• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1269روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که ورزش کردن به تنهایی نمی‌تواند موجب کاهش وزن افراد شود و برای کاهش وزن باید در کنار ورزش رژیم غذایی مناسبی در پیش گرفته شود.
 
به گزارش جام جم انلاین به نقل از تسنیم، یافته‌های محققان نشان می‌دهد که برای کاهش وزن ورزش به تنهایی جوابگو نیست.

تحقیقات گروهی از محققان انگلیسی نشان می‌دهد که نداشتن رژیم غذایی مناسب در کنار ورزش کردن می‌تواند اثر مفید تحرک بدنی را خنثی کند.

به گفته این محققان، این مسئله حداقل درباره زنان به طور کلی صادق است چرا که نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که زنانی که در هفته سه روز را به ورزش می‌پردازند اما رژیم غذایی آنها همچنان به شکل قبل است موفق به کاستن از وزن خود نمی‌شوند.

محققان در این بررسی، تعدادی از زنان را به دو گروه تقسیم کردند؛ گروه اول شامل 34 زن 18 تا 32 ساله بود که از آنها خواسته شد به مدت 4 هفته و هر هفته 3 روز ورزش کنند و گروه دوم شامل 36 زن در رده سنی مشابه بودند که از آنها خواسته شد به مدت 8 هفته و هر هفته سه روز ورزش کنند.

نکته قابل توجه در این بین عدم کاهش وزن در میان زنان هر دو گروه بود البته ورزش موجب افزایش حجم عضلانی در برخی از این زنان شده بود.

نتایج این بررسی نشان می‌دهد که ورزش کردن به تنهایی نمی‌تواند موجب کاهش وزن افراد شود و برای کاهش وزن باید در کنار ورزش رژیم غذایی مناسبی در پیش گرفته شود.

يکشنبه 5/9/1396 - 15:5
سلامت و بهداشت جامعه

 


فندق خواص زیادی در سلامت بدن دارد و به کاهش وزن و جوانسازی پوست کمک زیادی می کند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، فندق سرشار از ویتامین‌های A ، B۱ ، B۲ ، C و ویتامین E به‌همراه املاح معدنی شامل کلسیم، فسفر، آهن، گوگرد، منیزیم، روی و پتاسیم است.

در ۱۰۰ گرم مغز فندق۶۰۰ کالری، در ۱۰۰ گرم فندق با پوست ۳۰۰ کالری و در یک عدد آن ۱۰ کالری انرژی وجود دارد. این دانه آجیلی سرشار از چربی‌های سالم بوده و با اسیدهای چرب اشباع نشده یعنی چربی‌های خوب، غنی شده است و مصرف آن به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب(HDL) و بهبود سلامت قلب تاثیرگذار است.

اسیداولئیک موجود در روغن فندق از افزایش کلسترول خون جلوگیری می‌‌کند، همچنین در تنظیم قندخون موثر بوده و حاوی آپوپروتئین A-۱ است که در پیشگیری از بروز بیماری‌های عروق سیاهرگ نقش دارد و از افزایش آپوپروتئین Bکه برای بدن مضر است جلوگیری می کند.

در روغن فندق، اسید چرب مفیدی به نام اسید لینولئیک وجود دارد که نقش خیلی مهمی در رشد و سلامت اندام‌‌ها دارد.

فندق بخورید، لاغرشوید

مصرف فندق به‌دلیل اینکه فیبر بلایی دارد، موجب احساس سیری طولانی‌مدت در فرد می‌شود و راهی برای جلوگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن محسوب می شود.

اگر شیر نمی خورید، فندق بخورید

هر وعده مصرف فندق 32 میلی گرم کلسیم به بدن می‌رساند که در نتیجه موجب بهبود سلامت استخوان‌ها می شود و افرادی که لبنیات مصرف نمی کنند می تواند برای دریافت کلسیم از این دانه آجیلی استفاده کنند.

جوانی و زیبایی پوست با فندق

ویتامین E موجود در فندق با علائم پیری پوست مانند بروز لکه‌های تیره و خطوط و چین‌وچروک‌ها مبارزه می کند و در جوانسازی پوست نقش بسزایی دارد، افزون بر این محافظی قوی برای پوست در برابر آسیب‌های نور خورشید نیز محسوب می‌شود، مصرف فندق روشی فوق العاده برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و صدمات ناشی از اشعه ماورابنفش است.

با فندق به جنگ فشارخون بروید

مصرف فندق حدود 46 میلی گرم منیزیم به بدن می‌رساند که با کاهش فشارخون و خطر ابتلا به دیابت ارتباط دارد.

سرطان را با این دانه آجیلی شکست دهید

بتاسیتوسترول موجود در فندق اثر فوق‌العاده‌ای در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان دارد همچنین این دانه آجیلی سرشار از ویتامین E است و اگر سرطان در بدن شکل گرفته باشد، ویتامین E با سلول‌‌های سرطانی مبارزه می کند.

فندق و تقویت عملکرد مغز

ویتامین E موجود در فندق خواص ضد التهابی دارد و موجب کاهش سطوح استرس و اضطراب می شود و در نتیجه در سلامت مغز تاثیرگذار است افزون بر این، فندق یک منبع غنی از ویتامین‌‌های B1، B2 و B6 است که برای حفظ سلامت مغز و خون‌سازی مخصوصا در کودکان در حال رشد ضروری هستند.

يکشنبه 5/9/1396 - 15:3
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

آرتروز زانو، شایع‌ترین بیماری مفصلی در سالمندان است که درصد قابل توجهی از مراجعه‌کنندگان به کلینیک‌های متخصصان طب فیزیکی و توانبخشی به آن مبتلا هستند. براساس مطالعه‌ای که در کشور انجام شده، تخمین زده می‌شود از هر پنج ایرانی بالای 15 سال، یک نفر به درجاتی از آرتروز زانو مبتلا باشد. از سوی دیگر، اکنون حدود هفت و نیم میلیون سالمند در کشور زندگی می‌کنند که تا 15 سال آینده جمعیت آنها دو برابر خواهد شد. بنابراین به نظر می‌رسد با افزایش متوسط سن جمعیت در کشور، شیوع این بیماری بیشتر شود.
 
به گزارش جام جم، به گفته دکتر سیداحمد رئیس‌السادات، دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران و عضو هیات علمی بیمارستان شهید مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آرتروز جنبه‌های مختلف زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. از اختلال خواب و عوارض روانی در طول دوره درد گرفته تا کاهش توان فعالیت‌های فیزیکی که همه این موارد می‌تواند موجب اختلال عملکرد و کاهش کیفیت زندگی شود.

کنترل آهسته و پیوسته آرتروز زانو

در فرآیند این بیماری تغییراتی در غضروف مفصل زانو، استخوان و بافت نرم مجاور آن رخ می‌دهد که مجموعا موجب بروز علائمی مانند درد، خشکی، سفتی، گهگاه تورم و تغییر شکل مفصل خواهد شد. با وجود تلاش‌ها و تحقیقات فراوان، متاسفانه تاکنون درمان و علاج قطعی برای آرتروز وجود ندارد؛ بنابراین هدف از مدیریت این بیماری، کنترل علائم آزاردهنده، آهسته کردن روند پیشرفت بیماری، پیشگیری از ابتلای سایر مفاصل و بهبود عملکرد فردی و اجتماعی بیماران است.

همانند آنچه در دیگر بیماری‌های مزمن به چشم می‌خورد‌، روابط تنگاتنگ پزشک و بیمار نقش کلیدی دارد. از یک سو بیمار باید بداند با بیماری مزمنی مواجه است که نیاز به مراقبت و پایش مداوم دارد. آگاهی از عوامل خطر بیماری و علل تشدید و تخفیف علائم، منطقی کردن انتظارات از نتیجه درمان و پایبندی در نتیجه‌گیری مطلوب تاثیرگذار است. از سوی دیگر، پزشک هم باید نقشه راه مدیریت این بیماری را با توجه به امکانات و نیازهای بیمار و به صورت مرحله به مرحله، طرح‌ریزی کند. راهکارهای کنترل این بیماری شامل درمان‌های دارویی و جراحی است.

افزایش سن، جنس مونث، چاقی و فاکتورهای ژنتیک از عوامل موثر، اما اجتناب‌ناپذیر در ایجاد آرتروز زانوست، اما آسیب‌های قبلی به زانو که باعث صدمه دیدن مینیسک یا رباط‌های زانو شده باشد، ضعف عضلانی بخصوص عضلات چهارسر ران، شغل‌هایی که در آنها فرد مجبور است مدت زمان زیادی در حالت زانوی خم شده قرار گیرد و برخی ورزش‌های شدید و حرفه‌ای (خصوصا کشتی و فوتبال)، عوامل محیطی موثر در ایجاد و پیشرفت بیماری هستند. با اصلاح سایر عوامل خطر مانند چاقی، ضعف عضلانی، ایجاد تغییرات لازم در محیط کار، پیشگیری از آسیب‌های ورزشی و درمان مناسب و بموقع آسیب‌های وارده به زانو، می‌توان از بروز آرتروز پیشگیری کرد و آن را به تعویق انداخت.

کمک به بهبود کیفیت زندگی با ورزش

فعالیت فیزیکی ناکافی علاوه بر افزایش خطر ابتلا به آرتروز زانو، سبب افزایش شدت علائم آرتروز در مبتلایان می‌شود. یک برنامه ورزشی هوازی منظم در سه تا شش ماه (مانند پیاده‌روی سریع‌، دویدن و دوچرخه‌سواری) حتی بدون ورزش‌های تقویتی می‌تواند در کاهش درد، عملکرد فیزیکی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آرتروز زانو موثر باشد. این موضوع نشان‌دهنده اهمیت ورزش‌های هوازی ساده‌ای مانند پیاده‌روی است. در این شرایط توصیه می‌شود پیاده‌روی در سطوح بدون شیب انجام شده و بخصوص از حرکت در سراشیبی‌ها خودداری شود. در صورتی که چنین مکان‌هایی در دسترس افراد نباشد، می‌توان از تردمیل که قابلیت تنظیم شیب را دارد، به عنوان جایگزینی برای پیاده‌روی استفاده کرد. البته هنگام استفاده از تردمیل، استفاده از کفش ورزشی مناسب برای کاهش فشار وارده بر مفاصل اندام‌های تحتانی ضروری است.

به طور کلی نمی‌توان در مورد این که کدام ورزش، با چه شدت و مدت زمانی برای بیماران مناسب است، نسخه کلی تجویز کرد. بهتر است بیمار پس از مشورت با پزشک به برنامه ورزشی خاص خود متعهد باشد. توانایی فیزیکی بیمار، وجود بیماری‌های دیگر مانند بیماری‌های قلبی و دیابت نیز در نوع ورزش تجویزی موثر است. در بیمارانی که آرتروز متوسط تا پیشرفته دارند، ورزش‌های آبی (مانند پیاده‌روی در آب‌های عمیق) شاید بیشتر از ورزش‌های دیگر قابل تحمل باشد. در این بیماران، ورزش‌هایی مانند دویدن یا ورزش‌های نیازمند جهیدن می‌تواند منجر به تخریب بیشتر مفاصل شود. در افراد چاق هم استفاده از دوچرخه ثابت با ارتفاع بلند صندلی که فشار زانوها را کمتر می‌کند، گزینه مناسبی است. با وجود این فواید، هنوز نمی‌توان گفت ورزش به تنهایی می‌تواند علائم آرتروز را کنترل کند و یک رویکرد ترکیبی درمانی، مورد نیاز است.

کاهش وزن ، کاهش درد زانو


چاقی، مهم‌ترین عامل قابل اصلاح در ابتلا به آرتروز زانو و برخی دیگر از مفاصل است. کاهش وزن هم در پیشگیری از ابتلا به آرتروز و هم در بهبود شدت علائم مبتلایان موثر است. طبق تحقیقات جدید، بافت چربی علاوه بر ایجاد فشار مکانیکی روی مفاصل تحمل‌کننده وزن، با ترشح هورمون، اثر نامطلوب روی مفاصل دارد. بنابراین افزایش وزن می‌تواند حتی مفاصلی که تحمل‌کننده وزن نیستند را به آرتروز مبتلا کند. بهترین اثر در تخفیف علائم آرتروز زانو در صورت کاهش حداقل 10 درصد وزن بدن به دست می‌آید. فرآیند کاهش وزن بدن بهتر است شامل برنامه‌ریزی حداقل شش ماهه ترکیبی از رژیم‌درمانی و فعالیت فیزیکی باشد.

در رژیم‌های غذایی کاهش وزن بخصوص در افراد مسن، توجه به انجام همزمان ورزش‌های تقویتی برای جلوگیری از تضعیف قدرت عضلانی لازم است.

استفاده از وسایل کمک حرکتی

استفاده از انواع خاصی از کفی و زانو بند در موارد خاص، بویژه در بیماران با بدشکلی زانو (زانوی پرانتزی یا ضربدری) و کسانی که از ناپایداری مفصل زانو رنج می‌برند، می‌تواند در تخفیف علائم، کمک‌کننده باشد. البته توصیه می‌شود این وسایل حتما پس از معاینه و مشورت پزشک تهیه شود تا از هزینه اضافی در بیمارانی که سودی از وسایل نخواهند برد و توزیع فشار نامناسب در موارد کاربرد اشتباه اجتناب شود.

وسایل کمکی مانند عصا می‌توانند فشار وارده به مفصل زانو را تا 25 درصد کاهش دهند. این وسایل کمکی می‌توانند با کاهش درد، امکان پیاده‌روی برای بیمار فراهم و از بی‌تحرکی و عوارض ناشی از آن جلوگیری کنند و کیفیت زندگی را افزایش دهند. البته اندازه نامناسب یا اشتباه عصا هنگام استفاده می‌تواند فشار وارد بر سایر مفاصل مانند مفصل ران یا مفاصل دست را افزایش دهد. طول مناسب عصا از کف زمین تا تروکانتر بزرگ استخوان ران (تقریبا محل درز جیب) و آرنج هم باید حین گرفتن عصا تا 20 درجه خم باشد. بهتر است عصا در سمت پای سالم نگه داشته شود، یعنی در فردی با آرتروز زانوی سمت راست، عصا سمت چپ قرار گرفته و اگر می‌خواهد جسم سنگینی حمل کند (مثلا کیسه خرید)، آن را در سمت راست حمل کند.

همچنین درمان‌های فیزیوتراپی مانند گرما یا سرما درمانی موضعی و الکتروتراپی (TENS) می‌توانند به عنوان درمان‌های کمکی هنگام بروز علائم موثر باشد. در نهایت وقتی بیمار به هیچ یک از درمان‌های غیردارویی پاسخ مناسبی نمی‌دهد، استفاده از درمان‌های دارویی زیر نظر پزشک متخصص آغاز می‌شود.

درمان غیردارویی کنترل آرتروز

معمولا مداخلات غیردارویی به عنوان قدم اول درنظر گرفته می‌شود. این مداخلات شامل آموزش بیمار، اصلاح سبک زندگی و کاهش عوامل خطر از طریق کاهش وزن، ورزش‌درمانی، توصیه به استفاده از کفش و کفی مناسب، به کارگیری زانوبند یا وسایل کمک حرکتی مانند عصاست. گرچه طول مدت درمان در هر بیمار متفاوت است، اما معمولا برای عدم تشدید علائم و پیشگیری از تخریب بیشتر مفاصل، به بیماران توصیه می‌شود به درمان‌های غیردارویی تا آخر عمر پایبند باشند. آرتروز زانو اغلب وضعیت ثابت و سیر پیشرفت آهسته دارد، اما چاقی، افسردگی، وضعیت نامطلوب سلامت کلی و ضعف عضلات اطراف زانو پیشرفت آرتروز را تسریع می‌کند. بنابراین ضروری است تمام بیماران راجع به ماهیت بیماری، عوامل مستعدکننده، ضرورت اصلاح سبک زندگی و انواع روش‌های درمانی آگاه شوند؛ چراکه اطلاعات یا اعتقادات غلط و انتظارات غیرمنطقی بیمار، اثر منفی بر روند بیماری دارد.

يکشنبه 5/9/1396 - 15:1
سلامت و بهداشت جامعه

 

معجزه‌ای به نام موز
موز میوه ای سرشار از پتاسیم است، که این ماده معدنی نقش مهمی در حفظ سلامت قلب دارد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران، موز میوه ای سرشار از پتاسیم است، که این ماده معدنی نقش مهمی در حفظ سلامت قلب دارد.

کمبود پتاسیم موجب می شود شریان ها عملکردی مطابق با آن چه انتظار می رود، نداشته باشند. اما آیا مصرف یک موز در روز می تواند از بیماری قلبی پیشگیری کند؟

قلب یک عضله است و پتاسیم به تحریک این عضله برای انقباض و پمپاژ خون به سراسر بدن کمک می کند. پتاسیم به حفظ ریتم قلب و فشار خون دیاستولیک (فشاری که قلب برای پمپاژ خون از طریق شریان ها ایجاد می کند) سالم کمک می کند.

همچنین، پتاسیم به عنوان یک رگ گشا عمل می کند، و با ایجاد آرامش در رگ های خونی در سراسر بدن، به جریان آزادانه خون، با کاهش احتمال شکل گیری لخته های خون و انسدادهایی که به سکته مغزی منجر می شوند، کمک می کند.

به تازگی نیز نتایج برخی پژوهش ها نشان داده اند که بدون پتاسیم کافی، شریان های شما ممکن است تبدیل به استخوان شوند.

برای شریان های سالم موز مصرف کنید

شواهد نشان می دهند که پتاسیم در پیشگیری از سکته مغزی و حمله قلبی نقش مهمی ایفا می کند. مطالعه ای که در سال 2017 در دانشگاه آلاباما روی موش ها انجام شد، نشان داد، آنهایی که با یک رژیم غذایی کم پتاسیم تغذیه شده بودند، سختی و سفتی بیشتری در شریان ها را تجربه کرده اند، در شرایطی که موش های تغذیه شده با یک رژیم غذایی سرشار از پتاسیم کاهش در این شرایط را نشان دادند.

زنان توجه داشته باشند: کاهش خطر سکته مغزی و فشار خون بالا

مطالعات مختلفی در زمینه اهمیت پتاسیم برای سلامت قلب و شریان ها صورت گرفته است. به طور خاص، نتایج یک مطالعه فواید مهم این ماده معدنی برای زنان را نشان داده است.

طی این پژوهش پژوهشگران به مدت 11 سال 90 هزار زن در بازه سنی 50 تا 70 سال را مورد مطالعه قرار دادند. آنها میزان پتاسیم مصرفی در رژیم غذایی هر نفر و این که آیا طی دوره زمانی مطالعه سکته مغزی داشته اند یا خیر را مورد بررسی قرار دادند.

زنانی که بیشترین میزان پتاسیم را مصرف کرده بودند، 12 درصد احتمال کمتری داشت تا دچار سکته مغزی شوند و همچنین 16 درصد احتمال کمتری داشت که سکته مغزی ایسکمیک، شایع‌ترین نوع سکته مغزی، را تجربه کنند. سکته مغزی ایسکمیک زمانی رخ می دهد که یک شریان منتهی به مغز مسدود می شود.

پیوند بین یک رژیم غذایی سرشار از پتاسیم و کاهش خطر سکته مغزی در میان زنانی که فشار خون بالا نداشتند، قوی‌تر بود. این نشان می دهد که پتاسیم ممکن است در پیشگیری از فشار خون بالا و سکته مغزی پیش از بروز آنها، موثرتر باشد.

فواید دیگر پتاسیم

جدا از اثرات مثبت روی سلامت قلب، پتاسیم فواید بسیار دیگری در زمینه حفظ و ارتقا سلامت و عملکرد بدن دارد، که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تثبیت قند خون. سطوح کافی پتاسیم از افت قند خون که موجب سردرد، لرز، و برای افراد مبتلا به دیابت افزایش و کاهش ناگهانی و ناسالم سطوح انسولین می شود، پیشگیری می کند.

پیشگیری از گرفتگی عضله. بیشتر گرفتگی های عضلانی در نتیجه سطوح پایین پتاسیم شکل می گیرند، که این شرایط به نام هیپوکالمی شناخته می شود. مصرف یک عدد موز در روز می تواند به پیشگیری از این گرفتگی های عضلانی دردناک کمک کند.

کاهش اضطراب و استرس. پتاسیم یک تنظیم کننده هورمون است، از این رو در تنظیم استرس و اضطراب و آثار آنها بر بدن نقش دارد.

چگونه پتاسیم بیشتری از رژیم غذایی خود دریافت کنیم؟

آیا به مصرف موز به عنوان منبعی برای دریافت پتاسیم علاقمند نیستید؟ خوشبختانه، دریافت پتاسیم به میزان کافی از رژیم غذایی کار چندان دشواری نیست. بسیاری از میوه ها، سبزیجات، و دیگر مواد غذایی منابع خوبی برای این ماده معدنی هستند، که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- آووکادو

- سیب زمینی شیرین

- هندوانه

- اسفناج

- لوبیا سیاه

- ماهی سالمون

- ادامامه

- سس گوجه فرنگی

- ماست

- کدو گردویی

 

توجه

با توجه به تنوع منابع غذایی حاوی پتاسیم، بهترین گزینه دریافت این ماده معدنی از طریق رژیم غذایی است. اما برخی داروها، به ویژه داروهای قلب، می توانند سطوح پتاسیم بدن را به طور قابل توجهی کاهش دهند. از این رو، اگر فکر می کنید ممکن است به مصرف مکمل نیاز داشته باشید با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

بیماری های مختلف، از جمله بیماری کلیه، می توانند موجب افزایش بیش از اندازه سطوح پتاسیم در بدن شوند که این شرایط به نام هایپرکالمی شناخته می شود، که می تواند دشواری در تنفس و بی حسی را موجب شده و حتی به حمله قلبی منجر شود.

با گنجاندن میوه ها، سبزیجات و پروتئین های مختلف در رژیم غذایی خود می توانید به میزان کافی پتاسیم دریافت کنید و قلب شما نیز سپاسگزار این شرایط خواهد بود.

يکشنبه 5/9/1396 - 14:58
سلامت و بهداشت جامعه

 

عضو انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران با اشاره به علائم ابتلا به سرطان معده گفت:حس سیر شدگی زودرس، وجود خون در استفراغ، سوء هاضمه و ترش کردن، کاهش اشتها، کاهش وزن، خستگی و ضعف طولانی مدت از علائم بروز سرطان معده است.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، دکتر احمد مافی عضو انجمن در ارتباط با سرطان معده اظهار داشت: متأسفانه سرطان معده در کشور ما بسیار شایع است و میزان ابتلای ایرانیان به این نوع سرطان بیشتر از اکثر کشورهای جهان است.


وی افزود: در بعضی بررسی های انجام شده سرطان معده به عنوان شایعترین سرطان در مردان و یکی از سه سرطان شایع در زنان ایرانی شناخته شده است. علت این امر به خوبی مشخص نیست ولی عادات غذایی به احتمال فراوان در این مسأله نقش دارند.


این متخصص رادیوتراپی انکولوژی تصریح کرد: علت اصلی ایجاد سرطان معده هنوز مشخص نیست همچنین میزان بروز سرطان معده با افزایش سن، استعمال دخانیات و مصرف الکل افزایش می یابد.
مافی اضافه کرد: سرطان معده در مردان شایعتر از زنان است همچنین در برخی مطالعات به نقش مصرف زیاد گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده مثل گوشت دودی در ایجاد سرطان معده اشاره شده است.


استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: مصرف زیاد گوشت دودی، نمک سود و فرآوری شده، مصرف زیاد ترشیجات، غذاهایی که بیرون از یخچال نگهداری شده اند، عفونت با یک باکتری معده (هلیکوباکتر پیلوری)، یک نوع کم خونی مزمن، التهاب مزمن معده (گاستریت) و عوامل ژنتیک و سابقه خانوادگی سرطان در ایجاد سرطان معده نقش دارند.


وی گفت: علائم سرطان معده شامل احساس درد و یا سوزش در شکم بخصوص قسمت فوقانی شکم، بزرگ شدن شکم به علت تجمع مایع در شکم، حس سیر شدگی زودرس حتی بعد از خوردن مقدار کمی غذا، تهوع و یا استفراغ، وجود خون در استفراغ، سوء هاضمه و ترش کردن، کاهش اشتها، کاهش وزن، خستگی و ضعف طولانی مدت بدون توجیه و دفع مدفوع سیاهرنگ بوده که نشانه وجود خون در دستگاه گوارش است.


استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: درمان بر اساس مرحله بیماری و حال عمومی بیمار انتخاب می شود که درمان اصلی سرطان معده در مراحل اولیه عمل جراحی است.
مافی افزود: در برخی افراد بخصوص در صورت پیشرفت بیماری، تنها از شیمی درمانی و یا رادیوتراپی بعنوان درمان استفاده می شود. گاهی اوقات هم لازم است بعد از انجام جراحی، شیمی درمانی و یا رادیوتراپی انجام و در گاهی موارد موارد، قبل از انجام عمل جراحی، شیمی درمانی و یا رادیوتراپی انجام می شود.

يکشنبه 5/9/1396 - 14:56
سلامت و بهداشت جامعه


محققان به افرادی که عادت به غذاخوردن در نیمه شب دارند در مورد ابتلا به دیابت و بیماری قلبی هشدار می دهند.

 


 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، طبق یافته های اخیر، افرادی که دوست دارند اواسط شب خوراکی بخورند در معرض ریسک ابتلا به انواع بیماری های قلبی و دیابت هستند چراکه این عادت موجب اختلال در عملکرد ساعت بیولوژیکی بدن می شود.

به گفته محققان دانشگاه نیومکزیکو، این عادت منجر به افزایش چربی خون و مشکلات قلبی می شود چراکه بدن از چرخه ۲۴ ساعتی هماهنگ بدن خارج می شود.

رود بیوجس، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «توجه به ساعت بیولوژیکی بدن بسیار حائز اهمیت است. از اینرو باید به خواب شبانه و بیداری روزانه توجه کرد. چراکه عاداتی نظیر کارهای شیفتی، بیدار ماندن تا دیروقت و نیمه شب غذاخوردن همگی به سلامت اسیب می رسانند.»

محققان موش هایی را که در معرض این مشکل قرار داشتند بررسی کردند. آنها در طول آغاز فاز استراحت (روز) و آغاز فاز فعالیت (شب) به موش ها غذا می دادند.

نتایج نشان داد بعد از تغذیه موش ها در ابتدای دوره استراحت، میزان چربی خون در مقایسه با زمان تغذیه در آغاز فاز فعالیت به شکل چشمگیری افزایش می یافت.

وجود میزان بالای چربی خون نشان می دهد غذا خوردن در نیمه شب نه تنها بر متابولیسم تاثیر می گذارد بلکه احتمال بیماری های قلبی و دیابت را نیز افزایش می دهد.

يکشنبه 5/9/1396 - 14:55
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

لاغر کردن برخی قسمت‌های بدن برای افراد مختلف دشوار است. به خصوص چربی‌های شکمی به راحتی از بین نمی‌روند. متخصصان چند نوع ورزش را برای از بین بردن چربی‌های شکمی و در ‌عین ‌حال پرورش عضلات شکم پیشنهاد داده‌اند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، در سال‌های اخیر افراد زیادی به دنبال از بین بردن چربی‌های شکمی هستند و حتی به همین دلیل شروع به ورزش کردن می‌کنند.

افراد باید این موضوع را در نظر داشته باشد که با ورزش تنها نمی‌توان یک قسمت خاصی از بدن را لاغر کرد. چربی بدن به صورت کلی کم می‌شود. زمانی که رژیم می گیریم و ورزش می‌کنیم به صورت کلی چربی های بدن می سوزند. افراد باید برنامه غذایی داشته باشند که طبق آن میزان کالری مورد نیاز را دریافت کنند و مواد غذایی لازم را بخورند.

در کنار برنامه ورزشی منظم بهتر است که فعالیت روزانه خود را به صورت مکرر افزایش دهید برای مثال از پله استفاده کنید.

بعد از این که به این طریق چربی‌های بدن را کم کردید و عضلات شکم شما قابل مشاهده شد می توانید از حرکات ورزشی زیر برای شکل دادن به شکم استفاده کنید.

۱. اسکات، پلانک و پرش:

در این حرکت پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید، سپس حرکت اسکات را انجام دهید. بعد بیشتر خم شوید و دست‌ها را جلو پاهایتان بر روی زمین قرار دهید. سپس حرکت پلانک انجام دهید و دوباره بالا بپرید از اول شروع کنید. این حرکت به نوعی هوازی نیز هست و به شما کمک می‌کند تا چربی بدن را نیز کاهش دهید.

۲. حرکت کوهنوردی:

دست‌ها را بر روی زمین بگذارید و پاها را نیز بر روی پنجه روی زمین قرار دهید، حالت بدن شما تقریبا شبیه به زمانی است که حرکت شنای سوئدی انجام می دهید. پاها را به ترتیب داخل شکم ببرید و دوباره زمین بگذارید.

۳. بلند کردن هالتر:

در حالی که پاها را به اندازه عرض شانه باز کرده‌اید، یک هالتر را جلوی بدن قرار دهید. پاها را خم کنید طوری که کمی با هالتر تماس پیدا کند. هالتر را با دست‌ها بلند کنید و تا ناحیه لگن بالا ببرید. سپس آن را دو باره به روی زمین قرار دهید.

در این حرکت دست‌ها باید صاب باشد. به تنفس خود دقت کنید. ابتدا با وزنه کم آغاز کنید. این حرکت را ۱۵ تا ۲۰ بار تکرار کنید.

۴. اسکات:

پاها را به اندازه عرض لگن باز کنید. انگشتان پا کمی به سمت بیرون باشد. طوری پایین بروید که ران‌ها با زمین موازی شود و زانوها عقب‌تر از انگشتان پا باشد. دوباره بالا بروید.

۵. حرکت پل:

بر روی کمر دراز بکشید، پاها را خم کرده و کف پاها را بر روی زمین قرار دهید.

عضلات شکم را منقبض کرده و عضلات لگن را سفت کنید و از روی زمین بلند کنید. در این حالت شانه ها را بر روی زمین قرار دارند. چند ثانیه در این حالت بمانید و سپس دوباره بدن را پایین بیاورید، این حرکت را ۱۲ تا ۱۵ بار تکرار کنید.

حرکات شکمی مختلفی وجود دارند، می توانید هر حرکت را که بهتر می توانید انجام دهید و بیشتر از انجام آن لذت می برید، انجام دهید.

يکشنبه 5/9/1396 - 14:53
سلامت و بهداشت جامعه

تابستان یا زمستان فرقی ندارد، اگر اهل زدن به کوه و کمر باشید حتی در فصل سرما هم کوهنوردی به شما می چسبد، اما طبیعی است به دلیل یخ زدگی کوه ها، کوهنوردی در ماه های پایانی سال با خطراتی هم مواجه است و رعایت نکات ایمنی کمک می کند تا این تفریح، سلامت شما را با خطر مواجه نکند، شاید خواندن این توصیه ها باعث شود وقتی برای فرار از شلوغی و آلودگی شهر به آرامش کوهستان پناه می برید کوهنوردی ایمن تری داشته باشید.
 
جلال ملکی در گفت و گو با جام جم بیان کرد: رفتن به کوه اگرچه بسیار مطلوب و جذاب است اما در صورت بی احتیاطی می تواند حوادث ناراحت کننده ای را رقم بزند و خاطره ای بد بجا بگذارد. گم شدن یا گرفتار شدن در کوهستان از جمله حوادثی است که در این ایام به دفعات اتفاق می افتد. همه ساله با شروع فصل زمستان حوادث کوهستان نیز افزایش پیدا می کند که متاسفانه در بعضی موارد نیز ختم به خیر نمی شود.

وی افزود: چرا که مواردی بوده که افراد در اثر سقوط از ارتفاع، گرفتار شدن زیر بهمن، سقوط اشیاء و سنگ از ارتفاع، گم شدن در مسیرهای ناشناخته، برخورد با کولاک و جبهه هوای نامناسب جان خود را از دست داده و حتی در بعضی از این موارد مدت ها بعد جنازه منجمد شده آنان پیدا شده است. پس لازم است افراد جهت استفاده مطلوب از این مناطق، توصیه های ایمنی را بکار گیرند و البته این توصیه ها برای تمامی افرادی است که به کوهستان عزیمت می کنند، حال سفرهای یک روزه باشد یا چند روزه.

سخنگوی آتش نشانی توصیه کرد: هنگام سفر به مناطق کوهستانی باید چندین نکته مهم و اصولی را رعایت کرد. همواره احتیاط را در کوله پشتی خود جای دهید، هیچگاه تنها به کوه نروید حتی اگر برای چند ساعت قصد سفر دارید، در کوه از پرتاب کردن و غلطاندن سنگ پرهیز کنید، بیش از توان فیزیکی یا توان فنی خود و دیگران برنامه ریزی نکنید و همواره توان ضعیف ترین فرد را در نظر بگیرید، اصول اساسی حمل بار بخشی از ایمنی در کوهستان است، قبل از سفر برنامه ریزی کنید و دقیقا طبق برنامه عمل کنید و تغییرات احتمالی با نظر همه گروه باشد.

 

ملکی در ادامه اظهار داشت: بیش از توان فیزیکی خود بار به همراه نبرید، همواره در مسیرهای مشخص شده و تائید شده حرکت کنید و از حرکت در مسیرهای ناشناخته و بیراهه اجتناب کنید، دوستان و نزدیکان خود را از مسیر انتخاب شده برای کوه پیمایی آگاه کنید تا درصورت تاخیر در بازگشت، دیگران محل و مسیر حرکت شما را بدانند و درصورت تغییر در مسیر، حتماً آنان را از مسیر جدید آگاه کنید.

به گفته وی، در کوه عجله نکنید، قبل از تاریک شدن هوا کوه را ترک کرده و پایین بیایید و همیشه وقت اضافی برای اتفاقات پیش بینی نشده در کوه درنظر بگیرید.

سخنگوی آتش نشانی همراه داشتن کروکی یا نقشه مسیر را مهم ترین اقدام دانست و ادامه داد: بهتر است فرد با تجربه ای را به عنوان رهبر گروه انتخاب کنید و ترجیحاً فردی که به اصول کمک های اولیه آشناست را نیز به همراه داشته باشید. همچنین مراقب تغییرات ناگهانی هوا باشید و سعی کنید همیشه با وسایل کامل و پوشاک مناسب به کوه بروید.

ملکی هشدارداد: بر روی یال های برف گیر و دره های بهمن ریز حرکت نکنید و اگر گم شدید در پایین آمدن از کوه عجله نکنید و با مشورت و تفکر، بهترین راه را پیدا کنید و درصورت عدم یافتن راه مناسب، بلافاصله مراتب را به سامانه 125 آتش نشانی و یا اکیپ های امدادی اطلاع دهید. علاوه بر آن، مکان اعلام شده ی خود به آتش نشانی را تغییر ندهید و درصورت تغییر، بلافاصله محل جدید را به آنان اطلاع دهید.

وی بازی کردن و انجام کارهای غیرضروری با تلفن همراه را خطرناک دانست و گفت: زیرا این کار باعث تخلیه شارژ تلفن همراه شما شده و درصورت نیاز نمی توانید از آن استفاده مفید کنید.


به گفته سخنگوی آتش نشانی، به جای برپایی آتش از چراغ خوراک پزی استفاده کنید. همچنین از غذاهای سبک، سالم و مقوی استفاده کنید و از خوردن غذاهای آماده پرچرب خودداری کنید و حتماً زباله های خود را در محل های مشخص شده قرار دهید و یا به ارتفاعات پایین باز گردانید.


وی خاطرنشان کرد: افراد در کوهستان هر چیزی را که پیدا کردند در جای خود بگذارند. زیرا هر کدام از آنها می تواند نشانه ای برای گروه های دیگر باشد. علاوه بر آن به هیچ عنوان در کنار رودخانه ها، مسیر سیلاب ها، لبه دره ها و پرتگاه ها و در مسیر راه چادر نزنید.

ملکی توصیه کرد: هرگاه دچار حادثه شدید با شماره 125 تماس بگیرید و با خونسردی کامل موقعیت خود و یا برخی علائم خاص منطقه را اعلام کنید تا در کمک رسانی تسریع شود. با نیروهای امدادی همکاری داشته باشید و تا زمانی که آنان به شما نرسیده اند محل حضور خود را تغییر ندهید و اگر به هر دلیلی مجبور به ترک محل شدید حتماً مکان جدید خود را به نیروهای امدادی اعلام کنید.

يکشنبه 5/9/1396 - 14:37
سلامت و بهداشت جامعه

تابستان یا زمستان فرقی ندارد، اگر اهل زدن به کوه و کمر باشید حتی در فصل سرما هم کوهنوردی به شما می چسبد، اما طبیعی است به دلیل یخ زدگی کوه ها، کوهنوردی در ماه های پایانی سال با خطراتی هم مواجه است و رعایت نکات ایمنی کمک می کند تا این تفریح، سلامت شما را با خطر مواجه نکند، شاید خواندن این توصیه ها باعث شود وقتی برای فرار از شلوغی و آلودگی شهر به آرامش کوهستان پناه می برید کوهنوردی ایمن تری داشته باشید.
 
جلال ملکی در گفت و گو با جام جم بیان کرد: رفتن به کوه اگرچه بسیار مطلوب و جذاب است اما در صورت بی احتیاطی می تواند حوادث ناراحت کننده ای را رقم بزند و خاطره ای بد بجا بگذارد. گم شدن یا گرفتار شدن در کوهستان از جمله حوادثی است که در این ایام به دفعات اتفاق می افتد. همه ساله با شروع فصل زمستان حوادث کوهستان نیز افزایش پیدا می کند که متاسفانه در بعضی موارد نیز ختم به خیر نمی شود.

وی افزود: چرا که مواردی بوده که افراد در اثر سقوط از ارتفاع، گرفتار شدن زیر بهمن، سقوط اشیاء و سنگ از ارتفاع، گم شدن در مسیرهای ناشناخته، برخورد با کولاک و جبهه هوای نامناسب جان خود را از دست داده و حتی در بعضی از این موارد مدت ها بعد جنازه منجمد شده آنان پیدا شده است. پس لازم است افراد جهت استفاده مطلوب از این مناطق، توصیه های ایمنی را بکار گیرند و البته این توصیه ها برای تمامی افرادی است که به کوهستان عزیمت می کنند، حال سفرهای یک روزه باشد یا چند روزه.

سخنگوی آتش نشانی توصیه کرد: هنگام سفر به مناطق کوهستانی باید چندین نکته مهم و اصولی را رعایت کرد. همواره احتیاط را در کوله پشتی خود جای دهید، هیچگاه تنها به کوه نروید حتی اگر برای چند ساعت قصد سفر دارید، در کوه از پرتاب کردن و غلطاندن سنگ پرهیز کنید، بیش از توان فیزیکی یا توان فنی خود و دیگران برنامه ریزی نکنید و همواره توان ضعیف ترین فرد را در نظر بگیرید، اصول اساسی حمل بار بخشی از ایمنی در کوهستان است، قبل از سفر برنامه ریزی کنید و دقیقا طبق برنامه عمل کنید و تغییرات احتمالی با نظر همه گروه باشد.

 

ملکی در ادامه اظهار داشت: بیش از توان فیزیکی خود بار به همراه نبرید، همواره در مسیرهای مشخص شده و تائید شده حرکت کنید و از حرکت در مسیرهای ناشناخته و بیراهه اجتناب کنید، دوستان و نزدیکان خود را از مسیر انتخاب شده برای کوه پیمایی آگاه کنید تا درصورت تاخیر در بازگشت، دیگران محل و مسیر حرکت شما را بدانند و درصورت تغییر در مسیر، حتماً آنان را از مسیر جدید آگاه کنید.

به گفته وی، در کوه عجله نکنید، قبل از تاریک شدن هوا کوه را ترک کرده و پایین بیایید و همیشه وقت اضافی برای اتفاقات پیش بینی نشده در کوه درنظر بگیرید.

سخنگوی آتش نشانی همراه داشتن کروکی یا نقشه مسیر را مهم ترین اقدام دانست و ادامه داد: بهتر است فرد با تجربه ای را به عنوان رهبر گروه انتخاب کنید و ترجیحاً فردی که به اصول کمک های اولیه آشناست را نیز به همراه داشته باشید. همچنین مراقب تغییرات ناگهانی هوا باشید و سعی کنید همیشه با وسایل کامل و پوشاک مناسب به کوه بروید.

ملکی هشدارداد: بر روی یال های برف گیر و دره های بهمن ریز حرکت نکنید و اگر گم شدید در پایین آمدن از کوه عجله نکنید و با مشورت و تفکر، بهترین راه را پیدا کنید و درصورت عدم یافتن راه مناسب، بلافاصله مراتب را به سامانه 125 آتش نشانی و یا اکیپ های امدادی اطلاع دهید. علاوه بر آن، مکان اعلام شده ی خود به آتش نشانی را تغییر ندهید و درصورت تغییر، بلافاصله محل جدید را به آنان اطلاع دهید.

وی بازی کردن و انجام کارهای غیرضروری با تلفن همراه را خطرناک دانست و گفت: زیرا این کار باعث تخلیه شارژ تلفن همراه شما شده و درصورت نیاز نمی توانید از آن استفاده مفید کنید.


به گفته سخنگوی آتش نشانی، به جای برپایی آتش از چراغ خوراک پزی استفاده کنید. همچنین از غذاهای سبک، سالم و مقوی استفاده کنید و از خوردن غذاهای آماده پرچرب خودداری کنید و حتماً زباله های خود را در محل های مشخص شده قرار دهید و یا به ارتفاعات پایین باز گردانید.


وی خاطرنشان کرد: افراد در کوهستان هر چیزی را که پیدا کردند در جای خود بگذارند. زیرا هر کدام از آنها می تواند نشانه ای برای گروه های دیگر باشد. علاوه بر آن به هیچ عنوان در کنار رودخانه ها، مسیر سیلاب ها، لبه دره ها و پرتگاه ها و در مسیر راه چادر نزنید.

ملکی توصیه کرد: هرگاه دچار حادثه شدید با شماره 125 تماس بگیرید و با خونسردی کامل موقعیت خود و یا برخی علائم خاص منطقه را اعلام کنید تا در کمک رسانی تسریع شود. با نیروهای امدادی همکاری داشته باشید و تا زمانی که آنان به شما نرسیده اند محل حضور خود را تغییر ندهید و اگر به هر دلیلی مجبور به ترک محل شدید حتماً مکان جدید خود را به نیروهای امدادی اعلام کنید.

يکشنبه 5/9/1396 - 14:36
سلامت و بهداشت جامعه

علت سردرد صبحگاهی

 

 

رئیس انجمن سردرد ایران گفت: در صورت پیشرفت سردردهای قدیمی از مصرف مکرر داروهای مُسکن پرهیز شود و حتما نیاز است بیمار به پزشک مراجعه کند. مصرف زیاد مسکن علاوه بر عوارض مختلف، باعث تشدید و تداوم سردرد نیز خواهد شد.
 
دکتر منصوره تقاء متخصص مغز و اعصاب، در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: سردرد شدید ناگهانی بدون سابقه مشابه، سردرد به همراه یک نقص عصبی مثل کاهش بینایی یا اختلال تعادلی یا حرکتی، سردردهای تشدید یابنده، سردرد پیشرونده در بارداری و یا هفته های اول پس از زایمان، سردرد در سن زیر ۵ سال یا بالای ۵۰ سال، سردرد در کسانی که سابقه بدخیمی در هرجای بدن دارند و یا داروهایی که ایمنی را کاهش می دهند مثل کورتیکواستروئید ها باید جدی گرفته شوند و ممکن است در صورت بی توجهی به آنها به طور بالقوه خطرناک باشند.

وی در ادامه افزود: اگر سردرد جدید یک طرفه در فردی که فاکتورهای خطر قلبی و عروقی دارد بروز نماید ممکن است نشانه تشکیل لخته در جدار یک سرخرگ بزرگ باشد که در روزهای بعد منجر به سکته مغزی شود.

به گفته این متخصص، فاکتورهای خطر قلبی عروقی مواردی مثل فشارخون بالا، کلسترول بالا، دیابت، سابقه بیماری عروق قلب، سکته قلبی یا مغزی را شامل می شود. در کسانی که ابتلا به سکته مغزی یا خونریزی مغزی پیدا می کنند ممکن است علاوه بر نقایص عصبی سردرد نیز داشته باشند. همچنین سردرد شدید در خونریزی در پرده های مغزی نیز وجود دارد.

رئیس انجمن سردرد ایران در پاسخ به این سوال که آیا سردردهای سمت چپ سر خطرناک تر هستند گفت: چنین قانون کلی وجود ندارد. اگرسردرد به دلیل وجود لخته در عروقی که سمت چپ مغز را خونرسانی می کنند حادث شود به دلیل اینکه کنترل سخن گفتن و کنترل حرکتی اندامهای سمت راست در اکثر افراد با نیمکره چپ است، ممکن است خطرناکتر ارزیابی شود.

تقاء اظهار داشت: سردرد های ناگهانی، سردرد در حال افزایش، سردردی که همراه با علائمی همچون ضعف دست و پا، خواب رفتگی آن ها، اختلال تعادل و یا تاری دید باشد نیاز به بررسی متخصص دارد چرا که ممکن است علت مهمی داشته که در صورت بی توجهی می تواند خطرناک باشد.

وی در رابطه با علت سردردهای صبحگاهی به جام جم آنلاین گفت: علل متفاوتی می توانند سردردهای صبحگاهی را ایجاد کنند. آرتروز گردن، فشارخون بالا، ساییدن دندانها بر روی هم در خواب، خر و پف های همراه با وقفه های تنفسی از علل شایع هستند ولی افزایش فشار داخل جمجمه علت مهم و خوشبختانه کم شیوع تر است که ممکن است در زمان بیدار شدن از خواب سردرد بیشتری را باعث شود.

این متخصص در پاسخ به این پرسش که کایروپراکتیک برای درمان انواع سردردها مفید است، گفت: کایروپراتیک در سردرهای با منشا گردن ممکن است تاثیر گذار باشد ولی حتما لازم است قبل از انجام هر مانوری بر روی گردن با معاینه و تصویربرداری وضعیت گردن ارزیابی شود و از حرکات آسیب زا پرهیز شود.

وی توصیه کرد: نکته مهم این است که در صورت پیشرفت سردردهای قدیمی از مصرف مکرر داروهای مُسکن پرهیز شود و حتما به پزشک مراجعه شود. مصرف زیاد مسکن علاوه بر عوارض مختلف، باعث تشدید و تداوم سردرد نیز خواهد شد.

تقاء متذکر شد: که در صورتی که سردردهای گاه بگاه به سراغتان می آید حتما تاریخ، مدت، شدت و عوامل احتمالی را یادداشت کنید. ثبت اطلاعات سردرد به شما و پزشکتان در کنترل سردرد کمک خواهد کرد.

رئیس انجمن سردرد ایران در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه اکثر سردردها در عموم مردم سردردهای خوش خیم مثل سردردهای تنشی و میگرنی است که قابل کنترل نیز هستند ولی در صورت تکرار متعدد در هر ماه لازم ست به کمک متخصص درمان شوند.‌

يکشنبه 5/9/1396 - 14:21
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته