کد:
5882
پرسش
چرا افراد خوب در این روزها زودتر می میرند؟
پاسخ
در پاسخ سؤال شما به مواردی چند اشاره می شود:
1) این گفته منشأ علمی و منطقی ندارد، بلكه صرفا یك گفتار عامیانه است. همانطور كه موارد عدیده نقض آن آشكار است. ما بسیاری از افراد صالح و وارسته را داریم كه خداوند به آنها عمر طولانی عطا فرموده است.
2) كم و زیاد بودن عمر انسانها به دست خداوند و در دست قدرت الهی و علم لایتناهی خداوندی است و هیچ كس از میزان و مقدار عمر خود آگاهی ندارد.
البته خداوند راههایی را به انسان نشان داده كه انجام آنها باعث زیاد شدن عمر و طولانی شدن آن است، مانند صدقه دادن، نیكی به پدر و مادر، خدمت به دیگران، و ... . و همچنین مواردی را بر شمرده كه انجام آنها باعث كوتاه شدن عمر انسان می شود، مانند انجام برخی از گناهان. همچنانكه رعایت برخی مسائل بهداشتی و تغذیه هم به تقدیر تكوینی خداوند، در طول عمر مؤثر است.
3) شاید یكی از عواملی كه باعث شده تا این گفتار در بین مردم معروف شود آن باشد كه انسانهای خوب بیشتر از دیگر افراد در خاطره ها و یادها می مانند، و رحلت آنها، و لو اینكه عمری طولانی هم داشته اند، حسرت دیگران را برمی انگیزد. و بر عكس، انسانهای بدكردار و ناشایست خیلی زود از یادها می روند، و اگر هم به ذهن بیایند، كسی افسوس نمی خورد كه چرا آنها مرده اند، و لو اینكه عمری كوتاه داشته اند.
بنابر این چون رفتن انسانهای خوب بیش از دیگران احساس می شود و جای خالی آنها بیشتر نمایان است، چنین تصور می شود كه آنها زود از میان ما رفته اند، در صورتی كه ممكن است عمری طولانی را هم سپری كرده باشند.
4) كوتاه و بلند بودن عمر انسان ملاك نیست، بلكه مهم داشتن عمری با بركت و مفید است. اگر كسی عمری طولانی داشته باشد، ولی از آن بهره خوبی نبرد، این باعث افتخار او نمی شود. از اینرو عمر كوتاه و با بركت بهتر از عمر طولانی، ولی بدون خیر و بركت است. چرا كه یكی از سؤالات اساسی و مهمی كه در روز قیامت از انسان پرسیده می شود این است كه عمرت را در چه راهی صرف كردی؟ بنابر این اگر قرار است انسانی ناشایست و نافرمان باشیم همان بهتر كه عمر كوتاه باشیم، تا بار سنگین گناهان ما بیش از این سنگین نشود. ولی چه خوشبخت است آن انسانی كه عمری طولانی داشته، و در طول این عمر با بركت زاد و توشه ای بس فراوان از دوستی با خداوند و انجام فرامین و دستورات او به همراه دارد.
5) انسان هر چه می خواهد باید از خداوند درخواست نماید. پس چه بهتر كه در كنار انجام اعمال نیك و دستورات الهی، از خداوند بخواهیم تا هم عمری طولانی، و هم عمری با خیر و بر كت به ما ارزانی دارد.
6) روایتی در مورد مرگ خوبان در آخر الزمان هست، كه با مطالب فوق نیز قابل جمع بوده و منافاتی ندارد.
در این روایت حضرت رسول اكرم(ص) می فرمایند كه در آخر الزمان، مرگ خوبان امت مرا می چیند همانطور كه شما از میان یك طبق رطب، رطب های خوب را جدا می كنید: «إذا تقارب الزمان انتقی الموت خیار أمتی كما ینتقی أحدكم خیار الرطب من الطبق» (بحارالانوار، ج6، ص316، حدیث31– و همچنین جلد79، ص172– جامع الدعوات، ص235، حدیث650)
پیروز باشید.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
جمعه 12/2/1382
| پاسخ :
جمعه 12/2/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
11715 بار