• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1680
تعداد نظرات : 271
زمان آخرین مطلب : 4612روز قبل
اخبار
در حال حاضر هر 10 ثانیه یک مرگ به علت کشیدن سیگار رخ می دهد که در 30 تا 40 سال آینده این رقم به هر ثانیه یک مرگ می رسد.

به گزارش روز پنج شنبه روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، "علیرضا کفیری" افزود: طبق مطالعات و بررسی های انجام شده، در حال حاضر حدود هزار و صد میلیون سیگاری در جهان وجود دارد که 800 میلیون نفر از آنان در کشورهای در حال توسعه و 300 میلیون نفر از آنان در کشورهای توسعه یافته هستند. همچنین 45 میلیون نفر از مردم امریکا و 35 درصد از مردم آلمان سیگاری هستند.

وی با اشاره به این که شیوع مصرف سیگار در دانشجویان آمریکایی نزدیک به 30 درصد است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که دوران دانشجویی به لحاظ انتقال جسمی و جنسی از دوران نوجوانی به جوانی و قرارگیری در یک محیط اجتماعی جدید مصرف سیگار یک وجه اجتماعی به خود می گیرد.

کفیری یادآور شد: آمار منتشره از سازمان بهداشت جهانی ( WHO ) بیانگر کاهش سن شروع استعمال دخانیات در دهه های اخیر از سنین میانسالی به جوانی و نوجوانی است به طوری که 22 درصد از جوانان سیگار را قبل از 13 سالگی شروع کرده اند.

این کارشناس ارشد پرستاری یادآور شد: حدود 90 درصد سیگاری ها، مصرف سیگار را قبل از 18 سالگی شروع کرده اند و بسیاری از آنان ماهیت اعتیاد به سیگار را درک نکرده اند.

وی افزود: میانگین سنی شروع اولین مصرف سیگار در ایران 16 سالگی، در سوریه 19، برزیل 17 و در امریکا 14 سالگی بوده است. این موضوع را باید جدی در نظر گرفت چرا که شروع زودتر استعمال سیگار باعث ثبات استعمال سیگار در سنین بالاتر و از سوی دیگر افزایش میزان استعمال سیگار در افراد می شود.

این در حالی است که مواجهه طولانی تر با نیکوتین خطر بروز بیماری های مرتبط با سیگار را افزایش می دهد و از طرف دیگر امکان این که فرد مصرف کننده در سیگار کشیدن قهار شود، بیشتر می شود. حتی گفته شده که اهمیت سن شروع دخانیات از مقدار مصرف آن بیشتر است.

این محقق گفت: کمیته کشوری کنترل دخانیات با همکاری سازمان بهداشت جهانی تحقیقی را در سال 85 انجام دادند و بررسی های انجام شده نشان داد که 17.5 درصد نوجوانان 13 تا 15 ساله ایرانی تجربه استعمال دخانیات را داشته اند که به تفکیک جنسی 27.7 درصد پسرها و 11 درصد دخترها بوده اند، علاوه بر این مشخص شد که 36.1 درصد پسران و 27 درصد دختران اولین سیگار را از 10 سالگی تجربه کرده اند.

به گفته این محقق، شیوع سیگار در مقاطع تحصیلی دانشجویان پزشکی بین 15 تا 20 درصد بوده است که در مقایسه با سایر کشورهای در حال توسعه از جمله ترکیه کمتر بوده است.

کفیری ادامه داد: مطالعات کشورهای توسعه یافته نشان می دهد که روند مصرف سیگار در دانشجویان رو به افزایش است و نتایج حاکی از آن است که دوره دانشجوبی یک برهه زمانی خاص برای آغاز سیگاری شدن است و به علت نقش الگویی دانشجویان برای کودکان و نوجوانان، مصرف سیگار در بین دانشجویان می تواند به طور غیر مستقیم سبب افزایش مصرف سیگار در محیط بیرون از دانشگاه شود.

وی گفت: در حال حاضر سالیانه چهار میلیون مورد مرگ به علت مصرف سیگار در دنیا گزارش می شود این در حالی است که تا 20 سال آینده این رقم به 10 میلیون مورد خواهد رسید که هفت میلیون این مرگها در کشورهای در حال توسعه خواهد بود.

این پژوهشگر گفت: در قرن گذشته حدود 100 میلیون نفر در جهان به دلیل استعمال دخانیات جان خود را از دست داده اند و پیش بینی می شود در قرن حاضر این رقم به حدود یک میلیارد نفر برسد.

سازمان بهداشت جهانی در تازه ترین تحقیقات خود اعلام کرد سیگار عامل اصلی مرگ در سراسر جهان است و سالانه 4 میلیون و 500 هزار نفر بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست داده اند.

دوشنبه 10/5/1390 - 1:16
اخبار

به گزارش فارنت و به نقل از پایگاه اینترنتی تک اسپوت ،با توجه به آمار منتشر شده توسط خزانه داری آمریکا مجموع پول نقد و اوراق بهادار این شرکت در بورس امریکا از مجموع درآمد دولت آمریکا در چند صباح اخیربیشتر است.

در هفته گذشته اپل گزارش ۳ ماهه خود را منتشر کرد که نشان می‌داد این شرکت در حدود ۲۸٫۵۷میلیارد دلار درآمد داشته است که از این مقدار در حدود ۷٫۳۱ میلیارد دلار سود خالص است و با انتشار این خبر که بهترین فروش مالی تاریخ شرکت اپل بوده است سهام این شرکت در بورس وال استریت به بیش از ۴۰۰ دلار رسید که در مجموع پول نقد اپل و ارزش اوراق سهام به مبلغ باورنکردنی ۷۶٫۲ میلیارد دلار رسیده است.

obamaipadsignature

با این حال طبق گزارش خزانه داری آمریکا ،دولت ایالت متحده موفق به کسب درآمد ۷۳٫۸ میلیارد دلار در ۳ ماهه اخیر شده است که البته ممکن است این رقم کمی گمراه کننده باشد زیرا دولت فدرال پول بسیار بیشتری را با توجه به اخذ مالیات بدست می آورد و این اعداد در حقیقت سقف بدهی است که باید وصول شود در حالی که پول اپل نقد نقد است.

تنها تفاوت بین اپل و دولت ایالات متحده در این است که اپل می‌داند چگونه سرمایه خود را افزایش دهد در حالی که دولت ایالات متحده تنها در حال گذران امور جاری خود است.

به نظر می‌رسد اگر بزرگترین شرکت های فناوری در جهان به عمو سام پول قرض دهند تنها می توانند خرج چند روز گذران عمو سام را بدهند زیرا بر طبق اعلام فورچون ،خرج گرداندن ایلات متحده در هر روز در حدود ۱۰ میلیارد دلار است.

يکشنبه 9/5/1390 - 12:42
اخبار

یک استاد مخابرات سیار دانشگاه معتقد است که دستگاه‌های بلوتوث و هندزفری تلفن‌های همراه در محدوده استاندارد فرکانس‌ها کار می‌کنند و هیچ آسیبی برای بدن انسان ندارند.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از ایسنا، درباره خطر BTSها برای انسان اظهار کرد: ‌باید دانست سیستم‌هایی از قبیل موبایل که در کنار گوشی قرار می‌گیرند، می‌توانند آسیب‌های شدیدتری را به نسبت خود BTSها به همراه داشته باشند، به‌خصوص در زمانی که از BTSها دوریم، تشعشعات موبایل‌ها برای برقراری ارتباط با آنتن‌ها بیش‌تر از حالت عادی خواهد شد.

وی درباره مضرات هندزفری‌ها و بلوتوث‌های تلفن همراه نیز ابراز کرد: این دستگاه‌ها به هیچ عنوان ضرر و زیانی ندارند و آسیب آن‌ها در قبال آنتن‌های BTS بسیار ناچیز است.

او ادامه داد: حوزه سیگنال‌دهی و فرکانس این دستگاه‌ها در حد استاندارد است و به همین منظور هیچگونه آسیبی برای بدن ندارند.

این کارشناس مخابرات درباره استاندارد فرکانس این گونه دستگاه‌های مخابراتی خاطر نشان کرد: معمولا بازه این استاندارد بین ۱٫۸ مگاهرتز تا حدود دو مگاهرتز است که هیچ آسیبی در این بازه برای انسان وجود ندارد.

وی درباره چگونگی تاثیرگذاری فرکانس‌ها‌ی مخابراتی بر انسان‌ها تصریح کرد: معمولا این اشعه‌ها بر قسمت‌های نرم، عصبی و آبی بدن اثر می‌گذارند که با این حساب مغز و چشم جزو اعضایی هستند که بیش‌تر در معرض خطر قرار می‌گیرند.

ذوالقدر افزود: باید دانست که تلفن‌های همراه که به طور مدام در حال ارسال و دریافت سیگنال برای پی بردن به موقعیت ارتباطی خود هستند، می‌توانند آسیب‌زا باشند و بهتر است که افراد این دستگاه‌ها را به کمر خود آویزان نکنند زیرا گفته می‌شود که می‌تواند آسیب‌هایی را به کلیه وارد کند.

او در پایان با تایید بر این که دستگاه‌های جانبی از قبیل بلوتوث و هندزفری آسیب‌زا نیستند، اذعان کرد: فرکانس این دستگاه‌ها تنها تا حدود یکی دو متر است و اگر دقت کرده باشید در فضاهای کوچک و پرجمعیت اگر چند نفر از بلوتوث و تلفن همراه یا بی سیم استفاده کنند، تداخل به وجود می‌آید.

يکشنبه 9/5/1390 - 12:41
اخبار

شرکت ایسر هم به جمع شرکت های سازنده تبلت یا رایانه های لوحی پیوست و محصولی به نام Iconia Tab A100 را روانه بازار کرد.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از فارس، تبلت یاد شده که دارای نمایشگر ۷ اینچی است تنها ۳۰۰ دلار قیمت دارد و لذا جزو ارزان قیمت ترین تبلت هایی محسوب می شود که در بازار وجود دارند.

 

این تبلت هم مانند بسیاری از تبلت های مشابه مجهز به سیستم عامل Android Honeycombاست.

دقت نمایشگر این تبلت ۱۰۲۴در ۶۰۰ بوده و بر روی صفحه اول آن به طور پیش فرض تعدادی ابزارک برای دسترسی به امکانات و برنامه های محبوب گنجانده شده و علاوه بر این صفحات اول سایت های مورد نظر به صورت پیش نمایش در کنار صفحه به طور کوچک قابل مشاهده هستند.

در این تبلت پردازنده دو هسته ای NVIDIA Tegra 2با توان یک گیگاهرتز نصب شده و حافظه RAM آن هم ۵۱۲ مگابایت است.

پشتیبانی از فناوری لمسی، دو دوربین دیجیتالی ۲ و ۵ مگاپیکسلی در جلو و عقب گوشی، پرت های micro USB 2.0، micro HDMI، وای – فای و بلوتوث ۲٫۱، حافظه فلاش داخلی و قابلیت نصب microSD از جمله امکانات این تبلت است که از فناوری نسل سوم یا ۳G هم پشتیبانی می کند.

يکشنبه 9/5/1390 - 12:32
اخبار

در برخی از کشورهای جهان دسترس‌پذیری وبسایت‌ها و پایگاه‌های اینترنتی دولتی با پشتیبانی حقوقی و الزامات قانونی همراه است و به همین دلیل وب‌سایت‌های دولتی موظفند ساختارها و طراحی‌ خود را بر اساس این قوانین تطبیق دهند.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از ایسنا، مهمترین قانون و استاندارد شناخته شده در دسترس پذیری وب توسط کارگروه دسترس‌پذیری کنسرسیوم وب جهانی تدوین شده که مبنا و اساس استانداردها و قوانین کشورهای مختلف جهان است.

به طور کلی ۲۶ کشور در جهان قوانینی در زمینه طراحی وب و ملزومات دسترسپذیری وب دارند که در زیر به نمونه‌هایی از آن‌ها اشاره می‌شود.

بریتانیا:

در کشور بریتانیا، واحد دولت الکترونیک که بخشی از دولت به‌شمار می‌رود، دستورالعمل‌های دسترس‌پذیری وب را با هدف طراحی وب‌سایت‌های کاربردی و قابل دسترسی برای همه اقشار و کاربران تهیه و تدوین کرده است.

در این دستورالعمل‌ها، استاندارد‌های دسترس‌پذیری وب کنسرسیوم جهانی و شاخص‌های اولویت سطح A آن به عنوان الگو و مبنای سنجش و ارتقاء سطح دسترس‌پذیری وب‌سایت‌های دولتی بریتانیا به شمار می‌روند.

کمیسیون حقوق معلولین در بریتانیا، با همکاری موسسه‌ی استاندارد بریتانیا، در آوریل ۲۰۰۵ کارگروهی را تشکیل دادند که هدف آن تهیه و تدوین دستنامه‌ای رسمی با موضوع دسترس‌پذیری وب‌سایت‌های دولتی بوده است.

این کارگروه قصد دارد با تهیه و تدوین این دستنامه، دانش طراحان و برنامه‌نویسان وب را دراین زمینه ارتقاء و بهبود بخشد و نیز نواقص و ضعف‌های ابزارهای طراحی و مدیریت وب‌سایت‌ها را دراین مورد رفع کند.

فرانسه:

اما در فوریه سال ۲۰۰۵، قانونی در فرانسه منتشر شد که در آن، کلیه‌ی خدمات وب عمومی و دولتی باید با شاخص‌های دسترس‌پذیری کنسرسیوم وب جهانی هماهنگ باشد. در حقیقت، شاخص‌های تعریف شده در این کنسرسیوم موسوم به اولویت‌های اول و دوم، پایه‌گذاری قوانین دسترس‌پذیری خدمات دولتی فرانسه را موجب شده است.

هدف دولت از به کارگیری این استاندارد‌ها در طراحی وب‌سایت‌ها و ارائه‌ی خدمات عبارتند از: «ارائه‌ی فرصت مناسب و مساوی برای مشارکت و بهره‌گیری کلیه‌ی شهروندان به خصوص افراد ناتوان».

براساس این قانون، وب‌سایت‌های دولتی سه سال فرصت دارند تا خود را با شاخص‌های دسترس‌پذیری وب هماهنگ نمایند. سپس این وب‌سایت‌ها مشمول تحریم‌هایی خواهند شد.

تهیه‌ی این دستورالعمل‌ها، راهنماها و نظارت بر فرایند‌های دسترس‌پذیری به عهده آژانس ADAE فرانسه است. مبنای فعالیت‌های ADAE، اقدامات و عملکرد‌های انجمن بریل‌نت است.

انجمن بریل‌نت، برچسب‌های شناسه دسترس‌پذیری وب را طراحی کرده است که عبارتند از برنز، نقره و طلا.

آلمان:

در آوریل ۲۰۰۲، قانونی در آلمان با هدف فراهم ‌کردن فرصت مناسب و مساوی برای مشارکت شهروندان ناتوان تصویب شد. در بخش‌های مرتبط خدمات دولت فدرال، تبصره‌هایی برای دسترس‌پذیری خدمات فناوری اطلاعات در سال ۲۰۰۲، در نظر گرفته شد که BITV نام دارد.

طبق گزارش انجمن اطلاع‌رسانی اتحادیه‌ی اروپایی در مورد دسترس‌پذیری وب در آلمان، BITV مطابق با استاندارد‌ها و شاخص‌های دسترس‌پذیری کنسرسیوم وب جهانی طراحی شده است.

همه ی وب سایت‌ها و صفحات اینترنتی شرکت‌ها و سازمان‌های خصوصی اعمال می‌شود.

ایتالیا:

مرکز ملی خدمات و مدیریت فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات ایتالیا، قوانین و خط مشی‌هایی در زمینه‌ی دسترس‌پذیری وب‌سایت‌های دولتی وعمومی ایتالیا، در سال ۲۰۰۶، تدوین کرده است.

البته در ژانویه ۲۰۰۴، قانونی پیشنهاد شد که در آن، دسترسی به فناوری‌های اطلاعاتی برای ناتوانان مقدور است.

به علاوه، طراحی و دسترس‌پذیری وب‌سایت‌های عمومی بسیار مطلوب می‌باشد. این قانون، سازمان‌های دولتی، شرکت‌های خصوصی با خدمات عمومی، سازمان‌های شهرداری محلی، خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات پیمانکاران به افراد، سازمان‌های بازتوانی و توان‌بخشی عمومی و شرکت‌های مخابراتی و حمل و نقل را شامل‌ می‌شود که در امور خود با دولت همراهند.

مطابق این قانون، دستورالعمل‌های مختلف دسترس‌پذیری با ملزومات فنی آن، روش‌شناسی فنی برای شناسایی و ارزیابی دسترس‌پذیری وب‌سایت‌ها، بهره‌گیری از نرم‌افزار‌ها و برنامه‌های کمکی باید جزو دستور کار سازمان‌های متولی ارائه‌ی خدمات به کاربران باشد.

سوئد:

در ماه مارس ۲۰۰۰ میلادی، قانون ملی حمایت از معلولین و ناتوانان در سوئد تصویب شد. مطابق با این قانون، در بند ۷۹ تصریح شده که دستگاه‌های دولتی سوئد، باید اطمینان یابند که کلیه‌ی خدمات، فعالیت‌ها و اطلاعاتشان برای همه افرادب، به خصوص معلولین و ناتوانان دسترس‌پذیر باشد.

همچنین در سال ۲۰۰۴، دستورالعملی مبنی بر چگونگی طراحی وب‌سایت‌های دسترس‌پذیر دولتی یا ارتقاء وب‌سایت‌های فعلی با شرایط و ویژگی‌های مطلوب دسترس‌پذیری، با استفاده از شاخص‌های کنسرسیوم وب جهانی تدوین شد.

استرالیا:

قانون امتیاز ناتوانی مصوب سال ۱۹۹۹ در استرالیا دستگاه‌های دولتی را موظف کرده است که همه اطلاعات و خدمات پیوسته‌ی آنها دسترس‌پذیر باشد.

این قانون را کمیسیون فرصت‌های برابر و حقوق انسانی استرالیا تدوین کرد. کلیه‌ی پایگاه‌هایی که حاوی اطلاعات و خدمات مختلف آموزشی، اطلاع‌رسانی، استخدام و امور شغلی، امور مالی و بانکی، بیمه، سرگرمی و تفریحات، خدمات ارتباطاتی، خدمات حمل‌ونقل عمومی و کلیه‌ی خدمات دولتی، فروش و اجاره املاک و مستغلات، ورزشی، فعالیت‌های داوطلبانه و نیز برنامه‌ها و پروژه‌های مرتبط با منافع ملی‌اند، باید موارد مندرج در قانون فوق را رعایت کنند.

ژاپن:

کشور ژاپن، در زمینه‌ی تدوین، طراحی و بهره‌گیری از استاندارد‌ها و شاخص‌های دسترس‌پذیری وب، کشوری پیش‌رو است. در سال ۱۹۹۸، در واکنش به پیشنهاد ژاپن، کمیته‌ی خط مشی مصرف‌کننده‌ی سازمان‌ بین‌المللی استاندارد (ایزو)، گردهمایی عمومی در این مورد برگزار کردند.

عمده مباحث در گردهمایی مذکور که مدیریت آن را کشور ژاپن برعهده داشت، بر طراحی و بهینه‌سازی محصولات، محیط و فضای شهری و رفع نیازهای سالمندان و ناتوانان در دسترس‌پذیری بوده است.

«هیات دسترس‌پذیری ارتباطات»، اولین دستورالعمل دسترس‌پذیری وب را برای رفع موانع دسترسی به اطلاعات در ماه می سال ۱۹۹۹ عرضه کرد. این دستورالعمل دارای شاخص‌ها و قوانین دسترس‌پذیری کنسرسیوم وب جهانی بود. اعضای این هیات، عبارت بودند از وزارت پست و ارتباطات و وزارت بهداشت و رفاه.

در همان سال، این هیات گزارشی را منتشر کرد که در آن، بر توسعه‌ی ابزارهای ارزیابی دسترس‌پذیری وب تاکید شده بود. یکی از مهم‌ترین بخش‌های این گزارش، به طراحی وب‌سایت‌های سازگار با تلفن‌های همراه، به عنوان فراگیر‌ترین ابزار ارتباطی اختصاص یافت.

در همان سال، دولت ژاپن، با بخشنامه‌ای به وزارتخانه‌های خود اعلام کرد که همه وزارتخانه‌ها و نیز بخش‌های عرضه‌ی خدمات عمومی به شهروندان باید در طراحی وب‌سایت‌ها و پایگاه‌های اینترنتی خود، اصول، شاخص‌ها و استاندارد‌های دسترس‌پذیری وب را مراعات کنند.

کره جنوبی:

در کشور کره جنوبی، قانونی در مورد اشاعه‌ی اطلاعات وجود دارد که فرصت مساوری را برای دسترسی به اطلاعات بین کاربران عادی و کاربران با ناتوانایی‌های خاص و نیز کاربران سالمند فراهم می‌کند.

در سال ۲۰۰۲ طبق اصل ۷ قانون توزیع دیجیتالی کره، سازمان‌های دولتی محلی و ملی موظفند امکانات بهره‌مندی از فناوری‌های اطلاعات را برای همه کاربران به طور مساوی به وجود آورند.

وظیفه‌ی تهیه و سازماندهی دستورالعمل دسترس‌پذیری وب در کره جنوبی، برعهده‌ی وزارت اطلاعات و ارتباطات کره است که نسخه‌ی اول این دستورالعمل در سال ۲۰۰۲ ارائه شد و براساس آن، کلیه‌ی فناوری‌های ICT باید دسترس‌پذیر باشند.

هنگ‌کنگ:

در هنگ‌کنگ، دولت دستورالعملی برای اعمال استاندارد‌های دسترس‌پذیری وب‌سایت‌های دولتی مستقر در اینترنت و نیز پایگاه‌های شبکه اینترانت، تهیه و تدوین کرده است که «دستوراعمل اشاعه‌ی اطلاعات از طریق وب‌سایت‌های دولتی» نام دارد. این دستورالعمل، طبق شاخص‌های دسترس‌پذیری وب کنسرسیوم وب‌جهانی طراحی شده است.

ایران:

در برنامه‌ی پنج ساله چهارم توسعه کشور، شاخص‌ها و راهبردهایی برای تحقق دولت الکترونیک طراحی شده است. هم‌چنین دولت، گسترش فعالیت‌های مجازی و اینترنتی را در دستور کار خود قرار داده است.

به گزارش دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت، براساس مصوبه‌ی هیات وزیران، گروهی متشکل از نمایندگان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت بازرگانی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، بانک مرکزی، استانداری تهران و شورای شهر اسلامی تهران موظف شدند موضوع کاهش ترد‌د‌های درون‌شهری را از طریق توسعه‌ی خدمات و فعالیت‌های مجازی بررسی کنند.

در برنامه‌ی پنج ساله چهارم توسعه شاخص‌ها و راهبرد‌هایی نیز برای تحقق دولت الکترونیک ارائه شده است. از جمله این شاخص‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود: دستگاه‌های دولتی با سیستم‌های عمومی مکانیزه یکپارچه، دستگاه‌های دولتی با سیستم‌های خصوصی مکانیزه یکپارچه، حضور در وب دستگاه‌های دولتی با وب‌سایت منطبق بر اینترنت، تعامل: دستگاه‌های دولتی مجهز به خدمات اینترنتی تعاملی، خدمات الکترونیک: خدمات دولتی از طریق شبکه‌های الکترونیک.

در قانون دولت الکترونیک که آن را شورای عالی اداری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در سال ۱۳۸۱ تصویب کرد، دولت موظف است زیرساخت‌ها و امکانات تحقق دولت الکترونیکی را در بخش‌های مختلف فراهم کند.

ماده این قانون دستگاه‌های دولتی را موظف کرده است که پایگاه‌های اطلاع‌رسانی خود را در اینترنت ایجاد کنند. در ماده سه این قانون نیز قید شده است که دستگاه‌های دولتی مکلفند «برای تسهیل امور اطلاع‌رسانی به مردم، نحوه‌ی ارائه‌ی خدمات خود را اعم از مراحل انجام کار، فرم‌های مورد نیاز، زمان مراجعه، آدرس ساختمان‌های مورد مراجعه در شبکه‌ی اطلاع‌رسانی خود قرار دهند و حتی‌الامکان بخش یا کل خدمات را با شبکه‌ی اطلاع‌رسانی ارائه کنند.

با مرور کلی بر سرفصل‌ها و محتوای این قانون، مشخص می‌شود که دستورالعمل، الگو یاخط مشی مشخصی به منظور سازگاری وب‌سایت‌های وزارتخانه‌های دولت با استاندارد‌ها و مشخصه‌های دسترس‌پذیری وب در آن وجود ندارد؛ با توجه به اهمیت وب‌سایت‌های دولتی از دیدگاه‌های گوناگون از جمله اطلاع‌رسانی و ارائه‌ی خدمات الکترونیکی به کاربران و اقشار مختلف مردم، لازم است استاندارد و خط مشی مشخصی با هدف ارائه‌ی الگویی برای دسترس‌پذیری وب‌سایت وزارتخانه‌های دولت تهیه و تدوین شود.

با توجه به مفاهیم بنیادی شاخص‌های اجتماعی دسترس‌پذیری که بر تسهیل دسترسی کاربران معلول و ناتوان به اطلاعات و محتوای پایگاه‌های اینترنتی تاکید دارد، ضروری است در قوانین حمایتی از معلولین، موارد لازم را برای فراهم‌سازی بستر‌های دسترسی این دسته از کاربران به اطلاعات تحت وب مدنظر داشت.

قانون جامع حمایت از حقوق معلولین، دولت را موظف ساخته است: زمینه‌های لازم را برای تامین حقوق معلولان، فراهم و حمایت‌های لازم را از آنها به وجود آورد.

کلیه‌ی دستگاه‌های دولتی، وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، شهرداری‌ها، مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها، صدا‌وسیما و سایر نهاد‌های وابسته و نیز نهادهایی که از بودجه عمومی دولت تغذیه می‌شوند، باید خدمات و امکاناتی مناسب و شایسته جامعه معلولین و ناتوانان ایران فراهم کند.

این قانون به وضعیت دسترسی معلولین و کاربران ناتوان به اطلاعات و چگونگی استفاده آنها از محیط‌های الکترونیکی اشاره نمی‌کند.

با مروری بر کتب و مقالات منتشر شده توسط نهادهای رسمی نیز، مشاهده می‌شود که عمده تلاش‌ها دراین مورد با هدف بهره‌مندی معلولین و افراد ناتوان از خدمات اجتماعی و شهری، صورت گرفته است.

در کل، مبحث چگونگی دسترسی جامعه معلولین به اطلاعات مورد نیاز خود از طریق شبکه‌های اطلاع‌رسانی یا اینترنت در این میان مهجور مانده است.

*دسترس‌پذیری وب و وب‌سایت‌های وزارتخانه‌های ایران

وب‌سایت وزارتخانه‌های دولت جمهوری اسلامی ایران، به عنوان واسطه و محملی برای تبادل اطلاعات و مدارک دولتی و اشاعه‌ی آن‌ها در محیط وب محسوب می‌شوند و به علاوه، رابط بین کاربران و دولت الکترونیک و دستگاه‌های دولتی در محیط وب به شمار می‌روند.

ضروری است که این درگاه‌های الکترونیکی، مطابق با نیازها و انتظارات کلیه‌ی کاربران بالقوه و بالفعل ایرانی طراحی شوند تا فرآیند‌های تبادل و اشاعه‌ی اطلاعات دولتی، برقراری ارتباطات با کاربران و مشتریان و فرآیند‌های خدمات‌رسانی دولت الکترونیک از طریق وب‌سایت‌ها برای همه اقشار و کاربران به سهولت امکان‌پذیر شود.

درگاه اصلی خدمات الکترونیکی دولت جمهوری اسلامی ایران که در نشانی www.iran.ir قرار گرفته است، با قابلیت‌های اطلاع‌رسانی، معرفی دستگاه‌های دولتی، نام و نشانی مراکز دولتی، ارائه‌ی آخرین اخبار و اطلاعات درباره‌ی موضوعات مختلف و راهنمای توریستی و گردشگری شهری و استانی طراحی شده است.

اما براساس مطالب کتاب عصر اطلاعات و دولت دسترس‌پذیر که اطلاعات این گزارش از آن برگرفته شده است؛ بر اساس مروری کلی بر وضعیت وب‌سایت‌های وزارتخانه‌های دولت جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد که وب‌سایت‌های دولت جمهوری اسلامی ایران از قانون خاصی که با استاندارد‌های دسترس‌پذیری وب مطابقت داشته باشد، تبعیت نمی‌کنند و در هیچ یک از صفحات این پایگاه‌ها نیز اشاره‌ای به این موضوع نشده است.

در این وب‌سایت‌ها بخش ویژه‌ای که حاوی اطلاعاتی برای شیوه‌ی بهره‌گیری از محتوای وب‌سایت برای کاربران عادی و معلول و ناتوان به‌طور خاص باشد، وجود ندارد.

در این وب‌سایت‌ها، میانبرهای خاص سازگار با صفحه کلید برار مرور صفحات و مشاهده‌ی اطلاعات تعبیه نشده است. از گزینه‌ها و ابزارهایی که نمایانگر اعتبار زبان‌ها و کد‌های استفاده شده در صفحات نظیر Css Validate برای سنجش اعتبار طراحی آن توسط کنسرسیوم وب‌جهانی استفاده نشده است.

وب‌سایت‌های وزارتخانه‌های دولت جمهوری اسلامی ایران در قالب پورتال‌های از پیش طراحی شده و سیستم‌های آماده مدیریت محتوای فارسی‌اند و در این پورتال‌ها و سیستم‌های مدیریت محتوا، گزینه و ابزارهای خاص دسترس‌پذیری وب وجود ندارد.

با بررسی و مرور ساختار وب‌سایت‌های وزارتخانه‌ای دولت جمهوری اسلامی ایران می‌توان دریافت که ۷۵ درصد وب‌سایت‌های وزارتخانه‌ای با استفاده از نرم‌افزارهای مدیریت محتوا و در قالب پورتال، طراحی و ایجاد شده‌اند و ۲۵ درصد نیز با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف (نظیر HTML و ASP) طراحی و استفاده می شوند.

يکشنبه 9/5/1390 - 12:30
اخبار
عکس های زیر متعلق به نگهبانی یک کارخانه در شهرک صنعتی شکوهیه قم می باشد که در اثر تابش مستفیم آفتاب به این شکل و شمایل در آمده است.



شنبه 8/5/1390 - 22:21
آلبوم تصاویر

شنبه 8/5/1390 - 22:17
خودرو

 

 

 

 

شنبه 8/5/1390 - 22:12
اخبار
یک زن 34 ساله انگلیسی که سال 2008 در اثر یک نوع نادر فراموشی به مدت 8 هفته فکر می کرد 15 ساله است اکنون کتاب زندگی خود را منتشر کرده است.

به گزارش مهر، این داستان عجیب زنی ساکن منچستر انگلیس است که در شبی در سال 2008 در سن 34 سالگی همانند همیشه خوابید اما صبح زمانی که بیدار شد فکر کرد 15 ساله است.

صبح یک روز سال 2008 "ناومی جاکوبس" از خواب بیدار شد و آماده رفتن به مدرسه شد اما از طبقه پایین همانند همیشه عطر خوش صبحانه را احساس نکرد.

همه جا ساکت بود و فهمید که در خانه خودشان نیست. شب قبل را به یاد آورد که به خواهرش "سایمون" شب بخیر گفت و با فکر امتحان فردا چراغ را خاموش کرد و اکنون در تخت دیگری در اتاق دیگری در خانه دیگری بیدار شده بود و عکسهای یک پسر بچه 11 ساله ناشناس را روی میز عسلی کنار تخت می دید. به آینه نگاه کرد و خود را بزرگسال یافت.

15 ساله خوابیده و اکنون 34 ساله بیدار شده بود. اما در واقع 34 ساله خوابیده بود و با خاطرات 15 سالگی از خواب بیدار شده بود. درحالی که فراموش کرده بود یک پسر 11 ساله دارد که وی را "مامان" صدا می کرد.

اکنون سه سال از آن روز عجیب گذشته است و "ناومی جاکوبس" به زندگی عادی خود بازگشته است. این زن از یک شکل بسیار نادر فراموشی آسیب دیده بود که وی را 17 سال به عقب برده و عقربه های ساعت زندگی اش را بر روی سال 1992 متوقف کرده بود.

سالی که هنوز در داونینگ استریت، "جان مژر"، جانشین مارگارت تاچر نخست وزیر بود، در کاخ سفید جورج بوش پدر آخرین روزهای ریاست جمهوری خود را می گذراند. تروریستها در ایرلند بمبگذاری کرده بودند و هنوز برجهای دوقلوی منهتن سر جایشان بود.

در دنیای "ناومی" نه گوگل بود نه فیس بوک، نه تلفن های همراه و نه شوک دیجیتالی هزاره نو.

لئو، پسر این زن با یادآوری آن روز گفت: "مادرم را صدا کردم. به نظر می رسید که همسن خودم باشد."

این زن در این خصوص گفت: "در 15 سالگی فکر می کردم که در 34 سالگی دنیا را تکان خواهم داد. خودم را همیشه در سفر تصور می کردم، یک خبرنگار و یا نویسنده ای در میان هزاران ماجرا و یا پزشکی که برای درمان کودکان به آفریقا رفته است.

افقی از احتمالات بیکران را پیش روی خود می دیدم. از اینکه مثل مایکل جی. فاکس در فیلم سفر در زمان باشم خوشحال نبودم و نمی دانستم چه کسی هستم. کاری جز گریه کردن نبود. فقط می خواستم به زندگی دختری ام بازگردم."

"فراموشی کلی گذرا " (TGA ) نوعی از دست رفتن موقت توانایی به خاطر آوردن است که می تواند بین چند ساعت تا چند هفته به طول انجامد.

براساس گزارش دیلی میل، این آسیب با بسامد بیشتری بین افراد 56 تا 75 سال شایع است و در انگلیس از هر 100 هزار نفر 5 نفر به آن دچار می شوند.

یکی از علل اصلی این نوع فراموشی، استرس های شدید و حوادث دلخراش است. در این شرایط مغز برای دور شدن از بار سنگین موقعیت احساسی از مکانیزم دفاعی فراموشی موقت استفاده می کند و به خاطرات دورتر اعماق ذهن رجعت می کند.

ناومی رانندگی، اسامی اعضای خانواده و شماره تلفن دوستی که در آن روز سال 2008 از وی کمک خواست را به یاد می آورد.

این کابوس 8 هفته به طول انجامید. جاکوبز افزود: "به نظر روانکاو، من می خواستم فراموش کنم چون از زندگی ام ناراضی بودم. سرانجام شروع کردم به قبول آینده و به این ترتیب خاطراتم دوباره بازگشتند."

حاصل کابوس 8 هفته ای "ناومی جاکوبز" کتابی با عنوان "رویایم را بازیافتم" است که به تازگی منتشر شده است.
شنبه 8/5/1390 - 22:8
اخبار



عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به استقرار 150 گروه برای رصد هلال ماه مبارك رمضان در سراسر كشور، گفت: رویت هلال ماه مبارك رمضان در روز یكشنبه دشوار خواهد بود.

به گزارش ایسنا حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا موحدنژاد صبح امروز در نشست خبری با رسانه‌ها با تاكید بر دشوار بودن رویت هلال ماه مبارك رمضان در روز یكشنبه، گفت: در روز یكشنبه بیش از 150 گروه در سراسر كشور با تجهیزات رصدی اقدام به رویت هلال ماه مبارك رمضان خواهند كرد.

وی خاطرنشان كرد: كارشناسان بر این نظر هستند كه رویت هلال در روز یكشنبه دشوار خواهد بود و احتمال اینكه سه‌شنبه اول ماه باشد زیاد است.

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینكه منتظر رسیدن گزارش‌های گروه‌های رصدی خواهیم بود، افزود:امیدواریم بتوانیم پس از جمع‌بندی گزارش‌ها نتیجه را به اطلاع امت شریفمان برسانیم.

موحدنژاد با تاكید بر اینكه مبنای اعلام اول ماه رویت هلال است، گفت: دشوار بودن رویت هلال اول ماه رمضان به این معنی است كه تعداد بسیار كمی از گروه‌ها می‌توانند ماه را ببینند، اما همان تعداد گزارش‌ها نیز خدمت مقام معظم رهبری ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: اگر هلال در روز یكشنبه رویت شود، شروع ماه رمضان طبق تقویم خواهد بود و آخر ماه نیز مشكلی نخواهیم داشت، یعنی طبق تقویم، ماه رمضان سی روزه است كه اگر یك روز دیرتر دیده شود یعنی سه‌شنبه اول ماه باشد، 29 روزه خواهد بود.

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری تصریح كرد: رویت هلال در روز كه بسیار دشوار است و در همه‌ی كشور امكانپذیر است، اما رویت بعد از غروب یكشنبه تنها در جنوب كشور امكان دارد و این به توانایی‌ها و تجربه‌های گروه‌های رصدی و مناسب بودن شرایط جوی بستگی دارد.

وی با بیان اینكه رویت هلال آخر ماه و اول ماه شوال چندان مشكل نیست، گفت: ستاد از بهترین كارشناسان رویت هلال استفاده می‌كند و همه‌ی كارشناسان و حتی مردم عادی منتظرند كه چه نتیجه‌ای به دست‌ می‌آید.

این عضو شورای تقویم با بیان اینكه مسئله رویت هلال پیچیدگی‌های بیشتری دارد، گفت: رویه‌ی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری این است كه نظریه‌ كارشناسان اخذ می‌شود و استهلال نیز انجام می‌گیرد و پس از جمع‌بندی گزارش‌ها، نتیجه به اطلاع عموم می‌رسد.

موحدنژاد همچنین به كار بردن تعبیر یوم‌الشك را برای روز دوشنبه مناسب ندانست و گفت: رویه‌ این است كه 30 شعبان به نیت شعبان روزه گرفته شود كه اگر ماه رمضان اعلام شد خود به خود این روز جزو روزه‌ی رمضان حساب می‌شود. لذا تعبیر یوم‌الشك مردم را به این فكر می‌اندازد كه معلوم نیست ماه رمضان باشد.

وی یادآور شد: در سالهای اخیر ستاد استهلال بهترین منبع برای همه‌ی مردم و حتی دفتر مراجع بوده است و این اطمینان ایجاد شده است و حتی برخی از مراجع كه نظر متفاوتی از لحاظ فتوایی دارند به گزارش‌های ستاد مراجعه می‌كنند.

شنبه 8/5/1390 - 22:7
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته