• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 47951

پرسش

با سلام
1 - چرا حضرت عیسی ازدواج نكرده است؟
2- برای یادگیری خوب و موثر درس دینی و قرآن چه نوع روش تدریسی را پیشنهاد می كنید؟
3- آیا امام زمان ازدواج كرده است ؟از او اولادی باقی است؟

پاسخ

با سلام و عرض تحیت!
1. برای توجیه مجرد ماندن حضرت عیسی علیه السلام وجوهی ذكر شده است؛ مثل آن كه ایشان دائما در حال سفر بوده‌ اند و فرصت تشكیل خانواده را پیدا نكرده‌اند، والا ترك ازدواج در شریعت عیسوی مطلوب نبوده است؛ و یا آن كه شاید به طور كلی این حكم در شریعت مسیح متفاوت بوده، و كاملاً منطبق با شریعت اسلام نبوده، و تنها امری مباح بوده است، نه آن كه مانند اسلام مستحب مؤكد و در بعضی اوقات واجب باشد. تفاوت در بین احكام شریعت به طور فی الجمله ثابت است.
از آن جمله در سیره حضرت یحیی علیه السلام كه معاصر با حضرت مسیح علیه السلام بوده است، به وصف "حصور بودن" ایشان برخورد می‌كنیم.«إن الله یبشرك بیحیی مصدقا بكلمة من الله و سیدا و حصورا»(آل عمران/39)
كلمه حصور در كتب لغت اغلب به معنای انسان مجرد و بدون همسر معنا شده است.
علاوه بر این توجیهات روایتی از امام جعفر صادق علیه السلام داریم كه از حضرت عیسی علیه السلام در مورد دلیل عدم تأهل ایشان سؤال شد. ایشان فرمودند: «مرا از ازدواج چه حاصلی است ؟»(بحارالانوار، ج100، ص220)
البته بعضی هم معتقدند حصور به معنای تارك ازدواج نیست، بلكه به معنای خوددار در برابر هوای نفس است. حال این خودداری در هر شرائطی به شكلی جلوه می كند؛ گاه به ترك ازدواج، و گاه به امری دیگر. حال ممكن است در مورد حضرت یحیی مشكله ای باعث این بوده امر ازدواج برای ایشان مرجوح و نامطلوب باشد؛ حصور بودن ایشان به این معنا است كه می تواند نفس خود را در این شرائط ـ كه نمی تواند ازدواج كند ـ حفظ نماید.
2. در مورد تدریس دینی و قرآن، رعایت نكات زیر می‌تواند كارساز باشد:
الف) قبل از تدریس تمام منابع و كتب مربوط به بحث‌های مربوطه بررسی و مطالعه شود و مدرس با معلوماتی بسیار بیش از آن چه می گوید مسلط باشد. وقتی شاگردان احساس كردند بحث از عمقی بسیار بیش از آن چه در كتاب آمده برخوردار است و استاد به آن عمق واقف است بیشتر مشتاق خواهند شد كه به سخنان استاد گوش فرادهند.
در زمینه تدریس قرآن می‌توان از نشریات و تألیفات "دارالقرآن الكریم" استفاده لازم را برد.
ب) مدرس باید با طرح قبلی درس وارد كلاس شود و نظم منطقی بین جلسات و ارتباط بحث‌ها حفظ و رعایت گردد؛ كما این كه ایجاد حس آزادی اندیشه در كلاس بسیار مؤثر است. در این ارتباط بهتر است هر درس را با طرح چند سؤال در مورد آن و ایجاد حسن كنجكاوی در دانش‌ آموزان آغاز كرد.
یكی از دوستان ما با اعمال این روش در یكی از مدارس تیزهوشان تهران، بقدری موفق بود كه در امتیازدهی شاگردان به دروس و اساتید دروس آن آموزشگاه بیشترین امتیاز به درس دینی داده شد. دانش آموزان در این نظرخواهی این درس را جذاب ترین درس خود اعلام كردند. آن دوست می گفت تمام همت من در طول سال این بود كه به جوانان دانش آموز این مطلب را تفهیم كنم كه دین به مهمترین سؤالاتی كه در ذهن بشر است، پاسخ می دهد؛ سؤالاتی كه گاه ما به سبب مشغله ها و فریبهای دنیا به تفصیل از آنها آگاهی نداریم، ولی در اعماق وجود ما اهمیت اساسی دارند، و دائما ما را در نگرانی و دغدغه قرار می دهند. دین جوابی آرامش بخش است به این پرسش ها.
البته، یك سلسله قواعد در مورد روش تدریس هم وجود دارد كه رعایت آن در تمام رشته‌ها ی درسی، از جمله علوم قرآن و دینی، لازم الاجرا است. این مطالب در كتابهای مربوط به "روش تدریس" آمده است.
ج) در مورد قرآن بهتر است قرآن را همراه با معنای آن مورد توجه قرار دهید. از داستانهای آموزنده آن كه گیرایی بیشتری دارد، استفاده كنید؛ به خصوص داستانهای مربوط به قصص قرآن.
گاه مقالات و كتب خوبی در زمینه روش تدریس علوم دینی و تربیتی نوشته شده است؛ به عنوان مثال كتاب "مجموعه مقالات سمپوزیوم جایگاه تربیت در آموزش و پرورش دوره ابتدایی، تهران: انتشارات تربیت، و كتاب "آموزش مفاهیم دینی، همگام با روانشناسی رشد"، نوشته ناصر باهنر، تهران: سازمان تبلیغات اسلامی، و كتاب "ویژگی‌های معلم خوب"، تألیف حسین مظاهری، قم: نشر صحفی، می‌تواند مفید واقع گردد.
3. برای بررسی بخش سوم سؤال به كد 25689 در بخش تازه‌های مذهبی سایت مراجعه كنید.
كامروا باشید.
مشاوره مذهبی ـ قم.

مشاور : موسسه ذکر | پرسش : دوشنبه 13/11/1382 | پاسخ : جمعه 24/11/1382 | | | 0 سال | معارف اسلامي | تعداد مشاهده: 137 بار

تگ ها :

UserName