کد:
25610
پرسش
بسمة تعالی
با سلام و تحیت
متمنی است نظر مبارك حضرت آیت الله خامنه ای مد ظله را در خصوص مسئلة زیر مرقوم فرمائید:
كارمند دولت هستم ، یك روز از سال را آغاز سال خمسی خود قرار داده ام ، در طول سال از محل حقوق و مزایا و احیانا در آمد های متفرقه ای كه دارم ما یحتاج زندگی را فراهم و احیانا جهت اخذ وام و تامین برنامه های آتی مانند ازدواج ، مسكن و غیره از صندوقها و بنیادهای مختلف مبلغی نیز قشط میپردازم .در پایان سال كل دارائی خود اعم از پس اندازها، سپرده ها و ودیعة صاحبخانه و ... را جمع میزنم .در مقابل جمع بدهی های خود اعم از مانده حساب وامها، مانده حساب اقساط وسایل و... را نیز در طرف مقابل مینویسم . تفاضل جمع دارائی و بدهی خود را مأخذ محاسبة خمس فرار میدهم .آیا این روش صحیح است ؟ یا باید به تفكیك هر حساب جداگانه مأخذ قرار گیرد.؟
و السلام علیكم ورحمه الله
پاسخ
با عرض سلام و تحیت.
دوست محترم!
دفتر معظم له پاسخ دادند:
برای محاسبه خمس هنگام فرارسیدن سال خمسی، باید كلیه اموال را محاسبه كرد و لیكن بدهیها و وامهایی را كه گرفته اید، را از مجموع دارایی هایتان كسر كنید. قابل توجه است كه بدیهیهایتان اگر مربوط به امسال است باید پرداخت كنید، و جزء مؤونه امسال است؛ ولی اگر در سال آینده باید پرداخت كنید، جزء مؤونه سال آینده قرار خواهد گرفت.
اما در مورد وام، مقدار اقساطی كه تا سال خمسی پرداخت كرده اید، جزء محاسبه امسالتان خواهد بود و مبالغی كه هنوز قسط آن را نپرداختهاید، در واقع ملك شما نیست و بدین علت از محاسبه خمس خارج خواهد شد و در محاسبه سالهای آینده قرار خواهد گرفت.
در پایان یادآور میشود كه مثلاً اگر سال گذشته یك میلیون داشته اید ، و خمس آن را پرداخت كردهاید و در حساب جداگانهای قرار دادهاید، دیگر بر عین آن مال خمس تعلق نمیگیرد و نیازی نیست كه جزء داراییهای امسالتان برای محاسبه خمس قرار دهید.
ضمنا ودیعه ای كه به صاحبخانه داده اید جزء سرمایه امسال شما محسوب نیست.
در صورت وجود پرسش یا ابهامی با ما مكاتبه نمائید.
موفق باشید.
مشاوره مذهبی ـ قم .
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
دوشنبه 31/6/1382
| پاسخ :
جمعه 4/7/1382
|
|
|
0
سال
|
سوالات شرعي
|
آيت الله خامنه اي
تعداد مشاهده:
127 بار