• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4111روز قبل
دنیای گیاهان و حیوانات
جام جم آنلاین: مطالعه جدید نشان می دهد زنبورها دارای شخصیت های مختلفی هستند و تعدادی از آنها علاقه زیادی برای ماجراجویی دارند.

محققان دریافتند که عشق به هیجان تنها مختص انسان ها و دیگر مهره داران نیست، زنبورهای عسل نیز از این خصیصه برخوردارند و زنبورهایی که به نظر نسبت به دیگر زنبورها ماجراجوتر به نظر می آیند، از فعالیت های ژنتیکی مجزایی مشابه فعالیت های ژنتیکی انسان های ماجراجو برخوردارند.

این یافته جدید دیدگاهی نوین را از زنبورها و جوامع زنبوری ارائه می کند. اکنون این گونه به نظر می آید که زنبورهای عسل برای انجام وظایف مختلف سطوح متفاوتی از اشتیاق را نشان می دهند و این تفاوت ها می تواند منجر به ایجاد شخصیت های متفاوت در میان زنبورها شود.

محققان موسسه «بیولوژی ژنومیک» بر روی دو رفتار که به «تازه-خواهی» شباهت دارد، مطلعه کردند: پرسه زدن برای یافتن آشیانه های جدید و پرسه زدن برای یافتن غذا.

زمانی که یک «کلونی» به اندازه ای رشد می کند که آشیانه اش برایش کوچک می شود، در این شرایط باید در جستجوی آشیانه جدید بود. 

حدود پنج درصد از گروه زنبورها برای یافتن مکانی جدید جهت ساخت «کندو» به تجسس و گشتزنی می پردازند.

احتمال اینکه این زنبورهای جستجوگر نسبت به دیگر زنبورهای «کندو» در مسیر جستجو برای یافتن سکونتگاه جدید به دنبال غذا نیز بگردند سه - چهار بار بیشتر است.

محققان در راستای درک پایه های مولکولی این تغییرات از سیستم «میکرو آرایه ژنومی» برای جستجوی تفاوت ها در فعالیت هزاران ژن در مغز زنبورهای ماجراجو و غیر ماجراجو استفاده کرده و شاهد هزاران تفاوت بودند.

در انسان ها و حیوانات ماجراجویی به عملکرد سیستم پاداش مغز ارتباط دارد. در زنبورها محققان موفق به کشف ژن های فعال متفاوتی شدند که با پروتئین ها و هورمون های مرتبط با «تازه-خواهی» در ارتباط بودند.(مهر)

يکشنبه 21/12/1390 - 11:53
دنیای گیاهان و حیوانات
جام جم آنلاین: دانشمندان پرویی در غواصی هایشان در صخره های مرجانی اعماق آقیانوس آرام در کرانه های شمالی آن کشور، سه گونه جدید ستاره دریایی کشف کرده اند.

به گزارش جام جم آنلابن به نقل از یورونیوز، یوری هوکر، زیست شناس دریایی پارک های ملی پرو، پژوهشگری است که این ستاره ها را پیدا کرده است.

او و همکارانش در حال حاضر در یکی دانشگاه های لیما، پایتخت پرو در باره این ستاره های دریایی ناشناخته تحقیق می کنند.

اعماق آبهای سواحل پرو هنوز بطور کامل مورد كاوش قرار نگرفته و ممکن است حاوی ذخایر دریایی کشف نشده زیادی باشد.

یوری هوکر و همکاران او در جستجوی این ذخایر و حفاظت از سواحل پرو هستند.

يکشنبه 21/12/1390 - 11:52
سلامت و بهداشت جامعه
جام جم آنلاین: یك متخصص تغذیه به مردم توصیه كرد كه به دلیل چربی زیاد، پوست مرغ را قبل از طبخ جدا كنند.

پریسا ترابی در گفت و گو با ایرنا تصریح كرد: پوست مرغ اسید چرب اشباع و كلسترول بالایی دارد، به همین جهت میزان كالری بیشتری را نیز ایجاد می كند.

وی یادآور شد: مردم باید مصرف ماهی را افزایش دهند چرا كه این ماده غذایی به علت داشتن چربی مفید امگا 3، سبب كاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود و از این رو، حداقل باید دو بار در هفته ماهی مصرف كرد.

این متخصص تغذیه درباره مصرف گوشت قرمز ابراز داشت: مبتلایان به پرفشاری خون باید برای تنظیم فشار خون خود، مصرف روغن و چربی ها را كاهش دهند و مصرف گوشت قرمز را محدود كنند زیرا حاوی مقادیری چربی است.

ترابی تاكید كرد: چربی قابل رویت گوشت نیز باید قبل از پخت تا حد ممكن جدا و از مصرف آن خودداری شود.

يکشنبه 21/12/1390 - 11:51
بیماری ها
جام جم آنلاین: سرطان‌ها امروزه یكی از عوامل شایع مرگ و میر در جهان است و به همین دلیل مركز توجه بسیاری از پژوهش‌های پزشكی در دنیای كنونی است.

تاكنون كارهای زیادی برای درمان انواع سرطان‌ها صورت گرفته، اما با توجه به تنوع زیاد آنها هنوز هم مسیری طولانی برای مقابله با این بیماری مرموز در پیش‌روست.

سرطانی‌شدن سلول به طور كلی به تقسیم نابجای سلولی اطلاق می‌شود كه در نتیجه تغییر در رمزهای ژنتیك مثلا مانند ایجاد جهش صورت می‌گیرد كه موجب بر هم خوردن تعادل سلولی در فرآیند همانندسازی یا ترمیم سلولی می‌شود.

بدن به طور خودكار همانند نگهبانی پیشرفته برخی از این جهش‌ها را شناسایی و سركوب می‌كند، ولی گاهی این توازن با اشكال روبه‌رو می شود و نتیجه آن، سرطانی شدن سلول‌ها و رشد بدون برنامه و نامتوازن سلولی است.

سرطان مغزی یكی از انواع خطرناك این دسته محسوب می‌شود، تاكنون پیشرفت‌های زیادی در زمینه بررسی، تشخیص و درمان تومورهای مغزی صورت گرفته، ولی با این همه، سرطان مغزی یكی از بیماری‌هایی است كه درجه درمان‌پذیری بسیار پایینی دارد و مقاومت به درمان در آن بسیار بالاست.

محققان علم نانوبیوتكنولوژی با استفاده از ویروس سندایی ـ كه نوعی پارامیكسو ویروس است ـ ذرات كوآنتومی را به داخل سلول‌های سرطانی انتقال دادند.

در واقع این ذرات به طور اختصاصی به پذیرنده فاكتور رشد پوستی(EGFR) كه به مقدار زیاد از سوی تومورها آزاد می‌شود، متصل می‌شوند.

اتفاقی كه می‌افتد، این است كه با كمك این روش، سلول‌های سرطانی را با استفاده از ذرات نانو نشان‌دار می‌‌كنند و این موضوع كمك زیادی به تشخیص این سلول‌ها و نابودی آنها با روش‌های مختلف می‌كند.

ابعاد این ذرات كوآنتومی كه خاصیت فلورسنت دارند، كوچك‌تر از ویروس‌ها و بیش از 1000 مرتبه كوچك‌تر از سلول‌هاست كه می توانند مثل آنتی‌بادی‌ها به ملكول‌های زیستی متصل شوند.

با توجه به خاصیت فلورسانتی این ذرات كوآنتومی، اتصال آنها به مولكول‌های هدف، در تشخیص و شناسایی سلول‌هایی كه حاوی آن پروتئین یا آنتی‌بادی خاص هستند و حتی مكانی از سلول كه در آن‌جا خوش كرده‌اند، كمك زیادی می‌كند.

البته ناگفته نماند سلول‌ها به همین راحتی هم این مولكول‌های جاسوس را نمی پذیرند و از طرق مختلفی مانع این روند می‌شوند كه از این دست موانع می‌توان به تجمع این ذرات كنار هم یا به دام انداختن آن در اندوزوم و دفع آنها توسط سلول‌ها به عنوان مواد دفعی، اشاره كرد.

محققان كالج شهر نیویورك بر این مشكل فائق آمدند، آنها با پوشاندن این ذرات به وسیله غشاهای چربی و پروتئینی كه پایه این غشای ویروس سندایی است، توانستند به ورود این ذرات به سلول‌های هدف كمك كنند.

در واقع با این‌كه سلول‌ها دارای مكانیسم‌‌های دفاعی پیچیده‌ای برای محافظت از خود در مقابل تهاجمات بیرونی هستند، ویروس‌ها با مكانیسم‌های پیچیده‌ای می‌توانند این سد را از پیش روی خود بردارند و براحتی وارد سلول‌ها شوند.

حال با توجه به این خاصیت مهم می‌توان از این ساز و كارها بهره برد. در واقع با آمیختن ویروس پارا آنفلوآنزای موشی با لیپوزوم‌های محتوی این ذرات كوآنتومی می‌توان این فعالیت را شبیه‌سازی كرد.

در این روش، ذرات كوآنتومی به آنتی‌بادی‌های ضد EGFR متصل می‌شوند و وارد سلول‌های مغزی می‌شوند.

در این مطالعه EGFR فقط به عنوان نشانگری از سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است، ولی واقعیت امر این است كه این ذرات كوآنتومی دامنه فعالیت گسترده‌تری دارند و می‌توانند به هر آنتی‌بادی‌ای وصل شوند.

در آن صورت، شناسایی تركیب حاصل شده از این اتصالات در تشخیص سریع انواع سرطان، تعیین مقاومت به شیمی درمانی و انتخاب مسیر مناسب‌تر جهت درمان، كمك شایانی خواهد بود كه راه طولانی بشر برای درمان سرطان را دچار یك تحول بزرگ خواهد كرد.

sciencedaily - مترجم: بهروز یزدان پناه

يکشنبه 21/12/1390 - 11:50
سلامت و بهداشت جامعه
جام جم آنلاین: خانم های خانه دار حتما هنگام انجام خانه تكانی و گردگیری نوروزی با كیسه های داروی محتوی قرص، كپسول یا شربت نیمه مصرف شده مواجه خواهند شد كه نیاز است این كیسه ها یا جعبه دارو نیز خانه تكانی شود.

كارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی برای سامان دادن به جعبه های دارویی به مردم توصیه می كنند كه داروهای تاریخ انقضا گذشته را از بسته بندی اصلی خارج كنند و آنها را داخل نایلون زباله بیندازند یا در چاه فاضلاب معدوم كنند.

تاریخ انقضای پمادها و كرم های موضعی روی جعبه مقوایی آنها یا روی انتهای تیوپ پماد، درج شده است كه باید كنترل شود.

این كارشناسان در مورد شربت ها نیز توصیه كرده اند كه شربت های تاریخ مصرف گذشته را در فاضلاب خالی و شیشه های آن نیز دور انداخته شود.

قطره های چشمی نیز كه از باز شدن در آن ها یك ماه گذشته است دیگر استریل نیستند و باید دور ریخته شوند.

همچنین آمپول ها و سرنگ های تاریخ گذشته باید در كیسه زباله ریخته و معدوم شوند.

به گفته مسوولان بهداشتی، داروهایی كه تاریخ انقضای آنها فرا نرسیده است اما استفاده ای در منزل ندارند را می توان به مراكز منتخب جمعیت هلال احمر اهدا كرد.

نگهداری داروها

اما برخی دیگر از داروها كه تاریخ انقضای آنها نگذشته است به شرایط خاصی برای نگهداری نیاز دارند.

كارشناسان بهداشتی توصیه می كنند به منظور جلوگیری از مصرف نادرست داروها، باید آنها در ظروف اصلی خود نگهداری شوند.

اینگونه داروها نباید از بسته بندی خارج شده و در مجاورت داروهای دیگر به صورت فله، نگهداری شوند.

داروها باید طبق شرایط ذكر شده روی برچسب آنها نگهداری شوند، خودداری از قرار دادن داروها در محیط های مرطوب یا درمعرض نور و دما از توصیه های اصلی داروسازان است.

تعداد كمی از داروها نیاز به نگهداری در یخچال دارند و برخی از داروها  مانند سوسپانسیون های خوراكی پس از اضافه كردن آب به آنها  نیز پس از آماده سازی برای مصرف باید در یخچال نگهداری شوند.

كارشناسان دارویی همواره به مردم توصیه می كنند تا در زمان مصرف دارو به تاریخ انقضای آن توجه داشته باشند؛ تاریخ انقضای دارو معمولا با علامت اختصاری exp.date روی جعبه دارو نوشته شده است. (ایرنا)

يکشنبه 21/12/1390 - 11:49
پوست و مو
جام جم آنلاین: رییس اداره آموزش و پژوهش اورژانس كشور گفت: شایع ترین بیماری پوستی ناشی از تماس پوست دست با مواد شوینده و آب، اگزما است.

فرهاد رضوانی در گفت و گو با  ایرنا اظهار داشت: علت بروز مشكلات پوستی و مخاطی، خاصیت سوزانندگی خفیف مواد شوینده است كه در نتیجه تماس طولانی با سطح پوست، آن را تحریك می كند و حتی ممكن است منجر به زخم و بیماری های پوستی شود.

وی خاطرنشان كرد: اگزما با علایمی مانند خارش، قرمزی و خشكی پوست و تاول های ریز همراه است.

رییس اداره آموزش و پژوهش اورژانس كشور یادآور شد: علایم این بیماری اغلب در كف دست و روی نوك انگشتان بروز می كند و گاهی نیز در فاصله میان انگشت حلقه و كناری، ظاهر می شود.

رضوانی افزود: این ضایعه به شكل پیش بند تشكیل می شود كه به اگزمای پیش بندی معروف است.

وی ابراز داشت: همچنین تماس زیاد آب با پوست دست و مرطوب بودن آن در طولانی مدت، منجر به بروز بیماری های قارچی پوستی می شود.

رییس اداره آموزش و پژوهش اورژانس كشور اظهار داشت: در صورت درمان نشدن به موقع این نوع بیماری، پوست ملتهب شده و ترك می خورد.

رضوانی تصریح كرد: یكی دیگر از عوارض استفاده مكرر از سفید كننده ها به ویژه در حالت بدون دستكش ، از بین رفتن چربی پوست در آن ناحیه و در نتیجه خارش، سوزش، زخم، ترشحات آبكی و چركی خواهد بود.

وی خاطرنشان كرد: در این حالت برای پیشگیری از بدتر شدن اختلالات پوستی و كاهش خشكی پوست باید از كرم های حاوی اوره، گلیسیرین و وازلین استفاده كرد.

رضوانی یادآوری كرد: بطور معمول در روزهای پایانی سال، مشكلات ناشی از تماس مستقیم پوست دست با مواد سفید كننده و پاك كننده و حتی ناشی از تماس زیاد با آب و رطوبت، به شدت افزایش می یابد.

يکشنبه 21/12/1390 - 11:49
اخبار
جام جم آنلاین: آزادی برای كسی كه در قید و بند زندان است از آب و غذا در اوج تشنگی و گرسنگی نیز شیرین‌تر است؛ اما زندان با همه خشونت ظاهریش تاوان اشتباهاتی است كه رخ می‌دهد و مجازات بی‌قانونی‌هایی است كه به دیگران لطمه می‌زند.

نگاه اغلب مردم به زندان مثل نگاه به فضایی است كه عده‌ای آدم مجرم را برای مدتی كنارهم تلنبار می‌كند بی‌آن‌كه تحولی در آنها ایجاد شود. از نگاه این افراد، زندان توفیقی در اصلاح اخلاق و رفتار زندانیان ندارد و چه‌بسا به زندان افتادن آنها را جری‌تر و خشونت طلب‌تر كند.

اما آنها كه زندان‌ها را مدیریت می‌كنند چنین اعتقادی ندارند. آنها می‌گویند اگر یك فرد آزاد شده از زندان نترس و جری‌تر از قبل می‌شود، نه به خاطر حضورش در زندان، كه به علت پرده دری و آشكارشدن ماهیت واقعی‌اش پس از به زندان افتادن است.

آنها معتقدند زندان هیچ‌كس را بدتر از زمانی كه در زندان نبوده، نمی‌كند و برعكس قادر است آدم‌های مشكل دار را به سمت اصلاح ببرد. همین طرز تلقی است كه سبب شده موضوعاتی چون عفو و آزادی مشروط وارد قوانین كشورمان شود تا افرادی كه در طول دوره محكومیت دچار تحولات اخلاقی و رفتاری شوند یك‌بار دیگر طعم زندگی آزاد و بیرون از فضای بسته زندان را بچشند.

وقتی فردی در دادگاه مجرم شناخته می‌شود حتما باید برای گذراندن دوران محكومیتش به زندان برود چون فقط با حضور در زندان است كه قاضی می‌تواند تاثیر مجازات بررفتار افراد را محك بزند پس برای رسیدن به آزادی چاره‌ای جز گذر از زندان نیست.

البته تشخیص اصلاح مجرمان كار آسانی نیست، چون اصلاح شدن موضوعی كمّی نیست كه بتوان آن را با عدد و رقم به دست آورد. به همین علت برای پی بردن به اصلاح مجرمان باید بسیار دقیق بود و رفتار آنها را بدقت زیرنظر گرفت. اما با وجود این افرادی نیز هستند كه چون ذاتشان شرور نیست و به‌خاطر یك اشتباه به زندان افتاده‌اند و قصد اصلاح و جبران از دست رفته‌ها را دارند با پذیرش آموزش‌های اصلاحی در زندان راه بازسازی خود را در پیش می‌گیرند.

 

طبق قوانین امور كیفری، آزادی مشروط فقط به محكومانی اعطا می‌شود كه برای نخستین‌بار به مجازات حبس محكوم شده باشند. پس طبیعی است هرگاه فردی برای چندمین‌بار محكوم به حبس شده باشد نمی‌تواند از این امتیاز استفاده كند

دقیقا این افراد همان‌هایی هستند كه مشمول آزادی مشروط می‌شوند. كسانی كه این امتیاز شامل حالشان می‌شود، فرصت می‌یابند با خروج از زندان بقیه دوران محكومیتشان را در محیط اجتماع بگذرانند و خساراتی را كه خود و خانواده‌شان به خاطر نام زندان متحمل شده‌اند، جبران كنند. البته آزادی مشروط عرصه‌ای برای آزمودن فرد محكوم است، چون اگر در این مدت خلاف تعهدات عمل كند و راه گذشته را تكرار كند آن‌وقت دوباره برای گذراندن باقیمانده دوران محكومیت راهی زندان خواهد شد.

امتیازی برای بهترین‌ها

آزادی مشروط اگرچه دارای شرط و شروط سختی است، اما به هر حال صبغه‌ای از آزادی را همراه خود دارد كه ارزش دارد یك فرد محكوم به خاطرش از ارتكاب جرائم دست بردارد. اما به هر حال این آزادی شامل حال همه افراد نمی‌شود و تنها آنان كه سابقه محكومیت به حبس ندارند یا مقدار معینی از محكومیتشان را گذرانده‌اند همراه آنها كه حسن اخلاق و رفتار دارند و می‌توان پیش‌بینی كرد بار دیگر دست به ارتكاب جرم نمی‌زنند اگر ضرر و زیان شاكی خصوصی‌شان را نیز بپردازند در زمره آزاد شدگان مشروط قرار می‌گیرند.

طبق قوانین امور كیفری، آزادی مشروط فقط به محكومانی اعطا می‌شود كه برای نخستین‌بار به مجازات حبس محكوم شده باشند. پس طبیعی است هرگاه فردی برای چندمین‌بار محكوم به حبس شده باشد نمی‌تواند از این امتیاز برخوردار شود.

شرط دیگر برخورداری از آزادی مشروط گذراندن دو سوم مجازات در جرائمی است كه قانون برایش كیفری بیش از 3 سال حبس تعیین كرده، در حالی كه گذراندن نصف دوران محكومیت در جرائمی كه مجازات قانونی آنها تا 3 سال حبس است نیز از شرایط بهره‌مندی از آزادی مشروط است. توجیهی كه قانونگذار برای تعیین این زمان‌ها بیان می‌كند این است كه محكوم باید مدتی را در زندان بگذراند تا هم به صورت نسبی اصلاح شود و هم ناظران بتوانند میزان تحول رفتاری او را ارزیابی كنند.

در واقع فرد محكوم باید دوران محكومیتش در زندان را با حسن اخلاق و رفتار سپری كند و این حسن معاشرتش دائمی و مستمر باشد. البته تشخیص این موضوع گاهی سخت می‌شود، چرا كه برخی محكومانی كه از این شرط قانونی باخبرند با تظاهر به حسن اخلاق و رفتار سعی در آزاد شدن از زندان و پیگیری كارهای معطل مانده‌شان دارند. برای همین، همواره رصد اعمال زندانیان توسط رفتارشناسان و روان‌شناسان و آسیب‌شناسان اجتماعی مورد تاكید است تا افراد فرصت‌طلب و متقلب نتوانند از این امتیاز قانونی سوءاستفاده كنند.

اما شاید یكی از سخت‌ترین شرایط آزادی مشروط، شرط پیش‌بینی تكرار نشدن جرم از سوی محكومان باشد، چون یك كارشناس هر چقدر هم خبره باشد می‌تواند تحت تاثیر ظاهرسازی‌های افراد قرار بگیرد و تشخیص این‌كه آنها پس از آزادی واقعا اصلاح می‌شوند یا این‌كه دوباره دست به ارتكاب جرم می‌زنند، كاری است كه ریسك بالایی دارد. حالا اگر تمام این شروط در یك فرد جمع باشد او باید اگر شاكی خصوصی دارد ضرر و زیانش را جبران كند تا بتواند به صورت مشروط آزاد شود. البته ناتوانی مالی فرد محكوم مانعی برای بهره‌مندی او از آزادی نمی‌شود، چرا كه از نظر مجریان قانون همین كه او وعده مساعد برای جبران ضرر و زیان شاكی را بدهد و قرائن و شواهد موجود هم این تصمیم او را تایید كنند برای آزاد شدن كفایت می‌كند.

يکشنبه 21/12/1390 - 11:47
سلامت و بهداشت جامعه
جام جم آنلاین: یكی از اتفاقات دوست‌داشتنی روزهای عید، وجود خوراكی‌های رنگارنگ، خوشمزه و لذیذی است كه روی میزها چیده و آماده شده تا مهمان‌ها از راه برسند.

شیرینی‌ها، گز و سوهان، آجیل و میوه، قند و شكلات و... همه اینها علاوه بر این‌كه ظاهری زیبا به میز پذیرایی ما می‌بخشد، طعمی خوب و دوست ‌داشتنی هم دارد؛ اما آیا خوردن بیش از حد این مواد، به مضرات و عوارض آن می‌ارزد؟

بدون شك یكی از نكات منفی تعطیلات عید و دید و بازدیدهای نوروزی، همین پرخوری‌ها و بی‌توجهی به حفظ سلامت است.

این‌گونه هم نیست كه بعضی‌ها می‌گویند نمی‌توان جلوی این پرخوری‌ها را گرفت، با قدری دقت و رعایت نكته‌هایی ساده و صد البته ترجیح دادن سلامت به پرخوری می‌توان این روزها را به خوبی و درستی سپری كرد.

دكتر سیدعلی كشاورز، استاد تغذیه و مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشكی تهران در این‌باره به «جام‌جم» می‌گوید: با این‌كه تعطیلات سال نو فرصت خوبی برای استراحت در اختیار ما قرار می‌دهد، اما باید دقت داشته باشیم این تعطیلات فقط برای خوابیدن و استراحت كردن نیست و از این فرصت باید برای افزایش فعالیت بدنی و گشت و گذار در طبیعت هم استفاده كنیم.

میوه و آجیل بخورید، اما به اندازه كافی!

خیلی از ما تصور می‌كنیم مصرف آجیل و مغزها نه‌تنها ضرری برای سلامت ندارد، بلكه سرشار از فایده است، اما آیا واقعاً چنین فكری درست است؟ آیا خوردن انواع مغزها مشكلی ایجاد نمی‌كند و می‌تواند در حفظ سلامت موثر باشد؟

دكتر كشاورز در پاسخ می‌گوید: نباید به اشتباه تصور كنید مصرف بیش از حد مغزها برای كاهش چربی خون مفید است. به عنوان مثال مصرف یك یا دو مغز گردو همراه صبحانه یا خوردن چند عدد مغز بادام به عنوان میان‌وعده در طول روز می‌تواند مفید باشد، اما خوردن 200 گرم آجیل در شب‌نشینی‌ها چطور؟ مشخص است كه مصرف بیش از حد و افراطی این مواد، موجب بروز مشكل و اضافه وزن می‌شود.

به گفته وی، آجیل و انواع مغزها، بشدت چاق‌كننده و انرژی‌زاست، به عنوان مثال مصرف 100 گرم آجیل تقریباً
2 برابر 100 گرم گوشت چرب انرژی تولید می‌كند و چاق‌كننده است بنابراین با توجه به این‌كه آجیل تا این حد انرژی دارد و موجب چاق ‌شدن می‌شود، باید در مصرف آن دقت بیشتری داشته باشید.

دكتر كشاورز با تاكید بر این‌كه در مصرف میوه هم باید تعادل را حفظ كرد، می‌گوید: خوردن بیش از حد میوه هم می‌تواند چاق‌كننده باشد. بنابراین افرادی كه چاق هستند، در این روزها بهتر است بیشتر از خیار كه كالری پایینی دارد، استفاده كنند.

بیماران دقت كنند

دكتر ستار جعفری، فوق تخصص بیماری‌های گوارش و كبد نیز به «جام‌جم» می‌گوید: میان تنقلات عید، میوه بهترین گزینه و شیرینی‌ها بدترین است؛ میوه كالری كمتری دارد و حاوی فیبر و مواد معدنی هم هست. در مقابل، شیرینی‌جات انرژی زیادی تولید می‌كند و در نتیجه منجر به چاقی، افزایش چربی خون و بروز مشكلات گوارشی مانند نفخ می‌شود.

به گفته وی، مصرف میوه‌هایی مانند موز و سیب بدون پوست هم می‌تواند باعث بروز نفخ شود.

دكتر جعفری به آجیل‌ها اشاره می‌كند و می‌گوید: مصرف آجیل به دلیل وجود مواد معدنی و ویتامین‌ها بسیار مفید است، اما حتماً باید به مقدار متعادل مصرف شود. در ضمن، نمك موجود در آجیل هم می‌تواند سبب افزایش فشار خون و بروز مشكلاتی برای افراد شود و بخصوص كسانی كه به مشكلات قلبی و فشار خون دچار هستند، باید به این مساله توجه كنند.

این پزشك متخصص به بیماران مبتلا به كبد چرب توصیه می‌كند مصرف كربوهیدرات‌ها را محدود كنند و شیرینی‌جات را به كل كنار بگذارند. دكتر جعفری می‌افزاید: چای و آجیل‌ حاوی اگزالات است و به همین دلیل افرادی كه سنگ كلیه دارند باید به این نكته توجه داشته باشند، به این معنی كه هم باید از چای كمرنگ استفاده كنند و هم آجیل كمتری خورده و سعی كنند آب بیشتری بنوشند.

مراقب بچه‌ها باشید

این روزها بیشتر بچه‌ها با مشكلی به نام چاقی و اضافه وزن روبه‌رو هستند، البته بسیاری از خانواده‌ها این چاقی را با تپل‌ بودن اشتباه می‌گیرند و تصور می‌كنند اضافه وزن كودك خصوصیتی مثبت است، در حالی كه باید بدانید كودكان چاق در معرض مشكلات و بیماری‌های مختلفی قرار دارند.

دكتر كشاورز ضمن بیان این مطلب كه در حال حاضر با افزایش تعداد كودكان چاق روبه‌رو هستیم، می‌گوید: خانواده‌ها باید بشدت مراقب تغذیه بچه‌ها باشند، بخصوص بچه‌هایی كه چاق هستند یا اضافه وزن دارند باید از مصرف آجیل و شیرینی اجتناب كنند. به گفته این متخصص تغذیه، مصرف بیش از حد این تنقلات به دلیل نوع قندها و كربوهیدراتی كه دارد، موجب نفخ و دل درد كودكان نیز می‌شود.

مراقب غذاهای آماده باشیم

مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشكی تهران ضمن بیان این مطلب كه تا حد امكان باید از مصرف غذاهای پرچرب، سرخ‌كردنی و حاوی سس خودداری شود، می‌گوید: بهتر است بیشتر غذاهای آب‌پز و بخارپز مصرف شود، اما در شرایطی كه انتخاب چنین غذاهایی ممكن نیست، می‌توانید از قرص «اورلی‌استات» استفاده كنید، این دارو كه فقط یك درصد آن جذب شده و 99 درصد از طریق مدفوع دفع می‌شود، می‌تواند تا 30 درصد چربی غذا را دفع ‌كند.

دكتر كشاورز با اشاره به این نكته كه در روزهای عید مصرف غذاهای آماده هم افزایش می‌یابد، توضیح می‌دهد: غذاهای آماده، چربی بسیار زیادی دارد و به همین دلیل چاق‌كننده است.

از سوی دیگر این غذاها حاوی افزودنی‌های شیمیایی است كه در طولانی مدت اثرات نامطلوبی برجای می‌گذارد بنابراین استفاده زیاد از این نوع مواد غذایی می‌تواند موجب بروز بیماری‌ها و عوارضی شود كه بهتر است امروز از آنها پیشگیری كنیم.

يکشنبه 21/12/1390 - 11:46
دانستنی های علمی
جام جم آنلاین: براساس اعلام سازمان ثبت احوال افرادی كه نام خانوادگی آنان نامناسب است با داشتن 12 دلیل می‌توانند براحتی برای تغییر نام خانوادگی خود اقدام كنند.

در زمان‌های دور كه بیسوادی در میان افراد جامعه زیاد بود، ملاك‌ها و شاخص‌های انتخاب نام خانوادگی اغلب اتفاقی و بدون دلیل انجام می‌شد.

بر همین اساس برخی از واژه‌ها و القاب نامناسب در نام خانوادگی افراد دیده می‌شد.

اما مدتی است كه سازمان ثبت احوال شرایطی را برای تغییر نام و نام خانوادگی مغایر با اصول و ارزش‌ها و همچنین واژگان و القاب نامناسب فراهم كرده است به طوری كه مردم می‌توانند با مراجعه به شعب ثبت احوال نسبت به این تغییرات اقدام كنند.

بر همین اساس تغییر نام خانوادگی در شرایطی امكان‌پذیر است كه شامل 12 دلیل زیر ‌شود:

1ـ نام خانوادگی از واژه‌های نامناسب باشد مانند بیچاره، قموشی، گرگی.

2ـ نام خانوادگی بیش از دو كلمه باشد مانند فلاح ناگریز لنگرودی، امیری‌پورمقدم.

3ـ هرگاه تغییر نام خانوادگی به منظور وحدت با نام خانوادگی پدر، جد پدری، فرزند، برادر، خواهر و عمو باشد.

4ـ تغییر نام خانوادگی به منظور وحدت با ناپدری باشد.

5ـ هرگاه محكومیت جزایی موثر برای یكی از افراد خانواده پیش آید و داشتن آن نام خانوادگی موجب ننگ و سرافكندگی باشد.

6ـ نام خانوادگی از كلمات مذموم یا مغایر با ارزش‌های اسلامی باشد مانند بی‌دین، شیطان‌پرست.

7ـ نام خانوادگی از واژه‌های منسوب به مناصب یا القاب و عناوین باشد مانند سرهنگ، خان، مهندس.

8ـ نام خانوادگی از اسامی محل یا منسوب به محل نامناسب باشد مانند مشهدی، اصفهانی.

9ـ نام خانوادگی تركیبی از یك واژه و نام محل یا منسوب به محل باشد مانند حیدری‌علی‌آبادی، تبریزی‌مقدم.

10ـ نام خانوادگی تركیبی از یك واژه و نام ایل یا طایفه باشد مانند محمدی، قشقایی، اینانلوصابری.

11ـ نام خانوادگی تركیبی از یك واژه و نام یكی از مشاغل باشد قاسمی زرگر، حمیدی طباخ.

12ـ نام خانوادگی تركیبی از یك واژه، حرف، عدد یا كلمه زائد باشد مانند ق یاوری، نبوی هفت، نهنگ محسنی.

براساس اعلام سازمان ثبت احوال،افراد با داشتن یكی از دلایلی كه در بالا ذكر شد برای تغییر نام خانوادگی خود به یكی ازشعب سازمان ثبت احوال مراجعه كنند و اطمینان داشته باشند كه در زمان كوتاهی می‌توانند نسبت به تغییر نام خانوادگی خود اقدام كنند.

يکشنبه 21/12/1390 - 11:45
اخبار
جام جم آنلاین: در 10 ماهه امسال 526 هزار و 902 مورد معاینات نزاع در مراکز پزشکی قانونی کشور صورت گرفت که تهرانی ها رکورد دار هستند.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از اداره كل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پزشكی قانونی كشور، از كل مراجعات نزاع در 10 ماهه امسال 373 هزار و 676 مورد مرد و 153 هزار و 226 مورد زن بودند.

همچنین بیشترین آمار مراجعات نزاع در این مدت با رقم 63 هزار و 308 مورد در تیر ماه ثبت شده‌ است.

بر اساس این گزارش، در 10 ماهه امسال استان تهران با 86 هزار و 628 مورد بیشترین و خراسان جنوبی با دو هزار و 347 مورد كمترین مراجعات نزاع را داشته اند.

گفتنی است؛ در دی ماه امسال 39 هزار و 303 مورد معاینات نزاع در مراكز پزشكی قانونی سراسر كشور صورت گرفت كه از این تعداد 27 هزار و 157 مورد مرد و 12 هزار و 146 مورد زن بودند.

يکشنبه 21/12/1390 - 11:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته