• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 57067

پرسش

مطلب در مورد بازیافت
با تشكر

پاسخ

با نگاهی به نوع و درصد اجزای سازنده‌ی زباله‌های شهری ، درمی‌یابیم كه روزانه مقدار بسیار زیادی از مواد به دست آمده از منابع تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر را به راحتی دور می‌ریزیم . صرف نظر از هزینه‌ای كه برای دفع این زباله‌ها می‌كنیم ، مواد با ارزشی را از دست می‌دهیم كه برای تولید بسیاری از آنها مقادیر هنگفتی انرژی مصرف‌شده است . ما می‌توانیم با عمل به چهار اصل زیر از منابع شیمیایی خود محافظت كنیم :
1- بازنگری كردن ( اصلاح پیوسته‌ی عادت‌های فردی و اجتماعی در استفاده از مواد یا وسایل )
2- كاهش‌دادن ( كم كردن میزان مصرف و جلوگیری از ایجاد زباله )
3- باز به كاربردن ( استفاده‌ی دوباره یا چندباره از مواد یا وسایل )
4- بازگرداندن ( جمع آوری و نگاه‌داری مواد یا وسایل برای بازفرآوری آن‌ها )
زباله‌های جامد : در زباله‌های جامد
1- كاغذ ومقوا یك منبع تجدیدپذیر و زیست تخریب‌پذیر است .
2- مواد پلاستیكی كه از نفت به‌دست می‌آیند ، تجدیدناپذیرند و زیست‌تخریب‌شدن آن‌ها بسیار آهسته‌است .
3- شیشه و آلومینیوم از منابع تجدیدناپذیرند.
از این مجموعه ، كاغذ ومقوا ، مواد پلاستیكی ، شیشه وآلومینیوم قابل بازگردانی‌اند.
امروزه برای كاهش هزینه‌ی بازگردانی این اقلام، در كشور ما و بسیاری از كشورهای دیگر از خانواده‌ها خواسته می‌شود كه به هنگام دور ریختن زباله‌های خود ، كاغذ ومقوا ، مواد پلاستیكی ، شیشه وقوطی‌های فلزی موجود در آن را به طور جداگانه در ظرف‌های ویژه‌ای بریزند كه به این منظور در سطح شهر نصب شده‌اند .
زباله‌های پلاستیكی
كارخانه‌های پلاستیك‌سازی در سراسر جهان به منظور افزایش كیفیت فرآورده‌های حاصل از بازگردانی پلاستیك‌های پرمصرف ، كدهای ویژه‌ای را برای هر یك از آن‌ها معین كرده‌اند . این كد را درون یك مثلث می‌نویسند و در زیر وسایل تولیدی خود حك می‌كنند . تفكیك زباله‌های پلاستیكی به كمك این كدها بسیار آسان‌تر است و سبب می‌شود كه تنها یك نوع ماده پلاستیكی بازگردانی شود . در این صورت است كه محصول بازگردانی ، از كیفیت بالایی برخوردار خواهد بود .
بازگردانی كاغذ
اگر به جای استفاده از چوب درختان برای تولید كاغذ از كاغذهای باطله استفاده شود ، 90 درصد در مصرف آب و 50 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می‌شود . هم‌چنین 75 درصد از آلودگی هوا ، جلوگیری به عمل می‌آید . بنابراین ، به صرفه است كه زباله‌ی كاغذ و مقوا را بازگردانی كنیم . در هر حال ، در كشور‌های پیشرفته نیز تنها حدود 20 درصد از كاغذهای باطله بازگردانی می‌شوند .
بنابراین به منظور افزایش طول عمر منابع شیمیایی :
1- باید در الگوهای مصرف تجدید نظر شود .
2- می‌توان به‌جای دور انداختن كالاهای ساخته‌شده‌ای كه خراب می‌شوند ، درصدد تعمیر آن‌ها برآمد و دوباره آن‌ها را مورد استفاده قرار داد .
3- باید برای مواد پرمصرف جایگزین پیدا كنیم . البته این كار به عهده‌ی پژوهشگران و شیمیدان‌ها است . مواد جایگزین ، باید خواصی مشابه مواد پر مصرف داشته باشند و ترجیحا از منابع تجدیدپذیر به دست آیند . برای مثال ، امروزه رشته نوری به تدریج جای كابل‌های مسی را در شبكه‌ی ارتباطات می‌گیرند و می‌توان آن‌ها را جایگزین بسیار خوبی برای فلز كمیاب و تجدید ناپذیری مانند ، مس در نظر گرفت . رشته‌های نوری پیام‌های تلفنی را به كمك نور لیزر حمل می‌كنند . یك جفت رشته نوری به ضخامت موی سر انسان ، پنجاه هزار مكالمه تلفنی را به طور هم زمان منتقل می‌كند . همچنین از سال‌های 1970 به این طرف سرامیك‌های تازه‌ای توسط مهندسان ساخته شده است كه سختی و استحكام زیادی دارند و در برابر شوك گرمایی و خوردگی مقاومند . مهم‌تر این كه خواص یاد شده را در دماهای زیاد نیز حفظ می كنند . این سرامیك بر خلاف سرامیك‌های متداول و سنتی ، تركیب دقیقا كنترل شده‌ای دارند و در شرایط كاملا معینی به دست می‌آیند . سختی و دوام این سرامیك‌ها نشان می‌دهد كه می‌توانند در بسیاری از كاربردها ، جانشین فلزها شوند . در ضمن برخی از این سرامیك‌ها در بیمارانی كه از ورم مفاصل رنج می‌برند ، به عنوان جایگزین ، برای مفاصل به كار برده می‌شوند . همچنین از این سرامیك‌ها برای تولید تیغه توربین‌ها و قطعه‌های الكترونی نیز استفاده می‌شود .

مشاور : خانم ايلي | پرسش : يکشنبه 16/1/1383 | پاسخ : چهارشنبه 19/1/1383 | دبیرستان | | 0 سال | شيمي | تعداد مشاهده: 116 بار

تگ ها :

UserName