• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 25820

پرسش

1- همه ما میدانیم كه قرآن سعادت و راه پیروزی ما مسلمان میباشد اما چرا قرآن در بین ما ایرانی ها و مسلمانان محجور و در بین ملتهای دیگر جایگاه پیدا نموده است
2- چرا به ما دستور داده شده كه قرآن را با تجوید و روش صحیح بخوانیم چون خداوند كه نیازی به این روش صحیح خواندن ما نیست چون ما هر جوری بخوانیم خداوند از معنا و مفهوم آن آگاه میباشد

پاسخ

با عرض سلام و تحیت.
دوست عزیز!
پاسخ سؤال شما در دو بخش، به این قرار است:
1 ـ اگر بخواهیم مهم ترین عامل این بحران در شرق و آن تغییر در غرب را بازگوییم، در یك كلام، به طور خلاصه عرض می شود كه ما در قرون اخیر خود را باخته ایم. انسان خودباخته اصلا فكر نمی كند، بلكه همیشه چشم به دهان دیگری دارد تا ببیند فكر او به چه رسیده، و او چگونه می اندیشد.
انسان خودباخته هرگز داشته های خود را نمی بیند و برای آن ارزشی قائل نیست. این دردی است كه به اعتقاد نگارنده چند قرن است كه روح ملتهای شرقی ـ و به طور خاص مسلمانان ـ را می آزارد.
بر خلاف ملتهای غرب كه پس از مدتها مستی از علم و تكنولوژی و سلطه بر جهان، سیراب شده، و كم كم به كمبودهای خود واقف می شوند. آنها پس از مدتی خدایی كردن پی برده اند كه ضعف معنویت، آرامش را از آنان گرفته است. نیاز به خود به خانواده و گرمی آن را به جان احساس كرده اند ـ چرا كه مدتها است از آن محرومند.
غرب امروز ـ به خصوص در قرن بیستم ـ بیش از هر زمان دیگری به معنویت رو كرده است، و نه قرآن و دیگر كتب آسمانی، كه هر چه رنگ ماوراء طبیعت دارد را مقدس می شمرد، و بدان پناه می برد. توجه به علوم غریبه و حتی جادوگری در غرب رواج جدی دارد و هر روز بیشتر می شود. این به خاطر آن است كه آنها به عیوب خود پی برده اند.
متأسفانه ما در نعمت معنویت غرقیم ـ یا می توانیم غرق باشیم ـ ولی قدردان آن نیستیم. نظام خانواده در شرق ـ به خصوص شرق اسلامی ـ محكم و پایدار است، ولی به وجود این نعمت التفات نداریم و غبطه جامعه غربی را می خوریم. همه اینها تأسف دارد.
غرب به قرآن نزدیك نشده است و بدان عمل نمی كند، بلكه به نیازهای خود توجه كرده است. این می تواند مقدمه پیشرفت آنان باشد، كما این كه می تواند مایه رواج معنویتهای غلط هم در میانشان باشد. آینده روشن خواهد كرد كه چه خواهند كرد؛ كما این كه این انتخاب به تلاش ما مسلمانان در ارائه برتری های معنویت دینی بر معنویتهای دروغین هم بستگی دارد.
البته آنچه بیش از همه مؤثر است بیدار شد ما از خواب و ارائه الگوی عملی مناسب برای آنان است. این مایه سعادت جهان است ـ چه شرق و چه غرب.
مسلمانان باید با تكیه بر داشته‌ها و سرمایه‌ های گران بهایی كه دارند و با اعتماد به نفس، درصدد جبران ضعفها و كمبود‌های خود شده، و بیش از پیش در این راه تلاش نمایند.
2 ـ دوست عزیز! خداوند متعال بی‌نیاز مطلق است و هیچ نیازی نه تنها به قرآن خواندن ما، بلكه به هیچ یك از عبادات ما، و به طور كلی ذره‌ ای به چیزی احتیاج ندارد.
اگر همه انسانهای جهان هستی، مؤمن شوند و خدا را عبادت كنند، ذره‌ ای سود به خدا نمی‌ رسد، و اگر همه انسانها كافر شوند و نافرمانی نمایند، چیزی از خداوند كم نمی‌شود.
لذا خداوند نیازی به قرآن خواندن ما ندارد،‌ ولی آن چه كه در روایات به آن سفارش شده كه قرآن را با لحن و صوت زیبا بخوانید، به خاطر این است كه بر زیبایی قرآن افزوده ‌شود و بتواند خود قاری و همچنین انسانهای بیشتری را جذب نماید.
كمااین كه در روایت آمده است: «إن لكل شیء حلیة، و حلیة القرآن الصوت الحسن» یعنی برای هر چیزی زینتی است و زینت قرآن صوت نیكو است.(مستدرك، ج4،‌ ص273) زینت هر چیز مایه جلب توجه به آن است.
هم چنین در روایت دیگری از رسول اكرم ـ صلی الله علیه وآله ـ آمده: «زینوا القرآن بأصواتكم فإن الصوت الحسن یزید القرآن حسنا» یعنی قرآن را با صوت نیكو زینت دهید، زیرا صوت نیكو بر زیبایی قرآن می‌افزاید.(همان منبع)
بنابراین توصیه به زیباخوانی قرآن و هم چنین رعایت قواعد زبان عربی، به خاطر این است كه زیبایی دیگری بر زیبایی‌های قرآن كریم افزوده شود، والا در خداوند ذره‌ای احتیاج و نیاز وجود ندارد و او بی‌نیاز مطلق است؛ همان گونه كه همیشه می‌خوانیم او"الله الصّمد" است.
پیروز باشید.
مشاوره مذهبی ـ قم.

مشاور : موسسه ذکر | پرسش : چهارشنبه 2/7/1382 | پاسخ : سه شنبه 8/7/1382 | | | 0 سال | معارف اسلامي | تعداد مشاهده: 85 بار

تگ ها :

UserName