• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 146
تعداد نظرات : 136
زمان آخرین مطلب : 5345روز قبل
دعا و زیارت

 

 

سه شنبه 6/12/1387 - 14:57
دانستنی های علمی

با انتشار كتاب آلبوم عكس‌های اختصاصی سلطان عبدالحمید عثمانی از مكه و مدینه، تصاویر جالب و كم‌نظیری از بقاع متبركه مدینه و به ویژه قبرستان بقیع به دست آمده است.

این كتاب در سال 2006 تقریبا هم‌زمان در نیوجرسی آمریكا و استانبول تركیه به چاپ رسید.

در این كتاب، حدود 130 تصویر زیبا و تاریخی از صحرای عرفات، كعبه، مسجدالنبی تا قبرستان ابوطالب و شهر مكه و مدینه منتشر شده است.

 

 1. بیت الاحزان
2. قبر مطهر چهار امام معصوم
3. دختران پیامبر
4. زنان پیامبر
8. عثمان (خلیفه سوم)
10. فاطمه بنت اسد

تصاویر قبرستان بقیع در آن مقطع، از آن رو دارای اهمیت است كه چند سال بعد، با روی كار آمدن آل سعود و وهابیون در عربستان و پایان قدرت عثمانی‌ها در این دیار، گنبد و بارگاه موجود در آن تخریب شد.

این اقدام در آن زمان، مورد اعتراض دولت ایران قرار گرفت و حتی رضاشاه پهلوی علیه آن بیانیه صادر كرد.
گفتنی است، سعودی‌ها سال 1340 قمری (1301 شمسی)، قدرت را در عربستان به دست گرفتند و سال 1443 قمری (1304 شمسی) ‌ساختمان‌های موجود در بقیع را تخریب كردند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع: پایگاه بازتاب 

سه شنبه 6/12/1387 - 14:53
خانواده

آنگاه که دلها پروانه‌ی یگانه وجود خداوندی است، چشمهای شیشه ای محو این گردش عاشقانه پروانه هاست. ...  

   

 

 

 

بقیع به یک حرم بین المللی و محل اجتماع مسلمانان با ملیت های مختلف تبدیل شده است  

سه شنبه 6/12/1387 - 14:4
دعا و زیارت

هیچ جا در هیچ مذهبی چنین احادیث پر مغزی یافت نمی‌شود و تنها این مذهب شیعه است که احادیث پیشوایان آن نظریه ی پیچیده «نسبیت» را ارائه داده ولی اکثر دانشمندان آن را نفهمیده‌اند.

 

 «آلبرت اینشتین» فیزیکدان بزرگ معاصر، در آخرین رساله‌ علمی خود با عنوان «دی ارکلارونگ Die Erklarung» (به معنای بیانیه) که در سال 1954 در آمریکا و به زبان آلمانی نوشت، اسلام را بر تمامی ادیان جهان ترجیح داده و آن را کامل‌ترین ومعقول‌ترین دین دانسته است.

این رساله در حقیقت همان نامه‌نگاری محرمانه اینشتین با مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردی است. اینشتین در این رساله «نظریه نسبیت» خود را با آیاتی از قرآن کریم و احادیثی از کتاب‌های شریف نهج البلاغه و بحارالانوار تطبیق داده و نوشته است که هیچ جا در هیچ مذهبی چنین احادیث پر مغزی یافت نمی‌شود و تنها این مذهب شیعه است که احادیث پیشوایان آن نظریه ی پیچیده «نسبیت» را ارائه داده ولی اکثر دانشمندان آن را نفهمیده‌اند. 

 

یکی از این حدیث‌ها حدیثی است که علامه مجلسی در مورد معراج جسمانی رسول اکرم (ص) نقل می‌کند که: «هنگام برخاستن از زمین، لباس یا پای مبارک پیامبر به ظرف آبی می‌خورد و آن ظرف واژگون می‌شود. اما پس از اینکه پیامبر اکرم(ص) از معراج جسمانی باز می‌گردند مشاهده می‌کنند که پس از گذشت این همه زمان، هنوز آب آن ظرف در حال ریختن روی زمین است».

اینشتین این حدیث را از گرانبهاترین بیانات علمی پیشوایان شیعه در زمینه «نسبیت زمان» دانسته و شرح فیزیکی مفصلی بر آن می‌نویسد. اینشتین همچنین در این رساله «معاد جسمانی» را از راه فیزیکی اثبات می‌کند. او فرمول ریاضی معاد جسمانی را عکس فرمول معروف «نسبیت ماده و انرژی» می‌داند: E = M.C2 >> M = E /C2

یعنی اگر حتی بدن ما تبدیل به انرژی شده باشد دوباره می‌تواند عینا به تبدیل به ماده و زنده شود.

اینشتین در این کتاب همواره از آیت الله بروجردی با احترام و به لفظ «بروجردی بزرگ» یاد کرده و از شادروان پروفسور حسابی نیز بارها با لفظ «حسابی عزیز» یاد کرده است.

اصل نسخه این رساله اکنون به لحاظ مسایل امنیتی به صندوق امانات سری لندن (بخش امانات پروفسور ابراهیم مهدوی) سپرده شده و نگهداری می‌شود.

این رساله را پروفسورابراهیم مهدوی (مقیم لندن) ، با کمک یکی از اعضاء شرکت اتومبیل‌سازی بنز و به بهای 3 میلیون دلار از یک عتیقه‌فروش یهودی خریداری کرد.

دستخط اینشتین در تمامی صفحات این کتابچه توسط خط‌ شناسی رایانه‌ای چک شده و تأیید گشته است.

 

سه شنبه 6/12/1387 - 13:53
دعا و زیارت

سُلیم بن قیس هلالی


اصل و نسب سلیم
  نامش سلیم و پدرش قیس است. كنیه‏اش اباصادق و قبیله‏اش بنی ‏هلال بن عامر است. قبیله بنی ‏هلال در جنوب شرقی مكه سكونت داشت. نسب این قبیله از طریق عدنان... و اسماعیل علیه‏السلام به حضرت ابراهیم خلیل اللّه علیه‏السلام می ‏رسد. نسب پیامبر اكرم صلی ‏الله ‏علیه ‏و ‏آله نیز از طریق عدنان... و اسماعیل علیه‏السلام به ابراهیم خلیل‏اللّه علیه‏السلام می ‏رسد.(3)


تولد
  سلیم دوسال قبل از هجرت، در اطراف كوفه چشم به جهان گشود. او خردسالی خود را در كوفه سپری كرد. و از سواد خواندن و نوشتن برخوردار شد. او 12 ساله بود كه حضرت محمد صلی ‏الله‏علیه‏و‏آله رحلت كرد.


صحابی ائمّه
  سلیم از اصحاب امام علی، امام حسن، امام حسین و امام سجاد علیهم‏السلام بود. وی فرزند خردسال امام سجاد علیه‏السلام ، را نیز ملاقات كرد. عده‏ای او را از اصحاب امام باقر علیه‏السلام شمرده‏اند.


سلیم در عصر حكومت عمر و عثمان
  در 17 سالگی وارد مدینه شد. او كه از احادیث نبوی در شأن ومنزلت اهل‏بیت علیهم‏السلام بی ‏اطلاع نبود، وقتی با ورود به مدینه جدایی فاحش قرآن و عترت را مشاهده كرد، به سختی آزرده گشت و به دامان پاك امام علی علیه‏السلام پناه برد و همراه و شیفته آن حضرت شد.
غاصبان خلافت نشر احادیث پیامبر صلی ‏الله‏علیه‏و‏آله را كه متممّ و مكمّل قرآن بود، به ضرر خود می ‏دیدند. لذا نشر احادیث بعد از رحلت حضرت محمد صلی ‏الله‏علیه‏و‏آله با عكس العمل شدید خلفا مواجه شد. اولین قدم را ابوبكر برداشت و 500 حدیثی كه جمع آوری كرده بود، آتش زد. خلیفه دوم شعارش این بود: قرآن ما را بس است. بدین ترتیب او نیز به شدت مانع از فعالیت محدثان شد. در زمان عثمان این فرهنگ زشت تثبیت شد و به اوج خود رسید. لذا محدثان و اصحاب پیامبر اكرم صلی ‏الله‏علیه‏و‏آله به زندان افتادند، شكنجه شدند و تبعید گشتند. عبداللّه بن مسعود، در جواب جوانی كه سؤال كرد: ائمه چند نفرند؟ گفت: مدت هاست كه كسی سؤالی از من نپرسیده است!


اولین كتاب شیعه
  سلیم با ورود به مدینه و مشاهده جوّ حاكم، تألیف كتابش را آغاز كرد. بعضی كتاب سلیم را اولین كتاب اسلام دانسته‏اند. اما مسلم است كه اولین كتاب مكتب شیعه، كتاب سلیم است. او احادیثش رامخفیانه جمع آوری می ‏كرد.


شبهه
  كتاب سلیم اولین كتاب شیعه نیست. زیرا مصحف حضرت فاطمه علیها‏السلام و تفسیر قرآن امیرمؤمنان علی علیه‏السلام قبل از كتاب سلیم نوشته شده است.
جواب: منظور از اولین كتاب شیعه كتابی است كه یكی از مردم عادی نوشته است، نه یكی از معصومین.


اساتید
  سلیم 23 سال از محضر بزرگ‏ترین معلم بشریت بعد از نبی ‏اكرم صلی ‏الله‏علیه‏و‏آله ، یعنی علی علیه‏السلام استفاده كرد. او هم چنین از محضر بزرگانی چون سلمان فارسی، ابوذر، جابربن عبداللّه انصاری، عبداللّه بن جعفرطیار، ابن عباس، عمار، براءبن عازب، ابوسعیدالخدری و... استفاده كرد.


شاگردان
  شاگردان سلیم عبارتند از: ابان بن تغلب، ابان بن خلف، ابراهیم بن عثمان، ابراهیم بن عمر الیمانی، ابان بن ابی ‏عیاش و...


احادیث سلیم
  سلیم احادیث بسیاری را درفقه نقل كرده است. مسائل مهم زمان پیامبر اكرم صلی ‏الله‏علیه‏و‏آله نیز در كتاب سلیم آمده است. او حادثه بزرگ غدیر خم، احتضار پیامبراكرم صلی ‏الله‏علیه‏و‏آله ، مانع شدن عده‏ای از وصیت آن حضرت، سقیفه و غصب خلافت را از زبان شاهدان نقل كرده است.
  سلیم 23 سال از محضر بزرگ‏ترین معلم بشریت بعد از نبی ‏اكرم صلی ‏الله‏علیه‏و‏آله ، یعنی علی علیه‏السلام استفاده كرد.
سلمان فارسی درسال 16 ه .ق به مدائن رفت. سلیم برای نوشتن احادیث پیامبر صلی ‏الله‏علیه‏و‏آله و حوادث عصر آن حضرت كه سلمان به خاطر سپرده بود، بارها به مدائن سفر كرد.
  سلیم در موسم حج با ابوذر به مكه رفت و خطبه آتشین ابوذر در كنار كعبه را نوشت. وی در سال 34 ه .ق كه ابوذر به ربذه تبعید شد، به آن جا سفر كرد تا احادیث بیش‏تری از صحابی رسول خدا بشنود.
  از او نزدیك به 850 روایت به دست ما رسیده است كه بخشی از آن‏ها در كتابش آمده است و بخش دیگری از احادیثش را دیگران نقل كرداند.


سلیم درزمان حكومت امام علی علیه‏السلام
  سلیم كه جهاد علمی خودش را تا آن موقع به خوبی انجام داده بود، لباس رزم پوشید. در جنگ جمل، در خط مقدم سپاه امیرالمؤمنین علیه‏السلام قرار گرفت و گوشه هایی از این جنگ را در كتابش نوشت.
سلیم در سال‏های 36 ـ 38 ه .ق مكاتباتی كه بین معاویه و امام علی علیه‏السلام رد و بدل شد را نوشت. او در جنگ نیز شركت كرد و حوادث آن را نوشت.
  او در ذكر وقایع سال 38 ه .ق شهادت محمد بن ابی بكر را ذكر می ‏كند و می ‏گوید: در همین سال، طفلی را نزد امیرالمؤمنین علیه‏السلام دیدم كه سجاد علیه‏السلام بود.
  سلیم در سال 40 ه .ق در جنگ نهروان شركت جست. در رمضان همان سال بود كه بزرگ‏ترین مصیبت عمر خویش را دید كه شهادت حضرت علی علیه‏السلام بود. او تا آخرین ساعات در كنار حضرت علی علیه‏السلام ماند و وصیت امیرمؤمنان به فرزندش امام حسن علیه‏السلام را نوشت.


سلیم در عصر سه امام دیگر
  بعد از صلح امام حسن علیه‏السلام معاویه تمام تلاش خود را در راستای ترویج روش خلفای سه گانه به كاربست و مانع نقل احادیث شد. معاویه علاوه برآن، به جعل احادیث كذب پرداخت و مانع روشن شدن حقایق گشت. سلیم بعد از شهادت حضرت علی علیه‏السلام به جمع اصحاب امام حسن علیه‏السلام پیوست و صلح امام حسن علیه‏السلام با معاویه را نگاشت. امام حسن علیه‏السلام بعد از صلح به مدینه رفت و او در كوفه ماند. او در سال 50 ه .ق كه معاویه از مردم مدینه، به خصوص از قیس بن سعدبن عباده بیعت می ‏گرفت، به مدینه سفر كرد كه سفرش با شهادت غریبانه و مظلومانه امام حسن علیه‏السلام مصادف شد. او به خاطر جوّ مسموم جامعه تصمیم گرفت كتابش را از بین ببرد، اما بعد پشیمان شد.
  بعد از شهادت امام حسن علیه‏السلام او از اصحاب و یاران امام حسین علیه‏السلام گشت. در سال 58 ه .ق دو سال قبل از مرگ معاویه، با امام حسین علیه‏السلام به حج رفته و خطبه آن حضرت را در «منی» نقل كرد. این سخنرانی اولین جرقه انقلاب امام حسین علیه‏السلام بود.
  از سرنوشت سلیم در جریان قیام امام حسین علیه‏السلام و قیام مختار چیزی در دست نیست، اما مورخان احتمال زیاد می ‏دهند كه در آن سال‏ها در زندان‏های عبیداللّه بن زیاد اسیر بوده باشد.
  سلیم بعداز خلاصی از زندان، به امام زین العابدین علیه‏السلام پیوست و امام باقر علیه‏السلام را كه هفت سال یا بیش‏تر داشت، ملاقات كرد. او هم چنان بین كوفه و مدینه در رفت و آمد بود، تا این كه حجّاج در سال 75 ه .ق از طرف عبدالملك به كوفه آمد و حاكم آن جا شد. حجاج فوراً سراغ سلیم را گرفت. سلیم كه جان خود را در خطر دید، از كوفه گریخت و به طرف ایران آمد و در شهر نوبندجان فارس (نوبندگان ممسنی) به ابان بن ابی ‏عیاش، كه احتمالاً نسبتی با او داشت پناه برد. ابان در آن زمان جوان 14 ساله‏ای بود كه می ‏توانست قرآن بخواند. او از سلیم سؤالاتی راجع به حوادث صدر اسلام و جنگ‏های پیامبرگرامی اسلام صلی ‏الله‏علیه‏و‏آله می ‏پرسید و سلیم جوابش را می ‏داد. بعد از مدتی كه باهم كاملاً آشنا شدند، سلیم به ابان گفت: آنچه را دوست داشتم، در تو دیدم. لذا كتابم (با ارزشمندترین چیزی كه دارم) را به تو می ‏دهم، به شرط این كه:
1 ـ تا زنده‏ام به كسی، چیزی نگویی.
2 ـ بعد از مرگم، از این كتاب فقط برای شیعیان و محبان علی علیه‏السلام حدیث بخوانی.
3 ـ هرگاه احساس كردی حادثه‏ای می ‏خواهد برایت اتفاق بیفتد، كتاب را به یكی از شیعیان راستین علی علیه‏السلام بدهی.
ابان شرایط را پذیرفت و سلیم یك بار از اول كتاب تا آخرش را خواند تا ابهامی باقی نماند. سپس كتاب را به ابان داد.


سرنوشت كتاب سلیم
  ابان كتاب را از سلیم گرفت و به وصیت‏های او عمل كرد و در حفظ آن كوشید. روایاتی را هم خودش بر صفحات كتاب افزود و یك ماه قبل از مرگش، در عالم رؤیا سلیم را درخواب دید كه می ‏گفت: ای ابان! تو چند روز دیگر خواهی مرد. درباره امانتی من از خدا بترس! مبادا آن كتاب ضایع شود و به آنچه به من قول داده‏ای، عمل نكنی؟! این كتاب را به دست یكی از شیعیان امیرالمؤمنین علی علیه‏السلام بده و به قولت وفاكن.
ابان از خواب برخاست و طبق هر روز، بیرون رفت و عمربن اذینه را ملاقات كرد و كتاب را به او داد و یك ماه بعد در گذشت.
  عمربن اذینه كتاب را در دسترس هفت نفر از صحابی معصومین علیهم‏السلام از جمله: محمدبن بن ابی ‏عمیر، حمادبن عیسی و... قرار داد تا از روی آن بنویسند. این كتاب سلسله وار نقل شده، تا اكنون به دست ما رسیده است. از این كتاب 10 نسخه در كتابخانه‏های ایران، عراق و هند موجود است. این كتاب سه بار مورد تحقیق علما قرار گرفت و مكرراً چاپ شد و همچنین سه بار به زبان فارسی مورد تحقیق قرار گرفت و بارها چاپ شد. یك بار نیز به زبان اردو ترجمه شد. از این كتاب بیش از 135 نفر حدیث نقل كرده‏اند كه نشانگر اعتبار فراوان آن است.
  این كتاب به اسم‏های مختلفی نام گذاری شده است. مشهورترین نامش «كتاب سلیم» است. «اسرار آل محمد علیهم‏السلام » و «كتاب السقیفه» نامه‏های دیگر آن است.


سلیم و كتابش از دیدگاه معصومین علیهم‏السلام
  سلیم خطاب به امیرالمؤمنین علیه‏السلام عرض كرد: از خدا بخواهید مرا در دنیا و آخرت از اولیای شما قرار دهد. آن حضرت فرمود: بارالها! سلیم را از اولیای ما قرار بده.
  حضرت علی علیه‏السلام به سلیم فرمود: ولایت ما كه خداوند معرفت آن را به شما داده و بدین وسیله به شما منت گذارده است، خبره شدن در آن از شناخت طلا و نقره مشكل‏تر است. عده كمی از امت به آن معرفت دارند. پس خدا را شكركن و آنچه به تو عطا كرده است، را با سپاسگزاری حفظ كن. خداوند ولایت ما را كه تو داری، فقط به انتخاب شدگان از خلقش می ‏دهد.
  سلیم احادیثی را از كتابش برای امام حسن و امام حسین علیهما‏السلام خواند كه آن‏ها در جواب فرمودند: این جا درست است و ما از پدرمان شنیده‏ایم.
  ابان بن ابی ‏عیاش می ‏گوید: بعد از مرگ سلیم، به بصره رفتم وحسن بصری را دیدم. كتاب را مخفیانه به او نشان دادم. مقداری از كتاب را خواند و گفت: سلیم درست نوشته است، من هم این احادیث را از امیرالمؤمنین علیه‏السلام شنیده‏ام. بعد از آن، به مكه و مدینه رفتم و به خدمت امام زین العابدین علیه‏السلام رسیدم. ابوالطفیل و عمر بن ام‏سلمه، دو نفر از صحابه رسول خدا صلی ‏الله‏علیه‏و‏آله هم درحضورش بودند، سه روزمتوالی كتاب را به ابوالطفیل و عمربن ام سلمه دادم و آن‏ها كتاب را نزد امام سجاد علیه‏السلام خواندند. در پایان روز سوم، آن حضرت فرمود: سلیم راست گفته است و این‏ها احادیث ماست و به آن‏ها علم داریم. ابوالطفیل و عمربن ام سلمه نیز گفتند: همه این احادیث را از زبان پیامبر صلی ‏الله‏علیه‏و‏آله ، علی علیه‏السلام و سلمان و... شنیده‏ایم.
ابان حدیثی از احادیث كتاب سلیم را برای امام باقر علیه‏السلام و امام صادق علیه‏السلام ، جداگانه خواند و هر دو امام فرمودند: سلیم راست گفته است.
  امام صادق علیه‏السلام در مورد كتاب سلیم می ‏فرماید: اگر شیعیان ما كتاب سلیم را نداشته باشند، مثل این است كه چیزی از احكام ما را نمی ‏دانند. كتاب سلیم الفبای شیعه و سری از اسرار آل محمد است.


سلیم و كتابش از دیدگاه بزرگان
  ابان بن ابی ‏عیاش: هیچ كس را مثل او بزرگوار، متواضع و ناراحت از شهرت اسمی ندیدم. او پیرمردی متعبد و نورانی بود.
نجاشی: او از اصحاب حضرت علی علیه‏السلام و صاحب كتاب مشهوری است.
شیخ طوسی: او هماره همراه حضرت علی علیه‏السلام بود.
علی بن احمدالحقبقی: او از اصحاب خاص حضرت امیرالمؤمنین علیه‏السلام بود.
علامه مامقانی: او از اصحاب حضرت علی علیه‏السلام و از علمای مشهور عامه و خاصه است.
علامه حلی: او در فن خود مجتهد بود.
میرزا محمدباقر خوانساری: اواز یاران اهل‏بیت علیهم‏السلام ، از كسانی بود كه به ائمه عشق می ‏ورزیدند، از اصحاب خاص امیرمؤمنان علیه‏السلام بود؛ نزد ائمه بی ‏نهایت محبوب بود و مكانی رفیع داشت و به منزله اركان اربعه بود. او در دین خود محكم و استوار بود.
كشی: به صحت كتابش شهادت می ‏دهم.
علامه امینی: او یكی از تابعین كبیر و كسی است كه شیعه و غیر شیعه به او و كتابش استناد می ‏كنند. او مورد اعتماد بزرگانی چون حكانی است.
نعمانی: كتاب سلیم اصلی از اصول است.
قاضی بدرالدین سبكی و ابن ندیم، از علمای بزرگ اهل‏سنت: كتاب سلیم اولین كتابی است كه در شیعه پیدا شده است.
شیخ صدوق، كلینی، ابن بابویه، علامه مجلسی، شیخ بهائی، محدث نوری، شیخ مفید، شیخ حرعاملی، ابن شهرآشوب، طبرسی و... ضمن نقل حدیث، او را مورد اعتماد و ثقه می ‏دانند.


گلی از گلستان روایاتش
  سلیم می ‏گوید: به مقدادگفتم: بهترین فضیلتی كه از پیامبر صلی ‏الله‏علیه‏و‏آله راجع به علی علیه‏السلام شنیده‏ای، بگو. مقداد گفت: از پیامبر صلی ‏الله‏علیه‏و‏آله شنیدم كه فرمود: «علی حاكم و قاضی این امت است. راه مستقیمی است كه برای نجات از گمراهی می ‏توان به آن پناه برد و از كوردلی بیدار گشت. به وسیله او می ‏توان از ترس درامان بود و از مرگ (دل) به او پناه برد و به وسیله او گناهان محو و ظلم و ستم دفع می ‏شود و رحمت می ‏آید. او چشم بینای خدا و گوش شنوا و زبان گویای خدا در میان خلق خداست. او طناب قوی و محكم خداوندی است و ریسمان مورد اعتماد خداست كه پاره شدن ندارد. او دژ خداوند است كه هركس وارد آن دژ شد، درامان است. علی وسیله هدایت خداوند و پل صراط در قیامت است. (همه اعمال با او سنجیده می ‏شود.) هركه او را بشناسد، به سوی بهشت و نجات راه پیدا می ‏كند و هركه او را انكار كند، با صورت به آتش می ‏افتد.»


وفات
  سلیم بعد از عمری تلاش و پیكار در میدان‏های جنگ و فعالیت در عرصه‏های فرهنگی، در سال 76 ه .ق در 78 سالگی، در شهر نوبندجان فارس به دیار باقی شتافت و ظاهراً در همان جا به خاك سپرده شد.
عده‏ای از مورخان نیز فوت او را در سال 90 ه .ق می ‏دانند.



منبع :
seraj

سه شنبه 6/12/1387 - 13:39
دعا و زیارت

رسول الله فرموده است:

در قیامت هیچ بنده ای قدم از قدم نمی گذارد تا به این پرسش ها پاسخ دهد:اول آنکه عمرش را در چه کاری فانی کرده است،دوم جوانیش را چگونه و در چه راهی تمام کرده است.

رسول خدا در جایی دیگر فرموده اندآنکس که در باقیمانده عمرش دارای حسن رفتار باشد و به پاکی و نیکی قدم بردارد خداوند او را به گناهان گذشته اش مواخذه نمی کند و کسیکه در با قیمانده عمر نادرست و بد کار باشد به تمام اعمال دوران عمرش مواخذه خواهد شد.

پیامبر به امام باقر فرموده است:

صبح کن و روزت را بگذران که یا عالم باشی و یا علم آموز ،و بپرهیز از اینکه عمرت در لذائذ غفلت زا و کامجوییهای زیانبخش سپری گردد.

سه شنبه 6/12/1387 - 12:18
دعا و زیارت
قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم :

الا و من مات علی حبّ آل محمّد مات شهیدً
آگاه باشید که کسی که بمیرد بر دوستی خاندان پیامبر (ص) شهید مرده است.

الا و من مات علی حبّ آل محمّد مات مغفوراً له
آگاه باشید که کسی که بمیرد بر دوستی خاندان پیامبر (ص) آمرزیده است.

الا و من مات علی حبّ آل محمّد مات تائباً
آگاه باشید که کسی که بمیرد بر دوستی خاندان پیامبر (ص) تائب مرده است.

الا و من مات علی حبّ آل محمّد مات مستکمل الایمان


الا و من مات علی حبّ آل محمّد فتح فی قبره بابان من الجنّه
آگاه باشید که کسی که بمیرد بر دوستی خاندان پیامبر (ص) باز می شوند دو در از بهشت در قبر او.

الا و من مات علی حبّ آل محمّد بشره ملک الملک با الجنه ثم منکر و نکیر
آگاه باشید که کسی که بمیرد بر دوستی خاندان پیامبر (ص) بشارت میدهد ملک الملک او را به بهشت سپس منکر و نکیر.

الا و من مات علی حبّ آل محمّد یزف الی الجنه کما تزف العروس الی بیت زوجها

آگاه باشید که کسی که بمیرد بر دوستی خاندان پیامبر (ص) می شتابد به سوی بهشت مانند عروسی که می شتابد به خانه همسرش.

الا و من مات علی حبّ آل محمّد جعل الله تعالی زوار قبره ملائکه و الرحمه

آگاه باشید که کسی که بمیرد بر دوستی خاندان پیامبر (ص) قرار می دهد خداوند تعالی ملائکه را زوار قبر او و رحمت.

الا و من مات علی حبّ آل محمّد مات علی السّنّه و الجماعه


الا و من مات علی بغض آل محمّد جاء یوم القیامه مکتوب بین عینه آیس من رحمت الله
آگاه باشید که کسی که بمیرد با بغض خاندان پیامبر (ص) نوشته شده بین چشم هایش ناامیدی از رحمت خدا

الا و من مات علی بغض آل محمّد مات کافرا
آگاه باشید که کسی که بمیرد با بغض خاندان پیامبر (ص) کافر مرده است.

الا و من مات علی بغض آل محمّد لم یشمّ رائحه الجنّه


منابع:
امان الامه
من اضلال و الاختلاف
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
(اخرج اثعلبی فی تفسیره عن محمد بر اسلم الطوسی ، عن یعلی بن عبید ، عن اسماعیل بن ابی خالد، عن قیس ابن ابی حازم ، عن جریربن عبد اللهالبجلی.
و صلوات بر محمد و آل او

سه شنبه 6/12/1387 - 12:17
دعا و زیارت
رسول اکرم بر مردمی از انصار وارد شد که مشغول تیر اندازی بودند. و داوطلب شد که در مسایقه آنها شرکت کند و فرمود من با گروهی که ابن ادع در آن است همکاری می کنم . دسته مقابل با شنیدن این حرف از تیر اندازی دست کشیدند و گفتند گروهی که پیامبر در آن است هر گز شکست نخواهد خورد.
رسول خدا پس از شنیدن این حرف فرمود که با هر دو گروه همکاری کند تا مسایقه تعطیل نشود. 

سه شنبه 6/12/1387 - 12:12
دعا و زیارت

رسول اکرم فرموده است:

به فرزندان خود شنا وتیر اندازی بیاموزید.شنا عضلات را بحرکت در می آورد.بدن را به فعالیت وا می دارد.جسم را تقویت می کند و به آدمی نیرو می بخشد . شنا در ساعات فراغت یکی از وسایل تفریح و سرگرمی و مایه شادمانی و مسرت است. بعلاوه کسی که شنا می داند قادر است در موقع پیش آمد خود را از آب یرهاند یا غریقی را نجات دهد. 

سه شنبه 6/12/1387 - 12:9
دعا و زیارت

رسول اکرم در وصایای خود به علی علیه السلام فرموده است:

سزاوار نیست انسان عاقل به سفر برود مگر برای سه منظور

یا برای تجارت و تحصیل درآمد و اصلاح معاش

و یا برای نیل بکمالات معنوی و تعالی روح و ذخیره معاد

یا برای تفریح و تفرج و جلب لذائذ مباح.

سه شنبه 6/12/1387 - 12:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته