همانگونه كه گفته شد مردم عادی سهم مهمی را در این پروژه داشتند و نقش مهمی را ایفا نمودند. در این میان اكتشافاتی غریب نیز به واسطه علاقه مندان به ثبت رسید كه شامل بیش از 3000 تصادم نادر كیهانی بود. برای مثال كهكشان شناخته شده «Hanny’s Voorwerp»، كه ابری غول پیكر و نامنظم به رنگ سبز توسط هانی ون اركل از آلمان به ثبت رسید. رصدهای بعدی نشان داد كه به سبب جت های موجود در سیاهچاله مركزی كهكشان همدم، این ساختار كیهانی تشكیل شده است. و در نهایت فعل و انفعالات موجود میان این ابر و سیاهچاله سبب درخشش آن شده است.
این پروژه به هر كسی كه دارای رایانه است این امكان را می دهد تا در پروژه ای مهم و علمی سهیم باشد و بتواند قدمی در جهت پیشرفت علم بردارد. استیون بام فورد از دانشگاه ناتینگهام بر این اعتقاد است كه مردم با شركت خود در این پروژه می توانند در نتایج آن سهمی بزرگ داشته باشند.
كاربران در این پروژه می توانند سطح دانش خود را در مورد كهكشان ها بالا ببرند و همچنین در میان داده های بسیار به جستجو بپردازند. بسیاری از امكانات سایت می تواند حتی برای دیگر پروژه های علمی نیز به كار گرفته شوند. آنها می توانند با كاربران سایت در بالا بردن دانش خود و خدمت به علم رقابت نمایند.
امسال نیز با توجه به سال جهانی نجوم، زمان بسیار خوبی است تا كاربران بتوانند در یك پروژه علمی عظیم سهیم باشند و از داده های ارزشمند SDSS استفاده نمایند. دكتر باب نیكول از دانشگاه پرتموس می گوید:" اخترشناسان و دانشمندان گاهی بسیاری از شگفتی ها را از دست می دهند و از آنها غافل می شوند كه در این میان مردم می توانند بهتر از حرفه ای ها عمل نمایند."
بعد از خواندن این مطلب كوتاه نوبت شماست كه به ما بپیوندید:سایت Galaxy Zoo
منبع