کد:
3949
پرسش
بنده دانش آموز سال دوم دبیرستان می باشم كه بسیار دوست دارم طلبه شوم اما تا به حال این نكته را با والدینم مطرح نكرده ام ولی می دانم كه با مخالفت آنان مواجه می شوم .و این نكته نیز در ایجاد انگیزه در درس خواندن من تاثیر بسیار بدی گذاشته است از شما می خاهم كه مرا راهنمایی كنید
پاسخ
برادر عزیز! از این كه تصمیم كرفته ای برای ادامه تحصیل به حوزه بیایید به شما تبریك می گوییم. در دنیایی كه غالب مردم به مسابقه بی امان برای كسب دنیا مشغولند، تصمیم جوانی برای این كه راه خدا را انتخاب كند، و در حقیقت چشم از زرق و برق دنیا بپوشد، قابل تقدیر است. امیدواریم در این مسیر موفق باشید و انسانی به معنای واقعی كلمه روحانی بشوید.
دنیای امروز به روحانی به معنای حقیقی آن شدیدا محتاج است، و تا حدود زیادی این را دریافته است. دنیای فردا را دنیای روی آوردن مردم به معنویت خوانده اند. توصیه عمومی ما به همه كسانی كه می خواهند برای آینده خود تصمیم بگیرند آن است كه چند نكته را در نظر داشته باشند: 1- در راهی باید قدم گذارد كه میل و اشتیاق و استعداد آن را داریم. 2- مسیر آینده ما باید سازنده و برای یاری رساندن به مردم باشد. 3- در انتخاب راه مسائل ارزشی را بیشتر از دریافتهای مادی باید در نظر گرفت. و بالاخره قصد و قربت الهی باید سرلوحه انتخابها باشد.
در انتهاء سعی كنید با كلام روشن و منطقی و با روی خوش و توكل بر خدا مسئله را با والدین خود مطرح كنید، و در عین حال به دلیل آنها برای مخالفت احتمالیشان توجه كنید و حتما جانب احترام را مراعات كنید. به نظر می رسد اگر آنها اشتیاق شما را ببینند و دریابند كه تصمیم شما یك تصمیم صرفا احساساتی نیست و بر یك منطق قوی استوار است، با طلبه شدن شما مخالفت نكنند. بسیاری از پدران و مادران به همین خاطر با طلبه شدن فرزندان خود مخالفت می كنند.
شما سعی خود را بكنید و به توكل بر خدا كنید. خدا هر چه صلاح شما در آن است جلوی پای شما خواهد گذارد.
این اولین درس طلبگی است كه "اول العلم معرفة الجبار و آخر العلم تفویض الامر الیه" معنای این جمله به اجمال آن است كه قدم اول علم آن است كه خدا را با اوصافش بشناسیم. من جمله این اوصاف آن است كه هر آن چه در این عالم واقع می شود به دست خداست. این همان وصف جباریت خداوند است. و آخرین درس علم آن است كه امور خود را به خدا واگذار كنیم و به آن راضی باشیم، و بدانیم هر آن چه خدا بخواهد خیر ما در همان است.
در آخر به شما توصیه می كنیم كه به هیچ عنوان مسئله طلبه شدن شما و مشكلات احتمالی آن در انگیزه شما در درس خواندن تاثیر منفی نگذارد، زیرا ما در هر لحظه وظیفه ای داریم و باید آن را دریابیم و به همان عمل كنیم. موفق و موید باشید.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
سه شنبه 12/1/1382
| پاسخ :
سه شنبه 12/1/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
74 بار