کد:
40916
پرسش
1-چه مواد غذایی خواب آور و چه موادی خواب را كم می كند؟
2-چه تغذیه ای برای شب ها باید داشت تا انسان سحر ها خیلی راحت از خواب بیدار شود؟
پاسخ
با سلام، دوست گرامی برای اینكه صبح به راحتی و با شادابی از خواب برخیزید ، باید به هنگام شب خواب راحتی داشته باشید و ازا ین رو به توصیه های زیر توجه كنید ؛ برای اینكه راحت تر بخوابید ، بهتراست قبل از خواب به نكات تغذیه ای زیر توجه كنید :
1- عادت های مربوط به اتاق خواب:
30 دقیقه قبل از استراحت لامپ ها و تمام روشنایی را قطع كنید. با كم نور كردن لامپ ها قبل ازخواب می توانید به خواب آلود شدن و آمادگی خود برای خوابیدن كمك كنید و این امر موجب سازگار شدن فكر ومغز شما با تاریكی می شود.
2-رختخواب خود را فقط برای خوابیدن :
برخی از افراد به خصوص جوان ترها رختخواب خود را به یك كافه تریا، اتاق نشیمن و پذیرایی و یا حتی یك مركزتفریحی تبدیل می كنند. این كار كاملاً غلط است . نشستن یا دراز كشیدن مستمر و پیوسته روی تخت آن را از تصور وجود محلی برای استراحت صرف خارج می كند. بنابراین، هر چه تلاش خواهید كرد، نخواهید توانست در آن چشمهای خود را ببنید و آرامش بیابید.
3- مكان آرامی را برای خوابیدن بیابید!
بسیاری از افراد فكر می كنند كه به راحتی قادرند در یك مكان شلوغ و پر سر و صدا كار و حتی استراحت كنند و حتی گاهی اصلاً متوجه آن نمی شوند. برخی نیز به خوابیدن در یك اتاق پر سرو صدا معتادشده اند و عمل كردن به عكس آن برایشان دشوار است. ولی در این صورت ضمیر ناخودآگاه هوشیار شما هرگز مدیون شما نخواهد بود. سرو صدا می تواند از وارد شدن به یك خواب عمیق جلوگیری می كند و در نتیجه مانع داشتن یك خواب راحت و رفع كننده خستگی شود.
4-اتاق خواب خود را تهویه كنید:
كسانی كه در یك اتاق بدون تهویه و آلوده می خوابند، روز بعد ممكن است احساس خستگی كرده و یا حتی سردرد را تجربه كنند. حل كردن این مشكل به سادگی باز كردن یك پنجره است.
5- تغییر دادن دكوراسیون اطراف اتاق خواب:
گاهی اوقات احساسی كه نسبت به یك اتاق وجود دارد، می تواند برای داشتن یك خواب راحت یا توام با مشكل و ناراحتی كافی باشد. سعی كنید رختخواب خود (تخت) را در قسمت های متفاوتی از اتاق قرار دهید و جای آن را دائماً تغییر دهید. برخی عقیده دارند كه تخت شما نباید روبروی در اتاق یا آینه باشد. شاید به نظر یك عقیده خرافی باشد، ولی باتجربه آن پی به اثر و نتیجه اش خواهید برد.
6- آیا رژیم غذایی شما می تواند در مشكل كم خوابی تان موثر باشد؟
خوردن و خوابیدن داشتن اینكه چه نوع غذایی موجب كاهش و یا مانع از خوابیدن شما می شود، می تواند كمك بزرگی باشد. در اینجا چند نوع از آنها ذكر شده است: غذای نشاسته ای علی رغم اینكه این مورد به عنوان یك عادت غذایی به محسوب می شود، ولی خوردن غذای غنی از نشاسته مانند: برنج و یا سیب زیمنی قبل از خواب می تواند موجب خواب آلودگی شود. البته مخصوصاً اگر شما در نظر دارید كه وزن كم كنید، این روش توصیه نمی شود، بلكه برای كسانی مفید است كه از هر نظر مشكلی نداشته و آن را فقط برای خوابیدن استفاده كنند.
غذاهای شور نخورید از خوردن غذاهایی مانند پیتزا، ماهی، سوپ شامل مقدار زیادی سس Soy (یك سس مخصوص چین و ژاپن) و با هر نوع مواد غذایی پرنمك دیگری خودداری كنید. این غذاها انسان را تشنه می سازند. بنابراین، مجبور خواهید بود دائماً از جا بلند شده آب بنوشید و یا در برخی مواقع كابوس دیدن نیز می تواند به خواب شما صدمه بزند.
7- كافئین مصرف نكنید:
نوشیدن قهوه قبل از خواب،منطقی نیست. اما علاوه بر این، بسیاری از مردم فراموش می كنند كه انواع سودا (مثل جوش شیرین) نیز دارای تركیبات كافئین است. اگر دیر وقت در حال تماشای یك مسابقه فوتبال هستید، و در حال خوردن چیپس از خوردن انواع سودا خودداری كنید . چای های اصل و معتبر نیز دارای میزان زیادی تئین هستند كه موجب رفع خستگی شده و از طرف دیگر، خواب راحت را خواهند ربود. در حقیقت، صبحانه های انگلیسی معمولاً شامل مقدار زیادی كافئین به جای قهوه می باشد.
8- چای خواب بنوشید:
این چای مخصوص به عنوان یك نوشیدنی آرام بخش طبیعی شناخته شده و معتبر است. بنابراین به جای خوردن قرص ها وانواع و اقسام داروهای خواب، آن را بنوشید. خیلی از قرص های خواب به مرور زمان به شكل یك عادت در آمده و عملاً تاثیری بر خوابیدن ندارند وشخص فكر می كند، چون قرص خورده است باید بخوابد. در حالی كه این یك تلقین بوده و مصرف قرص به مرور مشكل نیز پدید خواهد آورد.
9-استرس و فشار:
این درست است استرس و اضطراب در زندگی تمام افراد نقش مخربی دارد، ولی از افراد خیلی بیشتر از بقیه، گرفتار مشكلات ناشی از آن در زندگی و امر خوابیدن خود هستند. زمانی كه فكر شما در حال شكنجه و آزار است، مسلماً خوابیدن خیلی مشكل خواهد بود.
در ضمن از مصرف قهوه، كولا، چای، شكلات، و یا شیر كاكائو و یا شكلات داغ، فلفل زیاد با غذا ، پیاز ، دسرهای سنگین و سس های سنگین و تنباكو قبل از خواب بپرهیزید. بدین ترتیب برای خوابی راحت و شادابی در صبح ، شام را سبك تر و زودتر بخورید و داروهایی مثل قرص های رژیمی ، قرصهای ضد افسردگی ، قرصهای ضد آسم و سرما خوردگی ، مسكن ها، داروهای استروئیدی و داروهای تیروئید و قرص های خواب را قبل از خواب مصرف نكنید.
كارشناس تغذیه تبیان
مشاور :
خانم ولدخاني
| پرسش :
چهارشنبه 19/9/1382
| پاسخ :
سه شنبه 25/9/1382
|
|
|
0
سال
|
تغذيه
| تعداد مشاهده:
191 بار