• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : كاوشي پيرامون اهميت قرائت عاصم ( دراسات في اهمية قراءة عاصم)
نويسنده : احمد زرنگار
سال : 1369
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه امام صادق ?
موضوع : اين پايان‌نامه ـ كه به زبان عربي تحرير يافته است ـ ابتدا به تعريف قراء ات و چگونگي تكامل آنها، اختلاف قراءات و دلايل آن، اركان قرائت صحيح و ذكر نام قراء و ناقلين از آنها مي‌پردازد. سپس زندگاني عاصم و شيوخ او و كساني را كه از او روايت كرده‌اند شرح مي‌دهد و آنگاه به بيان موارد اختلاف بين قرائت عاصم و قرائت ساير قراء مشهور و دليل ترجيح قرائت عاصم بر ساير قراءات از جهت قواعد زبان عربي و اسلوبهاي آن مي‌پردازد . مؤلف در آخرين فصل پايان‌نام موارد اختلاف بين حفص و شعبه (دو راوي از عاصم) را بيان مي‌كند.
عنوان : علل انحطاط تمدنها از ديدگاه قرآن كريم
نويسنده : احمد علي قانع‌عزآبادي
سال : 1369
استاد : زين‌العابدين قرباني
دانشگاه : دانشگاه امام صادق?
موضوع : اين پايان‌نامه دو بخش اصلي را دربردارد : در بخش اول، ضرورت بحث، واژه‌هاي به كار رفته به عنوان و واژگان قرآني مربوط مورد بررسي قرار گرفته و خصوصيات جامعه منحط و مترقي و كيفيت عذابهاي الهي بيان گرديده و به چند سؤال و شبه پاسخ داده شده است، سپس ، با ذكر نمونه‌ها و صفاتي چند از سنن الهي در قرآن، اين بحث به ميان آمده است كه سنن الهي جاري در جامعه‌هاي پيشين استثناپذير نيست و در مجتمعات كنوني نيز جاري است. در بخش دوم، علل انحطاط تمدنها در زمينه‌هاي فرهنگي، سياسي و اقتصادي بررسي شده است.
عنوان : صوفيه، مكتب و روش آنها در تفسير و معرفي اهم تفاسير آنها
نويسنده : سيد نورالدين ابطحي
سال : 1369
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه :
موضوع : در اين پژوهش ابتدا درباره مكتب و مسلك صوفيه به اختصار سخن گفته شده و سپس روش تفسيري آنها بررسي شده است. ديگر مباحث آن عبارت است از: مسأله كشف و شهود عرفا و صوفيه از نظر قرآن و روايات، تأويلات صوفيه و اقوال دانشمندان درباره آنها، نقد و بررسي تفاسير صوفيه، تفسير صوفي نظري و تفسير صوفي اشاري. در پايان بخشي از كتب تفسيري صوفيه معرفي و شرح داده شده است .
عنوان : شرح شواهد التبيان في تفسير القرآن ( از سوره حمد تا آ’يه 60 بقره)
نويسنده : عليرضاغ دل‌افكار
سال : 1369
استاد : سيد مرتضي آيت‌الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه به شرح شواهد شعري التبيان پرداخته شده و در ابتدا شاهد ذكر و معني گرديده و سپس نام شاعر و ترجمه آن و ابيات قبل و بعد شاهد آورده شده است . همچنين معني لغات شعر و اعراب آن و موضوع استشهاد ذكر شده و مجموع شواهد براي تأييد استعمال آن لغت در معني خاص و يا براي تأييد رواج آن در زبان عرب و عربي بودن آن و تعيين مفهوم بيت يا قسمتي از آن استفاده شده است.
عنوان : روش‌شناسي تفاسير موضوعي و تحقيق در مباني آن
نويسنده : سيد هدايت جليلي شريفي
سال : 1369
استاد : سيد مرتضي آيت‌الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه مباني روش شناسي تفاسير موضوعي بررسي شده و جنبه‌هاي روشي، اركان معرفتي و مباني نظري تفاسير موضوعي مورد تحقيق قرر گرفته است. در ابتدا خاستگاه اجتماعي و فرهنگي تفاسير موضوعي. پيشينه تاريخ، و جايگاه تفاسير موضوعي در طبقه‌بندي تفاسير ذكر شده است . سپس ده نمونه از تفاسير موضوعي جهت بررسي انتخاب و اركان مختلف تفاسير موضوعي و اركان دروني و بيروني آنها بررسي شده است.
عنوان : جنگ رواني از ديدگاه قرآن و سيره نبوي ?
نويسنده : محمد رضا ناجي
سال : 1369
استاد : جلال الدين فارسي
دانشگاه : دانشگاه امام صادق?
موضوع : در اين پايان‌نامه خطوط كلي نظريه جنگ رواني در آينه قرآن و تاريخ پيامبراكرم ? با توجه به تحول تاريخي و نظرگاه نوين تبيين شده است . جنگي كه نه با آلات و افزار معمول نظامي بلكه با اشاعه روح يأس و ترس و وحشت در صفوف ارتش دشمن و پشتوانه فكري و مردمي او از سويي و تقويت روحيه ملي و نظامي در صفوف خود از سوي ديگر ،‌شكست را بر دشمن تحميل مي‌نمايد. نويسنده در اين تحقيق به اين سؤالات پاسخ مي‌دهد: آيا در قرآن و سيره نبوي، شواهدي بر وجود چنين جنگي از سوي دشمن متجاوز خارجي و يا توطئه‌گران داخلي به چشم مي‌خورد؟ برخورد پيامبر? در قبال چنين ترفندهايي چگونه بوده است و چنانچه پيامبر، خود به چنين جنگي دست يازيده است چه اهدافي را در پيش روي داشته است ؟
عنوان : جلوه‌هاي عرفاني قرآن در ادب فارسي از آغاز تا پايان قرن هفتم
نويسنده : علي محمد مؤذني
سال : 1369
استاد : اسماعيل حاكمي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : هدف اين پايان‌نامه ، يافتن آن دسته از آيات مباركه‌اي است كه عرفا توجه بيشتري به آنها كرده‌اند. ايات مربوط به آفرينش آدم و هبوط وي، كرامت انسان، عالم الست، عبارالرحمن، انبياء بويژه خاتم پيامبران از جمله ايات مورد عنايت عرفا تلقي شده‌اند . منابع اين پايان‌نامه عبارتند از : كشف الاسرار و عدة الابرار، مثنوي ،آثار حكيم سنائي ، آثار عين القضاة ، منطق الطير ، مرصاد العباد، كشف المحجوب ، كليات شمس و ......
عنوان : توصيف آوائي اصطلاحات تجويد
نويسنده : علي‌رضا درويش‌زاد
سال : 1369
استاد : علي محمد حق‌شناس
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : نگارش اين پايان‌نامه كوششي است جهت تطبيق مقايسه اصطلاحات آواشناسي با اصطلاحات تجويد. در اين پژوهش اصطلاحات متداول تجويد و اصطلاحات آواشناسي بررسي و با يكديگر مقايسه شده‌اند.
عنوان : تصحيح نسخه خطي كتاب الناسخ و المنسوخ ابوعبدالله اسفرايني
نويسنده : محمود سرمدي
سال : 1369
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه به تصحيح نسخه خطي كتاب الناسخ و المنسوخ تأليف ابوعبدالله اسفرايني اختصاص دارد و مشتمل بر اين مباحث است : مصنفات و مؤلفات در زمينه ناسخ و منسوخ، ذكر اشتقاق و حقيقت نسخ، اختلاف اهل اصول در نسخ كتاب و سنت،‌جواز نسخ از نظر مسلمين، حد ناسخ و منسوخ، اقسام منسوخ در كتاب خدا، و اقسام نسخ.
عنوان : بررسي و نقد ترجمه و تفسير انگليسي قرآن به قلم عبدالله يوسف علي
نويسنده : مهدي نوروزي
سال : 1369
استاد : نامشخص
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه آيات مربوط به زنان گردآوري و ديدگاه مفسران درباره آنه9ا ارائه شده است . مباحث آن در دو فصل تنظيم شده آست: در فصل اول با استفاده از فهرستهاي موضوعي قرآن كريم آيات مربوط به زنان شناسايي و فهرست شده‌اند ودر فصل دوم آيات فصل قبل ترجمه و تفسير گرديده و اقوال مفسران با يكديگر مقايسه شده است .
  • تعداد رکورد ها : 1568