ابزار وبمستر

ذائقه ايراني ، كالاي ايراني - راهكار حمايت از توليد ملي
معرفی وبلاگ
بازدید کننده ی گرامی؛ این وبلاگ با توجه به نامگذاری امسال به عنوان سال "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی، در جهت گسترش و حمایت از تولیدات داخلی و ملی ایجاد شده است. شما عزیزان نیز با بیان نظرات و به خصوص انتقادات خود می توانید در جهت بهتر شدن وبلاگ با ما همکاری فرمایید.
صفحه ها
دسته
آرشیو
لینک دوستان
پیوندهای مرتبط
لوگوی وبلاگ ما

ذائقه ایرانی ، کالای ایرانی

لوگوی دوستان
ابزارها و برنامه ها
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 875680
تعداد نوشته ها : 253
تعداد نظرات : 9
 حمايت از توليد ملي
این سایت را حمایت می کنم
کلیپ صوتی وبلاگ




به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، نويد كمالي در جلسه هم انديشي با جمعي از فعالان حوزه گردشگري كشور در مشهد مقدس با تاكيد بر نقش فناوري اطلاعات در افزايش رونق صنعت گردشگري كشور از طب سنتي و اسلامي به عنوان ارزش افزوده اي منحصر به فرد براي افزايش درآمد هاي ارزي كشور در حوزه توريسم ياد كرد و در ادامه افزود :استفاده از فن‌آوري ارتباطات و اطلاعات در حوزة خدمات سلامت عمومي و در سطوح مختلف آن به موضوع روز دولت ها و مؤسسات كوچك و بزرگ متولي اين خدمات در دنيا بدل شده است .
وي ادامه داد: علت اصلي اين روند چالشهاي اساسي در كيفيت عرضة خدمات سلامت در دنياي امروز و زياد شدن توقع عمومي از نظام‌هاي سلامت بوده است و كاربرد فن‌آوري هاي جديد را در كمك به ارتقاء كيفي خدمات سلامت بر مي‌شمارد و بر تحول فرايندي عرضة خدمات همزمان با بكار گرفتن فن‌آوري تأكيد مي‌كند.
دبير علمي كارگروه فناوري اطلاعات طب سنتي موسسه تحقيقات حجامت ايران با توجه به تلاشهاي صورت گرفته در دولت نهم و دهم امروزه بخش گسترده از جمعيت ايران به اينترنت و فناوري هاي لازم براي دسترسي بهينه به اين شبكه دسترسي دارند .
وي متذكر شد:آمارها ملي و بين المللي نشان مي دهد كه امروزه بيش از 33 ميليون كاربر اينترنت و بيش از 73 ميليون كاربر تلفن همراه در كشور وجود دارد كه حاكي از برخورداري بيش از 85 % اعضاء خانواده هاي ايراني از تلفن همراه است , اين آمار قابل رقابت با كشورهاي منطقه خاورميانه و بعضا كشورهاي عضو اتحاديه اروپاست .
عضو انجمن تجارت الكترونيك ايران بيان كرد:بر اساس سياستهاي محروميت زدايي دولت براي سهولت ايجاد دسترسي به اينترنت و خدمات مبتني بر اين شبكه از جمله خدمات دولت الكترونيك بيش 10 هزار دفتر ICT روستايي نيز ايجاد كرده است.
وي ابراز داشت:ضريب رشد 43.2 درصدي و سريع تعداد كاربران اينترنت در كشور مي تواند فرصتي ارزنده در راستاي افزايش و بهبود وضعيت سلامت شاخصهايي سلامت كشور باشد گرچه اين افزايش سريع تعداد كاربران خود مي تواند در صورت عدم مديريت صحيح در حوزه سلامت مي تواند مخاطرات خاص خود را داشته باشد.
كمالي تاكيد كرد:بطور مثال بدليل اعتماد زياد كاربران اينترنت به مطالب منتشر شده در وبسايتها و وبلاگهايي كه در حوزه پزشكي و دارو فعاليت مي كنند بعضا شايد افزايش خود درمانگري هاي بي قاعده و خطرساز توسط كاربران هستيم .
وي ابراز تاسف كرد: تا به امروزه ساماندهي مناسبي در حوزه پايگاههاي حوزه سلامت از سوي مراجع ذي صلاح و ناظر صرت نگرفته است اما خوسبختانه نيروي انتظامي و بازوي سايبري آن پليس فتا اقدامات خوب و موثري را تا به حال در حوزه مبارزه با سوء استفاده كنندگان از فضاي مجازي در حوزه پزشكي و سلامت انجام داده اند كه قابل تقدير و تشكر است .
وي عنوان داشت:كارگروه فناوري اطلاعات طب سنتي ايران – موسسه تحقيقات حجامت ايران پس از مطالعه و پژوهش هاي بلند مدت در حوزه نقش فناوري اطلاعات در بهبود و افزايش سطح سلامت شهروندان كشور و بهره گيري از جديترين فناوريهاي اطلاع رساني و آموزش در حوزه اينترنت و تلفن همراه الگوهاي جهان سلامت را در قالبي بومي و ملي ارائه نمايد .
عضو انجمن تجارت الكترونيك ايران خاطر نشان كرد:حوزه توريسم درماني هم از مهمترين اهداف و راهبردهاي بلند مدت موسسه تحقيقات حجامت ايران است كه اميدواريم كارگروه فناوري اطلاعات طب سنتي ايران به عنوان بازوي علمي و اجرايي اين موسسه در حوزه فناوري اطلاعات بتواند با برنامه ريزي هاي صورت گرفته و راهبردهاي تعريف شده و با حمايت مسئولين كشوري , شهر مقدس مشهد را به عنوان قطب توريسم درماني خاورميانه با محوريت طب كل نگر معرفي كنيم .
وي گفت:بصورت ساليانه وجود 30 ميليون گردشگر در شهر مقدس مشهد و حضور بيش از 2 ميليون گردشگر كه براي استفاده از خدمات درماني خاورميانه كه تنها از كشور آمريكا راهي كشورهاي منطقه مي شوند و تجارت بيش از 1 ميليارد دلاري گردشگر درماني مي تواند دليل خوبي براي آغاز پروژه هاي توريسم درماني در كشور باشد .

وي اذعان داشت:لذا موسسه تحقيقات حجامت ايران در راستاي ترويج طب كلنگر و بهره گيري از سرمايه هاي داخلي و اشتغال زايي مضاعف با تشكيل كارگروه فناوري اطلاعات طب سنتي اقدام كرده است كه اميدوارم نتايج پژوهشها و پروژه هاي اين كارگروه موجبات سرافرازي ملت شريف ايران و خوشنودي رهبر معظم انقلاب را فراهم آورد.

منبع: باشگاه خبرنگاران


اشتراک این مطلب در :

همه با هم كالاي ايراني

واقعيت آن است كه چه بخواهيم و چه نخواهيم گرايش به سمت مصرف كالاهاي خارجي در كشور ما وجود دارد و آثار و عوارض سوء آن در همه جنبه هاي اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي كشور قابل مشاهده است . براي اصلاح اين عادت ناپسند بايد دست به دست هم بدهيم و از راه هاي درست وارد شويم تا تحقق كامل اهداف جهاد اقتصادي را شاهد باشيم. . شايد اصلي ترين گامهاي دست يافتن به اين هدف را بتوان به صورت زير خلاصه كرد :

 

* دست از كالاي ايراني برنداريم

تاكيد بر مصرف كالاي ايراني ، فقط توصيه اي براي مصرف كنندگان نيست . بلكه توليد كننده هم بايد با ارائه كيفيت برتر و قيمت پايين تر ، اجاره ندهد كه مشتريان به كالاي خارجي تمايل پيدا كنند . توليد كننده بايد مصرف كننده را محترم بشمارد و كالاي مرغوب به اوبدهد و مصرف كننده هم بايد تا جنس ايراني هست ، جنس خارجي نخرد . البته به اين معناي آن نيست كه مردم ، چشم بسته كالاي نامرغوب و گران بخرند . بلكه منظور اين است كه مشتريان ضمن خريد كالاي داخلي ، عيب و ايراد آن را هم بگيرند ، انتقاد كنند و به توليد كنندگان داخلي براي بهبود كيفيت فشار بياورند ولي دست از كالاي ايراني برندارند و از سوي ديگر همه دستگاههاي اجرايي و تصميم گير بايد از توليد داخلي و توليد كننده ايراني حمايت جدي نمايند.

  • ادامه مطلب

اشتراک این مطلب در :

وظيفه دولت اسلامي نسبت به بخش توليد

1- جلوگيري از احتكار و انحصار

امام علي (ع) براي جلوگيري از انحصار و احتكار اقداماتي انجام مي دادند. البته گفتارهاي حضرت در زمينه احتكار و انحصار بيشتر شامل بخش توزيع و خدمات است ولي مفاد آن عام است و هر نوع انحصار و احتكار كه باعث تغيير قيمت ها و به ضرر مصرف كنندگان شود را شامل مي شود.

محتكر با كاهش عرضه كالا درصدد تغيير قيمت است و اين تغيير قيمت به صورت مصنوعي از نظر شرع جايز نيست، حتي حاكم اسلامي مانند پيامبر و امير مؤمنان (عليهما السلام) نيز از تعيين قيمت خودداري مي كردند ، تا قيمت به صورت طبيعي تحقق يابد .

امير مؤمنان در نامه به مالك اشتر مي فرمايد: «وَلْيَكُنِ الْبَيْعُ بَيْعًا سَمْحًا بِمَوازِينِ عَدْل وَ أَسْعار لا تُجْحِفُ بِالْفَرِيقَيْنِ مِنَ الْبائِعِ وَ الْمُبْتاعِ ؛ و بدانكه خريد و فروش بايد آسان، براساس موازين داد و به نرخي منصفانه باشد كه به هيچيك از فروشنده و خريدار زيان وارد نيايد»

ضمن اين كه انحصار باعث عدم استفاده كامل از ظرفيت توليدي است و اين به نوعي اسراف در منابع است و بايد از آن جلوگيري شود. به عنوان مثال در زمان امام (ع) خريد كالاي قافله قبل از ورود به شهر ممنوع شد تا بازار از انحصار گروهي خاص خارج شود.

- دولت اسلامي با در اختيار نهادن اموال عمومي به صورت مساوي براي همه و ايجاد فرصت هاي برابر تلاش مي كند افراد جامعه، از اموال عمومي بالسويه استفاده كنند.

- اقطاع ( واگذاري زمين و معدن به بخش خصوصي) از زمان پيامبر انجام مي گرفت.

- فروش زمين هاي دولتي، كارخانجات و دارايي هاي ديگر بايد از طريق اعلام عمومي صورت گيرد و قيمت آن عادلانه تعيين شود.

- واگذاري اموال عمومي به نزديكان و آشنايان به رانت اقتصادي منجر مي شود و نوعي انحصار است.

حضرت به مالك اشتر دستور مي دهد كه: «ثُمَّ إِنَّ لِلْوالِي خاصَّةً وَ بِطانَةً فِيهِمُ اسْتِئْثارٌ وَ تَطاوُلٌ، وَ قِلَّةُ إِنْصاف فِي مُعامَلَة، فَاحْسِمْ مادَّةَ أُولِئكَ بِقَطْعِ أسْبابِ تِلْكَ الأحْوالِ؛ ديگر اينكه هر زمامداري، ياران نزديك و محرم اسراري دارد كه در ميان ايشان امتيازخواهي و درازدستي و بي انصافي در روابط اقتصادي پيدا شود، اما تو ريشه ستم و فساد اينان را با پريدن اسباب آن بركن»

 

2- حمايت از آبادي مناطق و كارهاي توليدي

عمران و آبادي بر عهده تمام مردم است و دولت بايد با نظارت و حمايت، آن را سر و سامان دهد. يكي از وظايف اصلي مالك اشتر، آبادي و عمران شهرها بود (جبايه خراجها و جهاد عدوها و استصلاح أهلها و عماره بلادها)

نقل شده: گروهي از مردم به نزد امام آمده و از ايشان خواستند به حاكم آن منطقه (قرظه بن كعب انصاري) نامه اي بنويسد و از او بخواهد مردم را بر لايروبي نهر آب و هزينه آن جمع كند تا وضعيت آب دهي و زراعت بهتر شود و مقدار خراج نيز افزايش يابد.

حضرت در نامه به قرظه بن كعب ،جريان درخواست مردم را به او مي گويد و از او مي خواهد بررسي كند كه آيا مطلب همان است كه مردم مي گويند . اگر چنين بود از مردم بخواهد كه در كار لايروبي ياري رسانند ولي كسي را مجبور نكنند، ولي هر كسي كه كار كند از فوايد آن بهره مي برد، و به او مي گويد كه به مردم اطلاع دهد امير مؤمنان از اينكه شهر آنان آباد شود و توان مالي آنها افزايش يابد خشنود مي گردد.

در نقل ديگري آمده كه مردم آن منطقه كه نزد امام آمدند غيرمسلمان بودند و وظيفه مسلمانان لايروبي و حفر نهر خشك شده بود؛ حضرت به قرظه بن كعب دستور مي دهد كه نهر را احياء كند و مي فرمايد:«اگر آباد و توانا شوند نزد من محبوبتر است تا از منطقه بيرون روند و يا اينكه در امر اصلاح و احياي آن سرزمين ناتوان بوده يا كوتاهي كنند»

آبادي منطقه اهل ذمه بر عهده دولت است، چون اين امر طبق قرارداد در ازاي پرداخت جزيه است. ولي در غير اينصورت حاكم تلاش مي كند مردم را به آبادي و عمران هدايت كند نه آنكه خود مستقيماً اين امر را بر عهده گيرد.

حضرت در نامه به مالك اشتر ضمن توصيه در مورد تجار و صاحبان صنايع ، جايگاه مهم آنان را در نظام اقتصادي تشريح مي كند و از مالك مي خواهد به كارها و امور آنان رسيدگي كند و به ديگران نيز در مورد آنان سفارش خير كند و تلاش نمايد مشكلات آنان را رفع كند. ضمناً بايد مواظبت نمايد كه احتكار صورت نگيرد.

 

3- نظارت بر دستمزدها

پيامبر (ص) در هنگام وفات به علي (ع) وصيت كرد كه مراقب باشد در حضور او به كشاورزان ستم نشود و كارگر و اجير، مورد تمسخر قرار نگيرد.

علت اين وصيت ، مسئوليت امام پس از پيامبر است .

در حديث ديگري آمده كه پيامبر به امام فرمود: بر منبر برود و به مردم بگويد هر كس از اجرت و دستمزد كارگر بكاهد ،جايگاه خود را در دوزخ آماده سازد.

بدون شك از موارد بسيار با اهميت در دنياي امروز توجه به وضعيت كارگران و كشاورزان است. نيروي انساني كه كار ساده انجام مي دهد معمولاً مورد ستم قرار مي گيرد. اين امر نه تنها در دوران قديم اتفاق افتاده،  در دوره انقلاب صنعتي با واگذاري امور اقتصادي به عملكرد بازار و انتظار تحقق مصالح عمومي از برآيند رفتار بخش خصوصي در بازار، دوره تاريكي براي كارگران رقم خورد و ظلم بسياري بر آنان رفت.

براي رفع اين مشكل وظيفه دولت است كه بر عملكرد بازار كار نظارت داشته باشد تا به كارگران ظلم نشود و از روش هاي مختلف براي بهبود وضع آنان استفاده كند مانند:

- برقراري سيستم تأمين اجتماعي،

- سهيم كردن آنان در سهام كارخانجات و ايجاد توازن اجتماعي

 

4- صدور مجوز براي انجام كارهاي توليدي

يكي از وظايف دولت اسلامي ، نظارت بر كارهاي توليد شده و اخذ مجوز براي آنهاست . به همين دليل نهاد حسبه از گذشته در بازار اسلامي وجود داشته است. محتسب وظيفه داشت ضمن نظارت بر كيفيت كالاهاي توليد شده و توزيع آن ، از فروش و توليد كالاهاي معيوب و حرام جلوگيري نمايد. به عنوان مثال ، حضرت علي (ع) از ذبح حيوانات مريض و ناقص ممانعت مي كرد . امام (ع) به ديگران توصيه مي نمود قبل از ورود به فضاي كار اقتصادي ، احكام مربوط به آن را فرا گيرند.

 

5- حمايت از توليد

يكي از اهداف نظام مالياتي تأمين هزينه دولت است و دولت ها تلاش مي كنند در هر شرايطي ماليات خود را افزايش دهند.

امير مؤمنان نكته بسيار مهمي را در گرفتن خراج مطرح كرده است. در شرايطي كه توليد مناسب باشد، درآمد حاصل از زمين نيز بيشتر شود و رونق اقتصادي برقرار باشد، در نتيجه، گرفتن ماليات و خراج ضرري به توليد كننده نمي رساند.

اما در شرايطي كه توليد دچار ركود شود، مثلاً در مورد كشاورزي گاه باران كمتري باريده، آب رودخانه و نهرها و چاه ها كم شده و يا آفتي به اراضي وارد شده باشد ، مقدار محصول كاهش ، هزينه توليد افزايش و در نتيجه درآمد ساليانه كم شود ، اگر مقدار ماليات به اندازه دوره رونق باشد آنچه براي توليد كننده باقي مي ماند بسيار كم خواهد بود، به گونه اي كه از عهده تأمين هزينه زندگي و خريد مواد اوليه براي سال آينده برنمي آيد. بنابراين دولت با مختصركاهش ماليات مي تواند كمكي به توليد كننده در دوره ركود بكند.

حضرت در نامه به مالك اشتر مي فرمايد:«وَلْيَكُنْ نَظَرُكَ فِي عِمارَةِ الأرْضِ أَبْلَغَ مِنْ نَظَرِكَ فِي اسْتِجْلابِ الْخَراجِ، لِاَنَّ ذلِكَ لا يُدْرَكُ إِلَّا بِالْعِمارَةِ، وَ مَنْ طَلَبَ الْخَراجَ بِغَيْرِ عِمارَة أخْرَبَ الْبِلادَ، وَ مَنْ أهْلَكَ الْعِبادَ، وَ لَمْ يَسْتَقِمْ أَمْرُهُ إِلّا قَلِيلاً. فَإِنْ شَكَوْا ثِقْلاً أَوْ عِلَّةً أَوِ انْقِطاعَ شِرْبِ أَوْ بالّة أَوْ إِحالَةَ أَرْض اغْتَمَرَها غَرَقٌ أَوْ أَجْحَفَ بِها عَطَشٌ خَفَّفْتَ عَنْهُمْ بِما تَرْجُو أَنْ يَصْلُحَ بِهِ أَمْرُهُمْ.

وَ لا يَثْقُلَنَّ عَلَيْكَ شَيْءٌ خَفَّفْتَ بِهِ الْمَؤُونَةَ عَنْهُمْ، فَإِنَّهُ ذُخْرٌ يَعُودُونَ بِهِ عَلَيْكَ فِي عِمارَةِ بِلادِكَ، وَ تَزْيِينِ وِلايَتِكَ. مَعَ اسْتِجْلابِكَ حُسْنَ ثَنائِهِمْ، وَ تَبَجُّحِكَ بِاسْتِفاضَةِ الْعَدْلِ فِيهِمْ، مُعْتَمِدًا فَضْلَ قُوَّتِهِمْ بِما ذَخَرْتَ عِنْدَهُمْ مِنْ إِجْمامِكَ لَهُمْ. و الثَّقَةِ مِنْهُمْ بِما عَوَّدْتَهُمْ مِنْ عَدْلِكَ عَلَيْهِمْ وَ رِفْقِكَ بِهِمْ ؛

امّا بايد نظر تو بيشتر در آباداني زمين باشد تا گرفتن خراج، چون خراج بدون آباداني به دست نيايد و آن كه بدون آباداني خراج مطالبه كند، كشور را خراب و مردم را هلاك كند و حكومتش چند روز بيش نپايد.

بنابراين، اگر مردم از سنگيني ماليات، يا آفت زدگي، يا قطع سهميه آب، يا خشكسالي، يا دگرگوني وضع زمين بر اثر غرقاب، يا بي آبي شِكوه كردند، به آنان تا هر قدر كه فكر مي كني موجب بهبود وضعشان خواهد شد، تخفيف بده.

و مبادا اين تخفيف بر تو گران آيد، زيرا اين ذخيره اي است كه آن را به صورت آباداني و زيباسازي به تو بازخواهند گردانيد. به علاوه، با اين كار، ستايش آنان را هم به خويش جلب كرده اي و خود نيز از گسترش عدالت در ميان آنان به شادي و سرفرازي رسيده اي، در حالي كه به سبب رفاه و آسايشي كه براي آنان فراهم آورده اي به توانمنديِ بيشترشان تكيه خواهي كرد، و به موجب عدالت و رفتار خوشي كه آنان را بدان مأنوس كرده اي به آنان اطمينان خواهي يافت»

در جملات امام به چند مورد تأكيد شده است:

-  ميزان خراج و ماليات با توجه به شرايط توليد است و انگيزه توليد نبايد كاهش يابد.

- كمك به مردم و تخفيف مالياتي در شرايط ركود ، موجب ايجاد سرمايه لازم براي تقويت توليد مي شود و ثمرات آن به دولت برمي گردد.

- تخفيف ماليات در شرايط سخت موجب جلب اعتماد مردم مي گردد، رابطه مردم با حاكمان براساس اعتماد و محبت شكل مي گيرد ، سرمايه اجتماعي افزوده شده و در نتيجه مردم در شرايط سخت، دولت را تنها نخواهند گذاشت.

- تخفيف مالياتي بايد تا حدي باشد كه دولت دچار كسري بودجه نشود.

 

6- اعتماد به توليدكننده

يكي از ويژگي هاي نظام مالياتي اسلام، اعتماد به اظهارات مؤديان مالياتي است.

مأموران مالياتي در اخذ ماليات بايد پرهيزگار، خوش اخلاق و متواضع باشند و به مقدار تعيين شده توسط قانون، ماليات اخذ كنند و مقدار بدهي مؤدي را از او سؤال كنند كه وضعيت او مراعات شود.

نامه بيست و پنجم نهج البلاغه نكات ظريف متعددي از نحوه برخورد با مؤدي مالياتي را متذكر شده است.

نتيجه

نكات و موارد مورد توجه به اختصار:

- توليد اقتصادي همواره مورد توجه و تشويق امام علي بوده است.

- بدون توليد ثروت نمي توان نياز نيازمندان و مشكلات اجتماعي و عمومي را برطرف كرد.

- مسلمان در برقراري تعادل بين زمان كار ، استراحت و عبادت به همه نيازهاي واقعي توجه كنند.

- دولت بايد حامي توليد كنندگاني باشد كه تلاش دارند نيازهاي جامعه را برطرف كنند.

- دولت بايد بازار را از انحصار به دور نگه دارد و با حمايت از نيروي كار از سلطه صاحبان سرمايه بر بخش توليد ممانعت به عمل آورد.

- در شرايط ركود، بايد با تخفيف مالياتي فشار بر توليد كنندگان را كاهش داد .

- آن چه در كلمات حضرت كمتر ديده مي شود ،تصدي گري دولت در امور اقتصادي است.

- كارهاي توليدي اعم از كشاورزي، صنعت و تجارت بايد در اختيار مردم و نظارت با دولت اسلامي باشد.

- دولت بايد بر قيمت ها نظارت كلي داشته باشد و ضمن ممانعت از انحصار از بخش تقاضا نيز حمايت كند.

- رفع ظلم به كارگران از راه هاي مختلف امكان پذير است:

الف: تعيين سطح حداقل دستمزد

سطح حداقل دستمزد مقداري است كه درآمد كافي براي زندگي كارگر فراهم كند. در شرايط وجود كارگر اضافي، غالباً دستمزد كم مي شود و كارگران مجبورند به مبلغ كمتر تن دهند تا كل درآمد را از دست ندهند.

ب: گسترش آموزش نيروي انساني و ارتقاي سطح مهارت آنان

ج: گسترش هزينه هاي عمران

در شرايطي كه كار براي كارگران وجود ندارد دولت مي تواند با گسترش هزينه عمراني خود، فعاليت هاي زيربنايي را گسترش دهد و با اين كار ركود اقتصادي را مرتفع سازد و بيكاران را استخدام كند.

د: اعطاي سرمايه لازم براي كار

دولت با در اختيار داشتن امكانات متعدد ، مي تواند سرمايه لازم براي انجام كار توليدي را در اختيار كارگران قرار دهد.


اشتراک این مطلب در :

استاد حوزه علميه قم، اظهار داشت: ارزش توليد ملي بايد تثبيت شود و با برنامه ريزي، اين هدف به باور عمومي تبديل شده و موانع پيش رو شناسايي و مرتفع شود.

مقام معظم رهبري سال جديد را به نام توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني نام گذاري كردند. از آنجا كه در سالهاي اخير يكي از بزرگ‌ترين حربه‌هاي دشمنان در مقابل موج خروشان ملت ايران، تحريم‌هاي متعددي است كه به مرحله اجرا گذاشتند، توليد ملي و رونق كار و بازار داخلي يكي از بهترين راه‌هاي مقابله با آسيب‌هاي احتمالي ناشي از اقدامات دشمنان است.

همچنين توليد ملي، از زير ساخت‌هاي مهم توسعه كشور و يكي از مهم‌ترين گام‌ها در جهت تحقق سند چشم انداز ۲۰ ساله كشور ارزيابي مي‌شود، از اين رو، كار‌شناسان معتقدند كه انتخاب اين شعار توسط مقام معظم رهبري، بسيار هوشمندانه صورت گرفت.

گفتگوي ذيل حاصل بحث و نقد و نظري پيرامون نقش آحاد ملت و دستگاه‌هاي مسئول در توليد ملي است كه با حجت الاسلام سيد عباس لاجوردي، مدير موسسه ليله القدر داشته‌ايم:

  • ادامه مطلب

اشتراک این مطلب در :

با يك جستجو در اينترنت به نظرات انواع كارشناسان بر مي خوريم كه در تلاشند با سخنان خود نكته اي را درباره حمايت از توليد ملي بيان كنند. اما در ميان مثلث حمايت از توليد ملي كه مسئولين، كارگران، مردم وجود دارند كدام مهمتر است؟

آنچه بيشتر در فضاي مجازي حاكم شده است پر رنگي نقش مسئولين و كارگران در گفتار كارشناسان است و معمولا همه يك حرف را مي زنند: «دولت بايد از كارگران حمايت كند، تا كارگران و صنعتگران جنس با كيفيت بسازند تا مردم به سمت مصرف توليد داخلي روي بياورند. وگرنه شعار امسال ناكارآمد مي ماند». هر چند در صحت اين سخنان هيچ شكي نيست اما چرا همه يك مطلب را مي گويند و چرا همه دولت و كارگران را مهمتر مي دانند؟

  • ادامه مطلب

اشتراک این مطلب در :

X