• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : تشبيه در قرآن كريم
نويسنده : ابراهيم عليدوستي
سال :
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : آزاد اسلامي قم
موضوع : در اين پايان‌نامه، تشبيه كه يكي از موضوعات علم بيان است، در آيات قرآن بررسي شده است . نخست در لغت و اصطلاح تعريف شده و اركان و اقسام و اغراض آن بيان گرديده است. سپس تشبيه تمثيل و تشبيه مرسل مفصل مجمل و تشبيه بليغ و تشبيه مقلوب در قرآن كريم بررسي شده‌اند.
عنوان : ترجمه و نقد كتاب « آيه التطهير»
نويسنده : سعيده نصرالله
سال :
استاد : سيد مرتضي آيت‌الله زاده شيرازي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران شمال
موضوع : در اين پايان‌نامه نخست موضوعاتي كلي پيرامون امامت اهل بيت ? مطرح شده است؛ نظير احاديث ثقلين، سفينه و مدينة العلم، آيه اكمال و عصمت اهل بيت ?؛ سپس مباحثي درباره آيه تطهير آمده است؛ مثل توجيه فخر رازي، شبهه انعدام اختيار در معصومين ?، آل و اهل در لغت و حديث و سياق آيه كريمه.
عنوان : بيان وجوه اعجاز و دفاع از اعجاز ادبي قرآن
نويسنده : سيد علي سيد حسن آدروني
سال :
استاد : يحيي نوري
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : موضوع اين پايان‌نامه بهداشت و پاكيزگي از منظر تفاسير است . عناوين مورد بحث در آن عبارتند از : بهداشت بدن، اهميت مسواك زدن در روايات، طهارت در قرآن ، بهداشت مسك، طارت خانه كعبه، بهداشت تغذيه و مفهوم حلال و طيب.
عنوان : بهشتيان و دوزخيان در قرآن
نويسنده : محمد باقر عارف دارايي
سال :
استاد : شاهرخ محمد بيگي
دانشگاه : آزاد اسلامي فسا
موضوع : منبع روائي نويسنده، كتاب بحارالانوار است و كلمات مورد تحقيق را از طريق معجم الفاظ بحار الانوار يافته است.
عنوان : بررسي و تحقيق پيرامون علل و چگونگي تنوع خطابهاي خداوند در خصوص پيامبر اكرم u
نويسنده : حجت‌الله آشوري
سال :
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه انواع خطابهاي خداوند به پيامبر اكرم (ص) را بررسي كرده و داراي موضوعات زير است : اسامي پيامبر اسلام در قرآن و احاديث ، مشهورترين اسامي و القاب پيامبر، مشهورترين نام و لقب پيامبر، مفهوم خطاب انواع خطابهاي قرآن به پيامبر، اسلوبهاي خطاب، خطابهاي عقاب‌آميز در قرآن و بررسي مراحل سه‌گانه خطاب در طول نزول وحي. در پايان، فهرست اسامي و القاب پيامبر اسلامي u در قرآن كريم آورده شده است.
عنوان : بررسي نظريات تفسيري امام فخررازي پيرامون آيات نازله در شأن اهل بيتu
نويسنده : مجيد كبيريان
سال :
استاد : نامشخص
دانشگاه :
موضوع : در اين پايان نامه با استفاده از منابع مهم تفسير و حديث اهل سنت و شيعه به بررسي نظريات امام فخر پيرامون آيات نازله در شأن اهل بيت پرداخته و به تشكيكات و اشكالات وي در اين زمينه پاسخ داده شده است . به دور از هر گوه تعصب و با اتكا به مدارك و ادله مورد قبول طرفين قدمي در راه روشن نمودن مسائل مربوط برداشته شده است . مجموع مواردي كه فخر رازي در ذيل آنها بحثهايي داشته و در اين پايان‌نامه آمده سي و پنج مورد است . وي در قسمتهاي مختلف تفسيرش در حدود دويست و پنجاه مورد به اقوال به تقارير اهل بيت u بخصوص امام علي u تمسك جسته است؛ ولي در اينجا آنچه با موضوع اي پايان‌نامه در قالب يك مقدمه، هفت فصل و يك خاتمه نگاشته شده است
عنوان : بررسي موارد لغوي، صرفي، نحوي و بلاغي منافقين در قرآن و حديث
نويسنده : حسين اخلاصي نيا
سال :
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه آيات مربوط به منافقين جمع‌آوري و تجزيه و تركيب شده، سپس لغات دشوار شرح گرديده و شأن نزول آيات و نكات بلاغي آنها بيان شده‌اند.
عنوان : بررسي مسأله قضا و قدر در فلسفه و آيات و روايات
نويسنده : سيدعدالله ميرغياثي
سال :
استاد : نامشخص
دانشگاه :
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه در سه بخش تنظيم و تدوين شده‌است : بخش اول، نظرات فلاسفه اسلامي درباره قضا و قدر . بخش دوم، آيات و روايات مربوط به قضا و قدر . بخش سوم، مقايسه نظرات فلاسفه اسلامي و بيانات ائمه معصومين(ع).
عنوان : بررسي شواهد شعري تبيان شيخ طوسي
نويسنده : عبدالزهراء جلالي
سال :
استاد : سيد جعفر سامي الدبوني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه حدود صد بيت از اشعاري كه شيخ طوسي در تفسير سوره‌هاي انفال و توبه به آنها استشهاد جسته، مورد تحقيق قرار گرفته و با استفاده از شروح ديوانهاي شاعران و تفاسير قرآن و كتب طبقات الشعراء، همراه با معرفي شاعران، ترجمه اشعار اعراب‌گذاري آنها، مفردات ابيات شرح داده شده است.
عنوان : بررسي آراء كلامي زمخشري در تفسير كشاف
نويسنده : علي كريمي
سال :
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در ده فصل و با اين عناوين تدوين شده‌است: كلياتي در مورد علم كلام، زندگي‌نامه زمخشري، نگاهي به تفسير كشاف، امور عامه، ذات و صفات باري تعالي، افعال خدا، نبوت عامه و خاصه، نبوت خاصه، امامت و ولايت، مفاد وعده و وعيد، منزلت بين منزلتين وامر به معروف و نهي ازمنكر. روش بحث در آن چنين است كه هر يك از موضوعات كلامي مذكور، نخست در كتب كلامي، سپس در تفسير كشاف بررسي مي‌شود.
  • تعداد رکورد ها : 1568