• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    • عبارت :
      تعداد درصفحه :
کد سوال : 8128
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : قـرآن مـى فـرمايد : فرعونيان را پيشوايانى قرار داديم كه به آتش دوزخ دعوت مى كنند چگونه مـمـكـن است خداوند كسانى را پيشوايان باطل قرار دهد ؟ كار او دعوت به خير و مبعوث ساختن امامان و پيشوايان حق است نه باطل
پاسخ : اولا آنـها سر دسته دوزخيانند و هنگامى كه گروههايى از دوزخيان به سوى آتش حركت مى كنند آنـهـا پيشاپيش آنان در حركتند همانگونه كه در اين جهان ائمه ضلال بودند درآنجا نيز پيشوايان دوزخـند ثانيا ائمه ضلال بودن در حقيقت نتيجه اعمال خود آنهاست و مى دانيم تاثير هر سبب به فـرمـان خداست آنها خطى را پيش گرفتند كه به امامت گمراهان منتهى مى شد , اين وضع آنها در رستاخيز است .
کد سوال : 8129
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : آيا توبه حق الناس را نيز تدارك مى كند ؟
پاسخ : خـيـر , تـوبـه بـه شـرط آنكه مورد قبول خداوند واقع شود , تنها سبب مى شود كه خداونداز حق خودش بگذرد . اما حقوق مردم , نيازمند رضايت آنهاست زيرا خداوند حقوق مردم را محترم شمرده و تعدى به اين حقوق را ظلم دانسته است . و خداوند ظلم نمى كند . ان اللّه لا يظلم الناس جميعا ( يونس / 44 ) .
کد سوال : 8130
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : گناهان كبيره و صغيره از نگاه قرآن كدامند ؟ احباط گناه يا ثواب چيست ؟
پاسخ : كـبيره يا صغيره بودن گناه در مقايسه با گناهان ديگر است , مثلا زناى محصنه نسبت به نگاه به نامحرم گناه كبيره است , يا قتل نفس نسبت به سيلى زدن گناه كبيره است . احـبـاط عـمـل , يا گناه يا ثواب , آن است كه برخى از اعمال انسان در اثراعمال ديگر او را از بين مى برد . مثلا برخى كارهاى پسنديده و نيكو , برخى كارهاى ناپسند و زشت را جبران مى كند و بعكس .
کد سوال : 8131
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : مـراد از آيـه ليس على الذين آمنوا و عملوا الصالحات جناح فيما طعموا اذامااتقوا و آمنوا و عملوا الصالحات ثم اتقوا و آمنوا ثم اتقوا و احسنوا و اللّه يحب المحسنين ( مائده / 93 ) , چيست ؟
پاسخ : ايـن آيـه بـيـانـگـر وضـعيت آن دسته از مسلمانان است كه شراب خورده يا غذاى حرامى راتناول كرده اند . گـوئى آنـهـا بـعد از نزول حكم صريح حرمت خمر و برخى از محرمات ازحال كسانى كه مرتكب چنين امورى شده بودند پرسش نموده اند . خداوند سبحان نيز درپاسخ فرموده است كه اگر از مومنان بوده و تقوى پيشه سازند و عمل نيكو انجام دهند و به همه آيات نازل شده بر پيامبر اكرم (ص ) ايمان داشته باشند , گناهى بر آنان نيست . بنابراين مراد از آيه اين مى شود كه مومنانى كه عمل صالح انجام مى دهند اگر پيش از نزول تحريم شراب و ساير محرمات مرتكب آنها شده باشد , گناهى نكرده اند .
کد سوال : 8132
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : قـرآن مـى گـويـد : اگـر نيت خود را آشكار سازيد و يا پنهان كنيد خداوند شما را مطابق آن جزا مى دهد و اين با احاديث فراوانى كه مى گويد : نيت گناه , گناه نيست مخالفت دارد ؟
پاسخ : آن احـاديـث مـربوط به گناهانى است كه عمل خارجى دارد و نيت مقدمه آن است مانند :ظلم و دروغ و غـصـب حـقـوق , نه گناهانى كه ذاتا جنبه درونى دارند و عمل قلبى محسوب مى شوند , مانند شرك و ربا و كتمان شهادت .
کد سوال : 8133
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : قـرآن مى گويد : يهود براى خود مصونيتى در مقابل مجازات الهى قائل بودند و معتقدبودند اگر مـجازاتى داشته باشند بسيار محدود است در حالى كه مسلمانان نيزمعتقدند كه براى هميشه در عذاب الهى نمى مانند و بالاخره ايمان آنها موجب نجات آنان مى شود ؟
پاسخ : اگـر در مـيـان مـسلمانان افرادى معتقد گردند كه در پناه اسلام و ايمان به پيامبر وائمه اطهار عليهم السلام مجازند هر گناهى را مرتكب شوند و مجازات آنها چند روزى بيش نخواهد بود سخت در اشـتـباهند و از روح اسلام و تعليمات آن بركنار مى باشندبعلاوه ما امتيازى در اين مساله براى مسلمانان قائل نيستيم بلكه معتقديم پيروان هر امتى در عصر و زمان خود كه به پيامبر عصر خود ايـمـان داشته و ضمنا مرتكب گناهى شده اند مشمول اين قانون هستند از هر نژادى كه باشند در حاليكه يهود اين امتياز را براى نژاد اسرائيل قائل بودند نه اقوام ديگر .
کد سوال : 8134
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : در آيـه 31 سـوره نـسـاء مى خوانيم : ان تجتنبوا كبائر ما تنهون عنه نكفر عنكم سيئاتكم اگر از گناهان بزرگى كه از آن نهى مى شويد پرهيز كنيد , گناهان كوچك شما را مى پوشانيم اين آيه مـردم را بـه گناهان صغيره تشويق مى كند و مى گويد : باترك گناهان كبيره , ارت
پاسخ : آيه مزبور مى گويد : گناهان كوچك شما را مى پوشانيم يعنى پرهيز از گناهان بزرگ مخصوصا با فراهم بودن زمينه هاى آنها يك نوع حالت تقواى روحانى در انسان ايجادمى كند كه مى تواند آثار گـنـاهـان كـوچـك را از وجود او بشويد و به تعبير ديگر بخشش گناهان صغيره يك نوع پاداش معنوى براى تاركان گناهان كبيره است و اين خود اثرتشويق كننده اى براى ترك كبائر دارد .
کد سوال : 8135
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : بـر اسـاس عـقـايـد شيعى همه انبياء عليهم السلام داراى عصمت بوده اند , در حاليكه حضرت آدم عليه السلام از امر خداوند سر پيچيد و همين امر سبب شد خداوند او را ازجنت اخراج كند . هـمـچـنـيـن حـضرت آدم عليه السلام و حواء به ظلم خود اعتراف كرده ازخداوند طلب ب
پاسخ : گناه و معصيت منافى با عصمت گناهى است كه در اثر سر پيچى از امرى مولوى صورت پذيرد در حاليكه نهى خداوند از نزديكى به درخت ممنوعه نهى تنزيهى و ارشادى بوده است . در ضمن آنكه آن عالم جاى تكليف نبوده است تا امرى و تكليفى وجود داشته باشد . اعتراف آدم و حوا نيز به ظلم برخود بوده است نه به معصيت و ظلم برخداوند .
کد سوال : 8136
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : چگونه قتل يك انسان مساوى است با قتل همه انسانها و نجات يك نفر مساوى با نجات همه انسانها مى باشد ؟
پاسخ : كسى كه دست به خون انسان بى گناهى مى آلايد در حقيقت آمادگى دارد كه انسانهاى ديگرى را به قتل برساند , او در حقيقت يك قاتل است و طعمه او انسان بى گناه همچنين كسى كه به خاطر نـوع دوسـتى و عاطفه انسانى , ديگرى را از مرگ نجات بخشداين آمادگى را دارد كه اين برنامه انـسانى را در مورد هر بشر ديگرى انجام دهد وبا توجه به اينكه قرآن مى گويد : فكانما استفاده مى شود كه مرگ و حيات يك نفراگر چه مساوى با مرگ و حيات اجتماع نيست اما شباهتى به آن دارد ثـانيا : جامعه انسانى در حقيقت يك واحد بيش نيست و افراد آن همانند اعضاى يك پيكرند , هـرلـطـمه اى به عضوى از اعضاى اين پيكر برسد اثر آن كم و بيش در سائر اعضاء آشكارمى گردد همچنين احياى يك نفس سبب احياى سائر اعضاى اين پيكر است .
کد سوال : 8137
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : قـرآن مـى گـويـد هر كس كار بدى انجام دهد جز به مقدار آن كيفر نخواهد ديد و اين با واجب شـدن شـصت روز , روزه به عنوان كفاره در مقابل خوردن يك روز روزه ماه رمضان و مجازاتهاى ديگرى در دنيا و آخرت از اين قبيل سازگار نيست ؟
پاسخ : مـنظور از مساوات ميان گناه و كيفر مساوات عددى نيست , بلكه كيفيت عمل را نيزبايد در نظر گرفت خوردن يك روز روزه ماه مبارك رمضان با آن همه اهميتى كه داردمجازاتش تنها يك روز كفاره نيست بلكه بايد آنقدر روزه بگيرد كه اندازه احترام آن يك روز ماه مبارك بشود . بـه هـمـيـن دلـيل در بعضى روايات آمده كه كيفر گناهان در ماه رمضان بيش از ساير ايام است همانطور كه پاداش اعمال نيك در آن ايام بيشتر است تا آنجا كه مثلا يك ختم قرآن در اين ماه برابر با هفتاد ختم قرآن درماههاى ديگر است .