به نام خدا
سلام
این هشدار به دلیل استقبال وبازدید زیاد انجمن عمومی اینجا قرار گرفت
آنفلوآنزای خوکی یک بیماری تنفسی به شدت مسری است که غالبأ خوک ها را مبتلا می کند. بیماری توسط یکی از زنجیره ویروس های آنفلونزا A ایجاد می شود و به طور معمول توسط قطرات تنفسی و طی تماس مستقیم یا غیرمستقیم به دیگری منتقل می گردد. انواع مختلف ویروس می تواند خوکها یا پرندگان و حتی انسان را مبتلا نماید.
خوکها ممکن است به صورت همزمان با چند نوع ویروس متعلق به این زنجیره شامل انواع انسانی و نوع پرندگان آلوده شوند. این حضور همزمان چند نوع ویروس امکان تبادل قطعات ژنی بین ویروس ها را فراهم می کند و منجر به پیدایش نوع جدیدی از ویروس می گردد. خطر اصلی این ویروس نو پدید، آشنا نبودن سیستم ایمنی بدن موجود زنده با عامل بیماریزاست که میتواند عوارض وخیمی ایجاد کند. این عوارض از یک سو عبارت است از گسترش سریع و بی رویه بیماری و از سوی دیگرشدت بیماریزایی و مرگ و میر وسیع آن است.
ابتلای انسان به آنفلوآنزای خوکی معمولأ به صورت تک گیر ونحوه انتقال آن تصادفی واز حیوان به انسان می باشد، اما افزون بر مشاهدات آزمایشگاهی، شواهد تاریخی که از شیوع گسترده و دنیاگیر بیماری در سال ۱۹۱۸ و پس از آن دردهه ۷۰ میلادی وجود دارد نشانگر احتمال قوی انتقال بیماری از انسان به انسان است. از آنجا که علائم بیماری و الگوی ابتلأ فصلی آن به سایر عفونتهای حاد تنفسی شباهت بسیار دارد،
به جز در مواردی نظیر مورد اخیرکه تبدیل به خطری بالقوه از منظر بهداشت عمومی می شود، ناشناخته باقی می ماند.علائم بیماری به طورمعمول، سردرد،سرفه،تب، سرگیجه، تهوع واستفراغ می باشد و غالبأ نیاز به درمان ندارد. Electron micrograph of swine flu virus ویروس آنفلوآنزای خوکی در برابر حرارت ناپایدار است و در دمای۷۰ درجه سانتی گراد از بین می رود. این موضوع به خوبی نشان می دهد که چنانچه تهیه و فرآوری مواد غذایی تهیه شده از گوشت خوک مطابق راهنمای عمل استاندارد و جهانی آن باشد، موجب انتقال بیماری نخواهد بود و سرایت بیماری در همه حال از طریق قطرات تنفسی است.
خطر همه گیری جهانی تنها در صورتی شدت می یابد که جهش قطعات ژنی ویروسها منجر به توانایی ویروس در انتقال بلاواسطه انسانی در ارتباطات روزمره معمولی شود، و اگر چنین شود پیش بینی آینده سلامتی و بهداشت در جهان سخت یا دقیقتر بگوییم ناگوار خواهد بود.
البته در ترسیم چنین آینده ای مسلمأ عوامل باز دارنده بسیاری نقش دارند .
عوامل بازدارنده بیماری در سطح جامعه · آمادگی جهانی در مقابله با بیماری وقطع مکانیکی زنجیره انتقال · واکسیناسیون همگانی مؤثر · ذخیره کافی داروهای ضدویروسی · سطوح مختلف واکنش متقاطع ایمنی در نژادهای گوناگون بشر. شیوه های محافظت فردی · اجتناب از تماس نزدیک با فرد بیمار. حداقل فاصله توصیه شده یک متر است. · پوشاندن دهان و بینی در زمان تماس با بیمار · شستشوی مرتب دستها با آب و صابون پس از تماس با بیمار یا افراد مشکوک به ابتلا.
· بهبود شرایط محیطی و تهویه هوا خصوصأ در اتاق محل نگهداری بیمار · رعایت دستورات مقامات بهداشتی محلی درباره پیشگیری و کنترل بیماری توصیه های سازمان جهانی بهداشت درصورت ابتلأ به بیماری · درخانه بمانید · استراحت بسیار · مصرف مایعات فراوان · پوشاندن دهان و بینی خصوصأ هنگام سرفه و عطسه · شستشوی مرتب دستها با آب و صابون · آگاه کردن افراد خانواده و فامیل از بیماری خود · مراجعه به پزشک در صورت شدت گرفتن علائم ؛ نظیر تنگی نفس، ضعف و خستگی شدید، سردرد و سرگیجه شدید، استفراغ و تهوع غیر قابل کنترل
مراقب خودتون باشید وسعی کنید به کسی دست ندید