• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1279روز قبل
اخبار

 

 در جنگ تمام عیار با کووید ۱۹ به سر می‌بریم
لاری گفت: بالا رفتن بی سابقه موارد مرگ و میر کرونا در کشورمان، متاثر از افزایش بستری ‌های کرونایی است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه متاسفانه امروز بالاترین آمار مرگ و میر بیماران قطعی کووید-۱۹ را از ابتدای شیوع کرونا در کشور ثبت شد، گفت: بالا رفتن بی سابقه موارد مرگ و میر بیماری کووید-۱۹ در کشورمان، متاثر از افزایش چشمگیر موارد بستری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در هفته‌های اخیر است.

لاری ادامه داد: در شرایط کنونی رعایت بیشتر شیوه‌نامه‌های بهداشتی و تداوم توسعه همکاری‌های بین دستگاهی، بیش از هر زمان دیگری به چشم می‌خورد و ما در یک جنگ تمام عیار با بیماری به سر می‌بریم. هر یک از ما اعم از مردم و مسئولان دستگاه‌های اجرایی کشور، باید خودشان را به عنوان سربازان این نبرد سهمگین قلمداد کنند.

لاری بیان کرد: گسترش بیماری و افزایش جانباختگان آن در کل دنیا رو به شتاب است که مدیریت آن بیش از هر چیز دیگر به وحدت و همدلی ملی نیاز دارد. امیدواریم با افزایش همدلی و همکاری بین مردم و مسئولان شاهد گذر از ایام سخت فعلی و توقف شیوع گسترده بیماری سهمگین کرونا در کشورمان باشیم.

دوشنبه 19/8/1399 - 8:12
بهداشت روانی

 

چه زمانی به روانشناس مراجعه کنیم؟
همه افراد در زندگی خود دچار چالش و از نظر روحی مشوش می شوند و مشورت گرفتن از روانشناس و روانپزشک می تواند بسیار موثر باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، داشتن آرامش و تلاش جهت حفظ و ارتقاء آن به طور ویژه‌ای در سلامت جسم افراد  تاثیر گذار است.

پرهیز از استرس و اضطراب و قرار ندادن خود در شرایطی که ما را دچار استرس و هیجانات منفی و مخرب می‌کند از جمله راهکارهای ارتقاء سلامت روان  بوده و و توجه به نکاتی ساده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

باید توجه داشت که یک رژیم غذایی مقوی در ثبات و افزایش ارتقاء سلامت روان بسیار نقش دارد و بی‌توجهی به آن نتایج نامطلوب و ناخوشایندی را به دنبال خواهد داشت.

ضرورت پایش و ارزیابی سلامت روان
اهمیت سلامت روح و روان به اندازه سلامت جسم و جان افراد و حتی بیشتر از آن است و غفلت از تقویت روحیه و نشاط روحی، ضمن ایجاد افسردگی فرد را به انجام مداخلات دارویی نیازمند می‌کند.

ژیلا آهنگرزاده روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: در حوزه سلامت روان دو موضوع ارتقاء و بهبود سلامت روحی مطرح  است و افرادی که دچار اختلال شده اند، نیازمند مداخلات روان درمانی هستند.

او اضافه کرد: موضوع ارتقاء سلامت روانی همه افراد را در برمی‌گیرد، ممکن است جامعه هدف این بخش در سلامت نسبی روانی باشند و  در ظاهر اختلالی نداشته باشند چرا که ما قدرت و توان سازگاری داریم.

این روانشناس بالینی تصریح کرد: ارتقاء سلامت روانی در همه افراد در گروه های مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است و پایش و ارزیابی سلامت روان باید مثل مراجعه منظم و مستمر به سایر پزشکان متخصص دارای اولویت باشد.


بیشتر بخوانید

داغدیدگان کرونا را چگونه به آرامش برسانیم؟



همه افراد به روانپزشک و روانشناس نیاز دارند
گام نخست برای آرامش و داشتن روحیه‌ای با نشاط و مراجعه در فواصل زمانی مختلف به روانپزشک و روانشناس است و این موضوع به اندازه مصرف دارو در زمان بیماری جسمی اهمیت دارد.

آهنگرزاده بیان کرد: چکاب روانی با تجویز روانپزشک و روانشناس تعیین می‌شود و غفلت از آن و بی توجهی، فرد را دچار اختلال روانی می کند و به تدریج زمینه بروز مشکلات متعددی فراهم می‌شود.

او اضافه کرد: مراجعه افراد به روانپزشک و روانشناس با انجام یک مصاحبه بالینی از طرف فرد متخصص روانشناس یا روانپزشک انجام می‌شود و این مصاحبه مواردی چون خواب، خورد و خوراک، انگیزه و افسردگی در فرد با پرسیدن چند سوال تشخیص داده خواهد شد.

این روانشناس بالینی تاکید کرد: در راهنمای تشخیصی و آماری جدید اختلالات روانی به صورت یک طیف در نظر گرفته می‌شوند و افراد از نظر روانی به اختلالات خفیف تا شدید تقسیم بندی می‌شوند.

مهارتهای زندگی و نقش آن در ارتقاء سلامت روان
آهنگرزاده ضرورت جدی گرفتن هشدارهای روانشناس و روانپزشک در خصوص بروز اختلالات روانی را امری مهم برشمرد و یادآور شد: اگر افراد به اندازه اهمیتی که به جسم خود قائل هستند به حال و روحیات خلق و خویی خود هم اهمیت بدهند و به موقع مشکلات پیش آمده را با روانشناس و روانپزشک در میان بگذارند، اختلالات روانی آن‌ها به مرحله حاد و بحرانی و دارو درمانی نخواهد رسید.

او سپس به نقش مداخله به موقع روانشناس و روانپزشک اشاره کرد و تصریح کرد: علامت و نشانه‌های اختلالات روانی پس از مصاحبه روانشناسی بالینی مشخص می‌شوند و روانشناس یا روانپزشک برای رهایی فرد از این اختلالات راهکارهایی را ارائه می‌دهد و فرد باید آن‌ها را عملی کند.

این روانشناس بالینی بیان کرد: گام بعدی برای ارتقاء سلامت روان در گروه های مختلف افراد، داشتن مهارت های زندگی برای پذیرش و کنار آمدن با شرایطی است که هر کدام از ما در زندگی با آن روبرو هستیم البته در کنار سایر شرایط باید تلاش خود را برای بهبود اوضاع به کار بگیریم.

 

نقش غیر قابل انکار دوری از تنش در حفظ و بهبود روحیه افراد
افراد باهوش و دانا می‌توانند از ورود به حواشی و تنش‌های زندگی خودداری می‌کنند و همین مسئله آن‌ها را در مدیریت هر چه بهتر زندگی یاری می‌کند.

آهنگرزاده دوری از تنش‌های مختلف فردی و اجتماعی را جزو ویژگی افراد باهوش و موفقی برشمرد و گفت: این افراد از سلامت روان خوبی برخوردار هستند و خود را بازیچه مسائل و تنش‌های مختلف نمی کنند و این رفتار ضمانت خوبی برای حفظ و ارتقاء سلامت به شمار می‌رود.

او تاکید کرد: مهارت حل مسئله و تصمیم گیری درست به ما کمک می‌کند تا در مواقع رویارویی با مشکلات و بحران‌های مختلف مثل افسردگی و طلاق، بهترین تصمیم ممکن را با مشورت افراد آگاه و مطلع و متخصص و دلسوز بگیریم.

این روانشناس بالینی کرد: حفظ شادی و نشاط و دنبال کردن برنامه‌ها و اتفاقاتی که حس و انرژی خوبی برای ما به وجود می‌آورند از جمله  برنامه‌هایی به شمار می‌روند که در افزایش و ارتقاء سطح سلامت روان ما تاثیر چشمگیری خواهند داشت.

انسان‌ها باید در شرایط مختلف و به ویژه در زمان وقوع یک حادثه یا اتفاق شوک برانگیز و تلخ، به تقویت سلامت روان خود اهمیت بدهند و نباید فراموش کنند که سلامت جسم و روح در نتیجه سلامت و آرامش به دست می‌آید.

به کارگیری راهکارهای ساده فوق ضمن کمک به ارتقاء سلامت روان، شما را در تصمیم گیری و گام برداشتن صحیح و استوار در زندگی یاری خواهد کرد و بهره‌مندی از حضور یک روانشناس و روانپزشک حاذق و باتجربه این مسیر را برایتان هموارتر خواهد کرد.

دوشنبه 19/8/1399 - 8:10
اخبار

 

مدیرکل دفتر سلامت آموزش و پرورش گفت: حضور کادر اجرایی مدارس حتما باید با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در نظر گرفته شده باشد.
محمد محسن بیگی مدیرکل دفتر سلامت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مدارس بیان کرد: در اکثر استان‌ها مدارس با مصوبات ستاد کرونا تعطیل شدند و آموزش‌ها مجازی هستند.

او ادامه داد: کلاس ها بیشتر در مناطق روستایی و عشایری برقرار است که در کنار برگزاری کلاس‌ها بسته های آموزشی هم در نظر گرفته شده اند.

مدیرکل دفتر سلامت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در شرایط کنونی کادر اجرایی مدارس اعم از مدیر، معاون آموزشی و اجرایی مدارس که تعدادی محدود را شامل می‌شوند، موظف به حضور هستند، گفت: به معلمان هم تفویض اختیار شده است تا در شرایطی که امکان دسترسی به اینترنت دارند، نیاز به حضور نداشته باشند.

محسن‌بیگی ادامه داد: طبق ارزیابی‌های انجام شده حضور معلمان و کادر اجرایی در مدارس پراکنده است و شیوه نامه ها رعایت می‌شوند.

او افزود: وظیفه تامین موارد بهداشتی حفاظتی در مدارس غیردولتی بر عهده مدرسه است و هفته گذشته هم دستورالعملی ارسال کردیم که این موضوع باید مطابق شیوه نامه های مشابه مدارس دولتی باشد.

کمبود سرویس بهداشتی استاندارد به طور کامل رفع نشده است
مدیرکل دفتر سلامت آموزش و پرورش درباره تامین سرویس بهداشتی استاندارد برای مدارس که مقرر شده بود در تابستان این موضوع به ثمر برسد، گفت: به طور کلی در سراسر کشور ٣٠ درصد مدارس نیازمند اصلاحات اساسی و تخریب یا مقاوم سازی هستند که کاری زمان بر است البته اعتقاد داریم تامین سرویس بهداشتی استاندارد کار بسیار سنگینی نیست.

محسن بیگی تصریح کرد: تعهداتی هم که سازمان نوسازی مدارس درباره تامین سرویس بهداشتی استاندارد داشته بخشی انجام شده است اما هنوز آمار دقیقی از پیشبرد کار به ما نداده اند.

دوشنبه 19/8/1399 - 8:5
اخبار

 

 

روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی جدی تر شدن رویکردهای مدیریت فرابخشی به بحران همه گیری کرونا و برخورد قاطع با برگزارکنندگان هرگونه گردهمایی و تجمع در سراسر کشور را مورد تاکید قرار دادند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، روسای دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در نامه ای به وزیر بهداشت، جدی تر شدن رویکردهای مدیریت فرابخشی و افزایش هماهنگی های بین بخشی به بحران همه گیری کرونا، پیگیری تعطیلی حداقل دوهفته ای سراسری همراه با اعمال محدودیت جدی در سفرهای بین شهری و رفت و آمد های غیر ضروری درون شهری همگام با ادامه محدودیت های اعمال شده قبلی، نظارت همه جانبه و موثر بر نحوه اجرایی شدن اقدامات و نیز برخورد قاطع و بازدارنده با برگزارکنندگان هرگونه گردهمی و تجمع در سراسر کشور و بازتاب و انتقال موضوع به ستاد ملی مقابله با کرونا و درخواست تصمیم گیری و تصویب آنی و متناسب با شرایط فعلی و پیشگیری از به وجود آمدن شرایط هولناک در زمستان پیش رو را خواستار شدند.
متن نامه به شرح زیر است:
 
جناب آقای دکتر نمکی
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
 
با ابراز مراتب تشکر صمیمانه از زحمات ارزشمند و شکیبایی‌های  دلسوزانه آن وزیر محترم، بدون تردید وضعیت پیچیده همه گیری بیماری کووید ۱۹ و فراز و فرودها، آسیب ها و چالش های بهداشتی، درمانی، اجتماعی و اقتصادی و حتی پیامدهای سیاسی آن بیش از همگان بر آن بزرگوار روشن و اتخاذ تدابیر سختگیرانه تر برای مهار این همه گیری به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر مورد تاکید حضرتعالی بوده است.
 
نظر به همه آموخته های ملی ماه‌ های گذشته و تجارب سایر کشورها و جوامع و با توجه به خیز اخیر بیماری در بسیاری از کشورهای نیمکره شمالی که با آغاز فصل سرما شتاب افزون تری به خود گرفته و سیر صعودی ابتلا و فوت و هزینه های مستقیم و غیر مستقیم ناشی از این بیماری و پیش بینی های علمی و کارشناسانه که از تداوم شیب صعودی نمودار همه گیری حکایت دارد و از سوی دیگر وضعیت موجود گرفتاری بشدت رایج خوشه های خانوادگی و جمعیتی و ابتلای جمع زیادی از همکاران مدافع سلامت و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی-درمانی که برچالش های موجود خواهد افزود و همچنین  دانسته ها، گفتنی ها و ناگفته ها، ضرورت اقدام مداخله ای مناسب و عاجل جهت کاهش گسترش بیماری ظرف هفته های آینده اجتناب ناپذیر است. 
 
با توجه به موارد پیشگفت، اینجانبان روسای دانشکده ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور  به عنوان سربازان و پاسداران حفاظت از سلامت جامعه، خواستار جدی تر شدن رویکردهای مدیریت فرابخشی و افزایش هماهنگی های بین بخشی به بحران همه گیری کرونا و البته در راس همه در این مقطع، تعطیلی حداقل دوهفته ای سراسری همراه با اعمال محدودیت جدی در سفرهای بین شهری و رفت و آمد های غیر ضروری درون شهری همگام با ادامه محدودیت های اعمال شده قبلی، نظارت همه جانبه و موثر بر نحوه اجرایی شدن آن و نیز برخورد قاطع و بازدارنده با برگزارکنندگان هرگونه گردهمی و تجمع  در سراسر کشور هستیم.
 
بر این اساس و با عنایت به اهمیت و ضروریات پیشگفت، خواهشمند است در صورت صلاحدید ضمن بازتاب و انتقال موضوع به ستاد ملی مقابله با کرونا، درخواست تصمیم گیری و تصویب آنی و متناسب با شرایط فعلی و پیشگیری از به وجود آمدن شرایط هولناک در زمستان پیش رو  توسط آن ستاد محترم را ارائه  کنید.
 
در پایان ضمن تجدید پیمان برای تلاش تا آخرین نفس با آن بزرگوار، موفقیت و سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را در مدیریت و کنترل این همه گیری و بازگشت شرایط عادی زندگی برای هموطنان عزیز را آرزو می کنیم. 

دوشنبه 19/8/1399 - 8:4
بهداشت روانی

 

یک روانشناس کودک و نوجوان گفت: اختلال یادگیری به طور مستقیم، برخی از مهارت‌های یادگیری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
مهشید فکری، روانشناس کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اختلال یادگیری در کودکان اظهار کرد: اختلال یادگیری به طور مستقیم برخی از مهارت‌های یادگیری مانند خواندن، نوشتن و محاسبه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

او گفت: با توجه به مطالعات انجام شده در  حوزه اختلال یادگیری،۳ درصد از کل کودکانی که در سنین رفتن به مدرسه قرار دارند به نحوی دچار این اختلال  هستند؛ هرچند این اختلال از رده سنی ۸ سال آغاز می‌شود، اما در برخی موارد رده‌های سنی ۱۲ تا ۱۶ سال نیز با این اختلال مواجه هستند.

این روانشناس کودک و نوجوان ادامه داد:  میزان بروز اختلال یادگیری در کودکان پسر با دختر کاملا متفاوت است؛ طبق تحقیقات پسران ۸۰ درصد و دختران ۲۰ درصد ابتلا به این اختلال را به خود اختصاص داده اند.

او در خصوص عوامل موثر در بروز این اختلال در کودکان گفت: یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند منجر به بروز اختلال یادگیری در کودکان شود، مسئله وراثت است. خانواده‌هایی که کودکشان دچار اختلال یادگیری است معمولا یکی از اعضای خانواده در گذشته با این اختلال مواجه بوده است.

فکری بیان کرد: در برخی موارد ممکن است کودک قبل از تولد در معرض ابتلا به این اختلال قرار گیرد. مصرف برخی از داروها، موادمخدر و الکل توسط مادر به هنگام بارداری می‌تواند از جمله عوامل موثر در ایجاد اختلال و ناتوانی‌های یادگیری کودک باشد. علاوه بر مشکلات و آسیب‌های که گاهی در زمان بارداری برای جنین رخ می‌دهد ممکن است در زمان تولد براثر نرسیدن اکسیژن کافی و یا ضربه به سرنوزاد، کودک در سنین بالاتر دچار اختلال یادگیری شود.

 

او گفت: از دیگر عواملی که برای بروز این اختلال می‌توان به آن‌ها اشاره کرد مسمومیت‌های شیمیایی، تصادفات، اختلالات رشدی، حساسیت‌های غذایی و یا حتی مشکلات بیولوژیکی مانند پایین بودن قند خون است. صرفا مسائل و مشکلات داخلی و مادرزادی نمی‌تواند بروز این اختلال را به دنبال داشته باشد بلکه عوامل آموزشی مانند ضعف در شیوه‌های آموزش، محدودیت‌های محیطی و یا تعاملات نامطلوب اجتماعی می‌تواند به ایجاد این اختلال در کودک منجر شود.

فکری در خصوص ویژگی کودکانی که نشانه‌های از اختلال یادگیری دارند، توضیح داد: این دسته از کودکان از ضعف تمرکز رنج می‌برند و نمی‌توانند توجه شان را به مطالبی که به آن‌ها آموزش داده می‌شود معطوف کنند. زمانی که از آن‌ها سوالات درسی پرسیده می‌شود معمولا شتاب زده و بدون فکر پاسخ می‌دهند؛ نداشتن تمرکز کافی این کودکان سبب خواهد شد تا نتوانند به خوبی مطالب را حفظ کنند.

این روانشناس کودک تصریح کرد:کودکانی که اختلال یادگیری دارند از لحاظ رفتار اجتماعی و تحصیلی نسبت به همسالان  خود با شکست مواجه می‌شوند و در نتیجه از عزت نفس پایین تری برخوردار هستند؛ این امر می‌تواند منجر به بروز احساس شکست، حقارت و ناکامی در این کودکان شود. این کودکان در برابر شکست‌های تحصیلی که به‌طور معول برای‌شان رخ می‌دهد بسیار کم طاقت هستند و سریع دچار آشفتگی‌شده و از نظر روحی بهم می‌ریزند.

کودکان دچار اختلالات یادگیری، کم هوش نیستند

او ادامه داد: نکته حائز اهمیت این است کودکانی که دچار اختلالات یادگیری هستند کم هوش نبوده بلکه از نظر هوشی در سطح متوسط و حتی بالاتر از متوسط قرار می‌گیرند. درواقع این کودکان در حافظه بلندمدت مشکلی ندارند بلکه  از ضعف در حافظه کوتاه مدت رنج می‌برند. کودک ناتوان در یادگیری و بخش حافظه دچار مشکل است، به همین دلیل نمی‌توانند به خوبی مطالب را به خاطر بسپارد و یادگیرنده منفعلی است.

فکری افزود: این کودکان در به خاطر سپردن اطلاعات دیداری، شنیداری، هماهنگی‌های بصری، بازخوانی و طبقه بندی موضوعات و رفتار‌های حسی_حرکتی و حتی در زبان نوشتاری هم مانند فاصله گذاری بین حروف و نقطه گذاری، درک محاسبات عددی و جهت شناسی و مشکل در خوانش و روخوانی جملات با مشکل مواجه هستند.

 

این روانشناس کودک گفت: قراردادن این کودکان در یک محیط و فضای آموزشی از اهمیت بسیار بالای برخوردار است. در واقع کودکانی که با اختلال یادگیری مواجه هستند باید با آرامش، آزادی و استقلال شخصی و بیشتری به انجام فعالیت و تکالیفشان بپردازند به همین خاطر لازم است والدین تا حد امکان به فراهم کردن یک محیط آموزشی برای فرزندانشان در منزل بپردازند. همچنین والدین می‌توانند برای آموزش و یادگیری بهتر فرزندشان از ابزار‌های کمک آموزشی استفاده کنند.

او تاکید کرد: بهترین روش آموزشی، بکار گرفتن روش حل مسئله است. این روش از جمله روش‌های آموزشی است که برای هر دانش آموزی با شرایط و ویژگی‌های مختلف پاسخ می‌دهد، زیرا در این روش با در نظر گرفتن توانمندی‌های کودک به او آموزش داده می‌شود.

فکری در پایان گفت: اختلال یادگیری، پیامد‌های منفی زیادی از قبیل عدم اعتماد به نفس، احساس سرخوردگی و شکست را برای کودک در آینده به همراه دارد؛ به همین دلیل لازم است تا والدین در چنین شرایطی که فرزندانشان در منزل هستند در کنار آموزش‌های آنلاین، وقت بیشتری را برای انجام تکالیف و یادگیری فرزندشان بگذارند.

دوشنبه 19/8/1399 - 8:3
اخبار

 

 

قائم مقام وزیر علوم گفت: انتقال دانش و تجربیات از طریق فضای مجازی یکی از تاثیرات ویروس کروناست.
حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیر ویروس کرونا بر ارتباطات بین المللی دانشگاه‌ها اظهار کرد: در حال حاضر تمام دنیا با بروز ویروس کرونا در برخی از زمینه‌ها مانند امور علمی و بین المللی، جذب دانشجو، کاهش ارتباط استاد و دانشجو و ... دچار مشکل شده است.

او افزود: به علت گسترش ویروس کرونا و جایگزینی روش‌های نوین به جای آموزش‌های حضوری، دانشگاه‌های ایرانی توانسته اند فعالیت‌های خوبی در این زمینه داشته باشند و از قشر دانشجو و استادان در این ایام حمایت کنند.

سالار آملی تصریح کرد: استفاده از روش‌های نوین در دانشگاه‌ها مبتنی بر فضای مجازی بوده که سمینار‌های متعددی در طول این ۵ الی ۶ ماه اخیر در حوزه امور بین الملل و دانشجویی بر مبنای ارتباطات داخلی و خارجی صورت گرفته است.

او با بیان اینکه انتقال دانش و تجربیات از طریق فضای مجازی یکی دیگر از تاثیرات ویروس کرونا بوده است، تاکید کرد: این روند از طریق فضای مجازی ادامه دار است و به علت تولید فناوری‌ها در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها تا حد بسیار زیادی تقدیر شده ایم.

سالار آملی درباره آخرین وضعیت تحصیل و بازگشت دانشجویان خارجی به ایران گفت: اختیار برخورد با دانشجویان خارجی به دانشگاه‌ها واگذار شده است و آنان می‌توانند همانند دانشجویان ایرانی با شرکت در سامانه‌های LMS دانشگاه‌ها، دروس خود را فراگرفته و از تحصیل عقب نمانند که اکثر دانشجویان از چنین قانونی تبعیت می‌کنند.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل ادامه داد: در حال حاضر آزمایشگاه‌ها برای دانشجویان خارجی مقطع دکتری که باید در امور تجربی فعالیت داشته باشند به آن شکلی که مدنظر ما بوده است، راه اندازی نشده اند. به محض دستور ستاد مقابله با کرونا برای بازگشایی آزمایشگاه‌ها در ابعاد گسترده تمامی برنامه ریزی‌های ما محقق خواهند شد و می‌توانیم آن را ادامه دهیم و در این زمینه، حامی دانشجویان خارجی مشغول به ادامه تحصیل در ایران باشیم.

او درباره ارتباطات بین المللی دانشگاه‌ها در آینده با توجه به ویروس کرونا  تصریح کرد: بدون شک در صورت ادامه پیدا کردن ویروس کرونا در آینده، تمامی ارتباطات بین المللی دانشگاه ها، روابط دیپلماتیک، مسائل ورزشی، مسائل فرهنگی، مسائل علمی و ... کاهش پیدا خواهد کرد.

سالار آملی در پایان یادآوری کرد: با تمام وجود مشکلات ویروس کرونا جامعه علمی ما با بکارگیری توانمندی‌های خود، با تقویت پایه‌های مستحکم از نظر داشتن نیرو‌های انسانی و توجه به فضای مجازی انعطاف پذیری کم تری خواهد داشت؛ به همین علت دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی از طریق فضای مجازی می‌توانند دانش و تجربیات را منتقل کنند و روابط تا حد بسیار خوبی حفظ شود.


بیشتر بخوانید

محدودیت ارتباطات بین‌المللی باعث کاهش مقالات علمی خواهد شد
محدودیت ارتباطات بین المللی دانشگاه‌ها با شیوع کرونا
کرونا چقدر بر ارتباطات میان دانشگاه‌های ایران و جهان تاثیر گذاشته است؟
در ارتباطات بین المللی با سر زمین خورده‌ایم/ تلاش برای دریافت بودجه وظایف روسای دانشگاه‌ها را از یادشان برده است
دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارتباط علمی و آموزشی با کشور‌های همسایه دارد/توسعه ارتباطات بین الملل اولویت دانشگاه است

دوشنبه 19/8/1399 - 8:1
اخبار

 

رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: برای بهبود علایم بیماری کووید١٩ تاکنون چهار فرآورده طبیعی با اجزای گیاهی، مصوبه کمیسیون سازمان غذا و دارو را اخذ کرده‌اند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در پست توییتری خود نوشت: «برای بهبود علایم بیماری کووید١٩ یا کمک به بهبود و روند درمان بیماران، تاکنون چهار فرآورده طبیعی با اجزای گیاهی مصوبه کمیسیون قانونی سازمان غذا و دارو را اخذ کرده‌اند که دو مورد منجر به صدور مجوز تولید موقت و مشروط به مدت ۶ ماه شده است و دو مورد فراورده دیگر که مصوبه کمیسیون اخذ کرده اند، ولی هنوز برای آن‌ها مجوز موقت صادر نشده است:

فرآورده شربت تولیدی با نام اظهار شده استاپ سیویر (نام فرآورده تایید نهایی نشده است)

بر اساس کارآزمایی بالینی با مورد مصرف: کاهش دوران بستری و بهبود هایپوکسی، حاوی هفت جزء گیاهی

فرآورده شربت با نام اظهار شده آنوال اس (نام فرآورده تایید نهایی نشده است) حاوی یک جزء گیاهی

 

دوشنبه 19/8/1399 - 8:0
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

 

ویروس مهلک و کشنده‌ای در جنوب شرقی آسیا که از خفاش‌ها به انسان منتقل می‌شود، کشف شده است.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اکسپرس، بر اساس نتایج مطالعه دانشمندان آمریکایی بر این باورند که ویروس "نیپاه" که از خفاش‌ها به انسان منتقل می‌شود، می‌تواند منجر به شیوع یک بیماری کشنده جدید شود.

کارشناسان هشدار دادند که در بنگلادش و هند، جایی که هر ساله مبتلایانی به این عفونت شناسایی می‌شوند، این بیماری با سرعت بیشتری در حال ظاهر شدن و پیدا شدن تعداد بیشتر مبتلایان است.

علاوه بر این، اگر قبلا تصور می‌شد که ویروس در مناطقی با میوه‌های فراوان منتشر می‌شود، اکنون این پیش شرط نیست. دانشمندان می‌گویند شیوع می‌تواند در هر قسمت از جنوب شرقی آسیا رخ دهد.

ویروس نیپاه می‌تواند التهاب مغز یا بیماری‌های تنفسی را تحریک کند. این بیماری به افرادی که میوه با بزاق حیوان آلوده می‌خورند منتقل می‌شود.

عفونت به راحتی به عنوان مثال ویروس کرونا از شخص به فرد دیگر منتقل نمی‌شود، اما ویروس در خفاش‌ها می‌تواند تغییر کند. هیچ درمانی و واکسنی برای این بیماری وجود ندارد، میزان مرگ و میر این ویروس ۹۰ درصد است.

دوشنبه 19/8/1399 - 7:59
ایرانگردی

 

مدیر عامل پروژه تامین و انتقال آب خلیج فارس از نقش شبکه‌ی بانکی به ویژه بانک پارسیان در تامین مالی این پروژه تقدیر کرد.

 در مراسم بهره‌برداری از مرحله‌ی نخست طرح ملی انتقال آب خلیج فارس به مناطق کویری که روز پنجشنبه پانزدهم آبان‌ماه و در حضور رییس جمهور و وزرای نیرو و صمت و نیز مدیرعامل پروژه تامین و انتقال آب خلیج فارس و به صورت مجازی برگزار شد ، یاری مدیر عامل این پروژه از نقش شبکه‌ی بانکی به ویژه بانک پارسیان در تامین مالی این پروژه تقدیر کرد
مدیرعامل شرکت تامین و انتقال آب خلیج‌فارس در مراسم بهره برداری از این طرح درباره تامین مالی پروژه گفت: این طرح بزرگ ملی با حمایت دولت و مشارکت بانک‌ها و آورده نقدی سهامداران به شرح زیر تامین منابع شده است: از طریق منابع ارزی صندوق توسعه ملی با عاملیت بانک صنعت و معدن و کنسرسیوم بانکی با مسئولیت بانک تجارت و منابع ارزی بانک ایران و اروپا با عاملیت بانک پارسیان تاکنون 300 میلیون یورو در این بخش هزینه شده است. تسهیلات ریالی دریافتی از کنسرسیوم 9 بانک دولتی 1200 میلیارد تومان و تسهیلات ریالی بانک سپه، به‌عنوان سهامدار طرح از طریق شرکت‌های معدنی با مشارکت کنسرسیوم بانکی 100 میلیارد تومان بوده است. جمع آورده سهامداران تاکنون 6 هزار میلیارد تومان بوده و جمع هزینه‌ها در قطعه‌ای که امروز به افتتاح می‌رسد نیز 163 هزار میلیارد تومان است.
این مقام مسئول در پایان گفت: این طرح عظیم انتقال آب با مشارکت گسترده مهندسان، مشاوران و پیمانکاران داخلی و 194 شرکت سازنده داخلی از 15 استان کشور، پس از تلاش چندساله به بار نشست و میانگین اشتغال مستقیم و غیرمستقیم این پروژه 16 هزار نفر است و در زمان بهره‌برداری قطعه‌ای که افتتاح خواهد شد، 12 هزار نفر مشغول کار خواهند شد.
گفتنی است پارسیان با حمایت از تامین مالی و سندیکایی پروژه از طریق کانون و شورای مشترک بانک‌ها، تضمین تسهیلات بخشی از تامین مالی پروژه به مقدار ۳۸ میلیون یورو و اعطای تسهیلات موردی تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال  در حمایت از این پروژه بزرگ را عهده دار شده و در عملیاتی شدن آن نقش موثری ایفا نمود.
بانک پارسیان با توجه بر اینکه تامین آب، همیشه یکی از موضوعات و چالش‌های اساسی کشور بوده و خواهد بود، تلاش کرده به موازات افزایش و تشدید خشکسالی‌ها و تغییرات اقلیمی؛ در طرح‌های تامین آب در سه بخش «آشامیدنی، کشاورزی و صنعت»، حضور فعالی داشته باشد.

 

يکشنبه 18/8/1399 - 23:53
ایرانگردی


در پی ریزش قسمتی از سقف گالری تاسیسات ایستگاه شهدای هفده شهریور در تقاطع خطوط ۶ و۷ مترو، مسافرگیری از ایستگاه بسیج فردا دوشنبه نوزدهم آبان ماه ۹۹ انجام نمی گیرد.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شرکت بهره برداری متروی تهران؛ مسافرگیری در ایستگاه بسیج خط ۷ متروی تهران که به علت ایمن سازی و تحکیم بیشتر تونل در حال ساخت ایستگاه شهدای هفده شهریور در محدود خیابان قیام در خط ۷ متروی تهران ظهر روز یکشنبه ۱۸ آبان ماه ریزش کرده بود، تا اطلاع ثانوی انجام نمی گیرد.
لازم به توضیح است مسافرگیری در سایر ایستگاه های فعال خط هفت بدون هیچ تغییری انجام می شود و مسافران می توانند از سایر ایستگاه های این خط استفاده کنند.
گفتنی است آغاز مسافرگیری از ایستگاه بسیج در خط هفت نیز بعد از اتمام کار، اطلاع رسانی خواهد شد

يکشنبه 18/8/1399 - 22:0
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته