• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:2000
كسي كه موقع غروب شب عيد فطر، زكات فطره براو واجب نيست ، اگر تاپيش از ظهر روز عيد شرطهاي واجب شدن فطره در او پيدا شود، مستحب است زكات فطره را بدهد.
مسئله شماره:2001
كافري كه بعد از غروب شب عيد فطر مسلمان شده ، فطره بر او واجب نيست .ولي مسلماني كه شيعه نبوده اگر بعد از ديدن ماه شيعه شود، بايد زكات فطره رابدهد.
مسئله شماره:2002
كسي كه فقط به اندازه يك صاع كه تقريبا سه كيلو است گندم و مانند آن دارد، مستحب است زكات فطره را بدهد و چنانچه عيالاتي داشته باشد و بخواهد فطره آنها را هم بدهد مي تواند به قصد فطره ، آن يك صاع را به يكي از عيالاتش بدهد و اوهم به همين قصد به ديگري بدهد و همچنين تا به نفر آخر برسد و بهتر است نفر آخرچيزي را كه مي گيرد به كسي بدهد كه از خودشان نباشد و اگر يكي از آنها صغير باشدآیت الله گلپایگانی: ولي او به جاي او مي گيرد و احتياط آن است كه چيزي را كه براي صغيرگرفته به كسي ندهد. احتياط آن است كه او را در دور دادن زكات فطره داخل نكنند و چنانچه ولي صغير از طرف او قبول نمايد بايد آن زكات فطره را به مصرف صغير برساند نه اينكه از طرف او به ديگري بدهد.
مسئله شماره:2003
اگر بعد از غروب شب عيد فطر بچه دار شود، يا كسي نان خور او حساب شود،واجب نيست فطره او را بدهد، اگر چه مستحب است فطره كساني را كه بعد ازغروب تا پيش از ظهر روز عيد نان خور او حساب مي شوند بدهد.
مسئله شماره:2004
اگر انسان نان خور كسي باشد و پيش از غروب آیت الله گلپایگانی: يا مقارن غروب ... نان خور كس ديگر شودفطره او بر كسي كه نان خور او شده واجب است ، مثلا اگر دختر پيش از غروب به خانه شوهر رود، شوهرش بايد فطره او را بدهد.
مسئله شماره:2005
كسي كه ديگري بايد فطره او را بدهد، واجب نيست فطره خود را بدهد.
مسئله شماره:2006
اگر فطره انسان بر كسي واجب باشد و او فطره را ندهد بر خود انسان واجب نمي شود. آیت الله گلپایگانی: مگر اينكه شخص غني نان خور فقير باشد كه در اين صورت احتياط لازم آن است كه غني فطره خود را بدهد.
مسئله شماره:2007
اگر كسي كه فطره او بر ديگري واجب است خودش فطره را بدهد از كسي كه فطره بر او واجب شده ساقط نمي شود.
مسئله شماره:2008
زني كه شوهرش مخارج او را نمي دهد، چنانچه نان خور كس ديگر باشد،فطره اش بر آن كس واجب است . و اگر نان خور كس ديگر نيست ، در صورتي كه فقيرنباشد بايد فطره خود را بدهد.
مسئله شماره:2009
كسي كه سيد نيست نمي تواند به سيد فطره بدهد. حتي اگر سيدي نان خوراو باشد، نمي تواند فطره او را به سيد ديگر بدهد.
مسئله شماره:2010
فطره طفلي كه از مادر يا دايه شير مي خورد بر كسي است كه مخارج مادر يادايه را مي دهد، ولي اگر مادر يا دايه مخارج خود را از مال طفل برمي دارد فطره طفل بر كسي واجب نيست .
مسئله شماره:2011
انسان اگر چه مخارج عيالاتش را از مال حرام بدهد بايد فطره آنان را ازمال حلال بدهد.