منشور اخلاقی انتخابات در تاریخ 19 اردیبهشت سال 88 به تصویب کمیته تدوین و ترویج منشور اخلاقی رسیده و در دو فصل تدوین شده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، در مقدمه این منشور آمده است: این منشور دارای ضمائم سهگانهای درباره آسیبشناسیهای اخلاقی در انتخابات، بسترهای ورود آسیبهای اخلاقی و راهکارهای برونرفت از آن و شیوههای ترویج منشور اخلاقی انتخابات میباشد که در اختیار کمیته تدوین و ترویج منشور اخلاقی انتخابات قرار گرفته است.
در مقدمه این منشور تاکید شده است: این منشور توسط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم مورد اصلاح و بررسی قرار گرفته که با حضور استادان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه در 4 کارگروه اخلاق کاربردی، علوم سیاسی، جامعهشناسی و ارتباطات و حقوق اساسی با عنایت الهی به انجام رسیده است.
فصل اول این منشور بر اصول و ارزشهای اخلاقی تاکید دارد و بیان میکند: دینمحوری و ارزشگرایی اسلامی کرامت انسانی و عزت نفس، وفای به عهد، امانتداری، احساس تعلق و مسئولیت جمعی از مهمترین اصول ارزشهای اخلاقی انتخابات است.
در فصل دوم این منشور بر آیین رفتاری اخلاقی در انتخابات تاکید شده است و حفظ بیطرفی کامل در برخورد و تعامل با گرایشهای مختلف سیاسی رقابتکننده در انتخابات و اهتمام مشارکت حداکثری صاحبان حق رای و فراهمسازی یکسان زمینه رقابت سالم برای همه نامزدها بهدور از هرگونه تبعیض در اعطای فرصتها و امکانات تاکید شده است.
در ادامه بیان شده است: اهتمام به قانون و مقررات انتخاباتی و همکاری با مجریان و عوامل انتخابات احترام به نگرشها و سلیقههای مختلف سیاسی و پرهیز از بدبینی و بدگمانی و هوشیاری در برابر تبلیغات بیگانگان باید تاکید شود.