کد:
35097
پرسش
من مشكل در مورد كنترل شهوتم دارم و خیلی وقتها استمنائ میكنم چی باید بكنم
پاسخ
دوست عزیز!
در روایت از معصومین است كه خداوند سختی، گرفتاری و وسوسه ای برای كسی بوجود نمی آورد، الا آن كه صبر و مقاومت در برابر آن را قبلا به او عنایت می كند. ضمنا به عرض می رسد كه رعایت تقوا در عنفوان جوانی و در هنگام فشار وسوسه های شیطان بهترین راه برای تقرب الهی است. این در حقیقت راه میانبری است كه به كمك آن می توان یك شبه ره صد ساله پیران ریاضت كش و عارفان بزرگ را پیمود. قدر این شرائط را بدانید. هر كس باید سعی كند و می تواند شهوت خود را با نیروی اراده تحت اختیار خود بگیرد. برادر گرامی! در خصوص مسئله شهوت و كنترل آن توصیه های ویژه ای از سوی اولیای دین و حكمای اسلامی شده است. در روایت آمده است كه روزه گرفتن شهوت را كم می كند. «من استطاع منكم الباءه فلیتزوج فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج و من لا فلیصم فإن الصوم له وجاء» یعنی كسی كه می تواند ازدواج كند ازدواج كند كه این برای دفع شهوت چشم و فرج بهتر است ولی آن كس كه استطاعت ازدواج ندارد، روزه بگیرد كه روزه شهوت را كم می كند.(احیاءالعلوم2/15) علوم طبیعی هم این مطلب را تأیید می كند. مولوی در شعر خود به همین حدیث نبوی اشاره می كند كه: "شهوت از خوردن بود كم كن زخور یا نكاحی كن گریز از شور و شر" ولی باید ذكر كرد آن چه بیش از همه اهمیت دارد آن است كه انسان خود را در معرض شهوات قرار ندهد. ذكر دائمی خدای بزرگ قطعا یاور همه ما خواهد بود. شاید آیه شریفه قرآن جمع هر آن چیزی باشد كه عرض شد: «إستعینوا بالصبر و الصلوه». در روایات اهل بیت(ع) صبر در آیه به صوم تفسیر شده است.
انسان باید سعی كند لذتهای دینی را بچشد. درك لذت های معنوی عامل بسیار مهمی است بر این كه انسان فریفته لذتهای دنیوی به طور عام و شهوت به طور خاص نشود.
این از یك سو، و از سوی دیگر لذتهای مشروع دنیایی نیز برای آن كه ذهن جوان از لذتهای نامشروع منحرف شود بسیار مفید است.
جوان باید سعی كند دوستان متدینی داشته باشد و با آنان در تقویت ایمان و تقوای خود برنامه ریزی كند. برنامه نماز جماعت، برنامه شركت در مراسم دعا، رفتن دسته جمعی به زیارت اماكن متبركه، رفتن دسته جمعی به كوه و التزام به اقامه نماز جماعت و یا ادعیه مناسب در كوه و بالاخره هر آن چه كه در عین شادابی جوانی انسان را با یاد خدا مأنوس می كند، و از هواها و هوسها بازمی دارد.
در ادامه به چند توصیه توجه كنید:
1- كار و فعالیت: بیكاری، تنهایی و نداشتن سرگرمی سالم از عوامل مهم ایجاد انحراف در نوجوانان و جوانان است. برای جلوگیری یا درمان مشكلات جنسی، جوانان باید به ورزش و فعالیت های بدنی روی آورند.
2- كنترل نگاه: نگاه شهوت آمیز، بذر شهوت را در نهاد انسان بارور می كند. از این رو در بعضی از روایات از نگاه بعنوان تیری از تیرهای شیطان یاد شده است. بسیاری از انحرافات از نگاه كردن شروع می شود. بنابراین، كنترل نگاه نقش مؤثری در مبارزه با انحرافات جنسی دارد.
3- پرهیز از معاشرت با نااهلان: در بعضی از موارد، انحرافات جنسی معلول معاشرت با افراد منحرف است. یك فرد منحرف می تواند عده زیادی را به آلودگی بكشاند. متاسفانه نوجوانان اولین قدم های انحراف را معمولا به كمك دوستان نااهل برداشته، سپس در سراشیبی سقوط قرار می گیرند. از این رو دقت در انتخاب دوست و دوری از افراد فاسد و منحرف، نقش مهمی در مبارزه با مشكلات جنسی دارد. در طرف مقابل سعی كنید روابطتان را با دوستان متدین بیشتر كنید و این ارتباط را ادامه دهید. اگر چند برادر متدین با هم درس بخوانند، ورزش كنند، به كوه بروند و در كوه سرودهای شادمانه معنوی بخوانند و دعای ندبه برقرار كنند و ... این خود احساسات مثبت عاطفی را جایگزین احساس نیاز كاذب به شهوات حرام خواهد بود. این را تجربه كنید، كه پس از مدتی دنیا را به شكل دیگری خواهید دید؛ شكلی كه همه نیاز خود را در راه خدا و ترك شهوات می بینید.
4- ازدواج: با ارضای غریزه جنسی از راه طبیعی كه همان ازدواج است، قسمت بزرگی از مشكلات جنسی جوانان برطرف می شود. البته اذعان داریم كه باید در جهت تأمین شرائط آن كوشید؛ این مسئولیت متوجه مسئولین مملكت هم هست. پیامبر اكرم(ص) می فرماید: جوان ها! هر كدام توانایی دارید همسر اختیار كنید، زیرا ازدواج چشم را از نامحرم بهتر می پوشاند و پاكدامنی نیكوتری می بخشد.
5- تقویت ایمان: مؤثرترین روش برای مقابله با طغیان غریزه جنسی، تقویت ایمان است. هیچ عاملی به اندازه ایمان دینی قادر به كنترل و مهار نفس نیست. قرآن مجید از نیروی ایمان حضرت یوسف(ع) در شرایط سخت هیجان غریزه جنسی یاد كرده تا درس عبرتی برای جوانان مشتاق باشد. یوسف(ع) به خواسته نامشروع همسر عزیز مصر چنین پاسخ داد: «قال معاذ الله إنه ربی أحسن مثوای إنه لا یفلح الظالمون» یعنی خدا نكند كه به این عمل ناپاك آلوده شوم؛ مربی من خدا است و او است كه منزلت مرا نیكو داشته، و ستمكار هرگز رستگار نخواهد شد. كسی كه از این نیروی عظیم برخوردار است، در همه جا و در همه حال خدا را حاضر و ناظر بر اعمال خود می داند، و هرگز به خود اجازه نمی دهد در پیشگاه مقدس پروردگار به كار خلاف دست بزند.
پیروز باشید.
مشاوره مذهبی _ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
دوشنبه 19/8/1382
| پاسخ :
سه شنبه 20/8/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
68 بار