• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1265روز قبل
ایرانگردی

 

 

معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه 4 تهران گفت: عملیات زیرساخت های مسیر دوچرخه سواری تا کنون  با حدود 22 درصد پیشرفت فیزیکی در بیش از 10  هزار متر از معابر این منطقه در حال انجام است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 4 تهران، " مهدی پورشاسب" با اشاره به احداث حدود 45 کیلومتر مسیر دوچرخه سواری در محلات این منطقه گفت: عملیات احداث مسیر دوچرخه سواری از اردیبهشت سال جاری در معابرمنطقه 4 آغاز شده و تا کنون حدود 10هزار متر از این مسیر آماده شده است.

او در ادامه به اقدامات صورت گرفته دراحداث این مسیر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اقدامات زیرساختی  نظیر بتن ریزی در بیش از 5 هزار متر ، نصب بیش از 4 هزار متر کفپوش در بیش از 33 معبر اجرایی شده که پیش بینی می شد تا پایان آبان ماه سال جاری مسیر دوچرخه سواری در محلات مهران، نارمک، تهرانپارس غربی، حکیمیه، جوادیه و قاسم آباد راه اندازی شود.

معاون فنی و عمرانی منطقه 4 با بیان اینکه همزمان در 9 ناحیه مسیر دوچرخه سواری احداث می شود، افزود:  در هر ناحیه اصلی ترین معابر برای احداث این مسیر در نظر گرفته شده و در حال حاضرناحیه یک ، چهار و شش با بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی  و  بیش از 4 هزار متر طول در حال تکمیل بوده و دیگر نواحی نیز در حال احداث می باشند.

پورشاسب در پایان یادآور شد: معابر احداث پیاده روسازی در فاز اول اجرای طرح، زیرسازی وبتن ریزی شده و معابری که نیاز به مرمت دارند، با نصب کفپوش بازسازی شده  در نهایت با احداث و تکمیل مسیر برای تجهیز و نصب علایم ترافیکی در اختیار معاونت حمل نقل و ترافیک منطقه قرار خواهند گرفت.

دوشنبه 19/8/1399 - 13:1
ایرانگردی

 

 

 

مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه یک تهران از انتشار دومین شماره مجله چند رسانه ای «وقایع شمیران» از سوی اداره روابط عمومی این منطقه خبر داد.

 

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک؛ محمد رضا پارسیان با اشاره به این مطلب گفت: این مجله چندرسانه ای با هدف ایجاد فرصتی برای ارتقاء سطح ارتباطات شهروندی با مدیریت شهری شمال تهران هر هفته به صورت آن‌لاین برای مردم شمیران با آخرین اتفاقات این منطقه، گشت و گذار در شهر، شمیران‌گردی، معرفی محله‌ها و خیابان‌های شمیران و ... به صورت مجموعه متن، عکس، ویدیو و پادکست منتشر می‌شود.

 

پارسیان تصریح کرد: نشریه الکترونیک وقایع شمیران که پیش از این و تا شماره ۸۰ به صورت تک صفحه ای با ارائه نسخه pdf در اختیار مخاطبان قرار می گرفت، با توجه به در نظر گرفتن نیاز شهروندان به دریافت حجم بیشتری از رویدادهای شمال تهران و نیز انعکاس مطالب متنوع در حوزه شهری و شهروندی از هفته نخست آبان ماه ۱۳۹۹ در ۱۲ صفحه به صورت چندرسانه ای توسط تیم کارشناسان اداره روابط عمومی شهرداری منطقه یک تهیه شد و دومین شماره آن در 16 صفحه به صورت چند رسانه ای در پرتال رسمی شهرداری منطقه یک به آدرس region1.tehran.ir در منوی روابط عمومی و زیرمنوی مجله وقایع شمیران بارگذاری شده و با قابلیت نمایش ویدئو، صوت، عکس و متن از طریق تلفن همراه، رایانه، تبلت و سایر دستگاه های دیجیتال قابل مشاهده و تورّق است.

 

وی بیان داشت: در این شماره به اجرای طرح های بزرگ منطقه ای از جمله یک طرفه شدن خیابان شهرداری، آمادگی منطقه برای بارش ها، کسب رتبه برتر منطقه در نگهداشت شهر و پیشرفت فیزیکی پروژه های خدمات شهری، معرفی خانه موزه سفال و سرامیک نیاوران، تاریخ در اراج و ازگل و ... پرداخته شده است و هر آنچه بخواهید از پادکست تا ویدئو و عکس را می توانید با یک کلیک ساده بخوانید و بشنوید. پس فرصت مطلع شدن «وقایع شمیران» را به آسانی از دست ندهید.

 

 

دوشنبه 19/8/1399 - 12:50
ایرانگردی

 

شهردار منطقه 19 از اتمام طرح مطالعاتی شناسایی مسائل زیست محیطی میدان مرکزی میوه و تره بار و مدیریت این مسائل در قالب تدوین یک برنامه عملیاتی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، علی توکلی با اشاره به احصاء مسائل زیست محیطی میدان مرکزی میوه و تره بار در قالب پروژه مطالعاتی صورت گرفته در این مرکز گفت: پس از اتمام این طرح مطالعاتی، ضمن تدوین برنامه مدیریت محیط زیست میدان مرکزی میوه و تره، اقدامات لازم برای رفع آن ها با تعیین معضلات اولویت دار در قالب یک برنامه مدون عمیاتی می شود.

او یادآور شد: در طرح مطالعاتی انجام شده مدیریت پسماند ها، مدیریت مصرف آب و نحوه دفع پساب و شیرابه ، کاهش آلودگی هوا،  بررسی محیط بیولوژیک و مدیریت محیط زیست در شرایط اضطرار طی بازدید از وضعیت موجود میدان مرکزی و پایش مشکلات مورد بررسی قرار گرفتند.

به گفته شهردار منطقه ارائه آموزش های لازم به کارکنان و شاغلین و نیز مراجعه کنندگان به میدان مرکزی با هدف کاهش مشکلات زیست محیطی و کمک به رفع آنها از دیگر برنامه های اجرایی برای کاهش معضلات زیست محیطی این مرکز هستند. 

براساس این گزارش به منظور تسریع در اجرای برنامه مدیریت محیط زیست میدان مرکزی میوه و تره بار نشست تخصصی با حضور نماینده اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، نمایندگان سازمان میدان میوه و تره بار مرکزی، مدیر محط زیست منطقه و مشاور پروژه برگزار و نتایج پروژه و کاربست های اجرایی مورد بحث و تعامل قرار گرفت که پس از تأیید نهایی اجرایی خواهد شد.

دوشنبه 19/8/1399 - 12:47
اخبار

 

ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران با تدوین یک بسته پیشنهادی، ۲۵ راهکار کاربردی برای مقابله با ویروس کرونا به دستگاه های ذی ربط ارائه کرد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، معاونت بهداشت ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با تدوین یک بسته پیشنهادی، ۲۵ راهکار کاربردی برای مقابله با ویروس کرونا به دستگاه‌های ذی ربط ارائه کرد.

قرنطینه شهر تهران و عدم ورود خودرو از سایر شهر‌ها و استان‌ها
لزوم افزایش برنامه‌های اطلاع رسانی و آموزشی درباره گام دوم مبارزه با کووید ۱۹ در رسانه ملی
جلوگیری از تبلیغات از طریق رسانه ملی درباره جوایزی که با تشویق و دادن جایزه به مردم برای سفر باعث شیوع کرونا می‌شود
اجرای دورکاری برای کارمندان
برخورد قضایی و قهری با افرادی که دستورالعمل‌ها را رعایت نمی‌کنند.
کنترل ورود و خروج به شهر تهران و دریافت مدارک مستند برای لزوم ورود و خروج از شهر
استفاده از بسیج محلات و مساجد و اصناف برای آموزش دستورالعمل‌های بهداشتی جهت همکاری با کارشناسان بهداشت محیط که با اهالی و اصناف آن محله آشنایی دارند.
بستن در نانوایی‌ها و سایر عرضه کنندگان ضروری و تعبیه دو دریچه یکی جهت قرار دادن دستگاه پوز و ماده ضدعفونی و استفاده از ارباب رجوع و دریچه دوم برای ارایه نان و .. به ارباب رجوع
توصیه به خرید از مغازه‌های کوچک و محلی و در صورت امکان خرید‌های اینترنتی
قرار دادن دستگاه‌های ضدعفونی کننده خودکار در ایستگاه‌های مترو و قطار و اتوبوس و تاکسی پایانه‌ها
در اختیار قرار دادن مواد گندزدا به نیرو‌های شهرداری مستقر در ایستگاه‌های اتوبوس برای گندزدایی سطوحی که با دست مسافران در تماس است.
بیشتر کردن وسایل نقلیه عمومی از جمله اتوبوس و تاکسی در مناطق پرتردد و مرکز شهر تا در هر بار حمل و نقل تعداد کمتری مسافر جا به جا کنند (می‌توان خودرو‌های مناطق خلوت‌تر به این مناطق سوق داده شوند یا حتی شهر‌های کوچکتر به تهران)
جریمه کردن تاکسی ها، آژانس و .. در صورتی که در ردیف عقب اتوموبیل بیش از دو نفر را سوار کرده باشند.
بخشنامه به تاکسیرانی و شرکت‌های اتوبوسرانی جهت باز بودن تمام پنجره‌ها و تهویه و ممنوعیت ۱۰۰ درصدی نشستن سه مسافر در صندلی عقب و کنترل آن توسط پلیس راهنمایی و رانندگی
تعبیه و فعال بودن تهویه مناسب در مکان‌های عمومی و ادارات
بستن در‌های رستوران ها، کافه‌ها و فست فود‌ها و تنها ارایه ترجیحا با پیک یا بیرون بر و عدم تجمع افراد در جلوی در این اصناف
ممنوعیت حضور کارمندانی که دارای علائم هستند و هنوز جواب تست آن‌ها مشخص نشده است (افراد مبتلا در فاصله انجام آزمایش تا دریافت پاسخ توانایی آلوده کردن ده‌ها نفر را دارند)
برخورد قاطع دستگاه‌های نظارتی از جمله نیروی انتظامی و تعزیرات حکومتی با صنوف متخلف و حساس مانند نانوایی، قهوه خانه و ...
الزام به همکاری و فعالیت مستمر سازمان صمت، اتاق اصناف تهران، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، سازمان نظام پزشکی و ... با معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران درباره رعایت دستورالعمل‌های فاصله گذاری و برخورد قاطع با متخلفین
برگزاری گشت‌های مشترک بهداشت با سازمان تعزیرات حکومتی و دادگستری
الزام سرپرستی شعب بانک ها، دفاتر پلیس +۱۰، دفاتر پیشخوان و سازمان‌ها و ادارات دولتی جهت صدور ابلاغیه برای رعایت فاصله گذاری توسط پرسنل و مراجعان
معرفی نمایندگان بهداشت ارگان‌های دولتی و اتحادیه‌ها به معاونت‌های بهداشت برای همکاری
شناور کردن ساعت کاری، شروع و اتمام ساعت کار ادارت
افزایش تعداد ناوگان حمل و نقل عمومی (تاکسی، اتوبوس و مترو) برای خدمت رسانی به مردم
همکاری پررنگ شهرداری و وزارت راه، مسکن و شهرسازی برای در نظر گرفتن ناظران بهداشتی برای نظارت بر ناوگان دورن شهری و برون شهری

دوشنبه 19/8/1399 - 8:22
سلامت و بهداشت جامعه

 

راهکار‌های پیشگیری عفونت قارچی دهان
سیستم ایمنی در حالت طبیعی مانع رشد قارچ دهانی می‌شود، بنابراین افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، قارچ رشد سریعی دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان قارچ‌های دهانی زمانی اتفاق می‌افتند که «کاندیدا آلبیکانس» یک قارچ طبیعی، در دهان رشد می‌کند، اما علائم وجود این قارچ‌ها در دهان چیست؟.

این نوع عفونت می‌تواند به زبان، گونه‌ها، سقف دهان، لثه ها، لوزه‌ها و یا پشت گلو گسترش یابد. مطالعات نشان می‌دهد که برفک دهانی در افراد مسن به دلیل کاهش ایمنی بیشتر دیده می‌شود.

ترک خوردن گوشه‌های دهان یکی از مهمترین نشانه‌های عفونت قارچی است و علائم دیگری از برفک دهان نیز وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید.

وقتی به داخل دهان خود در آینه نگاه می‌کنید، ممکن است متوجه ضایعات سفید و شفاف و خامه‌ای شوید؛ این ضایعات برجسته می‌توانند کمی شبیه ظاهر پنیر کاتاژ باشند و در صورت مالش یا خراش ممکن است خونریزی کنند.

ناحیه دهان نیز ممکن است قرمز و زخم بوده و این درد به حدی شدید باشد که هنگام خوردن و یا قورت دادن غذا مشکل ایجاد کند. برخی افراد در دهان خود احساس پنبه می‌کنند که این یکی دیگر از علائم عفونت است.

 

برفک دهان را می‌توان توسط پزشک یا دندانپزشکی تشخیص داد که دهان شما را معاینه می‌کند. درمان نیز معمولاً شامل نسخه‌ای از دارو‌های ضد قارچ است.

اما یک سری اقدامات احتیاطی وجود دارد که می‌توانید در وهله نخست برای جلوگیری از عفونت قارچ های دهانی انجام دهید:

- مسواک زدن حداقل دو بار در روز و نخ دندان کشیدن روزانه

- مسواک را با افراد دیگر به اشتراک نگذارید و مسواک خود را به طور مرتب تعویض کنید.

-برای کسانی که از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند، شب آن‌ها را برداشته و روزانه تمیز کنند.  

- دهان خود را با آب نمک گرم غرغره کنید یا با دهان شویه دارویی بشویید.

دوشنبه 19/8/1399 - 8:21
اخبار

 

 

 

 

 

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در طول شبانه روز گذشته، ۴۵۹ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران، اظهار کرد: از دیروز تا امروز (یکشنبه، ۱۸ آبان) و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۹ هزار و ۲۶۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۷۱۲ نفر از آن‌ها بستری شدند.

او افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۸۲ هزار و ۴۸۶ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۵۹ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۳۸ هزار و ۲۹۱ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: خوشبختانه تاکنون ۵۲۰ هزار و ۳۲۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند. ۵ هزار و ۵۲۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

او ادامه داد: تا کنون ۵ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۲۵۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

وضعیت استان‌های کشور از نظر شیوع بیماری
لاری بیان کرد: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

انتهای پیام/

دوشنبه 19/8/1399 - 8:20
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در توئیت خود نوشت: تنها با استفاده از ماسک می‌توان تا ۹۵ درصد از ابتلا به کرونا جلوگیری کرد.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در صفحه شخصی خود در خصوص افزایش آمار مرگ و میر ناشی از عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نوشت: آخرین پیش بینی‌های IHME برای کووید ۱۹ نشان می‌دهد با ادامه روند قبلی، مجموع موارد فوت ناشی از کرونا تا ۱۱ بهمن به حدود ۸۱۹۰۰ نفر خواهد رسید.

 تنها با استفاده از ماسک به میزان ۹۵ ٪، می‌توان حداقل ۱۳، ۹۰۰ نفر ایرانی را نجات داد.

 

دوشنبه 19/8/1399 - 8:18
سلامت و بهداشت جامعه

دانشمندان آمریکایی اعلام کردند برخی بیماران می‌توانند در طولانی مدت ناقل کووید ۱۹ باشند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از لایو ساینس، همه گیری کرونا به بزرگترین چالش بهداشتی جهان در یک قرن اخیر تبدیل شده است. هر روزی که از این همه گیری می‌گذرد ابعاد جدیدی از رفتار این ویروس از سوی دانشمندان کشف می‌شود. به تازگی متخصصان آمریکایی یک نمونه خاص در این زمینه را کشف کردند.

یک زن در ایالت واشنگتن بیش از ۷۰ روز ناقل ویروس کرونا بوده است بدون آنکه هیچ کدام از علائم بیماری را داشته باشد. این زن طی این مدت به راحتی ویروس را به دیگران منتقل کرده است. این زن ۷۱ ساله به لوکمیا (سرطان خون) مبتلا است. از آنجا که سیستم ایمنی این زن ضعیف است، نتوانسته است کووید ۱۹ را در بدن تشخیص دهد.

دانشمندان می‌گویند احتمالاً کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، می‌توانند برای مدت زیادی نسبت به افراد معمولی ناقل ویروس کرونا بوده و آن را به دیگران منتقل کنند. پیش‌تر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا اعلام کرده بود افرادی که دارای بیماری‌های نقص ایمنی هستند، توانایی انتقال ویروس کرونا به دیگران پس از ۲۰ روز را ندارند. با این حال، یافته‌های جدید در تضاد با این ادعاست.

 

یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد برخی افراد با بیماری‌های مرتبط با نقص ایمنی می‌توانند به صورت بلند مدت شیوع دهنده کرونا در جامعه باشند. یکی از مقامات ارشد مرکز بیماری‌های واگیردار آمریکا در این زمینه می‌گوید: از آنجا که همه گیری کووید ۱۹ همچنان در جهان ادامه دارد، هر روز افراد بیشتری به این ویروس مبتلا می‌شوند. از این رو، بسیار اهمیت دارد بدانیم ویروس کرونا در بیماران دارای نقص ایمنی چگونه عمل می‌کند.

دانشمندان هنوز به دلیل قانع کننده‌ای برای مشاهده نشدن علائم کرونا در این بیمار باوجود آلوده بودن بدن وی در بلند مدت، دست نیافته اند. این موضوع رازی است که نیازمند تحقیقات بیشتر است.

براساس اعلام منابع رسمی تنها در آمریکا ۳ میلیون نفر به بیماری‌های نقص ایمنی مانند ایدز مبتلا هستند. از این رو، خطر شدت یافتن شیوع ویروس کرونا در جامعه به دلیل وجود این افراد افزایش می‌یابد. هم اینک نزدیک به ۱۰ میلیون نفر در این کشور به کووید ۱۹ آلوده و از این میان، ۲۴۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.

 

دوشنبه 19/8/1399 - 8:17
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان انگلیسی اعلام کردند با بررسی جرم گوش می‌توان به راحتی از ابتلای افراد به افسردگی و یا استرس پی برد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دیلی میل، افسردگی و استرس امروزه بخش جدایی ناپذیر زندگی بشر است. براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت هم اینک ۲۶۴ میلیون نفر در جهان از افسردگی رنج می‌برند. شناسایی سریع ابتلا به افسردگی می‌تواند یکی از راهکار‌های موثر در مقابله با این بیماری روانی باشد. به تازگی دانشمندان انگلیسی توانستند به روشی خلاقانه برای شناسایی ابتلای افراد به افسردگی و استرس دست یابند.

دانشمندان کالج سلطنتی لندن اعلام کردند با بررسی جرم گوش (earwax) می‌توان به میزان استرس یا افسردگی افراد پی برد و به راحتی سطح هورمون کورتیزول را رصد کرد.

جرم گوش ماده‌ای زرد رنگ و چرب بوده و دارای حالت چسبندگی است که برای نرم نگه داشتن و حفظ سلامت مجرای گوش خارجی ضروری است. جرم گوش دارای خاصیت اسیدیته است که مانع از رشد باکتری و قارچ می‌شود. جرم گوش به‌طور طبیعی و خودبه‌خود به سمت بیرون گوش حرکت می‌کند و از مجرای گوش خارج می‌شود بنابراین نیازی به دستکاری برای خروج آن از گوش وجود ندارد. البته در برخی از موارد، ترشح بیش از حد به‌خصوص در افراد مستعد موجب انسداد گوش و کاهش شنوایی می‌شود که در این صورت باید بیمار جهت شستشوی گوش و اقدام‌های لازم به پزشک مراجعه کند.

 

حال دانشمندان می‌گویند هورمون موجود در جرم گوش می‌تواند سریع ترین، ارزان‌ترین و موثرترین روش برای آزمایش میزان افسردگی و استرس افراد باشد. محققان می‌گویند با توجه به همه گیری کرونا و اعمال محدودیت‌های اجتماعی، افراد می‌توانند بدون مراجعه به مراکز درمانی با استفاده از یک دستگاه، جرم گوش خود را مورد سنجش قرار دهند. این دستگاه این قابلیت را دارد که میزان گلوکوز و حتی وجود آنتی بادی کووید ۱۹ در جرم گوش را نیز مورد سنجش قرار دهد.

دانشمندان انگلیسی تاکید دارند کورتیزول هورمونی است که نشانگر زیستی برای افسردگی است. با این حال، اندازه گیری دقیق تغییرات این هورمون در بدن افراد کار دشواری است. روش‌های دیگر اندازه گیری کورتیزول مانند نمونه موی سر پرهزینه‌تر از روش جرم گوش است.

محققان امیدوارند با تجاری سازی این روش بتوانند به صورت گسترده از آن برای سنجش افسردگی افراد بهره ببرند.

دوشنبه 19/8/1399 - 8:15
سلامت و بهداشت جامعه

دانشمندان انگلیسی به تازگی به روشی ساده برای خلاصی از آرسنیک موجود در برنج دست یافتند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از میل آنلاین، مسمومیت با آرسنیک یکی از رایج‌ترین مسمومیت‌ها در جهان است. آرسِنیک که در فارسی به اکسیدان مرگ موش و سولفید آن زرنیخ گفته می‌شود، شبه فلز سمی معروفی است که به سه شکل زرد، سیاه و خاکستری یافت می‌شود.

آرسنیک و ترکیبات آن به‌عنوان آفت کش بکار می‌روند که شامل علف‌کش، حشره‌کش و آلیاژ‌های مختلف است. آرسنیک و تمامی ترکیبات آن بسیار سمی هستند. سمی‌ترین ترکیب آرسنیک گاز آرسین (AsH۳) است که از ترکیب آرسنیک با گاز هیدروژن به وجود می‌آید. تنفس این گاز به میزان ۰.۰۱ قسمت در میلیون در مدت کمتر از ۵ ثانیه انسان را می‌کشد. این گاز به میزان ۱۰۰٫۰۰۰ مرتبه از گاز سیانید هیدروژن (سیانور) سمی‌تر و مهلک‌تر است.

آرسنیک با مختل کردن وسیع سیستم گوارشی و ایجاد شوک منجر به مرگ می‌شود. سایر عوارض بلند مدت این سم، سرطان پوست و صدمات جدی به روده و کبد است. بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت هم اینک بیش از ۱۴۰ میلیون نفر در ۵۰ کشور جهان از آب آشامیدنی حاوی میزان بالای آرسنیک استفاده می‌کنند. تنها در بنگلادش سالانه ۴۳ هزار نفر به دلیل مسمومیت ناشی از مصرف آرسنیک جان خود را از دست می‌دهند.

یکی از راه‌های مسمومیت با آرسنیک، مصرف برنج‌های آلوده به این ماده است. به طور طبیعی برنج می‌تواند به میزان زیادی حاوی ماده سمی آرسنیک باشد که برای انسان کشنده است. از این رو، محققان به تازگی بهترین راه برای پاک کردن برنج از این ماده در حین پخت و پز را معرفی کردند.

تحقیقات نشان داده است جوشاندن آب پیش از افزودن برنج و سپس آبکش کردن آن می‌تواند به میزان زیادی ماده آرسنیک موجود در برنج را کاهش دهد. سپس دوباره به برنج آب تازه اضافه کرده و مراحل پخت را انجام دهید و سپس آن را دَم کنید.

 

دانشمندان دانشگاه شفیلد انگلیس اعلام کردند با این روش می‌توان به میزان زیادی سطح آرسنیک موجود در برنج را کاهش داد به طوری که دیگر برای انسان کشنده نباشد. تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده است حداقل ۵۰ درصد از آرسنیک موجود در برنج قهوه‌ای (حاوی سبوس) با این روش تصفیه می‌شود. در برنج سفید (فاقد سبوس) این روش می‌تواند تا ۷۴ درصد از سطح آرسنیک را کاهش دهد.

براساس اعلام نهاد استاندارد‌های غذایی انگلیس بالاترین سطح آرسنیک روزانه که برای بدن انسان بی ضرر است ۸ میکروگرم به ازای هر کیلو وزن بدن است. برای مثال یک فرد با وزن ۸۳ کیلوگرم مصرف ۰.۶ میلی گرم آرسنیک در طول روز برای بدنش سمی نیست.


بیشتر بخوانید

۶ نوشیدنی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری‌های عفونی

براساس استاندارد‌های غذا و داروی اتحادیه اروپا نباید آرسنیک موجود در برنج سفید از ۰.۲ میلی گرم، و برنج قهوه‌ای از ۰.۲۵ میلی گرم در هر کیلوگرم تجاوز کند.

گفتنی است روشی که دانشمندان انگلیسی به تازگی به آن پی برده اند (آبکش کردن برنج و سپس دم کردن آن) سال هاست که در میان ایرانیان در پخت برنج مرسوم است. با این حال، بهتر است برای کاهش آرسنیک برنج از روش کَته برای پخت استفاده نشود.

دوشنبه 19/8/1399 - 8:14
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته