کد:
24069
پرسش
برای انكه بخواهیم شخصی را متقاعد كنیم كه گوش كردن به موسیقی حرام اشكال دارد چه كار كنیم؟خیلی قشنگ توضیح دهید .
پاسخ
با عرض سلام و تحیت!
در باره علل تحریم آثار موسیقی، میتوان به دو دیدگاه اشاره كرد:
1 ـ دیدگاه پیشوایان دین و معصومین(علیهم السلام): در روایات اسلامی كه در این رابطه نقل شده است، اشاراتی به آثار زیان بار موسیقی به چشم میخورد.
از امام صادق(علیه السلام) روایت شده است كه فرمودند: «بیت الغناء لاتؤمن فیه الفجیعة» یعنی خانه ای كه در آن غنا باشد، از مرگ و مصیبت در امان نیست.(كافی، ج6، ص433)
در روایت دیگری آمده است كه: «الغناء رقیة الزنا» یعنی غنا و موسیقی پیش زمینه فحشاء و زنا است.(بحارالانوار، ج73، ص247)
2ـ دیدگاه روان شناسان: بسیاری از روان شناسان ـ چه مسلمان و چه غیرمسلمان ـ اثراتی را برای موسیقی ذكر كردهاند كه انسان اندیشمند را به تأمل وامیدارد. در این زمینه حتی كتابهایی نیز تألیف و منتشر شده است. در این جا تنها دو نظریه از روان شناسان غربی را برای شما میآوریم؛ و شما میتوانید برای به دست آوردن توضیحات بیشتر و دقیق تر به كتابهایی كه در این زمینه نوشته شده است، مراجعه كنید.
دو كتاب "تأثیر موسیقی بر روان و اعصاب" و "مبانی فقهی و روانی موسیقی" میتواند راهنمای شما باشد.
آقای دكتر ولف ادلر استاد دانشگاه كلمبیا، میگوید: «بهترین و دلنوازترین نواهای موسیقی، شوم ترین آثار را روی سلسله اعصاب انسان میگذارد.»
دكتر آرنولد فریدمانی نیز میگوید: «یكی از عوامل مهم خستگیهای روحی و فكری و سردردهای عصبی، گوش دادن به موسیقی رادیو است؛ مخصوصاً برای كسانی كه به موسیقی آن دقت و توجه میكنند.»
توجه داشته باشید كه مدار حرمت موسیقی آن است كه موسیقی غنایی نوعا شهوت زا است، و شهوت فرد و جامعه را از درون تهی و غیر مقاوم می كند. انسان تنها در صورتی می تواند در برابر شیطان مقاومت كند كه آستانه مقاومت خود را بالا ببرد. آستانه مقاومت انسان در برابر شیطان نفس با تقوا و یاد خدا بالا می رود، و با مثل غنا و محركات شهوانی كه موجب غفلت از حضور خدا می گردند، كاهش می یابد.
با آرزوی توفیق.
مشاوره مذهبی ـ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
دوشنبه 24/6/1382
| پاسخ :
جمعه 28/6/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
98 بار