• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 651
تعداد نظرات : 1515
زمان آخرین مطلب : 5930روز قبل
خواستگاری و نامزدی

خدای سبحان در کتاب خود فرمود:«خَلَقَ المَوتَ و الحَیوةَ لِیَبلوَکم اَیُّکم اَحسَنُ عملاً و هو العزیزُ الغفور»«ملک/2»

مرگ و زندگی هردو وسیله آزمایشند تا روشن شودکه کدام یک ازشما از نظر اعمال«احسن» از دیگران هستید.

«عملاً»نه بدان معناست که کدام یک از شما بیش از دیگران عبادت می کنید؛زیرا سخن از کمیت نیست.

کسی اهل صواب و حقیقت است که بیشنر از خدا بترسد و دارای قلب خالص باشد.عمل وقتی خالص است که منظور انسان این نباشد که کسی از او تعریف کند.(نگوید که از ما تشکر نکردند)حیف است انسان عمل عبادی خالص انجام بدهد،آنگاه از دیگران توقع تشکر داشته باشد.حیف است که انسان آن مقام عظیم و بلند را با این توقع پست تنزل دهد.

البته مدح و ثنای خدا مطلوب بندگان خالص خداوند است.پس آفرینش مرگ و زندگی برای این است که روشن شود چه کسی عملش به حقیقت و صواب نزدیکتر است.

نیت خیر از انجام کار آن بهتر است؛چون نیت اگر خالص و قوی بود انسان را وادار به کار می کند.نیز نیت مشکلتر از کار است.این که گفته اند:«نیةُ المؤمنِ خَیرٌمِن عمَلهِ»{1} نیت انسان مومن از عمل او بالاتر و بهتر است؛یا گفته اند:«أفضَلُ الاعمال اَحمَزُها»{2} هر عملی که دشوارتر باشد،ثوابش بیشتر است؛بدان معنا نیست که ثواب و پاداش نیت در عین آسان بودن از ثواب عمل بیشتر است؛زیرا این دو اصل دینی را وقتی کنار هم بررسی کنیم، نتیجه آن است که نیت بسیار مشکل است.اگر بهترین عمل دشوارترین اعمال باشد نیت بهتر از عمل است؛ زیرا «اَحمَزُالاعمال» یعنی از همه اعمال سنگینتر و مشکلتر است.

انسان ممکن است در جبهه ها شرکت کند و کشته هم بشود، ولی کشته شدن خیلی سخت نیست،«اخلاص العمل لله» سخت است.رام کردن دیو نفس و شیطان درون سخت است.

{1}_ کافی/ج 2 از امام باقر(ع)

{2}_ بحار/ج 67

دوشنبه 22/4/1388 - 17:24
دانستنی های علمی
احساس افسردگی می‌كنید؟ خنده به لبتان نمی‌آید و هیچ چیز خوشحال‌تان نمی‌كند؟ همه ما در طول هفته شاید چند بار احساس كنیم كه از همه چیز خسته شده‌ایم. هیچ موضوعی ما را به هیجان نمی‌آورد و حتی حوصله حرف زدن و یا درددل كردن با نزدیكترین دوستانمان را هم نداریم. در این طور مواقع اكثر ما ترجیح می‌دهیم كه خود را با خوابیدن زیاد درمان كنیم و یا به قرصهای مختلف رو می آوریم. راههای متعدی وجود دارند كه می‌توانند احساس افسردگی گذرای شما را بهبود ببخشند. به یاد داشته باشید كه اگر احساس افسردگی در شما طول كشیده باشد باید حتما به پزشك مراجعه كنید و كمك بگیرید. توصیه می‌كنیم اگر احساس كسالت می كنید راههای زیر را امتحان كنید:
- در موردش صحبت كنید: ‌معمولا وقتی كه ما احساس افسردگی می‌كنیم خود را از دیگران جدا می‌سازیم. این دقیقا كاری است كه حال شما را اصلا بهتر نمی كند. اگر احساس افسردگی می كنید و یا موضوعی رنجتان می دهد تنها نمانید. یك دوست صمیمی و یا هم حرفتان را ببینید و یا یكی از بستگانتان را به صرف چای دعوت كنید. سعی كنید از احساساتتان حرف بزنید تا كمتر احساس تنهایی كنید. صحبت كردن با روانشناسان و مشاورها بهترین كمك برای شماست. -از خانه بیرون بروید: اگر افسردگی در خانه شما را زده است نباید او را راه دهید. اگر احساس می كنید كه به افسردگی دچار شده اید بهترین كار بیرون زدن از خانه است. ماندن در خانه و تخت خواب حالتان را اصلا بهتر نمی كند. ورزش كردن به طور منظم هورمونهای سرخوشی را آزاد می كنند. ورزشهای ایروبیك و یا ورزشهایی كه ضربان قلب را بالا می برند از بهترین‌ راههای مبارزه با افسردگی هستند. اگر نمی‌توانید هیچ ورزشی انجام دهید لا اقل چند روز در هفته به مدت 20 دقیقه پیاده روی كنید. -از روزمرگی بیرون بیایید: معمولا زمانی دچار افسردگی می شویم كه همه چیز برایمان یكنواخت شود. رفتن به یك سفر خوب معمولا بسیار مفید است اما به یاد داشته باشید كه فرار كردن مشكلی را از شما حل نمی كند آنچه مهم است آن است كه بتوانید در مورد آنچه در ذهنتان می‌گذرد فكر كنید و به درك دقیق از مشكلاتتان برسید. -تغذیه خوب داشته باشید: وقتی استرس دارید از خوردن غذاها و یا خوراكی های پركالری یا با مقدار قند بالا پرهیز كنید. از غذاهای كم كالری با فیبر پایین استفاده كنید. -احساساتتان را بپذیرید: اكثر ما زمانی دچار افسردگی می شویم كه نمی توانیم احساسات منفی خود همچون ناراحتی را قبول كنیم. سعی كنید احساسات خودتان را درك كنید و به آنها فكر كنید. -خوب استراحت كنید: كسانی كه احساس افسردگی می‌كنند یا دچار كم خوابی و یا پر خوابی می شوند كه هر دو، افسردگی را تشدید می كند. اگر دچار پر خوابی شده اید ساعت را كوك كنید تا شما را بیدار كند و با این حالت خود بجنگید. اگر كم خوابی گرفته اید از خوردن مواد كافئین دار بپرهیزید و قبل از خواب چای گیاهی و یا یك لیوان شیر بنوشید. -مشكلاتتان را بنویسید: در مورد نوشتن بیشتر فكر كنید. نوشتن ترسها و احساساتتان باعث می شود با این موضوعات بهتر كنار بیایید. -بخندید: كاملا مشخص است كه زمانی كه احساس افسردگی می كنید نمی خواهید بخندید اما به یاد داشته باشید كه خندیدن دوای درد شماست. فیلم های خنده دار تماشا كنید و با آدمهای شاد رفت و آمد كنید. -كمك بگیرید: اگر خانمی هستید كه تازه بچه دار شده اید بدانید كه این موضوع طبیعی است . برای بر آمدن از پس كارهای بچه كمك بگیرید. اگر هم از قرصهای ضد بارداری استفاده می كنید با پزشكتان تماس بگیرید. -به دكتر مراجعه كنید: اگر چند هفته از احساس افسردگی شما گذشت و نتوانستید با این روشها خود را درمان كنید و اگر فكرهایی همچون خودكشی به مغزتان رسید فورا به پزشك روانشناس و یا مشاور مراجعه كنید. افسردگی اگر در شما پیشرفت كند می تواند بسیار خطرناك شود پس آن را جدی بگیرید.
دوشنبه 22/4/1388 - 17:23
دانستنی های علمی

برخی از کارشناسان معتقدند که نماز خواندن تنها غذا روح انسان نیست ،بلکه جسم انسان ها را نیز تقویت کرده و آنها را در مبارزه با مشکلات روزمره یاری می دهد .

هنگامی که چشم ها در نماز ثابت و بی حرکت می ماند ،جریان فکر و اندیشه هم خود بخود آرام شده و درنتیجه تمرکز فکر افزایش می یابد .

کارشناسان بر این باورند که ثابت ماندن چشم باعث بهبود ضعف و نواقصی مانند :نزدیک بینی می شود و به لحاظ روانی این حالت باعث افزایش مقاومت عصبی فرد شده و بی خوابی و افکار نا آرام را از انسان دور می کند .آنان می گویند : ایستادن در حالت نماز باعث تقویت حالت تعادلی بدن شده و قسمت مرکزی مخچه (محل کنترل اعمال و حرکات اراده ای)را تقویت می کند که این عمل باعث می شود فرد با صرف کمترین نیرو و انرژی ،به انجام صحیح حرکات بعدی بپردازد .

کارشناسان مرکز مشاوره و خدمات روانشناسی دانشگاه هرمزگان می گویند : نماز قسمت فوقانی بدن را پرورش داده ،ستون مهره ها را تقویت کرده و آنرادر حالت مستقیم نگاه می دارد . محمد رسولی افزود : نماز همچنین برای انجام حرکات ،محدود نمودن و ثابت کردن فکر به منظور تمرکز به بدن آرامش می دهد . تقویت احشاء و ماهیچه ها ی شکم،حفظ سلامت دستگاه گوارش و رفع یبوست مزمن ، سوء هاضمه و بی اشتهائی از دیگر خواص نماز خواندن البته در حالت « رکوع» است . این کارشناس ،رفع تنبلی کند ، طحال ،لوزا لمعده و کلیه ها برطرف کردن دردها و ناراحتی های ناحیه شکم، ماساژدادن دستگاه های داخلی موجود در شکم و نگهداری ستون فقرات و مهره های کمر در وضعیت صحیح و مطلوب و کمک به نرمی و قابلیت انعطاف کمر را از دیگر خواص طبی رکوع در نماز عنوان کرد.

رسولی ادامه داد: در حالت رکوع ماهیچه های اطراف ستون مهره ها منبسط می شود که در متعادل و آرام کردن اعصاب سمپاتیک مؤثر است . حالت رکوع در همان وقت تعیین شده (خواندن ذکر) باعث تقویت عظلات صورت و گردن ،ساق پا ها و رانها می شود ،که البته در سرعت بخشیدن به جریان خون در قسمت های مختلف بدن منتهی می شود .

این کارشناس گفت: تنظیم متابولسیم بدن ، فراهم کردن زمینه از بین رفتن اکثر بیماری ها از بدن فکمک به افزایش حالت استواری و استحکام مغز و بهبود نا راحتی های تناسلی و نارسایی های تخمدان از دیگر خواص طبی رکوع در نماز است .

یک کارشناس دیگر در خصوص خواص نماز اظهار داشت :هنگامی که نماز گزار به سجده می رود ،ستون مهره های او تقویت شده و دردهای سیاتیک وی آرام می شود . معصومه پایکار افزود:سجده علاوه بر از بین بردن یبوست و سوء هاضمه ،پرده دیافراگم را تقویت کرده و به دفع مواد زاید بدن بدلیل فشرده شدن منطقه شکمی کمک می کند . سجده همچنین باعث افزایش جریان خون در سر شده که این امر باتغذیه بهتر بافتهای پوست صورت ، غدد موجود در سر و گردن ،ساق پاها و ران و تغذیه این غدد با عث حفظ شادابی ،زیبایی و طراوت پوست می شود . این کار شناس اظهار داشت : حالت سجده بواسطهباز شدن مهره ها از یکدیگر باعث کشیده شدن اعصابی که در قسمت های مختلف بدن را به مغز وصل می کند،شده و این اعصاب را در یک حالت تعادل قرار می دهد که این عمل برای سلامت انسان حائز اهمیت است .

پایکار ادامه داد: سجده همچنین برای زنانی که دچار اختلال یا ناهماهنگی در لگن خاصره و عادت ماهانه می باشند بسیار مفیدو مؤثر است . وی تصریح کرد : سجده باعث ایجاد آسودگی و آرامش در فرد شده و خشم و عصبانیت را تسکین می بخشد . این کارشناس گفت: استحکام بخشیدن و تقویت عظلات پاها و رانها ،کمک به رفع نفخ معده و روده ، تقویت کل دستگاه عصبی تسریع جریان خون در لگن خاصره و نواحی داخل شکم ،کاهش فشار خون در دستگاه تناسلی ،بهبود فتق بیضه در مردان از خواص نشستن بعد از سجده است.   

يکشنبه 21/4/1388 - 17:55
دعا و زیارت
(1) صلواتى كه انسان را یك هفته در امان دارد
از حضرت صادق علیه السلام در بحار جلد 90 صفحه 56 نقل شد كه هر كس بعد از نماز ظهر روز جمعه سه مرتبه بگوید:

اللهم اجعل صلواتك و صلوات ملائكتك و رسلك على محمد و آل محمد.

در امان است تا جمعه دیگر.
(2) صلواتى كه تا یك هفته ملائكه برایش صلوات فرستند
در كتاب جمال الاسبوع از امام جعفر صادق علیه السلام منقول است : هر كس بعد از نماز عصر روز جمعه ده مرتبه بگوید:

اللهم صل على محمد و آل محمد الاوصیاء المرضیین بافضل صلواتك و بارك علیهم بافضل بركاتك و علیه و علیهم السلام و على ارواحهم و اجسادهم و رحمه اللّه و بركاته .

ملائكه براى آن شخص از اى جمعه تا جمعه دیگر در همین ساعت صلوات مى فرستند.
(3) جهت نجات از آتش جهنم
در كتاب ثواب الاعمال از حضرت صادق علیه السلام روایت شده كه به صباح بن سیابه فرمودند: میل دارى به تو تعلیم نمایم چیزى را كه روى تو را از گرمى آتش جهنم نگه دارد. عرض كرد: بلى فرمودند: بعد از نماز صبح صد مرتبه بگو:

اللهم صل على محمد و آل محمد

كه حق تعالى نگه مى دارد روى تو را از گرمى جهنم .
(4) صلوات جهت یك سال گناه
از حضرت صادق علیه السلام منقول است هر كه در روز جمعه بعد از نماز صبح بگوید
اللهم اجعل صلواتك و صلوات ملائكتك و حمله عرشك و جمیع خلقك و سمائك و ارضك و انبیائك و رسلك على محمد و آل محمد.

تا یك سال هیچ گناهى بر او نوشته نشود.
(بحار الانوار ج 89، ص 354)
(5) صلواتى كه هر مرتبه آن ، ثواب ده هزار صلوات است

اللهم صل على سیدنا محمد ما اختلف الملوان و تعاقب العصران و كر الجدیدان و ستقبل الفرقدان و بلغ روحه و ارواح اهل بیته منا التحیه و السلام

(6) صلواتى كه فضیلت بسیار براى آن نقل شده است
روایت است كه هر كه سه مرتبه در بامداد و سه مرتبه در آخر روز این صلوات را بخواند، گناهانش آمرزیده شود و شادى او همیشه باشد و دعایش مستجاب گردد، روزیش فراخ شود و بر دشمن غلبه یابد و در بهشت از رفیقان محمد صلى اللّه علیه و آله باشد.

اَللّهُمَّ یا اَجْوَدَ مَنْ اَعْطى وَیا خَیْرَ مَنْ سُئِلَ وَیا اَرْحَمَ مَنِ اسْتُرْحِمَ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ فِى الاَْوَّلینَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ فِى الاَّْخِرینَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ فِى الْمَلاَءِ الاَْعْلى وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ فِى الْمُرْسَلینَ اَللّهُمَّ اَعْطِ مُحَمَّداً وَآلَهُ الْوَسیلَةَ وَالْفَضیلَةَ وَالشَّرَفَ وَالرِّفْعَةَ وَالدَّرَجَةَ الْكَبیرَةَ اَللّهُمَّ اِنّى آمَنْتُ بِمُحَمَّدٍ صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَلَمْ اَرَهُ فَلا تَحْرِمْنى فِى الْقِیمَةِ رُؤْیَتَهُ وَارْزُقْنى صُحْبَتَهُ وَتَوَفَّنى عَلى مِلَّتِهِ وَاسْقِنى مِنْ حَوْضِهِ مَشْرَباً رَوِیّاً سآئِغاً هَنَّیئاً لا اَظْمَاءُ بَعْدَهُ اَبَداً اِنَّكَ عَلى كُلِّشَىْءٍ قَدیرٌ اَللّهُمَّ اِنّى آمَنْتُ بِمُحَمَّدٍ صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَلَمْ اَرَهُ فَعَرَِّفْنى فِى الْجِنانِ وَجْهَهُ اَللّهُمَّ بَلِّغْ مُحَمَّداً صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ مِنّى تَحِیَّةً كَثیرَةً وَسَلاماً

(7) صلوات جهت پاك شدن از تمام گناهان
و ابن بابویه از ابوحمزه روایت كرده است كه از امام جعفر صادق علیه السلام پرسیدم كه چگونه صلوات فرستم بر (محمد و آل محمد)؟ فرمود: كه مى گویید

صلوات اللّه و صلوات ملائكته و انبیائه و رسله و جمیع خلقه على محمد و ال محمد و السلام علیه و علیهم و رحمه اللّه و بركاته .

عرض كردم چه خواهد بود ثواب آن ؟ فرمودند: به خدا قسم از گناهان بیرون مى آید، مانند روزى كه از مادر متولد شده است .
(8) صلوات پر فضیلتى بعد از نماز ظهر جمعه
در بحارالانوار از امام صادق علیه السلام منقول است : هر كس این صلوات را بر رسول خدا صلى اللّه علیه و آله فرستد گناهانش محو مى گردد و بر دشمنانش ‍ یارى كرده شود و روزى بر او گشاده مى گردد و در بهشت از رفقاى حضرت محمد صلى اللّه علیه و آله خواهد بود.

اللهم صل على محمد و آل محمد حتى لایبقى صلوه اللهم بارك على محمد و آل محمد حتى لایبقى بركه اللهم و سلم على محمد و آل محمد حتى لایبقى سلام و ارحم محمدا و آل محمد حتى لایبقى رحمه .

(9) صلوات جهت پاك شدن از گناهان به مدتیكسال
در مصباح المتهجد از حضرت صادق علیه السلام روایت كرده است ، هر كس بعد از نماز ظهر بگوید:

اللهم اجعل صلواتك و صلوات ملائكتك و رسلك على محمد و آل محمد.

تا یك سال هیچ گناه بر او نوشته نمى شود.
(10) صلوات بسیار مهم و با فضیلت بسیار

اللهم صل على سیدنا محمد و اله صلاه نتجینابها من جمیع الاهوال و الافات و تقضى لنابها جمیع الحاجات و تطهر نابها من جمیع السیئات و ترفعنابها عندك اعلى الدرجات و تبلغنا بها اقصى الغایات من الخیرات فى الحیاه و بعد الممات انك على كل شى ء قدیر.

(11) صلوات مهم هدیه حضرت مسلم به شخصى

اللهم صل على محمد و ال محمد حتى لایبقى من صلواتك شى ء و سلم على محمد و ال محمد لایبقى من سلامك شى ء و بارك على محمد و ال محمد حتى لایبقى من بركاتك شى ء و ترحم على محمد و ال محمد حتى لا یبقى من رحمتك شى ء.

(12) صلواتى كه از اسرار مى باشد
این صلوات از اسرار مى باشد كه اگر براى آخرت بخواند معنویات به دست مى آورد و مشهور است اگر براى دنیا بخواند گنج پیدا خواهد كرد. ده مرتبه صبح ، ده مرتبه عصر، نزدیك مغرب و عشا بخواند و براى ختم 99 مرتبه لازم است .

اللهم صل على سیدنا و حبیبنا و شفیعنا محمد حاء الرحمه و میمى الملك و دال الدوام اسید الكامل الفاتح الخاتم كلما ذكرك و ذكره الذاكرون و كلما سهى و غفل عن ذكرك و ذكره الغافلون صلواه دائمه بدوامك باقیه ببقائك لامنتهى لها دون ذلك و على اله و اصحابه كذلك انك على كل شى ء قدیر و بالاجابه جدیر.

(13) ختم صلوات
مدت سیزده روز هر روز یكهزار مرتبه در وقت معین با تسبیح تربت بهتر است هر روز به روح یكى از چهارده معصوم صلوات بفرستد اول به روح پیغمبر اكرم صلى اللّه علیه و آله ، دوم فاطمه زهرا سلام اللّه علیها، سوم على علیه السلام تا روز سیزدهم بر امام حسن عسكرى علیه السلام و بعد رو به قبله تسبیح را آویزان نموده و هر وقت حاجتش برآورده شد هزار مرتبه صلوات به روح مقدس امام زمان مى فرستد و قدرت خدا را مشاهده كند.
(14) صلوات براى چهارده معصوم علیهم السلام
شیخ طوسى در مصباح در اعمال روز جمعه فرموده خبر داد ما را جماعتى از اصحاب ما از ابوالفضل شیبانى كه گفت حدیث كرد ما را از لفظ خود ابو محمد عبداللّه بن عابد بدالیه گفت سوال كردم از مولاى خود امام حسن عسكرى علیه السلام در منزل آن حضرت بسر من راى سنه دویست و پنجاه و پنج كه املاء فرماید بر من یعنى كلمه كلمه بفرماید. كیفیت صلوات فرستادن بر پیغمبر و اوصیاء آن حضرت صلوات اللّه علیهم را و حاضر كرده بودم با خود كاغذ بزرگى پس ‍ املاء كرد بر من از لفظ خود بدون این كه از كتاب ببیند فرمود:

صلوات بر پیغمبر صلى اللّه علیه و آله

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما حَمَلَ وَحْیَكَ وَبَلَّغَ رِسالاتِكَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما اَحَلَّ حَلالَكَ وَحَرَّمَ حَرامَكَ وَعَلَّمَ كِتابَكَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما اَقامَ الصَّلوةَ وَ اتَى الزَّكاةَ وَدَعا اِلى دینِكَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما صَدَّقَ بِوَعْدِكَ وَاَشْفَقَ مِنْ وَعیدِكَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما غَفَرْتَ بِهِ الذُّنوُبَ وَسَتَرْتَ بِهِ الْعُیوُبَ وَفَرَّجْتَ بِهِ الْكُروُبَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما دَفَعْتَ بِهِ الشَّقآءَ وَكَشَفْتَ بِهِ الْغَمّآءَ وَاَجَبْتَ بِهِ الدُّعآءَ وَنَجَّیْتَ بِهِ مِنَ الْبَلاَّءِ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَم ا رَحِمْتَ بِهِ الْعِبادَ وَاَحْیَیْتَ بِهِ الْبِلادَ وَقَصَمْتَ بِهِ الْجَبابِرَةَ وَاَهْلَكْتَ بِهِ الْفَراعِنَةَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما اَضْعَفْتَ بِهِ الاَْمْوالَ وَاَحْرَزْتَ بِهِ مِنَ الاَْهْوالِ وَكَسَرْتَ بِهِ الاَْصْنامَ وَرَحِمْتَ بِهِ الاَْنامَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ كَما بَعَثْتَهُ بِخَیْرِ الاَْدْیانِ وَاَعْزَزْتَ بِهِ الا یمانَ وَتَبَّرْتَ بِهِ الاَْوْثانَ وَعَظَّمْتَ بِهِ الْبَیْتَ الْحَرامَ وَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَاَهْلِ بَیْتِهِ الطّاهِرینَ الاَْخْیارِ وَسَلِّمْ تَسْلیماً

صلوات بر امیرالمؤ منین علیه السلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ عَلِىِّ بْنِ اَبیطالِبٍ اَخى نَبِیِّكَ وَوَلِیِّهِ وَصَفِیِّهِ وَوَزیرِهِ وَمُسْتَوْدَعِ عَلْمِهِ وَمَوْضِعِ سِرِّهِ وَبابِ حِكْمَتِهِ وَالنّاطِقِ بِحُجَّتِهِ وَالدّاعى اِلى شَریعَتِهِ وَخَلیفَتِهِ فى اُمَّتِهِ وَمُفَرِّجِ الْكَرْبِ عَنْ وَجْهِهِ قاصِمِ الْكَفَرَةِ وَمُرْغِمِ الْفَجَرَةِ الَّذى جَعَلْتَهُ مِنْ نَبِیِّكَ بِمَنْزِلَةِ هروُنَ مِنْ موُسى اَللّهُمَّ والِ مَنْ والاهُ وَعادِ مَنْ عاداهُ وَانْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَاخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ وَالْعَنْ مَنْ نَصَبَ لَهُ مِنَ الاَْوَّلینَ وَالاْ خِرینَ وَصَلِّ عَلَیْهِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْصِیآءِ اَنْبِیآئِكَ یا رَبَّ الْعالَمینَ

صلوات بر سیّده نسوان فاطمه سلام الله علیها

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدّیقَةِ فاطِمَةَ الزَّكِیَّةِ حَبیبَةِ حَبیبِكَ وَنَبِیِّكَ وَاُمِّ اَحِبّآئِكَ وَاَصْفِیآئِكَ الَّتِى انْتَجَبْتَها وَفَضَّلْتَها وَاخْتَرْتَها عَلى نِسآءِ الْعالَمینَ اَللّهُمَّ كُنِ الطّالِبَ لَها مِمَّنْ ظَلَمَها وَاسْتَخَفَّ بِحَقِّها وَكُنِ الثّائِرَ اَللّهُمَّ بِدَمِ اَوْلادِها اَللّهُمَّ وَكَما جَعَلْتَها اُمَّ اَئِمَّةِ الْهُدى وَحَلیلَةَ صاحِبِ اللِّوآءِ وَالْكَریمَةَ عِنْدَ الْمَلاَءِ الاَْعْلى فَصَلِّ عَلَیْها وَعَلى اُمِّها صَلوةً تُكْرِمُ بِها وَجْهَ اَبیها مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَتُقِرُّ بِها اَعْیُنَ ذُرِّیَّتِها وَاَبْلِغْهُمْ عَنّى فى هذِهِ السّاعَةِ اَفْضَلَ التَّحِیَّةِ وَالسَّلامِ

صلوات بر حسن و حسین علیهماالسلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ وَالْحُسَیْنِ عَبْدَیْكَ وَوَلِیَّیْكَ وَابْنَىْ رَسوُلِكَ وَسِبْطَىِ الرَّحْمَةِ وَسَیِّدَىْ شَبابِ اَهْلِ الْجَنَّةِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلادِ النَّبِیّینَ وَالْمُرْسَلینَ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ سَیِّدِ النَّبِیّینَ وَوَصِىِّ اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یَا بْنَ رَسوُلِ اللَّهِ اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یَا بْنَ سَیِّدِ الْوَصِیّینَ اَشْهَدُ اَنَّكَ یَا بْنَ اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ اَمینُ اللَّهِ وَابْنُ اَمینِهِ عِشْتَ مَظْلوُماً وَمَضَیْتَ شَهیداً وَاَشْهَدُ اَنَّكَ الاِْمامُ الزَّكِىُّ الْهادِى الْمَهْدِىُّ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَیْهِ وَبَلِّغْ روُحَهُ وَجَسَدَهُ عَنّى فى هذِهِ السّاعَةِ اَفْضَلَ التَّحِیَّةِ وَالسَّلامِ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِی الْمَظْلوُمِ الشَّهیدِ قَتیلِ الْكَفَرَةِ وَطَریحِ الْفَجَرَةِ اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یا اَبا عَبْدِاللَّهِ اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یَا بْنَ رَسوُلِ اللَّهِ اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یَا بْنَ اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ اَشْهَدُ موُقِناً اَنَّكَ اَمینُ اللَّهِ وَابْنُ اَمینِهِ قُتِلْتَ مَظْلوُماً وَمَضَیْتَ شَهیداً وَاَشْهَدُ اَنَّ اللَّهَ تَعالى الطّالِبُ بِثارِكَ وَمُنْجِزٌ ما وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَالتَّاْییدِ فى هَلاكِ عَدُوِّكَ وَاِظْهارِ دَعْوَتِكَ وَاَشْهَدُ اَنَّكَ وَفَیْتَ بِعَهْدِ اللَّهِ وَجاهَدْتَ فى سَبیلِ اللَّهِ وَعَبْدتَ اللَّهَ مُخْلِصاً حَتّى اَتیكَ الْیَقینُ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً قَتَلَتْكَ وَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً خَذَلَتْكَ وَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً اَلَبَّتْ عَلَیْكَ وَاَبْرَءُ اِلَى اللَّهِ تَعالى مِمَّنْ اَكْذَبَكَ وَاسْتَخَفَّ بِحَقِّكَ وَاسْتَحَلَّ دَمَكَ بِاَبى اَنْتَ وَاُمّى یا اَبا عَبْدِاللَّهِ لَعَنَ اللَّهُ قاتِلَكَ وَلَعَنَ اللَّهُ خاذِلَكَ وَلَعَنَ اللَّهُ مَنْ سَمِعَ واعِیَتَكَ فَلَمْ یُجِبْكَ وَلَمْ یَنْصُرْكَ وَلَعَنَ اللَّهُ مَنْ سَبا نِسآئَكَ اَنَا اِلَى اللَّهِ مِنْهُمْ بَرَّئٌ وَمِمَّنْ والاهُمْ وَمالاََهُمْ وَاَعانَهُمْ عَلَیْهِ وَاَشْهَدُ اَنَّكَ وَالاَْئِمَّةَ مِنْ وُلْدِكَ كَلِمَةُ التَّقْوى وَبابُ الْهُدى وَالْعُرْوَةُ الْوُثْقى وَالْحُجَّةُ عَلى اَهْلِ الدُّنْیا وَاَشْهَدُ اَنّى بِكُمْ مُؤْمِنٌ وَبِمَنْزِلَتِكُمْ موُقِنٌ وَلَكُمْ تابِعٌ بِذاتِ نَفْسى وَشَرایِعِ دینى وَخَواتیمِ عَمَلى وَمُنْقَلَبى فى دُنْیاىَ وَآخِرَتى

صلوات بر على بن الحسین علیهماالسلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ سَیِّدِ الْعابِدینَ الَّذىِ اسْتَخْلَصْتَهُ لِنَفْسِكَ وَجَعَلْتَ مِنْهُ اَئِمَّةَ الْهُدىَ الَّذینَ یَهدوُنَ بِالْحَقِّ وَبِهِ یَعْدِلوُنَ اخْتَرْتَهُ لِنَفْسِكَ وَطَهَّرْتَهُ مِنَ الرِّجْسِ وَاصْطَفَیْتَهُ وَجَعَلْتَهُ هادِیاً مَهْدِیّاً اَللّهُمَّ فَصَلِّ عَلَیْهِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ ذُرِّیَةِ اَنْبِیآئِكَ حَتّى تَبْلُغَ بِهِ ما تَقِرُّ بِهِ عَیْنُهُ فِى الدُّنْیا وَالاْخِرَةِ اِنَّكَ عَزیزٌ حَكیمٌ

صلوات بر محمّد بن على علیهماالسلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِی باقِرِ الْعِلْمِ وَاِمامِ الْهُدى وَقآئِدِ اَهْلِ التَّقْوى وَالْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبادِكَ اَللّهُمَّ وَكَما جَعَلْتَهُ عَلَماً لِعِبادِكَ وَمَناراً لِبِلادِكَ وَمُسْتَوْدَعاً لِحِكْمَتِكَ وَمُتَرْجِماً لِوَحْیِكَ وَاَمَرْتَ بِطاعَتِهِ وَحَذَّرْتَ مِنْ مَعْصِیَتِهِ فَصَلِّ عَلَیْهِ یا رَبِّ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ ذُرِّیَةِ اَنْبِیآئِكَ وَاَصْفِیآئِكَ وَرُسُلِكَ وَاُمَنآئِكَ یا رَبَّ الْعالَمینَ

صلوات بر جعفر بن محمّد علیهماالسلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصّادِقِ خازِنِ الْعِلْمِ الدّاعى اِلَیْكَ بِالْحَقِّ النُّورِ الْمُبینِ اَللّهُمَّ وَكَما جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ كَلامِكَ وَوَحْیِكَ وَخازِنَ عِلْمِكَ وَلِسانَ تَوْحیدِكَ وَوَلِىَّ اَمْرِكَ وَمُسْتَحْفِظَ دینِكَ فَصَلِّ عَلَیْهِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَصْفِیآئِكَ وَحُجَجِكَ اِنَّكَ حَمیدٌ مَجیدٌ

صلوات بر موسى بن جعفر علیهماالسلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الاَْمینِ الْمُؤْتَمَنِ موُسَى بْنِ جَعْفَرٍ الْبَرِّ الْوَفِىِّ الطّاهِرِ الزَّكِىِّ النُّورِ الْمُبینِ الْمُجْتَهِدِ الْمُحْتَسِبِ الصّابِرِ عَلَى الاَْذى فیكَ اَللّهُمَّ وَكَما بَلَّغَ عَنْ ابآئِهِ مَا اسْتُودِعَ مِنْ اَمْرِكَ وَنَهْیِكَ وَحَمَلَ عَلَى الْمَحَجَّةِ وَكابَدَ اَهْلَ الْعِزَّةِ وَالشِّدَّةِ فیما كانَ یَلْقى مِنْ جُهّالِ قَوْمِهِ رَبِّ فَصَلِّ عَلَیْهِ اَفْضَلَ وَاَكْمَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِمَّنْ اَطاعَكَ وَنَصَحَ لِعِبادِكَ اِنَّكَ غَفوُرٌ رَحیمٌ

صلوات بر على بن موسى علیهماالسلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِىِّ بْنِ موُسىَ الَّذِى ارْتَضَیْتَهُ وَرَضَّیْتَ بِهِ مَنْ شِئْتَ مِنْ خَلْقِكَ اَللّهُمَّ وَكَما جَعَلْتَهُ حُجَّةً عَلى خَلْقِكَ وَقآئِماً بِاَمْرِكَ وَناصِراً لِدینِكَ وَشاهِداً عَلى عِبادِكَ وَكَما نَصَحَ لَهُمْ فِى السِّرِ وَالْعَلانِیَةِ وَدَعا اِلى سَبیلِكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ فَصَلِّ عَلَیْهِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلِیآئِكَ وَخِیَرَتِكَ مِنْ خَلْقِكَ اِنَّكَ جَوادٌ كَریمٌ

صلوات بر محمّد بن على بن موسى علیهم السلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِىِّ بْنِ موُسى عَلَمِ التُّقى وَنوُرِ الْهُدى وَمَعْدِنِ الْوَفآءِ وَفَرْعِ الاَْزْكِیآءِ وَخَلیفَةِ الاَْوْصِیآءِ وَاَمینِكَ عَلى وَحْیِكَ اَللّهُمَّ فَكَما هَدَیْتَ بِهِ مِنَ الضَّلالَةِ وَاسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَیْرَةِ وَاَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدى وَزَكَّیْتَ بِهِ مَنْ تَزَكّى فَصَلِّ عَلَیْهِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلِیآئِكَ وَبَقِیَّةِ اَوْصِیآئِكَ اِنَّكَ عَزیزٌ حَكیمٌ

صلوات بر على بن محمّدعلیهماالسلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِىِّ بْنِ مُحَمَّدٍ وَصِىِّ الاَْوْصِیآءِ وَاِمامِ الاَْتْقِیآءِ وَخَلَفِ اَئِمَّةِ الدّینِ وَالْحُجَّةِ عَلَى الْخَلاَّئِقِ اَجْمَعینَ اَللّ هُمَّ كَم ا جَعَلْتَهُ نوُراً یَسْتَضیَّىُ بِهِ الْمُؤْمِنوُنَ فَبَشَّرَ بِالْجَزی لِ مِنْ ثَوابِكَ وَاَنْذَرَ بِالاَْلیمِ مِنْ عِقابِكَ وَحَذَّرَ بَاْسَكَ وَذَكَّرَ بِآیاتِكَ وَاَحَلَّ حَلالَكَ وَحَرَّمَ حَرامَكَ وَبَیَّنَ شَرایِعَكَ وَفَرایِضَكَ وَحَضَّ عَلى عِبادَتِكَ وَاَمَرَ بِطاعَتِكَ وَنَهى عَنْ مَعْصِیَتِكَ فَصَلِّ عَلَیْهِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلِیآئِكَ وَذُرِّیَّةِ اَنْبِیآئِكَ یا اِلهَ الْعالَمینَ

راوى این صلوات ابو محمد یمنى گفت كه چون حضرت عسكرى علیه السلام از ذكر صلوات بر پدرش فارغ شد و نوبت بر خود آن جناب رسید ساكت ماند عرض كردم كه كیفیت صلوات بر باقى را بفرمائید فرمود اگر نه این بود كه ذكر این از معالم دین است و خدا امر فرموده ما را كه به اهلش برسانیم هر آینه دوست داشتم كه ساكت مانم و لكن چون در مقام دین است بنویس .
صلوات بر حسن بن على بن محمد علیهم السلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ عَلِىِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَرِّ التَّقِىِّ الصّادِقِ الْوَفِىِّ النُّورِ الْمُضیئِ خازِنِ عِلْمِكَ وَالْمُذَكِّرِ بِتَوْحیدِكَ وَوَلِىِّ اَمْرِكَ وَخَلَفِ اَئِمَّةِ الدّینِ الْهُداةِ الرّاشِدینَ وَالْحُجَّةِ عَلى اَهْلِ الدُّنْیا فَصَلِّ عَلَیْهِ یا رَبِّ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَصْفِیآئِكَ وَحُجَجِكَ وَاَوْلادِ رُسُلِكَ یا اِلهَ الْعالَمینَ.

صلوات بر ولى الامر المنتظر علیه السلام

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى وَلِیِّكَ وَابْنِ اَوْلِیآئِكَ الَّذینَ فَرَضْتَ طاعَتَهُمْ وَاَوْجَبْتَ حَقَّهُمْ وَاَذْهَبْتَ عَنْهُمُ الرِّجْسَ وَطَهَّرْتَهُمْ تَطْهیراً اَللّهُمَّ انْصُرْهُ وَانْتَصِرْ بِهِ لِدینِكَ وَانْصُرْ بِهِ اَوْلِیآئَكَ وَاَوْلِیآئَهُ وَشیعَتَهُ وَاَنْصارَهُ وَاجْعَلْنا مِنْهُمْ اَللّهُمَّ اَعِذْهُ مِنْ شَرِّ كُلِّ باغٍ وَطاغٍ وَمِنْ شَرِّ جَمیعِ خَلْقِكَ وَاحْفَظْهُ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ وَعَنْ یَمینِهِ وَعَنْ شِمالِهِ وَاحْرُسْهُ وَامْنَعْهُ اَنْ یوُصَلَ اِلَیْهِ بِسُوَّءٍ وَاحْفَظْ فیهِ رَسوُلَكَ وَآلَ رَسوُلِكَ وَاَظْهِرْ بِهِ الْعَدْلَ وَاَیِّدْهُ بِالنَّصْرِ وَانْصُرْ ناصِریهِ وَاخْذُلْ خاذِلیهِ وَاقْصِمْ بِهِ جَبابِرَةَ الْكُفْرِ وَاقْتُلْ بِهِ الْكُفّارَ وَالْمُنافِقینَ وَجَمیعَ الْمُلْحِدینَ حَیثُ كانوُا مِنْ مَشارِقِ الاَْرْضِ وَمَغارِبِها وَبَرِّها وَبَحْرِها وَامْلاَْ بِهِ الاَْرْضَ عَدْلاً وَاَظْهِرْ بِهِ دینَ نَبِیِّكَ عَلَیْهِ وَآلِهِ السَّلامُ وَاجْعَلْنِى اللّهُمَّ مِنْ اَنْصارِهِ وَاَعْوانِهِ وَاَتْباعِهِ وَشیعَتِهِ وَاَرِنى فى آلِ مُحَمَّدٍ ما یَاْمُلوُنَ وَفى عَدُوِّهُمْ ما یَحْذَروُنَ اِلهَ الْحَقِّ آمینَ

برگرفته شده از کتاب گنجهای معنوی
شنبه 20/4/1388 - 17:47
دانستنی های علمی

در تفکر غربی انسان دو نوع و یا دو صنف است: زن و مرد و این دو در مسائل نعلیمی و تربیتی و ... مساوی اند ؛ یعنی زن همسان مرد و مرد نیز همتای زن است ، تفکر غربی می گوید زن و مردی هست اما این دو با هم فرقی ندارند ، زیرا در تفکر الحادی حقیقت انسان همین بدن است که به دو شکل ساخته شده است ، اما هر دو شکل مساوی اند ، لیکن در مکتب الهی تمام حقیقت انسان روح اوست ؛ گرچه بدن هم لازم و ضروری است .

در این جا تساوی یا تفاوت زن و مرد سالبه به انتفاء موضوع است ، یعنی اصلا زن و مردی در کار نیست ، نه این که زن و مردی هست ولی باهم مساوی اند .

قرآن کریم هنگام طرح مسئله زن و مرد می گوید : این دو را از چهره ذکورت و انوثت نشناسید ؛ بلکه از چهره انسانیت بشناسید و حقیقت انسان را روح او تشکیل می دهد ؛ نه بدن او . انسانیت انسان را جان او تأمین می کند ؛ نه جسم او و نه مجموع جسم و جان .

جمعه 19/4/1388 - 10:15
محبت و عاطفه
زمستان هم گذشت
فصلی دیگر از فصول کتاب زندگی ام ورق خورد
زمستان طبیعت تمام شد، بهار طبیعت از راه می رسد
درختان کم کم جوانه می زنند و زندگی جدیدی آغاز می کنند
اما من...من هنوز در زمستان فراق می سوزم
کاش بهار زندگی من نیز از راه می رسید

این زمستان زندگی به خیال خود می تواند ما را به خواب فرو برد
اما نمی داند هرچه که بیشتر ببارد آسمانش
و هرچه که شدید تر شوند باد هایش
قلب هایمان به هم نزدیک تر می شود

زمستان زندگی اسب خود را می تازد
غافل از اینکه بهار زندگیم به زودی فرا خواهد رسید
او می آید، او می آید...

پنج شنبه 18/4/1388 - 17:13
محبت و عاطفه
-در مهربانی همچون باران باش که در ترنمش علف هرز و گل سرخ یکی است.
-ساده از کسی نگذر شاید این آخرین باری باشه که لایق دوست داشتنی....
-هرگز از کسی که همیشه با من موافق بود چیزی یاد نگرفتم .
-نمیدانم چرا اینگونه هست وقتی نگاه عاشق کسی به توست میبینی اما دلت بسته به مهر دیگریست بی اعتنا میگذری و عاشقانه به کسی مینگری که دلش پیش دیگریست.
-چقدر سخت است منتظر کسی باشی که هیچوقت فکر آمدن نیست.
پنج شنبه 18/4/1388 - 17:6
دانستنی های علمی
در نهان به آنانی دل می بندیم که دوستمان ندارند
و در آشکارا از آنانی که دوستمان دارند غافلیم
شاید این است دلیل تنهایی ما
چهارشنبه 17/4/1388 - 19:24
محبت و عاطفه

عشق یک جوشش کور است و پیوندی از سر نابینایی
دوست داشتن پیوندی خود آگاه و از روی بصیرت روشن و زلال

عشق بیشتر از غریزه آب می خورد و هرچه از غریزه سر زند بی ارزش است
دوست داشتن از روح طلوع می کند و تا هرجا که روح ارتفاع دارد همگام با آن اوج می گیرد

عشق با شناسنامه بی ارتباط نیست، و گذر فصل ها و عبور سال ها بر آن اثر می گذارد
دوست داشتن در ورای سن و زمان و مزاج زندگی می کند

عشق طوفانی و متلاطم است
دوست داشتن آرام و استوار و پر وقار وسرشار از نجابت

چهارشنبه 17/4/1388 - 13:38
محبت و عاطفه

نبودنت بهترین بهانه ایست برای اشک ریختن

ولی کاش بودی تا اشکهایم از شوق دیدار سرازیر میشد
کاش بودی و دستهای مهربانت مرهم همه دلتنگیها و نبودنهایت میشد
کاش بودی تا سر به روی شانه های مهربانت میگذاشتم و دردهایم را به گوش تو میرساندم
بدونه تو عاشقی برایم عذاب است...
میدانی چقدر دوستت دارم و بیش از عشق بر تو عاشقم...
میدانی که اگر از کنارم بروی لحظه های زندگی پر از عذاب میشود
میدانم که نمیدانی بعد از تو دیگر قلبی برای عاشق شدن ندارم
میدانم نمیدانی بودن تو دیگر بهانه ای نیست برای ادام ی زندگی جز انتظار امدنت...
انتظار
انتظار
شش حرف و چهار نقطه !!!
کلمه کوتاهیه
اما معنیش رو شاید سالها طول بکشه تا بفهمی
تو این کلمه کوچک دها کلمه وجود داره که تجربه کردن هر کدومشون دل شیر میخواد
..تنهائی
...چشم به راه بودن
...غم
...غصه
...نا امیدی
...شکنجه روحی
...دلتنگی
...صبوری
...اشک بیصدا
...هق هق شبونه
...افسردگی
...پشیمونی
...بی خبری
...دلواپسی و
برای هر کدوم ازین کلماته چند حرفی که خیلی راحت به زبون میاد خیلی راحت روی کاغذ نوشته میشه باید چه زجرو سختی هائی رو تحمل کرد تا معانیشون رو بفهمی ودرست درکشون کرد...
متنفرم از هرچیزی که زمان رو به یاد من میاره...
و قبل از همه ی اینها متنفرم از انتظار...
از انتظار متنفرم.

سه شنبه 16/4/1388 - 13:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته