جرم وچگالی مشتری
مشتری از دیگر سیارات منظومه ی شمسی سنگینتر است.جرم آن 318 بار بیشتر از جرم زمین می باشد.اگرچه این سیاره جرم زیادی دارداما چگالی آن نسبتا کم است.میانگین چگالی این سیاره 1.33 گرم در هر سانیمتر مکعب است یعنی اندکی بیش از چگالی آب.چگالی مشتری 1.4برابر چگالی زمین می باشد.به خاطر کم بودن چگالی این سیاره ستاره شناسان بر این باوند که عناصر عمده ی این سیاره هیدروژن و هلیوم می باشند ازاین رو این سیاره بیشتر به خورشید شبیه است تا به سیاره ای نظیر زمین.
هسته ی مشتری باید از عناصر سنگینی تشکیل شده باشد.احتمالا ترکیب بندی این عناصر نظیر هسته ی زمین است اما تا 20 تا30برابر سنگینتر.نیروی جاذبه ی سطح مشتری 2.4برابر جاذبه ی زمین است.به این ترتیب جسمی که بر روی زمین 100کیلو گرم است بر روی مشتری 240کیلوگرم وزن خواهد داشت.
اتمسفر مشتری ترکیبیست از حدود 86 %ههیدروژن و 14%هلیوم ومقادیر کمی متان و بخارآمونیاک و آب و... .این عناصر شیمیایی لایه های رنگارنگی از ابرها را در ارتفاعات مختلف شکل داده اند.بالاترین لایه سفید رنگ است که از کریستالهای بخار آمونیاک یخ زده به وجود آمده است.لایه های پایینتر و تیره تر; مناطق کمربندها را تشکیل داده اند. در پایینترین لایه ی قابل رویت ابرهای آبی رنگی وجود دارند.ستاره شناسان انتظار دارند که در عمق 70 کیلومتری پایینتر از ابرهای آمونیاک ابرهای آب را تشخیص دهند.البته تا کنون این ابرها در هیچ لایه ای کشف نشده اند.بارزترین ویژگی سطح سیاره ی مشتری یک نقطه ی قرمز بزرگ است.این نقطه حجم زیادی از گاز در حال دوران می باشدو شبیه به گردبادهای زمینیست که ممل92 گرامی درباره ی آن توضیحاتی داده اند. بندرت این نقطه به طور کلی محو می شود.ادامه دارد...