• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 32
تعداد نظرات : 16
زمان آخرین مطلب : 3493روز قبل
اهل بیت
سبک زندگی: انفاق راه تزکیه نفس و برکت مادی و معنوی در زندگی

حضرت زهرا سلام‌الله علیها:... فَجَعَلَ اللَّه‏ ... وَ الزَّكَاةَ تَزْكِیَةً لِلنَّفْسِ، وَ نَمَاءً فِی الرِّزْق‏ ... .(1)
و خداوند زکات(2) را هم سبب پاکی و رشد همزمان(3) نفس و روح انسان و هم سببی برای رشد روزی(4) انسان قرار داده است.
                    

(1): خطبه فدکیه حضرت زهرا سلام‌الله علیها.
(2): واژه "زکات" در اینجا به معنای هر نوع انفاق مالی اعم از انفاق واجب مانند زکات و خمس و انفاق مستحب مانند انواع کمکهای مادی به فقرا.
(3): کلمه تزکیه از "زکو" گرفته شده است که دلالت بر زیادشدن و رشد دارد و چون انفاق اموال و کمک مادی به بقیه سببی برای دل کندن فرد از مال است از این رو انفاق یکی از اسباب مهم برای فاصله گرفتن انسان از دنیا که از مهمترین مصادیق آن مال و اموال است، می‌باشد.
(4): خصوصیت دوم انفاق مالی و به تعبیری یکی دیگر از فلسفه های حکم خداوند در مورد انفاق اموال، رشد و برکتی است که خداوند گاهی به صورت محسوس و گاهی غیر محسوس و گاهی هر دو که بستگی به موارد و افراد آن دارد، به روزی مادی و روزی معنوی انسان می‌دهد.
برخی از مصادیق برکت در روزی مادی: 1-افزایش مقدار مال هم از حیث کمی و هم کیفی، 2-دور کردن اسباب مریضیها از انسان یا جلوگیری از ورود آفات به مزارع زکات داده شده و ..، 3-اموال و مواهب مادی دیگری که از راههای مختلف در سر راه انسان قرار می گیرد مانند اینکه کار مناسبی برای شخص پیدا می شود و ...
برخی از مصادیق برکت در روزی معنوی: 1-آشنا شدن با دوستان خوب 2-فراهم شدن اسباب زیارت مشاهد مشرفه 3-آشنا شدن با یک شخص تاثیرگذار یا یک کتاب خوب یا اتفاقی مهم در زندگی که منجر به تغییر مسیر زندگی به سمت تعالی و معنویت می شود و ... .
چهارشنبه 9/11/1392 - 22:1
اهل بیت
سبك زندگی: تلاش در جهت بالا بردن آگاهی دینی

امام علیه‌السلام می‌فرماید: بَعْضُكُمْ أَكْثَرُ صَلَاةً مِنْ بَعْضٍ وَ بَعْضُكُمْ أَكْثَرُ حَجّاً مِنْ بَعْضٍ وَ بَعْضُكُمْ أَكْثَرُ صَدَقَةً مِنْ بَعْضٍ وَ بَعْضُكُمْ أَكْثَرُ صِیَاماً مِنْ بَعْضٍ وَ أَفْضَلُكُمْ أَفْضَلُ مَعْرِفَةً.(1)
عده‌ای از شما نسبت به بقیه، نماز بیشتری خوانده و عده‌ای از شما نسبت به بقیه، حج بیشتری انجام داده و عده‌ای از شما نسبت به بقیه، صدقه بیشتری داده و بعضی از شما نسبت به برخی دیگر، روزه بیشتری گرفته است(2) ولیكن برتر بودن به میزان شناخت(3) بالاتر شماست.
   

(1): صفات‌الشیعة، محمد بن علی ابن بابویه، ناشر: اعلمی، ص15.
(2): به دلایل مختلف، یك شیعه نسبت به شیعه دیگر، امكان دارد عمل بیشتری در دوران عمر خود انجام داده باشد، از جمله: طولانی‌تر بودن عمر، فقر مالی، مریضی‌هایی كه باعث می‌شود شخص نتواند روزه بگیرد و یا حج رود(نماز در هیچ حالتی از انسان ساقط نمی‌شود) و سایر عللی كه عذر محسوب می‌شود، نه مانند تنبلی و بی‌حالی و خواستن‌دل.
(3): سرفصلهای كلی رسیدن به شناخت: مانند:1-شناخت خداوند(ادله اثباتی خداوند، قوانینی كه خداوند بر اساس آنها إعمالحاكمیت و قدرت می‌كند، دامنه لطف الهی و ...)، توحید(ابعاد توحید، معنا و مفهوم توحید، ادله توحید و ...)، 2-شناخت انسان كامل( معنای عصمت، میزان قدرت انسان كامل، دامنه ارتباط انسان كامل و خداوند، دامنه ارتباط تكوینی وتشریعی سایر مخلوقات با خداوند و انسان كامل و ...)، 3- سبك زندگی 4-شناخت معارف گسترده‌ای كه از جانب خداوند و تنها نمایندگان او كه در غالب قرآن و احادیث، به دست بشر رسیده است كه تنها راه دستیابی صحیح به سرفصلهای معرفتیبالا نیز همان قرآن و احادیث است كه بواسطه كتابهای متنوعی كه در این زمینه نوشته شده است باید مورد مطالعه قرار گیرد.
البته مراد از شناخت و معرفت، علم به معنای مصطلح و معروف نیست، بلكه معنای دیگری دارد كه برای فهم معنای آن به اینجا مراجعه كنید.
موارد بالا برخی از مهمترین راه‌های بالا بردن سطح معرفت و شناخت انسان است.
سه شنبه 8/11/1392 - 14:42
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته