• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 320
تعداد نظرات : 31
زمان آخرین مطلب : 3638روز قبل
كودك
 
 

شیر خشك هایی كه پایه آنها شیر گاو است برای اكثر كودكان مناسب ترین نوع شیر خشك هستند

شیر خشك  گرفته شده از شیر گاو برای اكثر كودكان بهترین انتخاب است زیرا از نظر تركیبات نزدیك ترین به شیر مادر است. تركیب اصلی در اكثر شیر خشك های امروزی شیر گاو است ولی شیر گاو قبل از استفاده در شیر خشك به میزان زیادی تغییر داده می شود.

غلظت پروتئین ها در شیر معمولی گاو بالاست و هضم این پروتئین ها برای نوزاد بسیار سخت است. سازندگان شیر خشك برای حل این مشكل، كربوهیدرات (مواد قندی)، پروتئین و چربی شیر گاو را تغییر می دهند. همچنین انواع ویتامین و مواد معدنی از جمله اسید فولیك (ویتامین B12)، روی و آهن را كه در شیر معمولی گاو میزان آنها كم است به آن می افزایند.



پنج شنبه 28/1/1393 - 17:39
كودك

چند وقت یك بار باید به كودك شیر داد؟

در این مورد نیز مثل زمانی كه كودك از شیر مادر تغذیه می كند، بیشتر متخصصین بر این باورند كه در هفته های اول نباید برنامه زمان بندی خاصی را در نظر گرفت بلكه مادر به تدریج ظرف یكی دو ماه به یك زمانبندی مناسب برای تغذیه كودكش می رسد.

در ابتدا هر 2 تا 3 ساعت و یا زمانیكه كودك به نظر گرسنه می رسد به او شیر دهید. كودك تا زمانی كه به وزنی معادل 5 كیلو برسد در هر نوبت 30 تا 90 سی سی (میلی لیتر) شیر می خورد. بیشتر از آنچه می تواند بخورد به او شیر ندهید. متخصص كودكان می تواند در مورد میزان مناسب شیر در ماه های آینده كه كودكتان رشد می كند به شما كمك كند.

آیا باید شیشه شیر را قبل از شیر دادن استرلیزه كرد؟

قبل از اولین استفاده از یك شیشه جدید، باید شیشه، سر شیشه و حلقه سر شیشه را بمدت 5 دقیقه در آب در حال جوش قرار داده و استرلیزه كرد. سپس شیشه را روی پارچه تمیزی بگذارید تا خشك شود. پس از آن شستشو با آب گرم و مایع ظرفشویی یا در ماشین ظرفشویی كفایت می كند.

توجه: در صورتیكه از آب چاه استفاده می كنید بهتر است هر بار شیشه را بجوشانید.

بهترین راه برای گرم كردن شیر درون شیشه چیست؟

می توانید شیشه را در آب گرم (نه جوش) قرار دهید یا زیر شیر آب گرم بگیرید. البته باید گفت كه از نظر سلامتی گرم كردن شیر هیچ مزیت خاصی ندارد (هر چند كودك ممكن است شیر گرم را ترجیح دهد).

در واقع اگر بتوانید كودكتان را به خوردن شیر با دمای معمولی یا حتی كمی سرد عادت دهید كارتان خیلی راحت می شود.

هیچگاه از مایكروویو برای گرم كردن شیشه استفاده نكنید زیرا مایكروویو مواد را بصورت نامنتاسب گرم می كند و ممكن است قسمت هایی از مایع گرم شود و قسمت هایی از آن داغ و این می تواند سبب سوختگی گردد. گرم كردن با مایكروویو همچنین سبب شكسته شدن تركیبات غذایی در شیر خشك می شود.

از كجا مطمئن شوم كه كودكم براحتی با شیشه شیر می خورد؟

گوش كنید و نگاه كنید. اگر مكیدن كودك خیلی سر و صدا ایجاد می كند شاید مقداری هوا همراه با شیر می خورد. برای جلوگیری از خوردن هوا كودك خود را در وضعیت 45 درجه نگهدارید. همچنین شیشه را در وضعیتی قرار دهید كه سر شیشه پر از شیر باشد.

سعی كنید اگر كودكتان با شیشه نیز شیر می خورد او را در آغوش بگیرید. شیر دادن فرصت بسیار خوبی برای در آغوش گرفتن كودك و تماس بدنی با اوست.

هیچگاه شیشه را چیزی مثل بالش تكیه ندهید و رها نكنید زیرا ممكن است باعث خفگی كودك شود.

     
 
   
پنج شنبه 28/1/1393 - 17:34
امر به معروف و نهی از منکر
سلام خدمت همه تبیانی عزیز/می خواستم بگم در کنار همه تلاش ها وشرکت در مسابقات زندگی وثبت مطالب و امور دنیوی که هیچوقت تمامی نداره توجه شما را به مسابقه ای جلب کنم که تمام شرکت کنندگان ان برنده اند و جایی جایزه اش دستمون میرسه که انجا خیلی کم داریم و محتاجیم . در اخرت همه چیز باقیست و این دنیا فانی و زود گذر.  (اهدای عضو ؛ اهدای زندگی)  خوبه گاهی با خودمون خلوتی داشته باشیم.
چهارشنبه 27/1/1393 - 19:7
كودك

در خرید عینک آفتابی برای کودکان به چه نکته هایی باید توجه کرد؟

 

مهم ترین نکته این است که عینک آفتابی اشعه ماورای بنفش را به خوبی جذب کند، بنابراین بهتر است عینک را از جایی تهیه کرد که مجهز به دستگاه اشعه «یو وی سنج» باشد. فروشنده باید شیشه عینک را در دستگاه قرار دهد تا درجه جذب اشعه UV مشخص شود. بهترین شیشه برای عینک آفتابی، شیشه ای است که جذب UV ۴۰۰ داشته باشد. حتی اگر میزان جذب UV ۳۸۰ بود، آن را نخرید چون معلوم است آن عینک مشکلی دارد که میزان جذب اشعه اش زیر ۴۰۰ است.

 

عینک هایی که رنگ شیشه آنها در بالا پررنگ و تیره است و هرچه به سمت پایین شیشه می آییم، از میزان رنگ آن کاسته و روشن تر می شود، مناسب نیستند. این شیشه ها نسبت به شیشه های با رنگ یکنواخت اشعه UV را کمتر جذب می کنند. نکته مهم بعدی، انتخاب رنگ شیشه است؛ شیشه هایی با طیف رنگ قرمز و آبی مناسب نیستند زیرا رنگ های آبی، اشعه ماورای بنفش و رنگ های طیف قرمز، اشعه مادون قرمز را جذب می کنند. بهترین رنگ ها برای شیشه عینک آفتابی، طیف رنگ خاکستری تا قهوه ای هستند.

 

رنگ شیشه نباید زیاد تیره باشد تا جلوی دید کودک را نگیرد. دقت کنید که قاب عینک تاب نداشته باشد زیرا در این صورت تصاویر را بد وارد چشم می کند. فرقی نمی کند عینکی که می خرید مارک معروفی داشته باشد یا نه و قیمت بالای آن نشانه بهتر بودنش نیست بلکه زیبایی یک عینک به قاب آن بستگی دارد که سلیقه ای است و خوبی جنس شیشه که از درجه جذب UV آن معلوم می شود.

 

 

 در انتخاب قاب (فریم) عینک مناسب برای کودکان به چه نکته هایی باید توجه کرد؟

 

والدین برای تعیین اندازه قاب، باید عینک را روی چشم کودک بگذارند و ببینند به سمت پایین حرکت می کند یا نه. اگر عینک حرکت کند، ممکن است پایین بیاید و روی نوک بینی قرار بگیرد. اگر کودک دایم مجبور باشد عینکش را سرجایش بگذارد، برایش آزاردهنده است. پدال عینک هم یا باید قابل تنظیم باشد یا اندازه مناسبی داشته باشد تا به راحتی روی بینی کودک قراربگیرد. دسته های عینک باید طوری باشند که نه فشار زیادی به پشت گوش وارد کنند که جا بیندازند و نه خیلی شل باشند که عینک از روی صورت بیفتد.

 

وقتی عینک را روی چشم کودک می گذارید، با دستتان به قاب در جهت های بالا، پایین، جلو و عقب فشار بیاورید و آن را حرکت دهید. در آن صورت خودتان متوجه می شوید که آیا دسته ها روی گوش ها اندازه است و فاصله پل بینی عینک درست تنظیم شده یا نه. اگر هم عینکی تهیه کرده اید که روی صورت شل است و پایین می افتد، می توانید یک کش به دو دسته عینک ببندید تا وقتی کودک عینک را به چشم می گذارد از افتادن آن جلوگیری شود.

چهارشنبه 27/1/1393 - 15:18
كودك


 

نه، مگر اینکه کودک بیماری خاصی داشته باشد. اگر چشم کودکان مانند بزرگسالان به نورآفتاب حساس بود، همه افراد در سنین بسیار پایین به کاتاراکت یا آب مروارید ناشی از برخورد اشعه ماورای بنفش به چشم مبتلا می شدند. ساختمان چشم کودکان طوری طراحی شده است که تا حد زیادی از اشعه ماورای بنفش مصون بماند. البته اگر کودکی غیرارادی یا ارادی، به خورشید به خصوص در حالت خورشیدگرفتگی یا کسوف، نگاه کند شبکیه اش به همان اندازه بزرگسالان آسیب می بیند و دچار مشکل خواهدشد. به همین دلیل به صرف اینکه چشم کودکان به اشعه ماورای بنفش مقاوم تر است، نمی توان اجازه داد در مواقع خورشیدگرفتگی بدون عینک به خورشید نگاه کنند.

 

بهتر است در کنار دریا هم که میزان اشعه بالاست، از یک عینک آفتابی مناسب که چشم را از ورود اشعه ماورای بنفش محافظت می کند، استفاده کرد. مهم ترین خاصیت عینک هم جاذب اشعه ماورای بنفش و مادون قرمز بودن آن است.

چهارشنبه 27/1/1393 - 15:16
كودك

متخصصان درباره خطر تاثیر نورخورشید بر چشم کودکان هشدار می دهند و توصیه می کنند کودکان بدون عینک آفتابی در مقابل نورخورشید قرار نگیرند.

روزنامه سلامت: پژوهشگران معتقدند ۳ والد از هر ۴ والد، به اینکه کودکانشان بدون استفاده از محافظ مناسب در معرض نورخورشید قرار بگیرند، دقت نمی کنند در حالی که این کار می تواند سلامت بینایی فرزندشان را تهدید کند. حدود یک سوم والدین در انگلیس برای کودکان خود عینک آفتابی تهیه نمی کنند و کسانی هم که عینک آفتابی می خرند، بیش از آنکه به کیفیت عینک توجه کنند، به قیمت آن اهمیت می دهند.

 

به گفته متخصصان، افرادی که رنگ چشمانشان روشن است، بیش از دیگران در معرض آسیب های ناشی از نورخورشید قرار دارند و توصیه می شود کسانی که چشمان آبی رنگ دارند، همیشه عینک آفتابی بزنند.

 

با دکتر فرامرز انوری، جراح و متخصص بیماری های چشم، فوق تخصص چشم پزشکی اطفال و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد اهمیت استفاده از عینک آفتابی در کودکان گفت وگو کرده ایم.

 

 

استفاده از عینک آفتابی تا چه حد برای کودکان اهمیت دارد؟

 

توان مقابله چشم با اشعه ماورای بنفش در کودکان بیشتر از بزرگسالان است بنابراین اگر کودکان از عینک آفتابی استفاده کنند، خوب است اما الزامی نیست ولی برای بزرگسالان عینک آفتابی ضروری است زیرا چشم بزرگسالان به اشعه ماورای بنفش خورشید حساس است و عینک استاندارد از بروز بیماری های مختلف چشمی جلوگیری می کند. علاوه بر این، کودکان در سنین پایین و حدود 3 یا 4 سالگی علاقه ای به عینک زدن ندارند بنابراین ممکن است عینک را بردارند و کناری بیندازند. می توان به جای عینک آفتابی، کلاه لبه دار پهن سر آنها گذاشت. معمولا بعد از اینکه کودک به حدود سن5 یا 6 سالگی رسید، خودش علاقه مند می شود عینک آفتابی بزند. به خصوص اگر والدینش هم از آن استفاده کنند. در آن صورت می توان عینک مناسبی برایشان تهیه کرد.

 

 

چهارشنبه 27/1/1393 - 15:14
كودك

نوزادانی که تازه ختنه شده‌اند، برای پیشگیری از عفونت و تسکین یافتن نیاز به مراقبت دارند.

 

برای مراقبت از نوزادی که ختنه شده است، این توصیه‌ها را رعایت کنید:

  • ناحیه تناسلی را با هر بار که پوشک بچه را عوض می‌کنید، کاملا تمیز کنید.
  •  اگر برای محافظت از ان ناحیه بانداژ انجام شده است، هر بار که پوشک را عوض می‌کنید، پانسمان را هم عوض کنید.
  • اگر برای پیشگیری از تحریک و عفونت از وازلین استفاده کنید.
  • وجود مقدار کمی از خون در پوشک بچه طبیعی است، اما درصورتی که لکه خون بزرگتر از 2.5 سانتی‌متر بود، با دکترتان تماس بگیرید.
  • در صورتی که علائم عفونت مانند تب، قرمزی و تورم قابل‌توجه یا ترشح زردرنگ مشاهده کردید، به دکترتان اطلاع دهید
چهارشنبه 27/1/1393 - 15:12
كودك

شیر مادر بدون هیچ شک و شبهه‌ای بهترین تغذیه برای نوزادی است که تازه به این دنیا پا گذاشته اما با این حال‌گاه گاهی پیش می‌آید که بنا به دلایل مختلف شیر کمکی در قالب شیشه شیر سر و کله‌اش پیدا می‌شود و بچه‌ها باید به نوعی خودشان را به این شکل از غذا خوردن عادت بدهند.

شهرزاد: شیر مادر بدون هیچ شک و شبهه‌ای بهترین تغذیه برای نوزادی است که تازه به این دنیا پا گذاشته اما با این حال‌گاه گاهی پیش می‌آید که بنا به دلایل مختلف شیر کمکی در قالب شیشه شیر سر و کله‌اش پیدا می‌شود و بچه‌ها باید به نوعی خودشان را به این شکل از غذا خوردن عادت بدهند.

 

این شیشه‌ها می‌توانند در کنار شیر مادر و به عنوان غذای کمکی به کار بیایند یا این‌که می‌توانند تنها منبع تغذیه نوزادان باشند. قطعا محتویات داخل شیشه که شامل انواع شیر خشک‌ها می‌شود بسیار مهم و حائز اهمیت است. با این حال خود شیشه و سر شیشه هم همان‌قدر که محتویات داخل آن می‌توانند مهم باشند، اهمیت دارند.

 

با این اوصاف همه آنچه را باید درباره شیشه شیر و مسائل مربوط به آن بدانید می‌توانید در اینجا پیدا کنید.

این مطلب به واقع نوعی راهنمای خرید شیشه شیر است برای مادر‌ها و پدرهایی که تازه صاحب بچه شده‌اند و البته نگرانی‌های‌شان کاملا بر حق است.

 

 

تجهیزات را خریداری کنید

اگر بناست نوزاد شما شیر را در شیشه بخورد پس باید بدانید که یک یا 2 شیشه کفایت نمی‌کند. شما باید دست کم 4 تا 5 عدد شیشه داشته باشید و چه بسا بیشتر از این تعداد سر شیشه. اطلاعات دقیقی وجود ندارد که بتوان با استناد به آن‌ها مدعی شد کدام نوع از انواع شیشه از دیگری بهتر است اما معمولا شیشه‌ای که حین شستشو کاملا تمیز شود و اثری از آثار شیر در آن باقی نماند جنس مرغوب‌تری دارد.

 

 

استریلیزه فراموش نشود

مطمئن باشید شیشه شیر و سر شیشه استریلیزه باشند. به این موضوع باید حین خرید حسابی توجه کنید. در ضمن برای خرید شیرخشک هم بهتر است به محتویات داخل آن توجه ویژه‌ای داشته باشید و برچسب روی قوطی را با دقت بخوانید تا از محتویات داخل آن مطلع شوید. توصیه پزشک را درباره این‌که چه نوع شیر خشکی به نوزاد خود بدهید اصلا دست کم نگیرید.

 

 

آماده شوید

همه چیزهایی را که برای غذا دادن به نوزادتان با شیشه شیر نیاز دارید قبل از این‌که کار را آغاز شود آماده کنید. تمرین کنید تا نوزاد را در بهترین حالتی که احساس راحتی می‌کند نگه دارید. شاید لازم باشد به نوزادتان وقت بدهید. بعضی از بچه‌ها کمی شیر می‌خورند بعد کمی چرت می‌زنند و بعد دوباره شیر خوردن را آغاز می‌کنند. یادتان باشد غذا دادن به نوزادتان حتی در قالب شیشه شیر بهترین زمان برای شماست تا به این موجود کوچولو به لحاظ عاطفی نزدیک شوید. این یک فرصت برای شما و نوزادتان است تا بهتر همدیگر را بشناسید. در ضمن اگر حین خوردن شیر نوزاد شما کمی چرت زد او را زمین نگذارید و صبر کنید تا او دوباره بیدار شود چون باز هم آمادگی این را دارد تا شیر خوردن را ادامه بدهد. در ضمن بهتر است بچه را در سمت چپ خود نگه دارید تا صدای قلب شما را بشنود. این لذت‌بخش‌ترین صدا برای نوزاد کوچولوی شماست.

 

 

سر شیشه را پر نگه دارید

وقتی از طریق شیشه به نوزاد شیر می‌دهید حواس‌تان باشد که سر شیشه حتما پر از شیر باشد و به هیچ عنوان یک طرف آن خالی نباشد و طرف دیگر پر، چون در این صورت نوزاد شما هوا قورت می‌دهد که نتیجه‌اش دل درد و گریه اوست. با این وصف بهتر است سر شیشه را طوری نگه دارید که کاملا قابل دید باشد. در ضمن فراموش نکنید اگر سر شیشه به هر دلیلی از دست شما به زمین افتاد آن را حتما با یک سر شیشه استریلیزه دیگر تعویض کنید و به شستن خالی آن با آب اکتفا نکنید.

 

 

چطور نوزاد را نگه دارید

نوزاد را حین شیر خوردن با شیشه به صورت عمودی نگه دارید تا هم بتواند به راحتی نفس بکشد و هم بتواند به راحتی شیر را قورت بدهد.

 

 

بچه‌ها و آروغ!

نوزاد شما گاهی حین شیر خوردن با شیشه نیاز به استراحت دارد. بعضی اوقات هم احتیاج دارد آروغ بزند. وقتی نوزاد شما دیگر نمی‌خواهد شیر بخورد او را همان‌طور به شکل عمودی نگه دارید و آرام آرام پشت او را نوازش کنید یا اینکه خیلی آهسته به پشت او بزنید تا آروغ بزند.

 

 

نوزاد را ترک نکنید

هرگز نوزادتان را باشیشه شیر تنها نگذارید. شاید او آن‌قدر بزرگ شده که بتواند شیشه را با دستان کوچک خودش نگه دارد، اما این دلیل نمی‌شود که او را تنها به حال خود‌‌ رها کنید چون گاهی باید شیشه را از دهان او بیرون بیاورید تا بتواند نفس بکشد، اما اگر تنها بماند ممکن است نتواند در میان شیر خوردن نفس بکشد و این می‌تواند برای بچه خطرناک باشد.

 

 

چه شیشه‌ای بخریم؟

شیشه‌های پلاستیکی را ترجیح می‌دهید یا شیشه‌ای؟ خب این بستگی به نظر خودتان دارد، اما در این بین شاید خیلی از آدم‌ها تصور کنند شیشه‌های پلاستیکی ارزان‌تر هستند و در نتیجه مقرون به صرفه. با این حال بهتر است صرفه جویی را حداقل برای نوزادتان متوقف کنید و در قسمت‌های دیگر زندگی از شیوه صرفه جویی استفاده کنید. اگر می‌خواهید از ریز و درشت این مهم با خبر شوید این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

 

 

اول شیشه‌ای بعد پلاستیکی

برای شیشه شیر معمولا جنس شیشه به پلاستیک اولویت دارد. از قرار معلوم شیشه‌های پلاستیکی حاوی ماده‌ای به نام بیسفنول هستند که می‌تواند در آینده سبب بروز بیماری‌هایی مانند سرطان پروستات، سرطان پستان یا بلوغ زودرس در بچه‌ها شود. بهتر است اگر سراغ شیشه‌های پلاستیکی می‌روید مطمئن باشید که این شیشه‌ها از پلاستیک‌های بازیافتی تهیه نشده‌اند.

 

 

شیشه شیر را برای کودکان امن کنید!

اگر پنج توصیه ایمنی را درباره شیشه شیری که قرار است برای نوزادتان تهیه کنید جدی بگیرید می‌توانید با فراغ بال از سلامت تغذیه کودک به او شیر بدهید.

 

نکته اول: حتی الامکان از خریدن شیشه‌های پلاستیکی پرهیز کنید و جنس شیشه را در اولویت خرید خود قرار بدهید. فراموش نکنید اگر کودک شما نوپاست هرگز اجازه ندهید حین خوردن شیر با شیشه راه برود چون ممکن است زمین بخورد و شیشه در دستان او بشکند.

 

نکته دوم: اگر از شیشه پلاستیکی استفاده می‌کنید فراموش نکنید که هرگز برای گرم کردن شیر شیشه پلاستیکی را داخل مایکروفر نگذارید چون امواج مایکروفر خطرات شیشه پلاستیکی را بیشتر می‌کند.

 

نکته سوم: اگر از شیشه شیر پلاستیکی استفاده می‌کنید هرگز از مواد شوینده قوی برای شستشوی آن استفاده نکنید چون این شوینده‌ها سبب شکسته شدن بیسفنول می‌شود و در نتیجه بهتر جذب بدن بچه خواهد شد.

 

نکته چهارم: حین خرید شیشه شیر به ویژه از نوع پلاستیکی‌اش دقت کنید تا برچسب بدون BPA روی شیشه باشد.‌این محصولات به واقع فاقد بیسفنول هستند و می‌توانید با خیال راحت آن‌ها را خریداری کنید.

 

نکته پنجم: شیشه شیر پلاستیکی نوزاد خود را گرم و داغ نکنید. چون در صورت گرم کردن بیسفنول که استروژنی مصنوعی است از شیشه جدا شده و جذب شیر نوزاد می‌شود. توصیه کلی این است که شیشه هرگز تا دمای ۸۰ درجه گرم نشود یا محتویات داخل شیشه داغ نباشد چرا که در غیر این‌صورت این ماده از شیشه جدا شده و در شیر بچه حل می‌شود. این ماده می‌تواند سبب حالات زنانگی در پسر‌ها، بلوغ زودرس در دختر‌ها، سرطان پستان و پروستات می‌شود و حتی ممکن است بعضی از انواع دیابت را هم منجر شود.

 

 

شیشه شیری از جنس سیلیکون

شاید در مورد خرید شیشه شیر ایده‌آل برای نوزاد خود کمی دلواپس شده باشید اما اوضاع این‌قدر‌ها هم نگران‌کننده نیست چون در عصر جدید که مترادف شده با عصر تکنولوژی برخی کارخانجات اقدام به تولید محصولاتی کرده‌اند که لایه‌ای از سیلیکون روی سطح شیشه را پوشانده و در واقع مانع از شکسته شدن شیشه شیرهایی از جنس شیشه می‌شود. ضمن این‌که سیلیکون نوعی عایق گرما هم محسوب می‌شود که در صورت استفاده از شیر داغ درون شیشه مانع از سوختن دست بچه می‌شود.

 

 

از دندان‌های کوچکش محافظت کنید!

۱.بدون شک تا به حال خیلی شنیده‌اید که سر شیشه و پستانک ممکن است فرم لب و دهان و دندان‌های کودک شما را تغییر دهد. شاید دقیقا به همین منظور بوده که سر شیشه و پستانک‌های ارتودنسی وارد بازار شدند. از قرار معلوم مکیدن این سر شیشه‌ها آسیبی به فک و دندان نوزاد شما نمی‌رساند و از تک دندان‌هایی که آرام آرام سر و کله‌شان پیدا شده، محافظت می‌کنند. این سرشیشه و پستانک‌ها تاشو و متقارن با توجه به رشد طبیعی کام، دندان‌ها و لثه هستند و حتی اگر در دهان واژگون شوند این خصوصیت‌های خود را حفظ می‌کنند.

 

۲ سر شیشه‌های دیگری که در بازار موجود است به شکل سینه مادر طراحی شده طوری که وقتی بچه این سر شیشه‌ها را می‌مکد درست مانند این است که سینه مادر را گرفته است. بنابراین روند تکامل کام و فک کودک به طور کاملا طبیعی پیش می‌رود. فراموش نکنید اگر خواستید از این سر شیشه‌ها استفاده کنید آن‌ها را طوری در دهان کودک قرار دهید که سوراخ‌هایش رو به بالا باشد تا هنگام مکیدن شیر به سمت سقف دهان کودک پاشیده شود.

 

۳معمول‌ترین سر شیشه‌ها انواع عادی آن هستند که همه ما آن‌ها را دیده‌ایم. با این سر شیشه‌ها نوزاد نیازی به مکیدن ندارد و شیر خیلی راحت وارد دهان او می‌شود. اتفاقا همین موضوع است که سبب می‌شود نوعی اختلال در تکامل فک و کام نوزاد ایجاد شود. شیر بسته به اندازه سوراخ‌های سر شیشه وارد دهان نوزاد می‌شود. اگر شیشه رو به پایین گرفته شود سرعتی حدود ۲ تا ۳ قطره در ثانیه تقریبا مناسب است.

۴تا به حال درباره سر شیشه‌های ضد نفخ شنیده‌اید؟ خب این سر شیشه‌ها هم در بازار موجود است. سر شیشه‌های ضد نفخ طوری طراحی شده‌اند که در لبه آن‌ها سوراخ‌هایی وجود دارد که هوا می‌تواند از آن‌ها عبور کرده و بدون اینکه کودک مجبور باشد سر شیشه را‌‌ رها کند، فشار منفی داخل شیشه را جبران کند. در نتیجه کودک می‌تواند به طور مداوم به مکیدن ادامه دهد و هوا وارد معده‌اش نشود. وقتی هم هوایی وارد معده نشود نفخی در کار نخواهد بود.

 

۵ نوع دیگری از سر شیشه‌ها با قاعده پهن کاملا شبیه سینه مادر طراحی شده‌اند به طوری که وقتی سر شیشه در دهان نوزاد قرار می‌گیرد قاعده پهن آن در برابر لب‌ها قرار می‌گیرد و نوک آن درست مانند نوک سینه مادر در دهان نوزاد حرکت می‌کند. این سر شیشه‌ها در اندازه‌های مختلف وجود دارند که با توجه به کوچک‌تر یا بزرگ‌تر بودن نوزاد اندازه‌های آن‌ها انتخاب می‌شوند.

چهارشنبه 27/1/1393 - 15:8
كودك

این توصیه‌ها در مورد تغذیه نوزادان رعایت کنید.

 

  • تغذیه با شیر مادر تا 4 تا 6 ماهگی تعادل تغذیه‌ای مناسب را برای نوزاد فراهم می‌کند و از آن به بعد غذاها باید به تدریج به عنوان مکمل شیر مادر به نوزاد داده می‌شود.
  • دست کم تا 6 ماهگی از دادن آب میوه کامل به نوزاد خودداری کنید و پس از آن هم مقدار آن را به 120 تا 180 سی‌سی در روز محدود کنید.
  • به نوزادان و کودکان کم‌سن غذای بیش از حد ندهید و آن‌ها را به خوردن همه محتوای بشقاب‌شان مجبور نکنید
  • به اندازه کافی غذاهای سالم به کودکان ارائه کنید تا ذائقه‌اش به آن‌ها عادت کند. حتی اگر کودک در ابتدا به این غذاها علاقه نشان نداد به ارائه‌کردن آن‌ها ادامه دهید.
  • از دادن غذاهای ناسالم به کودک تنها برای این‌که او چیزی خورده باشد، خودداری کنید.
چهارشنبه 27/1/1393 - 15:5
كودك

پوست نوزادان آنقدر نرم و لطیف است که بیشتر پدر و مادرها نگران آسیب پذیر بودن آن هستند بنابراین آنها ترجیح می دهند از ایمن ترین و طبیعی ترین محصول برای شستن لباس نوزاد استفاده کنند.

باشگاه خبرنگاران: برای شستن لباس نوزاد استفاده از شوینده های ملایم بسیار مناسب است چون شوینده های قوی می توانند به پوست نوزاد آسیب برسانند.صابون ترکیب های آزاردهنده ندارد و می توان از آن برای شستشوی لباس های نوزاد استفاده کرد اما به دلیل اینکه خاصیت قلیایی اش از پودرهای شوینده کمتر است، قدرت تمیزکنندگی کمتری دارد. اگر در ماه های اول تولد که زیاد شیر روی لباس نوزاد می ریزد از صابون استفاده کنید، ممکن است لک روی لباس باقی بماند.

 

 

پزشکان هم توصیه می کنند برای پاک کردن لکه های لباس نوزاد از ملایم ترین محصولات استفاده کنید، نه از نرم کننده و محصولاتی که حاوی رنگ و عطر هستند و مراقب هر نوع نشانه حساسیت باشید. در صورت مشاهده نشانه هایی مانند جوش، خشکی و پوسته پوسته شدن یا برآمدگی های قرمز روی پوست نوزاد، با پزشک تماس بگیرید. در بیشتر موارد با شستن کامل تر و آبکشی بیشتر لباس های نوزاد، مشکل برطرف می شود ولی گاهی هم پزشک انجام آزمایش های بیشتر را توصیه می کند.قبل از شستن هر لباس برای اولین بار، اطلاعات مندرج روی بسته بندی آن را بخوانید.بهتر است لباس های نوزاد را جدا از لباس دیگر افراد خانواده بشویید اما اگر از صابون ملایم استفاده کنید این کار ضروری نیست. همیشه لباس نوزاد را در اولین فرصت بشویید چون با ماندن آلودگی روی لباس نوزاد، شستن و پاک کردن لکه ها سخت تر می شود.

 

 

● لکه های روی لباس نوزاد

برای پاک کردن لکه از روی لباس نوزاد باید ابتدا آنها را با آب سرد بشویید.بسیاری از لکه ها مخصوصا لکه شیر اگر زود شسته شوند، به راحتی با آب از بین می روند.حتی لکه هایی که مدتی روی لباس مانده اند هم اگر در آب خیسانده شوند تا حد زیادی پاک می شوند. برای پاک کردن اثر لکه روی لباس نوزاد می توان از یک فرچه نرم و مقدار کمی صابون استفاده کرد. این کار باید به آرامی انجام شود چون در غیراین صورت ممکن است به پارچه آسیب برسد. قبل از خشک شدن لباس نوزاد مطمئن شوید لکه به طور کامل از بین رفته است. اگر مقداری از لکه باقی مانده بود، از شوینده قوی تری استفاده کنید. برای از بین بردن لکه لباس هایی مانند کهنه و لباس های زیر که به طور مستقیم با پوست بچه تماس دارند، از شوینده قوی استفاده نکنید.

 

● لکه های پروتئینی

برای پاک کردن لکه های ناشی از ریختن شیر مادر،شیرخشک،لکه های غذا و آب دهان روی لباس نوزاد ابتدا لباس نوزاد را در آب خیس و سپس مقداری پاک کننده آنزیمی به آن اضافه کنید.آنزیم های موجود در شوینده ها به لکه حمله و پروتئین ها را هضم می کنند.اگر اثری از لکه باقی ماند،محلول های لکه بر و پاک کننده های چندمنظوره را به کار برید. بعد از ازبین رفتن لکه ها، لباس ها را به روش معمول بشویید.

 

● لکه های چرب و روغنی

درصورت ریختن روغن بچه، کرم و پماد روی لباس نوزاد ،ابتدا مقدار اضافی آن را بردارید. سپس برای جذب روغن،روی لکه را با نشاسته ذرت یا پودر تالک بپوشانید و بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آن را پاک کنید. در صورت باقی ماندن لکه از پاک کننده ها و محلول های چندمنظوره استفاده کنید و سپس لباس ها را بشویید.

 

● لکه میوه، آبمیوه و مربا

در این موارد، لباس را با آب سرد بشویید و در مخلوط مساوی آب و الکل بخیسانید. اگر لکه از بین نرفت، از محلول های لکه بر استفاده کنید. برای پاک کردن لکه های سمج لباس را در محلولی که با نسبت مساوی آب و سرکه سفید تهیه کرده اید، خیس کنید.

● لکه ادرار و مدفوع روی لباس نوزاد

برای پاک کردن لک ناشی از اسهال مانند آنچه درباره لکه های پروتئینی گفته شد،عمل کنید. برای پاک کردن لکه ادرار، محلول یک قاشق غذاخوری پاک کننده آمونیاکی و یک فنجان آب مناسب است. اگر پارچه رنگ می دهد، ابتدا مقداری از محلول را روی قسمتی از پارچه امتحان کنید. در صورت باقی ماندن اثر لکه، می توانید محلول لکه بر به کار برید و سپس لباس را بشویید.

چهارشنبه 27/1/1393 - 15:4
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته