• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
فرهنگ پایداری (بازدید: 2078)
جمعه 3/3/1387 - 13:22 -0 تشکر 40740
بانوان شهید

نمی دانم چرا از شهدای زن دفاع مقدس کمتر صحبت می شه؟!در صورتی که تعدادشان کم نیست:

بانوان شهید به روایت آمار

1700

زیر ده سال

2509

بین 10 تا 30 سال

3500

مجرد

2894

متاهل

500

رزمنده

6428

جمع کل

منبع : نشریه افضل (بنیاد شهید انقلاب اسلامی) شماره 71 صفحه 4

از دوستان عزیز می خواهم اگر مطلب وخاطراتی در مورد بانوان شهید(خا صا  رزمنده) دارند دریغ نفرمایند ..

متشکرم

يا حسين

شنبه 4/3/1387 - 1:11 - 0 تشکر 40796

با سلام و تشکر از مبحثی که لطف کردید ایجاد کردید

به نظر من دلیلش اینه که در همه  جنگ ها  تلفات در زن ها و کودکان بیشترین آمار رو به خودش اختصاص میده البته منظورم این نیست که خدای ناکرده مقام شهدای زن ما کمتر از مردان هست زنان ما بیش از اینکه شهادتشون برای اسلام و انقلاب ارزشمند باشه روح ایمان و ایثارشون و تلاششون در جهت تربیت فرزندانشون در دفاع مقدس واقعا بزرگ و سرنوشت ساز بوده اگر این مادران رزمندگان ما اونها رو به اینجا نمی رسوندن که برای اسلام و انقلاب ایثار داشته باشند مسلما ما الان در آرامش و امنیت نبودیم گو اینکه خدمات زیادی رو زنان در دفاع مقدس انجام دادند هم در خدمات امدادرسانی به مجروحین و هم در پشت جبهه و پشتیبانی مادی و معنوی و اینکه خاطرات رو عنوان کنن من فکر نمی کنم از دوستان اعضا کسی با عزیزان در ارتباط باشه فکر میکنم اگر جامع تر مطرح می کردید که همه شرکت کنن خیلی بهتر میشد.

موفق باشید

دوشنبه 13/3/1387 - 14:26 - 0 تشکر 41924

از دوستان دعوت می کنم به مطلب زیر توجه کنند.... 

بانوان شهید، تاریخی غرور آفرین برای امت اسلامی می‌سازند

علامه مرجع جواز عملیات شهادت طلبانه را فقط به مردان منحصر نكرده است و به زنان شهادت طلب نیز اجازه داده است كه وارد میدان مبارزه شوند. ایشان به هرگونه بحث و مناقشه پیرامون ورود زنان به این عرصه جدید از مبارزه پایان داده و می‌گوید: «جهاد برای زنان و مردان یكسان است. درست است كه اسلام زن را موظف به جهاد نكرده است ولی به او اجازه داده است كه اگر جنگ‌های دفاعی ضروری دانست به جهاد بپردازد و در عملیات جنگی معمولی یا شهادت طلبانه مشاركت ورزد. از این رو ما اعتقاد داریم زنانی كه اقدام به عملیات شهادت طلبانه می‌كنند، جزو شهدایی هستند كه تاریخی جدید و همراه با كرامتی را برای زن عرب و مسلمان می‌سازند. از این جهت در مقابل كسانی كه در مشروعیت عملیات شهادت طلبانه زنان ایجاد تردید می‌كنند می‌گوئیم كه عملیات شهادت طلبانه زنان، جهادی مثل سایر جهادهاست. زیرا خداوند ابزار خاصی برای جهاد ما تعیین نكرده است. ابزارهای جهادی را نیازهای جنگ و مبارزه تعیین می‌كند.»

در جایی دیگر علامه مرجع می‌گوید: «حركت زن، ثواب بیشتری داشته و بر ایثار مرد فضیلت و برتری دارد؛ زیرا جهاد بر مرد واجب است ولی جهاد از زن برداشته شده است. پس جهاد او از اراده و اختیار او سرچشمه می‌گیرد كه ریشه در اعماق انسانیت و باورهای دینی و مادری وی دارد. از این رو در برابر شهادت یك مرد شهادت زن برابر با هزار شهادت است.»

يا حسين

يکشنبه 2/4/1387 - 15:30 - 0 تشکر 44563

ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س)مبارك.

جنگ با صدای پرواز هواپیماهای جنگی آغاز شد و خیلی زود آثار دیگری را به انقلاب نوپای این تحمیل کرد. زنان نیز چون مردان اسلحه بر دوش گرفته و به مقابله با دشمن شتافتند و در این راه شهید، زخمی و آواره شدند.بر فهرست طولانی فداکاری‌های زنان در طول سال‌های جنگ، می‌باید "شهادت" برخی زنان، "اسارت" و نیز "جانبازی" را اضافه کرد.


زنانی که در طول ‪ ۸‬سال دفاع مقدس به درجه بلند "شهادت" نائل شدند، نشان دادند که در این مسیر نیز، حتی گامی از مردان عقب‌تر نیستند و وقتی پای دفاع از کشور به میان می آید تا پای جان مقاومت می کنند و شجاعانه در مقابل دشمن می ایستند.

در سالهای اول جنگ توانائی ها و استعدادهای زنان در پشت جبهه متمرکز بود و فضای جامعه اجازه بیش آن رابه زنان نمی داد. بیشتر مردان درگیر جنگ حضور زنان را نوعی زحمت و دردسر می دانستند و دختران جوانی که دارای تعهد و غیرت دینی بودند برای رسیدن به خواسته شرعی و معقول خود مجبور به مقاومت و ایستادگی در برابر آنان بودند، البته بسیاری از مخالفت ها هم در اثر نگرانی از آسیب های ناموسی و هتک حرمت احتمالی از سوی دشمن بود.در کتاب کوچه های خرمشهر که از اولین کتابهای خاطرات جنگ است از زبان یکی از دختران رزمنده خرمشهری می خوانیم: «برای ماندن در خرمشهر و دفاع از آن با مخالفت شدید پدرم مواجه شدم ناچار مجبور شدم جلوی آن بایستم، من که آنقدر حساس بودم و وقتی چپ نگاهم می کرد اشکم سرازیر می شد، آن روز در مقابل او ایستادم و قبول چنین رفتاری از جانب من دشوار بود."

زنان جنگ ابتدا به خود و سپس به دیگران اثبات کردند که زن مسلمان صاحب توانایی¬های بی¬شماری است که در صورت تجلّی، معرّف پایگاه و جایگاه زن در اسلام است.از این رو بود که آنان توانستند با الگو قرار دادن زنان بزرگ تاریخ و تاسی از حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) در دفاع از آب و خاک این مرز بوم همکاری کنند.

برآورد می شود در طول سال های مبارزات انقلابی و جنگ، بیش از 6هزار و ششصد زن توسط رژیم گذشته، بمباران های زمان جنگ یا نیروهای جنگجوی عراقی به شهادت رسیده باشند که البته تنها از زندگینامه پنج هزار تن از آنها اطلاعات کامل در دست است. این ارقام جدا از آمار زنان اسیری است که بعضی از آنها سال های بسیاری را در مخوف ترین زندان های عراق سپری کردند.

برخلاف تصور عمومی که تا به امروز نقش زنان در انقلاب و جنگ را در بهترین حالت در یک همسر همراه و مادر مهربان خلاصه می کرد، اسناد تازه انتشار یافته از زنانی سخن می گوید که در انقلاب نقش مبارزاتی و در جنگ عنصر عملیاتی بوده اند. در خاطرات تازه انتشار یافته برخی از زنان اسیر حتی از شکنجه های سنگین در زندان های عراق و ایستادگی زنان رزمنده سخن گفته شده است.هم چنین کم نیستند زنانی که با اصابت ترکش خمپاره یا براثر بمباران‌های هوایی، عضوی از اعضای بدن خود را از دست دادند و دچار موج گرفتگی و یا گرفتار عوارض بمب‌های شیمیایی شدند و در زمره "جانبازان " جای گرفتند.
زنان جانباز حماسه‌سازانی هستند که گمنام مانده‌اند و غریبانه‌تر از مردان جانباز، سهمشان در اجتماع به فراموشی سپرده شده‌است.


 براساس آمار بنیاد جانبازان و امور ایثارگران که در شهریور‪ ۱۳۸۱‬به تفکیک جنسیت و گروه‌های جانبازی منتشر شد، تعداد کل جانبازان زن ‪ ۵‬هزار و ‪ ۷۳۵‬نفر است که از این تعداد ‪ ۳‬هزار و ‪ ۷۵‬ نفر بالای ‪ ۲۵‬درصد جانبازی دارند.
همسران "شهدا"را نیز نباید ازنظر دور داشت. آنها شاید بیش از سایرین بر گردن جامعه و بازماندگان جنگ حق دارند. چه بسا زنانی که همسرانشان به شهادت رسیدند و آنها را با کودکانشان تنها نهادند و رسالت پدر بودن را نیز همپای وظیفه خطیر مادری بر دوش آنها نهادند. همسر سردار شهید «همّت» چنین نقل میکند: «زمستان بود که حاجی برای عملیاتی به جنوب رفت من سخت مریض بودم، دلم آرام نمیگرفت، به نیت اینکه او سالم برگردد سه روز روزه گرفتم.»
همسر شهید «دقایقی» دربـارة زندگیش چنین می¬گوید: «کـم خانه آمدنش را هیچ به حساب بی توجهی اش بـه زن و بچه اش نمی گذاشتم. بی انصافی می دانستم که بگویم در زندگی کم می¬گذارد. او در کنار من بود تا خوب زندگی کردن را به من یاد بدهد. با او این احساس را داشتم که برای هدفی شریف زندگی می کنم.»
آمار نشان می‌دهد این گروه از زنان در کسوت همسران شهدا ‪ ۴۲‬هزار و ‪ ۸۰۸‬ پسر و ‪ ۳۷‬هزار و ‪ ۱۱۹‬دختر مجرد و ‪ ۳۲‬هزار و ‪۵۷۱‬ پسر و ‪ ۳۲‬هزار و ‪۲۷‬ دختر متاهل را سرپرستی کرده‌اند.
از نظر بسیاری از این زنان، جنگ ممکن است مدتهای مدید پس از پایان رسمی آن همچنان ادامه داشته باشد. تجربه واقعی از جنگ تنها گلوله باران و آنشباری دشمن نیست، آنش دشمن و بمباران هوایی مقطعی است و فقط به منزله لحظه‌هایی گذرا به شمار می‌آیند.
سال‌هایی که باید در کنار یک همسر جانباز صبورانه زندگی کرد و بدون آنکه خم بر پیشانی آورد، شور و شوق زندگی را در دل وی و فرزندان بارور کرد و ترنم صفا و صمیمیت را در چارچوب خانه جاری و ساری کرد. جنگ واقعی هنگامی است که باید در کارزار زندگی، فرزندانی را بدون پدر به ثمر رساند، سال‌هایی که باید با تلاش و تکاپو، سایه مهر بر سر کودکان و نوجوانان افکند و برایشان هم مادری کرد و هم پدری.

یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


پنج شنبه 6/4/1387 - 11:32 - 0 تشکر 45266

سلام.

من كه چنین خاطراتی رو در دسترس ندارم وگرنه دریغ نمی كردم. اما از مطالب دوستان استفاده كردم. ممنونم.

 

 

خدایا ریشه ی شادی های مرا در غم دیگران قرار مده... 

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.