• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 11718

پرسش

من میخواهم چاق بشوم باید چه كار كنم

پاسخ

با سلام،
مطلبی در این رابطه برایتان ارسال میكنم .امیدوارم مفید واقع شود.برای دیدن بهتر مطلب میتوانید به بخش دانستنی های عمومی در قسمت اجتماعی مراجعه كنید.
چگونه می توانم وزنم را افزایش دهم؟

ما همیشه فكر می كنیم چاقی، مشكلی است كه بر طرف كردن آن سخت است در صورتی كه بسیاری از افراد مبتلا به لاغری هستند وافزایش وزن برای آنها مشكل تر از كاهش وزن یك فرد چاق است!

هر كس با مشخصات فیزیولوژیكی كه دارد، در یك محدوده وزنی ، سالم است . اگر چاق تر از آن شود دچار اضافه وزن شده و در معرض ابتلا به بیمارهای مزمن قرار می گیرد ؛ اما كمبود وزن هم خطر زاست . هر چه وزن فرد با حد پائین سلامتی فاصله بیشتری داشته باشد ، خطر ابتلا به بیمار هایی كه موجب مرگ زودرس می شوند ، بیشتر است . او توان كافی برای انجام فعالیت های روزانه را ندارد و بیشتر اوقات احساس ضعف می كند.

وزن ایده آل ، بر اساس قد و سن یك فرد و شرایط جسمی او محاسبه می شود . او در این وزن نه لاغر و نه چاق و از اندام متوسطی برخوردار است. هدف كلی رژیم های چاقی و لاغری ، رسیدن به این وزن ایده آل است كه فرد ، با داشتن آن از سلامتی كامل برخوردار می باشد .




دلیل لاغری چیست؟

این اولین سؤالی است كه یك فرد لاغر باید از خود بپرسد.

مشكلاتی چون پركاری تیروئید و اختلالات هورمونی، ناراحتی روحی كه تأثیر مستقیم بر غذا خوردن فرد دارد و تنهایی ، همه می توانند دلایل تأثیر گذاری باشند وجود انگل در روده ها و یا بیماری های عفونی دوره ای هم دلایل دیگری برای لاغری مفرط است .

با شناسایی دلیل خیلی راحت تر می توان برای حل این مسئله اقدام كرد ، دراین صورت راه درمان را می شناسیم و موانع را یكی یكی از سر راه بر می داریم . برای مثال، مینا در دانشگاهی تحصیل می كند كه مجبور است دور از خانه وتنها باشد . غذای دانشگاه را دوست ندارد و حوصله غذا درست كردن هم ندارد. اصلاً حوصله غذا خوردن هم ندارد . هر دفعه كه به خانه می رود مادر از لاغر شن روز به روزش شكایت می كند . خودش هم احساس می كند ریزش موهایش خیلی زیاد شده.... تا اینكه یك روز از ضعف و معده درد شدید به پزشك مراجعه می كند، دكتر داروهای مناسب درمان التهاب معده را به او داده و به متخصص تغذیه ارجاعش می دهد.

مشكل مینا تنهایی است . او به كمك مشاور راه مناسبی می یابد تا دوستان جدیدی پیدا كند و مشاور تغذیه نیز یك برنامه غذایی صحیح به او ارائه می دهد . مینا نیزپس از 3 ماه سلامتی كامل خود را به دست می آورد.

پس بهتر است اول دلایل لاغری را پیدا می كنیم.

قدم بعدی، برنامه غذایی درست است.

اگر احساس می كنید كه لاغر هستید و نیاز دارید چند كیلو گرمی اضافه كنید، راه حل این نیست كه فقط به خوردن غذاهای پرچرب و شیرین اقدام كنید . با چنین راه حلی فقط چربی های ذخیره ای بدنتان را افزایش داده اید.



مرحله اول،

با انجام فعالیتهای ورزشی و نرمش های منظم ، نیاز بدن به انرژی افزایش می یابد و این 2 حسن دارد.

اول اینكه؛ اشتها شما به غذا خوردن بیشتر می شود و احساس كسالت شما از بین می رود.

دوم اینكه؛ غذایی كه می خورید در بدن شما ، صرف ساخته شدن عضلات می شود.

كم تحركی موجب تحلیل عضلات شده و دراین صورت فرد حتی قدرت ندارد فعالیت های روزمره مثل بالاوپائین رفتن از پله را انجام دهد، اضافه كردن چربی به این بدن ضعیف هیچ فایده ای نخواهد داشت . یك فرد مسن و فرتوت عضلات تحلیل رفته ای دارد اما فرد مسن و چاق با فعالیت كم و همان میزان عضله ، باید وزنی حدود دو برابر را حمل كند...





مرحله دوم،

افزایش انرژی ِ دریافتی است.

یك زن جوان و سالم روزانه به 2000 كیلو كالری و یك مرد جوان و سالم به 2200 كیلو كالری انرژی نیاز دارد . یك برنامه غذایی تأمین كننده 2000 كالری ، به شرح زیر است:



صبحانه ساعت7 صبح: 1 لیوان شیرپرچرب + 60 گرم غلات صبحانه ویتامینه + 2 قاشق چایخوری عسل كه به شیر و غلات اضافه شود.



ساعت 10 : یك لقمه نان و پنیر كه به اندازه 2 كف دست نان و 30 گرم پنیر (1 قوطی كبریت) و 1 عدد گردو است: میان وعده مناسبی در بین كار یا زنگ تفریح كلاس خواهد بود .



نهارساعت 12: زرشك پلوو مرغ كه برنج آن 15 قاشق است و با یك قاشق غذا خوری روغن مایع پخته شده ، مرغ به اندازه130 گرم گوشت داشته باشد(یك ران كامل) ، به علاوه 1 كاسه ماست پر چرب ( 240سی سی) ، 2 عدد خیار و یك گوجه ریز شده به عنوان سالاد در كنار غذا با یك قاشق مربا خوری سس مایونز و 1 قاشق مربا خوری روغن زیتون.



عصرانه ساعت 4: چای و یك عدد شیرینی یا 3 تا 4 بیسكویت ترد.



ساعت6: 1 لیوان آب میوه طبیعی یا یك عدد میوه.



شام ساعت5/8: یك آش استثنایی ، دارای 1 لیوان حبوبات پخته + 30 گرم گوشت+ نصف لیوان سبزیجات پخته+ نصف لیوان رشته پخته.
( این چیزی است كه شما باید بخورید و می توانید مقادیر آنرا به تعداد افراد خانواده چند برابر كنید.)

یا

ماكارانی دارای نصف لیوان ماكارانی پخته ،60 گرم گوشت چرخ كرده + یك سالاد كاهوی استثنایی ، دارای 1 لیوان كاهو، خیار و گوجه فرنگی ریز شده كه نصف لیوان لوبیا سفید پخته نیز به آن اضافه شده است.

(برای شام دو انتخاب دارید هر كدام را كه دوست دارید بخورید)



قبل از خواب: یك عدد میوه.



یك رژیم غذایی مناسب برای كسی كه قصد دارد وزنش را افزاش دهد باید به گونه ای باشد كه از همه گروههای غذایی به اندازه مورد نیاز میل كند و سعی نماید در هر وعده ، از همه گروهها بخورد - نان و غلات ، میوه ها ، سبزی ها ، گوشت و حبوبات ، شیر و لبنیات - مثلاً ناهار تنها نان و یك تكه كباب نخورد بلكه به همراه آن سبزی یا سالاد و ماست یا دوغ میل كند.



نكاتی كه باید رعایت شود....

1. برنامه غذایی یك روزتان را با ذكر ساعت بنویسید و آنر با برنامه غذایی كه داده شده است تطبیق دهید . چقدر كمتر
می خورید؟ فاصله غذاهایتان چقدراست؟ سعی كنید هیچ وعده ای را حذف نكنید . هیچ كاری مهم تراز سلامتی تان نیست پس خودتان را عادت دهید سر ساعت غذا بخورید.



2. اگر واقعاً نمی توانید زیاد بخورید ، از مواد غذایی كم حجم و پر كالری در فواصل غذاهایتان استفاده كنید. مغزها چون فندق ، بادام و گردو خوراكی هایی خوشمزه، مفید و پر كالری هستند. چند عدد بیسكویت كرم دار، یك تكه نان سوخاری و پنیر خامه ای یا یك بستنی میوه ای خامه دار، انتخاب های خوبی هستند.



3. اگراستخوان بندی ظریفی دارید لازم نیست سعی كنید حتماً به وزن ایده آل برسید و خودتان را آزار دهید، حتی اگر در محدوده سلامتی هم باشید برای شما خوبست.





بیماری لاغری عصبی(Anorexia)



توضیح مختصری راجع به بیماری آنوركسیا به شرح زیر است:

این بیماری به دلیل ترس فرد از افزایش وزن ایجاد شده و فرد دچار لاغری مفرط می شود، ازخوردن غذا امتناع می كند و یا غذا را خورده اما عمدتا بر می گرداند. این افراد معمولاً تصویری نادرست از اندام خود دارند . همیشه خیال می كنند چاق بوده و به اندازه كافی لاغر یا خوش اندام نیستند . دلیل آن رواج تبلیغاتی ِ اندامهای باریك و فشارهای عصبی در جامعه است . مبتلایان به آنوركسیا مدت طولانی خود را گرسنه نگه می دارند . ملین ها یا قرصهای لاغر كننده مصرف می كنند، وعده های غذایی را حذف می كنند، عصبی اند و بی خوابی دارند.

آنها حساس و زود رنج می شوند، مبتلا به افسردگی شده و قابلیت باروری را از دست می دهند و در نهایت نیز به بیماری های قلبی و دیگر بیمارهای مرگ بار مبتلا خواهند شد .

این افراد باید به متخصصین ارجاع داده شوند . چون درمان آنها در بسیاری از موارد تنها با مصرف مواد غذایی امكان پذیر نیست.



سلامتی گرانبهاترین ِ گوهرهاست ؛ كه خداوند آنرا با سخاوت تمام در اختیارمان قرار داده پس در حفظ آن كوشا باشیم.
كارشناس تغذیه تبیان

مشاور : خانم ولدخاني | پرسش : جمعه 6/4/1382 | پاسخ : جمعه 6/4/1382 | | | 0 سال | تغذيه | تعداد مشاهده: 90 بار

تگ ها :

UserName