آیا جلو کشیدن ساعت همچنان کارایی دارد ؟
ساعت خبر: 16:46 - تاریخ خبر: 24/12/1388
به نظر می آید جلو کشیدن ساعت ها به مدت یک ساعت در فصل بهار که در قرن نوزدهم میلادی ابداع شده است، اکنون در قرن ماشینی بیست و یکم میلادی کارآیی چندانی نداشته باشد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، نشریه کریستین ساینس مانیتور نوشت، در حالی که بسیاری از مناطق و کشورهای جهان ساعت های خود را در اوایل فصل بهار، یک ساعت به جلو می کشند، کشورهای دیگری نیز وجود دارند که این کار را نمی کنند.
حتی برخی از ایالت ها در فدرال امریکا، از جمله ایالت های آریزونا و هاوایی ساعت خود را تغییر نمی دهند.
کریستین ساینس مانیتور تصریح می کند: البته در مناطق و کشورهایی که در بهار ساعات خود را یک ساعت به جلو می کشند، در شش ماه بعد، یعنی در اوایل فصل پاییز، ساعت ها به حالت عادی خود بازگردانده می شود.
جلو بردن ساعت ها به مدت یک ساعت در فصول بهار و تابستان، منحصراً مختص کشورهای واقع در نیم کره شمالی زمین است.
دانشمندان می گویند، چنین کاری برای کشورهایی که در نزدیکی خط استوا قرار دارند، بی معنی است، زیرا طول روز و شب در تمامی سال برای این کشورها تقریباً یکسان است و تغییر چندانی نمی کند.
بسیاری از محققان می گویند: تغییر ساعت در قرن بیست و یکم که تقریباً بسیاری از اماکن و مراکز در تمامی 24 ساعت شبانه روز مشغول به کار هستند، توجیه مناسبی ندارد.
کریستین ساینس مانیتور می افزاید: در بسیاری از موارد، حتی یک ساعت زودتر بیدار شدن افراد شاغل، به استفاده بیشتر از نور خورشید و استفاده کمتر از برق نمی انجامد، زیرا اکثر تجهیزات و حتی لامپ ها در محل های کار، بدون در نظر گرفتن زمان روز یا شب، روشن نگه داشته می شود.
این نشریه افزود: از سوی دیگر، تحقیقات و آمار در برخی از کشورها، نشان می دهد که هنگامی که این کشورها ساعات خود را در بهار یک ساعت به جلو می برند، حتی بر مصرف انرژی شان افزوده می شود.
در برخی دیگر از مناطق، تعداد صنایعی که از این روش سود می برند، تقریباً برابر با صنایعی است که زیان می بینند، و به طور میانگین، تغییری در مصرف انرژی این مناطق ایجاد نمی شود.
کریستین ساینس مانیتور می گوید: به نظر می آید این ایده که در اواسط قرن نوزدهم و با توجه به فرهنگ و شرایط کاری آن زمان شکل گرفته بود، اکنون در قرن بیست و یکم میلادی و با توجه به ماشینی شدن بسیاری از فعالیت های صنعتی و تجاری، دیگر، کارآیی چندانی نداشته باشد.
در ضمن، عدم هماهنگی میان کشورهای مختلف در اصل این کار، یا زمان شروع و خاتمه آن، بعضاً باعث سردرگمی و اختلال در مبادلات و معاملات بین المللی میان کشورهای مختلف می شود.
منبع : www.iribnews.ir
لینک مربوط به صفحه : http://www.iribnews.ir/default.aspx?Page=MainContent&news_num=217740
لینکهای مرتبط :
عقب کشیدن ساعت بهتر است
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=78340&Keyword=+%d8%ac%d9%84%d9%88+%da%a9%d8%b4%db%8c%d8%af%d9%86+%d8%b3%d8%a7%d8%b9%d8%aa
ثابت ماندن ساعت رسمی ایران؛ خوب یا بد؟
http://www.bbc.co.uk/persian/interactivity/debate/story/2006/03/060323_jk-time-change.shtml