کد:
41723
پرسش
در آیه 34 سوره واذاریات ودر چند جای مختلف در قرآن گناه قوم لوط را اسراف كننده بیان نموده است خواهشمندم توضیح دهید در مورد پیشگیری كه خانواده ها معمول می دارند برای بچه دار نشدن چه حكمی بر آن وارد است خواهشمند است با ادله واضح مطالب را بیان نمایید واگر جسارت نباشد از توجیح بپرهیزید ؟
با تشكر از شما
پاسخ
با عرض سلام و تحیت.
دوست محترم!
ظاهراً مرادتان این است كه پیشگیری از بارداری و هم جنس گرایی یك نتیجه دارد و آن انقطاع نسل است؛ پس چرا اولی مجاز، و دومی حرام است، آن هم با این همه شدت و غلظت؟!
روایات اسلامی یكی از حكمت های تحریم همجنس بازی را انقطاع نسل ذكر فرموده است ـ (ر.ك. به میزان الحكمة، ج8، ص539) ـ كه حكمتی آشكار است، و نیاز به بیان ندارد.
اگر در جامعه ای به طور غالب، زنان به زنان میل پیدا كرده و مردان به مردان، البته زمینه انقراض نسل فراهم شده و زندگی بشر به مخاطره می افتد. ولی تمام فلسفه تحریم این نیست و حكمت های بسیار دیگری هم دارد كه با تأمل قابل كشف می باشد.
اما پیشگیری از بارداری یك حكم ندارد؛ یعنی پیشگیری دارای مراتبی است.
ممكن است برخی با نوعی پیشگیری، به طور كلی، مانع زایمان و بارداری شوند و از اول جلوی آن را بگیرند، به طوری كه برگشت ناپذیر باشد؛ این نوع اگر شایع گردد البته باز نسل را تهدید می كند، و از این رو برخی فقهاء آن را جائز نمی دانند.(ر.ك. به مسائل جدید از دیدگاه علماء و مراجع تقلید تهیه سید محسن محمودی، ج2، ص127 الی ص130)
اما اگر پیشگیری موضعی باشد؛ یعنی در موقعیتی خاص زوجین برای گذر از شرائطی خاص به طور موقت از بچه دارشدن بپرهیزند، یا پس از تولد دو، سه فرزند پیشگیری از بارداری كنند، پرواضح است این محظور پیشگیری سابق را ندارد، و مخاطره ای برای خانواده و اجتماع محسوب نیست؛ بلكه گاه رشد بی رویه جمعیت و فرزندان زیاد، غیر از مشكلات اقتصادی برای فرد و جامعه، مشكلات تربیتی و امثال آن را بوجود می آورد، و چه بسا وظیفه اقتضای پیشگیری داشته باشد. شاید از این رو است كه امام علی(ع) فرزند كم را یكی از دو آسایش نامیده اند.(حكمت 141، نهج البلاغه، ترجمه محمد دشتی)
اگر سؤالتان را اشتباه فهمیده ایم باز با ما تماس بگیرید.
با التماس دعا.
مشاوره مذهبی ـ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
سه شنبه 25/9/1382
| پاسخ :
پنج شنبه 11/10/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
66 بار