• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1265روز قبل
پوست و مو

 

 

 

یک محقق و پژوهشگر سنتی گفت: به طور کلی هر عاملی که موجب تنبلی کبد و کلیه‌ها شود، می‌تواند زمینه ساز مشکلات پوستی باشد.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ،درباره رفع مشکلات پوستی با طب سنتی اظهار کرد: مشکلات پوستی به عوامل بیرونی و درونی مربوط می شود که از جمله آنها می توان به نبود‌ آب و چربی کافی زیر پوست، قرارگرفتن زیاد در معرض آفتاب و تماس بدن با خاک و سیمان اشاره کرد که موجب تخریب پوست خواهند شد. اساسا مشکلات پوستی در میان افرادی که با مزاج سرد و خشک هستند، بیشتر از افرادی که مزاج گرم و خشک دارند دیده می شوند.

 

وی درباره عوامل موثر در بروز مشکلات پوستی افزود: انواع شوینده‌ها مانند وایتکس و تمیز کننده‌های اسیدی از مهم‌ترین عوامل بیرونی موثر در بروز مشکلات پوستی هستند و از عوامل درونی تاثیرگذار می‌توان به مصرف مواد غذایی ناسالم از جمله ساندویچ‌ها، سوسیس و کالباس، افراط در خوردن بعضی از غذاها، نوشیدن آب بین غذا، مصرف ادویه‌جات تند، تنقلات مصنوعی مانند چیپس، شکلات و پفکاشاره کرد .

عظمایی در ادامه گفت: به طور کلی هر عاملی که موجب تنبلی کبد و کلیه‌ها شود، می‌تواند مشکلات پوستی را ایجاد کند. انواع بیماری‌های پوستی در اثر رعایت نکردن عوامل داخلی و خارجی به وجود خواهد آمد. بیماری های پوستی معمولا به صورت کک و مک، انواع قارچ‌ها، زگیل، کهیر، تبخال ، برفک و زونا و در اثر رعایت نکردن مسائل بهداشتی ایجاد می شوند.



وی گفت: بیماری پسوریازیس در افراد صفراوی بیشتر دیده می‌شود، صفرا به دلیل غلبه بر سوختن تبدیل به سودا می‌شود و این عامل موجب تخریب پوست، قرمزی و خارش آن خواهد شد. برخی بیماری‌های پوستی زمینه ارثی و ژنتیکی دارند و با عوامل بیرونی ممکن است تشدید شود. کک و مک و کهیر از انواع بیماری پوستی هستند که  در مقابل نور خورشید و خوردن تنقلات بیشتر بروز پیدا می کنند.

 

این  پژوهشکر درباره درمان مشکلات پوستی گفت: به طور کلی درمان‌هایی که می‌توان برای بیماری‌های پوستی در نظر گرفت استفاده از عرقیجاتی مانند خارخاسک، شاه‌تره، کیالک، آلوئورا، کاسنی و ختمی است که می‌توان این مواد را با هم ترکیب  و به مقدار کمی خاکشیر و تخم شربتی هم  به آن اضافه کرد. افراد می‌توانند از این ترکیبات، روزانه ۳ لیوان، نیم ساعت قبل یا ۲ ساعت بعد از غذا مصرف کنند. می‌توان از میوه‌ها و سبزیجات تازه مانند کاهو، سیب، شلیل، خیار، آناناس و هلو استفاده کرد، زیرا تاثیر چشمگیری در این نوع بیماری خواهند داشت.

همچنین می‌توان از ماسک‌های میوه‌ای همانند پوست خیار، کدو که خود به تنهایی آب‌رسان پوست هستند استفاده کرد. یکی از بهترین گیاهانی که در ترمیم، جوان سازی و از بین بردن جوش  موثر است، ژل آلوئورا است که می‌توان به صورت ماسک  از آن استفاده کرد.

افراد می‌توانند از ماسک‌های لایه بردار مانند گوجه فرنگی تازه و رسیده استفاده کنند، البته باید توجه داشت که به گوجه فرنگی حساسیت نداشته باشند.

علاوه بر این  از گیاهانی مانند بابونه، گل بنفشه، تخم گشنیز و نعنا می‌توان به صورت بخور استفاده کرد، تعریق ایجاد شده به این ترتیب باعث می‌شود سموم و چربی‌های اضافی  از بین بروند.

همچنین موادی مانند آرد عدس، آرد برنج، آرد باقلا، مقدار کمی سدر و سفیدآب روی را می‌توان با هم مخلوط کرد و همراه با یک قاشق مربا خوری ماست و کمی لیمو ترش، به مدت ۲۰ دقیقه روی صورت گذاشت وسپس شستشو داد.

ترکیب سدر و بابونه به همراه سرکه و گلاب برای جوش‌های سر‌سیاه مفید است. از روغن‌های مفید مانند  روغن شترمرغ، بادام شیرین، بابونه، گل ختمی، رازیانه و گشنیزهم می‌توان برای ماساژ صورت استفاده کرد. اگر زالو درمانی و حجامت هم توسط افراد متخصص انجام شود بسیار مفید خواهد بود.

يکشنبه 11/8/1399 - 7:13
پوست و مو

 

 

یک متخصص پوست گفت: خیلی از مشکلات پوستی ناشی از سبک زندگی ما است، باید علاوه بر مصرف دارو در مصرف غذاها و نوع سبک زندگی هم دقت کنیم.
داریوش دائر متخصص پوست در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: خیلی از مشکلات پوستی، ناشی از سبک زندگی ما است. برای اینکه پوست صاف و شفافی داشته باشیم، باید علاوه بر مصرف داروهای پوستی، در مصرف غذاها و نوع سبک زندگی هم دقت کنیم.

دائر گفت: جوش‌های که در نواحی مختلف بدن و صورت ایجاد می‌شوند، عارضه شایعی است که بیشتر افراد در سنین ۱۳ الی ۱۸ سالگی معمولا با آن درگیر هستند. اما در برخی از افراد ممکن است  این عارضه حتی تا سن ۴۰ سالگی نیز ادامه داشته باشد که علت عمده بروز این جوش‌ها بر روی سطح پوست را می‌توان عواملی از قبیل چربی بیش از حد پوست، بسته شدن دهانه غدد چربی، التهاب ها و عفونت‌های پوستی دانست.

او افزود: مطالب منتشر شده در فضای مجازی با این عنوان که بروز جوش در هر قسمتی از بدن می تواند بیانگر یک بیماری باشد، ریشه علمی ندارند؛ برخی بر این باورند که بروز جوش در قسمت هایی از صورت مانند چانه و... می‌تواند ناشی از بیماری‌ها و اختلالات کبدی باشد در صورتی که بروز جوش ها و آکنه را نمی توان ناشی از کم کاری و اختلالات داخلی دانست.

این متخصص پوست ادامه داد: گاهی بروز مشکلات داخلی، التهاباتی را مانند جوش و آکنه  در سطح پوست ایجاد می‌کنند و یا حتی در برخی از موارد می‌توانند عاملی برای تشدید آکنه و جوش باشند اما باز هم تاکید می شود که  این به آن معنا نیست که بیماری های داخلی یکی از علل بروز جوش و آکنه هستند. همچنین مصرف برخی از داروها مانند قرص‌های ضد تشنج، کورتون‌ها و یا حتی مصرف برخی از ویتامین‌ها مانند ویتامین B۱۲  می تواند با عوارضی چون بروز جوش و آکنه همراه باشد.

دائر بیان کرد: در برخی موارد ممکن است آکنه براثر عادات خاصی که فرد در طول روز آن‌ها را انجام می‌دهد، ایجاد شده باشد؛ برای مثال در اکثر مواقع کسانی که  از پوشش‌های خاصی مانند گردنبد‌های طبی برای درمان بیماریشان استفاده می‌کنند ممکن است در کوتاه مدت در ناحیه چانه  به  علت فشار‌های وارده به غدد چربی، آن منطقه دچار جوش و آکنه شوند.

او گفت: گاهی اوقات آکنه براثر استفاده‌ مکرر از لوازم آرایشی و حتی کرم‌های ضد آفتابی که متناسب با جنس پوست  نیستند، بروز می‌کند.

 

این متخصص پوست ادامه داد: تغیرات هورمونی می‌تواند یکی از عواملی باشد که تا حد زیادی چربی پوست را افزایش می‌دهد. این  تغییرات  هورمونی باعث افزایش میزان چربی پوست  شده و در نهایت تجمع بیش از حد چربی در نواحی مختلف صورت و بدن، باعث بروز جوش و آکنه می‌شود.

او افزود: معمولا پزشک معالج برای درمان جوش‌ها به شدت و گستردگی آنها در سطح پوست توجه می‌کند. در موارد خفیف‌تر از کرم‌ها و پماد‌های موضعی برای درمان و از بین بردن جوش‌ها استفاده می‌شود که می‌توان آنتی بیوتیک،کرم های لایه بردار و  ضدالتهابی برای این دسته از افراد تجویز کرد، اما در موارد شدیدتر پزشک معالج در کنار تجویز کرم های لایه بردار و  ضدالتهابی، استفاده از آنتی بیوتیک‌های خوراکی را برای این دسته از افراد توصیه می‌کند.

این متخصص پوست گفت: بهتر است برای درمان جوش و آکنه از درمان‌های تخصصی و طبی استفاده کنید. بهترین توصیه این است که مرتبا به  شست و شوی صورت با آب سرد بپردازید.

 او در پایان گفت: استفاده از آبلیمو، سرکه و ... برای از بین بردن جوش‌های صورت به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، زیرا استفاده از هرکدام از این موارد می‌تواند به تنهای سبب بروز  و تشدید التهابات  پوستی شود. 

يکشنبه 11/8/1399 - 7:11
خواص خوراکی ها

 

 

 

بادام از جمله آجیل‌های خوشمزه‌ای است که خواص بسیاری برای سلامتی دارد و می‌تواند به آرامش اعصاب زنان کمک کند.

  به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بادام نوعی میوه است، که درخت آن بومی ایران و کشور‌های اطراف و آسیای مرکزی است، اما در مناطق بسیاری کشت می‌شود. در اصل بادام جزو مغز‌های حقیقی به حساب نمی‌آید، بلکه از انواع شفت های دارای یک پوسته بیرونی و یک پوشش درونی سخت است که دانه در درون آن قرار می‌گیرد اما این میوه بسیار کوچک سرشار از خاصیت و دارای قند, مواد معدنی, پروتئین , آهن,  فسفر, پتاسیم , کلسیم و ویتامین آ است، اما بادام تلخ علاوه بر آن‌ها اسید سیانیدریک هم دارد البته باید هوشیار باشیم که مصرف زیاد آن نیز مهلک است.

بادام شیرین و و یژگی های آن  
بادام‌شیرین گرم‌ و تر است و پاک زداینده, ملین, افزایش دهنده قدرت تولیدمثل در مردان و قدرت تولیدمثل در زنان بوده علاوه برآن تقویت کننده لثه و دندان است. روغن آن هم برای درمان بی خوابی خیلی تاثیر گذار بوده و همچنین برگ آن ضد انگل است، روغن بادام شیرین  همراه با  آب لیموترش تازه هر شب یک قطره برای رفع قرمزی چشم مفید است.


بیشتر بخوانید: میوه‌هایی که نباید به صورت ناشتا مصرف شوند


بادم تلخ و ویژگی های آن
بادم تلخ گرم و خشک است و انواع خلط ها را پاک می‌کند لذا برای سودایی‌ها غلیظ مصرف چهارده شب نصف قاشق غذا خوری روغن بادام تلخ  بسیار مفید است. علاوه برآن روغن بادام تلخ به اضافه سرکه بر روی زخم‌های کهنه, اگزما‌ و لکه‌های تیره بسیار تاثیر گذار است .

چکاندن روغن بادام تلخ در چشم ها باعث افزایش بینایی و کاهش آستیگما, پیر چشمی, دوربینی و نزدیک بینی چشم ها می شود همچنین روغن بادام تلخ اضافه به همراه عسل برای  پروستات مفید است.

مصرف بادام به عنوان غذا
مصرف حریره بادام برای اطفال یک غذای کامل به شمار می رود  و خوردن آن در بزرگسالان باعث افزایش حوصله آنها می شود علاوه بر آن برای  خانم های عصبانی بسیار مفید است.

شربت بادام درختی برای درمان گرفتگی صدا و سرفه بسیار تاثیر گذار خواهد بود

يکشنبه 11/8/1399 - 7:9
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک متخصص طب ایرانی گفت: با مصرف برخی از خوراکی ها می توان به راحتی این عارضه را درمان کرد.

ناصر رضایی‌پور دبیر انجمن علمی طب سنتی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص علل و عوامل بوی بد دهان اظهار کرد: بوی بد دهان یک  مشکل آزار دهنده‌ است که موجب رنجش اطرافیان و حتی خود فرد می‌شود اما برای درمان این مشکل لازم است ابتدا علت اصلی بدبوی دهان را یافت.

مشکلات حفره دهان
رضایی‌پور در مورد عواملی که بدبویی دهان را به‌همراه‌ دارد، گفت: در برخی موارد ممکن است این بدبوی ناشی از مشکلات مربوط به حفره دهان، از قبیل عفونت‌های لثه‌ای، خرابی دندان‌ها،  آفت و خشکی دهان باشد. در واقع وجود یک دندان خراب، نه‌ تنها به بیشتر شدن بوی بد دهان منجرمی‌شود، بلکه می‌تواند به‌تنهایی یکی از علل بدبوشدن دهان باشد.

 

مشکلات گوارشی
او گفت: گاهی ممکن است که بدبویی دهان، نشان‌ دهنده بیماری‌های داخلی مانند مشکلات گوارشی باشد. گاهی  بوی بد، در زمان گرسنگی تشدیدو با مصرف یک ماده غذایی برطرف‌می‌شود و به همین‌خاطر است که در ماه رمضان افراد بیشتر با این مشکل روبه‌رو هستند.

او اضافه‌ کرد: علت اصلی بروز این مشکل، معمولاً افزایش رطوبت، درکنار ناکارآمدی دریچه بالایی معده است. در این‌ حالت، رطوبت زائد در معده متعفن و بدبو می شود و با عبور از اسفنکتر فوقانی به دهان می‌رسد و احساس می‌شود.

 

سینوزیت و نزله‌ها
این متخصص طب ایرانی بیان کرد: خلط و ترشحاتی که از مغز، به سوی دهان و پشت حلق ریزش‌می‌کنند، ممکن است عفونی و بدبو باشند همچنین این ترشحات ممکن است موجب بار غلیظ زبان بشوند. درمان نزله یا ترشحات پشت‌حلقی در طب ایرانی اهمیت فراوان دارد چراکه می‌تواند موجب بیماری‌های دیگری در اندام‌های بدن، از جمله دستگاه گوارش، کبد، رحم، مفاصل و... شود.

مشکلات ریویی
رضایی‌پور ادامه‌داد: افزایش رطوبت‌های زائد و خلط ریوی نیز باید در درمان بدبویی دهان مدنظر باشد. این ترشحات در شرایط مختلف مانند مصرف سیگار و قلیان، آسم رطوبی، برونشیت و... وجود دارند و ممکن است سبب عفونت و بدبوی دهان شوند.

راه‌های درمان خانگی
این متخصص طب ایرانی، درباره راه‌های درمان خانگی بدبویی دهان گفت: اگر علت بوی بد، در حفره دهانی و مشکلات دندان و لثه باشد، در ابتدا باید فرد به رعایت بهداشت دهان و دندان، مانند مسواک‌زدن و نخ دندان کشیدن بپردازد. در ادامه، استفاده از خوشبوکننده‌های طبیعی دهان مانند نعنا، دارچین و کرفس کمک‌کننده خواهدبود. استفاده از میوه سیب، گل سرخ و بهارنارنج هم به رفع بوی بد دهان ناشی از مشکلات حفره دهان کمک‌ می‌کنند.

 

او افزود: ماساژ لثه‌ها با ترکیب عسل و سرکه یا عسل و نمک، دو یا سه‌بار در ماه و ماساژ شبانه لثه‌ها با روغن زیتون، پس‌از مسواک، می‌تواند سبب تقویت لثه‌ها و رفع عفونت شود.

او افزود: اگر بوی بد دهان به دلیل ترشحات پشت حلق و سینوس‌ها باشد، می‌توان با استفاده مداوم از مغز‌ها مانند بادام، به‌ویژه به‌صورت حریره و دم‌نوش آویشن یا زوفا به ازبین‌رفتن بوی بد دهان کمک کرد.

 

يکشنبه 11/8/1399 - 7:8
نوجوان و جوان

شقاقی گفت: بهترین راهکار فرزندپروری همسو شدن والدین با یکدیگر در تربیت فرزندان است.
لیلا شقاقی راون‌شناس بالینی کودکان و نوجوانان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره همسویی پدر و مادر در تربیت فرزندان، اظهار کرد: همسو شدن پدر و مادر در تربیت فرزندان یکی از اصول مهم فرزندپروری است.

او افزود: پدر و مادر هر کدام با ویژگی‌ها و سبک فرزندپروری والدین خود و با تجربه‌های خاص آن‌ها  وارد زندگی مشترک می‌شوند و طبیعی است که هر والد در تربیت فرزندان سبک‌های خاصی را داشته باشد، اما اگر هر یک از آن‌ها بخواهد با روش خود اقدام به تربیت فرزند کند، کودکان دچار دوگانگی خواهند شد.

شقاقی گفت: اگر روش تربیتی پدر و مادر با هم متفاوت باشد کودکان نمی‌دانند که چه رفتاری درست و چه رفتاری نادرست است. فرزندان در چنین فضایی از ناهمسویی والدین استفاده کرده و برای رسیدن به خواسته‌های خود از این شرایط کاملا بهره می برند.

این راون‌شناس بالینی کودکان و نوجوانان ادامه داد: در صورتیکه پدر و مادر در تربیت فرزند خود سبک غلطی را در پیش بگیرند آسیب وارده به کودک بسیار کمتر از این است که روش تربیت والدین با هم متفاوت باشد.

 

شقاقی بیان کرد: برای اینکه پدر و مادر در تربیت فرزندان خود همسو باشند لازم است ابتدا درباره روش‌های خود با هم صحبت کرده و به توافق برسند. یکی از دلایلی که والدین نمی‌توانند برای روش‌های تربیتی فرزندشان به توافق برسند مشکلات زناشویی است، به همین دلیل لازم است تا در ابتدا مهارت‌های زناشویی و ارتباطی را در بین خود تقویت کنند.




او  یادآوری کرد: شناخت روش‌های جدید فرزندپروری می‌تواند در همسو کردن والدین موثر باشد. پیشنهاد می‌کنم پدر و مادر برای تربیت فرزند خود حتما از کتاب‌های فرزندپروری، کارگاه‌های فرزند پروری یا روان‌شناسان حرفه‌ای کمک بگیرند.

يکشنبه 11/8/1399 - 7:6
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

متخصصان انگلیسی برای کسانی که می‌خواهند بدن سالمی داشته باشند یک رژیم غذایی ساده و خوشمزه را پیشنهاد می‌کنند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نشریه انگلیسی اکسپرس، داشتن عمر طولانی یکی از آرزو‌های انسان‌ها از گذشته تا به حال بوده است. متخصصان تغذیه می‌گویند اگر خواهان دستیابی به این هدف هستید باید توجه ویژه‌ای به رژیم غذایی خود داشته باشید. همیشه وقتی سخن از رژیم غذایی سالم به میان می‌آید، مواد غذایی نامطبوع و بدمزه، غذا‌های بدون طعم و سبزیجات تلخ به ذهن خطور می‌کند. اما همیشه این گونه نیست.

دکتر چارلی راک، فوق تخصص سلامت عمومی در این باره می‌گوید: شما می‌توانید عمری طولانی همراه با سلامتی کامل در زندگی داشته باشید بدون آنکه بخواهید سوپ کلم یا غذا‌های بدمزه بخورید. خوشبختانه مواد غذایی خوشمزه و لذیذی برای سلامت قلب وجود دارد که می‌توانید با آن‌ها رژیم غذایی خود را دلپذیر کنید. تحقیقات متعدد نشان داده است این مواد غذایی می‌توانند در کنترل وزن، کمک به مدیریت قند خون و دیابت، سرطان ها، و بیماری‌های قلبی و عروقی به شما کمک کند.

سوالی که مطرح می‌شود این است که چه رژیم غذایی برای سلامت قلب مفید است؟ پاسخ روشن است: میوه‌ها و سبزیجات، غلات کامل، لبنیات کم چرب، مرغ بدون پوست، ماهی ها، آجیل و حبوبات، و روغن گیاهان غیر گرمسیری از جمله مواردی هستند که برای سلامت قلب بسیار مفید هستند. همانگونه که مشاهده می‌کنید تمامی این مواد غذایی خوشمزه و دلپذیر هستند.

برای فرآوری و پخت مواد غذایی نیز شما می‌توانید از روغن‌های سالمی همچون زیتون، ذرت، و بادام زمینی استفاده کنید. در انتخاب ماهی نیز می‌توانید از ماهی‌های چرب سرشار از امگا ۳ همانند ماهی آزاد (سالمون)، قزل آلا و شاه ماهی در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

متخصصان انگلیسی می‌گویند گنجاندن این مواد غذایی به رژیم روزانه می‌تواند به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در شما را کاهش دهد. همچنین این مواد غذایی می‌تواند باعث بهبود فشار خون بالا که یکی از عوامل دخیل در بیماری‌های شایع قلب و عروق است، شود. فیبر موجود در سبزیجات و غلات کامل به طور موثر باعث کاهش کلسترول بد خون، هضم راحت غذا و جلوگیری از بیماری‌های قلبی می‌شود.

 

تحقیقات متعدد نشان داده است آنتی اکسیدان‌های موجود در سبزیجات و میوه‌ها می‌تواند باعث کاهش التهابات بدن و دفع مناسب سموم و رادیکال‌های آزاد شود. داشتن رژیم غذایی مدیترانه‌ای یکی از راهکار‌های ساده در این زمینه است. وعده‌های اصلی غذا باید حول "کربوهیدرات‌های نشاسته‌ای سبوس دار" مانند برنج قهوه ای، پاستا و ماکارونی کامل، سیب زمینی با پوست، گندم با سبوس، و غلات کامل باشد.

متخصصان تغذیه تاکید دارند مصرف مداوم و مستمر میوه در طول روز به میزان قابل توجهی می‌تواند سلامت بدن را تضمین و از ابتلا به بیماری‌ها جلوگیری کند. براساس توصیه سرویس سلامت همگانی انگلیس مردم باید در طول روز دستکم ۵ بار میوه و سبزیجات مصرف کنند. برای این کار می‌توانید بخشی از میوه‌ها و سبزیجات را به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید. سبزیجاتی که می‌توانید به رژیم غذایی خود بیافزایید شامل کلم بروکلی، گل کلم، نخود فرنگی، ذرت شیرین، گوجه فرنگی، لوبیا و حبوبات می‌شود.

نباید مصرف روغن‌های مفید برای قلب مانند ماهی‌های چرب که دارای روغن مفید امگا ۳ هستند را از یاد ببرید. این روغن‌ها می‌تواند باعث کاهش قابل توجه کلسترول بد خون شود. روغن زیتون، کلزا، سویا و کنجد از جمله روغن‌های مفید برای کاهش کلسترول خون محسوب می‌شود.

 

يکشنبه 11/8/1399 - 7:4
اخبار

 

 

مجازات در انتظار متخلفان بهداشتی
ویروس کرونا هر روز بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ قربانی می‌گیرد و در این شرایط برخی پاساژگردی را برای گشت و گذار انتخاب می‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  ۶ ماهی است که کرونا مهمان ناخوانده شهر و دیار ما شده است، این ویروس مرگبار تاکنون ۲۲ میلیون و ۴۲ هزار و ۱۲۸ نفر را در سراسر جهان به کووید-۱۹ مبتلا کرده است.

وضعیت کرونا در ایران و جهان
طبق این آمارها، از این تعداد ۷۷۷ هزار و ۲۱۸ نفر جان باخته و ۱۴ میلیون و ۷۸۵ هزار و ۵۱۴ نفر هم از این بیماری بهبود یافته‌اند.

آمریکا با ۵ میلیون و ۶۱۲ هزار و ۲۷ نفر مبتلا، در صدر جدول بیشترین کشور‌های آلوده قرار دارد. پس از این کشور به ترتیب برزیل، هند، روسیه، آفریقای جنوبی، پرو، مکزیک، کلمبیا، شیلی و اسپانیا قرار گرفته‌اند.

کشورمان همچنان در جایگاه یازدهم این جدول قرار دارد و ویروس نانومتری کرونا در کشورمان تاکنون بیش از ۱۹ هزار قربانی گرفته است.

به گفته سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۴۵ هزار و ۴۵۰ نفر و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۹ هزار و ۸۰۴ نفر رسید.

لاری ادامه داد: خوشبختانه تا کنون ۲۹۹ هزار و ۱۵۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند. ۳۷۷۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

۲۶ استان کشور در وضعیت قرمز و هشدار کرونایی
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت استان‌های مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز و استان‌های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.

در شرایطی که ۲۶ استان کشور در وضعیت قرمز و هشدار کرونایی قرار دارند، برخی افراد همچنان بی توجه به کرونا به زندگی عادی خود ادامه می‌دهند، به سفر و مراکز خرید می‌روند و همین که حس می‌کنند حوصله شان سر رفته است، سری به پارک‌ها و مراکز خرید می‌زنند، در این شرایط قرمز و هشدار کرونایی در کشور افراد بسیاری هستند که پاساژگردی تفریح و سرگرمی آنها در ساعات خالی روز است.

 

پدیده پاساژگردی در روزهای کرونایی
این‌ها در حالی است که ویروس مرگبار و منحوس کرونا در اماکنی مثل پاساژ‌ها به دلیل فضای سربسته وروشن بودن تهویه‌ها به سرعت در حال چرخش است و بی رحمانه افراد را آلوده می‌کند، تا با شکل گیری زنجیره انتقال بتواند به حیات خود ادامه دهد و قربانی گیرد به طوری که از هر پنج فوتی در روز یک مورد علت فوت به دلیل کرونا است.

حریرچی معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به پدیده پاساژگردی در روزهای کرونایی گفت: با ابراز تاسف باید بگوییم که ما با پدیده پاساژگردی رو به رو هستیم، در حالی که خرید چندانی هم در پاساژها انجام نمی‌شود.

حریرچی تصریح کرد: تا زمانی که کرونا وجود دارد باید رفتار ما مردم تغییر کند و شستشوی مرتب دست‌ها، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و اجتناب از تجمع و تردد غیر ضروری حتما انجام شود و این زمان ممکن است از یک تا چند سال باشد.

 

پاساژگردی ایرانیان با قاتلی به نام کرونا
مسعود یونسیان، استاد دانشکده بهداشت و عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: در پاندمی کرونا برخی ها معتقد هستند ما باید منتظر بمانیم تا واکسن موثر یا  داروی اثربخش کشف شود تا بتوانیم رفتارهایمان را به شکل قبلی بازگردانیم که به اصلاح به آن زمان دوران پسا کرونا می گویند، برخی ها هم معتقد هستند که دوران پسا کرونا به معنای اینکه به شرایط قبل از کرونا بازگردیم، نخواهیم داشت و دوران پسا کرونا با پیش از پاندمی متفاوت خواهد بود.

عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: خیلی از رفتارها در دوران پاندمی خطرناک محسوب و موجب شیوع ویروس در جامعه می شوند و توصیه متخصصان و کارشناسان این است که تماس های غیر ضرور کاهش پیدا کند، یکی از فرهنگ ها در کشور ما و بسیاری کشورها فرهنگ گشت و گذار در مراکز خرید است، اینکه در مراکز خرید و پاساژها گردش کنیم تا اگر چیزی به چشممان خورد آن را تهیه کنیم، نوعی نیاز کاذب است چرا که فرد بدون هدف به خرید رفته است و در بسیاری از موارد افراد بدون خرید کالا از مراکز خرید و پاساژها باز می گردند و این فرهنگ نوعی نیاز ضروری نیست.

رکورد بالای تردد در برخی پاساژهای تهران
در شرایطی که سرایت پذیری کرونا چندین برابر شده است و وضعیت قرمز یا هشدار کرونایی بر استان های کشور حکم فرماست اما همچنان شاهد تردد با آمارهای تکان دهنده در برخی پاساژها هستیم.

معاون کل وزیر بهداشت با بیان این‌‌که سرایت‌‌پذیری ویروس کرونا سه تا ۹ برابر شده است، گفت: رعایت پروتکل‌‌ها توسط مردم به ۷۰ درصد رسیده است اما کافی نیست و ثابت شده است که اگر میزان رعایت مردم به ۹۵ درصد برسد اثر مطلوب این رعایت کردن حاصل می‌‌شود.

او با بیان اینکه کرونا آیینه عمل ماست، ادامه داد: تهران منبع پخش بیماری کرونا در کل کشور است، هر رفتار نامناسب بهداشتی ما پنج تا هفت روز در سرپایی، دو الی سه هفته در بستری و ۴ الی ۶ هفته در مرگ و میر خود را نشان می‌دهد، شهرستان‌های اطراف تهران همه در معرض آلوده شدن قرار دارند.

ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت اظهار کرد: کنکور کارشناسی ارشد در شهر تهران معادل نصف روز پاساژ علاء الدین است وهرهفته ما شاهد یک طرفه شدن جاده های شمال به سمت تهران به دلیل کثرت جمعیت و مسافران هستیم.

 

۸۶ درصد پاساژها بهداشت را رعایت نمی کنند
آمار بالای تردد در پاساژها به ویژه در کلانشهرهایی مانند تهران نگران کننده است، اینها در شرایطی است که خبری از رعایت پروتکل های بهداشتی در پاساژهاست.

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت درباره میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اماکن عمومی بیان کرد: پس از اداره‌ها و آرامستان‌ها، رستوران‌ها با ۷۷.۲۷ درصد و داروخانه‌ها با ۷۶.۵ درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی قرار دارند.

او ادامه داد: همچنان نانوایی‌ها و پاساژ‌ها درصد‌های کمی از رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اماکن عمومی را دارند و تقاضای ما این است که به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

حریرچی تصریح کرد: متاسفانه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در پاساژها ۱۴ درصد و میزان رعایت در نانوایی‌ها ۱۵ درصد است یعنی در ۸۵ درصد نانوایی‌ها و ۸۶ درصد پاساژها، دستورالعمل‌های بهداشتی مربوط به بیماری کووید ۱۹ رعایت نمی‌شود.

پاساژگردی با ماسک بی خطر نیست
بسیاری از افرادی که تفریح آخر هفته هایشان پاساژگردی است اذعان می کنند که ما ماسک می زنیم و به مراکز خرید و پاساژگردی می رویم دیگر خطری ما را تهدید نمی کند، این در حالی است که ماسک زدن به تنهایی مانع انتقال ویروس کرونا نمی‌شود.

حق دوست رئیس کمیته اپیدمیلوژی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه استفاده از ماسک یکی از روش‌های کنترل بیماری است، گفت: استفاده از ماسک به تنهایی کافی نیست بلکه باید از حضور در تجمعات پرهیز کرد به طوری که عدم رعایت پروتکل‌ها را در مترو‌ها پاساژ‌ها شاهدیم حتی اگر ماسک داشته باشیم ایجاد کننده اپیدمی است. ماسک زدن خطر بیماری را کاهش می‌دهد، اما میزان ابتلا را به صفر نمی‌رساند.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به میزان تاثیر مثبت استفاده از ماسک اشاره کرد و گفت: این میزان تاثیر مثبت زمانی آغاز می‌شود که حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد مردم از آن استفاده کنند و وقتی ۹۵ درصد مردم ماسک بزنند تاثیر آن به حدی می‌رسد که معادل تعطیلی بیشتر جاهای کشور است.

او افزود: در اوایل فروردین ماه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به ۷۷ درصد رسید، اما این رقم در ادامه به ۲۲ و سپس به ۱۷ درصد در خرداد ماه رسید و در این زمان مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ از ۳۴ به ۲۳۰ نفر افزایش یافت و روزانه حدود ۴ هزار نفر هم بستری داشتیم.

 

پلمب هزار واحد صنفی  در هر هفته در کشور
محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت گفت: نتیجه بازرسی‌های ما نشان می‌دهد پاساژ‌ها و نانوایی‌ها همچنان درآخرین رده جدول رعایت پروتکل‌ها قرار دارند.

او ادامه داد : به علت رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و اصرار بر تخلف، متاسفانه میانگین، هر هفته در سطح کشور حدود هزار واحد صنفی را تعطیل و پلمب می‌کنیم.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اینکه به رغم همه تذکر‌ها با حاد شدن شرایط متاسفانه مجبور شده ایم اصنافی را که فعالیت آن‌ها منجر به تجمع می‌شد را تعطیل کنیم، افزود: انتظار ما از مدیریت‌های مراکز خرید ،فروشگاه‌ها و پاساژ‌ها این است که رفت و آمد مردم را به نحوی مدیریت کنند که تجمع ایجاد نشود.

معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت تمایل به تعطیلی کسب و کارها ندارد، بیان کرد: اما با عدم رعایت موازین بهداشتی ما مجبور به پلمب برخی مراکز هستیم. با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، کسب و کارها هم رونق پیدا می‌کند زیرا اکنون کار و سلامتی به هم گره خورده‌اند.

مجازات هایی که در انتظار متخلفان بهداشتی است
حریرچی، درباره مجازات‌های تعیین شده برای متخلفان شیوه نامه‌های بهداشتی که در جلسه اخیر ستاد ملی مدیریت کرونا به تصویب رسید، گفت:عدم رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و ضوابط ابلاغی ستاد مدیریت کرونا از سوی اصناف و حرفه‌ها و مشاغل، تخلف صنفی و حرفه‌ای محسوب می‌شود. مجازات این تخلفات نیز به این صورت است که در مرتبه اول تذکر کتبی با درج در پرونده صنفی و حرفه ای، در مرحله دوم تعطیلی و پلمب واحد به مدت پنج روز و در مرحله سوم نیز تعطیلی فعالیت حرفه‌ای به مدت ۱۰ روز خواهد بود.

معاون کل وزارت بهداشت درباره مجازات‌های در نظر گرفته شده در حوزه عمومی و برای مردم، گفت: در حوزه عمومی استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی برای کلیه آحاد جامعه در وسایل حمل و نقل عمومی، مراکز تجمعی سربسته و محیط‌های صنفی (مانند مغازه ها) و اداری اجباری است.

او تاکید کرد: نکته مهم آن است که ارائه خدمات و تسهیلات اداری، انتظامی، قضایی، رفاهی، بانکی و خدماتی از سوی دستگاه‌های دولتی و غیردولتی به افراد و مراجعه کنندگانی که از ماسک نمی زنند یا فاصله اجتماعی را رعایت نمی‌کنند، ممنوع است و متخلفان در زمینه ارائه خدمات بر حسب مورد، مجازات خواهند شد.

 

به جای پاساژگردی الکترونیکی خرید کنیم
استاد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: در شرایطی که کرونا به عنوان یک قاتل و ویروس به شدت مسری در جامعه وجود دارد می توان نیازهای ضروری را به نوع دیگری برطرف کرد، بسیاری کشورها در دوران شیوع کرونا به خرید الکترونیکی روی آوردند و برای تشویق به انجام این کار فروش های الکترونیکی معاف از مالیات شدند و ما باید یاد بگیریم نیازهای ضروری را از راه الکترونیکی تهیه کنیم.

عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: یکی از توصیه ها به مردم ایران و جهان این  است که رفتارهای گذشته خودمان را متناسب با شیوع کرونا تغییر دهیم. پاساژگردی در دوران کرونا نباید تفریح مردم باشد، این کار برای رفع نیازهای ضروری نیست و باید در اصلاح این رفتار نادرست تلاش کنیم.

در شرایطی که ویروس قاتل کرونا در کمین نشسته است تا هر لحظه قربانی بگیرد بهتر است به جای پاساژگردی از روش های جایگزین مانند خرید الکترونیکی استفاده کنیم یا تنها در موارد ضروری به مراکز خرید برویم و کالای مورد نیاز خود را خریداری کنیم و به سرعت به منزل باز گردیم تا خود، خانواده و جامعه را از شر ویروس کرونا در امان نگه داریم.

 

 

يکشنبه 11/8/1399 - 7:1
اخبار

 

 

 

رئیس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا از تولید تست کرونای ۲ دلاری در داخل کشور که در ۲۰ دقیقه نتیجه آن مشخص می‌شود، خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی قانعی، دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: کسانی که ماسک زده باشند و به ویروس کرونا مبتلا شوند بیماری آن‌ها از نوع خفیف است.

او در ادامه بیان کرد: نکته‌ای که دانستن آن برای مردم ضروری است این است که اگر کسی به کرونا مبتلا شد، نترسید و آرامش خود را حفظ کرد خیلی خوب روند بیماری را طی می‌کند. مقدار زیادی از مرگ و میر‌های کرونایی به دلیل این است که مردم در بیمارستان با صحنه‌های مرگ و میر مواجه شده و دچار استرس می شوند.

قانعی ادامه داد: با ورود استرس به فرد بدن کورتیزول و آدرنالین ترشح می‌کند و وقتی این کورتیزول در بدن ترشح و مقدار آن بالا برود بیماری تشدید می‌شود.

دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا از ورود تست کرونای جدید به بازار خبر داد و گفت: تستی که جدیدا در حال ورود به بازار است بسیار ارزان بوده و سرعت بالایی دارد. این تست در ۲۰ دقیقه نتیجه را نشان می‌دهد، لزومی ندارد که آن را در آزمایشگاه‌ای پیشرفته انجام داد و در مراکز خدمات درمانی ۱۶ ساعته انجام می‌شود.

قانعی در ادامه بیان داشت: این تست از کره جنوبی به قیمت ۵ دلار در حال خریداری است در حالی که قیمت تولید آن توسط شرکت‌های دانش بنیان داخلی ۲ دلار است. تعدادی از این تست وارد بازار شده است و ۱۰۰ میلیون دلار از این تست با پول‌هایی که در دست کره جنوبی داریم، خریداری شده است.

او افزود: شرکت‌های داخلی نیز شروع به گرفتن مجوز و طی مراحل تائید تولید این تست هستند و تا دو هفته دیگر نیاز به واردات هم نخواهیم داشت.

روند ابتلا به کرونا در کشور رو به پیشرفت نیست
دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در ادامه بیان کرد: روند ابتلا به بیماری کرونا در کشور در شرایط فعلی رو به پیشرفت نیست. شرایط فعلی کشور جز در چند استان کنترل شده است. هم اکنون به سمت کنترل ویروس کرونا در کشور حرکت می‌کنیم و آثار این کنترل را از دو هفته دیگر می‌بینیم.

يکشنبه 11/8/1399 - 7:0
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

دانشمندان انگلیسی به دنبال کشف دلیل گسترش کووید ۱۹ در کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی هستند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به گزارش نشریه انگلیسی ایندیپندنت، ویروس کرونا بیش از ۱۰ ماه است که به چالشی بهداشتی برای تمامی کشور‌های جهان تبدیل شده است. تاکنون بیش از ۴۴ میلیون نفر به این ویروس آلوده و از این میان، یک میلیون و ۱۶۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.

مقامات بهداشتی تاکید دارند مردم باید از حضور در اماکن شلوغ خودداری کرده و از ازدحام جمعیت در مکان‌های بسته پرهیز کنند. استفاده از ماسک، حفظ فاصله گذاری اجتماعی و شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون از مهمترین نکاتی است که مقامات بهداشتی بر آن تاکید دارند. با این حال، مکان‌های شلوغ و پرازدحام تنها اماکنی نیستند که خطر شیوع کووید ۱۹ در آن‌ها زیاد است.

دانشمندان انگلیسی اعلام کردند میزان شیوع ویروس کرونا در کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی در اقصی نقاط جهان به میزان قابل توجهی بالاست. تحقیقات نشان داده چندین کارخانه این فرآورده‌ها در انگلیس شاهد جهش شمار مبتلایان به کووید ۱۹ بوده است.

در ماه اکتبر ۷۵ کارگر مزرعه بوقلمون در نورفک در شرق انگلیس به ویروس کرونا آلوده شدند. همچنین تست کرونای ۷۲ نفر در کارخانه فرآورده‌های گوشتی در منطقه دیگر در این کشور مثبت اعلام شد. چند هفته قبل نیز بیش از ۱۷۰ نفر در یکی از کارخانه‌های فرآورده‌های غذایی این کشور به کووید ۱۹ مبتلا شدند. در ماه ژوئن حتی یک مزرعه تولید مرغ در ولز و یک کارخانه گوشت در یورکشایر به دلیل شدت یافتن شمار مبتلایان به کرونا مجبور به توقف تولید خود شدند.

این موضوع تنها به کشور انگلیس خلاصه نمی‌شود. در طول تابستان در مناطق متعددی در اروپا مراکز تولید و فرآورد‌های گوشتی مجبور شدند فعالیت خود را متوقف کنند. تنها در یک مورد در آلمان، بیش از یک هزار و ۵۰۰ کارگر در یک کشتارگاه به کووید ۱۹ آلوده شدند. همچنین چندین کارخانه فرآورده‌های گوشتی در آمریکا به دلیل افزایش شمار مبتلایان به کرونا تعطیل شدند. اما دلیل این اتفاق چیست؟.

دانشمندان انگلیسی تلاش دارند به دلیل سحرآمیز این واقعه پی ببرند. نزدیکی بیش از اندازه کارگران به یکدیگر و نیز دمای پایینی که این افراد در آن کار می‌کنند از جمله تئوری‌هایی است که در این زمینه مطرح می‌شود. با این حال، این دلایل به هیچ عنوان قانع کننده نیست.

دیوید لیندارز، از مدیران انجمن فرآورده‌های گوشتی انگلیس در این باره می‌گوید: از لحاظ علمی هیچ تفاوتی میان کارخانه‌های تولید فرآورده‌های گوشتی با کارخانه‌های تولید فرآورده‌های غذایی منجمد وجود ندارد. کارگران هر دو کارخانه به یک میزان با کارگران دیگر در ارتباط هستند و هر دو در محیطی با دمای پایین کار می‌کنند، اما کارگران کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی شاهد ابتلای بیشتر به کووید ۱۹ هستند. این همه گیری به شرایط محیط کار بستگی ندارد و دلیل این امر یک موضوع راز آلود است.

یکی دیگر از محققان می‌گوید: نباید فراموش کنیم کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی در همه گیری کرونا هرگز تعطیل نشدند. ما شاهد آن بودیم که کارخانه‌های تولید خودرو یا دیگر صنایع به دلیل شیوع کووید ۱۹ تعطیل شدند. با این وجود، کارخانه‌های تولید فرآورده‌های گوشتی به طور پیوسته به کار خود ادامه داده اند تا بتوانند نیاز‌های غذایی جامعه را برطرف کنند. همین موضوع شاید در شدت این همه گیری در میان کارگران این بخش تاثیر گذار بوده است.




با این حال، دانشمندان دلیل دیگری را برای این موضوع مطرح می‌کنند.

رولاند کائو، یکی از دانشمندان دانشگاه ادینبورگ در این باره می‌گوید: تحقیقات درباره آنفلوانزا ثابت کرده است که این ویروس می‌تواند در هوای سرد و دمای پایین با قدرت بیشتری شیوع پیدا کند. همچنین ویروس‌های خانواده کرونا مانند سارس می‌توانند در محیط سرد به مدت بیشتری زنده بمانند. این موضوع را می‌توان به کووید ۱۹ نیز تعمیم داد.

لارنس یانگ، استاد تومور شناسی مولکولی دانشگاه ورویک تاکید دارد؛ شرایط محیطی در مراکز تولید محصولات گوشتی و کشتارگاه‌ها برای ماندگاری و شیوع ویروس کرونا بسیار مناسب است. ویروس کرونا می‌تواند در هوای سرد بیشتر زنده بماند. در نبود سیستم تهویه مناسب و نور خورشید، کووید ۱۹ می‌تواند به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل شود. با کاهش دما، احتمال انتقال این ویروس از طریق سطوح نیز به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.

دانشمندان می‌گویند در کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی و کشتارگاه‌ها کارگران به صورت قابل توجهی به صورت فیزیکی با یکدیگر در ارتباط هستند. همچنین به دلیل کوچکی این مکان‌ها حفظ فاصله گذاری اجتماعی افراد از یکدیگر بسیار سخت است. همین عوامل می‌تواند خطر شیوع ویروس را میان افراد به میزان زیادی افزایش دهد.

مطالعات متعدد ارتباط میان دما هوا و میزان شیوع کووید ۱۹ را تایید کرده است. تحلیل‌های محققان نشان می‌دهد در فصول سرد سال شدت مرگبار بودن کووید ۱۹ افزایش خواهد یافت. همچنین هوای خشک داخل خانه احتمالا بر شدت انتشار ویروس تاثیر خواهد داشت. تحقیقات بر روی ۶ هزار و ۹۱۴ بیمار بستری شده در بیمارستان در کرواسی، اسپانیا، ایتالیا، لهستان، آلمان، انگلیس و چین نشان داد الگوی انتشار و کشندگی ویروس کرونا در هوای سرد بسیار شدیدتر از هوای گرم است.

 

محققان تاکید دارند این یافته‌ها هشداری است که در فصول سرد سال شاهد ظهور دوباره ویروس کرونا و شدت عمل آن خواهیم بود. در این تحقیقات درجه حرارت کشور‌ها و نیز رطوبت هوا مورد سنجش قرار گرفت. همچنین ارتباط گستردگی شیوع بیماری با شرایط آب و هوایی کشور‌ها و وخامت حال بیماران (بستری شدن در آی سی یو یا استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی) نیز مورد مطالعه قرار گرفت.

تحقیقات بر روی ۳۷ هزار شهروند انگلیسی نشان داد از ماه مارس (اسفند) تا ماه مِی (اردبیهشت) که هوا در انگلیس گرم‌تر شده از شدت عمل ویروس کرونا کاسته شده است. اگر چه ویروس می‌تواند در هوای گرم به راحتی منتقل شود، اما شدت و میزان کشندگی آن در کشور‌های اروپایی به دلیل گرم شدن هوا کاهش یافته است.

دکتر سایمون کلارک، استاد دانشگاه ردینگ گفت: این تحقیقات نشان دهنده ارتباط میان درجه حرارت و شدت اثر کووید ۱۹ است. با این وجود، این تحقیقات نمی‌تواند دلیل این اتفاق را توضیح دهد. احتمال دارد این امر به این دلیل باشد که هوای سرد فرآیند پاک کردن مجاری تنفسی و بینی از ویروس‌ها به وسیله مخاط را کُند می‌کند.

دانشمندان می‌گویند به دلیل آنکه کارگران کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی پیوسته در محیطی با دمای پایین و سردخانه رفت و آمد دارند، این امر می‌تواند در شیوع بیشتر ویروس کرونا تاثیر گذار باشد. با این حال، دانشمندان انگلیسی بر این باورند این امر هنوز هم یکی از رمر و راز‌هایی است که افشای آن نیازمند تحقیقات بیشتر است.

يکشنبه 11/8/1399 - 6:56
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

گروهی از دانشمندان آمریکایی طی تحقیقات اخیر خود محل اصلی تکثیر ویروس کرونا در بدن را شناسایی کردند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب سایت medRxiv، طبق بررسی‌های محققان، حفره دهان به ویژه غدد بزاقی، زبان و لوزه ها، بهترین مکان برای تجمع ویروس کرونا و سپس انتشار آن است.

محققان تاکید کردند که میزان خطر ابتلا به کرونا ویروس از راه دهان یعنی جایی که احتمال ابتلا از طریق بلعیدن بزاق یا ورود مستقیم آن به ریه و نیز خطر انتقال ویروس از یک شخص به شخص دیگر افزایش می‌یابد ارزیابی نشده است.

این محققان توضیح دادند که این اولین مطالعه در مورد نحوه تکثیر ویروس کرونا از طریق دهان است؛ زیرا تمام مطالعات قبلی بر روی نحوه شیوع ویروس در بینی و ریه‌ها تمرکز داشته است.

علائم و نشانه‌های انتقال ویروس از طریق دهان هنوز در حال بررسی است و محققان اکنون فقط موفق به شناسایی علائم کلاسیک ویروس مانند از بین رفتن حس چشایی و خشکی دهان برای مدت طولانی شده اند.

يکشنبه 11/8/1399 - 6:54
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته