• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 37672

پرسش

ببینم در این قسمت كسی جز آقای باستانی وجود ندارد كه به سوالات جواب دهد؟؟؟؟چون بعضی جوابهایش واقعا حال به هم زن است وبیشتر با عث گمراهی فرد میشود وآن بدبخت بیچاره ای كه به شما اعتماد كرده بدتر سردرگم میشود والبته دلیل هم دارم برای حرفم وقتی مردی از شما میپرسد چرا نمیتوان 4زن داشت بجای اینكه بگویید دلیلش ان است كه نمیتوانی عدالت را برقرار كنی بین زنها وعلت منع قانونی اش هم همین است در كشور ما میگویی برو از قانون گزار بپرس چرا چنین چیزی در كشور ما نیست؟؟؟؟ یا وقتی پسری می پرسد آیا قیافه زنم مهم است برای ازدواج میگویی بله باید طوری باشد كه بپسندی به جای انكه بگویی حدیث داریم كه هر كه دنبال جمال و مال زن باشد به آن نمیرسد و قیافه چندان هم مهم نیست و پس از مدتی عادی میشود تازه قیافه چیز ماندگاری هم نیست وبا افزایش سن زیبایی به تدریج از بین میرود اما انچه باقی می ماند ایمان و اخلاق خوب فرد است ... .........خلاصه كه واقعا برایتان متاسفم من فكر میكردم سایت شما با بقیه سایتها فرق دارد اما حالا میبینم شما در این بخش به اصطلاح مذ هبی سایتتان تیشه به ریشه هر چه مذهب ودین است می زنید و جالبتر از همه اینكه عقاید خودتان (اقای باستانی) را به جای دین و مذهب به خورد مردم می دهید ..............واقعا به شما توصیه میكنم هر چه زودتر افراد دیگری را در این بخش استخدام كنید كه به دین و مسایل دینی بیشتر اشراف داشته باشند و با دقت و وجدان بیشتری به سوالات جواب دهید تا آنكه به شما اعتماد كرده گمراه نشود وگرنه گناه گمراهی او به عهده شماست ....................امیدوارم بتوانید این بخش را هر چه زودتر اصلاح كنید یا اگر جواب قانع كننده ای دارید برایم بفرستید......................

پاسخ

با عرض سلام و تحیت.
دوست محترم!
وظیفه ما، در قسمت پاسخ گویی به پرسش های مذهبی، دادن پاسخ مناسب و منطقی و از طرفی مطابق با معیارهای شرعی و علمی است. بنابراین ما می كوشیم تا پاسخ های ما صحیح، مناسب و همراه با دلیل بوده و مستند به آموزه های عقلی و شرعی باشد.
البته خیلی طبیعی است كه این پاسخ ها، مطابق با میل شخصی همه افراد نباشد، چرا كه ما در پاسخ گویی، میل شخصی افراد ـ و حتی خودمان ـ را مدنظر نداریم، بلكه پاسخ ما باید از لحاظ علمی و محتوایی دارای ارزش بوده و مطابق با دستورات دین اسلام باشد. دلیل این كه ما از جیب خودمان مطلبی ـ خدای ناكرده ـ بر دین نمی افزاییم، همین كه به دنبال خوشایند طرف مقابل نیستیم« و هر چه حكم دین می دانیم می گوییم. البته خود را از اشتباه مصون نمی بینیم و محتاج امثال شماییم تا بدون عصبانیت و با جوابی علمی بر اساس موازین اسلامی ـ به خصوص كه نوشته اید طلبه هستید ـ ما را به اشتباهاتمان متوجه كنند.
با این وجود معتقدیم ما در دو موردی كه به ما تذكر داده اید اشتباهی نكرده ایم.
در مورد مسأله تعدد زوجات باید گفت كه این یك حكم اسلامی است و نمی توان آن را منكر شد. می دانید لازمه گفته و استدلال شما ـ تعدد زوجات جائز نیست چون عدالت را نمی توانید رعایت كنید ـ چیست؟ این است كه آیه قرآن كه می فرماید: «فانكحوا ما طاب لكم من النساء مثنی و ثلاث و رباع» ـ معاذالله ـ لغو باشد. علاوه بر این كه مراد از عدالت بین نساء عدالت فقهی است، و نه عدالت به معنای كامل كلمه؛ و این برای بسیاری از انسانهای معمولی مقدور است.
رعایت عدالت یكی از شرائط تعدد زوجات است و خداوند هم در قرآن كریم به مسأله رعایت عدالت تصریح فرموده است، ولی این به آن معنا نیست كه این حكم الهی به طور كلی باطل و تعطیل شود.
در ضمن ما قانون را تخطئه نكردیم، تنها گفتیم كه حكم اولی اسلام این و بس. حال قانون چه مصلحت ثانوی دیده كه به جهت آن چنان مقرر داشته، از خود قانونگذار بپرسید.
در آخر، اگر راجع به این موضوع كه چرا در اسلام تعدد زوجات اجازه داده شده است، می خواهید مطالب بیشتری بدانید به كد 5396، در بخش تازه های مذهبی سایت مراجعه نمایید.
اما در مورد این كه زیبایی تا چه حد می تواند ملاك انتخاب همسر باشد، اگر پاسخ را كامل مطالعه كرده باشید ما جواب داده ایم كه از جمله ملاك های اصلی و اولیه نیست، ولی نمی توان بدون در نظر داشتن این ملاك، همسر خود را انتخاب كرد. لذا درست است كه تقوی و دیانت و... از جمله ملاكهای اولیه هستند و انسان نباید جمال و مال را به عنوان ملاكهای اولیه قرار دهد، و احیانا ملاك نجابت و تقوا را فدای زیبایی كند؛ ولی واقعیت این است كه انسان باید همسرش را موجب غنای او از توجه به دیگران و هوس آنها بداند یا نه؟!
اولا، دوست داشتن زیبایی فطری است؛ یعنی فطرت سالم به دنبال زیبایی است؛ بله نباید مقهور این زیبایی شد و ملاكهای اصلی را فراموش كرد.
ثانیا، هر مردی ـ و همینطور هر زنی ـ هنگام انتخاب همسر باید در همسرش آن مقدار نصاب از زیبایی را ببیند كه روح او را ارضا كند. ولو آن كه ممكن است بعدا به این نتیجه برسد كه زیبایی نیست كه روح را راضی می كند، بلكه اخلاق و ایمان نقش بیشتری دارد؛ ولی آیا از یك جوان انتظار داریم كه از همان اول این را درك كند!؟
ثالثا در روایات است كه از سعادت مرد است كه غوزك پای زنش گوشتالو و زیبا باشد. یعنی زیبایی چیزی نیست كه كاملا مورد بی توجهی باشد؛ حتی زیبایی غوزك پا!!!! روایات دیگری هم در مضمون زیبایی زنان هست.
در روایات هست كه پسر در خواستگاری دختر را ببیند؛ و حتی بدون حجاب محاسن او را ببیند؛ و در روایات با این تشویق شده است كه این موجب جلب محبت و علاقه است. با دیدن محاسن یك زن ایمان او را می خواهد ارزیابی كند یا زیبایی او را؟!
آیا اگر فردی پیدا شود كه دیانت و تقوا و... و همه ملاكات ارزنده داشته باشد و برای انسان هم ثابت شده باشد كه این شخص این ملاكها را دارد، آیا با این حال دختر یا پسری حاضر می شود بدون دیدن او حاضر به خواندن صیغه عقد بین خودش با آن شخص بشود؟!
بنابراین زیبایی را نمی توان ملاك اول ازدواج قرار داد، و نمی توان اصلاً نادیده گرفت.
شما با مراجعه به كتبی كه در این زمینه نگارش شده و حتی با مراجعه به مباحث روان شناسی ازدواج، به این نتیجه خواهید رسید كه دو زوج باید از قیافه یكدیگر خوششان بیاید، و گر نه همین مساله موجب بروز مشكلاتی در زندگی می شود.
لذا با توجه به این كه زیباشناسی، سلیقه ای است و هر فرد مطابق سلیقه خود باید همسری را انتخاب نماید، با این وجود علاوه بر داشتن ملاكهای اصلی یك همسر شایسته، او باید از لحاظ ظاهری نیز در حدی باشد كه برای طرف مقابل مقبول و پسندیده باشد.
مطلب خیلی واضح است و ما نمی دانیم سوء تفاهم شما بر سر چه چیزی بوده كه آن گونه آشفته شده اید!
در هر حال ما به دغدغه ای كه برای حفظ ایمان و اعتقاد مردم دارید ارج می نهیم و برای شما آرزوی موفقیت و بهروزی داریم.
پیروز باشید.
مشاوره مذهبی ـ قم.

مشاور : موسسه ذکر | پرسش : يکشنبه 2/9/1382 | پاسخ : شنبه 8/9/1382 | | | 0 سال | معارف اسلامي | تعداد مشاهده: 74 بار

تگ ها :

UserName