اما چگونه میتوان قطعات مختلف را اورکلاک کرد؟
در گذشتهای نه چندان دور، بسیاری از کاربران با استفاده از تغییرات سخت افزاری، مانند تغییر جامپرها و یا دیپسوییچها به تغییر فرکانس و ولتاژها بر روی مادربردهای خود میپرداختند. اما اندک اندک که BIOS کنترل همه عملکردهای پایه سختافزاری را در سیستم بر عهده گرفت، استفاده از آن برای انجام اورکلاک به یک ضرورت بدل گردید.
با استفاده از تنظیمات BIOS میتوان بسیاری از عملکردهای سیستم را کنترل کرد. افزایش فرکانس FSB یا به بیانی دیگر ; گذرگاه پردازنده یکی از اصلی ترین تنظیماتی است که هر کاربری برای افزایش کارایی پردازنده و در نتیجه افزایش کارایی سیستم خود آن را انجام میدهد. از آنجایی که فرکانس پردازنده ضریبی از فرکانس گذرگاه است، افزایش آن فرکانس پردازنده را نیز افزایش خواهد داد.
به همین دلیل با انجام این کار میتوان به سادگی کارایی سیستم را افزایش داد. اما در بسیاری از مادربردها افزایش فرکانس گذرگاه پردازنده سبب افزایش تمامی فرکانسهای دیگر از جمله فرکانسهای حافظه، درگاههای PCI و PCIExpress و غیره میشود. به همین دلیل ممکن است هنگام افزایش فرکانس، حتی در صورتی که پردازنده توانایی کار در فرکانسهای فوق را داشته باشد، به دلیل عدم توانایی قطعات دیگر سیستم بیثبات شده و یا آسیب ببیند.
برخی از مادربردها هستند که به شما اجازه میدهند تا فرکانس گذرگاه پردازنده را به صورت مستقل از دیگر فرکانسها تغییر دهید. به غیر از این راه، راه دیگری نیز برای افزایش فرکانس کاری پردازنده وجود دارد.
همانطور که گفتیم فرکانس اصلی پردازنده ضریبی از فرکانس گذرگاه آن (FSB) ضرب در عددی است که به عنوان ضریب فرکانس پردازنده شناخته میشود. شرکتهای سازنده پردازنده برای افزایش فرکانس کاری پردازندههایی که از گذرگاهی با فرکانس یکسان استفاده میکنند، ضریب فرکانسی پردازنده را تغییر میدهند. متاسفانه این ضریب تقریبا در تمامی پردازندهها قفل شده است و به جز در چند مدل سطح بالا، در مدلهای دیگر نمیتوان آنها را تغییر داد.