کد:
67493
پرسش
سلام
با چه نشانه هایی می توان فهمید رویایی
رویای صادقه بوده است . اگر می شود
درموردهای خواب وتعبیر ان جدا گانه كتاب
معرفی كنید.
تشكر فراوان از شما
پاسخ
با عرض سلام و تحیت.
دوست عزیز!
به تجربه ثابت شده است كه افرادی كه رویای صادقه می بینند، اغلب دارای حد نصابی از طهارت، صداقت و تقوی هستند، و كمتر افراد آلوده و مشغول به دنیا متّصف به آن می شوند، مگر در موارد استثنائی، و آن هم اغلب در مواقع و حالات خاص، مثل مصیبت و یا موقعیت های بحرانی كه نفس آنها موقتاً از جاذبه های دنیوی فاصله گرفته باشد.
در روایات نیز رؤیای صادقه جزئی از علوم پیامبران معرفی شده است كه گاهی نصیب مؤمنان نیز می شود.
در جای دیگر، ملاك خواب صادق، راستگوئی شخص عنوان شده است.(بحارالانوار، ج61، ص191 و 172)
آیت الله جوادی آملی در این ارتباط می فرماید: "انسان در خواب گرفتار همان روش هائی است كه در بیداری دارد. انسان دروغگو بر اثر تیرگی ضمیر ممكن نسیت رؤیای صادق نصیبش شود؛ چون نفسی كه با سرمایه تیرگی به سراغ عالم مثال رفته است تیرگی نصیبش می شود.
انسان اگر بخواهد خواب خوب ببیند باید مواظب بیداری های خود باشد، و در بیداری صادق بلكه صدّیق باشد تا بتواند به صداقت در عالم رؤیا راه پیدا كند."(تفسیر موضوعی قرآن كریم، جوادی آملی، ج7، ص54)
اما به طور كلی، در باره رؤیا باید بگوئیم كه: اولاً دیدن رؤیاهای صادقه مختص به بزرگان نیست، و انسانهای عادی هم ممكن است برخی موارد چنین خوابهایی ببینند.
قرآن می فرماید: «هو الذی یتوفّاكم باللیل» یعنی خداوند كسی است كه نفس شما را در شب توفی می كند" و توفی یعنی بازستاندن تمام و كمال یك چیز. پس روح ما در خواب به عوالم مافوق ماده می رود و آن جا چیزهایی می بیند. حتی بگفته برخی بزرگان، طبق این آیه انسان در شب و به هنگام خواب به خدا نزدیك تراست؛ چون حواس او ـ كه او را به عالم طبیعت جذب می كنند ـ مختل هستند، و روح او نزد خدای متعال توفی شده است. لكن تمام سخن در این است كه برخی قابلیت استفاده از محضر خدای متعال و موجودات مجرّد عوالم مافوق(فرشتگان) را ندارند، و به انسان عامی می مانند كه مهمان یك حكیم شده، و از آن مهمانی طرفی نمی بندند.
در باره رؤیا و تأثیر خیال، مقاله ای از علامه طباطبائی تحت همین عنوان در كتاب بررسیهای اسلامی(یا فرازهایی از اسلام) و مطالبی از آیت الله جوادی آملی در تفسیر موضوعی قرآن ـ سیره پیامبران ـ در قصه حضرت یوسف(ع) آمده كه می توانید ملاحظه كنید.
در مورد تعبیر خواب هم در بازار كتابهایی مانند "تعبیر خواب ابن سیرین" و .... هست، ولی نمی توان اعتماد چندانی به آنها داشت. شما اگر برای تان ممكن با شد می توانید به اصل كتاب "ابن سیرین" با نام "منتخب الكلام فی تفسیر الاحلام" از ابن سیرین؛ و یا كتاب "تعطیر الانام فی تعبیر المنام" از عبدالغنی نابلسی، انتشارات شریف مرتضی مراجعه نمایید.
پیروز باشید.
مشاوره مذهبی ـ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
پنج شنبه 21/3/1383
| پاسخ :
پنج شنبه 11/4/1383
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
76 بار