• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 24281

پرسش

سلام خسته نباشید
...................................................................
1چرا بیلیارد حرام است
2چرا زن حق آواز خواندن ندارد
3چرا مرد برای ازدواج به اجازهء زن اول احتیاج ندارد
4چرا زن برای خروج و پرداختن به اشتغال خارج از منزل و هر گونه فعالیت اجتماعی ملزم و محتاج به كسب اجازه از شوهراست
5چرا در اسلام به گناهان معنوی و در رابطه با حق الناس به صراحت و با تاكید پرداخته و عقوبتی برای آنها تعیین نشده است مثل ریختن آبرو یا تحقیر دیگران و...
6چرا مرد بی دلیل حق طلاق دارد و زن اگر دلیلی هم دارد باید آن را اثبات كند (آن هم به شیوهء سختگیرانه)و عملا امید چندانی هم نمیتواند (به زیاد بودن احتمال طلاق)داشته باشد
7چرا مسلمانان حق ازدواج با نامسلمان را ندارند
8چرا شهادت زن نصف مرد معتبر است
9چرا اسلام علنا به زن بی توجهی كرده است
10چرا اسلام (رسما یا غیر مستقیم)زنان را خار تر از مرد و كم عقل خطاب كرده
...................................................................ممنون

پاسخ

دوست گرامی!
1) قمار حرام است؛ و هر وسیله ای كه جزء آلات قمار محسوب شود بازی با آن حرام است، ولو بدون برد و باخت باشد. مگر اینكه آن وسیله در عرف جامعه از جمله آلت قمار بودن بیرون آمده و بر آن اطلاق وسیله قمار نشود؛ در اینصورت بازی با آن اشكالی ندارد.
با توجه به آنچه گذشت، هر گاه شما مطمئن شوید كه وسیله ای از حالت قمار خارج شده ـ یعنی معمولا با آن قمار بازی نمی شود ـ بازی با آن بدون اشكال خواهد بود.
شاید كسی بپرسد: چرا بازی با آلات قمار بدون شرط بندی حرام است؟
در پاسخ گفته می شود: درست است كه شما با برد و باخت بازی نمی كنید، ولی نفس بازی شما ترویج آن بازی خواهد بود، و این در كل جامعه موجب فساد خواهد بود. در چنین مواردی قانونگذار مصالح فرهنگی جامعه را در نظر گرفته است.
2) آواز خواندن زن اشكال ندارد. حتی شنیدن آن توسط مرد فی نفسه اشكال ندارد. آنچه اشكال دارد، تهییج و تحریك شهوت است. اگر این نباشد ـ مثل آواز خوانی زن برای زن، به شكل غیر غنایی و محرك و غیر مناسب مجالس لهو و لعب ـ اشكال ندارد.
3) اگر در ضمن عقد ازدواج لزوم اجازه زن اول شرط شده باشد، مرد بدون اجازه او حق ازدواج مجدد ندارد.
اما اگر منظورتان این است كه چرا مردان می توانند تا چهار همسر اختیار كنند، می توانید به كد 5396 در بخش تازه های مذهبی سایت مراجعه نمایید.
4) خروج زن از منزل اگر باعث تضییع حق همسری شوهر نشود، برخی از فقهاء اجازه گرفتن را واجب نمی دانند، و اكثر بقیه هم آن را بنا بر احتیاط واجب لازم می دانند.
در وجه این حكم شاید بتوان گفت این طبیعی است كه برای ایجاد وحدت و اتحاد بیشتر در كانون خانواده، و حتی برای متمركز شدن نیرو و سرمایه های مادی و معنوی ـ از جمله در مورد فعالیت زن در خارج از منزل ـ مسئولیت و مدیریت واحدی حاكم باشد و دیگران اعم از همسر و فرزندان تحت این مدیریت واحد فعالیت نمایند. این سیاست علاوه بر اینكه مانع پیشرفت نمی شود، بلكه كاملا قابل قبول است كه هر واحد هماهنگ اجتماعی ـ به خصوص خانواده كه كانون عواطف و احساسات واحد هم هست ـ نیاز به مدیریت جهت همسویی اجزاء آن دارد؛ و برای ایجاد وحدت بین فعالیتهای مختلف، مدیریت واحد سودمند ـ بلكه لازم ـ می باشد؛ و مرد مدیر خانه است.
5) قبول كنید كه این سؤال جای كمی تعجب دارد، چرا كه خیلی روشن است كه اسلام برای حق الناس اهمیت ویژه ای قائل شده است. این همه راجع به غیبت، تهمت، ظلم، حفظ حرمت مؤمن و... صحبت كرده و علاوه بر مذمت شدید آنها، عواقب دردناكی را به كسانی كه مرتكب این امور می شوند وعده داده است! حرمت و احترام مؤمن را همسان حرمت خانه كعبه دانستن، و اعلام این مطلب از سوی خداوند كه در قیامت از حق خود می گذرم، ولی از حق الناس نمی گذرم و... همگی حاكی از اهمیت ویژه اسلام به حق الناس و حرمت انسان مؤمن است. این كه ما مسلمانها بدان عمل نمی كنیم یا كم اهمیت می دهیم، به مسلمانی ما بازمی گردد، نه به اسلام عزیز.
6) اگر منظورتان این است كه چرا حق طلاق به دست مردان است، می توانید به كد 2793 در بخش تازه های مذهبی سایت مراجعه نمایید.
7) در این باره به این مطالب توجه نمایید: در امر مهمی مانند ازدواج، با اینكه از طرفی سفارش بسیاری بر انجام آن شده، و همچنین توصیه بر سهل و آسان برگزار كردن آن شده تا افراد بیشتری بتوانند به این امر مهم عمل نمایند، ولی در عین حال برای آن محدوده و حدود و ثغوری معین شده است، كه خود این هم حاكی از اهمیت ویژه ازدواج است.
ظاهرا تأكید شما بر ازدواج زن مسلمان با مرد كافر است.
ازدواج زن مسلمان با مرد غیر مسلمان را می توان از چند دیدگاه و منظر مورد بررسی قرار داد:
الف ـ قرآن كریم: خداوند متعال در برخی از آیات به گونه ای صریح، و در برخی دیگر به صورت ضمنی، ازدواج زن مسلمان با مرد غیر مسلمان را ممنوع دانسته است، مانند: «ولاتنكحوا المشركین حتی یؤمنوا...» یعنی با مردان مشرك ازدواج نكنید مگر اینكه مؤمن شوند...(بقره/221)، وآیه شریفه «ولاتمسكوا بعصم الكوافر...» (ممتحنه/10) كه در این آیه خطاب به مسلمانان می فرماید اگر زنی از كفار پیش شما آمده وبه شما پناه آورده و به دین اسلام گروید، او را به شوهر كافرش برنگردانید و به او پناه دهید، و هرگز متوسل به حفاظت كافران نشوید.
همچنین خداوند متعال می فرماید: «... ولن یجعل الله للكافرین علی المؤمنین سبیلا» یعنی خداوند هیچگاه برای كافران نسبت به اهل ایمان راه تسلط باز نخواهد نمود.(نساء/141)
این در حالی است كه به سبب اختیارات تكوینی و قانونی كه مرد در خانه و نظام خانواده دارد، ازدواج زن مسلمان با مرد غیر مسلمان، یك نوع تسلط كافر بر مسلمان می باشد.
ب- روایات: در تفسیر آیه شریفه «... والمحصنات من الذین أوتوا الكتاب ...»(مائده/5) كه ازدواج مردان مسلمان با زنان اهل كتاب را جائز دانسته است، روایات متعددی وارد شده و بیان می دارد كه این آیه از آیات منسوخه می باشد و نسخ شده است با آیاتی مانند: «ولاتنكحوا المشركات حتی یؤمنّ ...» و آیه «... و لا تمسكوا بعصم الكوافر...»(ر.ك. به مجمع البیان، ج2، ص162 و تفسیر البرهان، ج1، ص214)
این در حالی است كه ازدواج زن مسلمان، نسبت به مرد مسلمان، در ازدواج با غیرمسلمان از اولویت ویژه ای برخوردار است. از اینرو همه فقهای اسلام ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان را، تنها با دو شرط اجازه داده اند: یكی اینكه آن غیر مسلمان از اهل كتاب(یهودی، مسیحی، زرتشتی) باشد، و دیگر اینكه ازدواج موقت باشد نه دائم. در حالیكه همه بالاتفاق ازدواج زن مسلمان با غیر مسلمان را بطور مطلق ممنوع دانسته اند.
ج- اجماع: در چنین مسأله ای فقهای اسلام ـ از همه مذاهب آن ـ اجماع و اتفاق بر این مطلب دارند كه ازدواج زن مسلمان با مرد غیرمسلمان، به طور مطلق ممنوع می باشد.
د- فلسفه تحریم: مواردی را كه در این زمینه بعنوان احتمال می توان ذكرنمود، عبارتند از:
یك) اختلاف در اعتقادات و سلوك و روش، باعث اختلاف و جدایی در هدف می شود، در حالی كه ازدواج برای ایجاد اتحاد و یك رنگی در سلوك و روش، برای رسیدن به هدف واحد می باشد. چگونه می توان اتحاد فكری بین دو نفری ایجاد نمود كه هر كدام از آنها معتقد است دیگری بر باطل است.
دو) از آنجایی كه ازدواج مایه آرامش فكری و روحی زن و مرد معرفی شده است، چگونه این آرامش و تسكین قلبی با ازدواجی فراهم شود كه بین زن و مرد در اصلی ترین مسأله روحی و فكری، كه همان اعتقادات است، تفاوت كلی و اساسی وجود دارد.
سه) از آنجا كه بطور غالب، زن تحت تأثیر افكار و عقائد شوهر قرار می گیرد، بعید نیست كه زن مسلمان عقائد خود را رها كند و به آیین غیر مسلمانان درآید.
چهار) تربیت اولاد از مهمترین توابع ازدواج است، و بطور غالب فرزندان بر اساس آیین و دین پدر پرورش می یابند، لذا یك زن مسلمان با ازدواج با غیر مسلمان علاوه براینكه نمی تواند مطمئن به آینده فكری و اعتقادی فرزندانش باشد.
پنج) زندگی اسلامی قرار است بر محبت و مودت، و ارتباط با خدا و ایمان به او برپا گردد، در حالیكه در چنین ازدواجی این امر در معرض خطر است.
8) در این زمینه به كد 2621 در بخش تازه های سایت مراجعه نمایید.
9) اسلام به زن بی توجهی نكرده، بلكه برای هر یك از زن و مرد، با توجه به خصوصیات جسمی و روحی آنان، احكامی متناسب آن ویژگی ها معین كرده است. و اگر خداوند، با وجود تفاوت های جسمی و روحی مرد و زن، برای همه یك شیوه همانند را پیشنهاد می كرد، آن موقع جای اعتراض و سؤال بود.
خداوند می فرماید: «إن أكرمكم عند الله أتقاكم» یعنی ملاك برتری شما ایمان و تقوای شما است؛ و در این مورد فرقی بین زن و مرد، سیاه و سفید، عرب و عجم، و... نیست.
عواطف و احساسات زن به او توانایی های بی نظیری داده كه اگر نبود، آیا غیر از جهانی وحشی و پر از خشونت چیزی متصور می شد؟
به تبع همین نعمت اتحصاری خداوند به زنان تأكید اسلام بر این است كه تربیت فرزندان بیشتر بر عهده مادران باشد؛ و به تبع آن نبی اكرم(ص) می فرمایند: بهشت زیر پای مادران است.
10) در این زمینه می توانید به كدهای 9104 و 18834 در بخش تازه های سایت مراجعه نمایید.
دوست گرامی!
پس از مطالعه و كمی تفكر خالی از احساسات، به نظر می رسد مسئله خیلی ابهام نداشته باشد؛ ولو بیان ما ناقص و نارسا باشد.
خرسند می شویم اگر باز هم با ما درتماس باشید.
پیروز باشید.
مشاوره مذهبی ـ قم.

مشاور : موسسه ذکر | پرسش : چهارشنبه 26/6/1382 | پاسخ : چهارشنبه 2/7/1382 | | | 0 سال | معارف اسلامي | تعداد مشاهده: 105 بار

تگ ها :

UserName