبت‌تر و موفق‌ترند.

۲. مردان فقط به مدت ۶ دقیقه به زنان گوش می‌دهند

این یک واقعیت است، مردان شنوایی انتخابی دارند! آن‌ها فقط می‌توانند ۶ دقیقه با دقت به شریک زندگی‌شان گوش دهند، در حالی که وقتی با دوستان مرد خود صحبت می‌کنند این زمان بیش از دو برابر شده و به ۱۵ دقیقه می‌رسد. قبل از سرزنش مردان به دلیل کم‌توجهی، باید بدانید که زنان در مکالمه با دوستان خود بیش از شریک زندگی‌شان توجه دارند.


۳- نوشتن افکار باعث کاهش استرس می‌شود

مطالعات زیادی نشان داده که نوشتن در مورد تجربیات آسیب‌زا، وضعیت احساسی را بهبود و اضطراب و استرس را کاهش می‌دهد و به شما کمک می‌کند تا از عامل افسردگی رها شوید.

۴. تماس چشمی به ادامه مکالمه کمک می‌کند

اگر می‌خواهید مکالمه طولانی‌تر شود، اما نمی‌دانید چه بگویید، از طرف مقابل سوالی بپرسید و بعد که جوابی شنیدید، بدون گفتن کلمه‌ای به او نگاه کنید. او برای جلوگیری از سکوت به صحبت‌های خود ادامه می‌دهد.

۵. ۴ ثانیه سکوت اوضاع را ناجور می‌کند

سکوت حتی به اندازه ۴ ثانیه می‌تواند بر عزت نفس مخاطب شما تأثیر بگذارد و باعث شود که او احساس اضطراب کند و اعتماد به نفسش کاهش یابد. برعکس، در مکالمات جاری، حتی اظهارات ناشیانه ممکن است مورد توجه قرار نگیرند و در جریان مکالمه هیچ اختلالی هم ایجاد نکنند.

۶. رنگ آبی می‌تواند بهره‌وری را افزایش دهد

رنگ دیوار‌های دفتر کارتان می‌تواند بر میزان بهره‌وری شما تأثیر بگذارد. اگر می‌خواهید یک محیط تحریک‌کننده و انرژی‌بخش برای ذهن‌تان داشته باشید، آبی بهترین رنگ برای شماست. ترکیب رنگ آبی و نارنجی نه تنها باعث افزایش بهره‌وری می‌شود بلکه ذهن و احساسات شما را متعادل می‌کند. این ترکیب رنگ برای افرادی که تمام روز کار فکری می‌کنند، ایده‌آل است.

۷. صحبت کردن در مورد اهداف‌تان انگیزه شما را از بین می‌برد

تحقیقات نشان می‌دهند که صحبت با افراد دیگر در مورد اهداف‌تان باعث می‌شود کمتر برای رسیدن به آن‌ها تلاش کنید. در واقع صحبت در مورد اقدامات آینده به شما احساس رسیدن به هدف می‌دهد و مغز را به حدی راضی می‌کند که انگیزه کاملاً از بین می‌رود.

۸. می‌توانید خود را متقاعد کنید که خوب خوابیده‌اید

مطابق با یک مطالعه که در ژورنال روانشناسی تجربی منتشر شد، اگر خود را متقاعد کنید که در طول شب به خوبی استراحت کرده‌اید، عملکرد شناختی شما افزایش پیدا می کند، حتی اگر واقعاً خوب نخوابیده باشید. برعکس، شکایت در مورد خستگی عملکرد شما را به طرز چشمگیری کاهش می‌دهد.

۹. افکار به زبان دیگر منطقی‌ترند

از آنجا که تفکر به زبان غیربومی به توانایی‌های شناختی زیادی نیاز دارد، روند تصمیم‌گیری را کندتر و قابل‌اعتمادتر می‌کند و باعث افزایش تفکر تحلیلی می‌شود. دفعه بعد که تصمیم مهم مالی داشتید، این شیوه را امتحان کنید.

شنبه 24/8/1399 - 17:2
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته