کد:
17021
پرسش
سلام بر تمامی شما محرمان خلوت انس
بنده دانشجوی كارشناسی ارشد فنی هستم.
اما دارای اراده ای ضعیف میباشم و نمیتوانم از وقت خود استفاده كنم مثلا همیشه تكالیف دانشگاه را در اخرین زمان خود انجام میدهم و یا كارهایی درنظرم هست و برای اینده شغلی مناسب به تعویق می اندازم و تا كنون به بهانه های مختلفی كه برای خود ودیگران اورده ام به كاری نیز مشغول نیستم.
به هنگام گرفتاری نمازم اول وقت است و مستحبات را نیز انجام میدهم اما بعد از رفع گرفتاری عهدی كه باخدا بسته ام نادیده گرفته و به كارهایی كه خدا نهی كرده دست میزنم یعنی ایمانم هم ضعیف است.
خواهش میكنم كمكم كنید تا چگونه در درسم و عبادتم ÷یشرفت كنم.وازروزمرگی و بیهوده تلف كردن زمان رهایی یابم هم اكنون نیز بایستی تحقیقی را ÷ارسال انجام میدادم كه هنوز نتوانستم بطور جدی شروع كنم.
البته دوستان و اشنایان خلاف اینموارد را درمورد من فكر میكنند.
محض رضای خدا كمكم كنید.
متشكرم
پاسخ
با سلام.
خدا را شكر كه شما به خودتان دروغ نمی گویید. این صداقت شما با خودتان بسیار ارزش مند است و نشان می دهد كه مشكل شما به هیچ وجه عمیق نیست و انشاءا... با كمی امیدواری و تلاش می توانید آن را حل كنید. به شما پیش نهاد می كنیم:
1. با خود عهد كنید كه هر كاری را در اولین لحظاتی كه به یاد شما می افتد، انجام دهید. یعنی در گفت و گوهایی كه با خودتان دارید از واژه ی "بعداً " استفاده نكنید. شروع كار در اولین لحظات، حتی اگر به پایان نرسد، خیلی مهم است.
2. انجام مستحبات به هنگام گرفتاری و رها كردن آن را رفتاری نامناسب مقابل خداوند متعال تلقی كنید و این نگرش را نیز بخشی از اعتقادات و باورهای دینی خود بدانید. به هر حال باید مراقب باشیم در پیشگاه خداوند شرمنده نباشیم.
3. كارهای خود را به بخش های كوچك تر تقسیم كنید.
4. همواره كارهای تقسیم شده را از آسان ترین بخش آن شروع كنید.
5. به جای آنكه به دوستان اعلام كنید چه كاری را می خواهید انجام دهید، خبر كارهای انجام شده را بدهید. یعنی اصلاً وعده ندهید كه نزد آنها كم ارج می شوید.
6. به محض آنكه كاری را در اولین فرصت انجام دادید خود را تشویق كنید و به خودتان پاداش بدهید (احتمالاً خوب می دانید كه چه پاداشی برای شما ارزش مند است).
7. برای هر كاری زمان مشخصی را در روز در نظر بگیرید و برای وفاداری به آن از هیچ تلاشی چشم پوشی نكنید و تعهد به آنها را از مقدسات تلقی كنید.
8. برای پیشرفت و نتیجه گرفتن خیلی عجله نداشته باشید. مطمئن باشید پس از زمان كوتاهی عادت های پسندیده ای در شما پدید می آید.
خدانگهدار
مشاور :
آقای دارابي
| پرسش :
چهارشنبه 15/5/1382
| پاسخ :
جمعه 14/6/1382
|
|
|
0
سال
|
تربيتي
| تعداد مشاهده:
75 بار