• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:2014
آیت الله گلپایگانی: احتياط واجب آن است كه زكات فطره را به فقراي شيعه اثني عشري بدهداگر چه در شهر ديگر باشند، و چون نقل اين زكات به شهر ديگر خلاف احتياط است ،اگر در شهر خودش فقير شيعه نباشد مال خود را به شهر ديگر ببرد و در آن جا به قصد زكات به شيعه بدهد. اگر زكات فطره را به يكي از هشت مصرفي كه سابقا براي زكات مال گفته شد برسانند كافي است ، ولي احتياط مستحب آن است كه فقط به فقراي شيعه بدهد.
مسئله شماره:2015
اگر طفل شيعه اي فقير باشد، انسان مي تواند فطره را آیت الله گلپایگانی: با اذن ولي شرعي او به مصرف او برساند... به مصرف اوبرساند يا به واسطه دادن به ولي طفل ملك طفل نمايد.
مسئله شماره:2016
فقيري كه فطره به او مي دهند لازم نيست عادل باشد، ولي احتياط واجب آن است كه به شراب خوار و كسي كه آیت الله گلپایگانی: آشكارا معصيت مي كند فطره ندهند. آشكارا معصيت كبيره مي كند فطره ندهند.
مسئله شماره:2017
به كسي كه فطره را در معصيت مصرف مي كند، نبايد فطره بدهند.
مسئله شماره:2018
آیت الله گلپایگانی: احتياط واجب آن است كه به يك فقير كمتر از يك صاع فطره ندهند،ولي اگر بيشتر بدهند اشكال ندارد. احتياط واجب آن است كه به يك فقير بيشتر از مخارج سالش و كمتراز يك صاع كه تقريبا سه كيلو است فطره ندهند.
مسئله شماره:2019
اگر از جنسي كه قيمتش دو برابر قيمت معمولي آن است مثلا از گندمي كه قيمت آن دو برابر قيمت گندم معمولي است نصف صاع كه معناي آن در مسأله پيش گفته شد بدهد كافي نيست ، و اگر آن را به قصد قيمت فطره هم بدهد آیت الله گلپایگانی: اشكال دارد. كفايت نمي كند.
مسئله شماره:2020
انسان نمي تواند نصف صاع را از يك جنس مثلا گندم و نصف ديگر آن را ازجنس ديگر مثلا جو بدهد، و اگر آن را به قصد قيمت فطره هم بدهد اشكال دارد، آیت الله گلپایگانی: پايان مسأله در رساله آيةالله گلپايگاني . بلكه كافي نيست .
مسئله شماره:2021
مستحب است در دادن زكات فطره خويشان فقير خود را بر ديگران مقدم دارد و بعد همسايگان فقير را بعد اهل علم فقير را، ولي اگر ديگران از جهتي برتري داشته باشند مستحب است آنها را مقدم بدارد.
مسئله شماره:2022
اگر انسان به خيال اين كه كسي فقير است به او فطره بدهد و بعد بفهمدفقير نبوده ، چنانچه مالي را كه به او داده از بين نرفته باشد آیت الله گلپایگانی: بايد پس بگيرد... مي تواندپس بگيرد و به مستحق بدهد، و اگر نتواند بگيرد بايد از مال خودش فطره رابدهد، و اگر از بين رفته باشد در صورتي كه گيرنده فطره مي دانسته آیت الله گلپایگانی: عبارت "يا احتمال مي داده " در رساله آيةالله گلپايگاني ذكر نشده است . يا احتمال مي داده آنچه را گرفته فطره است بايد عوض آن را بدهد، و الا دادن عوض بر اوواجب نيست و انسان بايد دوباره فطره بدهد.
مسئله شماره:2023
اگر كسي بگويد فقيرم نمي شود به او فطره داد، مگر آن كه اطمينان پيداكند آیت الله گلپایگانی: يا انسان بداند كه قبلا فقير بوده است . يا از ظاهر حالش گمان پيدا شود كه فقير است يا انسان بداند كه قبلا فقيربوده است .