• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1279روز قبل
ایرانگردی



 

مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران با تاکید بر اینکه تدابیر و تمهیدات لازم برای تامین و عرضه میوه و تره بار مورد نیاز شهروندان در ایام پایانی سال و عید نوروز اندیشیده شده است، گفت: برای کنترل و ثبات قیمت میوه و تره بار در بازار شب عید، علاوه بر ذخیره سازی انواع اقلام پرمصرف، اجرای مجموعه‌ای از راهکارهای اجرایی را نیز در دستور کار قرار داده‌ایم.


به گزارش  روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران؛ سید سعید راد با اشاره به همکاری خوب و تعامل سازنده سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار با دستگاه‌های دست اندرکار، افزود: در راستای اجرای طرح تنظیم بازار و حمایت از مصرف‌کنندگان، امسال نیز محصولات تنظیم بازار در میادین و بازارهای میوه و تره بار با قیمت‌های مصوب عرضه خواهد شد.

وی با تاکید بر هماهنگی‌ کامل در بین مدیران میادین و روسای بازارهای میوه و تره بار برای ارائه خدمات هر چه بهتر و بیشتر به شهروندان در ایام نوروز، اظهار کرد: برای اجرای طرح استقبال از نوروز و ارائه تسهیلات ویژه، دستورات لازم صادر شده و آماده سازی میادین و بازارهای میوه و تره بار به این منظور به زودی آغاز خواهد شد.
راد بر نقش سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران در تعدیل قیمت‌ محصولات، تاکید و خاطرنشان کرد: اگر چه بر اساس آمارهای موجود، محصولاتی که در میادین و بازارهای میوه و تره بار عرضه می‌شوند، نسبت به میانگین قیمت محصولات مشابه در سطح شهر 40 درصد اختلاف قیمت دارند، تلاش می‌کنیم در آستانه نوروز و روزهای پایانی سال نیز با ارائه تسهیلات ویژه در برخی اقلام پرتقاضا و حفظ تفاوت 40 درصدی قیمت‌ها، از اقتصاد خانواده‌ها حمایت بیشتری صورت گیرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران در پایان با تاکید بر لزوم ایجاد فضای امیدبخش و شاد به مناسبت نوروز، گفت: امیدواریم با تبدیل میادین و بازارهای میوه و تره بار به محیط‌هایی پرنشاط و مفرح در استقبال از سال نو در کنار اجرای مجموعه‌ای از طرح‌ها، امکانی را فراهم کنیم تا شهروندان در روزهای پایانی سال، علاوه بر تهیه مایحتاج مورد نیاز خود از میادین و بازارها، لحظات خوشایندی را در این مراکز تجربه کنند.

دوشنبه 28/11/1398 - 13:59
ایرانگردی




معاون خدمات شهری شهرداری تهران از تملک 8 قطعه باغ و اراضی مشجر در پایتخت از سال 96 تاکنون خبر داد. 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل معاونت خدمات شهری شهرداری تهران، مهندس مجتبی یزدانی با اعلام این مطلب گفت: در راستای اجرای مصوبات شورای اسلامی شهر تهران، برنامه پنج ساله، نگاه ویژه مدیریت شهری و توسعه فضای سبز با اولویت افزایش سرانه فضای سبز در مناطق کم برخوردار؛ تملک باغات و اراضی مشجر در دستور کار قرار گرفت.

یزدانی در ادامه افزود: باغات به عنوان ارزشمندترین میراث طبیعی شهر همواره مورد توجه بوده است و از این رو حفظ آن به عنوان اولویت های مهم شهرداری تهران محسوب می شود.

وی با بیان این که مدیریت شهری از سال 96 نهضت تملک باغات را در دستور کار قرار داد، اظهار کرد: با تلاش و پیگیری های مستمر این معاونت در مناطق 22گانه جهت اجرای این مصوبه؛ تاکنون 8 قطعه باغ و اراضی مشجر در مناطق (2،7،8،11،13،14) تملک شده است.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران 8 قطعه باغ و اراضی مشجر تملک شده را برشمرد و گفت: بوستان دامپزشک در منطقه 11 به مساحت 20000مترمربع در سال 96 به بهره برداری رسید. بوستان هورفر در منطقه 7 به مساحت 3100 متر مربع و بوستان نشاط کودک در منطقه 13 به مساحت 4964 مترمربع در سال 97 به بهره برداری رسید. بوستان خیاط خانه در منطقه 7 به مساحت 4500 مترمربع و بوستان پدر در منطقه 2 به مساحت 11000 در سال 98 به بهره برداری رسیده است.همچنین بوستان وثوق الدوله در منطقه 14 به مساحت حدود 2 هکتار، بوستان بخشی فر در منطقه 7 به مساحت 2500 مترمربع و بوستان شهید مدنی در منطقه 8 به مساحت 6000 مترمربع تا پایان امسال به بهره برداری خواهند رسید.

وی در پایان گفت: همچنین در همین راستا حدود 20قطعه دیگر نیز برای تملک شناسایی شده است که در مراحل مختلف تملک قرار دارد و کارهای آن در حال انجام است.

دوشنبه 28/11/1398 - 13:48
ایرانگردی




مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران از بهسازی و مرمت بیش از 35 پلاک فرسوده در تهران با اجرای حرکت جهادی و سازندگی "همسایه" خبر داد.


به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، کاوه حاجی علی اکبری با اشاره به این که حرکت جهادی و سازندگی "همسایه" تحت مدیریت سازمان نوسازی شهر تهران از ابتدای شهریور ماه سال جاری به اجرا درآمده است، توضیح داد: با توجه به سطح توانمندی پایین اقتصادی ساکنان بافت های فرسوده و ضرورت ارتقای کیفیت زندگی و اجرای پروژه های بهسازی و زیباسازی کوچک مقیاس در این محلات، حرکت جهادی و سازندگی "همسایه" با هدف با بهره گیری از ظرفیت بومی محلات هدف و همکاری و مشارکت نیروهای بسیج، مجموعه های مردم نهاد و علاقمندان داوطلب وارد فاز اجرایی شد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران عنوان کرد: تا کنون بیش از 35 پلاک فرسوده در محلات مختلف تهران از جمله مناطق 15، 16، 18و 19 بهسازی و مرمت شده اند که این تعداد با فعالیت داوطلبان بومی در محلات مختلف شهر تهران و پشتیبابی این سازمان در حال افزایش و رونق است.
علی اکبری یادآور شد: علاقمندان می توانند جهت شركت سازمان یافته در این حركت آرمانی و خداپسندانه به تارنمای سازمان نوسازی شهر تهران به نشانی http://nosazi.tehran.ir و یا سایت http://g-hamsayeh.ir/ مراجعه کرده و نسبت به ثبت اطلاعات و مهارت های خود اقدام نمایند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران اظهار داشت: داوطلبان پس از ثبت نام بر اساس مهارت ها و بر مبنای نیازهای ساکنان بافت های فرسوده به محلات اعزام خواهند شد.

دوشنبه 28/11/1398 - 13:43
ایرانگردی

 



شهردار منطقه2 گفت: با هدف آمادگی بیشتر در مواقع بحران و امدادرسانی سریع هوایی،3 پد بالگرد در بزرگراه های منطقه دو احداث می شود.


به گزارش شهرنوشت و به نقل روابط عمومی شهرداری منطقه 2، رسول کشت پور، شهردار منطقه 2 با اعلام این خبرگفت:در پی تحولات شهری و افزایش جمعیت،امدادرسانی مناسب درمواقع بحران و ایجاد زیرساخت های مناسب برای رفع این مساله ،یکی ازاقدامات ضروری است.
وی گفت: درپی توافق شهرداری تهران با اورژانس هوایی مبنی بر تجهیز بزرگراه ها به پد بالگرد، شهرداری منطقه 2 نسبت به جانمایی این فضا در بزرگراه های منطقه اقدام کرد.
کشت پور افزود : در حال حاضر 3 نقطه در بزرگراه های آیت اله هاشمی رفسنجانی ، تقاطع بزرگراه های یادگارامام (ره) – شهید همت و بزرگراه یادگار امام (ره)- حبیب اله جهت احداث پد بالگرد جانمایی شده است.
به گفته شهردار منطفه2،پد بالگردها با هماهنگی معاونت خدمات خدمات شهری و تحت نظارت کارشناسان اورژانس هوایی مطابق با استانداردهای لازم طراحی شده است .
وی تسریع در امدادرسانی در مواقع بحران و سوانح را از اهداف احداث پدهای بالگرد برشمرد و خاطر نشان کرد: آسیب پذیری در برابر انواع بحران ها و مخاطرات یکی از مهم ترین معضلات شهری است وتوسعه زیرساخت هایی همچون پدهای بالگرد امدادرسانی می تواند راه حلی برای کاهش آسیب پذیری وبهبود خدمات رسانی باشد.

دوشنبه 28/11/1398 - 13:40
ایرانگردی

 

 دومین نشست «دره فرحزاد؛ از پاتوق تا اکو پارک» روز یکشنبه مورخ 27/11/98 ساعت 14 تا 16 در سرای محله پرواز واقع در منطقه دو شهرداری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، در این نشست سید امیر ناصر هراتی معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه 2، سید اویس ترابی مدیر عامل شرکت مهساب شرق، سید محمد سجاد ناصری نیا مشاور و مدیر عامل سازمان مشاور فنی و مهندسی شهرداری تهران، حسین زنگویی مدیر دفتر مهندسی رودخانه های شرکت آب منطقه ای تهران و احمد فرحزادی عضو شورایاری محله فرحزاد به بحث و گفتگو و تبادل نظر با مدعوین پرداختند.

در ابتدا هراتی معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ٢ گفت: تاکید شهردار منطقه بر رفع مشکلات ساکنین محله فرحزاد بر پایه خیر و مصلحت مردم و طبق قانون است. مکاتباتی از طرف شهرداری انجام شده که هر چه زودتر طرح تفصیلی برای رود دره فرحزاد بر اساس منافع مردم، زیست محیط و تولید دارایی و ثروت در منطقه ارائه شود.

وی افزود: دادگستری برای تعیین مالکیت حریم و بستر رودخانه، به موضوع ورود پیدا کرده است و آبفا بر اساس اسناد رسمی که از نهاد بالادستی داشتند حریم رودخانه را مشخص کردند که طبق آن 9 خانه در حریم رودخانه بود که باید تخریب می شد.

هراتی ادامه داد: عریض تر شدن جاده برای افزایش امنیت در منطقه بود که نیازمند قطع درختان بیشتری بود. تا کنون 6000 سرویس خاک و نخاله از بستر رودخانه خارج شده است.

معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ٢ با اشاره به اینکه فرحزاد بر سر دو راهی تصمیم گیری است گفت: اکنون به نقطه ای رسیدیم که نظرات متقابل باید شنیده شود. شورای عالی معماری تصمیم می گیرد که دره تاریخی فرحزاد، بلند مرتبه سازی شود یا خیر.

در ادامه سید اویس ترابی مدیر عامل شرکت مهساب شرق نیز به مسائلی که زیست پذیری شهر تهران را مختل کرده اند اشاره و عنوان کرد: رود رده نقش مهمی را به عنوان زیرساخت سبز آبی در زیست پذیری شهر  ایفا می کند. رود دره ها در طول سالیان گذشته آسیب دیده اند و به دلیل ورود زباله، نخاله ها و فاضلاب به رودخانه پوشش گیاهی آنها درحال از بین رفتن است.

ناصری نیا مشاور و مدیر عامل سازمان مشاور فنی و مهندسی شهرداری تهران نیز ضمن اشاره به طرح احیاء رودخانه ها، گفت: مطالعات حقوقی، اجتماعی و اقتصادی در این زمینه در حال انجام است و مطالعات دره فرحزاد در پایه تفصیلی مورد بررسی قرار گرفته است.

همچنین فرحزادی به نمایندگی از طرف ساکنین محله فرحزاد به مسائل حقوقی املاک دره فرحزاد پرداخت و عنوان کرد: با گذشت 15 سال از طرح تفصیلی هنوز پرونده فرحزاد در کمیسیون ماده 5 است. از همین رو با استناد به قانون، خواستار توزیع قانون عادلانه و پردخت خسارت به مالکین شرعی که ملکشان تخریب شده است، هستم. ضمن آنکه باید بگویم هیچ کسی با آبادانی مشکلی ندارد ولی حق مردم نباید ضایع شود.

حسین زنگویی مدیر دفتر مهندسی رودخانه های شرکت آب منطقه ای تهران نیز با بیان اینکه طیق قانون ملی آب تا سال 47 دولت می تواند ساختمان و اعیانی را که مزاحم برای عبور آب است، به شرط اینکه مجوز قانونی صادر شده باشد را تخریب کند و خسارت را بدهد توضیح داد: حریم رودخانه، متعلق به عامه مردم است. مسیری برای رودخانه تعریف می شود که سیلاب بتواند از آن عبور کند. حریم، ملک افراد است ولی حق ساخت و ساز ندارند. بستر و حریم رودخانه مشخص شده باید به آگاهی مردم برسد. مردم می توانند نسبت به حریم مشخص شده اعتراض کنند و از طرف کمیسیونی که به دستور وزیر تشکیل می شود به مشکل رسیدگی شود. که ممکن است بستر را تقلیل یا تایید کنند.

وی افزود: هدف سازمان آب حفظ بستر و حریم رودخانه برای حفظ منافع عامه مردم است. اگر پلاکی در داخل بستر رودخانه باشد، حقوق مالکان را محترم می شماریم. دولت برای پرداخت خسارت بودجه ای تعریف نکرده است. طبق ضوابط محدودیت کاربری برای مالک ایجاد می شود. مالک باید اقداماتی را انجام دهد که خود را از سیلاب ایمن سازد و باعث خسارت دیگران نشود و مالکیت پلاک برقرار می ماند.

در پایان این نشست به سوالات مدعوین، توسط مدیران شهری پاسخ داده شد و به درخواست های آنها قول رسیدگی داده شد.

دوشنبه 28/11/1398 - 13:35
ایرانگردی

 

 

محمدرضا جوادی یگانه، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران می‌گوید «جشنواره نوروزگاه تهران 99» تلاش خواهد کرد فضای عمومی و بیرونی بانشاطی در شهر تهران شکل بگیرد. 

به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، نشست هم‌اندیشی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با مدیران عامل مراکز هنری و فرهنگی برای برگزاری «جشنواره نوروزگاه تهران 1399» عصر دیروز 27 بهمن‌ماه در معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد.

در این جلسه هم‌اندیشی علاوه بر محمدرضا جوادی یگانه، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران، چهره‌ها و مسئولان شهری، فرهنگی و هنری از جمله «غلامحسین محمدی» مشاور شهردار و رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، «مجید رجبی‌معمار» مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، «شهرام گیل‌آبادی» مدیرعامل خانه تئاتر، «نیک‌نام حسینی‌پور» مدیرعامل خانه کتاب، «مهدی قلعه» رئیس هیئت مدیره کانون تئاتر کودک و نوجوان، «عباس مجیدی» رئیس هیئت مدیره انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز ایران، «مجتبی حسینی‌‌توسل» مدیرعامل برج میلاد، «مهرشاد کاظمی» رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران، «محسن جعفری‌مقدم» مدیرعامل شرکت پیام‌رسا، «حسین گنجی» معاون تبلیغات مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران، «محسن میرحسینی» مدیر روابط‌عمومی و عضو شورای انجمن خوشنویسان ایران و «فاطمه کرکه‌آبادی» رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک حضور داشتند.

جوادی یگانه، معاون شهردار تهران در این نشست ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان گفت: ما در آینده با دو رویداد مهم روبرو هستیم، یکی رویداد «تهران 1400» و که در نوروز 1400 برگزار خواهد شد، و دیگری نوروزگاه تهران 1399» که زمان زیادی به برگزاری آن نمانده است.

وی افزود: زیرساخت‌های این برنامه‌ها تقریبا مشخص شده است، ولی آنچه این جلسه به خاطر آن تشکیل شده است گفتگو و هم‌اندیشی درباره نوع اجرا و مظروفی است که می‌توانیم با کمک شما آن را تکمیل‌تر کرده و قابل استفاده‌تر کنیم.

وی با بیان اینکه شهرداری عموما برای انجام برنامه‌های فرهنگی با پیمانکارانی که کارهای فرهنگی انجام می‌دهند همکاری می‌کرده است، افزود: بهتر است کارهای فرهنگی هنری شهرداری به هنرمندان و فعالانی سپرده شود که خودشان به به انواع شیوه‌ها درگیر کارهای هنری هستند و با یک ساماندهی در قالب برنامه‌های شهر جهت پیدا کنند.

جوادی یگانه اظهار کرد: تلاش و قصد ما این است که برنامه‌های نوروزی شهرداری شکل متنوع‌تری به خود بگیرد، کمااینکه ابزارها و ظرفیت‌های متنوعی در شهرداری تهران برای اجرای این نوع برنامه‌ها وجود دارد.

جوادی یگانه ادامه داد: مثلا ما هیچ‌وقت از ظرفیت «دریاچه چیتگر» برای برگزاری جشن‌ها و برنامه‌های فرهنگی هنری در ایام نوروز استفاده نکرده‌ایم؛ یا مثلا از ظرفیت و فضای «حرم حضرت عبدالعظیم (ع)» کمتر استفاده شده است. یا در شرق تهران فضاهای چندانی برای این نوع برنامه‌ها شکل نگرفته و برای نمونه «پارک سرخه‌حصار» می‌تواند ضرفیت خوبی را در اختیار ما قرار دهد. به هر حال معمولا جمعیتی در این فضاها شکل نمی‌گیرند و ما می‌توانیم از این ابزارهای متنوع استفاده بیشتری بکنیم.

هدف نوروزگاه، شکل دادن به فضای عمومی بانشاط است

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در نوروز سال 99 به طور مشخص از روز سوم تا روز دوازدهم اجرا خواهد شد، افزود: آنچه که ما از سال پیش هم فقدانش را احساس کردیم و برای ما تجربه‌ای را شکل داد، استفاده از ظرفیت روزهای قبل از ایام عید است. البته خیلی از مردم تهران در آن روزها تهران را به قصد سفر ترک می‌کنند، ولی به طور کلی در آن روزها، یک فضای جنب و جوش مردمی در آستانه استقبال از نوروز و بهار را شاهدیم که خیلی بهتر می‌تواند حضور مردم در برخی از برنامه‌های فرهنگی و هنری را تضمین کند.

وی با تاکید بر اینکه فضای شهر تهران می‌تواند برای شاد کردن مردم و اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری مفرح استفاده شود، گفت: البته که این برنامه‌ها باید فاخر بوده و به نوعی باشند که مردم ما استحقاق آنها را دارند.

جوادی یگانه اظهار کرد: مبنای این جلسه و دعوت از شما بزرگواران این است که به ما کمک کنید تا بتوانیم این فضای شاد و فرهنگی و هنری را در عرصه عمومی و بیرونی شهر اجرا کنیم؛ به شیوه‌ای که همه این برنامه‌ها نوعی کلیت واحد داشته باشند و فضایی بانشاط را ایجاد کنند. بنابراین کارکرد این جلسه هم‌اندیشی درباره موضوع برنامه‌های نوروزی شهر تهران است که امیدواریم با کمک و مشورت با شما به نتایج خوبی برسد.

در ادامه این نشست مجید رجبی‌معمار، مدیرعامل خانه هنرمندان گفت: خانه هنرمندان آمادگی این را دارد که در این برنامه‌ها به طور فعال مشارکت داشته باشد، ولی خانه هنرمندان واقعا بودجه‌ای برای انجام برنامه‌هایی که خودش بخواهد به انجام برساند، ندارد؛ مگر اینکه شهرداری متقبل بشود و خانه هنرمندان با ظرفیت‌هایی که دارد با شهرداری همکاری کند.

رجبی‌معمار افزود: برخی کارها نیازمند یک دوره هماهنگی است که باید از قبل آغاز و به انجام برسد. مثلا اگر قرار به دعوت از هنرمندان شهرستانی باشد، باید زودتر هماهنگی‌ها صورت بگیرد تا خانه هنرمندان این کار را به انجام برساند.

لوزم شکل‌گیری شبکه ارتباطات هنری برای نوروزگاه 99

«شهرام گیل‌آبادی» مدیرعامل خانه تئاتر هم در ادامه بر ضرورت ایجاد شبکه ارتباطی هنرمندان برای اینگونه مناسبت‌ها و برنامه‌های عمومی تاکید کرد و گفت: اگر بتوانیم برای نوروز سال آینده شبکه ارتباط هنری و هنرمندان را استارت بزنیم می‌تواند فرهیختگان فراوانی را پای کار بیاورد و فعال کند. این اقدام بسیار موثری است موثر باشند. در نظر داشته باشید که بر اساس آخرین آماری که داریم در تهران با 27 هزار نخبه هنری طرف‌ایم که شناسنامه دارند و شناسایی شده‌اند. این یعنی 27 هزار خانوار هنری داریم که اگر از اینها خواهش کنیم هر کدامشان یک کار کوچکی دم مقابل خانه خودشان انجام دهند، نمود برجسته‌ای در زندگی شهری تهران خواهد داشت.

گیل‌آبادی ادامه داد: از سوی دیگر شبکه ارتباطی هنرمندان می‌‎تواند در عین حال یک شبکه مردم‌گرایانه هم باشد، چون هنرمندان می‌تواند همسایه‌های خودشان را هم تحت تاثیر قرار دهند. آمار به مار می‌گوید میزان مرجعیت هنرمندان در جامعه ما 27 درصد است و این اصلا کم نیست. 27 درصد مردن چشمشان به این است که این پیشاهنگان چه کار می‌کنند. ما می‌توانیم از این ظرفیت مرجعیت با شکل دادن به شبکه ارتباطی هنرمندان استفاده کنیم.

وی سپس اظهار کرد: ما در خانه تئاتر آمادگی داریم که در ایام نوروز در 50 نقطه تهران اجراهای خیابانی داشته باشیم؛ همچنین می‌توانیم نوروزخوانی را با کمک هنرمندان تئاتری همزمان در ده‌ها نقاط شهر برگزار کنیم تا مردم با نوروز بیشتر آشنا بشوند.

مدیرعامل خانه تئاتر همچنین اظهار کرد: خود ما جشنی را پیش‌بینی کرده‌ایم تا با مشارکت موزه موسیقی به به انجام برسانیم با عنوان «مردم‌روز» یعنی روز مردم. این برنامه در ایام نوروز برگزار خواهد شد.

گیل‌آبادی همچنین بر گرامیداشت روز و هفته درختکاری تاکید کرد و گفت: امروز 700 هنرمند در بوستان گفت‌وگو درختهایی دارند که به نام آنها پلاک شده‌است، می‌توانیم در هفته درختکاری مراسم دیدار هنرمندان با درختهایی که پیشتر کاشته‌اند را برگزار کنیم که ظرفیت بسیار خوبی است.

ضرورت همکاری با کشورهای عضو اکو در نوروزگاه 99

نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل خانه کتاب هم در این جلسه با بیان اینکه خانه کتاب آماده همکاری با معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران است، گفت: تجربه همکاری ما در هفته کتاب با معاونت تجربه بسیار خوبی بود و می‌تواند در نوروز سال آینده هم تکرار شود.

حسینی‌پور گفت: یکی از کارهایی که می‌شود از قبل برای ایام نوروز انجام داد، جا انداختن عادت هدیه دادن کتاب در نوروز، به جای هدیه دادن سررسید است. این کار به یک جنب و جوش فرهنگی منجر خواهد شد که در درازمدت وضعیت کتاب و کتابخوانی را به شکل خوبی ارتقا خواهد داد.

وی افزود: ما آمادگی داریم با همکاری شهرداری تهران این طرح را اجرا کنیم؛ ضمن اینکه اجرایی کردن این طرح هزینه زیادی هم ندارد. اگر این طرح در تهران شروع شود، به احتمال زیاد شهرداری‌های مناطق دیگر کشور هم به این طرح می‌پیوندند و اتفاقات خوبی در عرصه کتاب و کتابخوانی کشور رخ خواهد داد.

وی با اشاره به تجربه اجرای طرح «اتوبوس کتاب» در هفته کتاب در شهر یزد، گفت: چندی پیش در یزد که امسال پایتخت کتاب بود طرح اتوبوس کتاب اجرا شد و بازخورد خیلی خوبی داشت. این اتوبوس در جاهایی از شهر استقرار پیدا می‌کرد و فضای ارتباطی خوبی با کتاب برای شهروندان رقم می‌زد. آمادگی اجرای این طرح یا طرحی مشابه آن در نوروز برای شهر تهران وجود دارد و ما آماد اجرای آن هستیم.

مدیرعامل خانه کتاب اظهار کرد: نکته بعدی که به نظر من می‌آید دخیل کردن کشورهای عضو اکو است که آنها هم نوروز را گرامی می‌دارند و عید می‌گیرند. سازمان اکو که دفتر آن در تهران هم مستقر است، ظرفیت خوبی دارد برای برگزاری آئین‌های نوروزی در ایران.

به گفته حسینی‌پور، نوروز یک میراث معنوی بشری است و می‌توان با همکاری‌های کشورهای عضو اکو این جشن را برگزار کرد. مثلا بسیاری از شاعران و نویسندگان و هنرمندان افغانستانی در کشور ما زندگی می‌کنند که می‌شود از ظرفیت آنها در بحث نوروز با هدف نوعی همگرایی فرهنگی بین کشورهای اکو استفاده کرد.

حسینی‌پور همچنین پیشنهاد داد برنامه‌هایی با موضوع شاهنامه‌خوانی و نقالی و قصه‌گویی، برگزاری شب‌های شعر با موضوعات طنز و... در سطح شهر تهران و در فضای عمومی شهر برگزار شود.

سنبل نوروز مغفول مانده است

در ادامه این نشست هم‌اندیشی فاطمه کرکه‌آبادی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک هم اظهار کرد طراحی گرافیک یکی از عناصر موثر در ظواهر شهر است و می‌توان در نوروز سال 99 از این ظرفیت استفاده کرد.

وی اظهار کرد: برگزاری کمپین‌های مناسبتی نوروز در زمینه هنر طراحی گرافیک قدم خوبی در ایجاد نشاط شهر خواهد بود. مثلا کاراکتری که ما به عنوان «عمو نوروز» داریم کمتر مورد استفاده طراحان گرافیک قرار گرفته است، در حالی که این کاراکتر یکی از سمبل‌های نوروز است و می‌شود روی آن کار کرد.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک افزود: همچنین می‌شود با کمپین‌های گرافیکی در فضای آنلاین هم کارهای موثری انجام داد؛ مثلا می‌شود برنامه‌ریزی و هماهنگی کرد تا با موضوع نوروز و شاد بودن و نشاط شهری و... کمپین گرافیکی محیطی راه‌اندازی شود.

محسن میرحسینی، مدیر روابط عمومی و عضو شورای انجمن خوشنویسان ایران هم در نشست هم‌اندیشی «نوروزگاه تهران 1399» گفت: انجمن خوشنویسان ظرفیت زیادی در اشاعه فرهنگ و هنر داشته و دارد. انجمن خوشنویسان دو سال قبل حرکت خوبی را با حضور اساتید خوشنویسی کشور انجام داد و طی آن هنرمندان داخل شهر به خوشنویسی می‌پرداختند و آثار این اساتید در سطح شهر و روی بیلبوردها به نمایش گذاشته شد.

وی افزود: این حرکت که اولین بار بود که انجام می‌گرفت بازتاب خیلی خوب و گسترده‌ای داشت، بازتاب وسیع آن هم در ذهن شهروندان عزیزمان ماندگار شد و هم بُعد رسانه‌ای بسیار خوبی داشت. می‌توان امسال هم در برنامه نوروزگاه 99 به شکل جامع‌تری آن را برگزار کرد.

برگزاری ورکشاپ‌های هنر خوشنویسی، نمایشگاه‌های خوشنویسی و کارگاه‌های کوتاه‌مدت آموزش خوشنویسی در سطح شهر از دیگر پیشنهادات محسن میرحسینی در این جلسه بود.

درگیر کردن مردم و هنرمندان در برنامه‌های نوروزگاه

جوادی یگانه، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در بخش پایانی این نشست در سخنانی ضمن تشکر از ارائه برنامه‌ها و پیشنهادات توسط مهمانان، اظهار کرد: یک نکته در خصوص برنامه‌های پیش از نوروز مهم است؛ اینکه روزهای پایان سال یک فضای جنب و جوش است و ما نباید در این میانه جلوی دست و پای مردم باشیم، بلکه باید بیشتر در کنار آنها باشیم. این مسئله شکل‌هایی از برنامه و اجرا را ایجاب می‌کند که تا حدودی با برنامه‌های روزهای نوروز متفاوت است.

وی با اشاره به میلاد امام علی (ع) در تاریخ 18 اسفندماه، اجرای برنامه‌هایی مانند علی‌خوانی یا نقالی و شاهنامه‌خوانی را مناسب دانست و گفت: این نوع برنامه‌ها را می‌توان در کنار مردم و همراهی با آنها در مراکزی که برای خرید یا رفت و آمد تجمع دارند اجرا کرد.

جودای یگانه افزود: مثلا در برخی جاها مثل میدان‌های میوه و تره‌بار یا ایستگاه مترو یا فضاهای موجود در فروشگاه‌های شهروند و... که یک فرصت مکث چند دقیقه‌ای وجود دارد، می‌توان برخی برنامه‌های هنری و مفرح را اجرا کرد و در تغییر حال و هوای شهروندان موثر بود.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران همچنین گفت: مسئله دیگر این است که اگر چه تهران مقصد گردشگری نیست و عموماً تهرانی‌ها در تعطیلات نوروز به مسافرت می‌روند، اما پیش‌بینی می‌شود که امسال میزان سفرها تا حدی کمتر از سال‌های قبل باشد و ما این فرصت را داریم که برنامه‌های خوبی را برای مردم تدارک ببنیم. اما باید توجه داشته باشیم که این برنامه‌ها با نفس مشارکت هنرمندان و خود مردم همراه باشد، نه اینکه ما به طور یکسویه برنامه‌ها را اجرا کنیم.

جوادی یگانه افزود: خیلی از مردم تهران در تعطیلات نوروز حتی از خانه بیرون نمی‌روند، ولی ما باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که مردم بودن در شهر و استفاده از برنامه‌ها را به خانه ماندن ترجیح بدهند. مثلا برای برنامه‌های گردشگری و برنامه‌های هنری و فرهنگی باید جوری برنامه‌ریزی کرد که صرفا شهرداری متولی اجرای برنامه نباشد، بلکه خود مردم و هنرمندان و اهالی فرهنگ در تعامل فعال با همدیگر و با مخاطبان، یک فضای ارتباطی عمومی بسازند. برنامه‌ها باید طوری باشد که مردم و هنرمندان خودشان کار کنند و فضای اقتصاد هنر در شهر شکل بگیرد.

وی در پایان با بیان اینکه در آینده با تعامل بیشتر برنامه‌ها را به شکل دقیقتری بررسی خواهیم کرد، گفت: ترجیح ما این است که اگر قرار است کاری انجام دهیم، این کارها توسط نهادهای تخصصی انجام بگیرد تا مردم با هنر و فرهنگ متعالی و حرفه‌ای بیشتر و بهتر آشنایی پیدا کنند.

 

 

 

 

 

دوشنبه 28/11/1398 - 13:31
ایرانگردی

 

واحدهای تولیدی و کارخانجات صنعتی موجود در محدوده منطقه21 در راستای ایفای هرچه بهتر نقش خود در حوزه مسئولیت های اجتماعی، با همکاری مجموعه مدیریت شهری ورودی غربی پایتخت؛ مشارکتی فعال و مستمر در برپایی "دوشنبه های ورزشی" برای کارکنان و کارگران شاغل در مجموعه های تحت پوشش خود دارند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه21، با فرهنگ سازی و تعامل مطلوبی که از سوی اداره ورزش معاونت امور اجتماعی و فرهنگی این منطقه با واحدهای تولیدی و کارخانجات صنعتی شکل گرفته؛ خوشبختانه شاهد برپایی مستمر و پرشور "پویش دوشنبه های ورزشی" به میزبانی کارخانه ها با هدف ایفای هرچه بهتر نقش آنها در حوزه مسئولیت های اجتماعی شان هستیم.

رویکرد مدیریت شهری منطقه21 بر این است که با برپایی مستمر و پرشور "پویش دوشنبه های ورزشی" در سطح کارخانجات، علاوه بر فرهنگ سازی در بین اقشار مختلف شهروندی، بر تحقق شعار شهردار کلانشهر تهران مبنی بر "تهران؛ شهری برای همه" نیز صحه گذاشته شود که این امر جز در سایه مشارکت جمعی پیش نخواهد رفت.

شایان توجه است؛ از ابتدای امسال تا کنون واحدهای تولیدی و کارخانجات صنعتی موجود در محدوده منطقه21 از جمله شرکت بهنوش ایران، گروه صنعتی ایران خودرو، شرکت سایپا دیزل، داروسازی فارماشیمی و دکتر عبیدی در اجرای "پویش دوشنبه های ورزشی" همراه مدیریت شهری ورودی غربی پایتخت بودند.

 

 

 

 

دوشنبه 28/11/1398 - 13:28
ایرانگردی




طرح کاپ (کاهش پسماند) با توزیع بیش از 500 مخزن جدید تفکیک پسماند در شمال تهران و توسعه آموزش های همگانی اجرایی می شود.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک مانی جعفریان سرپرست امور شهری و محیط زیست شهرداری منطقه یک با بیان این مطلب اظهار داشت: طرح کاپ با هدف کاهش تولید پسماند و تفکیک از مبداء در شهر تهران در حال اجراست که اداره مدیریت پسماند شهرداری منطقه یک نیز در همین راستا 2 هزار مخزن تفکیک داخل مجتمع ها، مدارس، ادارات و... جانمایی کرده و علاوه بر آن اقدام به تهیه و توزیع بیش از 500 مخزن کارتن پلاست و پلاستیکی دیگر در ادارات تابعه و غیر تابعه این منطقه نموده است.
وی افزود: در حال حاضر برای تشویق و فرهنگ سازی نیروهای خدماتی در ادارات تابعه و غیر تابعه شهرداری منطقه یک ، آنها در ازای تحویل پسماند خشک جمع آوری شده به پیمانکار تفکیک پسماند مبلغی را دریافت می کنند .
جعفریان تصریح کرد: نصب 3 دستگاه تغذیه حیوانات شهری در بوستان های قیطریه، نیاوران و جمشیدیه از دیگر اقدامات مدیریت پسماند منطقه یک است که بر اساس آن با انداختن هر بطری خالی آب و مایعات به محل مشخص شده روی دستگاه از طریق سنسور مقداری غذا برای حیوانات آزاد و حیوانات شهری می توانند از آن استفاده کنند.
این مقام مسئول افزود: با توجه به روزهای پایانی سال و اجرای سنت خانه تکانی با هماهنگی انجام شده قرار است غرفه های بازیافت اقدام به جمع آوری دور ریز های حجیم منازل و تحویل اقلام مناسب ، به خیریه ها نماید
وی بخش آموزش را از مهمترین بخش اجرای طرح کاپ دانست و گفت: 10 کلبه بازیافت در مدارس مستقر است که علاوه بر جمع آوری پسماند خشک مدارس ، اقدامات آموزش و فرهنگ سازی را در خصوص روش های کاهش تولید پسماند ، روش های کم حجم سازی و نهادینه شدن فرهنگ زیست محیطی بین شهروندان با حضور کارشناسان و آموزشگران بازیافت ارائه می کنند

دوشنبه 28/11/1398 - 13:24
ایرانگردی

 

شهردار منطقه 11 تهران گفت: با آغاز عملیات نقاشی دیواری در مسیر بزرگراه شیخ محمدی ، بزرگترین گالری نقاشی شهری در جنوب تهران به شکل پازل های تصویر گری اجرا خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 11 ، نصراله آبادیان  با اعلام خبر آغاز نقاشی دیواری در مسیر بزرگراه شیخ محمدی افزود: با اجرای نقاشی های دیواری در مسیر بزرگراه شیخ محمدی، گالری زیبایی در معابر جنوب شهر تهران ایجاد می شود. اجرای این طرح در راستای اهداف مدیریت شهری برای رنگ دادن به شهر و ایجاد شادابی در جامعه عنوان شده است.

آبادیان در این باره گفت:« این طرح که کار مشترکی میان اداره زیباسازی شهرداری منطقه ۱۱ و اداره نقاشی سازمان زیبا سازی شهر تهران است با ترکیب رنگ های شاد ، خطوط منحنی و الهام گیری از طبیعت منطقه ۱۱ در حال اجراست.»

شهردار منطقه 11 افزود: ‌«طرح نقاشی دیواری در مسیر بزرگراه شیخ محمدی روی ۱۷ ساختمان بلند موجود در این مسیر اجرا می شود که در پایان این پازل های مجزا یک گالری زیبای هنری در مقابل چشمان شهروندان خلق خواهد کرد.»

دوشنبه 28/11/1398 - 13:23
ایرانگردی

 

 

معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه چهار تهران از  مرمت و بهسازی جداول ، انهار و کانیوها، همچنین کانال ها و مسیل های سطح منطقه خبر داد و گفت: به منظور هدایت مطلوب آب های سطحی، انهار و کانال های حدود 20 معبر منطقه مرمت و بهسازی شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه چهار تهران" میکاییل علیپور " با اعلام این خبر و با بیان اینکه بارندگی های پی در پی  در شش ماهه دوم سال را شاهد بودیم گفت: به منظور جلوگیری از آبگرفتگی در سطح معابر و طغیان احتمالی مسیل ها و کانال ها، مرمت و بهسازی جداول ، انهار و کانال های منطقه در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: در این طرح عمرانی و در شش ماهه دوم سال جاری، حدود 2 هزار و 500 متر طول جدول ، حدود  یک هزار و 100 متر طول انهار وحدود 460 متر طول کانیو در حدود 12 معبر منطقه احداث شد.

معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه چهار تهران در ادامه به بهسازی  و ترمیم دو کانال ابوذر وعبادی اشاره کرد و گفت: عملیات تحکیم  و ترمیم سقف و دیواره های کانال خاور(عبادی) حد فاصل بزرگراه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی تا خیابان ساجدی به طول 360 متر اجرایی و ورودی کانال ابوذر به طول حدود 75 متر بهسازی شد.

علیپور از لوله گذاری  و جمع آوری آب های سطحی به طول حدود  یکهزار متر در سه  معبر اصلی منطقه خبر داد و گفت: در شش ماهه دوم سال جاری به منظور جلوگیری از آبگرفتگی لوله گذاری در خیابان شکوفه به طول حدود 24 متر)عرضی( در امتداد 140 مترطول سال گذشته ، بهسازی و احداث کانیو به طول حدود  900 متر درخیابان جشنواره و در خیابان استقلال به طول حدود 60 متر اجرایی شد.

وی در پایان گفت: طبق برنامه ریزی های انجام یافته مرمت و بهسازی معابر و انهار سطح منطقه به طور مداوم و منظم اجرایی می شود  تا هیچ گونه مشکلی از نظر آب گرفتگی برای شهروندان منطقه پیش نیاید.

دوشنبه 28/11/1398 - 13:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته