کد:
27010
پرسش
سلام علیكم
لطفا در خصوص سید رضی و شخصیت وی توضیحاتی را بیان فرمائید 0
باتشكر
پاسخ
با عرض سلام و تحیت!
سید رضی فرزند حسین بن موسی بن محمد بن موسی بن ابراهیم مجاب فرزند امام موسی كاظم ـ علیه السلام ـ است.
وی به سال 359 هجری قمری در بغداد دیده به جهان گشود. او از اوان كودكی به محضر دانشمندان معروف زمان خود راه یافت، و از خرمن آنها خوشه چینی كرد و از این راه بهره فراوان برد؛ و آن گونه كه در تاریخ نگاشته اند در سن 20 سالگی از تمام علوم متداول آن عصر آگاهی یافت. از استادان او میتوان به "سیرفی" ـ نحوی معروف ـ "شیخ مفید" ـ دانشمند معروف شیعه ـ "قاضی عبدالجبار معتزلی" ـ متكلم معروف ـ و "علی بن عیسی رمانی" ـ ادیب مشهورـ و همچنین ابن جنی، ابن نباته، و...اشاره كرد.
وی علاوه بر مقام شامخ در علوم و فنون، دارای ذوق و قریحه ای سرشار بود.
نقل شده است كه "صاحب بن عبَاد" وزیر دانشمند آل بویه كه بارها بر اشعار "متنبی" شاعر زبردست عرب خرده میگرفت، چنان شیفته اشعار "سیدرضی" بود كه شخصی را به بغداد فرستاد، تا اشعار او را استنساخ كند و برای او ببرد. و نیز نقل شده است كه در 23 سالگی قصیدهای سرود كه از بس دارای الفاظ و معانی شگرف بود، استادش ابن جنی كتابی در شرح آن به تحریر درآورد.
سیدرضی در عزّت نفس، وفاداری، و سخاوت در عصر خود مانند نداشت. از هیچ كس حتی پدرش جائزهای را نمیپذیرفت، ولی در عوض بسیار نظربلند و دست و دلباز بود.
مشهورترین اثر جاویدان او كتاب بزرگ و ارزشمند "نهج البلاغه" است، كه شهرتش جهانی است، و از زمان تألیف تاكنون مورد توجه و تحسین دانشمندان و ادبای عالم واقع گردیده است، و خود بهترین معرّف نبوغ و اعتبار شخصیت جمع آور آن، یعنی "سیدرضی" میباشد.
سیدرضی سرانجام در اوج شهرت و سربلندی به سال 406(در سن 47 سالگی) دیده از جهان فرو بست، و به ملكوت اعلی پر كشید. جنازه او را ابتدا در خانهاش دفن كردند، و بعدها به كربلا انتقال دادند و در كنار جدش ابراهیم مجاب به خاك سپردند.
با آرزوی توفیق.
مشاوره مذهبی ـ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
سه شنبه 8/7/1382
| پاسخ :
يکشنبه 13/7/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
42 بار