• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    • عبارت :
      تعداد درصفحه :
کد سوال : 8056
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : آيه 22 سوره ابراهيم دليل بر اين است كه شيطان در روز رستاخيز با پيروان خودسخن مى گويد و آنـها را به باد ملامت و شماتت خود مى گيرد , چگونه شيطان اين توانايى را دارد كه در آن محضر بزرگ با همه پيروان خود تماس پيدا كند ؟
پاسخ : مـسلما اين توانايى را خداوند به شيطان مى دهد و اين در واقع يك نوع مجازات روانى براى پيروان شـيـطـان اسـت و اخـطارى است به همه پويندگان راه او در اين جهان كه پايان كار خود و رهبر خويش را از هم اكنون ببينند و به هر حال خداوند وسيله اين ارتباط را ميان شيطان و پيروانش به نحوى فراهم مى كند .
کد سوال : 8057
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : درآيـه 48 سـوره ابراهيم مى خوانيم : يوم تبدل الارض غير الارض و السموات دررستاخيز اين زمين به زمين ديگرى تبديل مى شود و آسمانها به آسمانهاى ديگر آيامنظور اين است كه بكلى اين زمين نابود مى شود و زمين ديگرى آفريده خواهد شدو قيامت در آن بر پا مى گردد ؟
پاسخ : طـبـيـعى است كه اين جهان امروز ما استعداد پذيرش صحنه هاى قيامت را ندارد و براى زندگى رسـتاخيز ما تنگ و محدود است همچنين , از مجموع آيات قرآن استفاده مى شودكه نظام كنونى جـهان به اين صورت باقى نمى ماند , ولى به كلى نابود نمى شود , بلكه اين جهان در هم مى ريزد و زمين صاف و مسطح مى گردد و مردم در زمينى تازه ( و طبعاكاملتر و عاليتر به حكم آنكه عالم ديگر همه چيزش از اين جهان وسيعتر و كاملتراست ) گام مى نهند .
کد سوال : 8058
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : در آيات 20 تا 30 سوره انعام قيامت توصيف شده است . در برخى از اين آيات آمده است كه كافران در چنين روزى كارهاى خود را تكذيب مى كنند . بـا تـوجـه به آنكه درآيات ديگر گفته شده است كه روز قيامت روز ظهور و بروز حق است و همه چـيـز روشـن مـى شـود اولا تـكـذي
پاسخ : دروغ و كذب كافران و مشركان در روز قيامت براى فريب كارى و حق پوشى نيست ,آنگونه كه در دنيا چنين است . زيرا قيامت ظرف ظهور حق است . امـا كـافران ومشركان چون در دنيا همواره براى رسيدن به منافع و فرار از ضرر دروغ مى گويند اين حالت در آنان به صورت ملكه درآمده , در روز قيامت هم متاثر از اين ملكه عمل مى كنند .
کد سوال : 8059
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : چرا روز قيامت , روز دين معرفى شده است ؟
پاسخ : بـه خـاطـر ايـنـكه آن روز روز جزاست و ( دين ) در لغت به معنى ( جزا ) مى باشد , وروشن ترين برنامه اى كه در قيامت اجرا مى شود همين برنامه جزا و كيفر و پاداش است .
کد سوال : 8060
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : قيام به معنى ايستادن است و در گفتگوها به هيئت مخصوصى گفته مى شود كه مثلا انسان را به حالت عمودى بر زمين نشان مى دهد اگر خداوند جسم نيست چرا در قرآن به خداوند قيوم گفته شده ؟
پاسخ : هـنگامى كه انسان مى خواهد كارى را انجام دهد برمى خيزد و خداوند كه همه موجودات جهان را آفـريـده , و تـدبـيـر و نگاهدارى و تربيت و پرورش آنها را بعهده گرفته به طور دائم و بدون هيچ گـونه وقفه قيام به اين امور دارد به اين ترتيب قيوم , ريشه و اساس تمام صفات فعل الهى است ( مـنـظـور از صـفـات فـعـل , صفاتى است كه رابطه خدارا با موجوات جهان بيان مى كند ) مانند آفريدگار , روزى دهنده , زنده كننده ,هدايت كننده و مانند اينها .
کد سوال : 8061
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : خداوند كه غنى مطلق و قادر مطلق است , از لعن ابليس و عقاب او و كافران چه سودى مى برد ؟
پاسخ : لعن و عقاب از لوازم استكبار و پليدى است ; همانگونه كه شورى لازمه نمك و چربى لازمه روغن و هلاكت لازمه نوشيدن سم مهلك است . پس نبودن عقاب و عذاب با وجودگناه ابطال عليت و مستلزم نابودى خلقت است . الـبـته عقاب و عذاب ممكن است باتوجه و شفاعت برطرف شود اما توجه و شفاعت نيز خود علت براى برطرف شدن عقاب وعذاب است .
کد سوال : 8062
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : ايـنـكه در قرآن آمده لوط هنگام حمله مردم به خانه اش به قصد تجاوز به مهمانانش گفت : اين دخـتـران مـن براى شما پاك و حلال است مگر ازدواج دختر با ايمانى مانند دختران لوط با كفار بى ايمان جايز بود كه چنين پيشنهادى را كرد ؟
پاسخ : بـه ايـن سـئوال از دو راه مـى توان پاسخ گفت : يكى اينكه در آيين لوط همانند آغازاسلام تحريم چـنين ازدواجى وجود نداشت , لذا پيامبر اسلام دختر خود زينب را به ازدواج ابى العاص قبل از آنكه اسلام را بپذيرد درآورد ولى بعدا اين حكم منسوخ گشت . ديگر اينكه منظور لوط پيشنهاد ازدواج مشروط بود ( مشروط به ايمان ) او براى اثبات نهايت علاقه بـه هدايت آنها اين پيشنهاد مشروط را به آنها كرد يعنى اين دختران من است بيائيد ايمان آوريد تا آنها را به ازدواج شما درآورم .
کد سوال : 8063
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : فائده خلق انسان هاى كافر چيست در حاليكه خداوند مى داند كه اين انسان ها كفرخواهند ورزيد و به جهنم خواهند رفت ؟
پاسخ : خداوند تبارك و تعالى غنى مطلق است و از خلقت عالم و انسان هيچ نفع و سودى به او نمى رسد . اما اگر مراد فائده براى جهان است , وجود انسان هاى كافر در عين آنكه كفرشان مستند به اختيار و سـوءاسـتـفـاده از آن اسـت , سـبب معنا يافتن ايمان مومنان و ارزش كارهاى آنان و امتحانات و ابتلائاتى است كه كمال انسان ها بر آن متوقف است . و امـا اگـر مراد سود خود شخص است ; اولا نعمت حيات و خروج از كتم عدم خود بالاترين فوايد براى انسان چه مومن چه كافر است . ثـانيا علم و آگاهى , عواطف و احساسات , زندگى تشكيل خانواده و بسيارى از موارد ديگر نيز از فوايد مترتب برزندگى و حيات انسان است . ثـالـثـا , اين خود انسان است كه با انتخاب و سوءاستفاده از اختيار خود را به تباهى مى كشد و علم خداوندى سبب نمى شود كه اختياراز او سلب گردد . كـفـر كافر علتهاى فراوانى دارد و تقدير و قضاى الهى نيز به فعل اختيارى او تعلق گرفته است نه فعل جبرى و اضطرارى .
کد سوال : 8064
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : خداوند كه غنى مطلق و قادر مطلق است , از لعن ابليس و عقاب او و كافران چه سودى مى برد ؟
پاسخ : لعن و عقاب از لوازم استكبار و پليدى است ; همانگونه كه شورى لازمه نمك و چربى لازمه روغن و هلاكت لازمه نوشيدن سم مهلك است . پس نبودن عقاب و عذاب با وجودگناه ابطال عليت و مستلزم نابودى خلقت است . الـبـته عقاب و عذاب ممكن است باتوجه و شفاعت برطرف شود اما توجه و شفاعت نيز خود علت براى برطرف شدن عقاب وعذاب است .
کد سوال : 8065
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : فلسفه تحريم ازدواج با مشركان چيست ؟
پاسخ : ازدواج پـايه اصلى تكثير نسل و پرورش و تربيت فرزندان و گسترش جامعه است ومحيط تربيتى خانواده در سرنوشت فرزندان فوق العاده موثر است از يك سو آثارقطعى وراثت و از سوى ديگر آثار قطعى تربيت در طفوليت و از سوى سوم شرك كه خميرمايه انواع انحرافات است . بـه هـمـيـن دلـيـل اگـر مـشركان كه افراد بيگانه ازاسلامند , اگر از طريق ازدواج به خانه هاى مسلمانان راه يابند , جامعه اسلامى گرفتار هرج و مرج و دشمنان داخلى مى شود .