• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن روانشناسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
روانشناسي (بازدید: 5216)
دوشنبه 31/4/1387 - 15:27 -0 تشکر 48678
اختلال شخصیت!!!

 سلام به همه دوستداران و علاقمندان به مباحث تخصصی روانشناسی.

از اونجایی که یکی از مهمترین اهداف انجمن روانشناسی ارتقا سطح علمی اعضا و کاربران و ایجاد یک بانک اطلاعاتی مناسب و قوی در این زمینست تصمیم گرفتیم از این بعد به مباحث تخصصی بیشتری بپردازیم.

مبحث اختلالات شخصیت و علائم اون یکی از اصلی ترین و گسترده ترین مباحث روانشناسیه.

در کنار این مبحث یک تاپیک دیگه با نام "پرونده واقعی بیماران روانپزشکی" ایجاد میکنم که با نمونه های عینی و واقعی اختلالات بیشتر آشنا بشیم.

قبل از شروع از همکاری همه دوستای گلم ممنونم.

شخصیت چیست؟
شخصیت یعنی « مجموعه‌ای از رفتار وشیوه‌های تفکر شخص در زندگی روزمره که با ویژگی های بی همتا بودن ، ثبات (پایداری) و قابلیت پیش بینی» مشخص می‌شود. از این تعریف چندین نکته قابل استنباط است.
بی همتایی و تفاوت :
شخصیت یک فرد بی‌همتاست و در عین بعضی مشابهت‌ها ، هیچ دو شخصیت یکسان و همسان وجود ندارد.
 ثبات داشتن (پایداری) :
اگر چه افراد در شرایط و محیطهای گوناگون در ظاهر رفتار متضاد و مختلفی دارند، ولی در طول زمان (مثلا چندین دهه) رفتار و واکنش و همچنین شیوه تفکر آنها دارای یک در ثبات نسبی دائمی است.
 قابلیت پیش بینی :
با توجه کردن و مطالعه رفتار و نوع تفکر اشخاص می‌توان سبک رفتاری و تفکری افراد را با احتمال زیاد پیش بینی کرد. قابلیت پیش بینی رفتار با «ثبات در رفتار» رابطه متقابل دارد.

اختلال شخصیت چیست؟
بر طبق آنچه در «راهنمای تشخیصی و آماری ( DSM-IV )» آمده است، اختلال شخصیت عبارت است از: «یک الگوی با دوام و پایدار از رفتار و تجربه درونی که به طور قابل ملاحظه‌ای با انتظاراتی که از شرایط فرهنگی فرد وجود دارد متفاوت باشد، فراگیر و غیرقابل انعطاف باشد، شروعش به دوران نوجوانی یا اوایل بلوغ برگردد، در طول زمان پایدار باشد و به ناراحتی یا آسیب‌دیدگی روحی منجر گردد.» به دلیل آن که این اختلالات، مزمن و فراگیر هستند. می‌توانند به اختلال جدّی در کار کرد و زندگی روزمره بیانجامند.

چه چیزی باعث اختلال شخصیت می‌گردد؟
علل اختلال شخصیت، محل بحث و اختلاف نظر بوده است. برخی کارشناسان عقیده دارند که اختلالات شخصیت به دلیل تجربیات اولیه‌ای که مانع رشد عادی الگوهای فکری و رفتاری شده‌اند به وجود می‌آیند. برخی دیگر از پژوهشگران عقیده دارند که تأثیرات بیولوژیکی یا ژنتیکی ریشه پیدایش اختلالات شخصیتی هستند. با وجودی که هنوز بر سر یک علت قطعی برای اختلالات شخصیتی توافق نشده است امّا به احتمال زیاد ترکیبی از زمینه‌های ژنتیکی و متغیرهای محیطی در رشد آن‌ها دخالت دارند.

ادامه دارد...

-----------------------------------------------------------------

"یاد خدا آرامبخش قلبهاست"

مدیریت انجمن روانشناسی

anjoman.ravanshenasi@tebyan.org

----------------------------------------------------------------

دوشنبه 31/4/1387 - 15:38 - 0 تشکر 48683

اختلالات شخصیتی چگونه تشخیص داده می‌شوند؟

به منظور آن که اختلال شخصیت در یک فرد تشخیص داده شود، باید عوارضی در او وجود داشته باشد که ضوابط تشخیص مندرج در DSM-IV را برآورده کند:

  • این الگوهای رفتاری باید مزمن و فراگیر باشند، بر جنبه‌های مختلف زندگی فرد، از جمله کارکرد اجتماعی، کاری، تحصیلی و روابط نزدیک او تأثیر بگذارند.
  • فرد باید عوارضی نشان بدهد که بردو یا بیشتر از زمینه‌های زیر اثر بگذارد: افکار، هیجانات، کارکرد، روابط میان فردی و کنترل امیال.
  • الگوهای رفتاری باید در طول زمان، پایدار باشند و سرآغاز پیدایش آن را بتوان تا دوران نوجوانی یا اوایل دوران بلوغ ردگیری کرد.
  • این رفتارها قابل توضیح یا تشریح توسط اختلالات ذهنی دیگر، سوء مصرف دارو یا شرایط پزشکی دیگر نباشند.

انواع مختلف اختلالات شخصیتی چیست؟
در راهنمای تشخیصی و آماری ( DSM-IV ) ده نوع اختلال شخصیتی مختلف فهرست شده‌اند. این اختلالات در سه خوشه جداگانه رده‌بندی گردیده‌اند:

خوشه الف- اختلالات نامتعارف و غیرعادی

خوشه ب- اختلالات چشمگیر، هیجانی یا عجیب

خوشه پ- اختلالات اضطرابی یا ترسی

ادامه دارد..

-----------------------------------------------------------------

"یاد خدا آرامبخش قلبهاست"

مدیریت انجمن روانشناسی

anjoman.ravanshenasi@tebyan.org

----------------------------------------------------------------

دوشنبه 31/4/1387 - 17:20 - 0 تشکر 48723

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

نگین خانم دستتون بی بلا، خیلی کامل بود ولی من یه چیزی رو باید برا خودم روشن کنم، منظورتون از اختلال شخصیتی اینا که نیست: مثلا طرف چند شخصیتی میشه، یا نمیدونم تو جاهای مختلف با مثلا مدل‌های مختلفی میاد، آیا اینم جزو همین اختلال شخصیتی قرار میگیره، یا نه؟

ممنون میشم یه کوچولو در این باره توضیح بدین، البته اگه مربوط به بحث میشه در غیر این صورت منتظر میمونم سر فرصتش توضیح بدین.

مراقب خودتون باشید

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم.

ای کاش یاد بگیریم، که زیر بارهای خمشی و پیچشی زندگی نقطه تسلیم را بالا بگیریم و مقاومت شکست را حداکثر کنیم تا چرخ‌دنده‌های زندگیمان از لهیدگی و تداخل در امان باشد.

عمر دست خداست، پراید فقط وسیلس 

 

دوشنبه 31/4/1387 - 18:11 - 0 تشکر 48728

سلام علیکم و رحمه الله

خواهشم از دوستان این انجمن این هست که زیر دیپلم صحبت کنند ما بی سواد ها هم استفاده کنیم

یا علی

دوشنبه 31/4/1387 - 21:50 - 0 تشکر 48757

بحث زیباییست .

البته من در خواست می کنم موارد خوشه الف و ب وپ رو نیز توضیح دهید ،

در مورد اینکه شخصیتی با توجه به شرایط فرهنگی رفتار دیگه ای نشون بده ، اگر این رفتار از سایر اطرافیان او بهتر باشد ، در این صورت او با شرایط فرهنگی خانواده اش یکسان نیست ، آیا این هم از اختلالاتشخصیتی به حساب می آید ؟

حتما در آینده سوالات بیشتری خواهم پرسید .

با تشکر

سه شنبه 1/5/1387 - 15:2 - 0 تشکر 48823

یک دنیا ممنون از MCLAREN  و محسن خسرو عزیز ،که همیشه با حضور فعالشون باعث دلگرمی و پیشرفت اهدافمون بودن و هستن.

پاسخ به سوال MCLAREN

"منظورتون از اختلال شخصیتی اینا که نیست: مثلا طرف چند شخصیتی میشه، یا نمیدونم تو جاهای مختلف با مثلا مدل‌های مختلفی میاد، آیا اینم جزو همین اختلال شخصیتی قرار میگیره، یا نه؟ "

سوال خوبی رو مطرح کردین.اگه منظورتون از چند شخصیتی این وضعیتیه که میخوام بهش اشاره کنم،بله جزو اختلال شخصیت محسوب میشه.

از هم گسیختگی شخصیتی یک فرایند ذهنی است که بر اثر آن ارتباط طبیعی میان افکار، خاطرات، احساسات، حرکات و هویت فردی از میان می رود. به واسطه ی این از هم گسیختگی، برخی از اطلاعات خاص که در حالت عادی می بایست در ارتباط با سایر اطلاعات موجود دیگر در مغز باشند، انسجام و اتصال خود را از دست می دهند. برخی از پژوهشگران بر این باورند که از هم گسیختگی بطور مستمر ادامه پیدا کرده و گسترش می یابد و ممکن است از خیال بافی های روزانه شروع شده و تا تجزیه ی کامل هویتی ادامه پیدا کند.

این شخصیت های متفاوت ممکن است تا حدودی از وجود یکدیگر آگاه باشند، اما در هر زمان تنها یکی از آنها کنترل رفتار بیمار را به دست می گیرد. انتقال شخصیت به شخصیت های دیگر به صورت آنی و به واسطه ی نوعی تنش صورت می پذیرد

علائم

  • چند شخصیتی، که می تواند به طور متوسط شامل 10 هویت متفاوت باشد و در برخی موارد تعداد آن تنها به 2 مورد محدود شده و در برخی موارد دیگر از 100 مورد نیز بالاتر می رود.
  • آشکار کردن شخصیت های رفتاری متفاوت، و بروز عملکردها و رفتارهای فیزیکی نامتعارف و متناقض.
  • احساس ضعف حافظه، و خارج شدن از دایره ی زمان (به عنوان مثال بیمار نمی تواند افراد و مکان ها را به خوبی به خاطر سپرده و یا به یاد بیاورد)
  • بیشتر بیماران دچار افسردگی شده و افکاری پیرامون خودکشی به ذهن آنها خطور می کند.
  • رواج نقص فردی
  • 3/1 از مبتلایان به این بیماری دچار توهمات دیداری و شنیداری می شوند.
  • فرایند رشد بیماری در حدود 5.9 سال به طول می انجامد.
  • علائم مربوط به افسردگی افزایش پیدا می کند.
  • ناتوانی در تمرکز بر روی دروس (در کودکان)
  • ایجاد مشکلات رفتاری (در کودکان)

علل بروز بیماری

دلیل دقیق ایجاد این اختلال به روشنی مشخص نیست، اما معمولاً در کودکان به دلیل آزار و اذیت های فیزیکی و جنسی پدید می آید. در این وضعیت کودک از این اختلال به عنوان نوعی عامل دفاعی استفاده می کند. آنها همواره حالات روانی خود را تغییر می دهند تا به این طریق در ذهن خود به کسی اجازه ندهند که آنها را مورد آزار و اذیت قرار دهد. در برخی موارد نیز دلیل ایجاد بیماری به آسیب های مغزی و صرع نسبت داده می شود. ابتدای دوره ی آغازین بیماری معمولاً در سنین کودکی بوده و اکثر بیماران مونث می باشند. شاید افراد به صورت ارثی دچار این بیماری شوند، اما انتقال ژنتیکی مبحثی است که نیاز به تحقیق و بررسی بیشتری دارد

درمان

درمان معمولاً شامل جلسات روانکاوی به همراه هیپنوتیزم است. هدف از درمان درهم شکستن شخصیت های متفاوت و محدود کردن آنها به یک هویت منحصر بفرد است. رواندرمانگر سعی می کند با دگروارهای متفاوت ارتباط برقرار کرده تا ابتدا با نقش و عملکرد هر یک از آنها آشنا شود. سپس ارتباطی میان شخصیت های متفاوت به ویژه خصوصیاتی که قدری ماهیت خشونت و مخرب دارند ایجاد می کند و آنها را به مرور زمان از میان بر می دارد.

 از دیگر اهداف رواندرمانگر این است که با کلیه ی این شخصیت های مختلف ارتباط برقرار کند و به نحوی آنها را با هم مرتبط کند. مشاور همچنین سعی می کند که خاطرات درداور و ضربه های روحی گذشته را از وجود بیمار پاک نماید. درمان بیماری نیازی به بستری شدن ندارد، اما در موارد خاص پزشکان برای رسیدن به هدفی که دارند می توانند بیمار را بستری کنند. تا کنون مدرکی دال بر مفید بودن تجزیه تحلیل رفتاری برای درمان این اختلال بدست نیامده است.

******************

امیدوارم توضیحاتم کامل بوده باشه.باز هم اگه نکته ای یا سوالی هست در خدمتم.

-----------------------------------------------------------------

"یاد خدا آرامبخش قلبهاست"

مدیریت انجمن روانشناسی

anjoman.ravanshenasi@tebyan.org

----------------------------------------------------------------

سه شنبه 1/5/1387 - 20:17 - 0 تشکر 48866

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

نگین خانم ممنونم از توضیحات کاملتون، خیلی خوب و عالی بود، فقط یه سوال من بعضی وقتا خیال پردازی‌ میکنم در حد چی، ینی مثلا بعضی وقتا قراره یه برنامه‌ای باشه من شب قبلش میشینم برا خودم داستان می‌بافم که مثلا فردا اینجوری میشه، فلان شخص اینو میگه و منم در جواب (با اعتماد به نفس بالا) خیلی خوب عکس‌العمل نشون میدم و خلاصه اون برنامه رو با حالت داستان شکلانه که شخصیت قهرمانشم بعضی وقتا خودم در نظر میگریم پیش میره و ییهو میبینم که ساعت شده مثلا2 ولی من هنوز خوابم نبرده!!!

آیا اینا جزء همین اختلال شخصیتیه؟

اگه هست من اوضاعم چقدر وخیمه؟ و چیکار کنم درست بشم؟

یه سوال دیگه هم دارم، مثلا اگه شخصی بسته به جو حاضر خود اصلش رو کمی به اراده خودش البته ها تغییر بده آیا اینم جزو همین گروه محسوب میشه؟

فعلا همین دیگه، در ضمن خواهش می‌کنم مطالب خوب و تاپ شما آدم رو به هیجان میاره و خود به خود جذب میکنه، من بی‌گناهم!!!

مراقب خودتون باشید

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم.

ای کاش یاد بگیریم، که زیر بارهای خمشی و پیچشی زندگی نقطه تسلیم را بالا بگیریم و مقاومت شکست را حداکثر کنیم تا چرخ‌دنده‌های زندگیمان از لهیدگی و تداخل در امان باشد.

عمر دست خداست، پراید فقط وسیلس 

 

جمعه 4/5/1387 - 10:38 - 0 تشکر 49166

پاسخ به سوال محسن خسرو

"البته من در خواست می کنم موارد خوشه الف و ب وپ رو نیز توضیح دهید ، در مورد اینکه شخصیتی با توجه به شرایط فرهنگی رفتار دیگه ای نشون بده ، اگر این رفتار از سایر اطرافیان او بهتر باشد ، در این صورت او با شرایط فرهنگی خانواده اش یکسان نیست ، آیا این هم از اختلالاتشخصیتی به حساب می آید ؟ "

باز هم تشکر میکنم از توجه و حضورتون.

درخواست شما حتما عملی خواهد شد چون قراره هر کدوم از شاخه ها رو مفصل توضیح بدم به همراه مثال های واقعی از پرونده های بیماران واقعی.

و اما در مورد سوالی که مطرح کردین باید بگم که خیلی به جا و کلیدیه.

و از اونجایی که پاسخش میتونه به خیلی از علامت سوالای دیگه ما جواب بده پیشنهاد میدم که با کمک هم بررسیش کنیم.

برای شروع روی این چندتا سوال فکر کنید و نظرتونو بگید:

1-آیا میشه لزوما سرپیچی یک فرد از هنجار های یک جامعه رو درست یا نادرست عنوان کرد؟

2-واقعا مبنای قضاوت ما راجع به درستی یا نادرستی هنجارهای اجتماعی چیست؟

3-چه کسی این هنجار ها رو تعریف میکنه؟

4-آیا میشه گرایش اکثریت یک جامعه به یک هنجار رو به معنای درستی اون تلقی کرد؟

منتظر نظرتون هستم...

-----------------------------------------------------------------

"یاد خدا آرامبخش قلبهاست"

مدیریت انجمن روانشناسی

anjoman.ravanshenasi@tebyan.org

----------------------------------------------------------------

جمعه 4/5/1387 - 10:54 - 0 تشکر 49170

 پاسخ به سوال MCLAREN

"نگین خانم ممنونم از توضیحات کاملتون، خیلی خوب و عالی بود، فقط یه سوال من بعضی وقتا خیال پردازی‌ میکنم در حد چی، ینی مثلا بعضی وقتا قراره یه برنامه‌ای باشه من شب قبلش میشینم برا خودم داستان می‌بافم که مثلا فردا اینجوری میشه، فلان شخص اینو میگه و منم در جواب (با اعتماد به نفس بالا) خیلی خوب عکس‌العمل نشون میدم و خلاصه اون برنامه رو با حالت داستان شکلانه که شخصیت قهرمانشم بعضی وقتا خودم در نظر میگریم پیش میره و ییهو میبینم که ساعت شده مثلا2 ولی من هنوز خوابم نبرده!!!

آیا اینا جزء همین اختلال شخصیتیه؟ "

با سلام و تشکر مجدد از مکلارن عزیز.

خیالپردازی کردن و پیش بینی شرایطی که قراره در آینده باهاش روبرو بشیم کاملا طبیعیه و حتی گاهی لازم.درست مثل یک شطرنج باز که حرکت های بعدی طرف مقابلش رو پیش بینی میکنه.

اما این خیالپردازی باید در چه حدی باشه؟

حتما با اصطلاحات "من حقیقی" و "من آرمانی" آشنایی دارین.

من حقیقی به معنای شخصیت فعلی و واقعی ماست و من آرمانی اون شخصیتیه که ما آرزوی رسیدن بهش رو داریم.

اگه تفاوت بین این من آرمانی و من حقیقی زیاد باشه یعنی آرزوی رسیدن به چیزی رو داشته باشیم که خیلی ازش فاصله داریم باعث میشه که به مرور اعتماد به نفسمون رو از دست بدیم و شرایط بوجود اومدن یک افسردگی عمده رو فراهم کنیم.

خیالپردازیهای ما در صورتیکه جنبه آمادگی برای اتفاقات بعدی ما رو داشته باشه و بتونه برای حضور در شرایط مختلف مارو کمک کنه هیچ ایرادی نداره به شرطی که خیلی از شخصیت اصلیمون فاصله نگیریم.

پس اصلا نگران نباشید مکلارن عزیز.این رویا پردازی ها کاملا طبیعیه در صورتیکه کنترلش دست خودمون باشه.

سوال دومتونم چندبار خوندم اما متاسفانه متوجه نشدم.اگه دوباره تکرارش کنید ممنون میشم.

-----------------------------------------------------------------

"یاد خدا آرامبخش قلبهاست"

مدیریت انجمن روانشناسی

anjoman.ravanshenasi@tebyan.org

----------------------------------------------------------------

شنبه 5/5/1387 - 23:45 - 0 تشکر 49412

-:- به نام حضرت دوست -:-

سلام نگین عزیز... ممنون واقعا مطالب عالی و به جایی بود

یه سوالی داشتم! یه فردی كه دچار اختلال شخصیت هست! میتونه جوری خودشو نشون بده كه مشخص نشه بیماره! ؟

و اینكه یه چیزی رو من نمیتونم درك كنم! "آنها همواره حالات روانی خود را تغییر می دهند تا به این طریق در ذهن خود به کسی اجازه ندهند که آنها را مورد آزار و اذیت قرار دهد." ینی این بچه ها خودشون خودشون رومریض میكنن!! خیلی جالبه!

یه سوال دیگه هم داشتم! اونهایی كه دچار اختلال هویت جنسی هستن هم ینی اختلال شخصیت دارن! ؟ مثلا اونایی كه پسرن اما میخوان خودشون رو جای دخترا جا بزنن!! اگه اختلال شخصیت دارن جزو كدوم دسته محسوب میشن!؟

یه سوال دیگه! (البته فك میكنم به بحث مربوط نیست! این سوال به خاطر جوابتون به دوستان به وجود اومده! شرمنده) شما میگید اگه فاصله ی من حقیقی تا من آرمانی زیاد باشه اعتماد به نفسمون از دست میره! ولی اغلب اوقات اونچه كه هدف و آرمان ما هست با ما خیلی فاصله داره! حداقل برای من كه این طوره! حالا برای اینكه این اعتماد به نفس از بین نره! منظورتون اینه كه بیایم و هدف های نزدیك تر رو انتخاب كنیم! ینی آروم آروم به اون شخصیت آرمانی مورد نظر برسیم! ؟

همین دیگه... ممنون... یا علی.

مواظب خودتون ودلای پاكتون باشید.

يکشنبه 6/5/1387 - 14:26 - 0 تشکر 49510

پاسخ به سوال Navaaye_Asemani

سلام به Navaaye_Asemani عزیزم.

ممنون بابت حضور و توجهت به بحث.

1-معمولا انواع پیشرفته اختلالات شخصیت توسط اطرافیان قابل شناسایی هستن.ولی در مراحل ابتدایی فقط از طریق مصاحبه و توسط روانشناس قابل تشخیصه.

در بعضی از موارد فرد میتونه طوری رفتار کنه که اطرافیان متوجه اختلال و بیماری فرد نشن.مثل اختلال شخصیت ضد اجتماعی که ممکنه در بعضی موارد اونچنان خودش رو خوش مشرب و دوست داشتنی جلوه بده که مشکلش قابل تشخیص نباشه.در ادامه بحث تمام موارد اختلال شخصیت رو توضیح میدم که جواب خیلی از سوالاتون در بین توضیحاتم هست.

2-اختلال هویت جنسی یکی از انواع اختلالات شخصیته که بطور جداگانه مورد بررسی قرار میگیره.

اگر امکانش باشه در آینده مفصل در موردش صحبت میکنیم.

اما توضیح مختصر اینکه:

اختلال هویت جنسی شدیدترین درجه ملال جنسی می باشد. از نظر جنسی بین جسم و فکر تناقض و مغایرت وجود دارد و شخص سعی می کند در اجتماع به صورت جنس مقابل ظاهر شود.

TSمخفف ترانس سکشوال، یا اختلال هویت جنسی است.

به بیان دیگر فرد مبتلا به
TS دچار اختلال نسبت به جنس خود می شود، یعنی روح و روان فرد با ظاهر جسمی فرد در تعارض است. مثلاً شاید فرد از لحاظ جسمی یک پسر باشد اما از لحاظ روحی، روانی، تمایلات و تفکرات، یک دختر محسوب شود، یا بالعکس این قضیه، برای همین TS یک بیماری روانی است. ترانس سکشوال ها در طول حیات خود دائماً از جنسیت بیولوژیک خود ناراضی هستند و تمایل و اصرار تعلق به جنس مخالف خود را دارند و برای همین پیوسته درصدد کسب خصوصیات ظاهری جنس مخالف خود و رهایی از خصوصیات جنسی خود هستند.

3-جواب سوال سوم رو هم خودتون دادید.

بین من حقیقی و من آرمانی فاصله وجود داره ولی نه اونقدری که دست یابی بهش امکان ناپذیر باشه.

منظور از کم کردن فاصله اینه که حتی در رویا پردازیهامون هم باید منطقی باشیم و آرزوهایی که رسیدن به اونها با توجه به استعداد و امکاناتمون محاله دائم در ذهنمون پرورش ندیم.

ما باید انتظاراتمون رو با در نظر گرفتن وضعیت حقیقی و توانایی هامون تنظیم کنیم.چون در غیر اینصورت رسیدن به آرزوهای دور و دراز برامون غیر ممکن میشه و همیشه در حال حسرت و ناامیدی هستیم.

موفق باشید.

-----------------------------------------------------------------

"یاد خدا آرامبخش قلبهاست"

مدیریت انجمن روانشناسی

anjoman.ravanshenasi@tebyan.org

----------------------------------------------------------------

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.